Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kawiarenka "Pod Gwiazdami" :-)  (Przeczytany 96836 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« : Czerwiec 28, 2009, 19:45:12 »

Nie wiem czy kawiarenka wypali, ale moÂże warto czasem pogadaĂŚ przy kawie ........

WiĂŞc IgmaĂąski Ptaku;)

Cytat: Leszek
W tym dziale siĂŞ tylko witamy...
No to siĂŞ tylko przywitam, 
Buziaczki i moc serdecznoÂści   

Sto lat CiĂŞ nie widziaÂłem, znaczy nie czytaÂłem...
ChodziÂło mi tylko o to, aby nie dyskutowaĂŚ na tematy merytoryczne w przedpokoju
Witaj!
TakÂże serdecznie pozdrawiam z niewinnymi buziaczkami

« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2009, 12:34:03 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
Igmana (ptak)
UÂżytkownik
**

8067684
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 28, 2009, 20:31:49 »

O, jak mi³o Leszku, ¿e wyczarowa³e¶ KAFEJKÊ!
MoÂże jeszcze jak¹œ nazwĂŞ dla niej znajdziemy? I bĂŞdzie bÂłogo i radoÂśnie wÂśrĂłd starych przyjació³. 

Wybacz, Âże nie udzielam siĂŞ na tym forum, ale ostatnio czas mnie goni, na Cheopsie teÂż niewiele piszĂŞ,
nawet czytaĂŚ nie mam kiedy. Ale w kafejce, czasami miÂło bĂŞdzie odpocz¹Ì i zamieniĂŚ parĂŞ s³ów. 

Tymczasem pozdrawiam CiĂŞ i Wszystkich bardzo serdecznie. Buziaczki  Buziak
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2009, 22:11:42 wysłane przez Leszek » Zapisane

PRAWDA - WOLNO¦Æ - MI£O¦Æ
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 28, 2009, 21:52:15 »

O, jak mi³o Leszku, ¿e wyczarowa³e¶ KAFEJKÊ!
MoÂże jeszcze jak¹œ nazwĂŞ dla niej znajdziemy? I bĂŞdzie bÂłogo i radoÂśnie wÂśrĂłd starych przyjació³. 

Wybacz, Âże nie udzielam siĂŞ na tym forum, ale ostatnio czas mnie goni, na Cheopsie teÂż niewiele piszĂŞ,
nawet czytaĂŚ nie mam kiedy. Ale w kafejce, czasami miÂło bĂŞdzie odpocz¹Ì i zamieniĂŚ parĂŞ s³ów. 

Tymczasem pozdrawiam CiĂŞ i Wszystkich bardzo serdecznie. Buziaczki  Buziak
DokÂładnie CiĂŞ rozumiĂŞ, bo ja przez te poprawki do 3 godzin wykÂładu WIntera  zapomniaÂłem jak siĂŞ nazywam....
Teraz jeszcze kilka rzeczy i zwalniam tempo...

JeÂśli chodzi o nazwĂŞ kafejki to pozostawiam to Tobie  
PĂłki co wpisujĂŞ  "Kafejka Pod Gwiazdami"?

Pozdrawiam
i...  zmykam z .. powodu braku czasu...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2009, 22:11:52 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
Igmana (ptak)
UÂżytkownik
**

8067684
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 28, 2009, 22:33:03 »

KiedyÂś Niemen ÂśpiewaÂł „POD PAGUMAMI”, my moÂżemy odpoczywaĂŚ  „POD GWIAZDAMI”.
Nazwa ca³kiem niez³a i z tutejszymi treœciami jak najbardziej wspó³brzmi¹ca.
Niech wiĂŞc zostanie "Kafejka Pod Gwiazdami", juÂż jÂą polubiÂłam … 

Pozdrawiam i teÂż zmykam 

east
Moderator Globalny
Ekspert

To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 29, 2009, 00:40:02 »

Witajcie . PrzyszedÂłem do Kafejki , a tu nikogo. Hej, gdzie sie barman podziaÂł  ? hehe
"Gwiezdna" nazwa  i mnie siĂŞ podoba .
Tak a propos, to forum jest niezwyk³¹ kopalniÂą wiedzy. Jest jak podrĂŞczny niezbĂŞdnik, jak ÂściÂąga zawierajÂąca skoncentrowane i posegregowane tematycznie informacje. Mam nadziejĂŞ, ze nie masz mi za zÂłe ,Leszko, Âże  czĂŞsto z nich korzystam , gdy zachodzi potrzeba zacytowania gdzieÂś na innym forum. SiĂŞgam tu do odpowiedniego tematu i walĂŞ cytatem .
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2009, 00:43:29 wysłane przez east » Zapisane

..  " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza   Mooji -  " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w  Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 29, 2009, 00:51:04 »

East, bierz ile chcesz, a jak masz jakiœ pomys³, co tu jeszcze dodaÌ, to te¿ wal œmia³o albo zamieœÌ po prostu.
Nie na si³ê, ale gdy coœ Ci wpadnie do g³owy. Koncepcja forum ewoluuje z czasem... Zacz¹³eœ o ró¿okrzy¿owcach, wiêc wrzuci³em ich manifesty, aby po prostu by³y:
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=318.0

ale lepiej siĂŞ to czyta na stronie ÂźrĂłdÂłowej, bo co ma byĂŚ kursywÂą, to jest tam kursywÂą itd..
http://www.arsregia.pl/?m=artykuldruk&id_artykulu=281

Pozdrawiam i dobrej nocy juÂż dzisiaj

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
Igmana (ptak)
UÂżytkownik
**

8067684
« Odpowiedz #6 : Lipiec 01, 2009, 21:27:06 »

Cytat: MEM HEJ SHIN
MoÂżna nawet przenieœÌ siĂŞ myÂślÂą na druga osobĂŞ i w wyobraÂźni wyrosowaĂŚ na jej ciele linie dÂługoÂści  - 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 cm. Wtedy ta osoba poczuje siĂŞ znacznie lepiej i Ty poczujesz siĂŞ znacznie lepiej. Jednak waÂżne jest, aby te dÂługoÂści odcinkĂłw, ktĂłre w wyobraÂźni bĂŞdziesz tworzyĂŚ, faktycznie miaÂły rozmiary 1, 1, 2, 3 , 5, 8 itd......
Po pewnym czasie takiego  rysowania w wyobraÂźni sama odczujesz kiedy te odcinki bĂŞdÂą faktycznie miaÂły tÂą dÂługoœÌ.
ÂŹrĂłdÂło:
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=298.msg903;topicseen#msg903

MEM HEJ SHIN, powiedz, czy nie proÂściej przesÂłaĂŚ danej osobie energiĂŞ miÂłoÂści, zamiast bawiĂŚ siĂŞ w rysowanie na jej ciele kreseczek, skupiajÂąc siĂŞ przy tym na odpowiednich dÂługoÂściach? Czy emanujÂąc w czyimÂś kierunku dobrym uczuciem nie wskĂłrasz wiĂŞcej i szybciej? PrzecieÂż energia miÂłoÂści, ktĂłrÂą poÂślesz jest juÂż ÂświĂŞta, bo doskonaÂła w swoim ksztaÂłcie. Po co bawiĂŚ siĂŞ w dochodzenie do czegoÂś okrĂŞÂżnÂą drogÂą, gdy ma siĂŞ do dyspozycji gotowce? Wg mnie to strata czasu.
¯yj godnie i kochaj, a bêdziesz fraktalny (œwiêty), bez zaprz¹tania sobie g³owy szczegó³ami technicznymi. W cudowny sposób tworzyÌ bêdziesz œwiête kszta³ty emituj¹c je z siebie.
Wystarczy uruchomiĂŚ serce …
Ale, moÂżesz bawiĂŚ siĂŞ w mierniczego, jak siĂŞ nudzisz. 

Pozdrawiam 
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2009, 23:09:35 wysłane przez Leszek » Zapisane

Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #7 : Lipiec 01, 2009, 23:06:02 »

¯yj godnie i kochaj, a bêdziesz fraktalny (œwiêty), bez zaprz¹tania sobie g³owy szczegó³ami technicznymi. W cudowny sposób tworzyÌ bêdziesz œwiête kszta³ty emituj¹c je z siebie.
Wystarczy uruchomiĂŚ serce …
Problem polega na tym, Âże nie wystarczy uruchomiĂŚ serce...
Wtedy po prostu bêdziesz kochaÌ, ale to nie znaczy, ¿e twoje kszta³ty cokolwiek wskóraj¹ w szerszej skali z bardzo prostego powodu. Magnetyzm jest zak³ócony przez nasz¹ cywilizacjê i ró¿ne smogi. Ka¿dy to zna jak przedawkuje z komputerem , telewizorem lub komórk¹.
Dlatego to co proponujesz Ptaku jest jak najbardziej s³uszne, ale nie nale¿y zapominaÌ, ¿e ¿yjemy w œrodowisku i œrodowisko to mo¿na tworzyÌ na ró¿ne sposoby. Zobacz jak bunt wywo³a³a u Kiary francuska uk³adanka"
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=306.0

Jak myœlisz czy gdyby wystarczy³a mi³oœÌ to ktokolwiek zawraca³by sobie g³owê takimi budowlami? Skoro mi³oœÌ ma tak¹ moc, to po co w ogóle tym przejmowaÌ?...
Wiêc ja jestem "ZA" jeœli chodzi o mi³oœÌ, ale nie nale¿y siê zamykaÌ na wszystko inne, bo mi³oœÌ raczej otwiera na poznanie i ciekawoœÌ œwiata, a nie zamyka... Poza tym ¿yjemy w œrodowisku - nazwijmy je energetycznym, które mo¿na tak ustawiÌ, ¿e ta mi³oœÌ mo¿e wzrastaÌ lub maleÌ - twoja aura bêdzie "oddychaÌ" lub "dusiÌ siê" i bez wiedzy nie bêdziesz wiedzieÌ o co chodzi...
WejdÂź sobie do hipermarketu i poczuj bÂłogostan.....
NiedÂługo bĂŞdzie filmik o bio-architekturze. MyÂślĂŞ, Âże w najbliÂższÂą niedzielĂŞ.

Pozdrowionka
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2009, 10:10:27 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
Igmana (ptak)
UÂżytkownik
**

8067684
« Odpowiedz #8 : Lipiec 01, 2009, 23:12:48 »

Leszku, ok, tylko, ¿e to mi³oœÌ oczyszcza i tworzy przyjazne œrodowisko a nie odwrotnie.
Wg mnie wystarczy, gdyby kaÂżdy staÂł siĂŞ emitentem miÂłoÂści, zamiast negatywĂłw. Bo to one zanieczyszczajÂą i duszÂą nas.
I dlaczego rozmawiamy w przedpokoju? Mamy przecieÂż kafejkĂŞ na luÂźne rozmowy, sam jÂą do tego celu stworzyÂłeÂś, myÂślĂŞ, Âże zachowujÂąc wszelkie proporcje Âścian i sufitu. No i podÂłogi oczywiÂście.   
Czy sÂądzisz, Âże atmosferĂŞ wytworzÂą tam wymiary Âścian, czy promieniowania osobiste dyskutantĂłw?
A kto wymierza uczucia?   

MEM HEJ SHIN
Gość
« Odpowiedz #9 : Lipiec 02, 2009, 00:50:45 »

MEM HEJ SHIN, powiedz, czy nie proÂściej przesÂłaĂŚ danej osobie energiĂŞ miÂłoÂści, zamiast bawiĂŚ siĂŞ w rysowanie na jej ciele kreseczek, skupiajÂąc siĂŞ przy tym na odpowiednich dÂługoÂściach? Czy emanujÂąc w czyimÂś kierunku dobrym uczuciem nie wskĂłrasz wiĂŞcej i szybciej? PrzecieÂż energia miÂłoÂści, ktĂłrÂą poÂślesz jest juÂż ÂświĂŞta, bo doskonaÂła w swoim ksztaÂłcie.

To mi przeÂślij tÂą energiĂŞ miÂłoÂści, czemu tego nie robisz. PrzesyÂłaj caÂły czas 24h na dobĂŞ i 7 dni w tygodniu.MoÂżesz nawet wysyÂłaĂŚ tÂą energiĂŞ caÂłem Âświatu, rĂłb to, bÂądÂź praktykiem, a nie kaznodziejÂą gÂłoszÂącym o miÂłoÂści.
Problem jednak w tym, Âże tej energii nie masz na tyle, aby jÂą rozdawaĂŚ na lewo i prawo  (moÂże poza pewnymi momentami, chwilami ). Posiadzasz pewien deficyt miÂłoÂści jak kaÂżdy i masz jej na tyle, aby ÂżyĂŚ, ale nie masz jej na tyle, aby dziĂŞki tej energii zrealizowaĂŚ wpeÂłni swĂłj enegetyczny potencjaÂł. Pozatem nie ma sensu rozdawaĂŚ miÂłoÂści ( bo to nie torebka z cukierkami do czĂŞstowania ), jeÂżeli o tÂą miÂłoœÌ ktoÂś nie prosi.
 Ci, ktĂłrzy praktycznie pracujÂą z ludÂźmi energiami miÂłoÂści, a nie tylko piszÂą na forach  o miÂłoÂści, to wszyscy  powtarzajÂą, ( poniewaÂż  osobiÂście tego doÂświadczajÂą), Âże: jeÂżeli skierujesz do kogoÂś energie miÂłoÂści to zbierzesz  z niego na siebie to wszystko co nie jest energiÂą miÂłoÂści, poniewaÂż energie d¹¿a do rĂłwnowagi , wiĂŞc jeÂśli  gdzieÂś dodasz, to i gdzieÂś musisz uj¹Ì.Kolejna sprawa to  taka, Âże ktoÂś chyba  CiĂŞ zaprogramowaÂł, abyÂś ÂżyÂła w pewnej iluzji, poniewaÂż chcesz dawaĂŚ miÂłoœÌ tym, ktĂłrzy i tak tÂą miÂłoÂściÂą przecieÂż sÂą ! SÂą miÂłoÂściÂą takÂą samÂą  jak i Ty i caÂły problem polega tylko na tym, Âże nie potrafiÂą tej miÂłoÂści z siebie wydobyĂŚ, nie potrafiÂą tego Skarbu, ktĂłry nie jest przed nikim ukryty wykorzystaĂŚ. Nie potrafia cieszyĂŚ siĂŞ Âżyciem, szczĂŞÂściem, nie dostrzegajÂą niezwykÂłego jego bogactwa, ktĂłrego sami sÂą udziaÂłem, lecz z poziomu
 ignorancji swego nieocenionego bytu, trwoniÂą swojÂą wÂłasnÂą miÂłoœÌ, a ja mam potem jeszcze  takim ludziom dawaĂŚ swojÂą miÂłoœÌ.
Taka miÂłoœÌ rozdawana w ten sposĂłb jest tak trwaÂła jak i nie trwaÂła i ulega rozproszeniu, czyli energetycznie znaczna jej czêœÌ ulega zmarnowaniu. DziÂś jest,  jutro juÂż jej brakuje. I to ciÂągÂłe rozdawanie i przyjmowanie energii wydaje siĂŞ, Âże  jest bez sensu. ÂŚwiadczy  to tylko o tym, Âże nie jest to prawdziwe, bo to co prawdziwe jest trwaÂłe, czy nawet wieczne.
To o czym Ty piszesz, to ma  raczej taki powierzchowny sens, ale oczywiÂście jak najbardziej ma. Ludzie Âżyczliwi, uÂśmiechniĂŞci, obdarowywujÂący innych dobrym sÂłowem, tworzÂą na ten moment pole miÂłoÂści, ktĂłre udziela siĂŞ innym, lepiej, wtedy ÂżyĂŚ, pracowaĂŚ, Âłatwiej ze sobÂą przebywaĂŚ i wszystko co z tÂą prozÂą Âżycia siĂŞ wi¹¿e. Ale to ma inny wymiar.

SprĂłbuj sobie ''narysowaĂŚ'' w szklance herbaty , ktĂłrÂą bĂŞdziesz piÂła kilka fraktalnych rysunkĂłw. ZauwaÂż choĂŚby coÂś takiego, Âże gdy byÂłaÂś np. wtedy zmĂŞczona, to zmĂŞczenie znacznie zmaleje w zaleÂżnoÂści jak skutecznie dokonasz tej geometrycznej wizualizacji.
A jak nie to jest tu  film  w dziale ( Ruch ciaÂła i przepÂływ energii ) 
 G.I. Gurdjieff - Gurdjieff in the monastery oraz
Hidden Symmetry 1 - OM CIRCLE - Gurdjieff Sacred Dance Demo

http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=18.0

jak taĂączÂą kobiety i mĂŞÂżczyÂźni i rĂłb tak samo, a potem  powiesz jak i co  zmieniÂło siĂŞ w organizacji Twojego Âżycia jak teÂż innych ludzi.Mnie nie interesujÂą gÂłosiciele  i kaznodzieje interesujÂą mnie Ci co doÂświadczajÂą i potrafiÂą to co doÂświadczyli  innym skutecznie przekazaĂŚ.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2009, 10:05:39 wysłane przez Leszek » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: