Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Dan Winter - Wyja¶niaj±c grawitacjê (PREZENTACJA)  (Przeczytany 97505 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
waldemar.m
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 34

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #30 : Wrzesieñ 13, 2009, 00:47:44 »

Mo¿e pole torsyjne tworz± cz±steczki elektrino ?
poruszaj±c siê w ten sposób

Nie ma to dla mnie absolutnie ¿adnego znaczenia!!! Wa¿niejszym dla mnie jest, ¿eby ludzie siê opamiêtali i zrozumieli, ¿e energiê mo¿e przenosiæ tylko cz±stka posiadaj±ca masê.
waldemar.m
Nowy u¿ytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #31 : Wrzesieñ 13, 2009, 00:57:31 »

Wiêkszo¶æ materia³ów Setterfielda i Normana jest w Jêzyku angielskim

Je¶li ju¿ zdecydowa³ siê Pan powo³ywaæ na argumenty zwi±zane z tymi nazwiskami, to proszê w jêzyku polskim odpowiedzieæ na moje trzy pytania!!!

Je¶li bardzo chce pan wiedzieæ kto i dlaczego siê z nich na¶miewa³ mogê zajrzeæ do archiwum bo mam ich korespondencjê z ró¿nymi lud¼mi jeszcze z lat 80tych

Ja zada³em trzy pytania i chcia³bym uzyskaæ odpowiedzi na wszytkie trzy.

Co s±dzi pan o polach torsyjnych i eksploatacji energii punktu zerowego?

Nic nie s±dzê. Powtarzam w takich sytuacjach za Laskowikiem - Do kraju! Szybko do kraju! Gdzie przez Himalaje?
shielder
Nowy u¿ytkownik
*
P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 28

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #32 : Wrzesieñ 13, 2009, 13:50:27 »

1. Kto ich wy¶miewa³. Mo¿e Pan wskazaæ jakie¶ publikacje?

Tyle mo¿na po polsku poczytaæ. Tu jest w miarê przyzwoita dyskusja

http://209.85.129.132/search?q=cache:zeBynm3OMogJ:www.nauka-a-religia.uz.zgora.pl/przedruki/pliki/download.php%3Ffile%3D41+barry+setterfield+darwin&cd=4&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&lr=lang_pl

http://creationism.org.pl/artykuly/KJodkowski9

Tutaj krytykê przyjmuje Dr Chuck Missler, który wykorzystuje prace Setterfielda i Normana w swoich wyk³adach

http://www.discord.org/~lippard/Missler.html

2. Kto przyzna³, ¿e oni maj± racjê i w czym wyra¿a siê ta racja?

Najbardziej znan± mi tak± osob± jest Dr Chuck Missler. Niestety nic w naszym jêzyku nie jest dostêpne. Mo¿e pan siê pos³u¿yæ t³umaczem stron internetowych. Zamierzam przet³umaczyæ kilka jego wyk³adów w najbli¿szym czasie

http://www.khouse.org/articles/1999/225/

Tutaj te¿ nawi±zuje do tych dwóch panów, których zreszt± zna osobi¶cie i czê¶æ krytyki przyjmowa³ razem z nimi przez wiele lat.

http://video.google.pl/videoplay?docid=-541146825204109992&ei=hsmsSs71AYeu2wKPoLkP&q=chuck+missler+learn+bible+creation+and+fall#

mówi na ten temat od 25 minuty

Rozumiem, ¿e wpad³ pan na ten materia³ Setterfielda i Normana ju¿ jaki¶ czas wcze¶niej: http://hazelhardbis.salon24.pl/3118,naukowcy
bo widzê tam co¶ takiego:

"Za adresy oczywi¶cie dziêkujê!!!
2009-02-07 03:46
waldemar.m"

To ca³kiem sporo czasu, aby doszukaæ siê samemu wiêcej informacji na ich temat, albo zwyczajnie udaje pan niedoinformowanego? Chcia³bym wiedzieæ, czy tracê tutaj czas na jakie¶ prowokacje.

Dlatego te¿ rozumiem, ¿e widzia³ pan tabele z ich zestawieniami pomiarów prêdko¶ci ¶wiat³a w ci±gu 300 ostatnich lat

3. Kto im odbiera nale¿ne laury? Przyk³ady, publikacje.

W magazynie Nature pojawiaj± siê publikacje eksperymentów. Materia³y te s± s± p³atne: www.nature.com

Tak wiêc nie bêdê mówi³ od siebie tylko jeszcze raz odsy³am do Dr Misslera, który tak twierdzi (materia³ z video.google powy¿ej, oraz strona www.khouse.org)

waldemar.m
Nowy u¿ytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #33 : Wrzesieñ 13, 2009, 14:54:37 »

Rozumiem, ¿e wpad³ pan na ten materia³ Setterfielda i Normana ju¿ jaki¶ czas wcze¶niej: http://hazelhardbis.salon24.pl/3118,naukowcy
bo widzê tam co¶ takiego:

"Za adresy oczywi¶cie dziêkujê!!!
2009-02-07 03:46
waldemar.m"

Tak. Nie tyle wpad³em, ile zosta³em naprowadzony na niego. Nie skrywa³em przecie¿ tej infomacji. Pyt±j±c, dawa³em do zrozumienia, ¿e znam pracê tych Panów i widzê jak±¶ rozbie¿no¶æ w tym co ja wiem na ten temat i tym, co Pan akcentuje w tej rozmowie. Ale o tym pó¼niej.

To ca³kiem sporo czasu, aby doszukaæ siê samemu wiêcej informacji na ich temat, albo zwyczajnie udaje pan niedoinformowanego? Chcia³bym wiedzieæ, czy tracê tutaj czas na jakie¶ prowokacje.

Oczywi¶cie, to wystarczaj±cy czas nie tylko na to, ¿eby poszperaæ po Internecie, ale nawet przestudiowaæ te materia³y. I ja je przestudiowa³em, gdy¿ na pracê tych Panów w dyskusji ze mn± powo³ywa³ siê nie tylko Prof. hazelhard, ale i Prof. TzK.

Dlatego te¿ rozumiem, ¿e widzia³ pan tabele z ich zestawieniami pomiarów prêdko¶ci ¶wiat³a w ci±gu 300 ostatnich lat

Widzia³em. Studiowa³em i stwierdzam, ¿e s± one delikatnie zmanipulowane, tj. nie ma w nich wszystkiego. Ale dla mnie nie mia³o to znaczenia, gdy¿ ja bada³em te prace pod okre¶lonym k±tem.

Mnie absolutnie nie interesuje teza tych Panów o tym, ¿e czas przy¶piesza lub zwalnia. Mnie ich praca interesowa³a jako przegl±d metodyk pomiarów prêdko¶ci ¶wiat³a i uzyskanych rezultatów.

A dok³adnie: interesowa³o mnie, czy znale¼li ci Panowie informacjê o tym, ¿e w ci±gu tych 300 lat, kto¶ robi³ pomiar prêdko¶ci rozprzestrzeniania siê ¶wiat³a monochromatycznego uzyskanego z rozszczepienia ¶wiat³a naturalnego, bia³ego.

Proszê przyj±æ do wiadomo¶ci, ¿e z mojej strony nie by³o i nigdy nie bêdzie ¿adnej prowokacji. Tym razem dosz³o do nieporozumienia. Dla Pana by³a wa¿na teza o zmienno¶ci up³ywu czasu za okres od WW do dzisiaj, a dla mnie absolutna warto¶æ prêdko¶ci ¶wiat³a.

Tak wiêc nie bêdê mówi³ od siebie tylko jeszcze raz odsy³am do Dr Misslera.

Tego nie rozumiem. Ja rozmawiam z Panem, a nie z jakim¶ tam Dr. Misslerem. To Pan napisa³ swoje argumenty w tej rozmowie, a nie tamten Pan. To uzasadnienie Pañskich argumentów chcia³bym od Pana us³yszeæ, a nie tego co ma do powiedzenia kto¶ tam.
shielder
Nowy u¿ytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #34 : Wrzesieñ 13, 2009, 15:36:04 »

Odsy³am do Dr Misslera dlatego, ¿e po¶wiêci³ on 50 lat na opracowanie materia³u, który musia³bym tu przytoczyæ i nie bardzo wiem jak stre¶ciæ to wszystko w tym momencie. W kwestii zmiany prêdko¶ci ¶wiat³a uzna³em za najciekawsze to, ¿e przesuniêcia ku podczerwieni czyli Prawo Hubble'a nie dzia³a na zasadzie efektu Dopplera, ale przesuniêcia s± skokowe jakby w przesz³o¶ci kto¶ lub co¶ dokona³o zmiany w fabryce czasoprzestrzeni. Dlatego nie ufam tzw sta³ym fizycznym i ciekawi± mnie prace na ten temat
waldemar.m
Nowy u¿ytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #35 : Wrzesieñ 13, 2009, 16:32:51 »

Odsy³am do Dr Misslera dlatego, ¿e po¶wiêci³ on 50 lat na opracowanie materia³u, który musia³bym tu przytoczyæ i nie bardzo wiem jak stre¶ciæ to wszystko w tym momencie.

Ja Pana nie rozumiem. Jaka ró¿nica ile lat on po¶wiêci³ swojemu szamañstwu. Wa¿ne jest tylko jedno:

- co odkry³
- co dla niego stanowi³o punkt wyj¶ciowy
- jakie kryteria s± dla niego wa¿ne.

Na ka¿dy ten punkt wystarczy napisaæ 3-4 zdania i ja bêdê wiedzia³, ¿e Pan wie o czym Pan informuje innych, w tym mnie.

W kwestii zmiany prêdko¶ci ¶wiat³a uzna³em za najciekawsze to, ¿e przesuniêcia ku podczerwieni czyli Prawo Hubble'a nie dzia³a na zasadzie efektu Dopplera, ale przesuniêcia s± skokowe jakby w przesz³o¶ci kto¶ lub co¶ dokona³o zmiany w fabryce czasoprzestrzeni. Dlatego nie ufam tzw sta³ym fizycznym i ciekawi± mnie prace na ten temat

Pan myli pojêcia. Co innego zmienno¶æ parametrów, a co innego sta³e fizyczne.
shielder
Nowy u¿ytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #36 : Wrzesieñ 13, 2009, 17:40:48 »

Dla niego wa¿ne jest sprawdziæ temat zanim u¿yje stwierdzenia "szamañstwo". To zreszt± trochê niefortunne stwierdzenie w pana wykonaniu, bo tutaj wiele osób widz±c to s³owo natychmiast staje siê zainteresowane tematem Odkry³ np. , ¿e tzw naukowcy trzymaj± siê swoich pogl±dów tak samo jak teolodzy. Punktem wyj¶ciowym by³ dla niego Stary Testament w wersji hebrajskiej poniewa¿ analizuj±c jego alfanumeryczn± tre¶æ odkry³, ¿e istniej±ce tam prawid³owo¶ci wskazuj± na hiperwymiarowe pochodzenie tre¶ci. Podaj±c ludziom jakie¶ materia³y nie mówiê im co maj± my¶leæ, tylko o czym maj±/mog± my¶leæ. Tutaj panuj± inne zasady ni¿ w systemie rozwijaj±cym tylko lew± pó³kulê mózgu. Nikt nie bêdzie pana uczy³ tego co ma pan my¶leæ ani dawa³ gotowych odpowiedzi poniewa¿ nikt ich nie zna i tego typu stwierdzenia uznawane s± za dogmaty:
"Nie ma to dla mnie absolutnie ¿adnego znaczenia!!! Wa¿niejszym dla mnie jest, ¿eby ludzie siê opamiêtali i zrozumieli, ¿e energiê mo¿e przenosiæ tylko cz±stka posiadaj±ca masê."

Bo jak to mo¿liwe, ¿e z jednego punktu mo¿emy zaobserwowaæ ¶wiat³o dochodz±ce do nas ze wszystkich stron? Energia opisywana jako fotony wymija siê swobodnie w ka¿dym punkcie tzw pró¿ni. Nie wspominaj±c ju¿ o energii hiperwymiarowej obserwowanej w uk³adzie s³onecznym. Dlaczego w wyniku tego przestrzeñ nie jest zapchana zderzaj±c± siê mas±? Co to jest masa? Bo z tego co pan pisze wynika, ¿e mas³o w stanie p³ynnym, mo¿e byæ przenoszone tylko przez mas³o w stanie sta³ym. Tutaj mówimy o ¶wiêtej geometrii  - o wibracjach energii odbieranych na poziomie czasoprzestrzeni jako formy geometryczne. Wszech¶wiat to informacja. Informacja nie posiada masy. Nie lubimy kulkowych wizji atomu i cz±steczek sprzed 300 lat. Mówimy o teorii jednolitego pola, a nie dzieleniu wszech¶wiata na drobne

Nie interesuje mnie to czy mylê pojêcia czy nie, tylko czy te pojêcia nios± co¶ rozwojowego ze sob±. Sta³a fizyczna staje siê parametrem w momencie gdy ulega zmianie. Rozwój nauki polega na znajdywaniu czego¶ nowego, okre¶laniu tego jako sta³±, by po jakim¶ czasie stwierdziæ jakie si³y rz±dz± t± sta³± co prowadzi dalej do powstawania nowych sta³ych i zmiany tego co by³o sta³ymi do tej pory w parametry. Zmiana parametru w sposób nieprzewidziany przez wp³ywaj±ce na niego sta³e zmusza do zrewidowania tych sta³ych i szukania czego¶ co stoi ponad nimi.
shielder
Nowy u¿ytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #37 : Wrzesieñ 13, 2009, 18:12:15 »

Wpad³em w³a¶nie na ten materia³ Maurice Cotterella o grawitacji. Je¶li Dan wydaje siê komu¶ zbyt kosmiczny, to polecam: http://www.mauricecotterell.com/gravity1a.html
waldemar.m
Nowy u¿ytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #38 : Wrzesieñ 13, 2009, 21:03:28 »

To zreszt± trochê niefortunne stwierdzenie w pana wykonaniu, bo tutaj wiele osób widz±c to s³owo natychmiast staje siê zainteresowane tematem

To dobrze. Mo¿e choæ kilku z nich g³êbiej wniknie w istotê i sens tego o czym tutaj mowa.

Bo jak to mo¿liwe, ¿e z jednego punktu mo¿emy zaobserwowaæ ¶wiat³o dochodz±ce do nas ze wszystkich stron?

Dziwne pytanie! Co najmniej na miarê dziwade³ek Wilczka, za które on dosta³ Nobla. Co jest w tym dziwnego? Czy to, ¿e widzimy bêd±c de facto "¶lepcami"?

Energia opisywana jako fotony wymija siê swobodnie w ka¿dym punkcie tzw pró¿ni. Nie wspominaj±c ju¿ o energii hiperwymiarowej obserwowanej w uk³adzie s³onecznym. Dlaczego w wyniku tego przestrzeñ nie jest zapchana zderzaj±c± siê mas±?

A co Pan wie o tej przestrzeni i o tej masie? Ju¿ samo to, ¿e pytanie to wi±¿e Pan z jakim¶ tam hipotetycznym, zmy¶lonym fotonem - du¿o mówi.

Co to jest masa? Bo z tego co pan pisze wynika, ¿e mas³o w stanie p³ynnym, mo¿e byæ przenoszone tylko przez mas³o w stanie sta³ym.

Proszê poczytaæ na mojej stronie. A co do mas³a? Co¿ - mas³o w  stanie p³ynnym, to rzeczywi¶cie mas³o w stanie p³ynnym, nie zwa¿aj±c na to, ¿e mas³o jest ma¶lane.

Tutaj mówimy o ¶wiêtej geometrii  - o wibracjach energii odbieranych na poziomie czasoprzestrzeni jako formy geometryczne. Wszech¶wiat to informacja. Informacja nie posiada masy. Nie lubimy kulkowych wizji atomu i cz±steczek sprzed 300 lat. Mówimy o teorii jednolitego pola, a nie dzieleniu wszech¶wiata na drobne

Zostawiam Panów z tymi g³upotammi sam na sam i ¿ycz± powodzenia.

Sta³a fizyczna staje siê parametrem w momencie gdy ulega zmianie. Rozwój nauki polega na znajdywaniu czego¶ nowego, okre¶laniu tego jako sta³±, by po jakim¶ czasie stwierdziæ jakie si³y rz±dz± t± sta³± co prowadzi dalej do powstawania nowych sta³ych i zmiany tego co by³o sta³ymi do tej pory w parametry. Zmiana parametru w sposób nieprzewidziany przez wp³ywaj±ce na niego sta³e zmusza do zrewidowania tych sta³ych i szukania czego¶ co stoi ponad nimi.

Ten fragment da siê skomentowaæ tylko jednym s³owem: be³kot!!!

P.S.: Mi³o by³o, ale to ponad moje si³y.
shielder
Nowy u¿ytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #39 : Wrzesieñ 13, 2009, 21:54:00 »

Polecam trochê æwiczeñ pamiêci krótkotrwa³ej i dziêkujê za uwagê 
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: