Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Strona g³ówna
Pomoc
Search
Zaloguj siê
Multimedia
>
Multimedia
>
Historia naszej galaktyki, reptilianie i co dalej...
Strony:
«
1
2
3
4
»
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Historia naszej galaktyki, reptilianie i co dalej... (Przeczytany 41297 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 196
Odp: Historia naszej galaktyki, reptilianie i co dalej...
«
Odpowiedz #10 :
Sierpieñ 18, 2009, 21:03:36 »
s³owa , definicje - czêsto mówimy o to samo ale nie o tym samym; polecam lekturê "Potêga tera¼niejszo¶ci" Eckharta Tolle, tam zawarty opis ego mnie najbardziej przekonuje; Osho w "Ksiêdze ego" te¿ jest niez³y.
w zasadzie jak czujê/s±dzê etc.
umys³ w w±skim znaczeniu tego s³owa, uto¿samianym z mózgiem cz³owieka, by³ ¶ci¶le podporz±dkowany ca³emu aparatowi percepcyjnemu cz³owieka , a ¶ci¶lej jego ¶wiadomo¶ci; niestety w którym¶ momencie jaki¶ programista (prawdopodobnie pochodzenia sumeryjskiego) zaaplikowa³ nam wirusa, dziêki któremu przej±³ kontrolê nad cz³owiekiem (cia³em) odcinaj±c ¦wiadomo¶ci kontrolê nad cia³em; oczywi¶cie subtelno¶æ tego programu, który upgredowa³ siê ca³ymi wiekami polega³a na zast±pieniu ¦wiadmo¶ci Egiem (mam problemy z deklinacj±
) w taki sposób aby inne percepcyjne aplikacje w sposób otwarty zaakceptowa³y ego w miejsce ¦wiadomo¶ci;wydaje siê, ¿e miejscem zaaplikowania ego by³ w³a¶nie mózg kosztem innych umys³owych receptorów, których znaczenie wygas³o/zniknê³o/zablokowa³o siê itp.
w konsekwencji ¦wiadomo¶æ w relacji z cz³owiekiem, który jest jej no¶nikiem (3D emancj±) wygl±da jak Twoja relacja z komputerem, który w 90% zosta³ zhakowany - czyli na interfejsie dziej± siê rzeczy, których ty siedz±c przed klawiatur± nie jeste¶ w stanie zmieniæ....
przepraszam jak to jest nieczytelne, ale inaczej nie umiem tego wyraziæ- oczywi¶cie jest to tylko moja czuciowa interpretacja wielu ¼róde³ (Icke, Wingmakers, Waldemar Witkowski, Castaneda itd.) ale pytajcie, mo¿e lepiej dziêki temu sam to zrozumiem
dla mnie w modelu idealnym Umys³ z³o¿ony ze wszystkich receptorów percepcyjnych Cz³owieka (jako bodycomputer) to idealny instrument dziêki któremu z jednej strony emanuje ¦wiadomo¶æ, a z drugiej ¦wiadomo¶æ czerpie do¶wiadczenie z rzeczywisto¶ci otaczaj±cej cz³owieka jako komputera
«
Ostatnia zmiana: Sierpieñ 19, 2009, 19:31:54 wys³ane przez Leszek
»
(Nie)Ja
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 160
«
Odpowiedz #11 :
Sierpieñ 18, 2009, 21:10:31 »
Eh.. chyba za du¿o st³uk³am rtêciowych termometrów i rozrusznik mózgu by mi sie przyda³..
..ale wielkie dziêki Konserwa za dobre chêci o¶wiecenia mnie w tej materii
«
Ostatnia zmiana: Sierpieñ 19, 2009, 19:31:46 wys³ane przez Leszek
»
..podwa¿am wszystko i nie wykluczam niczego..
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #12 :
Sierpieñ 18, 2009, 23:29:16 »
czyli ....? to nie jest kwestia rozrusznika mózgu, czyli zamiesza³em trochê
mo¿e po kolei:
1. ¦wiadomo¶æ = umys³ w najszerszym tego s³owa znaczeniu
2. Cz³owiek = twór/emanacja ¦wiadomo¶ci w celu do¶wiadczania egzystencji trójwymiarowej na Ziemi (s± podobno i dalsze do¶wiadczenia przed nami)
3. Cz³owiek w znaczeniu funkcjonalnym=biologiczny komputer pierwotnie stworzony i zaprojektowany przez ¦wiadomo¶æ wyposa¿ony w szeroki aparat percepcyjny, który na skutek interwencji zewnêtrznej zosta³ znacznie ograniczony do ,podporz±dkowanemu mózgowi, piêciozmys³owego postrzegania (umys³=mózg)
4.Ego= sztuczna to¿samo¶æ, inteligentny wysokiej klasy program steruj±cy, który w wyniku zaaplikowania opanowa³ nasz hardware(o¶rodek wszystkich pierwotnych aplikacji umo¿liwiaj±cych do¶wiadczanie rzeczywisto¶ci) i de facto przej±³ sterowanie komputerem (cz³owiekiem w znaczeniu funkcjonalnym).
Id±c dalej w tym science fiction zak³adam, ¿e wirus-program ego podczepi³ siê sprytnie pod kody jednej z naszych pierwotnych aplikacji, która okre¶la³a nasz± (ka¿dego z nas) odrêbno¶æ, przy czym wygasi³a/zdominowa³a jednocze¶nie inne aplikacje odpowiadaj±ce za nasze poczucie jedno¶ci ze ¦wiadomo¶ci±; innymi s³owy zak³óci³a balans pomiêdzy wyodrêbnieniem, a uczuciem bycia czê¶ci± nieskoñczonej ca³o¶ci; na rzecz oczywi¶cie wyodrêbnienia;
mówi±c inaczej: w sieci dzia³a³o tysi±c po³±czonych ze sob± komputerów, które po interwencji hackera straci³y ze sob± zwi±zek, a nawet zaczê³y siê z czasem wzajemnie zwalczaæ - sieæ siê zpier......
byæ mo¿e dzisiaj sieæ zaczyna siê odtwarzaæ
nawet na pewno tak jest, ale jak zacznê to wyja¶niaæ to znowu namieszam
Metody tego programowania to oczywi¶cie szerszy temat, podobnie jak postaæ programisty/hackera i cel jego dzia³añ
jak to czytam to tradycyjnie rodz± siê nastêpne pytania .....
mam nadziejê ¿e teraz jest to bardziej czytelne
kurczê, to mi nasuwa kolejny pomys³ science fiction zwi±zany ¶ci¶le z t± witryn±...nie, no muszê to przemy¶leæ ale chyba dziêki Twojemu pytaniu skuma³em istotê doskona³ej kompresji w szerokim znaczeniu :oj te¿ mi siê synapsy przepalaj± i tak koñcówkê ci±gnê ju¿ z serducha
«
Ostatnia zmiana: Sierpieñ 19, 2009, 19:31:39 wys³ane przez Leszek
»
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620
To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie
«
Odpowiedz #13 :
Sierpieñ 19, 2009, 00:31:31 »
Intuicyjnie dobrze to rozkminiasz, uwa¿am. Ja sobie t³umaczê, ¿e umys³ = narzêdzie .
Logiczne narzêdzie niezbêdne do funkcjonowania w znanej nam rzeczywisto¶ci, ale jednak TYLKO narzêdzie - wykonawcze.
Niestety dla ¶wiadomo¶ci, narzêdzie to podporz±dkowa³o sobie ¶wiadomo¶æ. Ego za¶ to obce oprogramowanie o którym ¶wietnie napisa³e¶ ..
Nasza rola to uwolniæ ¶wiadomo¶æ od uto¿samiania siê z umys³em, a potem przej±æ nad nim pe³n± kontrolê.
Ró¿nice w postawach nadrzêdna ¶wiadomo¶æ /podrzêdny umys³, oraz drugiej - nadrzêdny umys³ /podrzêdna ¶wiadomo¶æ wspaniale wychwycili staro¿ytni Majowie.
My mamy tego pecha ( albo szczê¶cie ) ,¿e urodzili¶my siê lud¼mi Zachodu tresowanymi od dziecka w nadrzêdno¶ci umys³u nad ¶wiadomo¶ci±. W trakcie poszukiwañ zderzy³em siê z kultur± Majów i dozna³em ma³o przyjemnego przebudzenia, ¿e to ja jestem przedstawicielem krwio¿erczej cywilizacji Zachodu , która "dziêki" umys³owi i ego doprowadzi³a niemal do zag³ady cywilizacje Majów oraz innych ludów pierwotnych . Na szczê¶cie nikt mnie za to dzisiaj nie zlinczuje , a wrêcz przeciwnie. Mam oto szansê na pe³ne przebudzenie.
