Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Strona g³ówna
Pomoc
Search
Zaloguj siê
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
>
S³oñce, Uk³ad S³oneczny i rok 2012
>
Ian Xel Lungold: Kalendarz Majów - ewolucja
Strony:
«
1
2
3
4
»
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Ian Xel Lungold: Kalendarz Majów - ewolucja (Przeczytany 42416 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 196
Odp: Ian Xel Lungold: Kalendarz Majów - ewolucja
«
Odpowiedz #20 :
Sierpieñ 30, 2009, 23:59:59 »
tak...
gdzie¶ czyta³em legendê, ¿e to "bogowie" nauczyli Indian piæ yerbê- st±d zw± j± czêsto napojem "bogów"
na mnie zadzia³a³a jak program antywirusowy w szerokim znaczeniu.....tzn. przesta³em ³apaæ wirusy, ale przede wszystkim w³a¶ciwe dla ¦wiadomosci oprogramowanie zaczê³o odzyskiwaæ sterowanie nad bodycomputer!
(Nie)Ja
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 160
«
Odpowiedz #21 :
Sierpieñ 31, 2009, 18:53:41 »
Oooo.. jak dobrze ¿e pojawi³ siê temat Yerby
narazie profanujê "napój bogów", bo odcedzam przez sitko, ale planujê kupiæ bombille i mam dylemat, bo srebrna czy z³ota odpada ze wgledu na cenê, a najbardziej popularna stal jest ponoæ ma³o fraktalna.. a bambus niehigieniczny.. wiêc co lepsze br±z czy mosi±dz?
..podwa¿am wszystko i nie wykluczam niczego..
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #22 :
Sierpieñ 31, 2009, 20:40:28 »
ja od pocz±tku mam bombillê ze stali nierdzewnej i jest O.K.; no ale rzeczywi¶cie muszê przemy¶leæ kwestie fraktalno¶ci...
zdecydowanie szanuj rytua³ parzenia w matero i picia przez bombillê! zawierzmy wiedzy m±drych przodków indiañskich, nie musimy tego rozumieæ
a matero mam ze specjalnego drzewa o podobno magicznych w³a¶ciwo¶ciach (chyba palo santo).....
a co do Majów i "synchroniczno¶ci" przypomnia³em sobie bajkê o pszczó³ce Maja...w 1978 roku jako o¶miolatek dosta³em t- shirt z wizerunkiem Mai i napisem po holendersku "Ja Jestem MAJA"- nosi³em j± ponad dwa lata do czasu jak ju¿ porz±dnie z niej wyros³em
przypadek?
(Nie)Ja
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 160
«
Odpowiedz #23 :
Sierpieñ 31, 2009, 21:11:59 »
rozumiem Konserwa, ¿e Ty
w pracy
s±czysz Yerbê z tradycyjnego naczynka?
..i tak ju¿ uchodzê za dziwaka nosz±c ze sob± owsiankê
..same przypadki.. Pszczó³ka Maja to moja ulubiona bajka z dzieciñstwa.. podobno dar³am sie w niebog³osy za ka¿dym razem gdy sie koñczy³a, wiêc mo¿e jednak pokonam ten opór wobec hermetycznych tre¶ci i wezmê siê za ten Kalendarz..
pozdrawiam
..podwa¿am wszystko i nie wykluczam niczego..
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #24 :
Sierpieñ 31, 2009, 21:27:34 »
no có¿, pracujê u siebie....
i z tego wzglêdu jak widaæ te¿ jest to pewien komfort
ogólnie te¿ zaczynam uchodziæ za dziwaka, ale rozumiem to - nie chcê byæ "normalny"
Osiris555
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 6
«
Odpowiedz #25 :
Sierpieñ 31, 2009, 23:39:33 »
Witam ! Przyby³em na to forum gdy¿ przyci±gna³ mnie geniusz Dana Wintera:) To taki niepozorny facet który ods³ania karty ukryte dla postronnych oczu... To o czym mówi to tajemna wiedza z której korzystaj± w dobry lub z³y sposób o¶wieceni i wtajemniczeni.
Mam pseudonim Osiris555. Od kilku ³adnych lat zajmujê siê rozgryzaniem zagadek w tym sprawy roku 2011-12 a nawet powiem wiêcej 2016 roku jako punktu Omega.( o tym pó¼niej)
Rozpracowa³em Kalendarz Majów. (Pozna³em osobi¶cie Dr Carla Callemana(T³umaczy³em nawet na ¿ywo)jeden z jego wyk³adów .Wyk³ady Iana Lungolda znam od kilku lat (On opracowa³ tablice przeliczania dat urodzin z gregoriañskiego na rachubê Majów)
Znam Równie¿ (Niestety) Hannê Kotwick± która w Polsce uzurpuje sobie prawo do objawionej prawdy wciskaj±æ ludziom ¿e Dreamspell Jose Arguellesa to KALENDARZ MAJÓW. Kto jest z ni± jest dobry, kto zadaje za du¿o pytañ jest wys³annikiem ciemnych mocy...
TU UWAGA DO OSÓB KTÓRE ZACZÊ£Y PRACOWAÆ Z TYM KALENDARZEM I USI£UJ¡ PRZYSWOIÆ SOBIE CA£¡ IDEOLOGIÊ Z KSI¡¯EK WYD. PULSAR.
Dreamspell to Matryca synchronizuj±ca pole morficzne u¿ywaj±ca jedynie 20 pieczêci Majów i 13 pieczêci. Rachuba nie pokrywa siê z tradycyjn± strze¿on± od stuleci rachub± Majów. Przyk³ad 21 grudnia 2012 (czyli 4 Ahau) koniec cyklu w Dreamspell to 7 krystaliczna czy kosmiczna rêka. Dreamspell dodaje dzieñ poza czasem i dodaje zbyt wiele dziwnej ideologii opartej o mesjanizm twórcy.
B³±d liczbowy wynosi obecnie 54 dni ró¿nicy i z ka¿dym rokiem przestêpnym zmienia siê o 1. Dostosowana jest do urodzin twórców Jose Arguellesa kin 11 i jego by³ej ¿ony Lyoydine kin 22 (Liczby mistrzowskie systemu)
Tysiace osób pracuj±ce z tym systemem powtarzajace regó³ki kinu dnia o zmienionej rachubie wgrywaj± sobie obcy program i zasilaj± twórców systemu. (Sam by³em pó³ roku pod wp³ywem tego kalendarza, moment wyrwania siê odczu³em fizycznie jako utratê ¼ód³a energii (powóci³ mi te¿ stan psychiczny bez euforii wobec "Prawd Dreamspell". To musi byæ jaki¶ zbiorowy program synchronizacji dla Nowego Porz±dku ¦wiata. Jose Arguelles du¿o eksperymentowa³ z LSD jego ego rozwinê³o siê przywódcê New Age , zmieni³ ostatnio ¿onê na m³odszy model...a jego partnerki obecnie martwi± sie o jego stan psychiczny. My¶le ¿e sam tego nie wymy¶li³, zreszt± on sam mówi ¿e dawno umar³- To Valum Votan przemawia!!!
to na razie tyle , idê siê napiæ Yerba Mate:)
Hanna Kotwicka uwa¿a sie za ambasadora tej wiedzy i mimo ¿e Trórcy odbi³o dalej robi swojeskutecznie dzieki znajomo¶ciaom w Nieznanym ¦wiecie 0który nazywa ja Najwybitniejszym Ekspertem Kalendarza Majów!
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #26 :
Wrzesieñ 01, 2009, 00:00:37 »
no a co z tym punktem OMega?
w³a¶nie zacz±³em czytaæ Kotwick± i Arguellesa - generalnie mam pozytywne odczucia
napisz co¶ wiêcej o swoich do¶wiadczeniach, a przede wszystkim o Majach
mogê zgodziæ siê, ¿e ciekawiej jest mi przebijaæ siê przez prostolinijnego i kompletnie bezpretensjonalnego Dana Wintera jaki i bli¿ej mi do "zproceduralizowanej" mistyki don Juana Matusa, ale Majowie niew±tpliwie posiadali Wiedzê, która zas³uguje na analizê;
czy autorstwa Arguellesa i Kotwickiej? tego na razie nie umiem oceniæ, ale chêtnie poznam inne ¼ród³a; moje odczucia (od 0 -max. negatyw do 10 -max. pozytyw) co do ich czê¶ciowo poznanej twórczo¶ci oceniam na 6;
koncepcja CZASU jako gry w której uczestniczymy intuicyjnie jest mi bardzo bliska
pozdrawiam
p.s
uwa¿aj z yerb± o tej porze, d³uga noc bêdzie :
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620
To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie
«
Odpowiedz #27 :
Wrzesieñ 01, 2009, 08:54:09 »
witaj Osiris555
Ciekawe bardzo rzeczy piszesz.
Ja rozpocz±³em swoj± przygodê z Kalendarzem Majów oczywi¶cie od Filmu , który tu komentujemy , ale w dalszej kolejno¶ci od ksi±¿ki Magdy Wimmer "Majowie Tkacze Czasu, Gracze Uniwersum" wydawnictwa Pulsar.
W ksi±¿ce tej autorka wyra¼nie zaznacza, ¿e jest kilkadziesi±t ró¿ni±cych siê od siebie Kalendarzy Majów chocia¿ rzeczywi¶cie w rachubach, które przytacza pos³uguje siê 13 tk± i 20 tk±. Ian Lundgold mówi o prze³omie w roku 2013 , za¶ oficjalne obliczenia podaj± datê 21 Grudnia 2012 .
Mogê zrozumieæ, ¿e w ci±gu tych kilkuset lat Kalendarz dorobi³ siê niezliczonych odmian ( wszak spo³eczna struktura Majów opiera³a siê na samorz±dnych Pañstwach-Miastach raczej ni¿ centralnie sterowanej w³adzy ). Nie przyk³adam równie¿ zbyt wielkiej uwagi do interpretacji kinów . Tutatj zapewne ró¿norodno¶æ jest jeszcze wiêksza . Interesuje mnie natomiast ich matematyka i pryncypia - za³o¿enia. Interesuj±ce s± tak¿e fragmenty Popol Vuh.
Poza tym , wspomniana Yerba Mate to prawdziwy duch Majów . Przyznam, ¿e obchodzê siê z ni± ma³o finezyjnie , czyli "w szklanke przez sitko" , ale mam szczery zamiar zakupiæ sobie dwa zestawy matero i bombilli - po jednym do domu i do pracy
Co ciekawe. Odk±d pijê Yerbe wszelkie s³odkie napoje straci³y dla mnie zupe³nie smak, a kawê jeszcze popijam chyba tylko z przyzwyczajenia
.. " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza Mooji - " s± w Twoim umy¶le, s± w Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Osiris555
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 6
«
Odpowiedz #28 :
Wrzesieñ 01, 2009, 12:40:09 »
Co do Kalendarzy. Majowie przejêli ten system od Olmeków o których niewiele wiadomo poza wielkimi Granitowymi g³owami o afrykañskich rysach i podobnych artefaktach, st±d tyle ró¿no¶ci i mitów na jego temat. Natomiast rachuba czyklu Tzolkin (13x20) id±ca przez 13 baktunów czyli d³ugie liczenie. jest niezmienna. Jest ksi±¿ka M±dro¶æ Jaguara ,gdzie t³umaczony jest b³±d rachuby (celowy lub nie) Arguellesa jak równie¿ przelicznik dat do pobrania na dole strony
http://www.calleman.com/
gdzie reprezentowana jest prawdziwa rachuba ocala³a podczas konkwisty. Jaki ma cel wgranie innego programu urodzin przez Dreamspell, mogê siê tylko domy¶laæ?
Kalendarz Dreamspell przypomina raczej kalendarz finansowy który ONZ próbowa³o wprowadziæ przed wojn± i wokó³ którego powsta³ ruch Arguellesa. Je¶li zag³êbiæ siê w powi±zania Lidera New Age z dzia³alno¶ci± iluminatów mo¿na odnie¶æ wra¿enie ¿e ten system ma na celu wytworzenie sieci mentalnej niekoniecznie pod³±czonej do dobrego ¼ród³a. Walka z Ego omawiana w tych ksi±¿kach jest rodzajem stopniowego prania mózgu.Kto¶ kto zechce zrozumieæ ca³y tem system wpada po uszy. Tu jest ciekawa witryna i artyku³y krytukuj±ce Dreamspell.
http://members.shaw.ca/mjfinley/arguelles.html
I powa¿na krytyka badacza Majów J. M. Jenkinsa
http://alignment2012.com/following.html
Co do pracy Callemana i (Lungolda) te¿ mam zastrze¿enia oni podaj± 28 10 2011 jako punkt koñca ewolucji kalendarza co nast±pi potem to jest zagadka...
Z mojego do¶wiadczenia szukania prawdy o kalendarzu wynika ¿e nie ma jednej oficjalnej , a kto¶ kto tak twierdzi jak np.Arguelles delikatnie mija siê z prawd±////
Rozwaga przede wszystkim...
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620
To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie
«
Odpowiedz #29 :
Wrzesieñ 01, 2009, 16:46:43 »
Osiris555
niezwykle ciekawe te artyku³y. Szczególnie bardzo logicznie "wypunktowano Arguellesa tutaj
http://members.shaw.ca/mjfinley/arguelles.html
Czyli, ¿e Majowie oryginalnie nie znali wcale przestêpnych lat . Po prostu liczyli dni ca³y czas tak d³ugo, a¿ pojawi³a siê regularno¶æ .
Tutaj t± regularno¶æ widaæ wyra¼nie
"They did not, for example, try to adjust either the year or the lunar month to fit a whole number of lunar months into the year. Instead, they observed the moon long enough to discover that 405 lunations = 46 tzolk'ins (260 x 46 = 11,960 days).
If new moon occurs on (for example) the tzolk'in date 1 Imix, it will occur on the same date exactly 46 tzolk'in cycles late
"
[/size]
Oraz dodatkowo tutaj ( problem roku przestêpnego ) :
"The Maya approach avoids the need to intercalate a leap day at all.
The relationship between the haab and the true solar year was fixed by them by the equation 1507 solar years = 1508 haabs (365 x 1508 days), not by introducing the concept of the leap year
. "
[/size]
Zatem oryginalnie Majowie nie trzymali siê ¶ci¶le rachuby równych cykli tak, aby dopasowaæ je do pór roku i d³ugo¶ci obiegu Ziemi wokó³ S³oñca. Po prostu brali pod uwagê znaaaacznie d³u¿sze "okresy " . Oryginalni Majowie nie znali naszego gregoriañskiego kalendarza wiêc dla nich problem rozpoczêcia "nowego roku" w ogóle nie istnia³.
Natomiast Osiris555 piszesz
Co do pracy Callemana i (Lungolda) te¿ mam zastrze¿enia oni podaj± 28 10 2011 jako punkt koñca ewolucji kalendarza co nast±pi potem to jest zagadka..
A ja kilkakrotnie w tytu³owym filmie s³ysza³em wyra¼nie mowê o roku 2013 ! Sk±d siê ta data 28/10/2011 wziê³a ?
Co nast±pi dalej ? Pewnie rozpoczêcie liczenia ca³ego Kalendarza od nowa, czyli nowe okresy - owe majañskie "trzyna¶cie nieb "
Koniec Kalendarza Majów zbiega siê z przej¶ciem Uk³adu S³onecznego przez p³aszczyznê galaktyki, co siê zdarza co 226 mln lat . Niez³y miszmasz heh
.. " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza Mooji - " s± w Twoim umy¶le, s± w Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Strony:
«
1
2
3
4
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
¦WIÊTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi±¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ¦wiêty Graal
=> Twórczo¶æ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osób "wspieraj±ce" niektóre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYK£AD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nie¶miertelno¶ci
=> PREZENTACJA: Wyja¶niaj±c grawitacjê
=> WYK£AD Purpose of DNA [PL]
=> WYK£AD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYK£AD Bliss Practice: Duchowy u¿ytek z energii seksualnej [PL]
=> WYK£AD Fraktalna teoria ¦wiadomo¶ci, Grawitacji, Jêzyka, DNA i Udanej ¦mierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret ¿ycia i architektura biologiczna
=> WYK£AD: Udana ¶mieræ i prawdziwa fizyka ¦wiêtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ
=> S³oñce, Uk³ad S³oneczny i rok 2012
=> Staro¿ytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje ¶wiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i ¶wiata
=> ¦wiadomo¶æ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy Porz±dek ¦wiata w codziennych wiadomo¶ciach
=> Globalne ocieplenie - najwiêkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> K±cik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OG£OSZENIA i INICJATYWY SPO£ECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPO£ECZNE
=> OG£OSZENIA
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|