Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: 1 2 3 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: To co jemy i pijemy...  (Przeczytany 37739 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« : Luty 04, 2009, 23:46:56 »

KILKA OBRAZKÓW NA POCZ¡TEK...

PrzepÂływ wody w formie, ktĂłrej budowa opiera siĂŞ na ZÂłotej Proporcji (liczbie Phi) dodaje energii wody "gĂŞstoÂści obrotu".

Wzrost roÂślin w Âśrodowisku zaburzonym przez metalowe elementy klatki jest o ok. 30 -35% sÂłabszy.

http://www.goldenmean.info/germination/
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2009, 22:03:43 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
sztudynt
Nowy uÂżytkownik
*

awakening

1831467
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #1 : Październik 31, 2009, 23:52:06 »

Odnosz¹c siê do zdjêcia na którym widniej¹ roœlinki. Czy ktokolwiek z was spróbowa³ przeprowadziÌ jakikolwiek eksperyment aby dowieœÌ, ¿e faktycznie geometria ma wp³yw na wzrost lub jego zahamowane u roœlin, chocia¿by takich tanich i szybko wzrastaj¹cych jak rze¿ucha?

Bo przegl¹daj¹c ca³y serwis czytam i czytam, ¿e wszystkich ta geometria tak zachwyca. Piszecie, ¿e rozumiecie kojarzycie jedno z drugim, ale ¿adnych istotnych informacji od was drodzy czytelnicy tego forum tutaj nie mogê znaleŸÌ. Nie wspominaj¹c ju¿ o tym, ¿e nikt nie wykazuje chêci by coœ zrobiÌ a tym bardziej podzieliÌ siê tym z innymi.

Jest tu wiele zacnych u¿ytkowników którzy zasypuj¹ nas naprawdê ciekawymi, bardzo dobrymi informacjami pod postaci¹ artyku³ów, filmów itp. Ale co z tego wszystkiego wynika? Komu z was w praktyce ta ca³a wiedza cokolwiek da³a?

"Never ever give up!"
sztudynt
Nowy uÂżytkownik
*

awakening

1831467
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #2 : Listopad 03, 2009, 10:42:55 »

Czy ty aby nie bijesz piany?

MoÂżesz jaÂśniej? Niestety nie rozumiem co masz na myÂśli odnoszÂąc siĂŞ do mnie za pomocÂą w/w teksu. Co?

"Never ever give up!"
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #3 : Listopad 03, 2009, 12:11:36 »

Odnosz¹c siê do zdjêcia na którym widniej¹ roœlinki. Czy ktokolwiek z was spróbowa³ przeprowadziÌ jakikolwiek eksperyment aby dowieœÌ, ¿e faktycznie geometria ma wp³yw na wzrost lub jego zahamowane u roœlin, chocia¿by takich tanich i szybko wzrastaj¹cych jak rze¿ucha?

Sztudynd oczywiÂście, Âże sÂą takie doÂświadczenia. Jeden masz opisany hasÂłowo w "Dan Winter - Sekretne Âżycie i bioarchitektura"
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=21.0

A tu w obrazkach chodzi o to, Âże:
- klatka jest metalowa, co zmniejsza wzrost roÂślin o ok. 30 % (odwrotnie jest z kamieniami - paramagnetykami, ktĂłre zwiĂŞkszajÂą wzrost - najogĂłlniej sprzyjajÂą biologii - znĂłw odsyÂłam tu do filmiku "Sekretne Âżycie i bioarchitektura")

- ta SriYantra mia³a paramagnetyki na przeciêciach linii i geometria ta spowodowa³a w ci¹gu kilku lat powstanie mikroklimatu wokó³ niej - w promieniu 15 km

- woda puszczona przez konstrukcjĂŞ z 1 obrazka energetyzuje siĂŞ. Jest to pomysÂł Viktora Schaubergera (j. ang.)
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=7.msg913#msg913

+ info z World Expo poÂświĂŞconego wodzie (j. ang)
http://www.goldenmean.info/fractalwater/

http://www.lawebdelagua.com/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=44

TematĂłw jest tak wiele, Âże musiaÂłbym mieĂŚ caÂły etat, aby zajmowaĂŚ siĂŞ wszystkim, co jest zwiÂązane z forum...
RobiĂŞ to jednak hobbystycznie.
Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2009, 20:13:19 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
sztudynt
Nowy uÂżytkownik
*

awakening

1831467
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #4 : Listopad 03, 2009, 12:48:37 »

Sztudynd oczywiÂście, Âże sÂą takie doÂświadczenia. Jeden masz opisany hasÂłowo w "Dan Winter - Sekretne Âżycie i bioarchitektura"
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=21.0

Ja doskonale wiem, ¿e s¹ takie doœwiadczenia. Te i inne przeró¿ne dokonywane w ka¿dej chwili na ca³ym œwiecie. Mimo to chyba nikt nie zrozumia³ o co pytam.

Pytam o to czy ktokolwiek z was drodzy forumowicze przeprowadziÂł jakiekolwiek doÂświadczenie by to potwierdziĂŚ. MoÂżna to udokumentowaĂŚ przecieÂż za pomocÂą zdjĂŞĂŚ, filmikĂłw itp. Ale jak mĂłwiĂŞ wy tu tylko czytacie i wypisujecie to samo co z kaÂżdego filmu moÂżna wywnioskowaĂŚ samemu. PrzecieÂż ta ogromna dawka wiedzy ma czemuÂś sÂłuÂżyĂŚ.

Przyk³adowo co z tego, ¿e wiêkszoœÌ osób mia³o fizykê w podstawówce skoro wiêkszoœÌ nic z niej nie pamiêta a druga czêœÌ nie wie jak j¹ zastosowaÌ w praktyce. Po co mi wiedza której nie potrafiê nigdzie wykorzystaÌ. S¹dzê, ¿e wiêkszoœÌ z was tutaj du¿o siê dowiedzia³o, ale co z tego? Jakie korzyœci macie z tej wiedzy?

ChcĂŞ po prostu siĂŞ dowiedzieĂŚ kto z was(bo z takÂą osobÂą najchĂŞtniej bym podyskutowaÂł) przeÂłoÂżyÂł tÂą wiedzĂŞ na praktyczne namacalne dziaÂłanie Co? Bo to nie sÂą tylko sÂłowa, to caÂły nasz Âświat ktĂłrego doÂświadczamy.

PrzecieÂż dziĂŞki tej wiedzy moÂżna czyniĂŚ "cuda", ktĂłrych mimo wszystko chyba nie jesteÂście Âświadomi.

"Never ever give up!"
Xellos
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Listopad 03, 2009, 20:04:07 »

To co proponujesz jako doÂświadczenie ? Ja moÂże bym coÂś wykombinowaÂł. Tak sobie myÂślĂŞ z prostych rzeczy to mogĂŞ zasadziĂŚ cebule w doniczce i porobiĂŚ zdjĂŞcia WlewaĂŚ po tyle samo wody i zobaczymy czy mocniej lub mniej uroÂśnie ;p Tylko nie wiem czy znajde klatkĂŞ, moÂże otoczĂŞ jednÂą doniczkĂŞ Âżelastwem a drugÂą kamieniami ;p

Co do kamieni, je¿eli to prawda to wiêkszoœÌ ludzi u¿ywa ich daru na co dzieù. Ka¿dy kto ma ³adny ogródek ³aduje tam kamienie odgradzaj¹c roœliny ;p Przecie¿ nikt nie u¿ywa ¿elastwa w tym celu. Wiêc odnoœnie akurat tego zjawiska z roœlinami i zastosowania na co dzieù. To akurat nie ma chyba za bardzo co siê podniecaÌ bo na co dzieù nikt nie wsadza roœlin w metal a prêdzej w³aœnie robi sobie w ogródku ³adne kszta³ty z kamieni wiêkszych b¹dŸ mniejszych.
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #6 : Listopad 03, 2009, 20:26:02 »

Wrzucam kilka obrazkĂłw. CaÂła metodologia tego wzrostu jest tutaj http://www.goldenmean.info/biofield/  ale po angielsku.
PoniÂżej: roÂślinki po prawej podlewane byÂły wodÂą przepuszczonÂą przez spiralny Imploder.
Imploder:

PoniÂżej opis tego eksperymentu (niestety po angielsku) Brak czasu...

Germination Results- Two individual germination studies were conducted using mustard seeds. In the first experiment, 25 mustard seeds were planted onto a square cotton mat inside of a shallow plastic container about 7 inches in diameter and 1.5 inches in height. For each experiment three dishes were set up prior to planting. One was used for the control water sample and the other two for the magnet water sample. In the first experiment 25 mustard seeds were planted in each dish and 50 ml of test water was added to each dish. The dishes were covered initially with paper towels and the evaporated water was replenished periodically as needed. After 7 days of germination the seedlings were weighed on an analytical balance to the nearest milligram. The results showed an average increase in germination yield of 12% with the magnet water compared to the untreated tap water. A second experiment was conducted in a similar manner except that 30 seeds were used in each dish and the dishes were covered with plastic wrap to avoid evaporation and subsequent water replenishment. The plastic wrap was ideal since the initial water charge of 50ml was more than enough to keep the seedlings moist over a period of 7 days without having to replenish the water. The results of this study showed a much more prominent effect with the average germination yield of the two magnet water samples at 25% greater than the control water sample.

A propos wiedzy i jej wykorzystania.

Ludzie maj± ró¿ne potrzeby, m. in. poznawcze i praktyczne. Niektórym sprawia satysfakcjê samo poznawanie czego¶, innym wykorzystywanie wiedzy w praktyce NA RÓ¯NE SPOSOBY wraz z rozwijaniem w³asnego potencja³u czy czynieniem jak to okre¶li³ Sztudyt tzw. cudów. To ciekawy temat i masz okazjê Sztudyncie co¶ napisaæ. Czemu oczekujesz, ¿e inni to zrobi± skoro Ty jeste¶ tym ¿ywo zainteresowany? Napisz i zobaczysz sam jak bêdzie... No chyba, ¿e uwa¿asz to z jakich¶ wzglêdów za niewskazane...
Decyduj

Na maksa w d¹¿eniu do rozwijania swojego potencja³u szli tzw. wtajemniczeni. Wystarczy wspomnieÌ tzw. tybetaùskich mistrzów, którzy potrafili "znikn¹Ì" pozostawiaj¹c po sobie paznokcie, w³osy i poœwiatê w kolorach têczy... Mo¿na te¿ zerkn¹Ì choÌby na post pt. DŸwiêk Tula, DNA i Graal, czyli o znaczeniu czêstotliwoœci dotycz¹cy szczególnego zastosowania dŸwiêku... http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=327.msg1059#msg1059

Pozdrawiam!

« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2010, 23:45:24 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
konserwa
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #7 : Listopad 04, 2009, 00:06:47 »

ChcĂŞ po prostu siĂŞ dowiedzieĂŚ kto z was(bo z takÂą osobÂą najchĂŞtniej bym podyskutowaÂł) przeÂłoÂżyÂł tÂą wiedzĂŞ na praktyczne namacalne dziaÂłanie Co? Bo to nie sÂą tylko sÂłowa, to caÂły nasz Âświat ktĂłrego doÂświadczamy.

PrzecieÂż dziĂŞki tej wiedzy moÂżna czyniĂŚ "cuda", ktĂłrych mimo wszystko chyba nie jesteÂście Âświadomi.

CzÂłowieku!

ta wiedza zostaÂła nam wymazana z twardego dysku jakieÂś 5-10 tys. lat temu, po czym zaaplikowano nam przez setki pokoleĂą programy zaporowe przed jej odzyskaniem, a Ty chcesz po oglÂądniĂŞciu kilku filmĂłw staĂŚ siĂŞ przysÂłowiowym jogginem? to za proste....
otó¿, mamy mo¿liwoœÌ odkrycia zasad tworzenia œwiata/œwiatów co tylko powinno nas upewniÌ, i¿ Wiedza obecna miêdzy innymi wœród Tybetaùczyków i Majów od tysiêcy lat ma swoje naukowe, zrozumia³e w 3D podstawy;
to ma nam pomĂłc wrĂłciĂŚ do ÂŹrĂłdÂła, cel juÂż niedaleko!!! ale cierpliwoÂści...
dla mnie osobiœcie ta Wiedza ma takie znaczenie jak wiedza o zasadach budowy samochodu: nie znam ich w sposób szczegó³owy, ale umiem prowadziÌ auto i czujê jak to dzia³a w oparciu o opary wiedzy o tym.... po co mi wiêcej?
te "opary" wiedzy o ÂświĂŞtej geometrii zbieram na tym forum (Leszku jeszcze raz dziĂŞki!), "mechanikiem ÂŻycia" raczej nie zostanĂŞ ale kierownica w aucie "ÂŻYCIE" ostatnimi tygodniami leÂży mi jakoÂś lepiej w rĂŞkach i te kierunki jakoÂś lepiej zaczynam kontrolowaĂŚ...
chyba wÂłaÂśnie o to chodzi?
sztudynt
Nowy uÂżytkownik
*

awakening

1831467
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #8 : Listopad 04, 2009, 01:12:44 »

po czym zaaplikowano nam przez setki pokoleĂą programy zaporowe przed jej odzyskaniem

Chyba obejrzaÂłaÂś o jeden filmik za maÂło i stÂąd wÂłaÂśnie twoja zapora wynika.

a Ty chcesz po oglÂądniĂŞciu kilku filmĂłw staĂŚ siĂŞ przysÂłowiowym jogginem? to za proste....

Po pierwsze nie wiem sk¹d myœl o jogginie(najwyraŸniej tylko z tym ci siê kojarzy geometria, a szkoda ), po drugie to w³aœnie bardzo proste i najzwyczajniej wyznaczy³aœ sobie okrê¿n¹ drogê do celu który masz pod nosem. W gruncie rzeczy nawet nie masz pojêcia kim jestem co robiê i co wiem, a oceniasz mnie w taki sposób jak byœ zapomnia³a o tym wszystkim co ci dan winter przekazuje. Gdzie twoja mi³oœÌ, serce, wyrozumia³oœÌ Co?

cel juÂż niedaleko!!! ale cierpliwoÂści...

...czekaj dalej, a¿ ktoœ ci poda wszystko na tacy. W zasadzie nie wiem czego oczekujesz, ¿e ktoœ ciê dotknie magiczn¹ ró¿d¿k¹ i zrozumiesz wszystko?

Nie bĂŞdĂŞ z tobÂą prowadziÂł dalej konwersacji mam nadzieje, Âże uszanujesz mĂłj wybĂłr. Z gĂłry dziĂŞkujĂŞ.

ChciaÂłbym wczeÂśniej zwrĂłciĂŚ ci Leszku uwagĂŞ na to, iÂż nie ÂżyczĂŞ sobie byÂś odmieniaÂł bÂądÂź znieksztaÂłcaÂł mĂłj nick. Pisz po prostu "sztudynt" i bĂŞdzie mi bardzo miÂło.

WracajÂąc do eksperymentu.

Nie mam zamiaru siê tutaj m±drzyæ, szukam tylko osób które chêtnie co¶ WSPÓLNIE robi± wyci±gaj±c z do¶wiadczeñ konstruktywne wnioski.

Czemu oczekujesz, Âże inni to zrobiÂą skoro Ty jesteÂś tym Âżywo zainteresowany?

Nie oczekujĂŞ by inni to zrobili za mnie, jak sugerujesz. ChcĂŞ siĂŞ podzieliĂŚ tym co zaobserwowaÂłem, zaciekawiĂŚ innych i zachĂŞciĂŚ do robienia czegoÂś co moÂże nam wszystkim siĂŞ w praktyce przydaĂŚ. Na poczÂątek zaproponowaÂłem temat roÂślin, zdrowej ÂżywnoÂści ktĂłrej na 100% w marketach nie kupicie, a dziĂŞki minimalnemu wkÂładowi i wiedzy kaÂżdy kto ma tylko skrawek ziemi moÂże siĂŞ cieszyĂŚ zdrowymi posiÂłkami. Mam nadziejĂŞ, Âże chociaÂż garstka ludzi okaÂże trochĂŞ wiary i wykaÂże chĂŞĂŚ wspĂłlnego poznawania tej cudownej wiedzy, ktĂłra jest ogĂłlnie dostĂŞpna w internecie bÂądÂź innych ÂźrĂłdÂłach.

W dziale "hyde park" zamieÂściÂłem temat "ORMUS" pĂłki co cisza, nie wiem tylko czym ona jest spowodowana. Bo forum to chyba miejsce na wymianĂŞ zdaĂą, konwersacjĂŞ, dzielenie siĂŞ informacjÂą oraz wspĂłlne jej analizowanie.

Sam przeprowadziÂłem proste doÂświadczenia oparte na eksperymentach Wiktora Grebiennikowa.
Nie bêdê wszystkiego tutaj wypisywa³, gdy¿ ca³oœÌ mo¿ecie znaleŸÌ pod ni¿ej podanym adresem:

http://www.electrino.pl/Forum/viewtopic.php?p=924&sid=483491f649d69ed7c361b92a40326951#924

To co proponujesz jako doÂświadczenie ?  Ja moÂże bym coÂś wykombinowaÂł. Tak sobie myÂślĂŞ z prostych rzeczy to mogĂŞ zasadziĂŚ cebule w doniczce i porobiĂŚ zdjĂŞcia  WlewaĂŚ po tyle samo wody i zobaczymy czy mocniej lub mniej uroÂśnie ;p Tylko nie wiem czy znajde klatkĂŞ, moÂże otoczĂŞ jednÂą doniczkĂŞ Âżelastwem a drugÂą kamieniami ;p

Xellos

CieszĂŞ siĂŞ, Âże wykazujesz chĂŞĂŚ zrobienia czegokolwiek. MoÂżesz przeanalizowaĂŚ co ja zrobiÂłem, moÂże jakiÂś pomysÂł przyjdzie ci do gÂłowy. Nie wahaj siĂŞ pytaĂŚ, jeÂśli coÂś dla ciebie jest nie jasne. Ja sam zabieram siĂŞ do wyprĂłbowania konstrukcji o ktĂłrej wspominam na w/w forum. Chodzi mi o koncentrator z stalowych rurek i baweÂłny. Przypuszczam Âże lepszym rozwiÂązaniem bĂŞdÂą miedziane rurki, ale mogĂŞ siĂŞ myliĂŚ.

Jestem obecnie w ciĂŞÂżkiej sytuacji finansowej, nie bĂŞdĂŞ siĂŞ uÂżalaÂł, Âże to wina, rzÂądu, systemu itp. Po prostu szukam pracy jednak jej nie znajdujĂŞ. Do przeprowadzenia dalszych ciekawych eksperymentĂłw muszĂŞ zdobyĂŚ Âśrodki i mam nadziejĂŞ, Âże szybko mi siĂŞ uda.

pozdrawiam i wszystkim duÂżo uÂśmiechu ÂżyczĂŞ

"Never ever give up!"
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #9 : Listopad 04, 2009, 01:31:02 »

Sztudynt: "ChciaÂłbym wczeÂśniej zwrĂłciĂŚ ci Leszku uwagĂŞ na to, iÂż nie ÂżyczĂŞ sobie byÂś odmieniaÂł bÂądÂź znieksztaÂłcaÂł mĂłj nick. UÂśmiech Pisz po prostu "sztudynt" i bĂŞdzie mi bardzo miÂło."

ZauwaÂżyÂłem, poprawiÂłem. PoÂśpiech...
Przepraszam.

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
Strony: 1 2 3 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: