Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Strona g³ówna
Pomoc
Search
Zaloguj siê
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
>
Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
>
Kawiarenka "Pod Gwiazdami" :-)
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
»
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Kawiarenka "Pod Gwiazdami" :-) (Przeczytany 88617 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Silver
Go¶æ
Odp: Project Camelot - wywiad z Jane Burgermeister PL
«
Odpowiedz #20 :
Pa¼dziernik 01, 2009, 00:36:00 »
Jest to kontynuacja dyskusji z:
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=407.msg1510#msg1510
Cytat: Ayshien Wrzesieñ 30, 2009, 11:53:14
wiem, ale w sumie dlaczego napisales pod moim adresem tego typu komentarz? nie znasz mnie ani troche, a wydajesz tego typu opinie..
Jaki komentarz i jakie opinie, ¿e zapytam ?
Tupiesz mocno nó¿kami i próbujesz dopasowaæ ''co¶'' do siebie samej ?
Tylko, ¿e ja nie rozmawiam tutaj wy³±cznie z Tob±, bo mam t± ¶wiadomo¶æ, ¿e jestem na ogólno¶wiatowym forum, gdzie wchodz± i czytaj± go ludzie z ca³ego ¶wiata.
A skoro tak, to nie rozmawiam z samym sob±, nie rozmawiam wy³±cznie z Tob±, lecz rozmawiam ze wszystkimi !
Oczywi¶cie, odnios³em siê w pewien sposób do Twojego postu, w którym wyrwa³a¶ z medialnego szumu artyku³ pt : '' Zielone ¶wiat³o dla szczepionek''.
Tylko, aby wogóle mia³a sens ta cytologia, to zadam teraz pytanie ?
Zielone ¶wiat³o do czego ?... ! Warto¶æ tego przekazu równa siê zero!
To kolejny be³kot i bzdura i wywracanie kota do góry ogonem, aby odwie¼æ od rangi problemu, czym faktycznie jest machina globalnych szczepieñ i jaki jest tego sens !
Wiêc artyku³ - zielone ¶wiat³o dla szczepionek, ba, nie dla szczepionek
tylko dla szczepieñ ! (bo oto przecie chodzi ) to informacja dla ciemnych mas, a nie dla ludzi ¶wiadomych, a takich uwa¿am tych, którzy tu s± i na to forum wchodz±.
Wiêc po co i dla kogo ten artyku³ ? S³ysza³a¶ co¶ o ''praniu mózgu'' i na czym ono polega ?
Je¿eli nie, to zastanów siê wcze¶niej zanim cokolwiek opublikujesz.
Chyba, ¿e... ten artyku³ wstawi³a¶ przewrotnie, czyli chcia³a¶ nim pokazaæ, w jaki sposób siê ludziom implikuje do g³owy pewne informacje - po to, aby nie uwierzyli.
A¿eby uwierzyli, dobiera siê celowo lingwistykê - st±d s³owa (Zielone) i (¦wiat³o)
Tylko, ¿eby by³o to wten sposób odebrane, gdzie ka¿dy ma ró¿ne i nie równe zdanie na ten temat, to trzeba by³o wstawiæ ze swej strony choæ jedno zdanie swojego komentarza na temat, tego.... co tam umie¶ci³a¶.
A dalszy mój wywód odnosi³ siê do tego, aby nie kupowaæ ró¿nych medialnych ¶mieci i jest to temat aktualny spo³ecznie, bo jeste¶my w jaki¶ sposób do tego przyzwyczajeni, a nawet uwarunkowani..
Bo o jakich¶ tam ? .. zielonych ¶wiat³ach dla szczepionek, pisz± tylko agenci ciemych mocy i to chyba jest jasne !
Nie kupowaæ medialnych ¶mieci, oznacza zaufaæ swojej intuicji, swojej ¶wiadomo¶ci, swojej prawdzie, która jest najlepszym drogowskazem dla ka¿dego.
Wiêc je¿eli wyci±gasz z tego co napisa³em jakie¶ pesymistyczne dla siebie wnioski - to sorry ale masz problem. Dlatego interpretuj sobie jak chcesz, bo masz do tego prawo. Ale nie stopuj tego, ¿e kto¶ chce pokazaæ inn± prawdê, popatrzeæ na wiele rzeczy z innej perspektywy, bo ¶wiat d³ugi i szeroki.
I na koniec!
Epatowanie takich pog³±dów, ¿e kto¶ tutaj robi w Twoj± stronê osobiste wycieczki i domaganie siê jakiej¶ gratyfikacji w postaci ¿±dañ
od administracji forum wykasowywania w±tków, to brak poczucia swojej warto¶ci i poczucie skrzywdzonego dziecka, które buntuje siê wobec ¶wiata, bo mu siê ten ¶wiat nie podoba.
Ty masz prawo do swojego zdania i ja mam do tego prawo !
Nikt Ci tutaj ¿adnej krzywdy nie robi, nikt Ciê personalnie nie ocenia, nikt nie os±dza, nikt Cie nie nawraca na inny ¶wiatopogl±d, wiêc zastanów siê o co Ci chodzi i wobec czego wyra¿ony jest ten ''bunt'' ?
My¶lê, ¿e jest to ostatni post, do którego zmusi³em siê napisaæ gwoli wyja¶nienia sobie nawzajem pewnych rzeczy.
«
Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 01, 2009, 17:23:20 wys³ane przez Leszek
»
Silver
Go¶æ
«
Odpowiedz #21 :
Pa¼dziernik 01, 2009, 01:37:36 »
Cytat: Leszek Pa¼dziernik 01, 2009, 00:04:12
W dniu 18 pa¼dziernika (niedziela) 2009 r. odbêdzie siê we Wroc³awiu seminarium: Project CAMELOT prowadzone przez twórców tego s³ynnego ju¿ na ca³ym ¶wiecie przedsiêwziêcia Billy Ryana (Szwajcaria) i Kerry Cassidy (USA).
Ojj... muszê tylko chyba po¿a³owaæ, ¿e mnie na tym seminarium nie bêdzie.
Keery Cassida i Billy Ryan.
Cudowni ludzie !
Czuæ od nich t± wielk± i pozytywn± energiê.
Przys³uchiwa³em siê wiele razy ich wypowiedziom i jestem zachwycony ich otwarto¶ci±, ich ¶wiadomo¶ci±.......
Wspieram ich ca³ym sercem.....
«
Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 01, 2009, 01:39:08 wys³ane przez Silver
»
Whoever
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 27
«
Odpowiedz #22 :
Pa¼dziernik 01, 2009, 11:31:06 »
"Ale nie stopuj tego, ¿e kto¶ chce pokazaæ inn± prawdê, popatrzeæ na wiele rzeczy z innej perspektywy, bo ¶wiat d³ugi i szeroki."
jestem jak najbardziej za tego typu otwartoscia, ale do momentu kiedy nie jest ona wymierzona w inna osobe, kiedy jej nie krzywdzi, np. falszywymi silowo narzuconymi osadami.. i dlaczego Ty nie pozwolisz komus innemu na wyrazenie wlasnej prawdy i podzielenie sie informacjami ktore jego zdaniem w jakis sposob sa wazne? dlaczego dorabiasz do tego wlasna teorie i co wiecej teorie na temat osoby, ktora dane informacje przekazala? czy teraz ja mam rozpoczac psychoanlize wszystkich forumowiczow, ktorzy zamieszczaja informacje o "swinskiej grypie"? wyskoczyc na nich tak jak ty na mnie? jak bys sie poczul gdybym zaczela np. do ciebie pisac w taki sposob jak ty do mnie? czyli tak jakby to po mojej stronie byla cala prawda, o ktorej ty nie masz najmniejszego pojecia..
zawsze powtarzam, ze temu swiatu nie potrzeba wiecej wiedzy, a wspolczucia..
serca..
Silver nie czuje tez na ciebie zlosci, ale wyrazilam jasno jak odebralam Twoj post skierowany do mnie.. to mi sie nie spodobalo i uwazam ze jest to pewna forma bardzo brzydkiej manipulacji drugim czlowiekiem.. napisalam tez wyraznie, ze jestem osoba, ktora nie szczepila wlasnych dzieci i co wiecej wraz ze swoim partnerem pomagalam w tym innym ludziom, aby udalo im sie uniknac obowiazkowych szczepien.. mam tez wlasne zdanie na temat szczepien, a wiec nie musisz mnie na sile pouczac co mam myslec.. w ogole narzucanie innym ludziom na sile wlasnego zdania moze sie spotykac z podobna reakcja jak w moim przypadku.. ludzie pragna wolnosci Silver.. nie tylko Ty.. a wiec pozwol innym na to czego ty sam pragniesz..
P.S
"O tym te¿ mówi Winter, wiêc warto siê ''ws³uchaæ'' w my¶l przekazu, w kontekst !"
Silver lubisz innych pouczac, byc moze chcialbys zostac guru, ale przyjmij do wiadomosci, ze dla mnie autorytety i wszelcy guru od zawsze niewiele znaczyli.. nie musisz sie wiec dalej starac, bo szkoda twojego czasu na mnie..
«
Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 01, 2009, 21:29:45 wys³ane przez Ayshien
»
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620
To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie
«
Odpowiedz #23 :
Pa¼dziernik 01, 2009, 11:42:20 »
Ale¿ Wam chodzi dok³adnie o to samo, tylko ¿e inaczej to wyra¿acie.
Ayshien , pozwól wiêc Silverowi na to, aby by³ taki , jaki jest.
Silver , nie moralizuj Ayshien
jak w przedszkolu hehehe
pozdrawiam ciep³o
.. " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza Mooji - " s± w Twoim umy¶le, s± w Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 196
«
Odpowiedz #24 :
Pa¼dziernik 01, 2009, 11:44:27 »
s³uchajcie,
proponujê Wam wyja¶nianie sobie wzajemnych nieporozumieñ za po¶rednictwem prywatnych wiadomo¶ci;
to forum zawiera tyle warto¶ciowych informacji i wymaga od administratora Leszka benedyktyñskiej pracy, ¿e nie róbmy z niego stra¿nika zasad dobrego wychowani itp., bo Leszek chyba ma co robiæ....
poza tym mam dwie córki 12 i 9 lat i na prawdê wyczerpa³y one mój limit wytrzyma³o¶ci co do oceny która ma racjê albo co jedna na temat drugiej powiedzia³a lub chcia³a powiedzieæ...
wyszed³em z za³o¿enia, ¿e na tej witrynie zag³êbiam siê w powa¿ne zagadnienia, a tu co chwilê znowu to samo, jaka¶ karma czy co....
Whoever
Nowy u¿ytkownik
«
Odpowiedz #25 :
Pa¼dziernik 01, 2009, 12:03:50 »
Cytat: east Pa¼dziernik 01, 2009, 11:42:20
Ale¿ Wam chodzi dok³adnie o to samo, tylko ¿e inaczej to wyra¿acie.
male sprostowanie.. Silver wyrazil za mnie to czego ja nie wyrazilam.. i w tym wlasnie rzecz.. a mogl przeciez najpierw
zapytac
.. Ayshien a w jakim kontekscie zamiescilas tem material i co ty sama na ten temat sadzisz?
i pewnie uslyszalby z mojej strony wiele rzeczy, ktore wydaly by mu sie bardzo bliskie
Cytat: east Pa¼dziernik 01, 2009, 11:42:20
Ayshien , pozwól wiêc Silverowi na to, aby by³ taki, jaki jest.
ok, ale nie musze sie godzic na to, aby Silver mnie nie pozwalal na to, abym byla taka jaka jestem (czyli np. zamieszczala takie informacje, ktore uwazam za istotne, bez koniecznosci tlumaczenia sie dlaczego to uczynilam)
a z tym przedszkolem to takie umniejszanie East.. aby pokazac swoja wyzszosc.. 'ja jestem bardziej dojrzaly, bo, oni sie zachowuja jak dzieci' ?
«
Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 01, 2009, 17:23:00 wys³ane przez Leszek
»
Whoever
Nowy u¿ytkownik
«
Odpowiedz #26 :
Pa¼dziernik 01, 2009, 12:08:27 »
Cytat: konserwa Pa¼dziernik 01, 2009, 11:44:27
s³uchajcie, proponujê Wam wyja¶nianie sobie wzajemnych nieporozumieñ za po¶rednictwem prywatnych wiadomo¶ci;
ja proponowalam juz wczoraj rano cos podobnego Leszkowi, aby zakonczyc ten watek w temacie o szczepieniach
w tym przypadku nie chodzi tez o spieranie sie o to kto ma racje, ale o to, zeby kazdy wyglaszal wlasna racje a nie wypowiadal sie za kogos
poza tym mam dwie córki 12 i 9 lat i na prawdê wyczerpa³y one mój limit wytrzyma³o¶ci co do oceny która ma racjê albo co jedna na temat drugiej powiedzia³a lub chcia³a powiedzieæ...
wyszed³em z za³o¿enia, ¿e na tej witrynie zag³êbiam siê w powa¿ne zagadnienia, a tu co chwilê znowu to samo, jaka¶ karma czy co....
a czy samo zycie i Twoje dzieci to nie sa powazne zagadnienia? moze dzieki nim wiele sie mozesz dowiedziec, ale nie traktujesz ich jako zrodla waznych informacji?
«
Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 01, 2009, 22:43:37 wys³ane przez Ayshien
»
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620
To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie
Odp: Kawiarenka "Pod Gwiazdami" :-)
«
Odpowiedz #27 :
Pa¼dziernik 01, 2009, 17:06:40 »
przepraszam wiêc je¶li kogokolwiek urazi³em
Nie jest moj± intencj± kogokolwiek tu umniejszaæ.
Nie jestem bardziej dojrza³y od Ciebie Ayshien ani od Ciebie Silver.
.. " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza Mooji - " s± w Twoim umy¶le, s± w Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Silver
Go¶æ
«
Odpowiedz #28 :
Pa¼dziernik 02, 2009, 02:32:32 »
Cytat: Leszek Pa¼dziernik 01, 2009, 12:18:10
A to, ¿e akurat Tobie Silver napisa³ o zio³ach jest ironiczne...
Jak kto¶ nie jest zorientowany co m.in. robi Ayshien, to niech zerknie na ten adres:
http://greenangelsgarden.blog.onet.pl/
To, ¿e napisa³em o zio³ach, to przypadek.
Da³em taki przyk³ad ze swojego ¿ycia wziêty, bo taki mi siê w tym momencie nasun±³.
W³a¶ciwie to, nie pisa³em o zio³ach je¶li chodzi ju¿ o ¶cis³o¶æ !
Ale nie bêdê poraz kolejny t³umaczy³ tego co napisa³em.
A ten link prowadzi do otwarcia strony z napisem :
1.Blog o podanym adresie nie istnieje.
2.Reklamy Peugeota 207
3.Reklamy jakiego¶ kolejnego banku, który momentami natarczywie wje¿dza na ca³± stronê.
Wiêc co to ma byæ, co sugerujesz, bo nie mogê jako¶ dociec.
A swoja drog± ! Je¿eli kto¶ robi co¶ warto¶ciowego, piêknego i wspania³ego, to... chyba nie wymaga to reklamy.
«
Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 02, 2009, 06:27:20 wys³ane przez Silver
»
Silver
Go¶æ
«
Odpowiedz #29 :
Pa¼dziernik 02, 2009, 05:42:27 »
Te¿ z takiego za³o¿enia wychodzê, ¿e jestem tu po to, aby
zag³êbiæ siê w powa¿ne zagadnienia.
Lecz... zag³êbiæ siê, oznacza bynajmniej dla mnie - ¶wiadomie siê z tym zmierzyæ.
Wzwi±zku z tym pozwolê sobie na drobne wyja¶nienie kwesti pojawiaj±cych siê tzw. ''sporów''.
Pos³u¿ê siê pewnym cytatem :
Przywi±zanie do w³asnych opinii i systemu przekonañ idzie ramiê w ramiê przes±dem. Nie interesuj± nas zalety innych punktów widzenia, czasem ca³kiem przeciwstawnych. Nie chcemy nic wiedzieæ o tym, czego poprostu nie chcemy wiedzieæ. Spróbuj przekonaæ kapitalistê, aby zrozumia³ zalety socjalizmu. Spróbuj przekonaæ chrze¶cijanina, aby wczu³ siê w punkt widzenia ateisty. Spróbuj przekonaæ milionerów, aby zrozumieli ludzi stoj±cych w kolejce za chlebem, czy umieraj±cych z nêdzy i chorób. Lub faszystê, aby zrozumia³ uczucia ¯yda.
To nasze wewnêtrzne uwarunkowania, które s± obrazem naszego fa³szywego ''ja'', naszego wenêtrznego fa³szu, s± powodem wszelkich konfliktów. Konfliktów, których powodem jest nasz w³asny konflikt wewnêtrzny, którego sobie wpe³ni nie u¶wiadamiamy. Nie chcemy znaæ innego punktu widzenia, tylko dlatego, ¿e chcemy ochroniæ swój w³asny. Pozostajemy w stanie przywi±zania do tego, co zapewni nam, ¿e nasz ¶wiat wydaje siê nam spójny, prawdziwy, w³a¶ciwy i m±dry. Wydaje siê nam nie dlatego, ¿e on taki faktycznie taki jest, tylko dlatego, ¿e musieliby¶my siê zmieniæ.
A zmiana poci±gnê³a by za sob± zbyt wiele, aby zostawiæ wszystko co stare i otworzyæ siê ca³kiem na nowe.
Wszelkie konflikty powstaj±, kiedy staramy siê unikn±æ pewnych prze¿yæ.Prze¿yæ, które postrzegamy jako, niedobre, niew³a¶ciwe, niepotrzebne, czy nawet bolesne lub z³e, czyli ogólnie mówi±c negatywne i chcemy je w ró¿ny sposób unikn±æ.
Lecz niczego nie da siê nigdy unikn±æ. Jednak gdy próÂbujemy tego, to t³umimy tylko w³asne do¶wiadczenie, które pojawi³o siê w naszym polu ¿ycia. Dotyczy to ka¿dego bez wyj±tku negatywnie os±Âdzonego prze¿ycia, sytuacji, zdarzeñ, w tym tak¿e cech, czy zachowañ innych ludzi.
Jednak st³umione do¶wiadczenia, nie mog± pozostaæ w zamkniêciu na zawsze.
Ich energetyczne wibracje wci±¿ przyciagaj± do nas ró¿ne zdarzenia, ludzi i sytuacje, których zadaniem jest nam pomóc i powtórnie zmierzyæ siê ze swoim do¶wiadczeniem.
Problem wtym, ¿e nasze uwarunkowania, ka¿± nam s±dziæ, ¿e mamy do czynienia z czym¶ ogólnie mówi±c ''z³ym'' , wiêc spychamy lub odpychamy je od siebie.
Lecz wtym wielkim procesie ¿ycia, którego jeste¶my udzia³em nic nie jest z³e, niedobre, niepotrzebne, krzywdz±ce, czy niew³a¶ciwe, tylko niew³a¶ciwe jest nasze podej¶cie !
Na koniec wiêc zapytam ?
Co takiego napisa³em, co spowodowa³o takie lub inne reakcje domagaj±ce siê a¿ od administracji wykasowania mojego postu ?
Nie mam zamiaru byæ tu niczymi góru (kolejny os±d)
Wiêc je¿eli czytasz to co piszê, to uczciwie mogê ka¿dego ostrzec: nie znajdziesz tu ¿adnych (lub niewiele) wypowiedzi , które mog³yby Ci siê spodobaæ! A dok³adniej mówi±c, nie znajdziedziecie ¿adnych moich wypowiedzi , które mog³yby siê spodobaæ Twoim ( lub Waszym) wewnêtrznym uwarunkowaniom, wewnêtrznemu systemu ''warto¶ci''.
Nie mogê podarowaæ Wam ¿adnej prawdy, ¿adnej m±dro¶ci, ani ¿adnej wiedzy.Mogê tylko pomóc w odkryciu przeszkód na drodze do niej dziel±c siê tutaj z innymi swoim do¶wiadczeniem.
«
Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 02, 2009, 06:17:07 wys³ane przez Silver
»
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
¦WIÊTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi±¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ¦wiêty Graal
=> Twórczo¶æ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osób "wspieraj±ce" niektóre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYK£AD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nie¶miertelno¶ci
=> PREZENTACJA: Wyja¶niaj±c grawitacjê
=> WYK£AD Purpose of DNA [PL]
=> WYK£AD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYK£AD Bliss Practice: Duchowy u¿ytek z energii seksualnej [PL]
=> WYK£AD Fraktalna teoria ¦wiadomo¶ci, Grawitacji, Jêzyka, DNA i Udanej ¦mierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret ¿ycia i architektura biologiczna
=> WYK£AD: Udana ¶mieræ i prawdziwa fizyka ¦wiêtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ
=> S³oñce, Uk³ad S³oneczny i rok 2012
=> Staro¿ytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje ¶wiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i ¶wiata
=> ¦wiadomo¶æ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy Porz±dek ¦wiata w codziennych wiadomo¶ciach
=> Globalne ocieplenie - najwiêkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> K±cik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OG£OSZENIA i INICJATYWY SPO£ECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPO£ECZNE
=> OG£OSZENIA
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|