Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 »   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ABC medycyny komórkowej  (Przeczytany 32086 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
(Nie)Ja
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 160

« Odpowiedz #10 : Czerwiec 02, 2009, 14:41:52 »

i jaka gustowna

..podwa¿am wszystko i nie wykluczam niczego..
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 02, 2009, 20:19:49 »

i jaka gustowna

Normalnie mo¿na siê w niej zakochaæ....

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
bajka107
Nowy u¿ytkownik
*
P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 7

« Odpowiedz #12 : Lipiec 24, 2009, 20:38:36 »

Pestki moreli ja rozbijam dziadkiem do orzechów zaraz po zjedzeniu owoca. Teraz jest sezon i morele s± pyszne. Pestki od brzoskwiñ s± b.twarde, na razie sobie le¿±.
Przypomnia³am sobie, ¿e jako dziecko obsesyjnie zjada³am wszystkie owoce z pestkami, a¿ moja mama mi tego zakaza³a. Powiedzia³a, ¿e wyro¶nie mi w ¿o³±dku drzewo. Tak siê przestraszy³am, ¿e przesta³am.;-)
(Nie)Ja
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #13 : Lipiec 24, 2009, 22:16:12 »

niestety mam tylko wyciskacz do czosnku.. no i t³uczek do miêsa 

jako dziecko obsesyjnie zjada³am wszystkie owoce z pestkami, a¿ moja mama mi tego zakaza³a. Powiedzia³a, ¿e wyro¶nie mi w ¿o³±dku drzewo. Tak siê przestraszy³am, ¿e przesta³am.;-)

a mnie ojciec straszy jakim¶ tam kwasem pruskim.. w³a¶nie ugotowa³am sobie kompot z pestek wi¶ni ¿eby nic siê nie zmarnowa³o..

chyba ju¿ ca³kiem oszala³am 

(Nie)Ja
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #14 : Lipiec 26, 2009, 20:12:12 »

tego "kompotu" jednak nie polecam.. rozbola³a mnie tylko g³owa i mnie zemdli³o  Z politowaniem

(Nie)Ja
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #15 : Lipiec 26, 2009, 20:13:20 »

*

„Zawarte w tej niewielkiej ksi±¿ce informacje przedstawiaj± stosowan± we wspomaganiu leczenia nowotworów i w prewencji terapiê metaboliczn± opart± na substancji ro¶linnej, której w³a¶ciwo¶ci przeciwrakowe znane s± od dawna. Pierwsze udokumentowane skuteczne zastosowanie amigdaliny (witaminy B17) do leczenia nowotworów u kobiet odnotowano w latach 50. XIX wieku we Francji. W ci±gu ostatnich dziesiêcioleci zosta³y one naukowo potwierdzone badaniami klinicznymi. Witamina B17 znajduje siê w wielu ro¶linach. Najwiêcej jest jej w nasionach moreli, brzoskwiñ, ¶liwek, jab³ek oraz w innych gorzkich nasionach. Przedstawione tu informacje nie s± powszechnie akceptowane przez wspó³czesn± medycynê. Je¶li jednak s± one prawdziwe, to leczenie i profilaktyka raka mog± staæ siê szalenie proste, bowiem wystarczy jedynie przywróciæ do naszej diety sk³adnik pokarmowy, który ³atwo otrzymaæ i który, co wa¿ne, nie jest drogi. Coraz wiêcej lekarzy na ca³ym ¶wiecie bada i dowodzi w swoich klinikach, ¿e teoria o witaminowym pod³o¿u rozwoju raka jest prawdziwa”

"¦wiat Bez Raka"- czyli historia witaminy B 17
<a href="http://www.youtube.com/v/zh1ZK-OasOw&amp;hl=pl&amp;fs=1&amp;&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/zh1ZK-OasOw&amp;hl=pl&amp;fs=1&amp;&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;425&quot; height=&quot;344&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/zh1ZK-OasOw&amp;hl=pl&amp;fs=1&amp;&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/zh1ZK-OasOw&amp;hl=pl&amp;fs=1&amp;&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;425&quot; height=&quot;344&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;</a>
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2009, 20:31:35 wys³ane przez HabibiDah » Zapisane

Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #16 : Listopad 22, 2009, 13:41:02 »

Olejki a czêstotliwo¶æ elektromagnetyczna
¬ród³o: http://www.medycynakomorkowa.com/index.php?option=com_content&task=view&id=70&Itemid=90

Czêstotliwo¶æ elektromagnetyczna

Chce  przedstawiæ  jeszcze  inny, ma³o znany wymiar  leczniczej si³y olejków eterycznych, a mianowicie ich elektryczne w³a¶ciwo¶ci.   Olejki  eteryczne  przenosz±  potencja³  elektryczny , zwykle elektrony lub jony  ujemne co jest bardzo pomocne przy leczeniu  i utrzymaniu  zdrowia. S± równie¿  energetyzuj±ce , generuj±  nanovolty  pr±du  mierzone  w megahertzach  czêstotliwo¶ci    ( jest to czêstotliwo¶æ radiowa obejmuj±ca miliony cykli na secunde). Ta czêstotliwo¶æ jest mo¿liwa do zmierzenia  przez w³a¶æiwie zaprojektowane instrumenty. Bruce Tainio z Tainio Technology z Cheny , Washington  zaprojektowa³  i  wykona³  bardzo zaawansowany , czu³y przyrz±d do pomiaru tego typu  czestotliwo¶æi.
Przy wielokrotnych eksperymentach prowadzonych przez pana Tainio odkryto co nastêpuje. Czêstotliwo¶æ olejków eterycznych terapeutycznej jako¶æi jest pomiêdzy 52-320 MHz.Te ni¿sze czêstotliwo¶æi rezonuj± z fizycznym cia³em cz³owieka które posiadaj± te czêstotliwo¶æi, takie jak system kostny  i tkanki ³±cznej tym samym administruj±c uzdrawiaj±c± czestotliwo¶æ dla tego systemu.
Dla porównania , ¶wie¿e zio³a  posiadaj±  20 - 27  MHz,  suszone zio³a  12 - 22  MHz.
Przetworzona ¿ywno¶æ lub puszkowana  posiada zero czestotliwo¶æi, tam nie ma ¿ycia, w tym niema ¿ywotno¶æi. Ta ¿ywno¶æ posiada chemiczn±  warto¶æ od¿ywcz± (sk³ad) ,ale nie posiada ³adunku ¿ywotno¶æi ,energi ¿ycia zawartej w ¿ywej ro¶linie.
Pomiary na  ludzkim ciele  odkry³y  ¿e  zdrowa  osoba ma czêstotliwo¶æ  oko³o   62-68  MHz je¿eli czêstotliwo¶æ spada do 58 MHz mo¿e pojawiæ siê przeziêbienie. Je¿eli czêstotliwo¶æ  spadnie do 57 MHz pojawiaj± siê symptomy grypy. Dro¿dzyca pojawia siê przy 55 MHz, rak przy 42 MHz. Proces umierania rozpoczyna siê przy 25 MHz i schodzi do zera w wypadku zgonu.
W przypadku innego eksperymentu przeprowadzonego przez pana Tainio, zmierzy³ on jaki ma  na nas wp³yw kawa i co nastêpuje,  trzymanie kubka z kaw± obni¿a czêstotliwo¶æ naszego cia³a o 8 MHz a ³yk kawy powoduje obni¿enie czêstotliwo¶æi do 14 MHz. Gdy olejki eteryczne s± inhalowane podczas próby z kaw± ,czêstotliwo¶æ cia³a przywrócona jest do poprzedniego poziomu w czsie krótszym ni¿ jedna minuta a gdy olejki nie s± podczs próby z kawa inhalowane potrzeba a¿ trzech dni do ustabilizowania czêstotliwo¶æi z poprzedniego stanu.
OTO przyk³ad elektromagnetycznej czêstotliwo¶ci niektórych z olejków terapeutycznej jako¶ci:

RÓ¯A                              ( Rosa damascena )                             320 MHz
HELICHRYSUM                ( Helichrysum Italicum )                        181 MHz
RAVENSARA                   ( Ravensara aromatica )                      134 MHz
LAVENDER                      ( Lavendula angustifolia )                    118 MHz
BLUE TANSY                   ( Tanacetum annum )                          105 MHz
GERMAN CAMOMILE      ( Matricaria recutita )                           105 MHz
MELISSA                         ( Melissa officinalis )                            102 MHz
JUNIPER                          ( Juniperus osteosperma )                    98 MHz
ANGELICA                       (Angelica archangelica )                       85 MH
PEPPERMINT                  ( Mentha peperita )                               78 MHz
BASIL                               ( Ocimum basilicum )                            52 MHz

Jedn±  z najwa¿niejszych  terapeutycznych mo¿liwo¶æi olejków eterycznych jest to ¿e potrafi± podnie¶æ czêstotliwo¶æ naszego cia³a do takiego poziomu gdzie choroba nie mo¿e egzystowaæ w zaledwie  30  sekund !!!!

P.S
Dziêki Micha³ Anio³ za info o tych olejkach:
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=446.msg2229#msg2229
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2009, 13:48:27 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620

To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie

« Odpowiedz #17 : Listopad 23, 2009, 00:02:51 »

Dzisiaj na targach zakupi³em olejek ró¿any. Ma³a flaszeczka za  5 z³ , ale jaka czêstotliwo¶æ  !  a¿ 320 Mhz !! 

Dodatkowo naby³em olej arganowy ze wzglêdu na jego lecznicze w³a¶ciwo¶ci  .
O tym oleju wiêcej tutaj :
"Zoubida Charrouf, profesor chemii na Uniwersytecie Mohammeda V w stolicy Maroka, Rabacie, na pocz±tku lat 1990 przeprowadzi³a badania chemiczne oleju. Wyniki jej badañ potwierdzi³y prawdziwo¶æ tradycyjnego przekazu: substancja zawiera ogromne ilo¶ci witaminy E oraz nienasyconych kwasów t³uszczowych, które obni¿aj± cholesterol, wyg³adzaj± zmarszczki, lecz± m³odzieñczy tr±dzik i przyspieszaj± gojenie otaræ naskórka."
¼ród³o  http://olejarganowy.prv.pl/koleje.html
Rzadko siê zdarza, aby zakupem olejku wspomagaæ tak¿e s³uszn± sprawê, ale to sami oceñcie na podanej stronie.

Ponadto interesuj±ca jest  równie¿ symbolika zdobi±ca buteleczkê :

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #18 : Listopad 30, 2009, 13:43:32 »

(...) Jak donosi w sierpniowym numerze tego roku czasopismo „Scientific American”, aby mieæ dostêp, czy zakupiæ genetycznie modyfikowane nasiona, kupuj±cy musi podpisaæ zgodê z ich producentem na to, co mo¿e z nimi robiæ. Jest to stosowane dla protekcji w³asno¶ci intelektualnej firmy (wszystkie nowe organizmy s± opatentowane), ale musi to mieæ pewne limity, je¿eli pod uwagê wchodz± sprawy naszego zdrowia. Tymczasem Monsanto, Pioneer i Syngenta zabraniaj± niezale¿nym naukowcom u¿ywania w badaniach nasion produkowanych przez te firmy. Pod gro¼b± s±du, naukowcy ci nie maj± prawa testowaæ nasion w innych warunkach, ni¿ specyfikowane w umowie z producentem, porównywaæ ich z nasionami innych firm, a przede wszystkim badaæ wp³yw tych nasion na ¶rodowisko i ich skutki zdrowotne." (...)

Ca³o¶æ:
http://www4pl.dr-rath-foundation.org/newsletter/archiwum/2009_11_nov_17.html

http://www4pl.dr-rath-foundation.org/aboutus/drrath/biografia.html
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2009, 13:51:55 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #19 : Grudzieñ 22, 2009, 12:11:01 »

Czy witaminy s± szkodliwe?
Ca³o¶æ: http://wolnemedia.net/?p=18518

W wielu mediach pojawi³y siê artyku³y o szkodliwo¶ci witamin. Co za tym siê kryje? Czy rzeczywi¶cie przez tysi±ce lat rodzaj ludzki szkodzi³ sobie spo¿ywaj±c pokarm ro¶linny?

Artyku³y zatytu³owane “Zabójcze witaminy” czy “Witaminy mog± skracaæ ¿ycie” i podobnej tre¶ci ukaza³y siê po opublikowaniu “rzetelnych” i “ca³kowicie obiektywnych” wyników badañ.

Poniewa¿ nie lubiê byæ manipulowany, ani nie zamierzam bezmy¶lnie realizowaæ cudzych ukrytych celów, przeanalizowa³em zarówno prace, na których oparte zosta³y te rewelacje, jak i przestudiowa³em materia³y zwi±zane z tym tematem.

(...)

Zastanówmy siê dlaczego akurat witaminy wzbudzi³y ostatnio tak wielk± awersjê. Poniewa¿ nie da siê na nich bezpo¶rednio i du¿o zarobiæ oraz s± wielkim zagro¿eniem dla ¶wiata leków.

Nagonka w mediach na witaminy zaczê³a siê po odkryciach Instytutu Dr Ratha ich rewelacyjnej skuteczno¶ci w odpowiednio dobranych zestawach, na przyk³ad przy zmianach nowotworowych czy chorobach serca i potwierdzeniu tego faktu przez najwiêksze kierunkowe organizacje i instytuty ¶wiatowe, takie jak „National Institutes of Health”.

Ale sprawozdañ instytutów czy organizacji prawie nikt nie czyta, podczas gdy “rewelacje” w mediach ¶ledzi wiêkszo¶æ manipulowanego spo³eczeñstwa. Typowe socjotechniczne sztuczki.

W³a¶ciwe stosowanie prawdziwych witamin i innych niezbêdnych sk³adników w odpowiednich proporcjach eliminuje zdecydowanie ilo¶æ klientów przemys³u farmakologicznego – najbogatszego lobby ¶wiata. Jest wielkim zagro¿eniem dla przysz³ych przychodów. Potwierdza to wszystkie alarmuj±ce tytu³y jakie zaistnia³y w mediach.
Witaminy s± zabójcze. Zw³aszcza naturalne. Dla niektórych ga³êzi przemys³u farmakologicznego. Mog± zdecydowanie skróciæ ich ¿ywot. A przewlekle chora ludzko¶æ to taki wspania³y rynek zbytu.

Nie zdziwi mnie równie¿ udokumentowanie zabójczego dzia³ania niektórych sztucznych witamin. Prawie identycznych z naturalnymi. Ale kto wy³o¿y ¶rodki na takie badania???

Zainteresowanym pog³êbieniem tematu polecam ciekaw± lekturê:
http://www.dr-rath-foundation.org. Artyku³ jest oparty na wynikach badañ Instytutu Dr Ratha.

Czê¶æ wygospodarowanych zysków przeznaczona jest na dalsze badania nad naukowo udokumentowanymi naturalnymi metodami i pracê informacyjno - edukacyjn±, demaskuj±c± m. in. mechanizmy dzia³ania farmaceutycznego rynku "profitu z chorób".

Poniewa¿ przemys³ farmaceutyczny, pomimo naukowego uzasadnienia naszych niezale¿nych badañ, jest nam przeciwny i podwa¿a moraln± spójno¶æ naszych dzia³añ, które maj± na celu szeroko rozumiany u¿ytek publiczny, coraz liczniejsi jego przedstawiciele, w mediach, ¶rodowiskach medycznych oraz polityce usi³uj± podwa¿yæ nasz sukces badawczy przez wykorzystanie kruczków prawnych i szeroko rozpowszechnion±, publiczn± kampaniê, maj±c± na celu znies³awienie i poddanie w w±tpliwo¶æ wyników naszych badañ. Z racji niemo¿no¶ci przedstawienia dowodów naukowych, jeszcze siê to jak dot±d nie uda³o.

Je¶li chc± Pañstwo wesprzeæ nasze stanowisko i pracê, prosimy zabraæ g³os i tym samym przyczyniæ siê do mo¿liwie najszybszego rozstrzygniêcia dyskusji, w której z jednej strony stoj± ogromne wp³ywy handlowe wynikaj±ce z komercjalizacji ludzkich chorób, a z drugiej droga do naturalnego zdrowia dla milionów ludzi na ca³ym ¶wiecie.

Wspomó¿cie nas aktywnie np. polecaj±c swoim znajomym t± stronê internetow±!
http://www4pl.dr-rath-foundation.org/aboutus/goals.html

Nie bêdzie dyktatury kartelu chemiczno-farmaceutycznego nad nami i naszymi dzieæmi!

W przedostatnim czasopi¶mie wydawanym w jêzyku niemieckim - Rath International - przedstawi³em Wam, drodzy Czytelnicy, analizê obecnej sytuacji politycznej na ¶wiecie oraz jej konsekwencje dla naszej pracy.

Artyku³owi temu nada³em tytu³ „Sekta Ikara” i w ten sposób nazwa³em po imieniu szereg manipulantów, którzy od dziesi±tków lat rabuj± nasz± planetê i po¶wiêcaj± zdrowie i ¿ycie miliardów ludzi w interesie kartelu farmaceutycznego i paliwowego.

Ciekawostka z artyku³u

Plik w PDF:
http://www4pl.dr-rath-foundation.org/pdf/20081229_europa_ikarus_pl.pdf
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 22, 2009, 12:22:00 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
Strony: « 1 2 3 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: