Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: 1   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: radoslaw  (Przeczytany 4036 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
radoslaw
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 209

« : Czerwiec 12, 2009, 15:24:35 »

Witam!

2.03.2008, o 19:39 tak o sobie napisa³em:

http://www.paranormalne.pl/index.php?showtopic=15286&st=0

...a po kilku miesi±cach:

Bardzo siê cieszê ¿e doszli¶my do tego punktu naszej przuroczej konwersacji.
Trochê to trwa³o, ale my¶lê ¿e by³o potrzebne.
Ja postraszy³em sceptyków trochê jaszczurami, Oni pokazali ¿e sa inteligentni. W³a¶ciwie nie by³o ¿adnych konkretów - ot pyskówka i ogólniki z obu stron. Obydwie przekonane ¿e maj± racjê.
Obydwie czyta³y te same ksi±¿ki, a jednak wnioski diametrialnie ró¿ne.
To jest w ¿yciu piêkne, bez ró¿norodno¶ci wszech¶wiat by sta³ w miejscu.
Nie przyszed³em na to forum ¿eby bawiæ siê w pyskówki, nawet w piaskownicy tego nie lubi³em.
Wpad³em podzieliæ siê swym ¿yciowym do¶wiadczeniem i nabyt± wiedz±, moimi spostrze¿eniami na temat zmieniaj±cego siê na naszych oczach ¶wiata.
Tytu³ tego tematu zobowi±zuje - podpisujê siê pod nim, choæ sam artyku³ wprowadzaj±cy jest napisany w sposób cuchn±cy manipulacj± i przeros³ym ego autora. Jego forma jest czasem arogancka, czasem zbyt patetyczna, a ju¿ napewno brak w nim KONKRETÓW.
Raven69 wypowiedzia³ parê m±drych s³ów w tej kwestii i mam dla niego i dla wszystkich sceptyków dobr± wiadomo¶æ - jest ¶cie¿ka dziêki której tutaj, na tym forum mo¿emy odpowiedzieæ sobie na pytanie - JAK NAPRAWDÊ WYGL¡DA ¦WIAT.
Wiecie dlaczego tak my¶lê?
Bo mam KONKRETY.
Wbrew pozorom nie jestem totalnym kretynem i abnegatem je¶li chodzi o np matematykê i fizykê i obserwujê rozwój tych dziedzin nauki bardzo uwa¿nie.
Da³em te¿ do zrozumienia ze zag³êbi³em siê w nasze korzenie, czytaj±c zamierzch³e historie zapisane na ¶cianach budowli, papirusach, pergaminach czy wypalone w glinie - raczej bym tego nie zrobi³ gdyby nie pewnien wypadek który prze¿y³em. Zobaczy³em wiele z naszej historii i niezale¿nie od tego czy by³y to wytwory mojej wyobra¼ni, czy wgl±d do Kroniki Akaszy - te informacje mnie zmrozi³y.
W mojej g³owie mia³em setki pytañ, a ¿ycie toczy³o siê dalej.
Jako ¿e samo ¿ycie od tamtej pory nie stanowi³o dla mnie wyzwania, mia³em du¿o wolnego czasu ¿eby szukaæ odpowiedzi. Szuka³em ich gdzie siê tylko da³o - buddyzm, taoizm, szamanizm i ró¿ne odmiany parapsychologii, o których nie warto wspominaæ. Najwiêcej znalaz³em w wiedzy zwan± HUN¡ - w ksi±¿kach Maxa Freedoma Longa.
To bardzo stara nauka, która przetrwa³a do naszych czasów w stanie szcz±tkowym, przekazywana ustnie z pokolenia na pokolenie, a spisana na nowo przez M.F. Longa. Oczywi¶cie nie odpowiada³a na wszystkie moje pytania, ale t³umaczy³a przynajmniej budowê i funkcjonowanie cz³owieka i wszech¶wiata - podawa³a sposób w jaki tworzyæ swoj± rzeczywisto¶æ, co wiêcej dzi¶ jest coraz czê¶ciej potwierdzana przez psychologów i fizyków.
W zasadzie ju¿ opieraj±c siê na HUNIE mo¿naby przeprowadziæ "proces poszlakowy" i UDOWODNIÆ sceptykom wiele rzeczy.
Ja jednak powiedzia³em ¿e mam konkrety, a co jest w dzisiejszym ¶wiecie konkretami?
Dzisiejszy ¶wiat, zdominowany przez lew± pó³kulê naszego mózgu domaga siê od nas dowodów w postaci s³upków, wykresów, schematów dzia³ania i innych pierdó³ tego typu ¿eby przyj±æ co¶ do wiadomo¶ci.
Wiêc trzymajcie siê sceptycy, bo w³a¶nie zamierzam zarzuciæ Was tym co lubicie.
Napewno nie bêdzie to bu³ka z mas³em, ale je¶li niektórzy trac± energiê na liczenie wytrzyma³o¶ci ogniowej WTC czy szukanie naturalnych sfinksów tudzie¿ zag³ebianie siê w interpretacjê tekstów sumeryjskich - byæ mo¿e warto spróbowaæ przyjrzeæ siê bli¿ej teorii z której wynika wiele implikacji pozwalaj±cych zrozumieæ CO SIÊ DZIEJE TERAZ NA ¦WIECIE?
Teorii która jest PIÊKNA i t³umaczy naprawdê wiele ciekawych zjawisk:
1. Dlaczego najwa¿niejsz± si³± we wszech¶wiecie jest mi³o¶æ.
2. Jak zbudowany jest wszech¶wiat.
3. Jak zdrowo siê od¿ywiaæ i mieszkaæ.
4. O co chodzi z ca³ym zamieszaniem wokó³ 2012.
5. Dlaczego rz±dy kopi± sobie schrony.
6. Dlaczego staro¿ytne budowle stoj± tam gdzie stoj±, jakie jest ich przeznaczenie i co oznaczaj± symbole którymi s± pokryte.
7. UFO, o co chodzi z jaszczurami i czemu nie ma siê co ich baæ.
8. Dlaczego "Gwiezdne wojny", "Terminator", "Total recall", "Lord of the rings" to nie zwyk³e bajki.
9. Po co s± chemtrails'y i HAARP.
My¶licie ¿e zwariowa³em? Dorzucê parê bardziej przyziemnych rzeczy:
1. Jak powstaje masa.
2. Jak powstaje grawitacja.
3. Jak powstaje biologiczne ¿ycie.
4. Jak skutecznie siê leczyæ.
5. Jak samo-organizuje siê chaos.
6. Jak powstaj± alfabety i symbole.
7. Jak powstaje ¶wiadomo¶æ.
8. O co chodzi z o¶wieceniem.

Zapewniam Was ¿e wszystko jest podparte bardzo konkretn± wiedz±, wiedz± nad któr± g³owi³y siê najtê¿sze umys³y w historii ludzko¶ci - Platon, Pitagoras, Leonardo da Vinci, Newton, Kepler.
Wiedza ta by³a pieczo³owicie skrywana przez Templariuszy, dziêki niej wybudowali wiele wspania³ych budowli, co wiêcej wiedzieli gdzie je wybudowaæ...
Jest to ¶wiêta geometria. Opisana w ksi±¿ce Melchizedeka Drunvaldo "Pradawna tajemnica kwiatu ¿ycia", ale znacznie bardziej ods³oniêta przez Dana Wintera.
Mo¿liwe ¿e ten cz³owiek zrobi³ co¶ co nie uda³o siê Einsteinowi - stworzy³ zasadê zasad opisuj±c± naturê wszechswiata.
Prawda broni siê sama i jest weryfikowalna, dlatego jest ju¿ masa naukowców którzy pod±¿aj± za Winterem i sprawdzaj± jego teorie. I jedyne co mogê Wam powiedzieæ to ¿e jest ich coraz wiêcej ka¿dego dnia.
Jak to mo¿liwe ¿e od ¶wiêtej geometrii mo¿na przej¶æ do takich rzeczy jak 2012, chemtrailsy czy Haarp, nie wspominaj±c o moich ulubieñcach jaszczurach?
No có¿ - pozostaje Wam siê przekonaæ...
Tak siê sk³ada ¿e na forum zawita³ od niedawna niejaki Leszko. To wspania³y cz³owiek, ¶cis³y umys³ poszukuj±cy zawsze empirycznych WERYFIKOWALNYCH dowodów. Podobnie jak ja jest zafascynowany Danem Winterem i jego pracami.
Jestem pewien ¿e doskonale wprowadzi ka¿dego w podstawy ¶wiêtej geometrii i wyja¶ni wiele w±tpliwo¶ci.
Oto wprowadzenie do ¶w. geometrii made by Leszek
Pó¼niej bêdziemy mogli porozmawiaæ o w±tkach przygodowych, gwiezdnych wojnach i jaszczurach - podajê jednak link dla tych którzy od razu chc± zobaczyæ ogrom informacji jakie kryje strona Dana Wintera. Dodam ¿e to najgorzej zaprojektowana strona w necie jak± widzia³em i do¶æ ciê¿ko siê po niej poruszaæ, ale widocznie nikt tam nie ma czasu bawiæ siê w graficzkê.
Mam nadziejê ¿e bêdzie to dla kogo¶ pocz±tek wspania³ej przygody i stworzy podstawy do jakiej¶ sensownej dyskusji w tym temacie.

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie, aloha!
Strony: 1   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: