Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Strona główna
Pomoc
Search
Zaloguj się
Dan Winter i jego ÂŚwiĂŞty Graal
>
PREZENTACJA: WyjaÂśniajÂąc grawitacjĂŞ
>
Dan Winter - WyjaÂśniajÂąc grawitacjĂŞ (PREZENTACJA)
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
»
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Dan Winter - WyjaÂśniajÂąc grawitacjĂŞ (PREZENTACJA) (Przeczytany 105531 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
waldemar.m
Nowy uÂżytkownik
Odp: Dan Winter - WyjaÂśniajÂąc grawitacjĂŞ (PREZENTACJA)
«
Odpowiedz #30 :
Wrzesień 13, 2009, 00:47:44 »
Cytat: Lucyfer Wrzesień 12, 2009, 21:21:33
MoÂże pole torsyjne tworzÂą czÂąsteczki elektrino ?
poruszajÂąc siĂŞ w ten sposĂłb
Nie ma to dla mnie absolutnie Âżadnego znaczenia!!! WaÂżniejszym dla mnie jest, Âżeby ludzie siĂŞ opamiĂŞtali i zrozumieli, Âże energiĂŞ moÂże przenosiĂŚ tylko czÂąstka posiadajÂąca masĂŞ.
waldemar.m
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #31 :
Wrzesień 13, 2009, 00:57:31 »
Cytat: shielder Wrzesień 12, 2009, 17:00:03
WiêkszoœÌ materia³ów Setterfielda i Normana jest w Jêzyku angielskim
JeÂśli juÂż zdecydowaÂł siĂŞ Pan powoÂływaĂŚ na argumenty zwiÂązane z tymi nazwiskami, to proszĂŞ w jĂŞzyku polskim odpowiedzieĂŚ na moje trzy pytania!!!
Jeœli bardzo chce pan wiedzieÌ kto i dlaczego siê z nich naœmiewa³ mogê zajrzeÌ do archiwum bo mam ich korespondencjê z ró¿nymi ludŸmi jeszcze z lat 80tych
Ja zadaÂłem trzy pytania i chciaÂłbym uzyskaĂŚ odpowiedzi na wszytkie trzy.
Co sÂądzi pan o polach torsyjnych i eksploatacji energii punktu zerowego?
Nic nie sÂądzĂŞ. Powtarzam w takich sytuacjach za Laskowikiem - Do kraju! Szybko do kraju! Gdzie przez Himalaje?
shielder
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #32 :
Wrzesień 13, 2009, 13:50:27 »
1. Kto ich wyÂśmiewaÂł. MoÂże Pan wskazaĂŚ jakieÂś publikacje?
Tyle moÂżna po polsku poczytaĂŚ. Tu jest w miarĂŞ przyzwoita dyskusja
http://209.85.129.132/search?q=cache:zeBynm3OMogJ:www.nauka-a-religia.uz.zgora.pl/przedruki/pliki/download.php%3Ffile%3D41+barry+setterfield+darwin&cd=4&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&lr=lang_pl
http://creationism.org.pl/artykuly/KJodkowski9
Tutaj krytykĂŞ przyjmuje Dr Chuck Missler, ktĂłry wykorzystuje prace Setterfielda i Normana w swoich wykÂładach
http://www.discord.org/~lippard/Missler.html
2. Kto przyznaÂł, Âże oni majÂą racjĂŞ i w czym wyraÂża siĂŞ ta racja?
Najbardziej znanÂą mi takÂą osobÂą jest Dr Chuck Missler. Niestety nic w naszym jĂŞzyku nie jest dostĂŞpne. MoÂże pan siĂŞ posÂłuÂżyĂŚ tÂłumaczem stron internetowych. Zamierzam przetÂłumaczyĂŚ kilka jego wykÂładĂłw w najbliÂższym czasie
http://www.khouse.org/articles/1999/225/
Tutaj te¿ nawi¹zuje do tych dwóch panów, których zreszt¹ zna osobiœcie i czêœÌ krytyki przyjmowa³ razem z nimi przez wiele lat.
http://video.google.pl/videoplay?docid=-541146825204109992&ei=hsmsSs71AYeu2wKPoLkP&q=chuck+missler+learn+bible+creation+and+fall#
mĂłwi na ten temat od 25 minuty
Rozumiem, Âże wpadÂł pan na ten materiaÂł Setterfielda i Normana juÂż jakiÂś czas wczeÂśniej:
http://hazelhardbis.salon24.pl/3118,naukowcy
bo widzĂŞ tam coÂś takiego:
"Za adresy oczywiÂście dziĂŞkujĂŞ!!!
2009-02-07 03:46
waldemar.m"
To caÂłkiem sporo czasu, aby doszukaĂŚ siĂŞ samemu wiĂŞcej informacji na ich temat, albo zwyczajnie udaje pan niedoinformowanego? ChciaÂłbym wiedzieĂŚ, czy tracĂŞ tutaj czas na jakieÂś prowokacje.
Dlatego teÂż rozumiem, Âże widziaÂł pan tabele z ich zestawieniami pomiarĂłw prĂŞdkoÂści ÂświatÂła w ciÂągu 300 ostatnich lat
3. Kto im odbiera naleÂżne laury? PrzykÂłady, publikacje.
W magazynie Nature pojawiajÂą siĂŞ publikacje eksperymentĂłw. MateriaÂły te sÂą sÂą pÂłatne:
www.nature.com
Tak wiĂŞc nie bĂŞdĂŞ mĂłwiÂł od siebie tylko jeszcze raz odsyÂłam do Dr Misslera, ktĂłry tak twierdzi (materiaÂł z video.google powyÂżej, oraz strona
www.khouse.org
)
waldemar.m
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #33 :
Wrzesień 13, 2009, 14:54:37 »
Cytat: shielder Wrzesień 13, 2009, 13:50:27
Rozumiem, Âże wpadÂł pan na ten materiaÂł Setterfielda i Normana juÂż jakiÂś czas wczeÂśniej:
http://hazelhardbis.salon24.pl/3118,naukowcy
bo widzĂŞ tam coÂś takiego:
"Za adresy oczywiÂście dziĂŞkujĂŞ!!!
2009-02-07 03:46
waldemar.m"
Tak. Nie tyle wpad³em, ile zosta³em naprowadzony na niego. Nie skrywa³em przecie¿ tej infomacji. Pyt¹j¹c, dawa³em do zrozumienia, ¿e znam pracê tych Panów i widzê jak¹œ rozbie¿noœÌ w tym co ja wiem na ten temat i tym, co Pan akcentuje w tej rozmowie. Ale o tym póŸniej.
To caÂłkiem sporo czasu, aby doszukaĂŚ siĂŞ samemu wiĂŞcej informacji na ich temat, albo zwyczajnie udaje pan niedoinformowanego? ChciaÂłbym wiedzieĂŚ, czy tracĂŞ tutaj czas na jakieÂś prowokacje.
OczywiÂście, to wystarczajÂący czas nie tylko na to, Âżeby poszperaĂŚ po Internecie, ale nawet przestudiowaĂŚ te materiaÂły. I ja je przestudiowaÂłem, gdyÂż na pracĂŞ tych PanĂłw w dyskusji ze mnÂą powoÂływaÂł siĂŞ nie tylko Prof. hazelhard, ale i Prof. TzK.
Dlatego teÂż rozumiem, Âże widziaÂł pan tabele z ich zestawieniami pomiarĂłw prĂŞdkoÂści ÂświatÂła w ciÂągu 300 ostatnich lat
WidziaÂłem. StudiowaÂłem i stwierdzam, Âże sÂą one delikatnie zmanipulowane, tj. nie ma w nich wszystkiego. Ale dla mnie nie miaÂło to znaczenia, gdyÂż ja badaÂłem te prace pod okreÂślonym kÂątem.
Mnie absolutnie nie interesuje teza tych PanĂłw o tym, Âże czas przyÂśpiesza lub zwalnia. Mnie ich praca interesowaÂła jako przeglÂąd metodyk pomiarĂłw prĂŞdkoÂści ÂświatÂła i uzyskanych rezultatĂłw.
A dokÂładnie: interesowaÂło mnie, czy znaleÂźli ci Panowie informacjĂŞ o tym, Âże w ciÂągu tych 300 lat, ktoÂś robiÂł pomiar prĂŞdkoÂści rozprzestrzeniania siĂŞ ÂświatÂła monochromatycznego uzyskanego z rozszczepienia ÂświatÂła naturalnego, biaÂłego.
Proszê przyj¹Ì do wiadomoœci, ¿e z mojej strony nie by³o i nigdy nie bêdzie ¿adnej prowokacji. Tym razem dosz³o do nieporozumienia. Dla Pana by³a wa¿na teza o zmiennoœci up³ywu czasu za okres od WW do dzisiaj, a dla mnie absolutna wartoœÌ prêdkoœci œwiat³a.
Tak wiĂŞc nie bĂŞdĂŞ mĂłwiÂł od siebie tylko jeszcze raz odsyÂłam do Dr Misslera.
Tego nie rozumiem. Ja rozmawiam z Panem, a nie z jakimÂś tam Dr. Misslerem. To Pan napisaÂł swoje argumenty w tej rozmowie, a nie tamten Pan. To uzasadnienie PaĂąskich argumentĂłw chciaÂłbym od Pana usÂłyszeĂŚ, a nie tego co ma do powiedzenia ktoÂś tam.
shielder
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #34 :
Wrzesień 13, 2009, 15:36:04 »
OdsyÂłam do Dr Misslera dlatego, Âże poÂświĂŞciÂł on 50 lat na opracowanie materiaÂłu, ktĂłry musiaÂłbym tu przytoczyĂŚ i nie bardzo wiem jak streÂściĂŚ to wszystko w tym momencie. W kwestii zmiany prĂŞdkoÂści ÂświatÂła uznaÂłem za najciekawsze to, Âże przesuniĂŞcia ku podczerwieni czyli Prawo Hubble'a nie dziaÂła na zasadzie efektu Dopplera, ale przesuniĂŞcia sÂą skokowe jakby w przeszÂłoÂści ktoÂś lub coÂś dokonaÂło zmiany w fabryce czasoprzestrzeni. Dlatego nie ufam tzw staÂłym fizycznym i ciekawiÂą mnie prace na ten temat
waldemar.m
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #35 :
Wrzesień 13, 2009, 16:32:51 »
Cytat: shielder Wrzesień 13, 2009, 15:36:04
OdsyÂłam do Dr Misslera dlatego, Âże poÂświĂŞciÂł on 50 lat na opracowanie materiaÂłu, ktĂłry musiaÂłbym tu przytoczyĂŚ i nie bardzo wiem jak streÂściĂŚ to wszystko w tym momencie.
Ja Pana nie rozumiem. Jaka ró¿nica ile lat on poœwiêci³ swojemu szamaùstwu. Wa¿ne jest tylko jedno:
- co odkryÂł
- co dla niego stanowiÂło punkt wyjÂściowy
- jakie kryteria sÂą dla niego waÂżne.
Na kaÂżdy ten punkt wystarczy napisaĂŚ 3-4 zdania i ja bĂŞdĂŞ wiedziaÂł, Âże Pan wie o czym Pan informuje innych, w tym mnie.
W kwestii zmiany prĂŞdkoÂści ÂświatÂła uznaÂłem za najciekawsze to, Âże przesuniĂŞcia ku podczerwieni czyli Prawo Hubble'a nie dziaÂła na zasadzie efektu Dopplera, ale przesuniĂŞcia sÂą skokowe jakby w przeszÂłoÂści ktoÂś lub coÂś dokonaÂło zmiany w fabryce czasoprzestrzeni. Dlatego nie ufam tzw staÂłym fizycznym i ciekawiÂą mnie prace na ten temat
Pan myli pojêcia. Co innego zmiennoœÌ parametrów, a co innego sta³e fizyczne.
shielder
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #36 :
Wrzesień 13, 2009, 17:40:48 »
Dla niego waÂżne jest sprawdziĂŚ temat zanim uÂżyje stwierdzenia "szamaĂąstwo". To zresztÂą trochĂŞ niefortunne stwierdzenie w pana wykonaniu, bo tutaj wiele osĂłb widzÂąc to sÂłowo natychmiast staje siĂŞ zainteresowane tematem
Odkry³ np. , ¿e tzw naukowcy trzymaj¹ siê swoich pogl¹dów tak samo jak teolodzy. Punktem wyjœciowym by³ dla niego Stary Testament w wersji hebrajskiej poniewa¿ analizuj¹c jego alfanumeryczn¹ treœÌ odkry³, ¿e istniej¹ce tam prawid³owoœci wskazuj¹ na hiperwymiarowe pochodzenie treœci. Podaj¹c ludziom jakieœ materia³y nie mówiê im co maj¹ myœleÌ, tylko o czym maj¹/mog¹ myœleÌ. Tutaj panuj¹ inne zasady ni¿ w systemie rozwijaj¹cym tylko lew¹ pó³kulê mózgu. Nikt nie bêdzie pana uczy³ tego co ma pan myœleÌ ani dawa³ gotowych odpowiedzi poniewa¿ nikt ich nie zna i tego typu stwierdzenia uznawane s¹ za dogmaty:
"Nie ma to dla mnie absolutnie Âżadnego znaczenia!!! WaÂżniejszym dla mnie jest, Âżeby ludzie siĂŞ opamiĂŞtali i zrozumieli, Âże energiĂŞ moÂże przenosiĂŚ tylko czÂąstka posiadajÂąca masĂŞ."
Bo jak to mo¿liwe, ¿e z jednego punktu mo¿emy zaobserwowaÌ œwiat³o dochodz¹ce do nas ze wszystkich stron? Energia opisywana jako fotony wymija siê swobodnie w ka¿dym punkcie tzw pró¿ni. Nie wspominaj¹c ju¿ o energii hiperwymiarowej obserwowanej w uk³adzie s³onecznym. Dlaczego w wyniku tego przestrzeù nie jest zapchana zderzaj¹c¹ siê mas¹? Co to jest masa? Bo z tego co pan pisze wynika, ¿e mas³o w stanie p³ynnym, mo¿e byÌ przenoszone tylko przez mas³o w stanie sta³ym. Tutaj mówimy o œwiêtej geometrii - o wibracjach energii odbieranych na poziomie czasoprzestrzeni jako formy geometryczne. Wszechœwiat to informacja. Informacja nie posiada masy. Nie lubimy kulkowych wizji atomu i cz¹steczek sprzed 300 lat. Mówimy o teorii jednolitego pola, a nie dzieleniu wszechœwiata na drobne
Nie interesuje mnie to czy mylê pojêcia czy nie, tylko czy te pojêcia nios¹ coœ rozwojowego ze sob¹. Sta³a fizyczna staje siê parametrem w momencie gdy ulega zmianie. Rozwój nauki polega na znajdywaniu czegoœ nowego, okreœlaniu tego jako sta³¹, by po jakimœ czasie stwierdziÌ jakie si³y rz¹dz¹ t¹ sta³¹ co prowadzi dalej do powstawania nowych sta³ych i zmiany tego co by³o sta³ymi do tej pory w parametry. Zmiana parametru w sposób nieprzewidziany przez wp³ywaj¹ce na niego sta³e zmusza do zrewidowania tych sta³ych i szukania czegoœ co stoi ponad nimi.
shielder
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #37 :
Wrzesień 13, 2009, 18:12:15 »
WpadÂłem wÂłaÂśnie na ten materiaÂł Maurice Cotterella o grawitacji. JeÂśli Dan wydaje siĂŞ komuÂś zbyt kosmiczny, to polecam:
http://www.mauricecotterell.com/gravity1a.html
waldemar.m
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #38 :
Wrzesień 13, 2009, 21:03:28 »
Cytat: shielder Wrzesień 13, 2009, 17:40:48
To zresztÂą trochĂŞ niefortunne stwierdzenie w pana wykonaniu, bo tutaj wiele osĂłb widzÂąc to sÂłowo natychmiast staje siĂŞ zainteresowane tematem
To dobrze. Mo¿e choÌ kilku z nich g³êbiej wniknie w istotê i sens tego o czym tutaj mowa.
Bo jak to moÂżliwe, Âże z jednego punktu moÂżemy zaobserwowaĂŚ ÂświatÂło dochodzÂące do nas ze wszystkich stron?
Dziwne pytanie! Co najmniej na miarĂŞ dziwadeÂłek Wilczka, za ktĂłre on dostaÂł Nobla. Co jest w tym dziwnego? Czy to, Âże widzimy bĂŞdÂąc de facto "Âślepcami"?
Energia opisywana jako fotony wymija siê swobodnie w ka¿dym punkcie tzw pró¿ni. Nie wspominaj¹c ju¿ o energii hiperwymiarowej obserwowanej w uk³adzie s³onecznym. Dlaczego w wyniku tego przestrzeù nie jest zapchana zderzaj¹c¹ siê mas¹?
A co Pan wie o tej przestrzeni i o tej masie? Ju¿ samo to, ¿e pytanie to wi¹¿e Pan z jakimœ tam hipotetycznym, zmyœlonym fotonem - du¿o mówi.
Co to jest masa? Bo z tego co pan pisze wynika, Âże masÂło w stanie pÂłynnym, moÂże byĂŚ przenoszone tylko przez masÂło w stanie staÂłym.
ProszĂŞ poczytaĂŚ na mojej stronie. A co do masÂła? CoÂż - masÂło w stanie pÂłynnym, to rzeczywiÂście masÂło w stanie pÂłynnym, nie zwaÂżajÂąc na to, Âże masÂło jest maÂślane.
Tutaj mĂłwimy o ÂświĂŞtej geometrii - o wibracjach energii odbieranych na poziomie czasoprzestrzeni jako formy geometryczne. WszechÂświat to informacja. Informacja nie posiada masy. Nie lubimy kulkowych wizji atomu i czÂąsteczek sprzed 300 lat. MĂłwimy o teorii jednolitego pola, a nie dzieleniu wszechÂświata na drobne
Zostawiam PanĂłw z tymi gÂłupotammi sam na sam i ÂżyczÂą powodzenia.
Sta³a fizyczna staje siê parametrem w momencie gdy ulega zmianie. Rozwój nauki polega na znajdywaniu czegoœ nowego, okreœlaniu tego jako sta³¹, by po jakimœ czasie stwierdziÌ jakie si³y rz¹dz¹ t¹ sta³¹ co prowadzi dalej do powstawania nowych sta³ych i zmiany tego co by³o sta³ymi do tej pory w parametry. Zmiana parametru w sposób nieprzewidziany przez wp³ywaj¹ce na niego sta³e zmusza do zrewidowania tych sta³ych i szukania czegoœ co stoi ponad nimi.
Ten fragment da siĂŞ skomentowaĂŚ tylko jednym sÂłowem: beÂłkot!!!
P.S.: MiÂło byÂło, ale to ponad moje siÂły.
shielder
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #39 :
Wrzesień 13, 2009, 21:54:00 »
Polecam trochĂŞ ĂŚwiczeĂą pamiĂŞci krĂłtkotrwaÂłej i dziĂŞkujĂŞ za uwagĂŞ
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
ÂŚWIĂTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi¹¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ÂŚwiĂŞty Graal
=> TwórczoœÌ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osĂłb "wspierajÂące" niektĂłre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYKÂŁAD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nieÂśmiertelnoÂści
=> PREZENTACJA: WyjaÂśniajÂąc grawitacjĂŞ
=> WYKÂŁAD Purpose of DNA [PL]
=> WYKÂŁAD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYKÂŁAD Bliss Practice: Duchowy uÂżytek z energii seksualnej [PL]
=> WYKÂŁAD Fraktalna teoria ÂŚwiadomoÂści, Grawitacji, JĂŞzyka, DNA i Udanej ÂŚmierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret Âżycia i architektura biologiczna
=> WYKÂŁAD: Udana ÂśmierĂŚ i prawdziwa fizyka ÂŚwiĂŞtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - PrzekroczyĂŚ Horyzont ZdarzeĂą
=> SÂłoĂące, UkÂład SÂłoneczny i rok 2012
=> StaroÂżytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje œwiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i œwiata
=> ŒwiadomoœÌ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy PorzÂądek ÂŚwiata w codziennych wiadomoÂściach
=> Globalne ocieplenie - najwiĂŞkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> KÂącik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OGÂŁOSZENIA i INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> OGÂŁOSZENIA
Ładowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|