Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Dan Winter - Wyja¶niaj±c grawitacjê (PREZENTACJA)  (Przeczytany 97471 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
waldemar.m
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 34

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #50 : Wrzesieñ 15, 2009, 02:57:53 »

Jednolito¶æ lub jednorodno¶æ (wolê to drugie) oznacza, ¿e wszech¶wiat jest : jednorodnym kwantowym polem energii o nieskoñczonej ziarnisto¶ci. Podkre¶lê s³owo (nieskoñczonej ziarnisto¶ci) odnosz±c siê do faktu, ¿e gdyby jej nie by³o, nie by³o by jednorodno¶ci.
Dalej pozwolê sobie rozszerzyæ, ¿e ta powy¿sza defincja jest mocno nie¶cis³a, gdy nie przyjmiemy jednoznacznie faktu, ¿e owe pole jest falowym zaburzeniem.Czyli obserwator bêd±cy w dowolnym punkcie obserwacji mo¿e jedynie stwierdziæ fakt zaburzenia energii.

Niby symfonia, a jednak gdy siê temu potokowi s³ów przys³uchaæ uwa¿nie to nie da siê ukryæ, ¿e jest to akademicka kakafonia d¼wiêków. Typowe dla oficjalnej fizyki zmy¶lenia i przeinaczenia. A co tam! Jaka ró¿nica czy pole, czy energia? I tak przecie¿ nie definiujemy ani jednego, ani drugiego. "Nieskoñczono¶æ ziarnisto¶ci" - jaka g³êbia wyrazu! A ¿e niczego za sob± to pojêcia nie niesie? Jaka ró¿nica? Kto bêdzie docieka³? waldemar.m? Zakrzyczymy, za¶miejemy, przypomnimy mu ¿ydowskie pochodzenie (przy takiej ziarnisto¶ci, kto nie jest Zydem?!)

A to ju¿ czysta matafizyka, rodem z osiedlowego podwórka

Bez tego podwórka i bez tego kamienia, nie by³oby Pana i mnie. Dosta³ Pan kiedy¶ kamieniem w g³owê? A ja dosta³em i noszê ¶lad tego wydarzenia ju¿ 50 lat.
Gdy dzisiaj zastanawiam siê nad tym - kto rzuca³ - to dochodzê do wniosku, ¿e napewno - METAFIZYK!

Wiêc je¶li mia³bym na to pytanie uczciwie odpowiedzieæ to znaczenie ma odpowwied¼ na fundamentalne pytanie : kim jestem i co ja tu robiê ? A skoro nie znamy odpowiedzi na o pytanie, to wszelkie inne dzia³ania uwa¿am za buñczuczne i zadufane.

Na to pytanie odpowiada ka¿dy z nas za ka¿dym razem, gdy idzie do urn wyborczych. Na to pytanie odpowiada Pan sobie swoj± reakcj± na s³owa takiego idioty jak Niesio³owski. Zareagowa³ Pan jako¶ na o¶wiadczenie tego faceta o Katyniu? Nie? Reszta to metafizyka!

I na koniec tych pseudoakademickich dysput : nie jest wa¿ne dzi¶ i jutro, lecz wa¿na jest chwila obecna ta która jest, czyli TERAZ.

Dobrze, ¿e znalaz³ Pan w sobie odwagê na kilka s³ów samokrytyki. Powtarzanie za kim¶ i przedstawianie tego jako swoje argumenty - typoowo pseudoakadmickie.

Ludzkie wyobra¿enia typu dzi¶, jutro , wczoraj, przedwczoraj i kiedy¶
to dobra dyskusja na temat, czy dzi¶ pi³em piwo, a je¿eli nie to wypije go jutro...

Rozczarujê Pana! Nie pijê alkoholu, a piwa w pierwszym rzêdzie.

Ps. Nie jestem pewien odno¶nie  wcze¶nieszych dyskusji na temat  C jest constans, lecz powiem, ¿e  D.Winter prawid³owo odniós³ siê do C, poniewa¿ w swej tezie przyj±³ jedynie fakt prêdko¶ci obiektu o zerowej masie jakim jest foton poruszaj±cy siê w pró¿ni.
Wiêc w tym momencie przyj±³ on wzorzec jakim jest prêdko¶æ fotonu w pó¿ni, która jest constans !

Jednym s³owem: BZDURA !!! P.S.: i kosmiczna do tego, ale nie bêdê traci³ czasu na wyja¶nienia.

Inna zupe³nie kwesti± jest rozwa¿anie absorcji, za³amania, dyfrakcji fali itd..   w ¶rodowiskach innych ni¿  pró¿nia, gdzie nastepujê  fazowe przesuniêcie prêdko¶ci.

Druga bzdura. Przymiotnik ten sam.

Koñcz±c ten dyskurs powiemy : C jest constans w pró¿ni, a poza pró¿ni± nie jest.

Oto dowód na to, ¿e k³amstwo powtarzane wielokrotnie, nie zamienia siê w prawdê.

P.S.: Bzdura dotyczy pró¿ni, je¶li pamiêtaæ, ¿e pod terminem ¶wiat³o rozumiemy promieñ monochromotyczny ¶wiat³a naturalnego, lub promieñ monochromotyczny ¶wiat³a lasera i przyjmujemy do wiadomo¶ci, ¿e tak jeden, jak i drugi nie porusza siê z prêdko¶ci±, któr± oficjalna nauka przypisuje c.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 15, 2009, 06:36:09 wys³ane przez waldemar.m » Zapisane
Lucyfer
Moderator Globalny
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 134

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #51 : Wrzesieñ 16, 2009, 14:55:44 »

<a href="http://www.youtube.com/v/PyyZStgaYyo&amp;hl=en&amp;fs=1&amp;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/PyyZStgaYyo&amp;hl=en&amp;fs=1&amp;</a>

Komentarz
Cytat: waldemar.m
Pañski filmik potwierdza tylko Pañsk± ordynarn± g³upotê. Tak przy okazji: wytar³ ju¿ Pan t± pianê, która cieknie Panu z pyska?

http://www.electrino.pl/Forum/viewtopic.php?p=809#809

Krytyka
Cytat: piotrek_b
Wytar³em pianê i przejrza³em jeszcze raz dokumentacje tego eksperymentu na spokojnie.
Znowu doszed³em do wniosku, ¿e spartolili¶cie interpretacje. O ile ja ordynarnie g ³ u p i cz³owiek, dobrze zrozumia³em za³±czone fotografie. To odchylenie to jest ró¿nica w d³ugo¶ci tych jasnych plamek? Jeszcze jedno pytanko: z czego by³y te zwierciad³a? Pokryte szk³em?
Zreszt± i tak wystarczy ¿e u¿yli Panowie soczewki.
To, ¿e ¶lady s± krótsze wynika z za³amania wi±zki. Mog³a to spowodowaæ np. aberracja chromatyczna u¿ytej soczewki lub odbicie od zwierciade³ pokrytych szk³em. Ten eksperyment nie obala sta³o¶ci "c" dla ka¿dej d³ugo¶ci fali elektromagnetycznej.

waldemar.m
Nowy u¿ytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #52 : Wrzesieñ 16, 2009, 15:04:17 »

Krytyka

Pan co¶ krytykuje? Samego siebie? Nie warto. To nieczego nie zmieni. Od tego szarych komórek nie przybywa.

P.S.: plemików te¿.
Lucyfer
Moderator Globalny
Aktywny u¿ytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #53 : Wrzesieñ 16, 2009, 17:38:08 »

Pan co¶ krytykuje? Samego siebie? Nie warto. To nieczego nie zmieni. Od tego szarych komórek nie przybywa.

To krytyka eksperymentu

M±dre odpowiedzi kszta³tuj± realno¶æ.
http://www.electrino.pl/

Staæ Pana na m±dre odpowiedzi?

Cytat: waldemarm
Nie jestem arogancki i nie chcê nim byæ. Ka¿dy ma prawo na swoje ¿ycie i swobod± my¶lenia.
waldemar.m
Nowy u¿ytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #54 : Wrzesieñ 16, 2009, 17:42:54 »

To krytyka eksperymentu

To tanie cwaniactwo, a nie jakakolwiek krytyka. To co¶ takiego jak wystêp tego repera-idioty, który napu¶ci³ bezmózgowców na cz³owieka, który przyszed³ na jego koncert, a wiêc zrzuci³ siê i na jego honorar.

OK! Koñczê t± wymianê pogl±dów.
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #55 : Wrzesieñ 16, 2009, 18:58:18 »

Panie Waldemarze,
Delikatnie mówiæ Pana styl wypowiedzi nie zachêca do prowadzenia rozmowy. Albo Pan siê ustosunkowuje ¿yczliwie i merytorycznie albo wcale. Uwa¿am, ¿e "personalne wycieczki"  s± ca³kowicie nie na miejscu.

Otrzyma³em od jednego z forumowiczów wniosek o usuniêcie Pana z forum. Pozwolê sobie go zacytowaæ bez wskazywania autora, gdy¿ nie mogê siê z nim skontaktowaæ, aby uzyskaæ zgodê na podanie jego nicka.
Cytujê:
"stawiam oficjalny wniosek o wyresetowanie Pana Waldemar M z Twojego forum, 
bo ta skala agresji jest po prostu trudna do zniesienia;
nie chodzi mi o jakie¶ normy kulturowe i spo³eczne, ale absolutne minimum wzajemnego szacunku;
niestety taki stan psychiczny dzia³a jak wirus i z Twojego warto¶ciowego forum zaraz zrobi siê pod³y hyde park;
ten Pan ma ju¿ swoje forum i tam niech siê wy¿ywa
pozdrawiam"

Tym samym z przykro¶ci± informujê Pana, ¿e je¶li agresja s³owna z Pana strony nie ustanie, to bêdê zmuszony zablokowaæ Pana konto na forum. I zrobiê to z pewnym niesmakiem, gdy¿ uwa¿am, ¿e mo¿e wnie¶æ Pan wiele cennych informacji do rozmowy przy minimum dobrej woli z Pana strony...
O¶wiadczam te¿, ¿e nie bêdê ustosunkowywa³ siê do ewentualnych osobistych insynuacji z powodów, których nie muszê chyba t³umaczyæ...
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 16, 2009, 19:09:14 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
Lucyfer
Moderator Globalny
Aktywny u¿ytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #56 : Wrzesieñ 16, 2009, 19:47:21 »

Cytat: silver
C jest constans w pró¿ni, a poza pró¿ni± nie jest.

Badania prêdko¶c ¶wiat³a naturalnego zosta³y przeprowadzone w atmosferze powietrza

Rezultaty badania prêdko¶ci rozprzestrzenienia
promieni monochromatycznych ¶wiat³a naturalnego
w atmosferze powietrza w funkcji od kroku elektrino.
http://www.electrino.pl/Forum/viewtopic.php?p=412#412

My dokazali¶my, ¿e prêdko¶æ ¶wiat³a naturalnego jest mniejsza o 3,4% i ... uwaga - nie jest constans!

Cytat: piotrek_b
W eksperymencie Younga i Forbesa ró¿nica pomiêdzy niebieskim i czerwonym wynosi³a ok. 2% (o ile dobrze pamiêtam 1,8%) i wynika³o to z ró¿nicy prêdko¶ci poch³aniania i reemisji ¶wiat³a o ró¿nych d³ugo¶ciach fal przez o¶rodek jakim by³o powietrze. Wam natomiast wysz³a ró¿nica a¿ 34% pomiêdzy niebieskim a czerwonym!
http://www.electrino.pl/Forum/viewtopic.php?p=833#833

Bzdura dotyczy pró¿ni

Dlaczego?

waldemar.m
Nowy u¿ytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #57 : Wrzesieñ 16, 2009, 19:59:06 »

Panie Waldemarze,
Delikatnie mówiæ Pana styl wypowiedzi nie zachêca do prowadzenia rozmowy. Albo Pan siê ustosunkowuje ¿yczliwie i merytorycznie albo wcale. Uwa¿am, ¿e "personalne wycieczki"  s± ca³kowicie nie na miejscu.

Panie Leszku,

Jest mi absolutnie obojêtne, co Pan zrobi. ja wiem, ¿e mam racjê i nie przekracza³em ¿adnych norm spo³ecznego wspó³¿ycia. To wobec mnie zastosowano na tym formum obstrukcyjne podej¶cie i zrobi³ to nie jeden forumczanin. Najlepszy przyk³ad ma Pan w ostatnich dwóch postach poprzedzaj±cych Pañsk±, ¼le skierowan± interwencjê. To u¿ytkownika Lucyfer powinien by³ Pan upomnieæ, ale ... zrobi Pan jak Pan zechce.

Ja gwarantujê, ¿e nie popuszczê bez reakcji ¿adnego takiego ... brania pod w³os.

Proszê przeczytaæ dwa posty Lucyfera. Nie móg³ on tak od razu jak w ostatnim po¶cie? Gdzie Lucyfer powinien krytykowaæ moj± stronê i przeproiwadzony eksperyment? Oczywi¶cie na mojej stronie, ale nie ...

Jak mi to ju¿ obrzyd³o! Jedno jest pewne. Ja niczego nie stracê.
waldemar.m
Nowy u¿ytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #58 : Wrzesieñ 16, 2009, 20:05:46 »

Badania prêdko¶c ¶wiat³a naturalnego zosta³y przeprowadzone w atmosferze powietrza

100% pomiarów prêdko¶ci ¶wiat³a naturalnego przeprowadzono za te 300 lat w atmosferze powietrza.

Wiêc dlaczego Pana niby dziwi to, ¿e my zrobili¶my tak samo?

My dokazali¶my, ¿e prêdko¶æ ¶wiat³a naturalnego jest mniejsza o 3,4% i ... uwaga - nie jest constans!

Wam natomiast wysz³a ró¿nica a¿ 34% pomiêdzy niebieskim a czerwonym!

Nam ta ró¿nica wynios³a 18% i mówimy: Powtórzcie eksperyment!!! Doka¿cie nam, ¿e nie mamy racji!

Bzdura dotyczy pró¿ni

Dlaczego?

Bo pró¿ni nie ma! Nikt jej nie widzia³. Nikt jej nie bada³. Nikt w pró¿ni nie bada³ ¶wiat³a.

Dlaczego? Bo w pró¿ni nie ma ¶wiat³a.
waldemar.m
Nowy u¿ytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #59 : Wrzesieñ 16, 2009, 20:08:23 »

Zegnam to warto¶ciowe forum!
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: