Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: 1 2 3 »   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: To co jemy i pijemy...  (Przeczytany 37055 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391

Zobacz profil WWW Email
« : Luty 04, 2009, 23:46:56 »

KILKA OBRAZKÓW NA POCZ¡TEK...

Przep³yw wody w formie, której budowa opiera siê na Z³otej Proporcji (liczbie Phi) dodaje energii wody "gêsto¶ci obrotu".

Wzrost ro¶lin w ¶rodowisku zaburzonym przez metalowe elementy klatki jest o ok. 30 -35% s³abszy.

http://www.goldenmean.info/germination/
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2009, 22:03:43 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
sztudynt
Nowy u¿ytkownik
*
P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 14

awakening

1831467
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 31, 2009, 23:52:06 »

Odnosz±c siê do zdjêcia na którym widniej± ro¶linki. Czy ktokolwiek z was spróbowa³ przeprowadziæ jakikolwiek eksperyment aby dowie¶æ, ¿e faktycznie geometria ma wp³yw na wzrost lub jego zahamowane u ro¶lin, chocia¿by takich tanich i szybko wzrastaj±cych jak rze¿ucha?

Bo przegl±daj±c ca³y serwis czytam i czytam, ¿e wszystkich ta geometria tak zachwyca. Piszecie, ¿e rozumiecie kojarzycie jedno z drugim, ale ¿adnych istotnych informacji od was drodzy czytelnicy tego forum tutaj nie mogê znale¼æ. Nie wspominaj±c ju¿ o tym, ¿e nikt nie wykazuje chêci by co¶ zrobiæ a tym bardziej podzieliæ siê tym z innymi.

Jest tu wiele zacnych u¿ytkowników którzy zasypuj± nas naprawdê ciekawymi, bardzo dobrymi informacjami pod postaci± artyku³ów, filmów itp. Ale co z tego wszystkiego wynika? Komu z was w praktyce ta ca³a wiedza cokolwiek da³a?

"Never ever give up!"
sztudynt
Nowy u¿ytkownik
*

awakening

1831467
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #2 : Listopad 03, 2009, 10:42:55 »

Czy ty aby nie bijesz piany?

Mo¿esz ja¶niej? Niestety nie rozumiem co masz na my¶li odnosz±c siê do mnie za pomoc± w/w teksu. Co?

"Never ever give up!"
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #3 : Listopad 03, 2009, 12:11:36 »

Odnosz±c siê do zdjêcia na którym widniej± ro¶linki. Czy ktokolwiek z was spróbowa³ przeprowadziæ jakikolwiek eksperyment aby dowie¶æ, ¿e faktycznie geometria ma wp³yw na wzrost lub jego zahamowane u ro¶lin, chocia¿by takich tanich i szybko wzrastaj±cych jak rze¿ucha?

Sztudynd oczywi¶cie, ¿e s± takie do¶wiadczenia. Jeden masz opisany has³owo w "Dan Winter - Sekretne ¿ycie i bioarchitektura"
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=21.0

A tu w obrazkach chodzi o to, ¿e:
- klatka jest metalowa, co zmniejsza wzrost ro¶lin o ok. 30 % (odwrotnie jest z kamieniami - paramagnetykami, które zwiêkszaj± wzrost - najogólniej sprzyjaj± biologii - znów odsy³am tu do filmiku "Sekretne ¿ycie i bioarchitektura")

- ta SriYantra mia³a paramagnetyki na przeciêciach linii i geometria ta spowodowa³a w ci±gu kilku lat powstanie mikroklimatu wokó³ niej - w promieniu 15 km

- woda puszczona przez konstrukcjê z 1 obrazka energetyzuje siê. Jest to pomys³ Viktora Schaubergera (j. ang.)
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=7.msg913#msg913

+ info z World Expo po¶wiêconego wodzie (j. ang)
http://www.goldenmean.info/fractalwater/

http://www.lawebdelagua.com/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=44

Tematów jest tak wiele, ¿e musia³bym mieæ ca³y etat, aby zajmowaæ siê wszystkim, co jest zwi±zane z forum...
Robiê to jednak hobbystycznie.
Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2009, 20:13:19 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
sztudynt
Nowy u¿ytkownik
*

awakening

1831467
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #4 : Listopad 03, 2009, 12:48:37 »

Sztudynd oczywi¶cie, ¿e s± takie do¶wiadczenia. Jeden masz opisany has³owo w "Dan Winter - Sekretne ¿ycie i bioarchitektura"
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=21.0

Ja doskonale wiem, ¿e s± takie do¶wiadczenia. Te i inne przeró¿ne dokonywane w ka¿dej chwili na ca³ym ¶wiecie. Mimo to chyba nikt nie zrozumia³ o co pytam.

