Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: « 1 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: WSPOLCZESNA HISTORIA ZIEMI TWORZONA SW.GEOMETRIA...  (Przeczytany 20813 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 24, 2009, 18:26:36 »

Kiaro,
adres Dana jest ogĂłlnie dostĂŞpny i kaÂżdy moÂże do niego napisaĂŚ lub zadzwoniĂŚ na Skype. JeÂśli bardzo Ci zaleÂży to powiedz Lucynie, aby do niego napisaÂła lub po prostu zadzwoniÂła na Skype - wystarczy wpisaĂŚ w wyszukiwarkĂŞ adresĂłw w Skype frazĂŞ "danwinter". WÂłaÂściwy Dan Winter ma w swoim profilu adres swojej strony: "www.goldenmean.info"  Jak siĂŞ go "zaskoczy" telefonem na Skype, to moÂże uda siĂŞ z nim zamieniĂŚ kilka s³ów.

Nie wiem czy Dan zna t¹ "francusk¹ budowlê", ale myœlê, ¿e tak skoro analizuje sposoby osadzania magnetyzmu przez "œwiêt¹ architekturê". Jego misj¹ jest przekazywanie wiedzy, aby ka¿dy rozumia³ "zasady dzia³ania" móg³ o nich dyskutowaÌ i na podstawie wyrobionego przez siebie stanowiska móg³ SAMODZIELNIE odnieœÌ siê do tego, co te struktury sob¹ reprezentuj¹.
Na swoich warsztatach Dan proponuje nawet ludziom zadawanie niewygodnych pytañ, A NAJLEPIEJ WYSUWANIE TWIERDZEÑ, które obalaj± jego w³asne twierdzenia. Wtedy - jak mówi - jest najlepiej, bo widaæ czy ludzie rozumiej± o co chodzi czy nie. Potem dopiero jest etap praktyki - jak kto¶ chce, to wybiera "Styl ¿ycia iskrz±cych oczu" lub nie....

Dlatego fajnie byÂłoby, gdybyÂś w swoich wypowiedziach definiowaÂła pojĂŞcia, ktĂłrych uÂżywasz, aby kaÂżdy mĂłgÂł siĂŞ do nich odnieœÌ.

U Dana jest jasne, Âże ÂświĂŞta przestrzeĂą i ÂświĂŞty czas jest fraktalny i wyznaczony przez Phi.
ChociaÂż, jak sugeruje w pod koniec 1 czĂŞÂści "The EggX Files" czas zostaÂł uszkodzony (nie wyjaÂśnia jak) i naprawa fraktalnoÂści czasu byÂła I JEST jednÂą z misji Templariuszy...

Lucyfer zamieszczaÂł gdzieÂś na "forum Cheopsa " link do analizy czasu wg. kalendarza MajĂłw.

Nie wiem jak wyglÂąda twoje rozumienia "ÂświĂŞtego czasu"
Napisz jak go rozumiesz i wtedy mo¿e uda siê wnieœÌ wiêcej w rozumienie œwiata i cz³owieka, bo inaczej wiedza ta bêdzie zarezerwowana dla nielicznych, którzy bêd¹ mogli jak to piszesz "igraÌ" ludŸmi. Ludziom pozostanie wówczas jedynie wiedza, ¿e jest coœ takiego jak "œwiêty czas", ale nie bêd¹ rozumieli na czym on polega....

Posiadaj¹c wiedzê w jakiejœ dziedzinie, ka¿dy mo¿e wyrobiÌ sobie w³asne zdanie odnoœnie tego, czego ta wiedza dotyczy. W naszym przypadku mog³aby ona wyjaœniaÌ czemu s³u¿¹ ró¿ne "œwiête budowle" - piramidy, ró¿ne œwi¹tynie, "katedry templariuszy", kamienne krêgi itp
Warto o to spytaĂŚ, bo jak niektĂłrzy sÂłusznie zauwaÂżajÂą, jedne budowle majÂą walor jedynie symboliczny, a inne naprawdĂŞ "dziaÂłajÂą magnetycznie"?

JeÂśli ludzie nie bĂŞdÂą rozumieli MECHANIZMU DZIAÂŁANIA magnetyzmu, fraktalnoÂści czasu i przestrzeni (czy czegokolwiek), to bĂŞdzie moÂżna im DOWOLNIE wmawiaĂŚ, Âże budowla 'X' jest "dobra" a budowla 'Y' jest "zÂła" i tym samym odsÂądzaĂŚ od czci i wiary twĂłrcĂłw tej czy innej budowli...
ZROZUMIENIE WIEDZY, podanej jasnym i precyzyjnym jĂŞzykiem uodparnia na takÂą dezinformacjĂŞ i podwaÂżanie czyjejÂś wiarygodnoÂści...

Dan Winter w³aœnie dlatego jest niektórym osobom niewygodny, nie nie doœÌ, ¿e mówi o zasadach funkcjonowania ró¿nych rzeczy, to jeszcze ma urz¹dzenia, które pokazuj¹ gdzie i w jaki sposób dzia³a magnetyzm i od czego to zale¿y. To zaœ przek³ada siê na dzia³ania praktyczne dotycz¹ce tego jak np. planowaÌ miasta, jak, z czego i gdzie budowaÌ domy, jak oczyszczaÌ wodê etc.
O tym bĂŞdzie dziaÂł "ÂświĂŞta geometria w praktyce". Niestety zajmujĂŞ siĂŞ tym "prawie" samodzielnie, wiĂŞc nie mam na wszystko czasu...

Tak Kiaro - wiedza daje wÂładzĂŞ i dlatego najlepszym sposobem wpÂływu i ewentualnej kontroli wÂładzy jest przekazanie wiedzy ludziom, zwÂłaszcza wiedzy o tym jakie sÂą mechanizmy oddziaÂływania kogokolwiek i/lub CZEGOKOLWIEK na ludzi.
Robi to zresztÂą wiele ludzi na Âświecie.
JeÂśli jesteÂśmy juÂż przy dziaÂłaniu magnetyzmu, to polecam fragment filmu "The EggX Files" o labiryncie.
SÂą w nim pewne tezy, a pod koniec Dan wspomina o urzÂądzaniu wÂłasnego podwĂłrka.
Fajnie byÂłoby jakby padaÂło jak najwiĂŞcej pytaĂą. Wtedy moÂżna by temat rozszerzyĂŚ i lepiej zrozumieĂŚ.

Ze swojej strony mogĂŞ powiedzieĂŚ, Âże wypowiem siĂŞ na tyle na ile pozwoli mi czas i wiedza jakÂą posiadam.
Z czasem bêdzie tez wiêcej materia³ów w jêzyku polskim:

Link do filmiku o labiryncie.
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=273.0

Pozdrawiam wszystkich!

MaÂła proÂśba - jeÂśli ktoÂś chce dyskutowaĂŚ o labiryncie, to niech to robi w wÂątku o labiryncie......

P.S
NaprawdĂŞ nie mam czasu. PiszĂŞ z doskoku, wiĂŞc przepraszam za ewentualne niezgrabnoÂści jĂŞzykowe.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2009, 20:54:30 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
bajka107
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #11 : Lipiec 25, 2009, 15:21:56 »

Od jakiegoœ czasu czytam o œwiêtej geometrii, obejrza³am wszystkie filmy Dana. Zastanawia³am siê czemu ma s³u¿yÌ jej poznanie. Skoro wszystko stworzone na Ziemi, ca³a natura ³¹cznie z cz³owiekiem jest oparta na z³otek proporcji, to po co siê tym zajmowaÌ? Chyba, ¿e samemu ma siê ochotê na tworzenie.

Kiaro, to co piszesz wyjaÂśnia wiele moich pytaĂą, ktĂłrych nie miaÂłam komu zadaĂŚ. Zastanawia mnie dlaczego organizuje siĂŞ wspĂłlne modlitwy, Âżeby przesyÂłaĂŚ energiĂŞ miÂłoÂści, np. Ziemi, czy w Kosmos. Ludzie zbierajÂą siĂŞ i wspĂłlnie medytujÂą, dostajÂą przekazy chanellingowe co majÂą robiĂŚ, gdzie przesyÂłaĂŚ swojÂą energiĂŞ, majÂą ÂświĂŞtych z objawieniami.
Jaki jest tego cel ukryty, bo na kilometr czuĂŚ, Âże taki jest.
W ciekawych czasach Âżyjemy  Spoko
east
Moderator Globalny
Ekspert

To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie

« Odpowiedz #12 : Listopad 28, 2009, 02:31:48 »

WedÂług mnie ÂświĂŞta geometria to coÂś, co dziaÂła od zawsze. Odkrywanie jej nie ma na celu zbudowania sobie zastĂŞpĂłw wierzÂących w okreÂślonÂą teoriĂŞ  poplecznikĂłw , lecz jest wyjaÂśnianiem tego, co nas otacza.
Pamiêtam jakim dla mnie zaskoczeniem by³o odkrycie z³otego podzia³u wewn¹trz mnie samego, albo idealnej dekompresji ró¿y czy tez spiralnych ga³êzi naszej galaktyki odpowiadaj¹cych PHI.
ProponujĂŞ takÂże przyjrzeĂŚ siĂŞ ÂświĂŞtej geometrii od strony historycznej. WyraÂża to obrazek nr 2 stÂąd

WyobraÂżmy sobie teraz te wszystkie rysunki naskalne  w neolicie , wyobraÂżenia sÂłoĂąca ( okrĂŞgi  ) z wpisanym weĂą krzyÂżem i centralnie zbiegajÂących siĂŞ  promieni.
Powi¹¿my to zdjêcie nr dwa z elektryczn¹ teori¹ wszechœwiata o którym wyk³ada³ Pan Talbot w filmie Tunderbolts of Gods.
.
To bĂŞdzie ten sam wzĂłr przestrzeni z tym, Âże w zamierzchÂłej przeszÂłoÂści widoczny na niebie goÂłym okiem. WszechÂświat nie tylko Âże ma charakter elektryczny to rĂłwnieÂż i geometryczny .
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2009, 01:56:30 wysłane przez east » Zapisane

..  " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza   Mooji -  " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w  Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
VAV EL
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #13 : Listopad 28, 2009, 11:34:50 »

,

PoniÂższy obrazek pochodzi ze strony Dana Wintera -czy moÂżna go nieÂśmiaÂło porĂłwnaĂŚ do fotografii nr 3  ?

Strony: « 1 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: