Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Strona główna
Pomoc
Search
Zaloguj się
Multimedia
>
Multimedia
>
Historia naszej galaktyki, reptilianie i co dalej...
Strony:
«
1
2
3
4
»
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Historia naszej galaktyki, reptilianie i co dalej... (Przeczytany 45112 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Leszek
Administrator
Ekspert
Odp: Historia naszej galaktyki, reptilianie i co dalej...
«
Odpowiedz #20 :
Sierpień 19, 2009, 21:55:02 »
Cytat: HabibiDah Sierpień 19, 2009, 21:33:26
Cytat: Leszek Sierpień 19, 2009, 19:28:36
PrzetÂłumaczyÂłem fragmencik z drugiego posta dotyczÂący KsiĂŞÂżyca.
bardzo ciekawe, dziĂŞki
nie omieszkam wykorzystaĂŚ
Poprawi³em kilka s³ów w t³umaczeniu, wiêc korzystaj z nowego...
Pozdrawiam - tygryska takÂże
mi³oœÌ
radoœÌ
piĂŞkno
konserwa
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #21 :
Sierpień 19, 2009, 23:32:19 »
Cytat: HabibiDah Sierpień 19, 2009, 17:09:45
dziĂŞki Konserwa
teraz jest tak czytelnie, Âże mogĂŞ CiĂŞ cytowaĂŚ, jeÂśli oczywiÂście wyrazisz na to zgodĂŞ
oczywiÂście nie roszczĂŞ sobie praw autorskich
, ale trudno mi uznaĂŚ siĂŞ za klasyka, a tylko takich warto cytowaĂŚ; to dopiero poczÂątek drogi....byĂŚ moÂże jutro uznam swoje wypociny za niĂŚ nie warte
tak na prawdĂŞ to Twoje pytania byÂły mojÂą odpowiedziÂą
pozdrawiam
konserwa
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #22 :
Sierpień 20, 2009, 00:22:33 »
Cytat: radoslaw Sierpień 19, 2009, 18:01:24
Tak w skrĂłcie wraÂżenia po kontakcie z wyznaniami Swerdlowa po polsku -
http://www.ukrytesprawy.org/info3.htm
NiezÂły mĂŞtlik:)
Na szczêœcie mamy naszego guru Wintera - który zwraca uwagê na istotny szczegó³, mówi w ten deseù ""boston 7" to rodzaj DNA które MUSI posiadaÌ podró¿nik w czasie - 300 tysiêcy uprowadzonych amerykaùskich nastolatków bior¹cych udzia³ w Montauk je mia³o - co wskazuje na powszechnoœÌ jego wystêpowania, a korelacja z m³odym wiekiem wi¹¿e siê z niezabit¹ jeszcze przez system PASJ¥, MI£OŒCI¥ I OGNIEM W SERCU".
Ostatnio przerabiam trochĂŞ Indian....
tak, rzeczywiÂście SwierdÂłow to "jazda bez trzymanki", miĂŞdzy innymi dlatego stajĂŞ siĂŞ coraz ostroÂżniejszy w uÂświadamianiu innych, bo po przypadkowej lekturze takiego resume poglÂądĂłw (tylko jednego czÂłowieka) moÂżna oszaleĂŚ nawet jak ma siĂŞ trochĂŞ Wiedzy...
o tych porwaniach i namierzaniu przez DNA mĂłwiÂł chyba D.Icke, ale nie spotkaÂłem siĂŞ z szerszym opisem tego tematu, poszukam w artykuÂłach Dana ale mĂłj angielski niestety na tym poziomie wysiada....
przed caÂłym chaosem wynikajÂącym z tego Âże obraz starego Âświata pogrzebaÂłem, a ksztaÂłt nowego wyÂłania siĂŞ w bĂłlach najmocniej wsparÂł mnie don Juan Matus, liczĂŞ w dalszym ciÂągu na potĂŞgĂŞ jego magicznych krokĂłw
koùcz¹c lekturê mojej drugiej ksi¹¿ki Castanedy "Opowieœci o mocy" raz zostawi³em ksi¹¿kê na ³ó¿ku (daleko od lampy) w pokoju oko³o godz.22, œwiat³o by³o zapalone, jak wróci³em po kilku minutach siedzia³a na niej Ìma.... czy to jest synchronicznoœÌ, o której pisa³ Jung?
«
Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2009, 10:15:02 wysłane przez Leszek
»
Leszek
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #23 :
Sierpień 20, 2009, 10:14:33 »
konserwa,
masz bardzo Âżywy i plastyczny i w pewnym sensie "omnipotentny" strumieĂą ÂświadomoÂści.
Ja bym na twoim miejscu utrwala³ "co nieco" na piœmie (bez dbania o "nudne" szczegó³y), bo teraz wydaje siê, ¿e zawsze mo¿na to zrobiÌ, ale pewnego dnia mo¿esz stwierdziÌ "szkoda, ¿e tego nie zapisa³em"...
Pozdrawiam:-)
mi³oœÌ
radoœÌ
piĂŞkno
konserwa
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #24 :
Sierpień 20, 2009, 11:07:37 »
dziĂŞki za dobre rady, na razie mam zbyt duÂży mĂŞtlik z uwagi na dynamikĂŞ zmian mojego postrzegania rzeczywistoÂści;
zawĂłd, ktĂłry wykonuje wymaga ode mnie umiejĂŞtnoÂści syntezowania, a w naszym temacie (tematach) jest tak duÂżo koordynatĂłw, Âże moja nawigacja jeszcze czĂŞsto nawala (gubiĂŞ syntezĂŞ);
myœla³em o filmie, który pokaza³by pogl¹dy kilku przebudzonych Polaków, ale teraz myœlê(raczej czujê...)¿e mo¿e warto pochyliÌ siê nad zbiorow¹ ksi¹¿kow¹ prac¹ - swego rodzaju map¹, przewodnikiem, zbiorem ró¿nego rodzaju pogl¹dów, wizji, doœwiadczeù;
widzê wieloœÌ pogl¹dów determinuj¹cych stan naszej wspó³czesnej œwiadomoœci co niestety czasami nawet wœród nas podnosi za bardzo temperaturê dyskusji, której pod³o¿em jest tak na prawdê obrona naszej osobistej wizji œwiata
;
brakuje mi jednego "1000 stronicowego" tomu mÂądroÂści - w
podstawowy
sposĂłb uszeregowanych puzzli, z ktĂłrych kaÂżdy z nas mĂłgÂłby zbudowaĂŚ swĂłj wÂłasny najlepszy obraz Âświata;
wydaje siĂŞ, Âże dobrze byÂłoby wydaĂŚ taki przewodnik do koĂąca 2011 roku
z tego co czujĂŞ wynika, Âże dynamicznie zbliÂża siĂŞ czas, w ktĂłrym niezaleÂżne, indywidualne postrzeganie bĂŞdzie kluczem do .....jeszcze nie umiem wyjaÂśniĂŚ czego
east
Moderator Globalny
Ekspert
To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie
«
Odpowiedz #25 :
Sierpień 20, 2009, 18:50:33 »
... do "wielkiej syntezy " , po³¹czenia w Jedniê przy zachowaniu ró¿norodnoœci, a st¹d do wiecznoœci.
RĂłwnieÂż Ciebie pozdrawiam w jĂŞzyku MajĂłw "In Lake`ch " = Jestem innym TobÂą.
.. " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza Mooji - " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
east
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #26 :
Październik 01, 2009, 17:29:26 »
Cytat: Leszek Sierpień 19, 2009, 19:28:36
(...) Reptilianie skierowali du¿y, wydr¹¿ony obiekt na ziemsk¹ orbitê, aby rozpocz¹Ì proces kolonizacji. Obiekt ten nazywamy obecnie Ksiê¿ycem. Konwencjonalna nauka uwa¿a Ksiê¿yc za twór naturalny, a jednak jest to jedyny znany w kosmosie obiekt, który nie wiruje wokó³ w³asnej osi. Ksiê¿yc jest zwrócony ku Ziemi zawsze jedn¹ stron¹, utrzymuj¹c sw¹ drug¹ stronê w ca³kowitych ciemnoœciach. Rezonans dŸwiêkowy wys³any ku powierzchni Ksiê¿yca daje nam stukot detonacyjny (pinging noise) w³aœciwy dla obiektu pustego w œrodku. Gdyby Ksiê¿yc by³ lity, to otrzymalibyœmy têpy lub g³uchy odg³os. Ksiê¿yc jest pusty. (...)"
Czy ktoÂś moÂże mi powiedzieĂŚ w koĂącu DLACZEGO KSIĂÂŻYC JEST OKRÂĄGÂŁY , a siĂŞ nie obraca wokó³ swojej osi ?
Obecnie najbardziej rozpowszechniona teoria powstania Ksiê¿yca to tzw "wielkie zderzenie" , które wyjaœnia ten sam wiek i pochodzenie ska³ Ziemi i Ksiê¿yca, ale skoro z materia³u powsta³ego po takim zderzeniu mia³o powstaÌ idealnie kuliste cia³o niebieskie, to musia³o siê chyba obracaÌ wokó³ swojej osi !! Wszystkie cia³a niebieskie tak siê uformowa³y - wiruj¹ca materia.
Chyba , ze moÂże nie musi tak byĂŚ, ale w takim razie czy ktoÂś mi jest w stanie wytÂłumaczyĂŚ w jaki sposĂłb powstaje w Kosmosie kula bez wirowania ? No bo przecieÂż KsiĂŞÂżyc siĂŞ nie obraca !!!
I nigdy siĂŞ nie obracaÂł, gdyÂż ..
"CechÂą charakterystycznÂą ksiĂŞÂżycowego pola grawitacyjnego jest wystĂŞpowanie tzw. maskonĂłw, obszarĂłw o zwiĂŞkszonej grawitacji, ÂświadczÂących o wystĂŞpowaniu pod powierzchniÂą KsiĂŞÂżyca substancji o gĂŞstoÂści wiĂŞkszej od otoczenia. PoÂłoÂżenie maskonĂłw jest powiÂązane jest z niektĂłrymi ogromnymi basenami uderzeniowymi[24]. Anomalie te wywierajÂą znaczny wpÂływ na tor obiegu KsiĂŞÂżyca przez statki kosmiczne, w zwiÂązku z czym planowanie misji ksiĂŞÂżycowych wymaga opracowania dokÂładnego modelu grawitacyjnego. Istnienie maskonĂłw moÂże w pewnym stopniu byĂŚ powodowane obecnoÂściÂą gĂŞstej, bazaltowej lawy wypeÂłniajÂącej niektĂłre z basenĂłw uderzeniowych. Samo to jednak nie tÂłumaczy caÂłoÂści tych anomalii grawitacyjnych; modele grawitacyjne wykonane przez Lunar Prospectora pokazujÂą, Âże niektĂłre maskony wystĂŞpujÂą w miejscach niezwiÂązanych z jakimikolwiek przejawami wulkanizmu[25]. Z drugiej strony, wielkie obszary wulkanizmu bazaltowego w Oceanus Procellarum nie wywoÂłujÂą Âżadnych anomalii grawitacyjnych."
( za wikipediÂą )
Czyli nie wiemy wÂłaÂściwie czym sÂą te "maskony " i co jest przyczynÂą anomalii grawitacyjnych KsiĂŞÂżyca . Skoro wystĂŞpujÂą takie anomalie to tym bardziej trudno mi zrozumieĂŚ dlaczego KsiĂŞÂżyc jest okrÂągÂły .
"KsiĂŞÂżyc ma zewnĂŞtrzne pole magnetyczne, ktĂłrego natĂŞÂżenie waha siĂŞ od 1 do 100 nanotesli – ponad 100 razy sÂłabsze od ziemskiego (30000-60000 nanotesli). InnÂą ró¿nicÂą jest fakt, Âże pole magnetycznego KsiĂŞÂżyca nie ma charakteru dipolarnego, na podstawie tych cech uwaÂża siĂŞ, Âże g³ównym ÂźrĂłdÂłem tego pola nie jest jÂądro, a skorupa[26]."
( to samo ÂźrĂłdÂło-wiki )
Skorupa ÂźrĂłdÂłem pola magnetycznego ? Czy to znaczy , Âże pÂłynie w niej prÂąd elektryczny ? To znaczy, Âże jest w Âśrodku metalowa ?
JeÂśli tak, to w zwiÂązku z tym mam pytanie . Kto zbudowaÂł KsiĂŞÂżyc ? CzyÂżby owi Reptilianie ? Ty
.... a moÂże da siĂŞ to jakoÂś rozsÂądnie wygÂłumaczyĂŚ ?
.. " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza Mooji - " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
Leszek
Administrator
Ekspert
Jest woda na KsiĂŞÂżycu
«
Odpowiedz #27 :
Październik 01, 2009, 19:25:54 »
Ja nie znam siĂŞ na fizyce, ale ciekawa jest ta woda na ksiĂŞÂżycu....
Jest woda na KsiĂŞÂżycu
(...)
DowiĂłdÂł tego zespó³ naukowcĂłw z USA i Indii pod kierownictwem prof. Carle Pieters z Brown University w Providence, ktĂłry postanowiÂł ponownie poszukaĂŚ wody na KsiĂŞÂżycu korzystajÂąc z niedostĂŞpnego przed 40 laty specjalistycznego narzĂŞdzia do spektometrii odbiciowej - urzÂądzenia o nazwie Moon Mineralogy Mappper (M3), umieszczonego na indyjskim satelicie KsiĂŞÂżyca Chandrayyan-1. M3 analizuje ÂświatÂło sÂłoneczne, ktĂłre odbija siĂŞ od powierzchni KsiĂŞÂżyca i na tej podstawie ustala skÂład chemiczny ksiĂŞÂżycowego gruntu. DÂługoœÌ fali odbijanego ÂświatÂła na caÂłej powierzchni KsiĂŞÂżyca sugeruje, Âże napotkaÂło ono na po³¹czone atomy wodoru i tlenu – czyli na wodĂŞ! Badanie wykazaÂło, Âże im bliÂżej biegunĂłw, tym wody jest wiĂŞcej.(...)
http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/nauka/jest-woda-na-ksiezycu,46333,1
mi³oœÌ
radoœÌ
piĂŞkno
radoslaw
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #28 :
Październik 01, 2009, 19:35:27 »
"
W wyniku wzajemnych oddzia³ywaù p³ywowych czas obrotu Ksiê¿yca wokó³ swojej osi uleg³ synchronizacji z okresem obiegu wokó³ Ziemi. W jej kierunku Ksiê¿yc zwraca stale jedn¹ swoj¹ stronê, ale istnienie libracji (g³ównie geometrycznych) powoduje, ¿e mo¿liwe jest z Ziemi obserwowanie ³¹cznie (lecz nie jednoczeœnie!) 59% powierzchni Ksiê¿yca, poznanie pozosta³ych 41%, nale¿¹cych do tzw. odwrotnej strony Ksiê¿yca, by³o mo¿liwe dopiero dziêki badaniom z wykorzystaniem sond kosmicznych.
"
http://sciaga.onet.pl/12581,64,,,1,20712,sciaga.html
cytat z Mariusha z forum "paranormalne.pl""
"
Podobnie sprawa rozgrywa siĂŞ w przypadku ksiĂŞÂżycĂłw pozostaÂłych planet (poniÂżej dla marsza i Jowisza).
Mars (wszystkie zsynchronizowane):
Phobos (27Ă21.6Ă18.8 km)
Deimos (10Ă12Ă16 km)
Jowisz (zsynchronizowanych 8 najbliÂższych z 63 znanych):
Metis (60Ă40Ă34 km)
Andrastea (20Ă16Ă14 km)
Amalthea (250Ă146Ă128 km)
Thebe (116Ă98Ă84 km)
Io (3,660Ă3,637 Ă3,631 km)
Europa (3122 km)
Ganymede (5263 km)
Callisto (4821 km)
PozostaÂłe 55 niezsynchronizowanych dalszych satelitĂłw Jowisza to w przygniatajÂącej wiĂŞkszoÂści kilkukilometrowe nieregularne bryÂły, tylko 8 jest wiĂŞkszych niÂż 10 km, w tym jeden ma ponad 100 km (Himalia - 170 km)
Dla Saturna, Urana i Neptuna wszystko wyglÂąda analogicznie.
"
http://www.paranormalne.pl/index.php?showtopic=21069&st=30
east
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #29 :
Październik 02, 2009, 10:01:33 »
Rados³aw, dziêki za trud, ale nie o to mi chodzi³o ile jakie cia³o ma ksiê¿yców, tylko o to sk¹d siê wzi¹³ okr¹g³y Ksiê¿yc , który siê nie obraca i w dodatku nie ma sta³ej grawitacji ( jak ka¿de obracaj¹ce siê cia³o niebieskie ) i dlaczego jego pole magnetyczne pochodzi ze skorupy, a nie z j¹dra jak u innych .
W ogóle to jestem zaskoczony, ¿e Ksiê¿yc ma pole magnetyczne , wszak siê nie obraca. ObecnoœÌ pola magnetycznego warunkuje przep³yw pr¹du elektrycznego. A ten mo¿na wzbudziÌ w ferromagnetyku, jakim jest metal. Sk¹d tyle metalu w skorupie Ksiê¿yca a brak go w j¹drze tego satelity ? Co do pr¹du elektrycznego, to ju¿ wiadomo, ¿e przestrzeù kosmiczna jest wype³niona na³adowanymi cz¹stkami ..
Leszko dziĂŞki za info o wodzie na KsiĂŞÂżycu .. robi siĂŞ coraz ciekawiej .
WiĂŞcej pytaĂą niÂż odpowiedzi heh.
Strony:
«
1
2
3
4
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
ÂŚWIĂTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi¹¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ÂŚwiĂŞty Graal
=> TwórczoœÌ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osĂłb "wspierajÂące" niektĂłre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYKÂŁAD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nieÂśmiertelnoÂści
=> PREZENTACJA: WyjaÂśniajÂąc grawitacjĂŞ
=> WYKÂŁAD Purpose of DNA [PL]
=> WYKÂŁAD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYKÂŁAD Bliss Practice: Duchowy uÂżytek z energii seksualnej [PL]
=> WYKÂŁAD Fraktalna teoria ÂŚwiadomoÂści, Grawitacji, JĂŞzyka, DNA i Udanej ÂŚmierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret Âżycia i architektura biologiczna
=> WYKÂŁAD: Udana ÂśmierĂŚ i prawdziwa fizyka ÂŚwiĂŞtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - PrzekroczyĂŚ Horyzont ZdarzeĂą
=> SÂłoĂące, UkÂład SÂłoneczny i rok 2012
=> StaroÂżytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje œwiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i œwiata
=> ŒwiadomoœÌ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy PorzÂądek ÂŚwiata w codziennych wiadomoÂściach
=> Globalne ocieplenie - najwiĂŞkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> KÂącik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OGÂŁOSZENIA i INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> OGÂŁOSZENIA
Ładowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|