Pytam o to czy ktokolwiek z was drodzy forumowicze przeprowadzi³ jakiekolwiek do¶wiadczenie by to potwierdziæ. Mo¿na to udokumentowaæ przecie¿ za pomoc± zdjêæ, filmików itp. Ale jak mówiê wy tu tylko czytacie i wypisujecie to samo co z ka¿dego filmu mo¿na wywnioskowaæ samemu. Przecie¿ ta ogromna dawka wiedzy ma czemu¶ s³u¿yæ.

Przyk³adowo co z tego, ¿e wiêkszo¶æ osób mia³o fizykê w podstawówce skoro wiêkszo¶æ nic z niej nie pamiêta a druga czê¶æ nie wie jak j± zastosowaæ w praktyce. Po co mi wiedza której nie potrafiê nigdzie wykorzystaæ. S±dzê, ¿e wiêkszo¶æ z was tutaj du¿o siê dowiedzia³o, ale co z tego? Jakie korzy¶ci macie z tej wiedzy?

Chcê po prostu siê dowiedzieæ kto z was(bo z tak± osob± najchêtniej bym podyskutowa³) prze³o¿y³ t± wiedzê na praktyczne namacalne dzia³anie Co? Bo to nie s± tylko s³owa, to ca³y nasz ¶wiat którego do¶wiadczamy.

Przecie¿ dziêki tej wiedzy mo¿na czyniæ "cuda", których mimo wszystko chyba nie jeste¶cie ¶wiadomi.

"Never ever give up!"
Xellos
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 100

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Listopad 03, 2009, 20:04:07 »

To co proponujesz jako do¶wiadczenie ? Ja mo¿e bym co¶ wykombinowa³. Tak sobie my¶lê z prostych rzeczy to mogê zasadziæ cebule w doniczce i porobiæ zdjêcia Wlewaæ po tyle samo wody i zobaczymy czy mocniej lub mniej uro¶nie ;p Tylko nie wiem czy znajde klatkê, mo¿e otoczê jedn± doniczkê ¿elastwem a drug± kamieniami ;p

Co do kamieni, je¿eli to prawda to wiêkszo¶æ ludzi u¿ywa ich daru na co dzieñ. Ka¿dy kto ma ³adny ogródek ³aduje tam kamienie odgradzaj±c ro¶liny ;p Przecie¿ nikt nie u¿ywa ¿elastwa w tym celu. Wiêc odno¶nie akurat tego zjawiska z ro¶linami i zastosowania na co dzieñ. To akurat nie ma chyba za bardzo co siê podniecaæ bo na co dzieñ nikt nie wsadza ro¶lin w metal a prêdzej w³a¶nie robi sobie w ogródku ³adne kszta³ty z kamieni wiêkszych b±d¼ mniejszych.
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #6 : Listopad 03, 2009, 20:26:02 »

Wrzucam kilka obrazków. Ca³a metodologia tego wzrostu jest tutaj http://www.goldenmean.info/biofield/  ale po angielsku.
Poni¿ej: ro¶linki po prawej podlewane by³y wod± przepuszczon± przez spiralny Imploder.
Imploder:

Poni¿ej opis tego eksperymentu (niestety po angielsku) Brak czasu...

Germination Results- Two individual germination studies were conducted using mustard seeds. In the first experiment, 25 mustard seeds were planted onto a square cotton mat inside of a shallow plastic container about 7 inches in diameter and 1.5 inches in height. For each experiment three dishes were set up prior to planting. One was used for the control water sample and the other two for the magnet water sample. In the first experiment 25 mustard seeds were planted in each dish and 50 ml of test water was added to each dish. The dishes were covered initially with paper towels and the evaporated water was replenished periodically as needed. After 7 days of germination the seedlings were weighed on an analytical balance to the nearest milligram. The results showed an average increase in germination yield of 12% with the magnet water compared to the untreated tap water. A second experiment was conducted in a similar manner except that 30 seeds were used in each dish and the dishes were covered with plastic wrap to avoid evaporation and subsequent water replenishment. The plastic wrap was ideal since the initial water charge of 50ml was more than enough to keep the seedlings moist over a period of 7 days without having to replenish the water. The results of this study showed a much more prominent effect with the average germination yield of the two magnet water samples at 25% greater than the control water sample.

A propos wiedzy i jej wykorzystania.

Ludzie maj± ró¿ne potrzeby, m. in. poznawcze i praktyczne. Niektórym sprawia satysfakcjê samo poznawanie czego¶, innym wykorzystywanie wiedzy w praktyce NA RÓ¯NE SPOSOBY wraz z rozwijaniem w³asnego potencja³u czy czynieniem jak to okre¶li³ Sztudyt tzw. cudów. To ciekawy temat i masz okazjê Sztudyncie co¶ napisaæ. Czemu oczekujesz, ¿e inni to zrobi± skoro Ty jeste¶ tym ¿ywo zainteresowany? Napisz i zobaczysz sam jak bêdzie... No chyba, ¿e uwa¿asz to z jakich¶ wzglêdów za niewskazane...
Decyduj

Na maksa w d±¿eniu do rozwijania swojego potencja³u szli tzw. wtajemniczeni. Wystarczy wspomnieæ tzw. tybetañskich mistrzów, którzy potrafili "znikn±æ" pozostawiaj±c po sobie paznokcie, w³osy i po¶wiatê w kolorach têczy... Mo¿na te¿ zerkn±æ choæby na post pt. D¼wiêk Tula, DNA i Graal, czyli o znaczeniu czêstotliwo¶ci dotycz±cy szczególnego zastosowania d¼wiêku... http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=327.msg1059#msg1059

Pozdrawiam!

« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2010, 23:45:24 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 196

« Odpowiedz #7 : Listopad 04, 2009, 00:06:47 »

Chcê po prostu siê dowiedzieæ kto z was(bo z tak± osob± najchêtniej bym podyskutowa³) prze³o¿y³ t± wiedzê na praktyczne namacalne dzia³anie Co? Bo to nie s± tylko s³owa, to ca³y nasz ¶wiat którego do¶wiadczamy.

Przecie¿ dziêki tej wiedzy mo¿na czyniæ "cuda", których mimo wszystko chyba nie jeste¶cie ¶wiadomi.

Cz³owieku!

ta wiedza zosta³a nam wymazana z twardego dysku jakie¶ 5-10 tys. lat temu, po czym zaaplikowano nam przez setki pokoleñ programy zaporowe przed jej odzyskaniem, a Ty chcesz po ogl±dniêciu kilku filmów staæ siê przys³owiowym jogginem? to za proste....
otó¿, mamy mo¿liwo¶æ odkrycia zasad tworzenia ¶wiata/¶wiatów co tylko powinno nas upewniæ, i¿ Wiedza obecna miêdzy innymi w¶ród Tybetañczyków i Majów od tysiêcy lat ma swoje naukowe, zrozumia³e w 3D podstawy;
to ma nam pomóc wróciæ do ¬ród³a, cel ju¿ niedaleko!!! ale cierpliwo¶ci...
dla mnie osobi¶cie ta Wiedza ma takie znaczenie jak wiedza o zasadach budowy samochodu: nie znam ich w sposób szczegó³owy, ale umiem prowadziæ auto i czujê jak to dzia³a w oparciu o opary wiedzy o tym.... po co mi wiêcej?
te "opary" wiedzy o ¶wiêtej geometrii zbieram na tym forum (Leszku jeszcze raz dziêki!), "mechanikiem ¯ycia" raczej nie zostanê ale kierownica w aucie "¯YCIE" ostatnimi tygodniami le¿y mi jako¶ lepiej w rêkach i te kierunki jako¶ lepiej zaczynam kontrolowaæ...
chyba w³a¶nie o to chodzi?
sztudynt
Nowy u¿ytkownik
*

awakening

1831467
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #8 : Listopad 04, 2009, 01:12:44 »

po czym zaaplikowano nam przez setki pokoleñ programy zaporowe przed jej odzyskaniem

Chyba obejrza³a¶ o jeden filmik za ma³o i st±d w³a¶nie twoja zapora wynika.

a Ty chcesz po ogl±dniêciu kilku filmów staæ siê przys³owiowym jogginem? to za proste....

Po pierwsze nie wiem sk±d my¶l o jogginie(najwyra¼niej tylko z tym ci siê kojarzy geometria, a szkoda ), po drugie to w³a¶nie bardzo proste i najzwyczajniej wyznaczy³a¶ sobie okrê¿n± drogê do celu który masz pod nosem. W gruncie rzeczy nawet nie masz pojêcia kim jestem co robiê i co wiem, a oceniasz mnie w taki sposób jak by¶ zapomnia³a o tym wszystkim co ci dan winter przekazuje. Gdzie twoja mi³o¶æ, serce, wyrozumia³o¶æ Co?

cel ju¿ niedaleko!!! ale cierpliwo¶ci...

...czekaj dalej, a¿ kto¶ ci poda wszystko na tacy. W zasadzie nie wiem czego oczekujesz, ¿e kto¶ ciê dotknie magiczn± ró¿d¿k± i zrozumiesz wszystko?

Nie bêdê z tob± prowadzi³ dalej konwersacji mam nadzieje, ¿e uszanujesz mój wybór. Z góry dziêkujê.

Chcia³bym wcze¶niej zwróciæ ci Leszku uwagê na to, i¿ nie ¿yczê sobie by¶ odmienia³ b±d¼ zniekszta³ca³ mój nick. Pisz po prostu "sztudynt" i bêdzie mi bardzo mi³o.

Wracaj±c do eksperymentu.

Nie mam zamiaru siê tutaj m±drzyæ, szukam tylko osób które chêtnie co¶ WSPÓLNIE robi± wyci±gaj±c z do¶wiadczeñ konstruktywne wnioski.

Czemu oczekujesz, ¿e inni to zrobi± skoro Ty jeste¶ tym ¿ywo zainteresowany?

Nie oczekujê by inni to zrobili za mnie, jak sugerujesz. Chcê siê podzieliæ tym co zaobserwowa³em, zaciekawiæ innych i zachêciæ do robienia czego¶ co mo¿e nam wszystkim siê w praktyce przydaæ. Na pocz±tek zaproponowa³em temat ro¶lin, zdrowej ¿ywno¶ci której na 100% w marketach nie kupicie, a dziêki minimalnemu wk³adowi i wiedzy ka¿dy kto ma tylko skrawek ziemi mo¿e siê cieszyæ zdrowymi posi³kami. Mam nadziejê, ¿e chocia¿ garstka ludzi oka¿e trochê wiary i wyka¿e chêæ wspólnego poznawania tej cudownej wiedzy, która jest ogólnie dostêpna w internecie b±d¼ innych ¼ród³ach.

W dziale "hyde park" zamie¶ci³em temat "ORMUS" póki co cisza, nie wiem tylko czym ona jest spowodowana. Bo forum to chyba miejsce na wymianê zdañ, konwersacjê, dzielenie siê informacj± oraz wspólne jej analizowanie.

Sam przeprowadzi³em proste do¶wiadczenia oparte na eksperymentach Wiktora Grebiennikowa.
Nie bêdê wszystkiego tutaj wypisywa³, gdy¿ ca³o¶æ mo¿ecie znale¼æ pod ni¿ej podanym adresem:

http://www.electrino.pl/Forum/viewtopic.php?p=924&sid=483491f649d69ed7c361b92a40326951#924

To co proponujesz jako do¶wiadczenie ?  Ja mo¿e bym co¶ wykombinowa³. Tak sobie my¶lê z prostych rzeczy to mogê zasadziæ cebule w doniczce i porobiæ zdjêcia  Wlewaæ po tyle samo wody i zobaczymy czy mocniej lub mniej uro¶nie ;p Tylko nie wiem czy znajde klatkê, mo¿e otoczê jedn± doniczkê ¿elastwem a drug± kamieniami ;p

Xellos

Cieszê siê, ¿e wykazujesz chêæ zrobienia czegokolwiek. Mo¿esz przeanalizowaæ co ja zrobi³em, mo¿e jaki¶ pomys³ przyjdzie ci do g³owy. Nie wahaj siê pytaæ, je¶li co¶ dla ciebie jest nie jasne. Ja sam zabieram siê do wypróbowania konstrukcji o której wspominam na w/w forum. Chodzi mi o koncentrator z stalowych rurek i bawe³ny. Przypuszczam ¿e lepszym rozwi±zaniem bêd± miedziane rurki, ale mogê siê myliæ.

Jestem obecnie w ciê¿kiej sytuacji finansowej, nie bêdê siê u¿ala³, ¿e to wina, rz±du, systemu itp. Po prostu szukam pracy jednak jej nie znajdujê. Do przeprowadzenia dalszych ciekawych eksperymentów muszê zdobyæ ¶rodki i mam nadziejê, ¿e szybko mi siê uda.

pozdrawiam i wszystkim du¿o u¶miechu ¿yczê

"Never ever give up!"
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #9 : Listopad 04, 2009, 01:31:02 »

Sztudynt: "Chcia³bym wcze¶niej zwróciæ ci Leszku uwagê na to, i¿ nie ¿yczê sobie by¶ odmienia³ b±d¼ zniekszta³ca³ mój nick. U¶miech Pisz po prostu "sztudynt" i bêdzie mi bardzo mi³o."

Zauwa¿y³em, poprawi³em. Po¶piech...
Przepraszam.

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
Strony: 1 2 3 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: