Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 »   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ian Xel Lungold: Kalendarz Majów - ewolucja  (Przeczytany 42368 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 196

« Odpowiedz #10 : Sierpieñ 25, 2009, 22:46:35 »

w³a¶nie "przypadkowo" naby³em ksi±¿ki Hanny Kotwickiej "Ja jestem inny" (przewodnik i klucz do kalendarza Majów) i mimo do¶æ nieciekawej oprawy (fu.... nlp) nie wiem jak bêdzie dalej, ale pocz±tek tej lektury jest bardzo zachêcaj±cy!
znacie te pozycje?
radoslaw
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 209

« Odpowiedz #11 : Sierpieñ 25, 2009, 23:07:38 »

Pozwolê sobie zacytowaæ pocz±tek:

"
OSTATNI AKT CIEMNYCH MOCY
(obszerne fragmenty)

Jest tylko jedna MOC na Ziemi:

MI£O¦Æ

OBOWI¡ZEK bez mi³o¶ci czyni NIEZADOWOLONYM
PRAWDA bez mi³o¶ci czyni KRYTYKUJ¡CYM
WYCHOWANIE bez mi³o¶ci czyni ZBUNTOWANYM
M¡DRO¦Æ bez mi³o¶ci czyni ROZDARTYM
ODPOWIEDZIALNO¦Æ bez mi³o¶ci czyni BEZWZGLÊDNYM
PRAWORZ¡DNO¦Æ bez mi³o¶ci czyni ZATWARDZIA£YM
GRZECZNO¦Æ bez mi³o¶ci czyni P£ACZLIWYM
PORZ¡DEK bez mi³o¶ci czyni DROBIAZGOWYM
ROZPOZNANIE bez mi³o¶ci czyni UPARTYM
W£ADZA bez mi³o¶ci czyni GNÊBI¡CYM
SZACUNEK bez mi³o¶ci czyni DUMNYM
MAJ¡TEK bez mi³o¶ci czyni CHCIWYM
WIARA bez mi³o¶ci czyni FANATYCZNYM
BIADA TYM, KTÓRZY SK¡PI¡ MI£O¦CI!
Oni ponios± winê, je¶li ¶wiat umrze od w³asnego jadu!
Po co ¿yjesz, je¿eli nie potrafisz kochaæ?
POZWÓL NAM ZBAWIÆ ZIEMIÊ MI£O¦CI¡!
– Laotse

MITYCZNY ZEW
(wed³ug A. Spilsbury i M. Bryner)

Przed eonami lat Galaktyczne Konsylium, chc±c ratowaæ proces ewolucji, wystosowa³o mityczne orêdzie do wszystkich ¦wietlanych ¦wiadomo¶ci we wszystkich systemach s³onecznych. Niezliczona liczba istot z najdalszych nieskoñczonych przestrzeni odpowiedzia³a na ten zew i w okre¶lonym czasie zjawi³a siê w wyznaczonym miejscu. Wtedy pojawi³ siê sam Wielki Duch – Najwy¿sza Mi³o¶æ Galaktyk – zaszczycaj±c zebranych nastêpuj±cymi s³owami Niebieskiego ¦wiat³a:
“Jeste¶cie proszeni o inkarnowanie siê w pewnym ¶wiecie, gdzie dokona siê wielka transformacja. Ci z was, którzy pójd± za tym wezwaniem, udadz± siê do pewnego miejsca ewolucji, gdzie ILUZJA STRACHU i ROZ£¡KI bêdzie wyj±tkowo surowym nauczycielem. Zwracam siê teraz do tych, którzy maj± niezbêdne zdolno¶ci, aby wyst±pili tam jako Moi pos³añcy i pomogli Mi podnie¶æ i przetransformowaæ wibracje tej planety. Chodzi bowiem o to, aby zakotwiczyæ tam MI£O¦Æ. Tam staniecie siê stwórcami nowej realno¶ci – REALNO¦CI Z£OTEJ OKTAWY.
W dotychczasowych podró¿ach we Wszech¶wiecie ka¿dy z was okaza³ siê doskona³ym gwiezdnym sternikiem. Jako Pos³añcy ¦WIAT£A pokazali¶cie, ¿e potraficie wysoko wznosiæ ¦wiat³o. Dlatego zapraszam was teraz do inkarnowania siê po¶ród mas i plemion na Ziemi, aby pomóc Gai i jej dzieciom w wyj±tkowo trudnej transformacji.
Do tego planu nale¿y jednak przyodzianie woalu zapomnienia. Je¿eli zdo³acie obudziæ w sobie rajsk± pamiêæ i dziecinn± ufno¶æ, staniecie siê zaczynem harmonizuj±cego cyklu inicjacji. Bêdziecie inkarnowaæ siê w ró¿nych punktach strategicznych i czêsto na obszarach o bardzo niskiej wibracji. W niektórych t was iluzja roz³±ki ze ¦WIAT£EM wywo³a uczucie zniechêcenia, braku wsparcia i wyobcowania. Je¿eli jednak zaakceptujecie wasze cz³owieczeñstwo, wasza MI£O¦Æ przeniknie sferê dualizmu, a wasze ¦WIAT£O przyspieszy proces ewolucji.
Wasz udzia³ w Moim planie jest ca³kowicie dobrowolny. Jednak transformacja na Ziemi jest czym¶ bardzo rzadkim i drogocennym. Je¿eli zechcecie podj±æ siê tej misji, otrzymacie sposobno¶æ scalenia w przyspieszonym tempie wszystkiego, co zdobyli¶cie w poprzednich inkarnacjach. Wasza ¦wiadomo¶æ do¶wiadczy rzadko doznawanego skoku kwantowego. Wybór nale¿y do was. Od was bêdzie zale¿eæ, czy zatañczycie z Gaj± taniec zwyciêstwa w czasie ceremonii zst±pienia ¦WIAT£A".
Tak powiedzia³ Stwórca – Najwy¿sze ¦WIAT£O Galaktyk.
¦wietlane Istoty szuka³y ró¿norodnych gwiezdnych popleczników, wybiera³y ró¿ne zwi±zki i konsylia, aby inkarnowaæ siê na planecie Ziemi. W plan ten wbudowano pewne zabezpieczenia, pomocne w budzeniu ¦wietlanych Istot z duchowego letargu na Ziemi. Dzieci Gwiazd zosta³y uwra¿liwione (zakodowane) na wiele sposobów: na d¼wiêki, kolory, ¶wiat³o, obrazy, s³owa i symbole. By³ to swego rodzaju rezonans wibracji, który mia³ im pomóc w przypomnieniu sobie o zobowi±zaniach wobec Najwy¿szego ¦WIAT£A. Kody te wynurza³y siê wszêdzie: w muzyce, w przeszywaj±cym spojrzeniu, w mowie i uczuciach – wszystkie wyzwala³y budz±cy impuls: chêæ stania siê wcieleniem MI£O¦CI.
Teraz te¿ tak siê dzieje i my, DZIECI S£OÑCA, znów k±piemy siê w promieniach przypomnienia. Jako Wys³annicy S³oñca i Kurierzy Gwiazd jeste¶my doskonale przygotowani do spe³nienia obietnic i urzeczywistnienia prastarego mitu. Kiedy zakotwiczymy mi³o¶æ na Ziemi, wszyscy przywdziejemy szaty bogów.
Mityczny zew rozlega siê ponownie:
“Obud¼cie siê Wojownicy Têczy, Kurierzy S³oñca, Jasne Umys³y galaktycznych konfederacji, zwi±zków i soborów! Je¿eli wynurzacie siê dopiero teraz, w tym czasie, odkryjcie wasze uzdrowicielskie zdolno¶ci i wzmacniajcie s³abszych. Dodawajcie im otuchy, wspierajcie na duchu, pokazujcie drogê powrotu. Przesy³ajcie fale mi³o¶ci wszystkim dzieciom Gai bêd±cym w potrzebie. Kiedy waszym narzêdziem stanie siê mi³o¶æ, humor, ¶miech, rado¶æ, ¶piew, taniec, wytworzycie siln± falê transformacji, która prze³amie bariery dualizmu, roz³±ki, osamotnienia i zrodzi CUD JEDNO¦CI i POKOJU.
Uka¿cie siê nowo uformowani – w ca³ej okaza³o¶ci waszego piêkna i si³y waszej prawdziwej to¿samo¶ci! Zróbcie to w darze dla Gai! Odsuñcie na bok wszystkie w±tpliwo¶ci! Wy jeste¶cie przecie¿ Dzieæmi S³oñca. Id¼cie tam, gdzie poprowadzi was serce, i tam rozdawajcie wasze dary. Poddajcie siê magii ¦WIAT£A, a CUD dokona siê na Ziemi. Przypomnijcie sobie, ¿e TERAZ tañczymy i ¶piewamy ku chwale JEDNEGO SERCA!"
konserwa
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #12 : Sierpieñ 25, 2009, 23:57:44 »

to mnie przera¿a? nie, przyt³acza? nie umiem tego wyraziæ....
to wszystko stawia mnie przed do¶æ oczywistym wyborem, którego zreszt± ju¿ dokona³em
to ¦wiat³o mnie po prostu przeszywa, przeprogramowuje, obezw³adnia...wszystko w ci±gu zaledwie kilku miesiêcy,a ja koñczê 39 lat gregoriañskich...
i to od lat towarzysz±ce mi poczucie "zdziwienia" dot. zwyk³ych relacji miêdzyludzkich i wypaczeñ systemowych, które kiedy¶ dawno skwitowa³em mimochodem "ja chyba nie jestem st±d"...
i jak patrzê na mój KIN 133, który dzisiaj odkry³em....nie, muszê siê wyciszyæ, zaraz zrobiê klika magicznych kroków aby ego by³o jednak pod kontrol± ¦wiat³a
dziêkujê za kolejny dobry znak!
(Nie)Ja
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 160

« Odpowiedz #13 : Sierpieñ 28, 2009, 22:31:57 »

s³ysza³am o tej ksi±¿ce wiele lat temu, ale by³am przekonana, ¿e to kolejna pozycja dla jajog³owych, z której nic nie zrozumiem, a tu proszê.. szok

s±dz±c ze wstêpu du¿o tu zbie¿no¶ci z przekazami Plejadian wiêc zapowiada siê bardzo, bardzo ciekawie..

wielkie dziêki ch³opaki

..podwa¿am wszystko i nie wykluczam niczego..
VAV EL
U¿ytkownik
**
Wiadomo¶ci: 60

« Odpowiedz #14 : Sierpieñ 29, 2009, 00:53:05 »

.

Super film !

Warto  spojrzeæ jeszcze raz na spokojnie na ten dziewiêciostopniowy schemat piramidalny  . Szczególnie interesuj±ca jest kompresja dni i nocy na poszczególnych poziomach, jeden dzieñ na najni¿szym poziomie komórkowego rozwoju trwa 1,26 biliona lat podczas gdy na najwyzszym levelu rozwoju "uniwersalnego" ten sam dzieñ trwa 20 dni..... nie¼le , trzeba bêdzie siê naprawdê mocno skupiæ zeby niczego nie pomin±æ  Fraktalno¶æ i kompresja czasu wg Karla Johana Callemana. Co to oznacza w praktyce? Warto by siê zastanowiæ. Mo¿liwe ze ta malutka ¶wiatynia z okienkiem na szczycie piramidy jest oznaczeniem dla jakiego¶ specjalnego wydarzenia typu Mega Implozja ¦wiadomo¶ci Zbiorowej 

Aby dok³adnie opisaæ jaki proces odbywa siê teraz na naszej planecie i do czego to wszystko zmierza:

Dzi¶ ¿yjemy w ósmym poziomie ¶wiadomo¶ci, (a mo¿e lepiej by³oby powiedzieæ ¿e ¿yjemy ju¿ w o¶miu poziomach jednocze¶nie) który rozpocz±³ siê w 1999r i zakoñczy siê w 2011.
To co siê tworzy teraz to ¶wiadomo¶æ Etyki, w której wszystkie wie¿e manipulacji negatywnych energii s± zwijane – nastêpuje ich rozk³ad.

Etyka w najszerszym znaczeniu, oznacza spontaniczne rozwi±zania poprzez zastosowanie prawa i uprawnienia do ¶wiadczeñ dla wszystkich. Jest to b³yszcz±ca od wewn±trz osobista wiedza ka¿dego, kto wie co jest w³a¶ciwe i robi to, co jest s³uszne .
To ¦wiadomo¶æ Wyrafinowana.

Potê¿ni tego ¶wiata, tworz±cy prawa, prowadz±cy narody i spo³eczeñstwa bêd± musieli odej¶æ z niczym , wraz ze wszystkimi nadu¿yciami swej w³adzy.

Ta ¶wiadomo¶æ prowadzi do ostatniego, dziewi±tego kroku systemu ewolucji Majów w kierunku ¦wiadomego Wspó³tworzenia, który rozpoczyna siê pod koniec 2011 roku.
Tutaj mo¿emy mówiæ o integracji wszystkich dziewiêciu systemów, co prowadzi do jednego planetarnego harmonijnego systemu.

Zrozumienie ró¿nicy miêdzy analiz± i syntez± ma zasadnicze znaczenie dla wprowadzenia do teorii tego systemu.
Analiza by³a dominuj±cym sposobem my¶lenia w ¶wiecie zachodnim od 400 lat.
Analiza zajmowa³a siê badaniem jak dzia³aj± poszczególne kawa³ki systemu, dzi¶ jednak musimy dokonaæ syntezy w celu zrozumienia ca³o¶ci systemu i interakcji miêdzy jego czê¶ciami, zrozumieæ jak ze sob± wspó³pracuj±…

To moje wolne t³umaczenie fragmentu tego tekstu:
http://www.redicecreations.com/article.php?id=7633

Proces trwa i jest nie do unikniêcia 
David Icke ¶wietnie to opisa³ porównuj±c to co siê dzieje z nasz± ¶wiadomo¶ci± do pi³ek zanurzonych g³êboko w wodzie - nie ma si³y ,¿eby w koñcu pi³ki nie wyp³ynê³y na powierzchniê wody.
Ci którzy chc± je utrzymaæ w ciemnej g³êbinie wk³adaj± coraz wiêcej si³y, aby trzymaæ nasze pi³ki g³êboko pod powierzchni± wody , ale one i tak wyp³yn± 
Bo taka ich Natura... 

http://www.dailymotion.pl/video/xaa3lq_david-icke-melbourne-australia-2009_news

Postêpowanie etyczne - mi³o¶æ- u³atwia i przy¶piesza ten proces wewn±trz nas.

.
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620

To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie

« Odpowiedz #15 : Sierpieñ 29, 2009, 22:19:47 »

Szczególnie interesuj±ce jest to ,¿e  wszystkie zjawiska maksymalnie przyspieszaj±.  Wszech¶wiat rozpêdza³ siê bardzo powoli, przez  16 mld lat  od chwili swojego "powstania". Musia³o up³yn±æ  a¿ 11,5 mld ,aby ustabilizowa³y siê prawa fizyki i utworzy³a siê Ziemia + Ksiê¿yc. Procesy te ci±gle przyspiesza³y , a¿ do czasów naszej, zachodniej cywilizacji. ludzko¶æ ju¿ kilka razy mog³a unikn±æ "ciemnych czasów" ,ale si³y kontroluj±ce ludzkie umys³y zawsze by³y o krok do przodu. Jednak¿e coraz trudniej im kontrolowaæ ¶wiadomo¶æ , gdy¿ coraz wiêcej i szybciej siê wszystko dzieje podczas, gdy dotychczasowe sprawy  same w sobie sta³y siê trudne do opanowania.  Przyspieszenie postêpuje w tempie geometrycznym co jest ju¿ widoczne "go³ym okiem".Umys³ nie nad±¿a ju¿ z kontrol±. Teraz intuicja jedynie mo¿e daæ radê ogarn±æ ten dynamiczny rozwój. Ona jednak nie poddaje siê umys³owi, gdy¿ pochodzi z najg³êbszego poziomu Istnienia. Intuicja przemawia do mnie, abym szanowa³ cz³owieka jak brata swego i siostrê.

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
konserwa
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #16 : Sierpieñ 30, 2009, 21:04:11 »

s³ysza³am o tej ksi±¿ce wiele lat temu, ale by³am przekonana, ¿e to kolejna pozycja dla jajog³owych, z której nic nie zrozumiem, a tu proszê.. szok

s±dz±c ze wstêpu du¿o tu zbie¿no¶ci z przekazami Plejadian wiêc zapowiada siê bardzo, bardzo ciekawie..

wielkie dziêki ch³opaki

niestety dorobek Majów wymaga wysi³ku my¶lowego, ale warto z tym siê zmierzyæ bo wygl±da na to ¿e zostawili nam mapê do poruszania siê w miêdzywymiarowej  rzeczywisto¶ci;
dla pocz±tkuj±cych mo¿e warto zacz±æ od najl¿ejszej pozycji Jose Arguellesa "Surferzy Zuvuyi".....?
ma to jedn± wadê: zabiera cholernie du¿o czasu, co samo w sobie jest do¶æ zabawne i potwierdza du¿e poczucie humoru Majów - mistrzów CZASU
zastanawiam siê czy w cholerê nie rzuciæ tych wszystkich ksi±¿ek i na tydzieñ wyjechaæ do lasu porozmawiaæ z drzewami i sarnami... ? my¶lenie rzeczywi¶cie boli....
east
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #17 : Sierpieñ 30, 2009, 21:12:39 »

"Sarny , uwaga Sarny  .."  heh taki mi siê utwór , chyba Tabu, przypomnia³ 
Ale to rzeczywi¶cie dobra my¶l Bracie.
Ja dzisiaj pojecha³em siê przewietrzyæ na rowerze. Na odpoczynek wybra³em sobie przystañ jachtow± ( nomen omen ) HOM-u ( Harcerski O¶rodek Morski ), a tam odnalaz³em kawa³ek dzikiej pla¿y z widokiem na jezioro i tak ze 30 min pomedytowa³em. To rzeczywi¶cie pomaga. A jak wróci³em to musowo Yerba Mate   - gor±co ( i n zimno ) polecam serdecznie

pozdr East

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
konserwa
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #18 : Sierpieñ 30, 2009, 21:38:56 »

OOO...
i yerba nas tak¿e ³±czy!
prawdê mówi±c by³em do jej picia namawiany prze ponad rok, co zbywa³em ¶miechem...
potem dziwnymi okoliczno¶ciami zosta³em "zmuszony" do jej spróbowania, no i pr±d po mnie przeszed³ od stóp do go g³owy; potem szereg dziwnych "zbiegów okoliczno¶ci"  rozpocz±³ mój proces przebudzenia -przypomnienia i trwa to od 10 miesiêcy do dzisiaj;
klasyczne Pajarito jest moim codziennym rytua³em do dnia dzisiejszego, a dynamika przebudzenia przybiera ze skompresowan± si³±...

¶ciskam
east
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #19 : Sierpieñ 30, 2009, 22:44:42 »

No co¶ rzeczywi¶cie jest w tej Yerba Mate. U mnie aktualnie króluje odmiana Barbacua ( La Merced ). Powoli zapominam o kawie.
W tym zielu jest du¿o witamin i ponad 400 zwi±zków aromatycznych - samo zdrowie od Matki Ziemi. Zdaje siê, ¿e Indianie Guarani byli równie¿ obecni na terenie imperium Majów . Kolejny "zbieg okoliczno¶ci " ?

Strony: « 1 2 3 4 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: