Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: « 1 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: TABLICA 3: Klucz mÂądroÂści  (Przeczytany 19969 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
(Nie)Ja
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #10 : Czerwiec 16, 2009, 14:21:50 »

czyli wystarczy sobie powiedzieĂŚ "to nie ma na mnie wpÂływu"?

niedalej jak wczoraj sobie to wmawiaÂłam gdy przyszÂło mi gotowaĂŚ obiad w obrypanym garnku 
to nic Âże zjadÂłam trochĂŞ aluminum bo ""to nie ma na mnie wpÂływu"

..podwaÂżam wszystko i nie wykluczam niczego..
Lucyfer
Moderator Globalny
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 16, 2009, 17:45:54 »

Neale Donald Walsch "Rozmowy z Bogiem"

1)
KaÂżde ludzkie dziaÂłanie wypÂływa z miÂłoÂści albo strachu, nie tylko w ramach zwiÂązkĂłw osobowych. Decyzje ksztaÂłtujÂące gospodarkĂŞ, politykĂŞ, religiĂŞ, edukacjĂŞ, cele spoÂłeczne i ekonomiczne, wybory dotyczÂące wojny, pokoju, napaÂści, obrony, agresji, ulegÂłoÂści; dzielenia czy jednoczenia, gromadzenia czy rozdawania - kaÂżdy wybĂłr, jakiego dokonujesz, podyktowany jest jedna z dwĂłch moÂżliwych myÂśli: lĂŞku lub miÂłoÂści.
Strach to energia, ktĂłra kurczy, zamyka, wciÂąga, ucieka, chowa, gromadzi, szkodzi.
Mi³oœÌ to energia, która rozci¹ga, otwiera, wysy³a, zostaje, ods³ania, ofiarowuje, goi.
Strach nas okrywa, mi³oœÌ ukazuje naga prawdê o nas. Strach trzyma siê kurczowo stanu posiadania, mi³oœÌ rozdaje. Strach wiêzi, mi³oœÌ uwalnia. Strach rujnuje, mi³oœÌ buduje. Strach j¹trzy, mi³oœÌ koi.
KaÂżdy uczynek, sÂłowo czy myÂśl, zakorzeniony jest w jednym z tych dwĂłch uczuĂŚ. Co do tego nie masz wyboru, poniewaÂż nic wiĂŞcej do wybrania nie ma. Ale masz za to zupeÂłnie nieskrĂŞpowany wybĂłr jednego lub drugiego.

2)
Panowanie nad myÂślami nie jest tak trudne, jak mogÂłoby siĂŞ wydawaĂŚ. (Podobnie, zresztÂą, wspiĂŞcie siĂŞ na Everest.) To wszystko kwestia dyscypliny. Woli.
Najpierw trzeba nauczyĂŚ siĂŞ ÂśledziĂŚ swoje myÂśli; myÂśleĂŚ o tym, co siĂŞ myÂśli.
Kiedy przy³apiesz siê na myœleniu negatywnym - takim, które zaprzecza twojemu najwy¿szemu pojêciu o danej rzeczy - pomyœl na nowo! Mam na myœli dos³ownie. Kiedy myœlisz, ¿e jesteœ w kropce, ¿e nic dobrego z tego wyjœÌ nie mo¿e, pomyœl na nowo. Kiedy myœlisz, ¿e œwiat to straszne miejsce, w którym dzieje siê tyle z³a, pomyœl na nowo. Kiedy myœlisz, ¿e wszystko ci siê wali i wygl¹da na to, ¿e ju¿ nie uda ci siê tego z powrotem posk³adaÌ, pomyœl na nowo.

3)
Usuñ wszelkie negatywne my¶li ze swych wyobra¿eñ. Wyzbad¼ siê pesymizmu. Rozprosz w±tpliwo¶ci. Uwolnij siê od leku. Æwicz umys³ w wytrwa³ym trzymaniu siê pierwotnej twórczej my¶li.
Kiedy twe myÂśli wykrystalizujÂą siĂŞ i okrzepnÂą, zacznij je gÂłosiĂŚ jako prawdy. MĂłw je gÂłoÂśno. UÂżyj s³ów kryjÂących w sobie ogromna moc: ja jestem. Nic we wszechÂświecie nie dorĂłwnuje stwĂłrczej sile tego stwierdzenia. Cokolwiek wypowiesz po sÂłowach “ja jestem", wprawia w ruch ciÂąg przyczyn i skutkĂłw, ktĂłry doÂświadczenia te przywoÂła, przyniesie je tobie.
WszechÂświat inaczej dziaÂłaĂŚ nie potrafi. Nie umie znaleŸÌ innej drogi. Na stwierdzenia “ja jestem..." odpowiada niczym dÂżinn uwiĂŞziony w butelce.
http://rapidshare.com/files/196790503/Rozmowy_z_Bogiem__ksiega_pierwsza.zip
Ea
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #12 : Czerwiec 16, 2009, 18:37:30 »

uwa¿am, ¿e trzeba sobie zdawaÌ racjê z negatywnych myœli jakie przychodz¹ do nas oraz z innych czynników np. manipulacje itp ale nie brac ich do siebie, im wiêcej zdajesz sobie sprawy, ¿e one s¹ wokó³ ciebie tym mniej bêd¹ cie dotyczyÌ, jesli oczywiscie nie pozwolisz im zadzia³ac nie dopuœcisz ich do siebie...œwiadomoœÌ w tej kwestii jest jak najbardziej wskazana...cz³owiekiem mniej œwiadomym mo¿na umiejetnie kierowaÌ
Lucyfer
Moderator Globalny
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 16, 2009, 19:23:55 »

"KaÂżdy moÂże zostaĂŚ zahipnotyzowany ale tylko gdy tego chce"

<a href="http://www.youtube.com/v/1rHxA43Bt0k&amp;hl=en&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/1rHxA43Bt0k&amp;hl=en&amp;fs=1</a>
(Nie)Ja
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #14 : Czerwiec 19, 2009, 16:53:34 »

dziĂŞki za cytaty z Walsha

niby sÂą to rzeczy oczywiste, ale to wÂłaÂśnie o rzeczach oczywistych najczĂŞÂściej siĂŞ zapomina

Cokolwiek wypowiesz po sÂłowach “ja jestem", wprawia w ruch ciÂąg przyczyn i skutkĂłw, ktĂłry doÂświadczenia te przywoÂła, przyniesie je tobie.
WszechÂświat inaczej dziaÂłaĂŚ nie potrafi. Nie umie znaleŸÌ innej drogi. Na stwierdzenia “ja jestem..." odpowiada niczym dÂżinn uwiĂŞziony w butelce.

mĂłj DÂżinn niestety uciekÂł z butelki nie mogÂąc znieœÌ mojego niezdecydowania 
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2009, 16:58:13 wysłane przez HabibiDah » Zapisane

..podwaÂżam wszystko i nie wykluczam niczego..
Strony: « 1 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: