Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 »   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Witajcie  (Przeczytany 28036 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
chanell
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 29

« Odpowiedz #10 : Czerwiec 30, 2009, 14:34:54 »

Witam wszystkich i znajomych z Pch te¿
Widzê ¿e odwiedzamy te same fora Nie wiem czy bêdê udzielaæ siê czynnie pisz±c, bo nie wiem o co chodzi w tej  ¶wiêtej geometrii ,ale napewno bedê czytaæ.Narazie ,bo jak napisa³ Leszek powinni¶my siê uczyæ
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 30, 2009, 20:04:09 »

Witaj channel
My¶lê, ¿e jak dojdziemy do etapu praktyki, to siê wiele rozja¶ni...

To naprawdê proste. Wszech¶wiat jest u energi± uporz±dkowana we struktury geometryczne  - podobnie jak cz±steczki chemiczne.
Energia "wy³aniaj±c siê z chaosu" samoorganizuje siê w ró¿ne kszta³ty, a kszta³ty to ju¿ geometria...
¦wiêta jest dlatego, ¿e tworzy ¶wiat w którym ¿yjemy i nas samych...
Ró¿nica do¶wiadczanych przez nas "jako¶ci ¶wiata" to u samych podstaw ró¿nica w geometrycznym kszta³cie wi±zañ energetycznych - podobnie jak ró¿nice w kszta³cie wi±zañ chemicznych daj± nam np. ró¿ne smaki.
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=15.10

Podobnie jest z kszta³tem emocji...
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=300.0

Pozdrawiam

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
MEM HEJ SHIN
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Lipiec 01, 2009, 01:55:13 »

Nie wiem czy bêdê udzielaæ siê czynnie pisz±c, bo nie wiem o co chodzi w tej  ¶wiêtej geometrii ,ale napewno bedê czytaæ.

Mo¿e Chanell spróbuj na pocz±tek wykorzystaæ t± wiêdze, któr± poprostu znasz  lub, któr± mo¿na w bardzo ³atwy sposób  poj±æ.
Czyli znamy cegie³kê, z której zbudowany jest ca³y wszech¶wiat i wszystko ³±cznie z nami. Ta cegie³ka jak o tym dobrze wiesz, to  warto¶æ i zarazem wymiar F- 0,618.
Co mo¿na zrobiæ ?Mo¿e podsunê  Ci kilka prostych pomys³ów - do¶wiadczeñ, dziêki, którym  poczyjesz po sobie jak organizuj± one system ¿ycia, czyli system energii.
Zacznij od najprostrzych rzeczy np. pomiarów wszystkich ko¶ci swoich d³oni.
Dalej zmierz odleg³o¶æ od ziemii do pêpka lub od g³owy do pêpka i stwierdzisz, ¿e wielko¶æ ta wyra¿a siê w F- 0,618. Oczywi¶cie uwzglednij b³±d pomiaru, czyli nie bawmy siê ju¿ w pojedyncze milimetry.
Albo, mo¿e takie do¶wiadczenie: pouk³adaj sobie szklanki w swoim kredensie np. w takiej odleg³o¶ci od siebie: 1cm, 1cm, 2 cm, 3 cm, 5 cm, 8cm, 21 cm. Nastêpnie do tych samych  szklanek nalej  wody w takich samych proporcjach.Nastêpnie z cienkiego drucika powyginaj kszta³ty zgodnie ze ''z³ot±'' proporcj± i powrzucaj do tych samych szklanek z wod±.Potem po kilku dniach zrób sobie z tej wody kawê lub herbatê.
Zauwa¿ jedn± niesamowit± rzecz: ¿e gdy bêdziesz to robi³a, to w tym samy dos³ownie czasie, bêdzie siê zmienia³a energia, któr± wyra¼nie odczujesz w sobie. Zaczynamy od prostych rzeczy, a poniewa¿ poprzez takie fraktalne dzia³ania organizujemy w sobie i wokó³ siebie energiê, sama dorze¿esz co¶ takiego, ¿e w jaki¶ dziwny, inteligentny sposób co¶ bêdzie Ci podpowiada³o  co mo¿esz zrobiæ dalej.....
Ja zrobi³em  ju¿ setki rozmaitych do¶wiadczeñ. Mo¿na nawet przenie¶æ siê my¶l± na druga osobê i w wyobra¼ni wyrosowaæ na jej ciele linie d³ugo¶ci  - 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 cm. Wtedy ta osoba poczuje siê znacznie lepiej i Ty poczujesz siê znacznie lepiej. Jednak wa¿ne jest, aby te d³ugo¶ci odcinków, które w wyobra¼ni bêdziesz tworzyæ, faktycznie mia³y rozmiary 1, 1, 2, 3 , 5, 8 itd......
Po pewnym czasie takiego  rysowania w wyobra¼ni sama odczujesz kiedy te odcinki bêd± faktycznie mia³y t± d³ugo¶æ.
Dzia³aj ! bo to s± naprawdê  niezwyk³e do¶wiadczenia, które pchn± Ciê dalej.. i dalej .. ..  w do¶wiadczaniu  (fraktalnej) rzeczywisto¶ci .
Do¶wiadczenia, które coraz bardziej bêd± oraganizowaæ Twój system ¿ycia, przez co bêdziêsz osi±gaæ coraz wieksz± ¶wiadomo¶æ, a tylko o to chodzi w tej ca³ej grze o nazwie ''¿ycie''

Tu masz kalkulator do obliczeñ:
http://taat.pl/narzedzia/zloty_podzial/

Oczywi¶cie w praktyce  nie musimy siê bawiæ w pojedyncze  milimetry, powiedzmy dok³adno¶æ do kilku milimetrów, czy nawet mo¿e trochê wiêcej w zale¿no¶ci na ile dana konstrukcja pozwala, jednak bez jakich¶ drastycznych odchyleñ.

Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2009, 02:11:13 wys³ane przez MEM HEJ SHIN » Zapisane
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #13 : Lipiec 01, 2009, 09:18:40 »

Dosyæ to techniczne, ale jak chcesz to wstaw do swego posta....

« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2009, 21:13:10 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
Igmana (ptak)
U¿ytkownik
**
P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 66

8067684
« Odpowiedz #14 : Lipiec 01, 2009, 20:19:34 »

MEM HEJ SHIN, odpowiedzia³am Ci w Kafejce "Pod Gwiazdami"
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=317.msg929#new
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2009, 23:17:42 wys³ane przez Leszek » Zapisane

PRAWDA - WOLNO¦Æ - MI£O¦Æ
bajka107
Nowy u¿ytkownik
*
P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 7

« Odpowiedz #15 : Lipiec 04, 2009, 22:19:22 »

Witam wszystkich serdecznie :-)
chanell
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 29

« Odpowiedz #16 : Lipiec 04, 2009, 23:36:10 »

Witaj bajeczko
Moderator Globalny
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 3

« Odpowiedz #17 : Sierpieñ 05, 2009, 21:32:05 »

Dzieñdobry, cze¶æ i czo³em 
Witam wszystkich, widzê do¶æ du¿o znanych mi osób Z Projektu Cheopsa.
Obserwujê to forum.
Pozdrawiam.
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #18 : Sierpieñ 05, 2009, 22:13:09 »

Witaj!
No jest trochê ludzi  z PCh,
Jak tam wnioski  z obserwacji?

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
(Nie)Ja
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 160

« Odpowiedz #19 : Sierpieñ 19, 2009, 17:40:21 »

no w³a¶nie jakie wnioski z obserwacji?

ps. co do PCH to  ju¿ nie obserwujê, bo mnie zbanowali (cokolwiek to znaczy) i nie mam tam ju¿ wstepu Z politowaniem

..podwa¿am wszystko i nie wykluczam niczego..
Strony: « 1 2 3 4 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: