Podró¿uj±c po swiecie stwierdzam,¿e nigdzie nie ma tak przyta³czaj±cego kraju jakim jest Polska.
Trochê przyt³aczaj±co zabrzmia³a ta wie¶æ.
Oj... nie ... nie...
A mo¿e tylko Ty tak to widzisz...
A mo¿e trzeba poszukaæ piêkna...
Piêkna nie na zewn±trz, nie w ¿adny kraju, regionie, miejscu, ale.......
w sobie.
A dopiero gdy odnajdziesz piêkno Swojego nieocenionego ludzkiego bytu, wtedy dostrze¿esz piêkno wszêdzie.....
Spojrzysz na kwiat i bêdziesz zdziwony jaki on jet piêkny.Powiesz wtedy, dlaczego wcze¶niej ja takiego go nie widzia³em ? Spojrzysz na pszczo³ê i bêdziesz zadziwiony jej m±dro¶ci± i niezwyk³o¶ci±.Usi±dziesz i bêdziesz chcia³ pos³uchaæ wiatru, bo poczujesz, ¿e niesie on jak±¶ wie¶æ i przes³anie dla Ciebie. A mo¿e w koñcu bêdziesz chcia³ wstaæ o poranku i pos³uchaæ niezwyk³ego ¶piewu ptaków, niezwyk³ego koncertu , którego nie jest wstanie zagraæ ¿aden instrument ¶wiata.....
Byæ mo¿e pójdziesz te¿ nad rzekê, aby popatrzeæ, jak ona spokojnie, lecz z determinacj± p³ynie do celu, do ¼ród³a.......
Ciemno¶æ, to brak ¶wiat³a....
Ciemno¶æ, to brak rado¶ci, której w sobie jeszcze nie odnale¼li¶my.
Ciemno¶æ, to brak wiedzy i zaufania wobec swojej prawdy.
Ciemno¶æ, to widzenie rzeczy wypaczonych.
Ciemno¶æ , to brak mi³o¶ci, któr± przys³ania lêk.
A wiêc budzimy siê niczym ma³e dzieci i widzimy, ¿e to co nazywamy ¿yciem, by³ tylko ¶wiadomy sen.
Nie damy rady ju¿ siê cofn±æ.B³ysk ¶wiat³a wewn±trz Nas jest zbyt potê¿ny.
Mo¿emy tylko poj¶æ dalej, przed siebie, aby do¶wiadczyæ swojej niezwyk³ej prawdy, swojego piêkna, swojego ¶wiadectwa, wiary w swoj± ¶wiadomo¶æ.
Wybór zawsze nale¿y do Nas.
Czy chcemy widzieæ piêkno, dobro, prawdê, mi³o¶æ.
Wybór nale¿y do Nas, bo to My projektujemy ten ¶wiat, bo ¶wiata nie ma - ¦wiat to My.
Piêkno.Piêkno w ka¿dym spojrzeniu, w ka¿dym s³owie, ka¿dym dotyku, ka¿dym u¶miechu.
Piêkno, które jest w Tobie, ale go nie widzisz, które jest w ka¿dym Twoim oddechu, ale.... go nie s³yszysz, jest w Twoim sercu, ale go... nie czujesz.
Ale dlaczego go nie czujesz, dlaczego go nie widzisz i go nie s³yszysz.
Poniewa¿ wszystko..... przychodzi do Nas zaproszenie.
Tym zaproszeniem jest otwarto¶æ, zaufanie, zrozumienie, dojrza³o¶æ serca, czyli ¶wiadomo¶æ serca lub m±dro¶æ serca.
.