Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Historia naszej galaktyki, reptilianie i co dalej...  (Przeczytany 45112 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #20 : Sierpień 19, 2009, 21:55:02 »

PrzetÂłumaczyÂłem fragmencik z drugiego posta dotyczÂący KsiĂŞÂżyca.

bardzo ciekawe, dziĂŞki
nie omieszkam wykorzystaĂŚ

Poprawi³em kilka s³ów w t³umaczeniu, wiêc korzystaj z nowego...
Pozdrawiam - tygryska takÂże

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
konserwa
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #21 : Sierpień 19, 2009, 23:32:19 »

dziĂŞki Konserwa

teraz jest tak czytelnie, Âże mogĂŞ CiĂŞ cytowaĂŚ, jeÂśli oczywiÂście wyrazisz na to zgodĂŞ 

oczywiÂście nie roszczĂŞ sobie praw autorskich  , ale trudno mi uznaĂŚ siĂŞ za klasyka, a tylko takich warto cytowaĂŚ; to dopiero poczÂątek drogi....byĂŚ moÂże jutro uznam swoje wypociny za niĂŚ nie warte tak na prawdĂŞ to Twoje pytania byÂły mojÂą odpowiedziÂą Co? Szok
pozdrawiam
konserwa
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #22 : Sierpień 20, 2009, 00:22:33 »

Tak w skrĂłcie wraÂżenia po kontakcie z wyznaniami Swerdlowa po polsku - http://www.ukrytesprawy.org/info3.htm
NiezÂły mĂŞtlik:)

Na szczĂŞÂście mamy naszego guru Wintera - ktĂłry zwraca uwagĂŞ na istotny szczegó³, mĂłwi w ten deseĂą ""boston 7" to rodzaj DNA ktĂłre MUSI posiadaĂŚ podró¿nik w czasie -  300 tysiĂŞcy uprowadzonych amerykaĂąskich nastolatkĂłw biorÂących udziaÂł w Montauk je miaÂło - co wskazuje na powszechnoœÌ jego wystĂŞpowania, a korelacja z mÂłodym wiekiem wi¹¿e siĂŞ z niezabitÂą jeszcze przez system PASJÂĄ, MIÂŁOÂŚCIÂĄ I OGNIEM W SERCU".

Ostatnio przerabiam trochĂŞ Indian....

tak,  rzeczywiÂście SwierdÂłow to "jazda bez trzymanki", miĂŞdzy innymi dlatego stajĂŞ siĂŞ coraz ostroÂżniejszy w uÂświadamianiu innych, bo po przypadkowej lekturze takiego resume poglÂądĂłw (tylko jednego czÂłowieka) moÂżna oszaleĂŚ nawet jak ma siĂŞ trochĂŞ Wiedzy...

o tych porwaniach i namierzaniu przez DNA mĂłwiÂł  chyba D.Icke, ale nie spotkaÂłem siĂŞ z szerszym opisem tego tematu, poszukam w artykuÂłach Dana ale mĂłj angielski niestety na tym poziomie wysiada....

przed caÂłym chaosem wynikajÂącym z tego Âże obraz starego Âświata pogrzebaÂłem, a ksztaÂłt nowego wyÂłania siĂŞ w bĂłlach najmocniej wsparÂł mnie don Juan Matus, liczĂŞ w dalszym ciÂągu na potĂŞgĂŞ jego magicznych krokĂłw
koĂączÂąc lekturĂŞ mojej drugiej ksi¹¿ki Castanedy "OpowieÂści o mocy"  raz zostawiÂłem ksi¹¿kĂŞ na ³ó¿ku (daleko od lampy) w pokoju okoÂło godz.22, ÂświatÂło byÂło zapalone, jak wrĂłciÂłem po kilku minutach siedziaÂła na niej ĂŚma.... czy to jest synchronicznoœÌ, o ktĂłrej pisaÂł Jung?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2009, 10:15:02 wysłane przez Leszek » Zapisane
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #23 : Sierpień 20, 2009, 10:14:33 »

konserwa, masz bardzo Âżywy i plastyczny i w pewnym sensie "omnipotentny" strumieĂą ÂświadomoÂści.
Ja bym na twoim miejscu utrwala³ "co nieco" na piœmie (bez dbania o "nudne" szczegó³y), bo teraz wydaje siê, ¿e zawsze mo¿na to zrobiÌ, ale pewnego dnia mo¿esz stwierdziÌ "szkoda, ¿e tego nie zapisa³em"...
Pozdrawiam:-)

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
konserwa
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #24 : Sierpień 20, 2009, 11:07:37 »

dziĂŞki za dobre rady, na razie mam zbyt duÂży mĂŞtlik z uwagi na dynamikĂŞ zmian mojego postrzegania rzeczywistoÂści;

zawĂłd, ktĂłry wykonuje wymaga ode mnie umiejĂŞtnoÂści syntezowania, a w naszym temacie (tematach) jest tak duÂżo koordynatĂłw, Âże moja nawigacja jeszcze czĂŞsto nawala (gubiĂŞ syntezĂŞ);

myœla³em o filmie, który pokaza³by pogl¹dy kilku przebudzonych Polaków, ale teraz myœlê(raczej czujê...)¿e mo¿e warto pochyliÌ siê nad zbiorow¹ ksi¹¿kow¹ prac¹ - swego rodzaju map¹, przewodnikiem, zbiorem ró¿nego rodzaju pogl¹dów, wizji, doœwiadczeù;

widzĂŞ wieloœÌ poglÂądĂłw determinujÂących stan naszej wspó³czesnej ÂświadomoÂści co niestety czasami nawet wÂśrĂłd nas podnosi za bardzo temperaturĂŞ dyskusji, ktĂłrej podÂłoÂżem  jest tak na prawdĂŞ obrona naszej osobistej wizji Âświata Smutny;

brakuje mi jednego "1000 stronicowego" tomu mÂądroÂści - w podstawowy sposĂłb uszeregowanych puzzli, z ktĂłrych kaÂżdy z nas mĂłgÂłby zbudowaĂŚ swĂłj wÂłasny najlepszy obraz Âświata;
wydaje siĂŞ, Âże dobrze byÂłoby wydaĂŚ taki przewodnik do koĂąca 2011 roku
z tego co czujĂŞ wynika, Âże dynamicznie zbliÂża siĂŞ czas, w ktĂłrym niezaleÂżne, indywidualne postrzeganie bĂŞdzie kluczem do .....jeszcze nie umiem wyjaÂśniĂŚ czego Zawstydzony

east
Moderator Globalny
Ekspert

To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie

« Odpowiedz #25 : Sierpień 20, 2009, 18:50:33 »

... do "wielkiej syntezy " , po³¹czenia w Jedniê przy zachowaniu ró¿norodnoœci, a st¹d do wiecznoœci.

RĂłwnieÂż Ciebie pozdrawiam w jĂŞzyku MajĂłw  "In Lake`ch " = Jestem innym TobÂą.

..  " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza   Mooji -  " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w  Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
east
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #26 : Październik 01, 2009, 17:29:26 »

(...) Reptilianie skierowali du¿y, wydr¹¿ony obiekt na ziemsk¹ orbitê, aby rozpocz¹Ì proces kolonizacji. Obiekt ten nazywamy obecnie Ksiê¿ycem. Konwencjonalna nauka uwa¿a Ksiê¿yc za twór naturalny, a jednak jest to jedyny znany w kosmosie obiekt, który nie wiruje wokó³ w³asnej osi. Ksiê¿yc jest zwrócony ku Ziemi zawsze jedn¹ stron¹, utrzymuj¹c sw¹ drug¹ stronê w ca³kowitych ciemnoœciach. Rezonans dŸwiêkowy wys³any ku powierzchni Ksiê¿yca daje nam stukot detonacyjny (pinging noise) w³aœciwy dla obiektu pustego w œrodku. Gdyby Ksiê¿yc by³ lity, to otrzymalibyœmy têpy lub g³uchy odg³os. Ksiê¿yc jest pusty. (...)"

Czy ktoÂś moÂże mi powiedzieĂŚ   w koĂącu DLACZEGO KSIʯYC JEST OKRÂĄGÂŁY , a siĂŞ nie obraca wokó³ swojej osi ?

Obecnie najbardziej rozpowszechniona teoria powstania Ksiê¿yca to tzw "wielkie zderzenie" , które wyjaœnia ten sam wiek i pochodzenie ska³ Ziemi i Ksiê¿yca, ale skoro z materia³u powsta³ego po takim zderzeniu mia³o powstaÌ idealnie kuliste cia³o niebieskie, to musia³o siê chyba obracaÌ wokó³ swojej osi !! Wszystkie cia³a niebieskie tak siê uformowa³y - wiruj¹ca materia.

Chyba , ze moÂże nie musi tak byĂŚ, ale w takim razie czy ktoÂś mi jest w stanie wytÂłumaczyĂŚ w jaki sposĂłb powstaje w Kosmosie kula bez wirowania  ? No bo przecieÂż KsiĂŞÂżyc siĂŞ nie obraca !!!
I nigdy siĂŞ nie obracaÂł, gdyÂż  ..
"CechÂą charakterystycznÂą ksiĂŞÂżycowego pola grawitacyjnego jest wystĂŞpowanie tzw. maskonĂłw, obszarĂłw o zwiĂŞkszonej grawitacji, ÂświadczÂących o wystĂŞpowaniu pod powierzchniÂą KsiĂŞÂżyca substancji o gĂŞstoÂści wiĂŞkszej od otoczenia. PoÂłoÂżenie maskonĂłw jest powiÂązane jest z niektĂłrymi ogromnymi basenami uderzeniowymi[24]. Anomalie te wywierajÂą znaczny wpÂływ na tor obiegu KsiĂŞÂżyca przez statki kosmiczne, w zwiÂązku z czym planowanie misji ksiĂŞÂżycowych wymaga opracowania dokÂładnego modelu grawitacyjnego. Istnienie maskonĂłw moÂże w pewnym stopniu byĂŚ powodowane obecnoÂściÂą gĂŞstej, bazaltowej lawy wypeÂłniajÂącej niektĂłre z basenĂłw uderzeniowych. Samo to jednak nie tÂłumaczy caÂłoÂści tych anomalii grawitacyjnych; modele grawitacyjne wykonane przez Lunar Prospectora pokazujÂą, Âże niektĂłre maskony wystĂŞpujÂą w miejscach niezwiÂązanych z jakimikolwiek przejawami wulkanizmu[25]. Z drugiej strony, wielkie obszary wulkanizmu bazaltowego w Oceanus Procellarum nie wywoÂłujÂą Âżadnych anomalii grawitacyjnych."
( za wikipediÂą )

Czyli nie wiemy wÂłaÂściwie czym sÂą te "maskony "  i co jest przyczynÂą anomalii grawitacyjnych KsiĂŞÂżyca . Skoro wystĂŞpujÂą takie anomalie to tym bardziej trudno mi zrozumieĂŚ dlaczego KsiĂŞÂżyc jest okrÂągÂły .
"KsiĂŞÂżyc ma zewnĂŞtrzne pole magnetyczne, ktĂłrego natĂŞÂżenie waha siĂŞ od 1 do 100 nanotesli – ponad 100 razy sÂłabsze od ziemskiego (30000-60000 nanotesli). InnÂą ró¿nicÂą jest fakt, Âże pole magnetycznego KsiĂŞÂżyca nie ma charakteru dipolarnego, na podstawie tych cech uwaÂża siĂŞ, Âże g³ównym ÂźrĂłdÂłem tego pola nie jest jÂądro, a skorupa[26]."
( to samo ÂźrĂłdÂło-wiki )

Skorupa ÂźrĂłdÂłem pola magnetycznego ? Czy to znaczy , Âże pÂłynie w niej prÂąd elektryczny ? To znaczy, Âże jest w Âśrodku metalowa ?
JeÂśli tak, to w zwiÂązku z tym  mam pytanie . Kto zbudowaÂł KsiĂŞÂżyc ? CzyÂżby owi Reptilianie ? Ty

....   a moÂże da siĂŞ to jakoÂś rozsÂądnie wygÂłumaczyĂŚ ?

..  " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza   Mooji -  " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w  Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #27 : Październik 01, 2009, 19:25:54 »

Ja nie znam siĂŞ na fizyce, ale ciekawa jest ta woda na ksiĂŞÂżycu....

Jest woda na KsiĂŞÂżycu
(...)
DowiĂłdÂł tego zespó³ naukowcĂłw z USA i Indii pod kierownictwem prof. Carle Pieters z Brown University w Providence, ktĂłry postanowiÂł ponownie poszukaĂŚ wody na KsiĂŞÂżycu korzystajÂąc z niedostĂŞpnego przed 40 laty specjalistycznego narzĂŞdzia do spektometrii odbiciowej - urzÂądzenia o nazwie Moon Mineralogy Mappper (M3), umieszczonego na indyjskim satelicie KsiĂŞÂżyca Chandrayyan-1. M3 analizuje ÂświatÂło sÂłoneczne, ktĂłre odbija siĂŞ od powierzchni KsiĂŞÂżyca i na tej podstawie ustala skÂład chemiczny ksiĂŞÂżycowego gruntu. DÂługoœÌ fali odbijanego ÂświatÂła na caÂłej powierzchni KsiĂŞÂżyca sugeruje, Âże napotkaÂło ono na po³¹czone atomy wodoru i tlenu – czyli na wodĂŞ! Badanie wykazaÂło, Âże im bliÂżej biegunĂłw, tym wody jest wiĂŞcej.(...)
http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/nauka/jest-woda-na-ksiezycu,46333,1

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
radoslaw
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #28 : Październik 01, 2009, 19:35:27 »

"
W wyniku wzajemnych oddzia³ywaù p³ywowych czas obrotu Ksiê¿yca wokó³ swojej osi uleg³ synchronizacji z okresem obiegu wokó³ Ziemi. W jej kierunku Ksiê¿yc zwraca stale jedn¹ swoj¹ stronê, ale istnienie libracji (g³ównie geometrycznych) powoduje, ¿e mo¿liwe jest z Ziemi obserwowanie ³¹cznie (lecz nie jednoczeœnie!) 59% powierzchni Ksiê¿yca, poznanie pozosta³ych 41%, nale¿¹cych do tzw. odwrotnej strony Ksiê¿yca, by³o mo¿liwe dopiero dziêki badaniom z wykorzystaniem sond kosmicznych.
"
http://sciaga.onet.pl/12581,64,,,1,20712,sciaga.html

cytat z Mariusha z forum "paranormalne.pl""

"
Podobnie sprawa rozgrywa siĂŞ w przypadku ksiĂŞÂżycĂłw pozostaÂłych planet (poniÂżej dla marsza i Jowisza).

Mars (wszystkie zsynchronizowane):
Phobos (27×21.6×18.8 km)
Deimos (10×12×16 km)

Jowisz (zsynchronizowanych 8 najbliÂższych z 63 znanych):
Metis (60×40×34 km)
Andrastea (20×16×14 km)
Amalthea (250×146×128 km)
Thebe (116×98×84 km)
Io (3,660×3,637 ×3,631 km)
Europa (3122 km)
Ganymede (5263 km)
Callisto (4821 km)

PozostaÂłe 55 niezsynchronizowanych dalszych satelitĂłw Jowisza to w przygniatajÂącej wiĂŞkszoÂści kilkukilometrowe nieregularne bryÂły, tylko 8 jest wiĂŞkszych niÂż 10 km, w tym jeden ma ponad 100 km (Himalia - 170 km)

Dla Saturna, Urana i Neptuna wszystko wyglÂąda analogicznie.
"

http://www.paranormalne.pl/index.php?showtopic=21069&st=30
east
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #29 : Październik 02, 2009, 10:01:33 »

RadosÂław, dziĂŞki za trud, ale nie o to mi chodziÂło ile jakie ciaÂło ma ksiĂŞÂżycĂłw, tylko o to skÂąd siĂŞ wzi¹³ okrÂągÂły KsiĂŞÂżyc , ktĂłry  siĂŞ nie obraca  i w dodatku nie ma staÂłej grawitacji ( jak kaÂżde obracajÂące siĂŞ ciaÂło niebieskie ) i dlaczego jego pole magnetyczne pochodzi ze skorupy, a nie z  jÂądra jak u innych .

W ogĂłle to jestem zaskoczony, Âże KsiĂŞÂżyc ma pole magnetyczne , wszak siĂŞ nie obraca. ObecnoœÌ pola magnetycznego warunkuje przepÂływ prÂądu elektrycznego. A ten moÂżna wzbudziĂŚ w ferromagnetyku, jakim jest metal. SkÂąd tyle metalu w skorupie KsiĂŞÂżyca a brak go w jÂądrze tego satelity  ? Co do prÂądu elektrycznego, to juÂż wiadomo, Âże przestrzeĂą kosmiczna jest wypeÂłniona naÂładowanymi czÂąstkami ..

Leszko dziĂŞki za info o wodzie na KsiĂŞÂżycu .. robi siĂŞ coraz ciekawiej .

WiĂŞcej pytaĂą niÂż odpowiedzi heh.

Strony: « 1 2 3 4 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: