Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: « 1 2   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: WSPOLCZESNA HISTORIA ZIEMI TWORZONA SW.GEOMETRIA...  (Przeczytany 18267 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 24, 2009, 18:26:36 »

Kiaro,
adres Dana jest ogólnie dostêpny i ka¿dy mo¿e do niego napisaæ lub zadzwoniæ na Skype. Je¶li bardzo Ci zale¿y to powiedz Lucynie, aby do niego napisa³a lub po prostu zadzwoni³a na Skype - wystarczy wpisaæ w wyszukiwarkê adresów w Skype frazê "danwinter". W³a¶ciwy Dan Winter ma w swoim profilu adres swojej strony: "www.goldenmean.info"  Jak siê go "zaskoczy" telefonem na Skype, to mo¿e uda siê z nim zamieniæ kilka s³ów.

Nie wiem czy Dan zna t± "francusk± budowlê", ale my¶lê, ¿e tak skoro analizuje sposoby osadzania magnetyzmu przez "¶wiêt± architekturê". Jego misj± jest przekazywanie wiedzy, aby ka¿dy rozumia³ "zasady dzia³ania" móg³ o nich dyskutowaæ i na podstawie wyrobionego przez siebie stanowiska móg³ SAMODZIELNIE odnie¶æ siê do tego, co te struktury sob± reprezentuj±.
Na swoich warsztatach Dan proponuje nawet ludziom zadawanie niewygodnych pytañ, A NAJLEPIEJ WYSUWANIE TWIERDZEÑ, które obalaj± jego w³asne twierdzenia. Wtedy - jak mówi - jest najlepiej, bo widaæ czy ludzie rozumiej± o co chodzi czy nie. Potem dopiero jest etap praktyki - jak kto¶ chce, to wybiera "Styl ¿ycia iskrz±cych oczu" lub nie....

Dlatego fajnie by³oby, gdyby¶ w swoich wypowiedziach definiowa³a pojêcia, których u¿ywasz, aby ka¿dy móg³ siê do nich odnie¶æ.

U Dana jest jasne, ¿e ¶wiêta przestrzeñ i ¶wiêty czas jest fraktalny i wyznaczony przez Phi.
Chocia¿, jak sugeruje w pod koniec 1 czê¶ci "The EggX Files" czas zosta³ uszkodzony (nie wyja¶nia jak) i naprawa fraktalno¶ci czasu by³a I JEST jedn± z misji Templariuszy...

Lucyfer zamieszcza³ gdzie¶ na "forum Cheopsa " link do analizy czasu wg. kalendarza Majów.

Nie wiem jak wygl±da twoje rozumienia "¶wiêtego czasu"
Napisz jak go rozumiesz i wtedy mo¿e uda siê wnie¶æ wiêcej w rozumienie ¶wiata i cz³owieka, bo inaczej wiedza ta bêdzie zarezerwowana dla nielicznych, którzy bêd± mogli jak to piszesz "igraæ" lud¼mi. Ludziom pozostanie wówczas jedynie wiedza, ¿e jest co¶ takiego jak "¶wiêty czas", ale nie bêd± rozumieli na czym on polega....

Posiadaj±c wiedzê w jakiej¶ dziedzinie, ka¿dy mo¿e wyrobiæ sobie w³asne zdanie odno¶nie tego, czego ta wiedza dotyczy. W naszym przypadku mog³aby ona wyja¶niaæ czemu s³u¿± ró¿ne "¶wiête budowle" - piramidy, ró¿ne ¶wi±tynie, "katedry templariuszy", kamienne krêgi itp
Warto o to spytaæ, bo jak niektórzy s³usznie zauwa¿aj±, jedne budowle maj± walor jedynie symboliczny, a inne naprawdê "dzia³aj± magnetycznie"?

Je¶li ludzie nie bêd± rozumieli MECHANIZMU DZIA£ANIA magnetyzmu, fraktalno¶ci czasu i przestrzeni (czy czegokolwiek), to bêdzie mo¿na im DOWOLNIE wmawiaæ, ¿e budowla 'X' jest "dobra" a budowla 'Y' jest "z³a" i tym samym ods±dzaæ od czci i wiary twórców tej czy innej budowli...
ZROZUMIENIE WIEDZY, podanej jasnym i precyzyjnym jêzykiem uodparnia na tak± dezinformacjê i podwa¿anie czyjej¶ wiarygodno¶ci...

Dan Winter w³a¶nie dlatego jest niektórym osobom niewygodny, nie nie do¶æ, ¿e mówi o zasadach funkcjonowania ró¿nych rzeczy, to jeszcze ma urz±dzenia, które pokazuj± gdzie i w jaki sposób dzia³a magnetyzm i od czego to zale¿y. To za¶ przek³ada siê na dzia³ania praktyczne dotycz±ce tego jak np. planowaæ miasta, jak, z czego i gdzie budowaæ domy, jak oczyszczaæ wodê etc.
O tym bêdzie dzia³ "¶wiêta geometria w praktyce". Niestety zajmujê siê tym "prawie" samodzielnie, wiêc nie mam na wszystko czasu...

Tak Kiaro - wiedza daje w³adzê i dlatego najlepszym sposobem wp³ywu i ewentualnej kontroli w³adzy jest przekazanie wiedzy ludziom, zw³aszcza wiedzy o tym jakie s± mechanizmy oddzia³ywania kogokolwiek i/lub CZEGOKOLWIEK na ludzi.
Robi to zreszt± wiele ludzi na ¶wiecie.
Je¶li jeste¶my ju¿ przy dzia³aniu magnetyzmu, to polecam fragment filmu "The EggX Files" o labiryncie.
S± w nim pewne tezy, a pod koniec Dan wspomina o urz±dzaniu w³asnego podwórka.
Fajnie by³oby jakby pada³o jak najwiêcej pytañ. Wtedy mo¿na by temat rozszerzyæ i lepiej zrozumieæ.

Ze swojej strony mogê powiedzieæ, ¿e wypowiem siê na tyle na ile pozwoli mi czas i wiedza jak± posiadam.
Z czasem bêdzie tez wiêcej materia³ów w jêzyku polskim:

Link do filmiku o labiryncie.
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=273.0

Pozdrawiam wszystkich!

Ma³a pro¶ba - je¶li kto¶ chce dyskutowaæ o labiryncie, to niech to robi w w±tku o labiryncie......

P.S
Naprawdê nie mam czasu. Piszê z doskoku, wiêc przepraszam za ewentualne niezgrabno¶ci jêzykowe.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2009, 20:54:30 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
bajka107
Nowy u¿ytkownik
*
P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 7

« Odpowiedz #11 : Lipiec 25, 2009, 15:21:56 »

Od jakiego¶ czasu czytam o ¶wiêtej geometrii, obejrza³am wszystkie filmy Dana. Zastanawia³am siê czemu ma s³u¿yæ jej poznanie. Skoro wszystko stworzone na Ziemi, ca³a natura ³±cznie z cz³owiekiem jest oparta na z³otek proporcji, to po co siê tym zajmowaæ? Chyba, ¿e samemu ma siê ochotê na tworzenie.

Kiaro, to co piszesz wyja¶nia wiele moich pytañ, których nie mia³am komu zadaæ. Zastanawia mnie dlaczego organizuje siê wspólne modlitwy, ¿eby przesy³aæ energiê mi³o¶ci, np. Ziemi, czy w Kosmos. Ludzie zbieraj± siê i wspólnie medytuj±, dostaj± przekazy chanellingowe co maj± robiæ, gdzie przesy³aæ swoj± energiê, maj± ¶wiêtych z objawieniami.
Jaki jest tego cel ukryty, bo na kilometr czuæ, ¿e taki jest.
W ciekawych czasach ¿yjemy  Spoko
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620

To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie

« Odpowiedz #12 : Listopad 28, 2009, 02:31:48 »

Wed³ug mnie ¶wiêta geometria to co¶, co dzia³a od zawsze. Odkrywanie jej nie ma na celu zbudowania sobie zastêpów wierz±cych w okre¶lon± teoriê  popleczników , lecz jest wyja¶nianiem tego, co nas otacza.
Pamiêtam jakim dla mnie zaskoczeniem by³o odkrycie z³otego podzia³u wewn±trz mnie samego, albo idealnej dekompresji ró¿y czy tez spiralnych ga³êzi naszej galaktyki odpowiadaj±cych PHI.
Proponujê tak¿e przyjrzeæ siê ¶wiêtej geometrii od strony historycznej. Wyra¿a to obrazek nr 2 st±d

Wyobra¿my sobie teraz te wszystkie rysunki naskalne  w neolicie , wyobra¿enia s³oñca ( okrêgi  ) z wpisanym weñ krzy¿em i centralnie zbiegaj±cych siê  promieni.
Powi±¿my to zdjêcie nr dwa z elektryczn± teori± wszech¶wiata o którym wyk³ada³ Pan Talbot w filmie Tunderbolts of Gods.
.
To bêdzie ten sam wzór przestrzeni z tym, ¿e w zamierzch³ej przesz³o¶ci widoczny na niebie go³ym okiem. Wszech¶wiat nie tylko ¿e ma charakter elektryczny to równie¿ i geometryczny .
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2009, 01:56:30 wys³ane przez east » Zapisane

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
VAV EL
U¿ytkownik
**
Wiadomo¶ci: 60

« Odpowiedz #13 : Listopad 28, 2009, 11:34:50 »

,

Poni¿szy obrazek pochodzi ze strony Dana Wintera -czy mo¿na go nie¶mia³o porównaæ do fotografii nr 3  ?

Strony: « 1 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: