Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Strona główna
Pomoc
Search
Zaloguj się
Ró¿ne koncepcje œwiata i cz³owieka
>
ŒwiadomoœÌ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
>
ÂŻycie to proces przebudzenia
Strony:
«
1
2
3
4
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: ÂŻycie to proces przebudzenia (Przeczytany 42704 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
tijavar
Gość
Odp: ÂŻycie to proces przebudzenia
«
Odpowiedz #30 :
Kwiecień 25, 2010, 11:51:15 »
To byÂło east z przymruÂżeniem oka, rozluÂźnij siĂŞ
east
Moderator Globalny
Ekspert
To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie
«
Odpowiedz #31 :
Kwiecień 25, 2010, 15:18:35 »
Wcale siê nie spi¹³em.
WÂątkĂłw nowych jeszcze nie jeden i nie dwa tutaj zaÂłoÂżymy
Pozdrawiam
.. " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza Mooji - " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert
Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym
«
Odpowiedz #32 :
Kwiecień 25, 2010, 15:56:24 »
MHS moÂże pokusiÂł byÂś siĂŞ na maÂły felietonik ,chĂŞtnie bym poczytaÂł twojÂą interpretacjĂŞ rzeczywistoÂści.
WierzĂŞ w sens eksploracji i poznawania Âżycia, kolekcjonowania wraÂżeĂą, wiedzy i doÂświadczeĂą. Tylko otwarty i swobodny umysÂł jest w stanie odnowiĂŚ Âświat
MEM HEI SHIN
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #33 :
Kwiecień 25, 2010, 20:08:14 »
Cytat: MichaÂł-AnioÂł Kwiecień 25, 2010, 15:56:24
MHS moÂże pokusiÂł byÂś siĂŞ na maÂły felietonik ,chĂŞtnie bym poczytaÂł twojÂą interpretacjĂŞ rzeczywistoÂści.
Nie mogĂŞ podarowaĂŚ nikomu Âżadnej prawdy.
MogĂŞ wskazywaĂŚ tylko na pewne narzĂŞdzia, ktĂłre pozwolÂą Âłatwiej odkryĂŚ nie prawdĂŞ, lecz przeszkody prowadzÂące do niej.
Tylko Ty znasz ca³¹ prawdê. Jesteœ wielki, potê¿ny, twórczy i nieograniczony. Po co Ci wiêc moja opowieœÌ ? Po co Ci te¿ opowieœÌ innych ludzi, bez wglêdu na to kim oni s¹, jak¹ posiadaj¹ wiedzê, naukowy autorytet, czy cokolwiek ?
Ludzie, ktĂłrzy chcÂą powiedzieĂŚ innym prawdĂŞ o czÂłowieku, Âświecie, ''Bogu'', wszechÂświecie sÂą faÂłszerzami.
Jedynymi prawdziwymi nauczycielami sÂą Ci, ktĂłrzy pomagajÂą innym odkryĂŚ wÂłasnÂą prawdĂŞ !
Oni nie mówi¹ co jest, jakie jest, nie mówi¹ jakie powinno byÌ, lecz tylko zachêcaj¹ do podró¿y, która jest przygod¹ w poznawaniu samego siebie.Siebie, w którym mieœci siê wszystko, mieœci siê ca³y potencja³, ca³e istnienie, ca³a prawda.
Cytat
, ktĂłry uproszczĂŞ i napiszĂŞ po swojemu :
Zdumiewa niechĂŞĂŚ ludzi do zbadania, dlaczego ich Âżycie jest nieudane, lub nie jest takie jakie powinno byĂŚ ?
Jedni przywykli do tego co jest, inni narzekajÂą, a jeszcze inni stosujÂą ucieczkowe zachowanie.
WydajÂą sporo pieniĂŞdzy i spĂŞdzajÂą mnĂłstwo czasu na seminariach, warsztatach prĂłbujÂąc siĂŞ udoskonaliĂŚ, szukajÂą wiedzy w akademickich progach chcÂąc w ten sposĂłb zapeÂłniĂŚ ''wewnĂŞtrznÂą pustkĂŞ''.
Ale nie poÂświĂŞcajÂą ani chwili na zrozumienie, co siĂŞ dzieje TERAZ w danym momencie. Gdyby naprawdĂŞ poobserwowali siebie bez przywiÂązania, uzyskaliby prawdziwe
Poznanie i WolnoœÌ.
Maj¹c œwiadomoœÌ tego mo¿emy ropocz¹Ì swoj¹ w³asn¹ podró¿ uœwiadamiaj¹c sobie, ¿e ¿ycie jest procesem przebudzenia. Jeœli zrozumiemy, to zdobêdziemy narzêdzia do "zintegrowania" ka¿dej ''negatywnoœci'' która pojawi siê na naszej ¿yciowej drodze.
Nie zd¹¿yliœmy na autobus! Jaka¿ to wspania³a okazja do obserwowania swych os¹dów zwi¹zanych z tym wydarzeniem. Krytykuj¹ nas i oto mamy kolejn¹ wspania³¹ okazjê, by zaobserwowaÌ, jak ciê¿ko pracuje nasze (Ego), aby wzbudziÌ w nas nieprzyjemne uczucia. Przyjaciel nie przyszed³ na spotkanie i czekamy na niego ca³¹ godzinê. Jaka wspania³a okazja do przebudzenia siê i otworzenia siê na proces ¿ycia !
Celebrujmy wszystko!
«
Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2010, 20:38:28 wysłane przez MEM HEI SHIN
»
ÂŚwiat potrzebuje nowej wiedzy, dziĂŞki ktĂłrej nauczylibyÂśmy siĂŞ wsÂłuchiwaĂŚ w ciszĂŞ swego serca.....
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert
Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym
«
Odpowiedz #34 :
Kwiecień 25, 2010, 22:07:17 »
MEM HEI SHIN napisal
"Tylko Ty znasz ca³¹ prawdê. Jesteœ wielki, potê¿ny, twórczy i nieograniczony. Po co Ci wiêc moja opowieœÌ ?"
By poznaÌ twoj¹ opowieœÌ z drogi któr¹ nazywamy ¯yciem ,ka¿dy z nas pod¹¿a swoj¹ drog¹ lecz dziêki temu forum mo¿emy wymieniÌ siê opowieœciami z naszych dróg,by móc iœÌ pewniej ,œmielej ,dalej lub wrêcz zrobiÌ pierwszy krok na drodze do poznania siebie.
(ten pompatyczny styl jest wynikiem muzy jaka leci u mnie w tle[AZJA] )
Co nie zmienia faktu Âże odpowiedziaÂłeÂś treÂściwie
WierzĂŞ w sens eksploracji i poznawania Âżycia, kolekcjonowania wraÂżeĂą, wiedzy i doÂświadczeĂą. Tylko otwarty i swobodny umysÂł jest w stanie odnowiĂŚ Âświat
MEM HEI SHIN
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #35 :
Kwiecień 25, 2010, 23:39:09 »
Cytat: tijavar Kwiecień 25, 2010, 11:51:15
To byÂło east z przymruÂżeniem oka, rozluÂźnij siĂŞ
Sorry, bo nie w temacie wÂątku, ale napisaÂłaÂś kiedyÂś, Âże Twoja mama jest fizykiem.
W zwiÂązku z tym mam pytanie co Twoja mama jako fizyk o tym sÂądzi ?
RzekÂł bym,... temat jest niezwykÂły i jest tu ''ukryte'' bardzo wiele rzeczy o naturze fizycznej rzeczywistoÂści.
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=47.msg5171#msg5171
«
Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2010, 08:30:54 wysłane przez Leszek
»
ÂŚwiat potrzebuje nowej wiedzy, dziĂŞki ktĂłrej nauczylibyÂśmy siĂŞ wsÂłuchiwaĂŚ w ciszĂŞ swego serca.....
MEM HEI SHIN
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #36 :
Maj 03, 2010, 00:47:53 »
Cytat: MichaÂł-AnioÂł Kwiecień 25, 2010, 15:56:24
BramÂą do prawidÂłowej interpretacji rzeczywistoÂści jest TRZECIE OKO.
Ró¿ne tradycje okreœlaj¹ j¹ jako ''brama'' do wszelkiego widzenia i wszelkiego s³yszenia.
Gdy ta ''brama'' siê w Tobie otworzy doœwiadczysz wszystkich aspektów tworz¹cych rzeczywistoœÌ, w której to My ''¿yjemy'' jako konstrukcje
ENERGII-ÂŚWIADOMOÂŚCI.
Bardzo dobr¹ lektur¹ wprowadzaj¹ca w ten temat jest ksi¹¿ka - OSHO -Trzecie Oko.
Jak nie znajdziesz ebooka w necie to Ci wyÂślĂŞ mailem.
pozdr
«
Ostatnia zmiana: Maj 03, 2010, 00:57:12 wysłane przez MEM HEI SHIN
»
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #37 :
Maj 03, 2010, 10:25:21 »
Cytat: MEM HEI SHIN Kwiecień 25, 2010, 23:39:09
Sorry, bo nie w temacie wÂątku, ale napisaÂłaÂś kiedyÂś, Âże Twoja mama jest fizykiem.
W zwiÂązku z tym mam pytanie co Twoja mama jako fizyk o tym sÂądzi ?
RzekÂł bym,... temat jest niezwykÂły i jest tu ''ukryte'' bardzo wiele rzeczy o naturze fizycznej rzeczywistoÂści.
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=47.msg5171#msg5171
W czasie kiedy Tijavar bĂŞdzie konsultowaÂła te krĂŞgi z mamÂą ja od siebie dodam, Âże fizycy z mojej rodziny majÂą neutralno-pozytywny stosunek do teorii Nassima, Wintera, czy ÂŚG.
Ojciec, emerytowany fizyk (wieloletni wyk³adowca) porównuje te teorie jako trochê szersze rozwiniêcie ówczesnych akademickich "kó³ek dociekaù" (mówimy o pocz¹tkach lat 60-tych).
Jak to w kaÂżdej dziedzinie Âżycia sÂą pewnie mniej lub bardziej ortodoksyjne osoby. Bardzo dobrze mieĂŚ pod rĂŞkÂą taki niewielki kubeÂłek zimnej wody
Najlepsze w tym wszystkim jest jednak jego pytanie, nie moje:
" JeÂżeli te teorie zostanÂą komleksowo opracowane i udowodnione, co zrobisz z tÂą informacjÂą, jak jÂą wykorzystasz ? PrzecieÂż to tylko rodzaj innej filozofii"
WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
east
Moderator Globalny
Ekspert
To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie
«
Odpowiedz #38 :
Maj 03, 2010, 11:51:24 »
" JeÂżeli te teorie zostanÂą komleksowo opracowane i udowodnione, co zrobisz z tÂą informacjÂą, jak jÂą wykorzystasz ? PrzecieÂż to tylko rodzaj innej filozofii"
Bardzo dobre pytanie. UwaÂżam, Âże kluczowe dla tego wÂątku.
"Przecie¿ to tylko rodzaj innej filozofii" - ja bym obok wyrazu "tylko " doda³ " I A¯" . Wszystko zale¿y od naszej uwagi jak¹ bêdziemy przywi¹zywaÌ do filozofii. Ka¿dy poszukuje "filozofii" jemu odpowiadaj¹cej w ¿yciu. Filozofii, czyli zespo³u takich prawd, które przynios¹ nam spe³nienie i szczêœcie. Jeœli ta "tylko i a¿" filozofia spe³nia siê w Twoim ¿yciu , ma sens w odniesieniu do innych prawd uznanych za naukowe, w szerszym kontekœcie, to ju¿ po³owa sukcesu. Druga po³owa siêga g³êbiej. Moim zdaniem personalna filozofia powinna odzwierciedlaÌ mo¿liwie najbardziej kompleksow¹ prawdê harmonizuj¹c¹ zarówno ponadczasowym otoczeniem cz³owieka ( np odwiecznymi prawami przyrody i fizyki ), jak i z tym dzisiejszym , najbardziej aktualnym otoczeniem ( np ekonomia ).
I dalej mamy pytanie "co zrobisz z tÂą informacjÂą, jak jÂą wykorzystasz ?"
Pytanie dotyczy Ciebie i mnie, czyli tak na prawdĂŞ - kogo ? Kto wykorzystuje i kto musi coÂś zrobiĂŚ z okreÂślonÂą informacjÂą ?
W takim pytaniu mamy zwykle na myœli po prostu umys³ cz³owieka. Wszystko w porz¹dku , jeœli uwa¿asz siebie wy³¹cznie za bycie swoim umys³em. W takim razie proszê - zacznij "coœ" z tym robiÌ, tworzyÌ nowe koncepcje, wykorzystywaÌ t¹ informacjê na tysi¹ce egotycznych sposobów . Lecz jeœli tym kimœ nie jest umys³, a ŒwiadomoœÌ, która wykorzystuje umys³ do dzia³ania , to czy w ogóle bêdziemy musieli wykorzystaÌ nowe informacje ? Moim zdaniem te nowe informacje albo rezonuj¹ z Tob¹/mn¹ , albo nie. Po prostu staj¹ siê czêœci¹ mnie , albo je pomijam. Niczego z nimi nie muszê robiÌ, Ju¿ sama œwiadomoœÌ istnienia nowych informacji , o ile siê je zauwa¿y, niczym nowy pryzmat zmienia obraz œwiata, który odbieram, ale ¿eby prawdziwie dostrzec ich znaczenie w ogólnym obrazie rzeczywistoœci to trzeba wycofaÌ siê z pêdz¹cego wiru znaczeù do "oka cyklonu" wewn¹trz siebie i przyjrzeÌ siê wiruj¹cej na zewn¹trz formie. Uwa¿am, ze wówczas da siê dostrzec wir g³ówny - bêd¹cy globaln¹ œwiadomoœci¹ ca³ej natury, a na tym tle moje w³asne wirowanie - mniej lub bardziej zgodne , harmoniczne z g³ównym nurtem.
Wczoraj wieczorem coœ takiego mi siê chyba przytrafi³o. Bola³a mnie trochê g³owa. Usi³owa³em zasn¹Ì , ale sen nie nadchodzi³. Wówczas przesta³em chcieÌ zasn¹Ì, tylko stara³em siê wczuÌ w siebie, w ten ból. Po pewnym czasie zacz¹³em pulsowaÌ i wirowaÌ wraz z tym bólem, co wcale nie by³o przyjemnie. By³o mi niedobrze, ale ostatkiem si³y woli jakby "strz¹sn¹³em" z siebie wci¹gaj¹ce mnie w ten wir macki jednoczeœnie cofaj¹c siê gwa³townie wstecz - nieoczekiwanie znalaz³em siê w ciszy , w miejscu braku czegokolwiek - dooko³a wirowa³o sobie to szaleùstwo, ale ju¿ nie ja. Wejœciu w strefê towarzyszy³ krótki b³ysk oœlepiaj¹cego œwiat³a, który zaraz znikn¹³. Wnikaj¹c w strefê ciszy jednoczeœnie zostawi³em za sob¹ rêce i ..zêby, które usi³owa³y mnie z³apaÌ, aby wessaÌ z powrotem w pêdz¹cy wir. Bezsskutecznie, gdy¿ oddziela³a nas jakaœ bariera. Przygl¹da³em siê tym zêbom w jakiœ sposób rozumiej¹c , ¿e to moje w³asne ego. Ju¿ siê z nim nie uto¿samia³em, chocia¿ te¿ wcale nie uwa¿a³em go za wroga.
Uwa¿am, ¿e to , co mi siê przytrafi³o , to by³a zmiana perspektywy patrzenia. Moje wiruj¹ce "ja" by³o zaledwie w¹skim paskiem wœród gigantycznej iloœci warstw ró¿norakich wirów ponad nim i pod nim.
I niczego wiĂŞcej nie musiaÂłem z tym robiĂŚ.
.. " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza Mooji - " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
Leszek
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #39 :
Sierpień 30, 2010, 21:08:19 »
Prosimy Was o pisanie nowych postĂłw w tym temacie w nowej lokalizacji.
Tutaj:
http://forum.swietageometria.info/index.php/topic,265.msg1633.html#msg1633
WÂątki przekopiowane do nowej lokalizacji bĂŞdÂą tutaj zamykane i z podaniem linka do nowej lokalizacji - jak wyÂżej.
(Jest to zawsze link do OSTATNIEGO posta, ktĂłry widzisz w wÂątku na starym forum)
Przepraszamy za maÂły kÂłopot, bo trzeba siĂŞ zarejestrowaĂŚ ponownie w nowej lokalizacji. MogĂŞ (jako admin) zrobiĂŚ to za kaÂżdego, ktĂłry sobie tego zaÂżyczy i przesÂłaĂŚ mu na e-maila nowe hasÂło (z nowego forum), ktĂłre sam Âłatwo sobie zmieni w zakÂładce
PROFIL/Ustawienia dotyczÂące konta.
WyÂślĂŞ wszystkim instrukcjĂŞ jak to zrobiĂŚ.
Wszystkich poinformujĂŞ w ÂśrodĂŞ/czwartek o powodach przenoszenia forum.
Wyœlê wówczas wszystkim forumowiczom wiadomoœÌ na PW.
Przepraszamy za t¹ niedogodnoœÌ. Liczymy na wyrozumia³oœÌ.
Pozdrawiamy!
Zespó³ Forum
mi³oœÌ
radoœÌ
piĂŞkno
Strony:
«
1
2
3
4
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
ÂŚWIĂTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi¹¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ÂŚwiĂŞty Graal
=> TwórczoœÌ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osĂłb "wspierajÂące" niektĂłre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYKÂŁAD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nieÂśmiertelnoÂści
=> PREZENTACJA: WyjaÂśniajÂąc grawitacjĂŞ
=> WYKÂŁAD Purpose of DNA [PL]
=> WYKÂŁAD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYKÂŁAD Bliss Practice: Duchowy uÂżytek z energii seksualnej [PL]
=> WYKÂŁAD Fraktalna teoria ÂŚwiadomoÂści, Grawitacji, JĂŞzyka, DNA i Udanej ÂŚmierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret Âżycia i architektura biologiczna
=> WYKÂŁAD: Udana ÂśmierĂŚ i prawdziwa fizyka ÂŚwiĂŞtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - PrzekroczyĂŚ Horyzont ZdarzeĂą
=> SÂłoĂące, UkÂład SÂłoneczny i rok 2012
=> StaroÂżytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje œwiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i œwiata
=> ŒwiadomoœÌ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy PorzÂądek ÂŚwiata w codziennych wiadomoÂściach
=> Globalne ocieplenie - najwiĂŞkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> KÂącik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OGÂŁOSZENIA i INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> OGÂŁOSZENIA
Ładowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|