Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Dan Winter - Wyja¶niaj±c grawitacjê (PREZENTACJA)  (Przeczytany 97483 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
waldemar.m
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 34

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Wrzesieñ 10, 2009, 23:32:39 »

Szanowny Panie,

Drugi raz w ci±gu jednego dnia pope³nie Pan ten sam b³±d. Przecie¿ ja najwyra¼niej napisa³em o tym, ¿e takie jest stanowisko OFICJALNEJ FIZYKI.

Nie nasze!!!

My dokazali¶my, ¿e prêdko¶æ ¶wiat³a naturalnego jest mniejsza o 3,4% i ... uwaga - nie jest constans!
Lucyfer
Moderator Globalny
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 134

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Wrzesieñ 11, 2009, 09:04:44 »

Wykaza³ pan ¿e:

1)
Cytat: waldemar.m
Tak, "moja" sta³a Plancka jest rzeczywi¶cie sta³a, gdy¿ jest zbudowana na rzeczywistych sta³ych.

2)
Cytat: waldemar.m
My dokazali¶my, ¿e prêdko¶æ ¶wiat³a naturalnego jest mniejsza o 3,4% i ... uwaga - nie jest constans!

Pomimo to twierdzi Pan, ¿e je¿eli prêdko¶æ swiat³a nie jest constans to sta³a Planca - nie mo¿e byæ sta³a?

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 11, 2009, 10:58:58 wys³ane przez Leszek » Zapisane
waldemar.m
Nowy u¿ytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Wrzesieñ 11, 2009, 10:06:02 »

Pomimo to twierdzi Pan, ¿e je¿eli prêdko¶æ swiat³a nie jest constans to sta³a Planca - nie mo¿e byæ sta³a?

Szanowny kolego,

Ju¿ raz Panu zwraca³em uwagê na t± okoliczno¶æ, ¿e nie stara siê Pan my¶leæ skojarzeniowo. Podaj±c linki do mojej strony sugeruje Pan, ¿e uda³o siê Panu je przeczytaæ, a jak tak, to ... musia³ Pan dostrzec, ¿e moja sta³a Plancka jest zbudowana bez udzia³u prêdko¶ci ¶wiat³a, a w tym w±tku, ka¿dy mo¿e przeczytaæ to, co ja cytujê poni¿ej:

LPlanck = (hG/2πc3)1/2 = h/(2πMPlanckc) ≈ 1,6·10^-35 m
gdzie: h - sta³a Plancka, c prêdko¶æ ¶wiat³a w pró¿ni, G - sta³a grawitacji, Mplanck - masa Plancka.

Oczywi¶cie, ¿e sta³a POlancka jest sta³a, ale to niczego nie zmienia, gdy¿ d³ugo¶æ Plancka i masa Plancka nie stan± siê przez to sta³e.
Whoever
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 27

« Odpowiedz #13 : Wrzesieñ 11, 2009, 18:04:04 »

2. Co oznaczaj± te liczby w nawiasach przy ka¿dym tym zdaniu? Wy robicie z tego bibliê, a z siebie sektê?

Witam Panie Waldemarze A wiec zdanie jednego salonowego przedstawiciela swiata nauki juz poznalam

Leszku,
z mojej strony ogromne podziekowanie za ten material. Pozdrawiam Ciebie i przy okazji wszystkich forumowiczow
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 11, 2009, 18:05:49 wys³ane przez Ayshien » Zapisane
waldemar.m
Nowy u¿ytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Wrzesieñ 11, 2009, 19:19:56 »

Witam Panie Waldemarze A wiec zdanie jednego salonowego przedstawiciela swiata nauki juz poznalam

Mi³a moja! Nie pozna³a Pani jeszcze mojego zdania, gdy¿ ja go jeszcze nie powiedzia³em, a wiem, ¿e jakbym zacz±³ mówiæ, to zapar³oby wam dech. Kiedy¶ to siê stanie.

Ja swoje zdanie na temat tego projektu bêdê móg³ wypowiedzieæ po otrzymaniu odpowiedzi od p. Leszka, przy czym nie zada³em jeszcze jednego pytania: Czego p. Leszek i inni "wyznawcy" DW oczekuj± od tego, czym zajmuje siê DW?
radoslaw
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 209

« Odpowiedz #15 : Wrzesieñ 11, 2009, 23:15:53 »

Czego p. Leszek i inni "wyznawcy" DW oczekuj± od tego, czym zajmuje siê DW?

Szanowny Panie Waldemarze!
Kocham Wintera z wielu powodów.
Oczywi¶cie mogê parê wymieniæ, mimo nutki arogancji i próby szufladkowania "naszej sekty" z Pana strony.

1. Wykaza³ zale¿no¶æ miêdzy dziwnym stanem naszego DNA (przemiana w torus) a rytmem serca i emocjonalnym stanem pasji/mi³o¶ci/b³ogo¶ci.
To samo mówi± nam amerykañscy Indianie, nie wszyscy wytêpieni do dzisiejszych czasów.
Nasza oficjalna nauka od 30 lat zna przypadki uformowania siê helisy w torus - i po tych 30 latach w zasadzie nic siê nie zmieni³o...
2. Nie boi siê porozmawiaæ o tre¶ci staro¿ytnych tekstów czy nawet jakich¶ channelingów i z moich obserwacji wynika ¿e zwraca uwagê na do¶æ istotne fragmenty pozwalaj±ce uchwyciæ "wiêkszy obraz".
3. Mówi o Jednolitej Teorii Pola trzymaj±cej siê kupy dziêki mi³o¶ci  i l±czy fizykê, ¿ycie i ¶wiadomo¶æ
http://www.heartcoherence.com/vcp-unified-field-theory/index.htm
Mimo ¿e fizyka nie jest moj± mocn± stron± zawsze mnie fascynowa³a i nie obce s± mi ró¿ne fizyczne teorie - zaczynaj±c od Kaku i koñcz±c na naszych wspania³ych rosyjskich braciach - Gariajew, Szypow, Korotkov, Dmitriev, Kozyrev i wielu innych o których ¶wiat nie s³ysza³ do upadku muru berliñskiego.
4. Publikuje sw± wiedzê za darmo, to bardzo rzadka cecha w dzisiejszych czasach.
5. Mówi ciekawe rzeczy o bioarchitekturze.
6. Jest ¶wiadomy fraktalno¶ci czasu i tego ¿e oko³o roku 2012 zdarzy siê co¶ ciekawego:
http://www.goldenmean.info/coincidence/
...bardzo ciekawa interpretacja Nibiru jako Wenus, zgodna zreszt± z zeznaniami Stewarda Swerdlowa, uczestnika Projektu Montauk polegaj±cego na podró¿ach w czasie i przestrzenii.
7. Na tej cyferce zakoñczê bo j± bardzo lubiê - Winter kocha Ziemiê i ludzi, mo¿na to zauwa¿yæ np w temacie "free energy" http://goldenmean.info/freeenergy/ gdzie przestrzega przed urz±dzeniami które wpijaj± siê jak komar w pole grawitacyjne Ziemii i wypompowuj± z niego "darmow± energiê" destabilizuj±c atmosferê.
W podobnym tonie wypowiada siê na temat z³otego proszku z³ota (do¶æ mocno zwi±zany z tematem religii, Arki Przymierza, Moj¿eszem, Z³otym Cielcem etc.) czy szkodliwo¶ci religii róznej ma¶ci...

My¶lê ¿e na dobry pocz±tek naszej rozmowy powinno wystarczyæ

pozdrawiam serdecznie, niezaleznie od tego czy Pan pozostanie na forum - zawsze to mi³o spotkaæ kogo¶  kto mówi "bardzo dobrze ¿e nie jest Pan fizykiem" gdy siê rozmawia o fizycznych zawi³o¶ciach, czy ten ¶wiat nie jest dziwny???

p.s. Winter mówi:
"WE HAVE THE PROOF-- GRAVITY's CAUSE:

Planck Length (1.616252 x 10^-35 meter) x Golden Ratio (1.618033989) ^ 116 power = .282537 Angstrom -The First Radii of Hydrogen (below)

Planck Length (1.616252 x 10^-35 meter) x Golden Ratio (1.618033989) ^ 117 power = .457154 Angstrom -The Second Radii of Hydrogen

Planck Length (1.616252 x 10^-35 meter) x Golden Ratio (1.618033989) ^ 118 power = .739691 Angstrom -The Third Radii of Hydrogen
"
http://www.goldenmean.info/goldenproof/
trochê to podobne do Pana wzoru....

i jeszcze fragment gdzie pojawia siê sta³a Planka:

http://www.goldenmean.info/coincidence/

Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #16 : Wrzesieñ 11, 2009, 23:25:26 »

Panie Waldemarze,
Nie rozumiem Pana pytañ natury psychologicznej. Prowokacja?
Winter jako guru? Co to za imputacje?
Wyznawcy? Oczekiwania? Motywy?

Nie mo¿e przyj±æ Pan do wiadomo¶ci, ¿e kto¶ po prostu t³umaczy czyj±¶ nieznan± w Polsce twórczo¶æ, bo go ona ciekawi?
Ciekawe jest jak kto¶ potrafi zastosowaæ to co nazywa siê "¶wiêt± geometri±" do analizy zjawisk fizyczno-biologicznych i psychologicznych... Mnie to po prostu interesuje. 
Mi nie zale¿y na kruszeniu kopii z kimkolwiek. Tym bardziej, ¿e nie jestem przedstawicielem ¿adnej z nauk ¶cis³ych.
To po prostu swoista pasja poznawcza, a  Dan jest inspiruj±cy. Jego tezy nawet je¶li kontrowersyjne to jednak s± genialne w swej prostocie, mimo, ¿e jêzyk przekazu pozostawia czasem wiele do ¿yczenia...
A je¶li kto¶ znajdzie w twórczo¶ci Dana jak±¶ inspiracjê i wnioski dla siebie? To chyba dobrze?...
My¶lê, ¿e Pana aktywno¶æ w tym dziale ¶wiadczy o tym, ¿e Dan jest jednak inspiruj±cy... Swoja drog± - chyba podobnie jak Pan - dusi siê on nieco w gorsecie skrojonym przez ró¿ne naukowe paradygmaty, o weberowskich "¿elaznych klatkach" instytucjonalizacji nie wspominaj±c...

Seminarium odbêdzie siê je¶li bêd± chêtne osoby - samo ¿ycie, kto¶ t³umaczy filmy, kto¶ ogl±da i je¶li ludzi to zainteresuje i zechc± osobi¶cie spotkaæ siê z Danem, to on przyjedzie do Polski. Kto to zorganizuje? Nie wiem. Mo¿e ja, mo¿e kolega, mo¿e kole¿anka, a mo¿e jeszcze kto¶ inny... Zobaczymy...
Tu nie ma instytucji. Liczy siê ¿ywa szczera my¶l i  intencja i chêæ poznania tego czy owego. Jak kto¶ ma ¿ywy umys³ to to zrozumie....
Mnie ciekawi wiele w±tków twórczo¶ci Dana, ale to s± moje osobiste sprawy. Warto mo¿e jednak nadmieniæ, ¿e jego wnioski dotycz±ce elektrycznej natury ¶wiata z powodzeniem przek³adaj± siê na zalecenia w dziedzinie architektury, diety, czy generalnie stylu ¿ycia, a gdyby pomy¶leæ z wiêkszym rozmachem, to mo¿na by przebudowaæ nieco nasz± cywilizacjê wg. "danowskich' wskazówek... aby "nasze" rz±dy i nasze "czynienie sobie Ziemi poddanej" by³o bardziej ludzkie po prostu...

My¶lê, ¿e twórczo¶æ tego cz³owieka jest warta namys³u. A czy komu¶ mo¿e namieszaæ w g³owie?
Nie bardziej ni¿ niejeden tzw. etatowy profesor, niewa¿ne czy uczelniany czy "prezydencki". A je¶li chodzi o ró¿ne instytuty naukowe, to my¶lê, ¿e wiêkszo¶æ z nich przy swojej zachowawczo¶ci tym bardziej powinna przejrzeæ siê nieco w lustrze twórczo¶ci m. in. tego cz³owieka....

Pan uchwyci³ siê kwestii grawitacji, wyja¶nianej Planckiem i Z³ot± Proporcj±, bo to jest Panu jako¶ bliskie... Kto¶ inny znajdzie w tej twórczo¶ci dla siebie co¶ innego, tym bardziej, ¿e jest ona wielow±tkowa...  I o to m. in. w tym chodzi...
Tak jak pisa³em nie bêdê kruszy³ kopii, bo mnie bardziej interesuje eksploracja i do¶wiadczanie ¶wiata wewnêtrznego ni¼li zewnêtrznego. Wolê "sokratejska" liniê namys³u nad faktem istnienia ni¼li t± drug±  - "talesowsk±" - ukierunkowan± na ¶wiat przyrody.

Poza tym, uprzedzaj±c potencjalne prowokacje - czy jako osoba t³umacz±ca muszê byæ ekspertem we wszystkim, co t³umaczê? Tak mo¿e byæ, ale nie musi. Te filmy maj± s³u¿yæ inspiracji ka¿dego kto zechce je obejrzeæ...
Mo¿e Pan ¶ci±gaæ te filmy i umie¶ciæ gdzie tylko chce. Dan ma w³a¶nie takie podej¶cie do swej twórczo¶ci i da³ mi przyzwolenie na rozpowszechnianie swych filmów TYLKO DLATEGO, ¿e mnie jego twórczo¶æ zainteresowa³a.... Czy trudno poj±æ tak± mentalno¶æ? My¶lê, ¿e nie Panu...

My¶lê, ¿e wystarczy.
A je¶li chodzi o cyferki  {w nawiasach klamrowych } to s± to po prostu kody klatek filmowych, bo s± to napisy do filmu...

Pozdrawiam i ¿yczê powodzenia, uznania, Nobla czy czego tam Pan sobie ¿yczy....
A niech i Pan przejdzie do historii je¶li chce Pan utrwaliæ pamiêæ o sobie w historii nauki czy po prostu u potomków. Dlatego ¿yczê Panu, aby Pana  odkrycia by³y odkryciami nie tylko 21 wieku... ale i trzeciego tysi±clecia!
To naprawdê nie jest z³o¶liwo¶æ. Platona czy Pitagorasa czytamy przecie¿ po tysi±cach lat....

Jeszcze raz pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 12, 2009, 12:20:38 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
waldemar.m
Nowy u¿ytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Wrzesieñ 11, 2009, 23:44:55 »

Szanowny Panie Waldemarze!
Kocham Wintera z wielu powodów.
Oczywi¶cie mogê parê wymieniæ, mimo nutki arogancji i próby szufladkowania "naszej sekty" z Pana strony.

Moja odpowied¼ bêdzie siê sk³ada³a minimum z dwóch czê¶ci.

Pierwsza na gor±co:

1. Je¶li jest Pan mê¿czyzn±, to z t± mi³o¶ci± proszê byæ ostro¿ny. Ona najprawdopodniej bêdzie bezproduktywna, o ile który¶ z was nie zmieni p³ci i nie zaadoptujecie potomstwo.

2. Nie jestem arogancki i nie chcê nim byæ. Ka¿dy ma prawo na swoje ¿ycie i swobod± my¶lenia. Ja tylko chcê wiedzieæ, co oznaczaj± te liczby przezd ka¿dym zdaniem (lub jego fragmentem), które t³umaczycie i rozmieszczacie w Internecie. Je¶li siê nie mylê w Biblii te¿ stosuje siê jakie¶ numeracje. Wiêc moje pytanie o sekcyjno¶æ jest jak najbardziej uzasadnione i wystarczy³o mi po prostu odpowiedzieæ.
waldemar.m
Nowy u¿ytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #18 : Wrzesieñ 11, 2009, 23:53:30 »

4. Publikuje sw± wiedzê za darmo, to bardzo rzadka cecha w dzisiejszych czasach.

Publikuje za darmo, a udostêpnia za pieni±dze. Mo¿e inaczej: Czy mo¿e mie Pan poinformowaæ z czego ¿yje DW?
waldemar.m
Nowy u¿ytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Wrzesieñ 11, 2009, 23:56:44 »

gdzie przestrzega przed urz±dzeniami które wpijaj± siê jak komar w pole grawitacyjne Ziemii i wypompowuj± z niego "darmow± energiê" destabilizuj±c atmosferê.
W podobnym tonie wypowiada siê na temat z³otego proszku z³ota
My¶lê ¿e na dobry pocz±tek naszej rozmowy powinno wystarczyæ

Gdyby Pan móg³ mi napisaæ jak Pan zrozumia³ w³a¶nie te dwa zagadnienia, to by³bym pewien, ¿e na pocz±tek naszej znajomo¶ci to naprawdê wystarczy.

Pozdrawiam i jeszzce raz proszê nie my¶le o mnie ¼le i agresywnie. Pytam, gdy¿ chcê zrozumieæ.
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: