Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: « 1 2   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Sentics, czyli geometria dotyku (teoria i praktyka)  (Przeczytany 28669 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #10 : Grudzieñ 15, 2009, 14:28:09 »

Eljasz, przychylam siê do sugestii Konserwy.
Czy Ty rozumiesz Wintera? Widzê, ¿e raczej przypisujesz mu to co chcesz w nim widzieæ.
Jego æwiczenia maj± wiêcej wspólnego z uczeniem siê przez pianistê artykulacji, czyli z wyra¿aniem uczuæ...
S³u¿± uwra¿liwianiu, wzajemnemu poznawaniu siê i pog³êbianiu empatii. Poza tym nie chodzi tu nad¶wietln± "poprzez wiedzê" tylko "poprzez mi³o¶æ". Zreszt± trudno dyskutowaæ jak kto¶ pisze has³owo i wyko¶lawia podstawowe za³o¿enia Wintera i na tym koñczy...

« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2010, 10:49:48 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
eljasz
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Grudzieñ 16, 2009, 11:58:16 »

temat æwiczenia i temat uruchamiania rozkoszy to dwa odrêbne tematy, ktore mozna podsumowac jak powyzej zrobilem. wynika to w³asnie z doswiadczen na ludziach w okresie ostatnich 40 lat gdy sie tym zajmuje. u wintera to chyba dwa filmy.
kazdy z poszukujacych do czegos dochodzi i nagle staje na jakims prostym mechanizmie. stawia now± babkê w piaskownicy i wszyskie dzieci staj± oby j± resztê zycia podziwiaæ.
nie æwicz ale zacznij ZYC.
nie studiowac wintera lecz biochemie, fizykê, medycynê....

ja przedstawiam mechanizmy podstawowe z ktorych siê wszystko / ISTOTA STWORZENIA / siê wywodzi, a skoro napisa³em 1000 stron na mojej stronie to nie bedê przepisywa³ tylko "has³owo" uwypukla³ ¿ebys mia³ punkt odniesienia do dalszych poszukiwañ.

leszek zrobi³ duzo, bo umozliwi³ spojrzenie na inne ¶wiadomosci ktore po polsku nie mówi±, (dziekuje mu) ale macie juz w sobie taki stan psychiczny, ¿e w polsce nikt nie mo¿e byæ bardziej kompetentny. no chyba ze to papiez.
najpierw niech do ciebie dotrze, ¿e nie jestes mózgiem (jak to mówi icek), a potem poznaj budowê PROCESORA, ktory tworzy ¶wiadomo¶æ - twoj±. a to jest wiedza, ktora tylko ja posiadam i przedstawiam. itd.
zacznij dorastaæ, bo jestes niemowlakiem i z tak± wiedza jak± masz obecnie nie przejdziesz powyzej 2012, bo po to wprowadzamy zmiany.

tecza
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Grudzieñ 23, 2009, 23:39:54 »

"zacznij dorastaæ, bo jestes niemowlakiem i z tak± wiedza jak± masz obecnie nie przejdziesz powyzej 2012, bo po to wprowadzamy zmiany." - eljasz

aaaa, po to...
MEM HEI SHIN
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 224

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Grudzieñ 24, 2009, 00:28:12 »

najpierw niech do ciebie dotrze, ¿e nie jestes mózgiem (jak to mówi icek), a potem poznaj budowê PROCESORA, ktory tworzy ¶wiadomo¶æ - twoj±. a to jest wiedza, ktora tylko ja posiadam i przedstawiam. itd.

Czy móglby¶ bardziej sprecyzowaæ o co Ci chodzi w tym co tu chcesz czytelnikowi  przekazaæ ?
 Dla mnie takie twierdzenie - '' a to jest wiedza, któr± tylko ja posiadam''  przypomina mi jako¶ papie¿a, który g³osi ex cathedra swe
objawione i niepodwa¿alne prawdy.

Chce mi siê powiedzieæ :
Ca³y ból i traumê ludzko¶ci mo¿na sprowadziæ do daremnych prób udowodnienia  fa³szywej rzeczywisto¶ci i to¿samo¶ci, która ma imiê ''prawda''.

« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 24, 2009, 00:30:13 wys³ane przez MEM HEJ SHIN » Zapisane

¦wiat potrzebuje nowej wiedzy, dziêki której nauczyliby¶my siê ws³uchiwaæ w ciszê swego serca.....
pr66
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 7

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Lipiec 06, 2010, 09:48:22 »

Eliasz gdzie napisa³e¶ te tysi±c stron daj poczytaæ, i czemu Raptorze znowu m±cisz biochemi± , mo¿e w koñcu przestaniemy walczyæ? Nauka jest przecie¿ opisem ¶wiata materii nie ducha . I to nie Wy wprowadzacie zmiany , Wy tylko ¿erujecie. Leszek , East dziêkujê obudzi³em siê.
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620

To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie

« Odpowiedz #15 : Lipiec 06, 2010, 11:00:10 »

eljasz napisa³
najpierw niech do ciebie dotrze, ¿e nie jestes mózgiem (jak to mówi icek), a potem poznaj budowê PROCESORA, ktory tworzy ¶wiadomo¶æ - twoj±.

Z t± czê¶ci± Twojej wypowiedzi po czê¶ci siê zgadzam z tym, ¿e uwa¿am i¿ miêdzy procesorem, a ¶wiadomo¶ci± zachodzi twórcze sprzê¿enie zwrotne .

a to jest wiedza, ktora tylko ja posiadam i przedstawiam. itd.

A to jest wierutna bzdura. Nie tylko Ty posiadasz wiedzê. Nikt jej nie posiada na w³asno¶æ, a wszyscy jednocze¶nie mog± mieæ do niej dostêp tylko nie ka¿dy jeszcze j± w sobie rozpoznaje. Uzurpowanie sobie wy³±czno¶ci na posiadanie wiedzy to arogancja, brak empatii, a poprzez to w³a¶nie zabijasz swoj± w³asn± twórczo¶æ niestety. Niewielu zechce poczytaæ, co nadêciak ma na my¶li, skoro wynosi siê on ponad innych. ¯aden mesjasz tego nie robi³.
zacznij dorastaæ, bo jestes niemowlakiem i z tak± wiedza jak± masz obecnie nie przejdziesz powyzej 2012, bo po to wprowadzamy zmiany.
Do mojego ¿ycia nikt nie mo¿e wprowadziæ zmian poza mn± samym. ¯ycie jest jak film o dorastaniu. Owszem , mogê byæ niemowlakiem, ale równocze¶nie, kiedy trzymam ten film "na szpuli" , ze wszystkimi jego klatkami , z pocz±tkiem, ¶rodkiem i koñcem jednocze¶nie , to jestem nie tylko niemowlakiem, ale równie¿ m³odzieñcem zadurzonym w sobie ( to tak jak Ty) jak równie¿ pe³nym m±dro¶ci i empatii starcem. Ten film w moich rêkach istnieje poza czasem i przestrzeni±, ale ¿ebym móg³ go do¶wiadczyæ musi siê powoli , minuta po minucie wydarzyæ. Sam go dla siebie napisa³em i sam mogê w ka¿dej chwili zmieniæ scenariusz bo - jak napisa³e¶ we wstêpie na swojej stronie - Bóg stwarzaj±c cz³owieka powiedzia³, ¿e „to jest dobre”, a je¶li ON tak powiedzia³ to nie mo¿e cz³owiek wymy¶laæ niczego lepszego.
Nie istnieje zatem nic lepszego , ale istniej± nieskoñczone mo¿liwo¶ci wydarzeñ, pocz±tków, ¶rodków , zakoñczeñ i wszystkiego, co jest pomiêdzy nimi. "To co jest dobre" wybiera z tego tygla i realizuje okre¶lone scenariusze  - sam sobie aktorem, re¿yserem, scenarzyst± ... tylko film wy¶wietlany jest przez projektor ( mózg), ale i tak klatki na ekranie o¿ywia ¶wiat³o Twojej wyobra¼ni ..

pozdr

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #16 : Sierpieñ 23, 2010, 10:11:08 »

Prosimy Was o pisanie nowych postów w tym temacie w nowej lokalizacji.

Tutaj: http://forum.swietageometria.info/index.php/topic,102.msg481.html#msg481

W±tki przekopiowane do nowej lokalizacji bêd± tutaj zamykane i z podaniem linka do nowej lokalizacji - jak wy¿ej.
(Jest to zawsze link do OSTATNIEGO posta, który widzisz w w±tku na starym forum)

Przepraszamy za ma³y k³opot, bo trzeba siê zarejestrowaæ ponownie w nowej lokalizacji. Mogê (jako admin) zrobiæ to za

ka¿dego, który sobie tego za¿yczy i przes³aæ mu na e-maila nowe has³o (z nowego forum), które sam  ³atwo sobie zmieni w

zak³adce PROFIL/Ustawienia dotycz±ce konta.  Wy¶lê wszystkim instrukcjê jak to zrobiæ.

Wszystkich poinformujê w ¶rodê/czwartek o powodach przenoszenia forum.
Wy¶lê wówczas wszystkim forumowiczom wiadomo¶æ na PW.

Przepraszamy za t± niedogodno¶æ. Liczymy na wyrozumia³o¶æ.

Pozdrawiamy!

Zespó³ Forum

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
Strony: « 1 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: