Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Kawiarenka "Pod Gwiazdami" :-)  (Przeczytany 88622 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620

To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie

« Odpowiedz #30 : Pa¼dziernik 02, 2009, 10:08:11 »

Dobrze napisane . Dzielmy siê swoj± wiedz± i przemy¶leniami.

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #31 : Pa¼dziernik 02, 2009, 10:52:15 »

Silver jeste¶ bardzo inwazyjny psychologicznie...

Link ju¿ nie dzia³a. I to nie Ayshien siê chwali³a, bo jest skromna. To ja poda³em link.
I poprosi³a mnie o zamkniêcie jej konta na moim forum, bo nie zareagowa³em na twoj± inwazjê.
Czy Ty naprawdê naprawdê nie czujesz, ¿e nieustannie dokonujesz inwazji psychologicznej?

Nie robi siê komu¶ "psychoanalizy" kiedy sobie tego nie ¿yczy, a tym bardziej nie daje siê niechcianych porad, jakby osoba do której siê zwracasz by³a dzieckiem...
Piszesz powy¿ej
"A ten link prowadzi do otwarcia strony z napisem :
 1.Blog o podanym adresie nie istnieje.
 2.Reklamy Peugeota 207
 3.Reklamy jakiego¶ kolejnego banku, który  momentami natarczywie  wje¿dza na ca³± stronê.
Wiêc co to ma byæ, co sugerujesz, bo nie mogê jako¶ dociec.
A swoja drog± ! Je¿eli kto¶ robi co¶ warto¶ciowego, piêknego i wspania³ego,  to... chyba nie wymaga to reklamy.
"

I znów ma³a "inwazja"...
Nie wiem co to oznacza, ale jak znam Ayshien, to najwyra¼niej chce mieæ spokój i usunê³a adres, bo w³a¶nie jest skromna i to co robi robi bez rozg³osu. Ty jednak z góry oceni³e¶ jej motyw. Mimo, ¿e to ja poda³em link...
Uszanuj jej wra¿liwo¶æ..

Po raz ostatni proszê o powstrzymanie siê od personalnych wycieczek. Brak mojej reakcji powoduje, ¿e warto¶ciowi ludzie odchodz±... Rób "psychoanalizy" tam, gdzie ludzie ich oczekuj±. Ka¿dy wybiera jak ¿yje i pyta o radê jak chce...
Naprawdê nie mam czasu zajmowaæ interwencjami tu na forum i nie mam zamiaru prowadziæ psychologicznych dysput.

I je¶li jeszcze jedna osoba zwróci siê do mnie z pretensjami ¿e naruszasz jej osobist± przestrzeñ, to bêdê zmuszony zablokowaæ twoje konto. Je¶li masz w zwyczaju naruszaæ osobist± przestrzeñ innych ludzi, to archiwizuj od teraz swoje posty...
Nie bêdê zabiera³ ju¿ g³osu w tej sprawie.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 02, 2009, 12:44:09 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 196

« Odpowiedz #32 : Pa¼dziernik 02, 2009, 12:30:19 »

No to mo¿e namów Ayshien niech do nas wróci...?
mo¿e niech potraktuje to jak kolejne do¶wiadczenie; przecie¿ to my nadajemy znaczenie naszym do¶wiadczeniom - w sumie dla nas wszystkich ta wymiana pogl±dów mo¿e mieæ pozytywne znaczenie, je¶li tylko tak do tego podejdziemy;
jak mawia³ Don Juan: nie jeste¶my tacy wa¿ni
przyjmijmy za³o¿enie, ¿e wolno nam my¶leæ bez ¿adnych ograniczeñ, wystarczy ¿e nie bêdziemy siebie nawzajem oceniaæ na forum  i na forum przypisywaæ sobie nawzajem intencji - to na prawdê wystarczy...po prostu niech ka¿dy mówi tylko za siebie
konserwa
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #33 : Pa¼dziernik 02, 2009, 12:43:29 »

Ayshien
mam nadziejê, ¿e jeste¶ jeszcze na forum....

a co do dzieci: oczywi¶cie, ¿e s± ¼ród³em niesamowitej wiedzy itd., ale potrafi± siê tak zapiekle k³óciæ o "byle co", ¿e wiesz czasem mam ochotê usun±æ siê w piaty wymiar; i trochê ta Wasza dyskusja mi przypomnia³a "dyskusje" moich córek;
my¶lê, ¿e ca³y paradoks naszych nieporozumieñ polega na trudno¶ci w zaakceptowaniu stanu, ¿e wszyscy jednocze¶nie mo¿emy mieæ racjê....bo co to znaczy racja?
konserwa
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #34 : Pa¼dziernik 02, 2009, 15:11:01 »

Silver wyluzuj!
nie dajmy siê zwariowaæ....
przecie¿ wystarczy zrozumieæ jedno proste przes³anie Wintera : czysta w sercu mi³o¶æ da nam "zbawienie"
im wiêcej s³ów tym gorzej,
mo¿e gesty honorowe zostawmy na sytuacje, w którcych rzeczywi¶cie s± one niezbêdne, tutaj miêdzy sob± w takich dyskusjach spalamy siê zupe³nie niepotrzebnie....
konserwa
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #35 : Pa¼dziernik 02, 2009, 15:56:34 »

za moim ulubionym Don Juanem powiem Ci:
folgujesz sobie, oj folgujesz!
to wojownikowi nie przystoi
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #36 : Pa¼dziernik 02, 2009, 17:27:37 »

To nie ma sensu konserwa. Zerknij na forum Cheopsa.
http://www.cheops.darmowefora.pl/
Je¶li Silver nie widzi tego, ¿e jest inwazyjny, to bardzo chêtnie zastosujê siê do pro¶by i usunê jego konto.
Mam te¿ pro¶bê Silver o zarchiwizowanie swoich postów. Jutro usunê twoje konto razem z twoimi ostatnimi postami z forum (tak jak uprzedza³em)
Mo¿esz sobie pisaæ co tylko chcesz. Fakty s± takie, ¿e jest konflikt z twojego powodu i dalsze ci±gniêcie tego zmienia forum w po³ajanki s³owne, co zreszt± widaæ powy¿ej.
Aby nie by³o, ¿e zamykam komu¶ usta, to informujê, Silvera mo¿na znale¼æ na forum Cheopsa (paranauki i Hydepark), gdzie je¶li kto¶ zechce to go znajdzie, a i on sam mo¿e ustosunkowaæ siê tam publicznie do tego co tu zasz³o generuj±c oczywi¶cie kolejny,  wszystkim bardzo potrzebny konflikt... Bo ten styl pisania generuje tylko konflikty a nie harmoniê i równowagê...

Mo¿esz tez daæ inne namiary na siebie je¶li Ci na tym zale¿y.

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 02, 2009, 17:49:08 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
east
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #37 : Pa¼dziernik 02, 2009, 17:28:48 »

Odpowiem , również za Castanedą tak ..
“To nie jest tak, że ludzie dookoła ciebie tkwią w błędzie” – powiedział don Juan. “Oni nie potrafią sami sobie pomóc. Błąd jest w tobie, ponieważ możesz pomóc sam sobie, ale ty masz zamiłowanie do osądzania innych, w swym głębokim poziomie ciszy.”

Carlos Castaneda, Active Side of Infinity

Wracajcie tu , Silver i Ashien  ... wyrkyć  i napawić błędy w sobie.

Acha i podam od razu ciekawy  link do strony miłośników Carlosa Castanedy  , może się komuś przyda  .. http://www.laughanworld.net/

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #38 : Pa¼dziernik 02, 2009, 17:37:40 »

East, sorry, ale ja by³bym bardzo szczê¶liwy, gdyby jednak Silver "naprawia³ b³êdy w sobie" gdzie indziej...
Zobacz co siê dzieje. Klasyczne w³o¿enie kija w mrowisko i kolejne posty z przytykami. I teraz Ty co¶ napiszesz, a potem on co¶ napisze i potem ja i siedzimy w ba³aganie...

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 02, 2009, 20:15:13 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
east
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #39 : Pa¼dziernik 02, 2009, 17:56:05 »

No to ja ju¿ na razie w tej sprawie zamilknê

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: