Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: 1   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Michael Tsarion - Architekci Kontroli Program I [PL] (film)  (Przeczytany 6516 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« : Maj 21, 2009, 23:46:34 »

Michael Tsarion - Architects of Control Program One: Mass Control & Future of Mankind
(Michael Tsarion - Architekci Kontroli Program I: Masowa Kontrola i Przysz³oœÌ Ludzkoœci)

Michael Tsarion to jeden z najlepszych badaczy alternatywnej historii, postaĂŚ - obok Jordana Maxwella i Davida Icke - doskonale znana w Âśrodowisku "teoretykĂłw spiskowych" zajmujÂących siĂŞ badaniem naszych "wesoÂłych" przeszÂłych dziejĂłw.

W tym filmie, wyprodukowanym wspólnie z teamem Red Ice Creations, postawione zosta³y pytania: co dalej z ludzkoœci¹? Dok¹d zmierzamy? A przede wszystkim: kto kontroluje ludzi i œwiat, kto i w jaki sposób ustala panuj¹ce zasady? Na czym tak naprawdê opiera siê piramida zniewolenia? Poruszane s¹ kwestie tkwi¹cej w nieœwiadomoœci zbiorowej psychicznej traumy w kontekœcie wspó³czesnej rzeczywistoœci, a sam film mocno ociera siê o jungowsk¹ psychologiê g³êbi...

Film raczej dla widzĂłw "zaawansowanych" w odkrywaniu "prawdy" o Âświecie.

Lista Odtwarzania YouTube:
http://www.youtube.com/view_play_list?p=FE4FA350DF2563A1

WiĂŞcej:
http://prawda2.info/viewtopic.php?t=6662

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #1 : Maj 21, 2009, 23:47:18 »

Warto moÂże wiedzieĂŚ, Âże w 2009 roku powstaÂł 47 minutowy dokument, pt. "Michael Tsarion is Wrong", czyli "Michael Tsarion siĂŞ myli".

Teza filmu: Tsarion nie tylko myli siĂŞ w istotnych  kwestiach, ale takÂże celowo zwodzi ludzi, aby po prostu zindoktrynowaĂŚ poszukiwaczy prawdy.

Opis filmu:

This video reviews Michael Tsarion's Origins and Oracles DVD, and attempts to show that not only is Michael Tsarion factually inaccurate about crucial issues, but it will demonstrate that best explanation for his mistakes is that he is intentionally deceiving people. I will also show how the views he promotes is intended to indoctrinate the truth seeker into a mind set that will prepare them to accept a new version of world government and dogma, one that most truthers would never suspect as being a part of the system they once rebelled against.

I will discuss his science about 2012:

Magnetic pole shift in 2012?
Galactic Alignment
Precession of the Equinoxes
The "Golden Nebula"
The Photon Belt
Enlightenment - DNA/ Chakra changes

Category:   Video > Documentary
Language:   English  English
Total Size:   282.23 MB

Jest tutaj:
http://conspiracyclothes.com/nowheretorun/ra/movie/Michael%20Tsarion%20is%20Wrong.mp4

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #2 : Maj 21, 2009, 23:47:40 »

RECENZJA
Forumowicz Lech z innego forum),  obejrzaÂł film "Tsarion is wrong" i podzieliÂł siĂŞ swymi refleksjami. Oto one:

"DziĂŞki za linki. ZassaÂłem, zapisaÂłem, obejrzaÂłem.
Refleksje sÂą. Oto one:

JakiÂś mÂłody czÂłowiek (sÂądzÂąc po gÂłosie - nie chce mi siĂŞ szukaĂŚ jego nazwiska) z pozycji "biblijnych" zarzuca Tsarionowi na wielu przykÂładach co nastĂŞpuje:
-kÂłamstwo
-fantazjowanie
-trzymanie siĂŞ dogmatĂłw new age
-ignorancjĂŞ szczegĂłlnie w dziedzinie astronomii
-agenturĂŞ NWO
-lucyferianizm
-szerzenie nienawiÂści w stosunku do chrzeÂścijan.

WypowiedÂź tego mÂłodego czÂłowieka ilustrowana jest wypowiedziami Tsariona, ktĂłre nastĂŞpnie sÂą komentowane w mniej lub bardziej sarkastycznym tonie Smile
S¹dzê, ¿e doœÌ trafnie krytykuj¹ owe komentarze Tsarionowe oparcie w parareligijnych tekstach new-ageowych guru bredz¹cych o niesamowitoœciach astralno-duchowo-astrologicznych roku 2012. Tu rzeczywiœcie Tsarion "pojecha³". Równie¿ interpretacja cytatów biblijnych przytaczanych przez Tsariona wydaje siê w œwietle tego filmu byÌ naci¹gana "pod tezê" (akurat tu - tezê o statkach kosmicznych przenosz¹cych ¯ydów).

Z kolei ¿arliwoœÌ z jak¹ komentator imputuje Tsarionowi "niecne" pogl¹dy i postawy godna jest lepszej sprawy. Nie chcê wchodziÌ w detale, doœÌ powiedzieÌ, ¿e komentator obwinia Tsariona lucyferianizmem i pogl¹dami teozoficznymi na podstawie cytowanych przez niego fragmentów ilustruj¹cych wyk³ad, gdzie padaj¹ cytaty z B³awatskiej i Steinera. To trochê tak, jakby wyk³adowcê historii IIWŒ obwiniaÌ o nazizm, bo w co drugim zdaniu podaje nazwisko Hitlera czy Goebbelsa.

MyÂślĂŞ, Âże z perspektywy biblijnej, moÂżna dowolnego wykÂładowcĂŞ posÂądziĂŚ o cokolwiek, jeÂżeli tylko znajdzie siĂŞ w sobie takÂą wolĂŞ, i ma siĂŞ na tyle cierpliwoÂści, by wyszukaĂŚ odpowiednio brzmiÂące fragmenty Biblii na poparcie swoich tez Smile Akurat w tym filmie owa perspektywa jest zwodnicza, gdyÂż z definicji piĂŞtnuje wszelkie zainteresowanie magiÂą, okultyzmem i dywinacjÂą. Tsarion zaÂś bĂŞdÂąc ewidentnie zafascynowany tÂą stronÂą swoich poszukiwaĂą, nie tyle jest "wyznawcÂą", co "konferansjerem". ZresztÂą jest to jedyny "trusiker", ktĂłry otwarcie odwoÂłuje siĂŞ do europejskich i aleksandryjskich "przygĂłd" hermetyzmu - niestety nie nazywajÂąc go po imieniu...

Niektóre w¹tki z filmu mi pewnie umknê³y, ale film jest ciê¿kawy, a ja nie by³em zbyt uwa¿ny w lekturze, gdy¿ teza zdyskredytowania Tsariona postawiona otwarcie na pocz¹tku filmu znamionowa³a to, co siê rzeczywiœcie póŸniej w filmie "dzia³o" - czyli dajcie mi cz³owieka, a ja znajdê na niego odpowiedni cytat w piœmie... Smile

MyÂślĂŞ, Âże ja sam mam na tyle zdrowego krytycyzmu i sceptycyzmu w sobie, by w ocenie jakichkolwiek postaw czy treÂści nie musieĂŚ posiÂłkowaĂŚ siĂŞ tego typu materiaÂłami... Film (i jego ewentualne tÂłumaczenie) moÂżna sobie darowaĂŚ i zarezerwowaĂŚ czas i energiĂŞ na inne materiaÂły.
Na przykÂład te: http://www.youtube.com/view_play_list?p=99ACB8F92E9315E3&search_query=magical+egypt
Smile
Lech"

ÂŹrĂłdÂło:
http://prawda2.info/viewtopic.php?p=91371&sid=f19c28787c6cb9eeafa167cd76fbc51c#91371

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
Strony: 1   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: