Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Strona g³ówna
Pomoc
Search
Zaloguj siê
Multimedia
>
Multimedia
>
Historia naszej galaktyki, reptilianie i co dalej...
Strony:
«
1
2
3
4
»
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Historia naszej galaktyki, reptilianie i co dalej... (Przeczytany 41296 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391
Odp: Historia naszej galaktyki, reptilianie i co dalej...
«
Odpowiedz #20 :
Sierpieñ 19, 2009, 21:55:02 »
Cytat: HabibiDah Sierpieñ 19, 2009, 21:33:26
Cytat: Leszek Sierpieñ 19, 2009, 19:28:36
Przet³umaczy³em fragmencik z drugiego posta dotycz±cy Ksiê¿yca.
bardzo ciekawe, dziêki
nie omieszkam wykorzystaæ
Poprawi³em kilka s³ów w t³umaczeniu, wiêc korzystaj z nowego...
Pozdrawiam - tygryska tak¿e
mi³o¶æ
rado¶æ
piêkno
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 196
«
Odpowiedz #21 :
Sierpieñ 19, 2009, 23:32:19 »
Cytat: HabibiDah Sierpieñ 19, 2009, 17:09:45
dziêki Konserwa
teraz jest tak czytelnie, ¿e mogê Ciê cytowaæ, je¶li oczywi¶cie wyrazisz na to zgodê
oczywi¶cie nie roszczê sobie praw autorskich
, ale trudno mi uznaæ siê za klasyka, a tylko takich warto cytowaæ; to dopiero pocz±tek drogi....byæ mo¿e jutro uznam swoje wypociny za niæ nie warte
tak na prawdê to Twoje pytania by³y moj± odpowiedzi±
pozdrawiam
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #22 :
Sierpieñ 20, 2009, 00:22:33 »
Cytat: radoslaw Sierpieñ 19, 2009, 18:01:24
Tak w skrócie wra¿enia po kontakcie z wyznaniami Swerdlowa po polsku -
http://www.ukrytesprawy.org/info3.htm
Niez³y mêtlik:)
Na szczê¶cie mamy naszego guru Wintera - który zwraca uwagê na istotny szczegó³, mówi w ten deseñ ""boston 7" to rodzaj DNA które MUSI posiadaæ podró¿nik w czasie - 300 tysiêcy uprowadzonych amerykañskich nastolatków bior±cych udzia³ w Montauk je mia³o - co wskazuje na powszechno¶æ jego wystêpowania, a korelacja z m³odym wiekiem wi±¿e siê z niezabit± jeszcze przez system PASJ¡, MI£O¦CI¡ I OGNIEM W SERCU".
Ostatnio przerabiam trochê Indian....
tak, rzeczywi¶cie Swierd³ow to "jazda bez trzymanki", miêdzy innymi dlatego stajê siê coraz ostro¿niejszy w u¶wiadamianiu innych, bo po przypadkowej lekturze takiego resume pogl±dów (tylko jednego cz³owieka) mo¿na oszaleæ nawet jak ma siê trochê Wiedzy...
o tych porwaniach i namierzaniu przez DNA mówi³ chyba D.Icke, ale nie spotka³em siê z szerszym opisem tego tematu, poszukam w artyku³ach Dana ale mój angielski niestety na tym poziomie wysiada....
przed ca³ym chaosem wynikaj±cym z tego ¿e obraz starego ¶wiata pogrzeba³em, a kszta³t nowego wy³ania siê w bólach najmocniej wspar³ mnie don Juan Matus, liczê w dalszym ci±gu na potêgê jego magicznych kroków
koñcz±c lekturê mojej drugiej ksi±¿ki Castanedy "Opowie¶ci o mocy" raz zostawi³em ksi±¿kê na ³ó¿ku (daleko od lampy) w pokoju oko³o godz.22, ¶wiat³o by³o zapalone, jak wróci³em po kilku minutach siedzia³a na niej æma.... czy to jest synchroniczno¶æ, o której pisa³ Jung?
«
Ostatnia zmiana: Sierpieñ 20, 2009, 10:15:02 wys³ane przez Leszek
»
Leszek
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #23 :
Sierpieñ 20, 2009, 10:14:33 »
konserwa,
masz bardzo ¿ywy i plastyczny i w pewnym sensie "omnipotentny" strumieñ ¶wiadomo¶ci.
Ja bym na twoim miejscu utrwala³ "co nieco" na pi¶mie (bez dbania o "nudne" szczegó³y), bo teraz wydaje siê, ¿e zawsze mo¿na to zrobiæ, ale pewnego dnia mo¿esz stwierdziæ "szkoda, ¿e tego nie zapisa³em"...
Pozdrawiam:-)
mi³o¶æ
rado¶æ
piêkno
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #24 :
Sierpieñ 20, 2009, 11:07:37 »
dziêki za dobre rady, na razie mam zbyt du¿y mêtlik z uwagi na dynamikê zmian mojego postrzegania rzeczywisto¶ci;
zawód, który wykonuje wymaga ode mnie umiejêtno¶ci syntezowania, a w naszym temacie (tematach) jest tak du¿o koordynatów, ¿e moja nawigacja jeszcze czêsto nawala (gubiê syntezê);
my¶la³em o filmie, który pokaza³by pogl±dy kilku przebudzonych Polaków, ale teraz my¶lê(raczej czujê...)¿e mo¿e warto pochyliæ siê nad zbiorow± ksi±¿kow± prac± - swego rodzaju map±, przewodnikiem, zbiorem ró¿nego rodzaju pogl±dów, wizji, do¶wiadczeñ;
widzê wielo¶æ pogl±dów determinuj±cych stan naszej wspó³czesnej ¶wiadomo¶ci co niestety czasami nawet w¶ród nas podnosi za bardzo temperaturê dyskusji, której pod³o¿em jest tak na prawdê obrona naszej osobistej wizji ¶wiata
;
brakuje mi jednego "1000 stronicowego" tomu m±dro¶ci - w
podstawowy
sposób uszeregowanych puzzli, z których ka¿dy z nas móg³by zbudowaæ swój w³asny najlepszy obraz ¶wiata;
wydaje siê, ¿e dobrze by³oby wydaæ taki przewodnik do koñca 2011 roku
z tego co czujê wynika, ¿e dynamicznie zbli¿a siê czas, w którym niezale¿ne, indywidualne postrzeganie bêdzie kluczem do .....jeszcze nie umiem wyja¶niæ czego
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620
To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie
«
Odpowiedz #25 :
Sierpieñ 20, 2009, 18:50:33 »
... do "wielkiej syntezy " , po³±czenia w Jedniê przy zachowaniu ró¿norodno¶ci, a st±d do wieczno¶ci.
Równie¿ Ciebie pozdrawiam w jêzyku Majów "In Lake`ch " = Jestem innym Tob±.
.. " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza Mooji - " s± w Twoim umy¶le, s± w Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
east
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #26 :
Pa¼dziernik 01, 2009, 17:29:26 »
Cytat: Leszek Sierpieñ 19, 2009, 19:28:36
(...) Reptilianie skierowali du¿y, wydr±¿ony obiekt na ziemsk± orbitê, aby rozpocz±æ proces kolonizacji. Obiekt ten nazywamy obecnie Ksiê¿ycem. Konwencjonalna nauka uwa¿a Ksiê¿yc za twór naturalny, a jednak jest to jedyny znany w kosmosie obiekt, który nie wiruje wokó³ w³asnej osi. Ksiê¿yc jest zwrócony ku Ziemi zawsze jedn± stron±, utrzymuj±c sw± drug± stronê w ca³kowitych ciemno¶ciach. Rezonans d¼wiêkowy wys³any ku powierzchni Ksiê¿yca daje nam stukot detonacyjny (pinging noise) w³a¶ciwy dla obiektu pustego w ¶rodku. Gdyby Ksiê¿yc by³ lity, to otrzymaliby¶my têpy lub g³uchy odg³os. Ksiê¿yc jest pusty. (...)"
Czy kto¶ mo¿e mi powiedzieæ w koñcu DLACZEGO KSIʯYC JEST OKR¡G£Y , a siê nie obraca wokó³ swojej osi ?
Obecnie najbardziej rozpowszechniona teoria powstania Ksiê¿yca to tzw "wielkie zderzenie" , które wyja¶nia ten sam wiek i pochodzenie ska³ Ziemi i Ksiê¿yca, ale skoro z materia³u powsta³ego po takim zderzeniu mia³o powstaæ idealnie kuliste cia³o niebieskie, to musia³o siê chyba obracaæ wokó³ swojej osi !! Wszystkie cia³a niebieskie tak siê uformowa³y - wiruj±ca materia.
Chyba , ze mo¿e nie musi tak byæ, ale w takim razie czy kto¶ mi jest w stanie wyt³umaczyæ w jaki sposób powstaje w Kosmosie kula bez wirowania ? No bo przecie¿ Ksiê¿yc siê nie obraca !!!
I nigdy siê nie obraca³, gdy¿ ..
"Cech± charakterystyczn± ksiê¿ycowego pola grawitacyjnego jest wystêpowanie tzw. maskonów, obszarów o zwiêkszonej grawitacji, ¶wiadcz±cych o wystêpowaniu pod powierzchni± Ksiê¿yca substancji o gêsto¶ci wiêkszej od otoczenia. Po³o¿enie maskonów jest powi±zane jest z niektórymi ogromnymi basenami uderzeniowymi[24]. Anomalie te wywieraj± znaczny wp³yw na tor obiegu Ksiê¿yca przez statki kosmiczne, w zwi±zku z czym planowanie misji ksiê¿ycowych wymaga opracowania dok³adnego modelu grawitacyjnego. Istnienie maskonów mo¿e w pewnym stopniu byæ powodowane obecno¶ci± gêstej, bazaltowej lawy wype³niaj±cej niektóre z basenów uderzeniowych. Samo to jednak nie t³umaczy ca³o¶ci tych anomalii grawitacyjnych; modele grawitacyjne wykonane przez Lunar Prospectora pokazuj±, ¿e niektóre maskony wystêpuj± w miejscach niezwi±zanych z jakimikolwiek przejawami wulkanizmu[25]. Z drugiej strony, wielkie obszary wulkanizmu bazaltowego w Oceanus Procellarum nie wywo³uj± ¿adnych anomalii grawitacyjnych."
( za wikipedi± )
Czyli nie wiemy w³a¶ciwie czym s± te "maskony " i co jest przyczyn± anomalii grawitacyjnych Ksiê¿yca . Skoro wystêpuj± takie anomalie to tym bardziej trudno mi zrozumieæ dlaczego Ksiê¿yc jest okr±g³y .
"Ksiê¿yc ma zewnêtrzne pole magnetyczne, którego natê¿enie waha siê od 1 do 100 nanotesli – ponad 100 razy s³absze od ziemskiego (30000-60000 nanotesli). Inn± ró¿nic± jest fakt, ¿e pole magnetycznego Ksiê¿yca nie ma charakteru dipolarnego, na podstawie tych cech uwa¿a siê, ¿e g³ównym ¼ród³em tego pola nie jest j±dro, a skorupa[26]."
( to samo ¼ród³o-wiki )
Skorupa ¼ród³em pola magnetycznego ? Czy to znaczy , ¿e p³ynie w niej pr±d elektryczny ? To znaczy, ¿e jest w ¶rodku metalowa ?
Je¶li tak, to w zwi±zku z tym mam pytanie . Kto zbudowa³ Ksiê¿yc ? Czy¿by owi Reptilianie ? Ty
.... a mo¿e da siê to jako¶ rozs±dnie wyg³umaczyæ ?
.. " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza Mooji - " s± w Twoim umy¶le, s± w Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Leszek
Administrator
Ekspert
Jest woda na Ksiê¿ycu
«
Odpowiedz #27 :
Pa¼dziernik 01, 2009, 19:25:54 »
Ja nie znam siê na fizyce, ale ciekawa jest ta woda na ksiê¿ycu....
Jest woda na Ksiê¿ycu
(...)
Dowiód³ tego zespó³ naukowców z USA i Indii pod kierownictwem prof. Carle Pieters z Brown University w Providence, który postanowi³ ponownie poszukaæ wody na Ksiê¿ycu korzystaj±c z niedostêpnego przed 40 laty specjalistycznego narzêdzia do spektometrii odbiciowej - urz±dzenia o nazwie Moon Mineralogy Mappper (M3), umieszczonego na indyjskim satelicie Ksiê¿yca Chandrayyan-1. M3 analizuje ¶wiat³o s³oneczne, które odbija siê od powierzchni Ksiê¿yca i na tej podstawie ustala sk³ad chemiczny ksiê¿ycowego gruntu. D³ugo¶æ fali odbijanego ¶wiat³a na ca³ej powierzchni Ksiê¿yca sugeruje, ¿e napotka³o ono na po³±czone atomy wodoru i tlenu – czyli na wodê! Badanie wykaza³o, ¿e im bli¿ej biegunów, tym wody jest wiêcej.(...)
http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/nauka/jest-woda-na-ksiezycu,46333,1
mi³o¶æ
rado¶æ
piêkno
radoslaw
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 209
«
Odpowiedz #28 :
Pa¼dziernik 01, 2009, 19:35:27 »
"
W wyniku wzajemnych oddzia³ywañ p³ywowych czas obrotu Ksiê¿yca wokó³ swojej osi uleg³ synchronizacji z okresem obiegu wokó³ Ziemi. W jej kierunku Ksiê¿yc zwraca stale jedn± swoj± stronê, ale istnienie libracji (g³ównie geometrycznych) powoduje, ¿e mo¿liwe jest z Ziemi obserwowanie ³±cznie (lecz nie jednocze¶nie!) 59% powierzchni Ksiê¿yca, poznanie pozosta³ych 41%, nale¿±cych do tzw. odwrotnej strony Ksiê¿yca, by³o mo¿liwe dopiero dziêki badaniom z wykorzystaniem sond kosmicznych.
"
http://sciaga.onet.pl/12581,64,,,1,20712,sciaga.html
cytat z Mariusha z forum "paranormalne.pl""
"
Podobnie sprawa rozgrywa siê w przypadku ksiê¿yców pozosta³ych planet (poni¿ej dla marsza i Jowisza).
Mars (wszystkie zsynchronizowane):
Phobos (27×21.6×18.8 km)
Deimos (10×12×16 km)
Jowisz (zsynchronizowanych 8 najbli¿szych z 63 znanych):
Metis (60×40×34 km)
Andrastea (20×16×14 km)
Amalthea (250×146×128 km)
Thebe (116×98×84 km)
Io (3,660×3,637 ×3,631 km)
Europa (3122 km)
Ganymede (5263 km)
Callisto (4821 km)
Pozosta³e 55 niezsynchronizowanych dalszych satelitów Jowisza to w przygniataj±cej wiêkszo¶ci kilkukilometrowe nieregularne bry³y, tylko 8 jest wiêkszych ni¿ 10 km, w tym jeden ma ponad 100 km (Himalia - 170 km)
Dla Saturna, Urana i Neptuna wszystko wygl±da analogicznie.
"
http://www.paranormalne.pl/index.php?showtopic=21069&st=30
east
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #29 :
Pa¼dziernik 02, 2009, 10:01:33 »
Rados³aw, dziêki za trud, ale nie o to mi chodzi³o ile jakie cia³o ma ksiê¿yców, tylko o to sk±d siê wzi±³ okr±g³y Ksiê¿yc , który siê nie obraca i w dodatku nie ma sta³ej grawitacji ( jak ka¿de obracaj±ce siê cia³o niebieskie ) i dlaczego jego pole magnetyczne pochodzi ze skorupy, a nie z j±dra jak u innych .
W ogóle to jestem zaskoczony, ¿e Ksiê¿yc ma pole magnetyczne , wszak siê nie obraca. Obecno¶æ pola magnetycznego warunkuje przep³yw pr±du elektrycznego. A ten mo¿na wzbudziæ w ferromagnetyku, jakim jest metal. Sk±d tyle metalu w skorupie Ksiê¿yca a brak go w j±drze tego satelity ? Co do pr±du elektrycznego, to ju¿ wiadomo, ¿e przestrzeñ kosmiczna jest wype³niona na³adowanymi cz±stkami ..
Leszko dziêki za info o wodzie na Ksiê¿ycu .. robi siê coraz ciekawiej .
Wiêcej pytañ ni¿ odpowiedzi heh.
Strony:
«
1
2
3
4
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
¦WIÊTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi±¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ¦wiêty Graal
=> Twórczo¶æ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osób "wspieraj±ce" niektóre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYK£AD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nie¶miertelno¶ci
=> PREZENTACJA: Wyja¶niaj±c grawitacjê
=> WYK£AD Purpose of DNA [PL]
=> WYK£AD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYK£AD Bliss Practice: Duchowy u¿ytek z energii seksualnej [PL]
=> WYK£AD Fraktalna teoria ¦wiadomo¶ci, Grawitacji, Jêzyka, DNA i Udanej ¦mierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret ¿ycia i architektura biologiczna
=> WYK£AD: Udana ¶mieræ i prawdziwa fizyka ¦wiêtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ
=> S³oñce, Uk³ad S³oneczny i rok 2012
=> Staro¿ytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje ¶wiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i ¶wiata
=> ¦wiadomo¶æ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy Porz±dek ¦wiata w codziennych wiadomo¶ciach
=> Globalne ocieplenie - najwiêkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> K±cik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OG£OSZENIA i INICJATYWY SPO£ECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPO£ECZNE
=> OG£OSZENIA
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|