Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Strona główna
Pomoc
Search
Zaloguj się
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
>
SÂłoĂące, UkÂład SÂłoneczny i rok 2012
>
Ian Xel Lungold: Kalendarz MajĂłw - ewolucja
Strony:
«
1
2
3
4
»
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Ian Xel Lungold: Kalendarz MajĂłw - ewolucja (Przeczytany 45880 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
konserwa
Aktywny uÂżytkownik
Odp: Ian Xel Lungold: Kalendarz MajĂłw - ewolucja
«
Odpowiedz #20 :
Sierpień 30, 2009, 23:59:59 »
tak...
gdzieÂś czytaÂłem legendĂŞ, Âże to "bogowie" nauczyli Indian piĂŚ yerbĂŞ- stÂąd zwÂą jÂą czĂŞsto napojem "bogĂłw"
na mnie zadziaÂłaÂła jak program antywirusowy w szerokim znaczeniu.....tzn. przestaÂłem ÂłapaĂŚ wirusy, ale przede wszystkim wÂłaÂściwe dla ÂŚwiadomosci oprogramowanie zaczĂŞÂło odzyskiwaĂŚ sterowanie nad bodycomputer!
(Nie)Ja
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #21 :
Sierpień 31, 2009, 18:53:41 »
Oooo.. jak dobrze Âże pojawiÂł siĂŞ temat Yerby
narazie profanujĂŞ "napĂłj bogĂłw", bo odcedzam przez sitko, ale planujĂŞ kupiĂŚ bombille i mam dylemat, bo srebrna czy zÂłota odpada ze wgledu na cenĂŞ, a najbardziej popularna stal jest ponoĂŚ maÂło fraktalna.. a bambus niehigieniczny.. wiĂŞc co lepsze brÂąz czy mosiÂądz?
..podwaÂżam wszystko i nie wykluczam niczego..
konserwa
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #22 :
Sierpień 31, 2009, 20:40:28 »
ja od poczÂątku mam bombillĂŞ ze stali nierdzewnej i jest O.K.; no ale rzeczywiÂście muszĂŞ przemyÂśleĂŚ kwestie fraktalnoÂści...
zdecydowanie szanuj rytuaÂł parzenia w matero i picia przez bombillĂŞ! zawierzmy wiedzy mÂądrych przodkĂłw indiaĂąskich, nie musimy tego rozumieĂŚ
a matero mam ze specjalnego drzewa o podobno magicznych wÂłaÂściwoÂściach (chyba palo santo).....
a co do Majów i "synchronicznoœci" przypomnia³em sobie bajkê o pszczó³ce Maja...w 1978 roku jako oœmiolatek dosta³em t- shirt z wizerunkiem Mai i napisem po holendersku "Ja Jestem MAJA"- nosi³em j¹ ponad dwa lata do czasu jak ju¿ porz¹dnie z niej wyros³em
przypadek?
(Nie)Ja
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #23 :
Sierpień 31, 2009, 21:11:59 »
rozumiem Konserwa, Âże Ty
w pracy
sÂączysz YerbĂŞ z tradycyjnego naczynka?
..i tak juÂż uchodzĂŞ za dziwaka noszÂąc ze sobÂą owsiankĂŞ
..same przypadki.. Pszczó³ka Maja to moja ulubiona bajka z dzieciùstwa.. podobno dar³am sie w niebog³osy za ka¿dym razem gdy sie koùczy³a, wiêc mo¿e jednak pokonam ten opór wobec hermetycznych treœci i wezmê siê za ten Kalendarz..
pozdrawiam
..podwaÂżam wszystko i nie wykluczam niczego..
konserwa
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #24 :
Sierpień 31, 2009, 21:27:34 »
no có¿, pracujê u siebie....
i z tego wzglĂŞdu jak widaĂŚ teÂż jest to pewien komfort
ogĂłlnie teÂż zaczynam uchodziĂŚ za dziwaka, ale rozumiem to - nie chcĂŞ byĂŚ "normalny"
Osiris555
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #25 :
Sierpień 31, 2009, 23:39:33 »
Witam ! PrzybyÂłem na to forum gdyÂż przyciÂągnaÂł mnie geniusz Dana Wintera:) To taki niepozorny facet ktĂłry odsÂłania karty ukryte dla postronnych oczu... To o czym mĂłwi to tajemna wiedza z ktĂłrej korzystajÂą w dobry lub zÂły sposĂłb oÂświeceni i wtajemniczeni.
Mam pseudonim Osiris555. Od kilku ³adnych lat zajmujê siê rozgryzaniem zagadek w tym sprawy roku 2011-12 a nawet powiem wiêcej 2016 roku jako punktu Omega.( o tym póŸniej)
RozpracowaÂłem Kalendarz MajĂłw. (PoznaÂłem osobiÂście Dr Carla Callemana(TÂłumaczyÂłem nawet na Âżywo)jeden z jego wykÂładĂłw .WykÂłady Iana Lungolda znam od kilku lat (On opracowaÂł tablice przeliczania dat urodzin z gregoriaĂąskiego na rachubĂŞ MajĂłw)
Znam RĂłwnieÂż (Niestety) HannĂŞ KotwickÂą ktĂłra w Polsce uzurpuje sobie prawo do objawionej prawdy wciskaj¹Ì ludziom Âże Dreamspell Jose Arguellesa to KALENDARZ MAJĂW. Kto jest z niÂą jest dobry, kto zadaje za duÂżo pytaĂą jest wysÂłannikiem ciemnych mocy...
TU UWAGA DO OSĂB KTĂRE ZACZĂÂŁY PRACOWAĂ Z TYM KALENDARZEM I USIÂŁUJÂĄ PRZYSWOIĂ SOBIE CAÂŁÂĄ IDEOLOGIĂ Z KSIÂĄÂŻEK WYD. PULSAR.
Dreamspell to Matryca synchronizujÂąca pole morficzne uÂżywajÂąca jedynie 20 pieczĂŞci MajĂłw i 13 pieczĂŞci. Rachuba nie pokrywa siĂŞ z tradycyjnÂą strzeÂżonÂą od stuleci rachubÂą MajĂłw. PrzykÂład 21 grudnia 2012 (czyli 4 Ahau) koniec cyklu w Dreamspell to 7 krystaliczna czy kosmiczna rĂŞka. Dreamspell dodaje dzieĂą poza czasem i dodaje zbyt wiele dziwnej ideologii opartej o mesjanizm twĂłrcy.
B³¹d liczbowy wynosi obecnie 54 dni ró¿nicy i z ka¿dym rokiem przestêpnym zmienia siê o 1. Dostosowana jest do urodzin twórców Jose Arguellesa kin 11 i jego by³ej ¿ony Lyoydine kin 22 (Liczby mistrzowskie systemu)
Tysiace osób pracuj¹ce z tym systemem powtarzajace regó³ki kinu dnia o zmienionej rachubie wgrywaj¹ sobie obcy program i zasilaj¹ twórców systemu. (Sam by³em pó³ roku pod wp³ywem tego kalendarza, moment wyrwania siê odczu³em fizycznie jako utratê Ÿód³a energii (powóci³ mi te¿ stan psychiczny bez euforii wobec "Prawd Dreamspell". To musi byÌ jakiœ zbiorowy program synchronizacji dla Nowego Porz¹dku Œwiata. Jose Arguelles du¿o eksperymentowa³ z LSD jego ego rozwinê³o siê przywódcê New Age , zmieni³ ostatnio ¿onê na m³odszy model...a jego partnerki obecnie martwi¹ sie o jego stan psychiczny. Myœle ¿e sam tego nie wymyœli³, zreszt¹ on sam mówi ¿e dawno umar³- To Valum Votan przemawia!!!
to na razie tyle , idĂŞ siĂŞ napiĂŚ Yerba Mate:)
Hanna Kotwicka uwaÂża sie za ambasadora tej wiedzy i mimo Âże TrĂłrcy odbiÂło dalej robi swojeskutecznie dzieki znajomoÂściaom w Nieznanym ÂŚwiecie 0ktĂłry nazywa ja Najwybitniejszym Ekspertem Kalendarza MajĂłw!
konserwa
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #26 :
Wrzesień 01, 2009, 00:00:37 »
no a co z tym punktem OMega?
w³aœnie zacz¹³em czytaÌ Kotwick¹ i Arguellesa - generalnie mam pozytywne odczucia
napisz coÂś wiĂŞcej o swoich doÂświadczeniach, a przede wszystkim o Majach
mogĂŞ zgodziĂŚ siĂŞ, Âże ciekawiej jest mi przebijaĂŚ siĂŞ przez prostolinijnego i kompletnie bezpretensjonalnego Dana Wintera jaki i bliÂżej mi do "zproceduralizowanej" mistyki don Juana Matusa, ale Majowie niewÂątpliwie posiadali WiedzĂŞ, ktĂłra zasÂługuje na analizĂŞ;
czy autorstwa Arguellesa i Kotwickiej? tego na razie nie umiem oceniĂŚ, ale chĂŞtnie poznam inne ÂźrĂłdÂła; moje odczucia (od 0 -max. negatyw do 10 -max. pozytyw) co do ich czĂŞÂściowo poznanej twĂłrczoÂści oceniam na 6;
koncepcja CZASU jako gry w ktĂłrej uczestniczymy intuicyjnie jest mi bardzo bliska
pozdrawiam
p.s
uwaÂżaj z yerbÂą o tej porze, dÂługa noc bĂŞdzie :
east
Moderator Globalny
Ekspert
To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie
«
Odpowiedz #27 :
Wrzesień 01, 2009, 08:54:09 »
witaj Osiris555
Ciekawe bardzo rzeczy piszesz.
Ja rozpocz¹³em swoj¹ przygodê z Kalendarzem Majów oczywiœcie od Filmu , który tu komentujemy , ale w dalszej kolejnoœci od ksi¹¿ki Magdy Wimmer "Majowie Tkacze Czasu, Gracze Uniwersum" wydawnictwa Pulsar.
W ksi¹¿ce tej autorka wyraŸnie zaznacza, ¿e jest kilkadziesi¹t ró¿ni¹cych siê od siebie Kalendarzy Majów chocia¿ rzeczywiœcie w rachubach, które przytacza pos³uguje siê 13 tk¹ i 20 tk¹. Ian Lundgold mówi o prze³omie w roku 2013 , zaœ oficjalne obliczenia podaj¹ datê 21 Grudnia 2012 .
Mogê zrozumieÌ, ¿e w ci¹gu tych kilkuset lat Kalendarz dorobi³ siê niezliczonych odmian ( wszak spo³eczna struktura Majów opiera³a siê na samorz¹dnych Paùstwach-Miastach raczej ni¿ centralnie sterowanej w³adzy ). Nie przyk³adam równie¿ zbyt wielkiej uwagi do interpretacji kinów . Tutatj zapewne ró¿norodnoœÌ jest jeszcze wiêksza . Interesuje mnie natomiast ich matematyka i pryncypia - za³o¿enia. Interesuj¹ce s¹ tak¿e fragmenty Popol Vuh.
Poza tym , wspomniana Yerba Mate to prawdziwy duch MajĂłw . Przyznam, Âże obchodzĂŞ siĂŞ z niÂą maÂło finezyjnie , czyli "w szklanke przez sitko" , ale mam szczery zamiar zakupiĂŚ sobie dwa zestawy matero i bombilli - po jednym do domu i do pracy
Co ciekawe. OdkÂąd pijĂŞ Yerbe wszelkie sÂłodkie napoje straciÂły dla mnie zupeÂłnie smak, a kawĂŞ jeszcze popijam chyba tylko z przyzwyczajenia
.. " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza Mooji - " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
Osiris555
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #28 :
Wrzesień 01, 2009, 12:40:09 »
Co do Kalendarzy. Majowie przejêli ten system od Olmeków o których niewiele wiadomo poza wielkimi Granitowymi g³owami o afrykaùskich rysach i podobnych artefaktach, st¹d tyle ró¿noœci i mitów na jego temat. Natomiast rachuba czyklu Tzolkin (13x20) id¹ca przez 13 baktunów czyli d³ugie liczenie. jest niezmienna. Jest ksi¹¿ka M¹droœÌ Jaguara ,gdzie t³umaczony jest b³¹d rachuby (celowy lub nie) Arguellesa jak równie¿ przelicznik dat do pobrania na dole strony
http://www.calleman.com/
gdzie reprezentowana jest prawdziwa rachuba ocalaÂła podczas konkwisty. Jaki ma cel wgranie innego programu urodzin przez Dreamspell, mogĂŞ siĂŞ tylko domyÂślaĂŚ?
Kalendarz Dreamspell przypomina raczej kalendarz finansowy który ONZ próbowa³o wprowadziÌ przed wojn¹ i wokó³ którego powsta³ ruch Arguellesa. Jeœli zag³êbiÌ siê w powi¹zania Lidera New Age z dzia³alnoœci¹ iluminatów mo¿na odnieœÌ wra¿enie ¿e ten system ma na celu wytworzenie sieci mentalnej niekoniecznie pod³¹czonej do dobrego Ÿród³a. Walka z Ego omawiana w tych ksi¹¿kach jest rodzajem stopniowego prania mózgu.Ktoœ kto zechce zrozumieÌ ca³y tem system wpada po uszy. Tu jest ciekawa witryna i artyku³y krytukuj¹ce Dreamspell.
http://members.shaw.ca/mjfinley/arguelles.html
I powaÂżna krytyka badacza MajĂłw J. M. Jenkinsa
http://alignment2012.com/following.html
Co do pracy Callemana i (Lungolda) teÂż mam zastrzeÂżenia oni podajÂą 28 10 2011 jako punkt koĂąca ewolucji kalendarza co nastÂąpi potem to jest zagadka...
Z mojego doÂświadczenia szukania prawdy o kalendarzu wynika Âże nie ma jednej oficjalnej , a ktoÂś kto tak twierdzi jak np.Arguelles delikatnie mija siĂŞ z prawdÂą////
Rozwaga przede wszystkim...
east
Moderator Globalny
Ekspert
To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie
«
Odpowiedz #29 :
Wrzesień 01, 2009, 16:46:43 »
Osiris555
niezwykle ciekawe te artykuÂły. SzczegĂłlnie bardzo logicznie "wypunktowano Arguellesa tutaj
http://members.shaw.ca/mjfinley/arguelles.html
Czyli, ¿e Majowie oryginalnie nie znali wcale przestêpnych lat . Po prostu liczyli dni ca³y czas tak d³ugo, a¿ pojawi³a siê regularnoœÌ .
Tutaj t¹ regularnoœÌ widaÌ wyraŸnie
"They did not, for example, try to adjust either the year or the lunar month to fit a whole number of lunar months into the year. Instead, they observed the moon long enough to discover that 405 lunations = 46 tzolk'ins (260 x 46 = 11,960 days).
If new moon occurs on (for example) the tzolk'in date 1 Imix, it will occur on the same date exactly 46 tzolk'in cycles late
"
[/size]
Oraz dodatkowo tutaj ( problem roku przestĂŞpnego ) :
"The Maya approach avoids the need to intercalate a leap day at all.
The relationship between the haab and the true solar year was fixed by them by the equation 1507 solar years = 1508 haabs (365 x 1508 days), not by introducing the concept of the leap year
. "
[/size]
Zatem oryginalnie Majowie nie trzymali siê œciœle rachuby równych cykli tak, aby dopasowaÌ je do pór roku i d³ugoœci obiegu Ziemi wokó³ S³oùca. Po prostu brali pod uwagê znaaaacznie d³u¿sze "okresy " . Oryginalni Majowie nie znali naszego gregoriaùskiego kalendarza wiêc dla nich problem rozpoczêcia "nowego roku" w ogóle nie istnia³.
Natomiast Osiris555 piszesz
Co do pracy Callemana i (Lungolda) teÂż mam zastrzeÂżenia oni podajÂą 28 10 2011 jako punkt koĂąca ewolucji kalendarza co nastÂąpi potem to jest zagadka..
A ja kilkakrotnie w tytuÂłowym filmie sÂłyszaÂłem wyraÂźnie mowĂŞ o roku 2013 ! SkÂąd siĂŞ ta data 28/10/2011 wziĂŞÂła ?
Co nastÂąpi dalej ? Pewnie rozpoczĂŞcie liczenia caÂłego Kalendarza od nowa, czyli nowe okresy - owe majaĂąskie "trzynaÂście nieb "
Koniec Kalendarza MajĂłw zbiega siĂŞ z przejÂściem UkÂładu SÂłonecznego przez pÂłaszczyznĂŞ galaktyki, co siĂŞ zdarza co 226 mln lat . NiezÂły miszmasz heh
.. " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza Mooji - " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
Strony:
«
1
2
3
4
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
ÂŚWIĂTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi¹¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ÂŚwiĂŞty Graal
=> TwórczoœÌ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osĂłb "wspierajÂące" niektĂłre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYKÂŁAD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nieÂśmiertelnoÂści
=> PREZENTACJA: WyjaÂśniajÂąc grawitacjĂŞ
=> WYKÂŁAD Purpose of DNA [PL]
=> WYKÂŁAD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYKÂŁAD Bliss Practice: Duchowy uÂżytek z energii seksualnej [PL]
=> WYKÂŁAD Fraktalna teoria ÂŚwiadomoÂści, Grawitacji, JĂŞzyka, DNA i Udanej ÂŚmierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret Âżycia i architektura biologiczna
=> WYKÂŁAD: Udana ÂśmierĂŚ i prawdziwa fizyka ÂŚwiĂŞtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - PrzekroczyĂŚ Horyzont ZdarzeĂą
=> SÂłoĂące, UkÂład SÂłoneczny i rok 2012
=> StaroÂżytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje œwiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i œwiata
=> ŒwiadomoœÌ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy PorzÂądek ÂŚwiata w codziennych wiadomoÂściach
=> Globalne ocieplenie - najwiĂŞkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> KÂącik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OGÂŁOSZENIA i INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> OGÂŁOSZENIA
Ładowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|