Konserwa , ciekaw jestem twojego s-f
«
Ostatnia zmiana: Sierpieñ 19, 2009, 19:31:29 wys³ane przez Leszek
»
.. " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza Mooji - " s± w Twoim umy¶le, s± w Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #14 :
Sierpieñ 19, 2009, 00:55:03 »
tak wiele siê dzieje, ¿e to po prostu trudno opisaæ
ale chyba trzeba siê komunikowaæ bo to jako¶ inspiruje...
ilo¶æ tej wiedzy, jej z³o¿ono¶æ, a jednocze¶nie niesamowita kompatybilno¶æ ¼róde³, któr± co chwilê odkrywam...
w³a¶nie ogl±dam Dana i EggX Files gdzie mówi o zdrowej komórce, która ma kszta³t jaja i sk±d to znam? ano przecie¿ don Juan i inni szamami "widz±c" cz³owieka jako energiê "widzieli kszta³t jaja!,
piszesz o Majach, którzy mówili o tkaczach czasu i sk±d to znam? ano Bruce Moen podczas swoich eksploracji dotar³ do podobnych tkaczy na gobelinie czasu....
to oczywi¶cie s± przypadki
i tak jest ca³y czas - to wszystko jest po prostu niesamowite;
wogóle ciê¿ar mojego mentalnego wysi³ku przesuwa siê ze spraw zawodowych w ³apanie WIEDZY i o dziwo sprawy zawodowe jako¶ samo siê za³atwiaj±, w tym wszystkim czasoprzestrzeñ siê jako¶ dziwnie zachowuje, o co chodzi???
chyba trzeba po¶wiêcaæ 61,8% czasu na WIEDZÊ,a wtedy wszystko bêdzie OK
tymczasem ego mi mówi, ¿e czas na sen
do jutra
«
Ostatnia zmiana: Sierpieñ 19, 2009, 19:31:21 wys³ane przez Leszek
»
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #15 :
Sierpieñ 19, 2009, 12:29:02 »
a propos programowania polecam fajny wywiad z Brucem Liptonem na
http://www.schodamidonieba.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=314
«
Ostatnia zmiana: Sierpieñ 19, 2009, 19:31:13 wys³ane przez Leszek
»
(Nie)Ja
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #16 :
Sierpieñ 19, 2009, 17:09:45 »
dziêki Konserwa
teraz jest tak czytelnie, ¿e mogê Ciê cytowaæ, je¶li oczywi¶cie wyrazisz na to zgodê
o ³±cz±cej nas sieci nie musisz wyja¶niaæ, to jest dla mnie oczywiste. zreszt± fajnie t³umaczy to efekt/teoria setnej ma³py, która pewnie nie jest Ci obca
mniej wiêcej chodzi w niej o to,¿e gdy jak±¶ wiedzê osi±gnie jaki¶ procent gatunku to potem ta wiedza rozchodzi siê po ca³ej planecie (w obrêbie tego gatunku) z lotem b³yskawicy.. czyli potwierdza³aby siê teoria, ¿e wszyscy jeste¶my po³±czeni jakim¶ niewidzialnym polem ¶wiadomo¶ci
postaæ programisty/hackera i jego/ich cel s± mi mniej wiêcej znane, a w metody "pirackiego programowania" jako¶ nie specjalnie chce mi siê wg³êbiaæ..
dziêki
«
Ostatnia zmiana: Sierpieñ 19, 2009, 19:31:03 wys³ane przez Leszek
»
radoslaw
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 209
«
Odpowiedz #17 :
Sierpieñ 19, 2009, 18:01:24 »
Tak w skrócie wra¿enia po kontakcie z wyznaniami Swerdlowa po polsku -
http://www.ukrytesprawy.org/info3.htm
Niez³y mêtlik:)
Na szczê¶cie mamy naszego guru Wintera - który zwraca uwagê na istotny szczegó³, mówi w ten deseñ ""boston 7" to rodzaj DNA które MUSI posiadaæ podró¿nik w czasie - 300 tysiêcy uprowadzonych amerykañskich nastolatków bior±cych udzia³ w Montauk je mia³o - co wskazuje na powszechno¶æ jego wystêpowania, a korelacja z m³odym wiekiem wi±¿e siê z niezabit± jeszcze przez system PASJ¡, MI£O¦CI¡ I OGNIEM W SERCU".
Ostatnio przerabiam trochê Indian....
ciekawy w±tek z Or³em
http://caltek.net/dan/connectivity/phibiz/eaglemorph/eagle.html
zaawansowany text Wintera
http://caltek.net/dan/connectivity/phibiz/america/
A tutaj proszê Pañstwa trochê info od Apaczów, zawsze lubi³em zmy¶lone historie o Vinetou, ale te prawdziwe s± du¿o ciekawsze:)
http://www.bibliotecapleyades.net/esp_autor_morningsky.htm#contents
Arcyciekawe 10 przykazañ Gwiezdnego Wojownika i recepta na walkê z ras± Two Hearts z imperium Ari-An z gwiazdozbioru Oriona:)
http://www.bibliotecapleyades.net/vida_alien/esp_vida_alien_20b.htm
pozdrawiam
«
Ostatnia zmiana: Sierpieñ 19, 2009, 19:30:41 wys³ane przez Leszek
»
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391
«
Odpowiedz #18 :
Sierpieñ 19, 2009, 19:28:36 »
Przet³umaczy³em fragmencik z drugiego posta dotycz±cy Ksiê¿yca.
Fragment:
"(...)The Reptilians drove a large, hollowed out object into Earths orbit to begin the colonization process. This object is now called the Moon. Conventional science considers the Moon natural, yet it is the only known object in space that does not spin on its axis. The Moon faces the Earth in the same position all of the time, leaving one side in complete darkness. A sonic resonance sent to the surface of the Moon makes a pinging noise like a hollow object. If the Moon were solid, the noise would sound like a thump or thud. The Moon is hollow.(...)"
T³umaczenie:
(...) Reptilianie skierowali du¿y, wydr±¿ony obiekt na ziemsk± orbitê, aby rozpocz±æ proces kolonizacji. Obiekt ten nazywamy obecnie Ksiê¿ycem. Konwencjonalna nauka uwa¿a Ksiê¿yc za twór naturalny, a jednak jest to jedyny znany w kosmosie obiekt, który nie wiruje wokó³ w³asnej osi. Ksiê¿yc jest zwrócony ku Ziemi zawsze jedn± stron±, utrzymuj±c sw± drug± stronê w ca³kowitych ciemno¶ciach. Rezonans d¼wiêkowy wys³any ku powierzchni Ksiê¿yca daje nam stukot detonacyjny (pinging noise) w³a¶ciwy dla obiektu pustego w ¶rodku. Gdyby Ksiê¿yc by³ lity, to otrzymaliby¶my têpy lub g³uchy odg³os. Ksiê¿yc jest pusty. (...)"
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=362.msg1184#msg1184
«
Ostatnia zmiana: Sierpieñ 19, 2009, 21:52:48 wys³ane przez Leszek
»
mi³o¶æ
rado¶æ
piêkno
(Nie)Ja
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #19 :
Sierpieñ 19, 2009, 21:33:26 »
Cytat: Leszek Sierpieñ 19, 2009, 19:28:36
Przet³umaczy³em fragmencik z drugiego posta dotycz±cy Ksiê¿yca.
bardzo ciekawe, dziêki
nie omieszkam wykorzystaæ
Strony:
«
1
2
3
4
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
¦WIÊTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi±¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ¦wiêty Graal
=> Twórczo¶æ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osób "wspieraj±ce" niektóre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYK£AD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nie¶miertelno¶ci
=> PREZENTACJA: Wyja¶niaj±c grawitacjê
=> WYK£AD Purpose of DNA [PL]
=> WYK£AD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYK£AD Bliss Practice: Duchowy u¿ytek z energii seksualnej [PL]
=> WYK£AD Fraktalna teoria ¦wiadomo¶ci, Grawitacji, Jêzyka, DNA i Udanej ¦mierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret ¿ycia i architektura biologiczna
=> WYK£AD: Udana ¶mieræ i prawdziwa fizyka ¦wiêtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ
=> S³oñce, Uk³ad S³oneczny i rok 2012
=> Staro¿ytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje ¶wiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i ¶wiata
=> ¦wiadomo¶æ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy Porz±dek ¦wiata w codziennych wiadomo¶ciach
=> Globalne ocieplenie - najwiêkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> K±cik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OG£OSZENIA i INICJATYWY SPO£ECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPO£ECZNE
=> OG£OSZENIA
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|