Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Strona g³ówna
Pomoc
Search
Zaloguj siê
Dan Winter i jego ¦wiêty Graal
>
PREZENTACJA: Wyja¶niaj±c grawitacjê
>
Dan Winter - Wyja¶niaj±c grawitacjê (PREZENTACJA)
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
»
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Dan Winter - Wyja¶niaj±c grawitacjê (PREZENTACJA) (Przeczytany 97505 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
waldemar.m
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 34
Odp: Dan Winter - Wyja¶niaj±c grawitacjê (PREZENTACJA)
«
Odpowiedz #30 :
Wrzesieñ 13, 2009, 00:47:44 »
Cytat: Lucyfer Wrzesieñ 12, 2009, 21:21:33
Mo¿e pole torsyjne tworz± cz±steczki elektrino ?
poruszaj±c siê w ten sposób
Nie ma to dla mnie absolutnie ¿adnego znaczenia!!! Wa¿niejszym dla mnie jest, ¿eby ludzie siê opamiêtali i zrozumieli, ¿e energiê mo¿e przenosiæ tylko cz±stka posiadaj±ca masê.
waldemar.m
Nowy u¿ytkownik
«
Odpowiedz #31 :
Wrzesieñ 13, 2009, 00:57:31 »
Cytat: shielder Wrzesieñ 12, 2009, 17:00:03
Wiêkszo¶æ materia³ów Setterfielda i Normana jest w Jêzyku angielskim
Je¶li ju¿ zdecydowa³ siê Pan powo³ywaæ na argumenty zwi±zane z tymi nazwiskami, to proszê w jêzyku polskim odpowiedzieæ na moje trzy pytania!!!
Je¶li bardzo chce pan wiedzieæ kto i dlaczego siê z nich na¶miewa³ mogê zajrzeæ do archiwum bo mam ich korespondencjê z ró¿nymi lud¼mi jeszcze z lat 80tych
Ja zada³em trzy pytania i chcia³bym uzyskaæ odpowiedzi na wszytkie trzy.
Co s±dzi pan o polach torsyjnych i eksploatacji energii punktu zerowego?
Nic nie s±dzê. Powtarzam w takich sytuacjach za Laskowikiem - Do kraju! Szybko do kraju! Gdzie przez Himalaje?
shielder
Nowy u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 28
«
Odpowiedz #32 :
Wrzesieñ 13, 2009, 13:50:27 »
1. Kto ich wy¶miewa³. Mo¿e Pan wskazaæ jakie¶ publikacje?
Tyle mo¿na po polsku poczytaæ. Tu jest w miarê przyzwoita dyskusja
http://209.85.129.132/search?q=cache:zeBynm3OMogJ:www.nauka-a-religia.uz.zgora.pl/przedruki/pliki/download.php%3Ffile%3D41+barry+setterfield+darwin&cd=4&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&lr=lang_pl
http://creationism.org.pl/artykuly/KJodkowski9
Tutaj krytykê przyjmuje Dr Chuck Missler, który wykorzystuje prace Setterfielda i Normana w swoich wyk³adach
http://www.discord.org/~lippard/Missler.html
2. Kto przyzna³, ¿e oni maj± racjê i w czym wyra¿a siê ta racja?
Najbardziej znan± mi tak± osob± jest Dr Chuck Missler. Niestety nic w naszym jêzyku nie jest dostêpne. Mo¿e pan siê pos³u¿yæ t³umaczem stron internetowych. Zamierzam przet³umaczyæ kilka jego wyk³adów w najbli¿szym czasie
http://www.khouse.org/articles/1999/225/
Tutaj te¿ nawi±zuje do tych dwóch panów, których zreszt± zna osobi¶cie i czê¶æ krytyki przyjmowa³ razem z nimi przez wiele lat.
http://video.google.pl/videoplay?docid=-541146825204109992&ei=hsmsSs71AYeu2wKPoLkP&q=chuck+missler+learn+bible+creation+and+fall#
mówi na ten temat od 25 minuty
Rozumiem, ¿e wpad³ pan na ten materia³ Setterfielda i Normana ju¿ jaki¶ czas wcze¶niej:
http://hazelhardbis.salon24.pl/3118,naukowcy
bo widzê tam co¶ takiego:
"Za adresy oczywi¶cie dziêkujê!!!
2009-02-07 03:46
waldemar.m"
To ca³kiem sporo czasu, aby doszukaæ siê samemu wiêcej informacji na ich temat, albo zwyczajnie udaje pan niedoinformowanego? Chcia³bym wiedzieæ, czy tracê tutaj czas na jakie¶ prowokacje.
Dlatego te¿ rozumiem, ¿e widzia³ pan tabele z ich zestawieniami pomiarów prêdko¶ci ¶wiat³a w ci±gu 300 ostatnich lat
3. Kto im odbiera nale¿ne laury? Przyk³ady, publikacje.
W magazynie Nature pojawiaj± siê publikacje eksperymentów. Materia³y te s± s± p³atne:
www.nature.com
Tak wiêc nie bêdê mówi³ od siebie tylko jeszcze raz odsy³am do Dr Misslera, który tak twierdzi (materia³ z video.google powy¿ej, oraz strona
www.khouse.org
)
waldemar.m
Nowy u¿ytkownik
«
Odpowiedz #33 :
Wrzesieñ 13, 2009, 14:54:37 »
Cytat: shielder Wrzesieñ 13, 2009, 13:50:27
Rozumiem, ¿e wpad³ pan na ten materia³ Setterfielda i Normana ju¿ jaki¶ czas wcze¶niej:
http://hazelhardbis.salon24.pl/3118,naukowcy
bo widzê tam co¶ takiego:
"Za adresy oczywi¶cie dziêkujê!!!
2009-02-07 03:46
waldemar.m"
Tak. Nie tyle wpad³em, ile zosta³em naprowadzony na niego. Nie skrywa³em przecie¿ tej infomacji. Pyt±j±c, dawa³em do zrozumienia, ¿e znam pracê tych Panów i widzê jak±¶ rozbie¿no¶æ w tym co ja wiem na ten temat i tym, co Pan akcentuje w tej rozmowie. Ale o tym pó¼niej.
To ca³kiem sporo czasu, aby doszukaæ siê samemu wiêcej informacji na ich temat, albo zwyczajnie udaje pan niedoinformowanego? Chcia³bym wiedzieæ, czy tracê tutaj czas na jakie¶ prowokacje.
Oczywi¶cie, to wystarczaj±cy czas nie tylko na to, ¿eby poszperaæ po Internecie, ale nawet przestudiowaæ te materia³y. I ja je przestudiowa³em, gdy¿ na pracê tych Panów w dyskusji ze mn± powo³ywa³ siê nie tylko Prof. hazelhard, ale i Prof. TzK.
Dlatego te¿ rozumiem, ¿e widzia³ pan tabele z ich zestawieniami pomiarów prêdko¶ci ¶wiat³a w ci±gu 300 ostatnich lat
Widzia³em. Studiowa³em i stwierdzam, ¿e s± one delikatnie zmanipulowane, tj. nie ma w nich wszystkiego. Ale dla mnie nie mia³o to znaczenia, gdy¿ ja bada³em te prace pod okre¶lonym k±tem.
Mnie absolutnie nie interesuje teza tych Panów o tym, ¿e czas przy¶piesza lub zwalnia. Mnie ich praca interesowa³a jako przegl±d metodyk pomiarów prêdko¶ci ¶wiat³a i uzyskanych rezultatów.
A dok³adnie: interesowa³o mnie, czy znale¼li ci Panowie informacjê o tym, ¿e w ci±gu tych 300 lat, kto¶ robi³ pomiar prêdko¶ci rozprzestrzeniania siê ¶wiat³a monochromatycznego uzyskanego z rozszczepienia ¶wiat³a naturalnego, bia³ego.
Proszê przyj±æ do wiadomo¶ci, ¿e z mojej strony nie by³o i nigdy nie bêdzie ¿adnej prowokacji. Tym razem dosz³o do nieporozumienia. Dla Pana by³a wa¿na teza o zmienno¶ci up³ywu czasu za okres od WW do dzisiaj, a dla mnie absolutna warto¶æ prêdko¶ci ¶wiat³a.
Tak wiêc nie bêdê mówi³ od siebie tylko jeszcze raz odsy³am do Dr Misslera.
Tego nie rozumiem. Ja rozmawiam z Panem, a nie z jakim¶ tam Dr. Misslerem. To Pan napisa³ swoje argumenty w tej rozmowie, a nie tamten Pan. To uzasadnienie Pañskich argumentów chcia³bym od Pana us³yszeæ, a nie tego co ma do powiedzenia kto¶ tam.
shielder
Nowy u¿ytkownik
P³eæ:
«
Odpowiedz #34 :
Wrzesieñ 13, 2009, 15:36:04 »
Odsy³am do Dr Misslera dlatego, ¿e po¶wiêci³ on 50 lat na opracowanie materia³u, który musia³bym tu przytoczyæ i nie bardzo wiem jak stre¶ciæ to wszystko w tym momencie. W kwestii zmiany prêdko¶ci ¶wiat³a uzna³em za najciekawsze to, ¿e przesuniêcia ku podczerwieni czyli Prawo Hubble'a nie dzia³a na zasadzie efektu Dopplera, ale przesuniêcia s± skokowe jakby w przesz³o¶ci kto¶ lub co¶ dokona³o zmiany w fabryce czasoprzestrzeni. Dlatego nie ufam tzw sta³ym fizycznym i ciekawi± mnie prace na ten temat
waldemar.m
Nowy u¿ytkownik
«
Odpowiedz #35 :
Wrzesieñ 13, 2009, 16:32:51 »
Cytat: shielder Wrzesieñ 13, 2009, 15:36:04
Odsy³am do Dr Misslera dlatego, ¿e po¶wiêci³ on 50 lat na opracowanie materia³u, który musia³bym tu przytoczyæ i nie bardzo wiem jak stre¶ciæ to wszystko w tym momencie.
Ja Pana nie rozumiem. Jaka ró¿nica ile lat on po¶wiêci³ swojemu szamañstwu. Wa¿ne jest tylko jedno:
- co odkry³
- co dla niego stanowi³o punkt wyj¶ciowy
- jakie kryteria s± dla niego wa¿ne.
Na ka¿dy ten punkt wystarczy napisaæ 3-4 zdania i ja bêdê wiedzia³, ¿e Pan wie o czym Pan informuje innych, w tym mnie.
W kwestii zmiany prêdko¶ci ¶wiat³a uzna³em za najciekawsze to, ¿e przesuniêcia ku podczerwieni czyli Prawo Hubble'a nie dzia³a na zasadzie efektu Dopplera, ale przesuniêcia s± skokowe jakby w przesz³o¶ci kto¶ lub co¶ dokona³o zmiany w fabryce czasoprzestrzeni. Dlatego nie ufam tzw sta³ym fizycznym i ciekawi± mnie prace na ten temat
Pan myli pojêcia. Co innego zmienno¶æ parametrów, a co innego sta³e fizyczne.
shielder
Nowy u¿ytkownik
P³eæ:
«
Odpowiedz #36 :
Wrzesieñ 13, 2009, 17:40:48 »
Dla niego wa¿ne jest sprawdziæ temat zanim u¿yje stwierdzenia "szamañstwo". To zreszt± trochê niefortunne stwierdzenie w pana wykonaniu, bo tutaj wiele osób widz±c to s³owo natychmiast staje siê zainteresowane tematem
Odkry³ np. , ¿e tzw naukowcy trzymaj± siê swoich pogl±dów tak samo jak teolodzy. Punktem wyj¶ciowym by³ dla niego Stary Testament w wersji hebrajskiej poniewa¿ analizuj±c jego alfanumeryczn± tre¶æ odkry³, ¿e istniej±ce tam prawid³owo¶ci wskazuj± na hiperwymiarowe pochodzenie tre¶ci. Podaj±c ludziom jakie¶ materia³y nie mówiê im co maj± my¶leæ, tylko o czym maj±/mog± my¶leæ. Tutaj panuj± inne zasady ni¿ w systemie rozwijaj±cym tylko lew± pó³kulê mózgu. Nikt nie bêdzie pana uczy³ tego co ma pan my¶leæ ani dawa³ gotowych odpowiedzi poniewa¿ nikt ich nie zna i tego typu stwierdzenia uznawane s± za dogmaty:
"Nie ma to dla mnie absolutnie ¿adnego znaczenia!!! Wa¿niejszym dla mnie jest, ¿eby ludzie siê opamiêtali i zrozumieli, ¿e energiê mo¿e przenosiæ tylko cz±stka posiadaj±ca masê."
Bo jak to mo¿liwe, ¿e z jednego punktu mo¿emy zaobserwowaæ ¶wiat³o dochodz±ce do nas ze wszystkich stron? Energia opisywana jako fotony wymija siê swobodnie w ka¿dym punkcie tzw pró¿ni. Nie wspominaj±c ju¿ o energii hiperwymiarowej obserwowanej w uk³adzie s³onecznym. Dlaczego w wyniku tego przestrzeñ nie jest zapchana zderzaj±c± siê mas±? Co to jest masa? Bo z tego co pan pisze wynika, ¿e mas³o w stanie p³ynnym, mo¿e byæ przenoszone tylko przez mas³o w stanie sta³ym. Tutaj mówimy o ¶wiêtej geometrii - o wibracjach energii odbieranych na poziomie czasoprzestrzeni jako formy geometryczne. Wszech¶wiat to informacja. Informacja nie posiada masy. Nie lubimy kulkowych wizji atomu i cz±steczek sprzed 300 lat. Mówimy o teorii jednolitego pola, a nie dzieleniu wszech¶wiata na drobne
Nie interesuje mnie to czy mylê pojêcia czy nie, tylko czy te pojêcia nios± co¶ rozwojowego ze sob±. Sta³a fizyczna staje siê parametrem w momencie gdy ulega zmianie. Rozwój nauki polega na znajdywaniu czego¶ nowego, okre¶laniu tego jako sta³±, by po jakim¶ czasie stwierdziæ jakie si³y rz±dz± t± sta³± co prowadzi dalej do powstawania nowych sta³ych i zmiany tego co by³o sta³ymi do tej pory w parametry. Zmiana parametru w sposób nieprzewidziany przez wp³ywaj±ce na niego sta³e zmusza do zrewidowania tych sta³ych i szukania czego¶ co stoi ponad nimi.
shielder
Nowy u¿ytkownik
P³eæ:
«
Odpowiedz #37 :
Wrzesieñ 13, 2009, 18:12:15 »
Wpad³em w³a¶nie na ten materia³ Maurice Cotterella o grawitacji. Je¶li Dan wydaje siê komu¶ zbyt kosmiczny, to polecam:
http://www.mauricecotterell.com/gravity1a.html
waldemar.m
Nowy u¿ytkownik
«
Odpowiedz #38 :
Wrzesieñ 13, 2009, 21:03:28 »
Cytat: shielder Wrzesieñ 13, 2009, 17:40:48
To zreszt± trochê niefortunne stwierdzenie w pana wykonaniu, bo tutaj wiele osób widz±c to s³owo natychmiast staje siê zainteresowane tematem
To dobrze. Mo¿e choæ kilku z nich g³êbiej wniknie w istotê i sens tego o czym tutaj mowa.
Bo jak to mo¿liwe, ¿e z jednego punktu mo¿emy zaobserwowaæ ¶wiat³o dochodz±ce do nas ze wszystkich stron?
Dziwne pytanie! Co najmniej na miarê dziwade³ek Wilczka, za które on dosta³ Nobla. Co jest w tym dziwnego? Czy to, ¿e widzimy bêd±c de facto "¶lepcami"?
Energia opisywana jako fotony wymija siê swobodnie w ka¿dym punkcie tzw pró¿ni. Nie wspominaj±c ju¿ o energii hiperwymiarowej obserwowanej w uk³adzie s³onecznym. Dlaczego w wyniku tego przestrzeñ nie jest zapchana zderzaj±c± siê mas±?
A co Pan wie o tej przestrzeni i o tej masie? Ju¿ samo to, ¿e pytanie to wi±¿e Pan z jakim¶ tam hipotetycznym, zmy¶lonym fotonem - du¿o mówi.
Co to jest masa? Bo z tego co pan pisze wynika, ¿e mas³o w stanie p³ynnym, mo¿e byæ przenoszone tylko przez mas³o w stanie sta³ym.
Proszê poczytaæ na mojej stronie. A co do mas³a? Co¿ - mas³o w stanie p³ynnym, to rzeczywi¶cie mas³o w stanie p³ynnym, nie zwa¿aj±c na to, ¿e mas³o jest ma¶lane.
Tutaj mówimy o ¶wiêtej geometrii - o wibracjach energii odbieranych na poziomie czasoprzestrzeni jako formy geometryczne. Wszech¶wiat to informacja. Informacja nie posiada masy. Nie lubimy kulkowych wizji atomu i cz±steczek sprzed 300 lat. Mówimy o teorii jednolitego pola, a nie dzieleniu wszech¶wiata na drobne
Zostawiam Panów z tymi g³upotammi sam na sam i ¿ycz± powodzenia.
Sta³a fizyczna staje siê parametrem w momencie gdy ulega zmianie. Rozwój nauki polega na znajdywaniu czego¶ nowego, okre¶laniu tego jako sta³±, by po jakim¶ czasie stwierdziæ jakie si³y rz±dz± t± sta³± co prowadzi dalej do powstawania nowych sta³ych i zmiany tego co by³o sta³ymi do tej pory w parametry. Zmiana parametru w sposób nieprzewidziany przez wp³ywaj±ce na niego sta³e zmusza do zrewidowania tych sta³ych i szukania czego¶ co stoi ponad nimi.
Ten fragment da siê skomentowaæ tylko jednym s³owem: be³kot!!!
P.S.: Mi³o by³o, ale to ponad moje si³y.
shielder
Nowy u¿ytkownik
P³eæ:
«
Odpowiedz #39 :
Wrzesieñ 13, 2009, 21:54:00 »
Polecam trochê æwiczeñ pamiêci krótkotrwa³ej i dziêkujê za uwagê
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
¦WIÊTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi±¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ¦wiêty Graal
=> Twórczo¶æ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osób "wspieraj±ce" niektóre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYK£AD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nie¶miertelno¶ci
=> PREZENTACJA: Wyja¶niaj±c grawitacjê
=> WYK£AD Purpose of DNA [PL]
=> WYK£AD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYK£AD Bliss Practice: Duchowy u¿ytek z energii seksualnej [PL]
=> WYK£AD Fraktalna teoria ¦wiadomo¶ci, Grawitacji, Jêzyka, DNA i Udanej ¦mierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret ¿ycia i architektura biologiczna
=> WYK£AD: Udana ¶mieræ i prawdziwa fizyka ¦wiêtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ
=> S³oñce, Uk³ad S³oneczny i rok 2012
=> Staro¿ytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje ¶wiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i ¶wiata
=> ¦wiadomo¶æ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy Porz±dek ¦wiata w codziennych wiadomo¶ciach
=> Globalne ocieplenie - najwiêkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> K±cik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OG£OSZENIA i INICJATYWY SPO£ECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPO£ECZNE
=> OG£OSZENIA
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|