Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Strona g³ówna
Pomoc
Search
Zaloguj siê
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
>
Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
>
Kawiarenka "Pod Gwiazdami" :-)
Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
»
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Kawiarenka "Pod Gwiazdami" :-) (Przeczytany 88633 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391
Kawiarenka "Pod Gwiazdami" :-)
«
:
Czerwiec 28, 2009, 19:45:12 »
Nie wiem czy kawiarenka wypali, ale mo¿e warto czasem pogadaæ przy kawie ........
Wiêc Igmañski Ptaku;)
Cytat: Igmana (ptak) Czerwiec 28, 2009, 16:17:52
Cytat: Leszek
W tym dziale siê tylko witamy...
No to siê tylko przywitam,
Buziaczki i moc serdeczno¶ci
Sto lat Ciê nie widzia³em, znaczy nie czyta³em...
Chodzi³o mi tylko o to, aby nie dyskutowaæ na tematy merytoryczne w przedpokoju
Witaj!
Tak¿e serdecznie pozdrawiam z niewinnymi buziaczkami
«
Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 01, 2009, 12:34:03 wys³ane przez Leszek
»
mi³o¶æ
rado¶æ
piêkno
Igmana (ptak)
U¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 66
Odp: Kafejka "Pod Gwiazdami" :-)
«
Odpowiedz #1 :
Czerwiec 28, 2009, 20:31:49 »
O, jak mi³o
Leszku
, ¿e wyczarowa³e¶ KAFEJKÊ!
Mo¿e jeszcze jak±¶ nazwê dla niej znajdziemy? I bêdzie b³ogo i rado¶nie w¶ród starych przyjació³.
Wybacz, ¿e nie udzielam siê na tym forum, ale ostatnio czas mnie goni, na Cheopsie te¿ niewiele piszê,
nawet czytaæ nie mam kiedy. Ale w kafejce, czasami mi³o bêdzie odpocz±æ i zamieniæ parê s³ów.
Tymczasem pozdrawiam Ciê i Wszystkich bardzo serdecznie. Buziaczki
«
Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2009, 22:11:42 wys³ane przez Leszek
»
PRAWDA - WOLNO¦Æ - MI£O¦Æ
Leszek
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #2 :
Czerwiec 28, 2009, 21:52:15 »
Cytat: Igmana (ptak) Czerwiec 28, 2009, 20:31:49
O, jak mi³o
Leszku
, ¿e wyczarowa³e¶ KAFEJKÊ!
Mo¿e jeszcze jak±¶ nazwê dla niej znajdziemy? I bêdzie b³ogo i rado¶nie w¶ród starych przyjació³.
Wybacz, ¿e nie udzielam siê na tym forum, ale ostatnio czas mnie goni, na Cheopsie te¿ niewiele piszê,
nawet czytaæ nie mam kiedy. Ale w kafejce, czasami mi³o bêdzie odpocz±æ i zamieniæ parê s³ów.
Tymczasem pozdrawiam Ciê i Wszystkich bardzo serdecznie. Buziaczki
Dok³adnie Ciê rozumiê, bo ja przez te poprawki do 3 godzin wyk³adu WIntera zapomnia³em jak siê nazywam....
Teraz jeszcze kilka rzeczy i zwalniam tempo...
Je¶li chodzi o nazwê kafejki to pozostawiam to Tobie
Póki co wpisujê "
Kafejka Pod Gwiazdami
"?
Pozdrawiam
i... zmykam z .. powodu braku czasu...
«
Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2009, 22:11:52 wys³ane przez Leszek
»
mi³o¶æ
rado¶æ
piêkno
Igmana (ptak)
U¿ytkownik
P³eæ:
«
Odpowiedz #3 :
Czerwiec 28, 2009, 22:33:03 »
Kiedy¶ Niemen ¶piewa³ „POD PAGUMAMI”, my mo¿emy odpoczywaæ „POD GWIAZDAMI”.
Nazwa ca³kiem niez³a i z tutejszymi tre¶ciami jak najbardziej wspó³brzmi±ca.
Niech wiêc zostanie
"Kafejka Pod Gwiazdami"
, ju¿ j± polubi³am …
Pozdrawiam i te¿ zmykam
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620
To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie
«
Odpowiedz #4 :
Czerwiec 29, 2009, 00:40:02 »
Witajcie . Przyszed³em do Kafejki , a tu nikogo. Hej, gdzie sie barman podzia³ ? hehe
"Gwiezdna" nazwa i mnie siê podoba .
Tak a propos, to forum jest niezwyk³± kopalni± wiedzy. Jest jak podrêczny niezbêdnik, jak ¶ci±ga zawieraj±ca skoncentrowane i posegregowane tematycznie informacje. Mam nadziejê, ze nie masz mi za z³e ,
Leszko
, ¿e czêsto z nich korzystam , gdy zachodzi potrzeba zacytowania gdzie¶ na innym forum. Siêgam tu do odpowiedniego tematu i walê cytatem .
«
Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2009, 00:43:29 wys³ane przez east
»
.. " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza Mooji - " s± w Twoim umy¶le, s± w Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Leszek
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #5 :
Czerwiec 29, 2009, 00:51:04 »
East, bierz ile chcesz, a jak masz jaki¶ pomys³, co tu jeszcze dodaæ, to te¿ wal ¶mia³o albo zamie¶æ po prostu.
Nie na si³ê, ale gdy co¶ Ci wpadnie do g³owy. Koncepcja forum ewoluuje z czasem... Zacz±³e¶ o ró¿okrzy¿owcach, wiêc wrzuci³em ich manifesty, aby po prostu by³y:
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=318.0
ale
lepiej siê to czyta na stronie ¼ród³owej
, bo co ma byæ kursyw±, to jest tam kursyw± itd..
http://www.arsregia.pl/?m=artykuldruk&id_artykulu=281
Pozdrawiam i dobrej nocy ju¿ dzisiaj
mi³o¶æ
rado¶æ
piêkno
Igmana (ptak)
U¿ytkownik
P³eæ:
«
Odpowiedz #6 :
Lipiec 01, 2009, 21:27:06 »
Cytat: MEM HEJ SHIN
Mo¿na nawet przenie¶æ siê my¶l± na druga osobê i w wyobra¼ni wyrosowaæ na jej ciele linie d³ugo¶ci - 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 cm. Wtedy ta osoba poczuje siê znacznie lepiej i Ty poczujesz siê znacznie lepiej. Jednak wa¿ne jest, aby te d³ugo¶ci odcinków, które w wyobra¼ni bêdziesz tworzyæ, faktycznie mia³y rozmiary 1, 1, 2, 3 , 5, 8 itd......
Po pewnym czasie takiego rysowania w wyobra¼ni sama odczujesz kiedy te odcinki bêd± faktycznie mia³y t± d³ugo¶æ.
¬ród³o:
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=298.msg903;topicseen#msg903
MEM HEJ SHIN
, powiedz, czy nie pro¶ciej przes³aæ danej osobie energiê mi³o¶ci, zamiast bawiæ siê w rysowanie na jej ciele kreseczek, skupiaj±c siê przy tym na odpowiednich d³ugo¶ciach? Czy emanuj±c w czyim¶ kierunku dobrym uczuciem nie wskórasz wiêcej i szybciej? Przecie¿ energia mi³o¶ci, któr± po¶lesz jest ju¿ ¶wiêta, bo doskona³a w swoim kszta³cie. Po co bawiæ siê w dochodzenie do czego¶ okrê¿n± drog±, gdy ma siê do dyspozycji gotowce? Wg mnie to strata czasu.
¯yj godnie i kochaj, a bêdziesz fraktalny (¶wiêty), bez zaprz±tania sobie g³owy szczegó³ami technicznymi. W cudowny sposób tworzyæ bêdziesz ¶wiête kszta³ty emituj±c je z siebie.
Wystarczy uruchomiæ serce …
Ale, mo¿esz bawiæ siê w mierniczego, jak siê nudzisz.
Pozdrawiam
«
Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2009, 23:09:35 wys³ane przez Leszek
»
Leszek
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #7 :
Lipiec 01, 2009, 23:06:02 »
Cytat: Igmana (ptak) Lipiec 01, 2009, 20:19:34
¯yj godnie i kochaj, a bêdziesz fraktalny (¶wiêty), bez zaprz±tania sobie g³owy szczegó³ami technicznymi. W cudowny sposób tworzyæ bêdziesz ¶wiête kszta³ty emituj±c je z siebie.
Wystarczy uruchomiæ serce …
Problem polega na tym, ¿e nie wystarczy uruchomiæ serce...
Wtedy po prostu bêdziesz kochaæ, ale to nie znaczy, ¿e twoje kszta³ty cokolwiek wskóraj± w szerszej skali z bardzo prostego powodu. Magnetyzm jest zak³ócony przez nasz± cywilizacjê i ró¿ne smogi. Ka¿dy to zna jak przedawkuje z komputerem , telewizorem lub komórk±.
Dlatego to co proponujesz Ptaku jest jak najbardziej s³uszne, ale nie nale¿y zapominaæ, ¿e ¿yjemy w ¶rodowisku i ¶rodowisko to mo¿na tworzyæ na ró¿ne sposoby. Zobacz jak bunt wywo³a³a u Kiary francuska uk³adanka"
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=306.0
Jak my¶lisz czy gdyby wystarczy³a mi³o¶æ to ktokolwiek zawraca³by sobie g³owê takimi budowlami? Skoro mi³o¶æ ma tak± moc, to po co w ogóle tym przejmowaæ?...
Wiêc ja jestem "ZA" je¶li chodzi o mi³o¶æ, ale nie nale¿y siê zamykaæ na wszystko inne, bo mi³o¶æ raczej otwiera na poznanie i ciekawo¶æ ¶wiata, a nie zamyka... Poza tym ¿yjemy w ¶rodowisku - nazwijmy je energetycznym, które mo¿na tak ustawiæ, ¿e ta mi³o¶æ mo¿e wzrastaæ lub maleæ - twoja aura bêdzie "oddychaæ" lub "dusiæ siê" i bez wiedzy nie bêdziesz wiedzieæ o co chodzi...
Wejd¼ sobie do hipermarketu i poczuj b³ogostan.....
Nied³ugo bêdzie filmik o bio-architekturze. My¶lê, ¿e w najbli¿sz± niedzielê.
Pozdrowionka
«
Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2009, 10:10:27 wys³ane przez Leszek
»
mi³o¶æ
rado¶æ
piêkno
Igmana (ptak)
U¿ytkownik
P³eæ:
«
Odpowiedz #8 :
Lipiec 01, 2009, 23:12:48 »
Leszku
, ok, tylko, ¿e to mi³o¶æ oczyszcza i tworzy przyjazne ¶rodowisko a nie odwrotnie.
Wg mnie wystarczy, gdyby ka¿dy sta³ siê emitentem mi³o¶ci, zamiast negatywów. Bo to one zanieczyszczaj± i dusz± nas.
I dlaczego rozmawiamy w przedpokoju? Mamy przecie¿ kafejkê na lu¼ne rozmowy, sam j± do tego celu stworzy³e¶, my¶lê, ¿e zachowuj±c wszelkie proporcje ¶cian i sufitu. No i pod³ogi oczywi¶cie.
Czy s±dzisz, ¿e atmosferê wytworz± tam wymiary ¶cian, czy promieniowania osobiste dyskutantów?
A kto wymierza uczucia?
MEM HEJ SHIN
Go¶æ
«
Odpowiedz #9 :
Lipiec 02, 2009, 00:50:45 »
Cytat: Igmana (ptak) Lipiec 01, 2009, 21:27:06
MEM HEJ SHIN
, powiedz, czy nie pro¶ciej przes³aæ danej osobie energiê mi³o¶ci, zamiast bawiæ siê w rysowanie na jej ciele kreseczek, skupiaj±c siê przy tym na odpowiednich d³ugo¶ciach? Czy emanuj±c w czyim¶ kierunku dobrym uczuciem nie wskórasz wiêcej i szybciej? Przecie¿ energia mi³o¶ci, któr± po¶lesz jest ju¿ ¶wiêta, bo doskona³a w swoim kszta³cie.
To mi prze¶lij t± energiê mi³o¶ci, czemu tego nie robisz. Przesy³aj ca³y czas 24h na dobê i 7 dni w tygodniu.Mo¿esz nawet wysy³aæ t± energiê ca³em ¶wiatu, rób to, b±d¼ praktykiem, a nie kaznodziej± g³osz±cym o mi³o¶ci.
Problem jednak w tym, ¿e tej energii nie masz na tyle, aby j± rozdawaæ na lewo i prawo (mo¿e poza pewnymi momentami, chwilami ). Posiadzasz pewien deficyt mi³o¶ci jak ka¿dy i masz jej na tyle, aby ¿yæ, ale nie masz jej na tyle, aby dziêki tej energii zrealizowaæ wpe³ni swój enegetyczny potencja³. Pozatem nie ma sensu rozdawaæ mi³o¶ci ( bo to nie torebka z cukierkami do czêstowania ), je¿eli o t± mi³o¶æ kto¶ nie prosi.
Ci, którzy praktycznie pracuj± z lud¼mi energiami mi³o¶ci, a nie tylko pisz± na forach o mi³o¶ci, to wszyscy powtarzaj±, ( poniewa¿ osobi¶cie tego do¶wiadczaj±), ¿e: je¿eli skierujesz do kogo¶ energie mi³o¶ci to zbierzesz z niego na siebie to wszystko co nie jest energi± mi³o¶ci, poniewa¿ energie d±¿a do równowagi , wiêc je¶li gdzie¶ dodasz, to i gdzie¶ musisz uj±æ.Kolejna sprawa to taka, ¿e kto¶ chyba Ciê zaprogramowa³, aby¶ ¿y³a w pewnej iluzji, poniewa¿ chcesz dawaæ mi³o¶æ tym, którzy i tak t± mi³o¶ci± przecie¿ s± ! S± mi³o¶ci± tak± sam± jak i Ty i ca³y problem polega tylko na tym, ¿e nie potrafi± tej mi³o¶ci z siebie wydobyæ, nie potrafi± tego Skarbu, który nie jest przed nikim ukryty wykorzystaæ. Nie potrafia cieszyæ siê ¿yciem, szczê¶ciem, nie dostrzegaj± niezwyk³ego jego bogactwa, którego sami s± udzia³em, lecz z poziomu
ignorancji swego nieocenionego bytu, trwoni± swoj± w³asn± mi³o¶æ, a ja mam potem jeszcze takim ludziom dawaæ swoj± mi³o¶æ.
Taka mi³o¶æ rozdawana w ten sposób jest tak trwa³a jak i nie trwa³a i ulega rozproszeniu, czyli energetycznie znaczna jej czê¶æ ulega zmarnowaniu. Dzi¶ jest, jutro ju¿ jej brakuje. I to ci±g³e rozdawanie i przyjmowanie energii wydaje siê, ¿e jest bez sensu. ¦wiadczy to tylko o tym, ¿e nie jest to prawdziwe, bo to co prawdziwe jest trwa³e, czy nawet wieczne.
To o czym Ty piszesz, to ma raczej taki powierzchowny sens, ale oczywi¶cie jak najbardziej ma. Ludzie ¿yczliwi, u¶miechniêci, obdarowywuj±cy innych dobrym s³owem, tworz± na ten moment pole mi³o¶ci, które udziela siê innym, lepiej, wtedy ¿yæ, pracowaæ, ³atwiej ze sob± przebywaæ i wszystko co z t± proz± ¿ycia siê wi±¿e. Ale to ma inny wymiar.
Spróbuj sobie ''narysowaæ'' w szklance herbaty , któr± bêdziesz pi³a kilka fraktalnych rysunków. Zauwa¿ choæby co¶ takiego, ¿e gdy by³a¶ np. wtedy zmêczona, to zmêczenie znacznie zmaleje w zale¿no¶ci jak skutecznie dokonasz tej geometrycznej wizualizacji.
A jak nie to jest tu film w dziale ( Ruch cia³a i przep³yw energii )
G.I. Gurdjieff - Gurdjieff in the monastery oraz
Hidden Symmetry 1 - OM CIRCLE - Gurdjieff Sacred Dance Demo
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=18.0
jak tañcz± kobiety i mê¿czy¼ni i rób tak samo, a potem powiesz jak i co zmieni³o siê w organizacji Twojego ¿ycia jak te¿ innych ludzi.Mnie nie interesuj± g³osiciele i kaznodzieje interesuj± mnie Ci co do¶wiadczaj± i potrafi± to co do¶wiadczyli innym skutecznie przekazaæ.
«
Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2009, 10:05:39 wys³ane przez Leszek
»
Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
¦WIÊTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi±¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ¦wiêty Graal
=> Twórczo¶æ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osób "wspieraj±ce" niektóre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYK£AD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nie¶miertelno¶ci
=> PREZENTACJA: Wyja¶niaj±c grawitacjê
=> WYK£AD Purpose of DNA [PL]
=> WYK£AD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYK£AD Bliss Practice: Duchowy u¿ytek z energii seksualnej [PL]
=> WYK£AD Fraktalna teoria ¦wiadomo¶ci, Grawitacji, Jêzyka, DNA i Udanej ¦mierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret ¿ycia i architektura biologiczna
=> WYK£AD: Udana ¶mieræ i prawdziwa fizyka ¦wiêtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ
=> S³oñce, Uk³ad S³oneczny i rok 2012
=> Staro¿ytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje ¶wiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i ¶wiata
=> ¦wiadomo¶æ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy Porz±dek ¦wiata w codziennych wiadomo¶ciach
=> Globalne ocieplenie - najwiêkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> K±cik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OG£OSZENIA i INICJATYWY SPO£ECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPO£ECZNE
=> OG£OSZENIA
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|