Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Strona g³ówna
Pomoc
Search
Zaloguj siê
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
>
Nassim Haramein - Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ
>
1.0 W poszukiwaniu pierwotnego wzorca FILM
Strony:
«
1
2
3
4
5
»
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: 1.0 W poszukiwaniu pierwotnego wzorca FILM (Przeczytany 46841 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Xellos
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 100
Odp: 1.0 W poszukiwaniu pierwotnego wzorca FILM
«
Odpowiedz #20 :
Grudzieñ 06, 2009, 17:46:12 »
Taka teoria i tak jest ograniczona
Gdy¿ zak³ada, ¿e wyobrazili¶my sobie wszystko co istnieje...a ja mogê zrobiæ odmienne za³o¿enie, ¿e taki podzia³ wynika z naszej ograniczonej wiedzy. I tym samym mogê dorysowaæ 11- wymiar ;p
Moim zdaniem, ¶wiêta geometria opisuje nieskoñczono¶æ czyli tak naprawdê nie mamy zielonego pojêcia jak daleko siêga ¶wiat w stronê mikro i w stronê makro w stosunku do nas.
Wszystko co mamy to tylko teorie. A przestudiowanie rozwoju kosmologi pokazuje, ¿e cz³owiek ca³y czas ewoluuje i ci±gle stawia sobie tak zwany "koniec". ¯e tam jest ju¿ koniec i nic nie ma. A pó¼niej dochodzi jakie¶ nowe zdjêcie z teleskopów i znowu jest "o kurde jednak jest co¶ jeszcze wiêkszego i dalszego"
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 241
«
Odpowiedz #21 :
Grudzieñ 06, 2009, 23:31:28 »
Ten filmik z 10-cioma wymiarami jest gdzie¶ ju¿ na tym forum w innym miejscu.
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=93.0
@Xellos cyt.:
Taka teoria i tak jest ograniczona Gdy¿ zak³ada, ¿e wyobrazili¶my sobie wszystko co istnieje...
Ogl±daj uwa¿nie...(odno¶nie 10 wymiaru) cyt.:
Musimy sobie wyobraziæ wszystkie mo¿liwe rozga³êzienia dla wszystkich mo¿liwych linii czasu wszystkich mo¿liwych wszech¶wiatów i traktowaæ to jako pojedyñczy punkt.
Podaj cokolwiek, totalnie abstrakcyjnego, ale innego, nie mieszcz±cego siê w 10 wymiarze.
Mówi±c, ¿e tu jest koniec autor mówi o nieskoñczono¶ci mo¿liwo¶ci zawieraj±cych siê w tym wymiarze. Oczywi¶cie podsumowuj±c t± animacjê przypomina, ¿e nie jest to jaka¶ zunifikowana koncepcja. Chodzi o "zobrazowanie" wielowymiarowo¶ci.
¦wiêta geometria nie k³uci siê z wielowymiarowo¶ci±.
W ¶wiecie "nauki" chyba ju¿ od jakich¶ 100 lat nikt nie próbuje okre¶liæ skoñczono¶ci wszech¶wiata (nie biorê pod uwagê idiotów). Ewentualnie pojawiaj± siê nowe teorie np. nieskoñczono¶ci i te mo¿na broniæ lub obalaæ.
«
Ostatnia zmiana: Grudzieñ 08, 2009, 15:12:27 wys³ane przez Echnaton
»
Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Xellos
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #22 :
Grudzieñ 06, 2009, 23:39:21 »
To bardzo proste...do³o¿ê kolejny punkcik i powiem, ¿e tam s± zawarte wszystkie niemo¿liwe do wyobra¿enia dla nas rozga³êzienia. Zrobiê liniê i powiem, mam 11-wymiar.
Nie dostrzegasz ograniczenia tutaj umys³em ludzkim ? Przecie¿ ogl±dam uwa¿nie. Po³ó¿ wiêkszy akcent na "Musimy sobie wyobraziæ"
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ:
«
Odpowiedz #23 :
Grudzieñ 06, 2009, 23:57:15 »
He he... ale to tylko gra s³ów.
Temat jest ciê¿ki do zobrazowania, dlatego autor czêsto powtarza "musimy sobie wyobraziæ". Zawarte elementy w danym zbiorze s± nieskoñczone.
Nieskoñczone z punktu widzenia wielo¶ci, jak i abstrakcyjno¶ci, czyli i te za³o¿enia "nie mieszcz±ce" siê w naszych g³owach nawet jako abstrakcje te¿.
S³owo MO¯LIWE znaczy nieskoñczenie wiele. Tu w tych s³owach te¿ trzeba umiejêtnie pos³ugiwaæ sie wyobra¼ni±.
Dla mnie najs³abiej przedstawi³ wymiar czwarty jako "¶limaka" czy "wê¿a" - bardzo b³êdnie dla wyobra¼ni. Ale to moje byc mo¿e subiektywne zdanie.
«
Ostatnia zmiana: Grudzieñ 06, 2009, 23:58:46 wys³ane przez Echnaton
»
Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Xellos
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #24 :
Grudzieñ 07, 2009, 00:10:05 »
Mhm i dlatego ja uwa¿am, ¿e co¶ takiego nie istnieje. To banalne uproszczenie, ¿e tam jest koniec w którym zawiera siê wszystko. A ja uwa¿am, ¿e tego koñca nie ma.
Po prostu nie ma ¿adnego dowodu na to, ¿e nie ma dalszego zbioru. A ca³a teoria opiera siê w³a¶nie na grze s³ów. Bo skoro umie¶cili¶my wszystko to nikt nie ma prawa siê odezwaæ
Jak ju¿ mówi³em, ograniczeniem jest tu cz³owiek i pojêcia które zna i u¿ywa.
A rozwój nauki udowadnia, ¿e ci±gle dowiadujemy siê czego¶ nowego. Kiedy¶ koniec ¶wiata by³ za horyzontem
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620
To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie
«
Odpowiedz #25 :
Grudzieñ 07, 2009, 01:19:30 »
Kiedy¶ koniec ¶wiata by³ za horyzontem
I dalej tam jest
Xellos
. Za horyzontem zdarzeñ , którym jest ka¿dy z nas
Bo je¶li by Ciebie nie by³o, to jak móg³by¶ zauwa¿yæ pocz±tek , koniec i wszystko to, co pomiêdzy ? To jest ¶wiat wed³ug Ciebie
.. " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza Mooji - " s± w Twoim umy¶le, s± w Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ:
«
Odpowiedz #26 :
Grudzieñ 07, 2009, 10:01:46 »
Xellos cyt.:
To banalne uproszczenie, ¿e tam jest koniec w którym zawiera siê wszystko. A ja uwa¿am, ¿e tego koñca nie ma.
Dobrze ¿e znajdujemy siê w w±tku z I cz. Nassima. Zobacz ten pierwszy prosty fraktal który prezentuje Haramein. Jest on ograniczony ko³em, ale ma nieskoñczenie wiele elementów wewn±trz (gwiazd Dawida). Je¿eli we¼miemy rozga³êzienia dla linii czasu wszystkich mo¿liwych wszech¶wiatów to mo¿emy potraktowaæ je jako ten okr±g. Natomiast wszystkie koncepcje (nieskoñczenie wiele mo¿liwo¶ci) jako nieskoñczenie wiele elementów-fraktali wewn±trz.
Tutaj niechodzi ju¿ o u³omno¶æ ludzkiego rozumu, czy pomys³owo¶æ ludzk±.
W tej koncepcji wielowymiarowo¶ci w 10-tym wymiarze zawarte jest wszystko co obejmuje potencjalny ludzki umys³ i czego nie obejmuje. No bo jak inaczej rozumieæ nieskoñczenie wiele mo¿liwo¶ci ? Tego nie obejmuje nasz umys³...
Xellosie, nie ma na to wszystko "dowodu", poniewa¿ poruszamy siê w sferze teorii. Je¿eli niezgadzasz siê z t± koncepcj± mo¿esz próbowaæ zbudowaæ inn±, która bêdzie zak³ada³a wiêcej ni¿ 10 wymiarów. Tutaj 11-stej nie wci¶niesz.
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 196
«
Odpowiedz #27 :
Grudzieñ 07, 2009, 10:39:13 »
Obawiam siê, ¿e wszyscy jednocze¶nie mo¿ecie mieæ racjê...
opis "rzeczywisto¶ci" poprzez s³owa, to beznadziejne zadanie i umys³owa pu³apka;
umys³ (umys³ latawca jak go zwa³ Don Juan) nie ma instrumentów poznawczych, dziêki którym s³owami móg³by opisaæ "wszystko¶æ";
ten prawdziwy umys³ ludzki niestety chyba wydaje siê byæ stworzony jedynie do do¶wiadczania i kreacji, a nie do opisu;
ale czy potrzeba czego¶ wiêcej?
st±d tak czêsto mówimy inaczej o tym samym, bo nie umiemy kreowaæ, a do¶wiadczamy tak na prawdê tego co wcze¶niej opisali¶my
Xellos
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #28 :
Grudzieñ 07, 2009, 23:43:20 »
@Echnaton
Rzecz w tym, ¿e rysuj±c ko³o zacz±³ przybli¿aæ. A co jakby zacz±³ oddalaæ ? Nic. Wysz³o by to samo. Tak ja to widzê.
Co to znaczy ? ¯e mam 10 wymiar punkt, i nazywam to rzeczy, które cz³owiek zna i nie zna, czyli dla niego jest to wszystko. Innymi s³owy nawet rzeczy, które nie zna, definicje ich nieznajomo¶ci opieram na definicji tego s³owa i znaczenia. Nie oznacza, to ¿e wszystko co nie zna jest tu zawarte, bo mog± byæ rzeczy, które nie dane s± mu poznaæ. Nawet za milion lat ewolucji i tyle. Nie bêdzie mia³ szans poznaæ, bo nie dla niego to istnieje.
Wiêc obok narysujê drugi punkt i nazwie, w tym punkcie zawarte jest co to zna i nie zna gatunek X, kosmita, enki (
) . Po³±czê razem i powiem wymiar 11 to po³±czenie miêdzy ¶wiatami ró¿nych gatunków.
Rzecz w tym, ¿e koncepcja tej teorii bazuje na tym co znamy. Bo oczywi¶cie nie mo¿e bazowaæ na tym czego nie znamy bo jak ? Ale je¶li czego¶ nie znamy nie oznacza to, ¿e nie istnieje.
Wychodzi co¶ takiego co napisa³ @konserwa. Pu³apka.
St±d mój ¶wiatopogl±d opieram w³a¶nie na takiej kuli Nassima, która mo¿na przybli¿aæ i oddalaæ - jak daleko i czy w nieskoñczono¶æ, nie mam zielonego pojêcia. A poniewa¿ nie mam ¿adnych dowodów na zakoñczenie tego procesu gdziekolwiek, pozostawiam umys³ otwarty. Ja siê ¶wietnie czuje, nie wiedz±c gdzie jest koniec, nie mam mo¿liwo¶ci poznawczych tego, widocznie natura tego nie przewidzia³a i nie wyposa¿y³a mnie w narzêdzia pozwalaj±ce mi weryfikacjê tego.
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ:
«
Odpowiedz #29 :
Grudzieñ 08, 2009, 02:09:10 »
O Bo¿e! Ratunku... (to powiedzia³em na g³os po przeczytaniu powy¿szego posta).
Dopiero po rozszyfrowaniu pojedyñczych fragmentów zrozumia³em, ¿e nie mamy doczynienia z t± konkretn± teori± 10 wymiarów i ewentualnym jej obaleniem.
Tutaj jest równie¿ (cyt:) "kula Nassima któr± mo¿na oddalaæ i przybli¿aæ" (?), s± równie¿ kosmici, gatunek X i enki (
). Na szczê¶cie Xelos na koniec przyznaje ¿e (cyt.) "Ja siê ¶wietnie czuje, nie wiedz±c gdzie jest koniec, nie mam mo¿liwo¶ci poznawczych tego, widocznie natura tego nie przewidzia³a i nie wyposa¿y³a mnie w narzêdzia pozwalaj±ce mi weryfikacjê tego." ...jakiegokolwiek koñca to dotyczy - zgadzam siê...
Proponujê drogi Xelosie zapoznaæ siê najpierw z zagadnieniem wielowymiarowo¶ci jako takim. Potem na stopklatce z w³asnymi przyk³adami zapoznanie siê z kolejnymi wymiarami w tym konkretnym przyk³adzie 10 wymiarowej teorii. Jak dojdziesz do 10 wymiaru, to mam nadzieje ¿e doznasz o¶wiecenia.
Je¿eli nie, to przy wymy¶laniu 11 wymiaru we¼ tylko pod uwagê, ¿e wszystkie mo¿liwe wszech¶wiaty w 10 wym. mog± byæ dowolne zak³adaj±c nieskoñczenie wiele linii czasu. (nie ograniczaj siê do logicznego my¶lenia, nie musisz)
¯eby pobudziæ Twoj± wyobra¼nie podam przyk³ad "z rêkawa":
Mo¿esz my¶leæ o wszech¶wiecie opartym na ró¿owych widelcach, które s± niebieskimi ³y¿kami. Wystêpuj± zjawiska paranormalne, jako naturalne. Nie istniej± znane nam prawa fizyki i matematyki a s± jakie¶ irracjonalne... Ca³y wszech¶wiat wype³nia nieskoñczona masa granitu a pró¿ni nie ma. itd.
Dodatkowo, je¿eli wymy¶lisz jeszcze tysi±c innych wszech¶wiatów i przemno¿ysz przez 7 mld ludzi, którzy te¿ wymy¶lili po tysi±c innych wszech¶wiatów i we¼miesz miliard innych gatunków X, razy milion populacji, razy tysi±c ich pomys³ów i trylion pomys³ów samego enkiego (nikogo nie pomin±³em?) TO W DALSZYM CI¡GU BÊDZIEMY W 10 WYMIARZE !!! (bior±c pod uwagê t± konkretn± teoriê).
Pozdrawiam
Strony:
«
1
2
3
4
5
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
¦WIÊTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi±¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ¦wiêty Graal
=> Twórczo¶æ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osób "wspieraj±ce" niektóre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYK£AD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nie¶miertelno¶ci
=> PREZENTACJA: Wyja¶niaj±c grawitacjê
=> WYK£AD Purpose of DNA [PL]
=> WYK£AD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYK£AD Bliss Practice: Duchowy u¿ytek z energii seksualnej [PL]
=> WYK£AD Fraktalna teoria ¦wiadomo¶ci, Grawitacji, Jêzyka, DNA i Udanej ¦mierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret ¿ycia i architektura biologiczna
=> WYK£AD: Udana ¶mieræ i prawdziwa fizyka ¦wiêtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ
=> S³oñce, Uk³ad S³oneczny i rok 2012
=> Staro¿ytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje ¶wiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i ¶wiata
=> ¦wiadomo¶æ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy Porz±dek ¦wiata w codziennych wiadomo¶ciach
=> Globalne ocieplenie - najwiêkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> K±cik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OG£OSZENIA i INICJATYWY SPO£ECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPO£ECZNE
=> OG£OSZENIA
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|