Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Witajcie  (Przeczytany 32938 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
chanell
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #10 : Czerwiec 30, 2009, 14:34:54 »

Witam wszystkich i znajomych z Pch teÂż
WidzĂŞ Âże odwiedzamy te same fora Nie wiem czy bĂŞdĂŞ udzielaĂŚ siĂŞ czynnie piszÂąc, bo nie wiem o co chodzi w tej  ÂświĂŞtej geometrii ,ale napewno bedĂŞ czytaĂŚ.Narazie ,bo jak napisaÂł Leszek powinniÂśmy siĂŞ uczyĂŚ
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 30, 2009, 20:04:09 »

Witaj channel
MyÂślĂŞ, Âże jak dojdziemy do etapu praktyki, to siĂŞ wiele rozjaÂśni...

To naprawdĂŞ proste. WszechÂświat jest u energiÂą uporzÂądkowana we struktury geometryczne  - podobnie jak czÂąsteczki chemiczne.
Energia "wy³aniaj¹c siê z chaosu" samoorganizuje siê w ró¿ne kszta³ty, a kszta³ty to ju¿ geometria...
ÂŚwiĂŞta jest dlatego, Âże tworzy Âświat w ktĂłrym Âżyjemy i nas samych...
Ró¿nica doœwiadczanych przez nas "jakoœci œwiata" to u samych podstaw ró¿nica w geometrycznym kszta³cie wi¹zaù energetycznych - podobnie jak ró¿nice w kszta³cie wi¹zaù chemicznych daj¹ nam np. ró¿ne smaki.
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=15.10

Podobnie jest z ksztaÂłtem emocji...
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=300.0

Pozdrawiam

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
MEM HEJ SHIN
Gość
« Odpowiedz #12 : Lipiec 01, 2009, 01:55:13 »

Nie wiem czy bĂŞdĂŞ udzielaĂŚ siĂŞ czynnie piszÂąc, bo nie wiem o co chodzi w tej  ÂświĂŞtej geometrii ,ale napewno bedĂŞ czytaĂŚ.

MoÂże Chanell sprĂłbuj na poczÂątek wykorzystaĂŚ tÂą wiĂŞdze, ktĂłrÂą poprostu znasz  lub, ktĂłrÂą moÂżna w bardzo Âłatwy sposĂłb  poj¹Ì.
Czyli znamy cegieÂłkĂŞ, z ktĂłrej zbudowany jest caÂły wszechÂświat i wszystko ³¹cznie z nami. Ta cegieÂłka jak o tym dobrze wiesz, to  wartoœÌ i zarazem wymiar F- 0,618.
Co moÂżna zrobiĂŚ ?MoÂże podsunĂŞ  Ci kilka prostych pomys³ów - doÂświadczeĂą, dziĂŞki, ktĂłrym  poczyjesz po sobie jak organizujÂą one system Âżycia, czyli system energii.
Zacznij od najprostrzych rzeczy np. pomiarĂłw wszystkich koÂści swoich dÂłoni.
Dalej zmierz odleg³oœÌ od ziemii do pêpka lub od g³owy do pêpka i stwierdzisz, ¿e wielkoœÌ ta wyra¿a siê w F- 0,618. Oczywiœcie uwzglednij b³¹d pomiaru, czyli nie bawmy siê ju¿ w pojedyncze milimetry.
Albo, moÂże takie doÂświadczenie: poukÂładaj sobie szklanki w swoim kredensie np. w takiej odlegÂłoÂści od siebie: 1cm, 1cm, 2 cm, 3 cm, 5 cm, 8cm, 21 cm. NastĂŞpnie do tych samych  szklanek nalej  wody w takich samych proporcjach.NastĂŞpnie z cienkiego drucika powyginaj ksztaÂłty zgodnie ze ''zÂłotÂą'' proporcjÂą i powrzucaj do tych samych szklanek z wodÂą.Potem po kilku dniach zrĂłb sobie z tej wody kawĂŞ lub herbatĂŞ.
ZauwaÂż jednÂą niesamowitÂą rzecz: Âże gdy bĂŞdziesz to robiÂła, to w tym samy dosÂłownie czasie, bĂŞdzie siĂŞ zmieniaÂła energia, ktĂłrÂą wyraÂźnie odczujesz w sobie. Zaczynamy od prostych rzeczy, a poniewaÂż poprzez takie fraktalne dziaÂłania organizujemy w sobie i wokó³ siebie energiĂŞ, sama dorzeÂżesz coÂś takiego, Âże w jakiÂś dziwny, inteligentny sposĂłb coÂś bĂŞdzie Ci podpowiadaÂło  co moÂżesz zrobiĂŚ dalej.....
Ja zrobiÂłem  juÂż setki rozmaitych doÂświadczeĂą. MoÂżna nawet przenieœÌ siĂŞ myÂślÂą na druga osobĂŞ i w wyobraÂźni wyrosowaĂŚ na jej ciele linie dÂługoÂści  - 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 cm. Wtedy ta osoba poczuje siĂŞ znacznie lepiej i Ty poczujesz siĂŞ znacznie lepiej. Jednak waÂżne jest, aby te dÂługoÂści odcinkĂłw, ktĂłre w wyobraÂźni bĂŞdziesz tworzyĂŚ, faktycznie miaÂły rozmiary 1, 1, 2, 3 , 5, 8 itd......
Po pewnym czasie takiego  rysowania w wyobraÂźni sama odczujesz kiedy te odcinki bĂŞdÂą faktycznie miaÂły tÂą dÂługoœÌ.
DziaÂłaj ! bo to sÂą naprawdĂŞ  niezwykÂłe doÂświadczenia, ktĂłre pchnÂą CiĂŞ dalej.. i dalej .. ..  w doÂświadczaniu  (fraktalnej) rzeczywistoÂści .
Doœwiadczenia, które coraz bardziej bêd¹ oraganizowaÌ Twój system ¿ycia, przez co bêdziêsz osi¹gaÌ coraz wieksz¹ œwiadomoœÌ, a tylko o to chodzi w tej ca³ej grze o nazwie ''¿ycie''

Tu masz kalkulator do obliczeĂą:
http://taat.pl/narzedzia/zloty_podzial/

OczywiÂście w praktyce  nie musimy siĂŞ bawiĂŚ w pojedyncze  milimetry, powiedzmy dokÂładnoœÌ do kilku milimetrĂłw, czy nawet moÂże trochĂŞ wiĂŞcej w zaleÂżnoÂści na ile dana konstrukcja pozwala, jednak bez jakichÂś drastycznych odchyleĂą.

Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2009, 02:11:13 wysłane przez MEM HEJ SHIN » Zapisane
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #13 : Lipiec 01, 2009, 09:18:40 »

DosyĂŚ to techniczne, ale jak chcesz to wstaw do swego posta....

« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2009, 21:13:10 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
Igmana (ptak)
UÂżytkownik
**

8067684
« Odpowiedz #14 : Lipiec 01, 2009, 20:19:34 »

MEM HEJ SHIN, odpowiedziaÂłam Ci w Kafejce "Pod Gwiazdami"
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=317.msg929#new
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2009, 23:17:42 wysłane przez Leszek » Zapisane

PRAWDA - WOLNO¦Æ - MI£O¦Æ
bajka107
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #15 : Lipiec 04, 2009, 22:19:22 »

Witam wszystkich serdecznie :-)
chanell
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #16 : Lipiec 04, 2009, 23:36:10 »

Witaj bajeczko
Moderator Globalny
Nowy uÂżytkownik

« Odpowiedz #17 : Sierpień 05, 2009, 21:32:05 »

DzieĂądobry, czeœÌ i czoÂłem 
Witam wszystkich, widzê doœÌ du¿o znanych mi osób Z Projektu Cheopsa.
ObserwujĂŞ to forum.
Pozdrawiam.
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #18 : Sierpień 05, 2009, 22:13:09 »

Witaj!
No jest trochĂŞ ludzi  z PCh,
Jak tam wnioski  z obserwacji?

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
(Nie)Ja
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #19 : Sierpień 19, 2009, 17:40:21 »

no wÂłaÂśnie jakie wnioski z obserwacji?

ps. co do PCH to  juÂż nie obserwujĂŞ, bo mnie zbanowali (cokolwiek to znaczy) i nie mam tam juÂż wstepu Z politowaniem

..podwaÂżam wszystko i nie wykluczam niczego..
Strony: « 1 2 3 4 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: