Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: 1   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Niezwyk³e miejsca na Ziemi - krajobrazy i budowle  (Przeczytany 4328 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391

Zobacz profil WWW Email
« : Lipiec 26, 2009, 10:50:05 »

Tristan da Cucha to najwiêksza wyspa archipelagu o tej samej nazwie. Jest jedn± z najbardziej odosobnionych, zamieszkanych wysp na ¶wiecie. Najbli¿szym s±siedztwem jest po³o¿ona 2420 km na pó³noc ¦wiêta Helena. Wyspê zamieszkuje obecnie 266 mieszkañców, z których ka¿dy nosi jedno z siedmiu wystêpuj±cych na wyspie nazwisk, w praktyce dnia codziennego nazwiska nie s± wiêc u¿ywane.

Patagonia (Argentyna i Chile) to jedne z najbardziej spektakularnych krajobrazów jakie mo¿na znale¼æ gdziekolwiek na ¶wiecie. Miedzy innymi Fitz Roy wzbijaj±cy siê ponad 3 km ponad sawannê, lodowiec Perito Moreno oraz Park Narodowy Torres del Paine

« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2009, 10:52:01 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
chanell
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 29

« Odpowiedz #1 : Lipiec 26, 2009, 12:42:06 »

Niesamowita !!! piekna !!! tylko jak tam mieszkaæ ? z czego ¿yæ ? pewnie nie znaj± tam pieniedzy ? W pewnym sensie im zazdroszczê ,ale ja niestety jestem miastowa i nie wiem czy potrafi³abym tam ¿yæ Chichot  hmmm.....napewno nie potrafi³abym  Z politowaniem
(Nie)Ja
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 160

« Odpowiedz #2 : Lipiec 26, 2009, 20:20:39 »

jak to z czego ¿yæ? Przecie¿ natura daje nam wszystko
"Robinson Cruzoe" pod pachê i w drogê ..a dla rozrywki mo¿na siê przecie¿ teleportowaæ by powdychaæ miejskiego smogu.. i kupiæ troche ciuchów, gdyby te z li¶ci okaza³y siê ma³o wygodne

jedno jest pewne.. ich Kodeks raczej nie dosiêgnie 

..podwa¿am wszystko i nie wykluczam niczego..
Strony: 1   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: