Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: 1 2 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Nassim i Nibiru (2003)  (Przeczytany 16837 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
KapÂłan 718
Gość
« : Październik 28, 2009, 23:36:02 »

znalazÂłem coÂś ciekawego, myÂślĂŞ, Âże zasÂługuje to na inny temat - Nassim w roku 2003 rozwiÂązaÂł zagadkĂŞ Planety X znanej jako NIBIRU:

http://tu.tv/videos/nassim-haramein-nibiru-el-planeta-x-ya

pozdrawiam

Miszelos
Gość
« Odpowiedz #1 : Październik 30, 2009, 23:04:23 »

Mistrzu, mĂłgÂłbyÂś w skrĂłcie powiedzieĂŚ co Pan Nassim odkryÂł? Niestety nie jestem zbyt dobry z angielskiego ze "sÂłuchu" Smutny
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #2 : Listopad 01, 2009, 17:06:38 »

odkryÂł, Âże NASA ukrywa istnienie planety X - NIBIRU i pokazaÂł JÂĄ na tym video!

jak dla mnie - szok  Szok

718'
Redmuluc
Nowy uÂżytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Listopad 01, 2009, 22:12:35 »

Cokolwiek to jest - nie jest to Nibiru, z prostej przyczyny - Nibiru nie istnieje...i myÂślĂŞ Âże juÂż to wyjaÂśniliÂśmy.

http://davidicke.pl/index.php/filmy/59-michael-heiser/146-michaelheiser.html

Mit ten zostaÂł caÂłkowicie spreparowany przez Z. Sitchna.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #4 : Listopad 02, 2009, 10:44:54 »

@redmuluc ale NASSIM nie opieraÂł siĂŞ na "odkryciach" Sitchina a raczej je obaliÂł i wyÂśmiaÂł w sumie, nie obchodzi mnie Heiser - taki sam fanatyk jak Sitchin ale w drugÂą stronĂŞ - staÂł siĂŞ anty-sitchinowcem gubiÂąc przez to neutralny oglÂąd i straciÂł wg mnie autorytet...

718'
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #5 : Listopad 02, 2009, 11:17:39 »

Nassim mĂłwi jedynie, Âże byÂła to kometa dwukrotnie wiĂŞksza od Jowisza i byÂł nieco zdziwiony, Âże nie zauwaÂżyli jej ludzie, ktĂłrzy patrzÂą w niebo i oczekujÂą przybycia Nibiru... co - summa sumarum - nie oznacza, Âże to byÂło Nibiru...
Du¿o ciekawsze od nazwy jest chyba jednak to dlaczego jeszcze ¿yjemy... poniewa¿ obiekt takiej wielkoœci powinien mocno zaburzyÌ orbitê Ziemi (i nie tylko) i powinno dojœÌ tu do niez³ych zaburzeù z Tsunami na czele...

« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2009, 11:20:34 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
Redmuluc
Nowy uÂżytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Listopad 02, 2009, 11:33:46 »

@redmuluc ale NASSIM nie opieraÂł siĂŞ na "odkryciach" Sitchina a raczej je obaliÂł i wyÂśmiaÂł w sumie, nie obchodzi mnie Heiser - taki sam fanatyk jak Sitchin ale w drugÂą stronĂŞ - staÂł siĂŞ anty-sitchinowcem gubiÂąc przez to neutralny oglÂąd i straciÂł wg mnie autorytet...

Ale ja nie napisaÂłem Âże musiaÂł siĂŞ opieraĂŚ na "odkryciach Sitchina". To byÂła jedynie ogĂłlna uwaga dotyczÂąca Nibiru wspomnianego w poÂście. Co do Heisera to jest wprost przeciwnie...dokonaÂł caÂłkowicie neutralnej analizy, takie sÂą po prostu fakty historyczne i jĂŞzykowe ktĂłre udowodniÂł - majÂąc absolutnie neutralny poglÂąd, co niby miaÂł powiedzieĂŚ...Co?

"Nassim mĂłwi jedynie, Âże byÂła to kometa dwukrotnie wiĂŞksza od Jowisza " ....

Jaszczurka wiĂŞksza od sÂłonia to "dinozaur", nazywanie tego jaszczurkÂą to maÂłe niedopatrzenie. (to Âżart )

Du¿o ciekawsze od nazwy jest chyba jednak to dlaczego jeszcze ¿yjemy... poniewa¿ obiekt takiej wielkoœci powinien mocno zaburzyÌ orbitê Ziemi (i nie tylko) i powinno dojœÌ tu do niez³ych zaburzeù z Tsunami na czele...

WÂłaÂśnie, ..o ile nie doszÂło do pomyÂłki w interpretacji na podstawie skÂąpych danych. Z czego prosty wniosek Âże nie moÂże to byĂŚ coÂś "materialnego-masywnego" bo jeszcze Âżyjemy.  Czyli poprzez analogiĂŞ, nie jest to kometa lub planeta.

Oczywiœcie istnieje druga mo¿liwoœÌ...Enki macza³ w tym palce...

« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2009, 11:37:44 wysłane przez Redmuluc » Zapisane
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #7 : Listopad 02, 2009, 11:41:55 »

Redmuluc:
"Nassim mĂłwi jedynie, Âże byÂła to kometa dwukrotnie wiĂŞksza od Jowisza " .... DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech
Jaszczurka wiĂŞksza od sÂłonia to "dinozaur", nazywanie tego jaszczurkÂą to maÂłe niedopatrzenie. (to Âżart DuÂży uÂśmiech JĂŞzyk)

Jak mĂłwi "kometa" to piszĂŞ, Âże mĂłwi o komecie...
Zerknij na ten filmik, bo jeÂśli nie jest to fotomontaÂż, to rozbÂłysk sÂłoneczny faktycznie zmieniÂł orbitĂŞ tej komety - "komety"  -  to tak a propos maczania palcĂłw przez kogoÂś...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2010, 09:44:39 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
Redmuluc
Nowy uÂżytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Listopad 02, 2009, 13:21:48 »

PogrzebaÂłem trochĂŞ, MĂłwimy tutaj "komecie" NEAT C/2002 V1 (faktycznie)

Jakikolwiek obiekt tej wielkoÂści 2xjowisz zdestabilizowaÂłby ukÂład sÂłoneczny, tak siĂŞ nie staÂło.
RozbÂłysk sÂłoneczny (jakikolwiek) nie byÂłby w stanie zmieniĂŚ orbity tak gigantycznego obiektu, bo orbita naszej planety w takim wypadku byÂłaby juÂż dawno zmieniona, (o Merkurym i Wenus nie wspomnĂŞ) Taki rozbÂłysk musiaÂłby wygenerowaĂŚ energiĂŞ wiĂŞkszÂą niÂż grawitacja sÂłoĂąca, czyli Âże musiaÂłoby to coÂś innego w charakterze.

Coœ tutaj mocno nie pasuje. Najpewniej jej wielkoœÌ
Zdaje siĂŞ Âże brakuje sporo zdjĂŞĂŚ  pomiĂŞdzy 05:00 -- 17:00 ?

http://www.bibliotecapleyades.net/imagenes3/comet_nasa_4.jpg

Tutaj jest znacznie wiêcej szczegó³ów. Pisz¹ tutaj ¿e by³o to mog³o byÌ cztery razy wiêksze od Jowisza?
http://www.bibliotecapleyades.net/hercolobus/esp_hercolobus_5.htm

To jest ciekawe ;-)

JeÂżeli to wyÂżej jest Neat, to czym jest ten "blink" poniÂżej ?
Najprawdopodobniej blinkiem z powodu rozbÂłysku.

ÂźrĂłdÂło: http://www.oa.uj.edu.pl/apod/apod/ap030224.html

Opis: Kometa NEAT jasno zap³onê³a, wtedy S³oùce wystrzeli³o. Gdy kometa wlecia³a w obrêb orbity Merkurego rozwijaj¹c d³ugi i zwiewny warkocz sk³adaj¹cy siê z gazu i py³u, wyst¹pi³ olbrzymi koronalny wyrzut materii (ang. Coronal Mass Ejection, CME) ze S³oùca. Jednak zarówno przypadkowa gor¹ca kula gazu s³onecznego jak i silny blask œwiat³a s³onecznego nie by³ w stanie rozbiÌ j¹dra komety. Zjawisko to mia³o miejsce zbyt blisko S³oùca, ¿eby mog³o byÌ obserwowane przez ludzi z Ziemi, ale orbituj¹cy wokó³ S³oùca satelita SOHO mia³ niczym nieprzes³oniêty widok na pokaz niebieskiego œmia³ka. Powy¿sze zdjêcie zrobiono 18 lutego kiedy kometa by³a tak jasna, ¿e utworzy³a sztuczny poziomy œlad na obrazku z kamery. Podczas spotkania ze S³oùcem kometa NEAT, oficjalnie oznaczana jako C/2002 V1, rozjaœni³a siê do drugiej wielkoœci gwiazdowej. NieprzeŸroczysty dysk zas³ania³ œwiat³o S³oùca. Odlatuj¹ca w kierunku zewnêtrznych czêœci Uk³adu S³onecznego kometa narazie pozostaje jasna, ale z pewnoœci¹ zblednie oddalaj¹c siê od S³oùca. Niemniej jednak przez najbli¿szy miesi¹c obserwatorzy z po³udniowej pó³kuli najprawdopodobniej bêd¹ mogli obserwowaÌ kometê NEAT przez lornety.

Tutaj inny cytat wziĂŞty stÂąd: http://forum.gavagai.pl/index.php?topic=159.0;wap2

Martin: Czy kometa NEAT by³a niespodziank¹? Czy pojawi³a siê nie wiadomo sk¹d, czy te¿ spodziewali siê jej? McCanney: Nie. Kometa NEAT to kolejne wielkie j¹dro wielkoœci planety, co najmniej wielkoœci Ksiê¿yca, a mo¿e i wiêksze. NASA wiedzia³a, ¿e siê zbli¿a. Prawdopodobnie zaobserwowali j¹ ju¿ wiele lat temu jako czêœÌ zbli¿aj¹cej siê nawa³y, któr¹ uwa¿am za czêœÌ œwity Planety X. Nie chcieli, aby ktokolwiek siê o tym dowiedzia³, z prostego powodu - wiedzieli, ¿e zbli¿y siê okr¹¿aj¹c S³oùce i ¿e jest du¿a. Prawdopodobnie zupe³nie nie spodziewali siê, ¿e bêdzie tak jasna, jak by³a. By³a widoczna na dziennym niebie tu¿ obok S³oùca, kiedy je mija³a - przez 12 godzin, kiedy siê zbli¿a³a.

Czyli w sumie sprawa dlaczego istniejemy siê wyjaœni³a. By³a ogromna jak na kometê ale raczej nie by³a wielkoœci 2x Jowisza. Rozb³ysk móg³by byÌ przypadkowy, lub tez zwi¹zany z teori¹ elektryczn¹ Velikowskiego co spowolni³o jej prêdkoœÌ.

Jednak zdaje siĂŞ Âże byÂła to po prostu zwykÂła trajektoria "wielkiej" komety...

StaÂło siĂŞ jeszcze coÂś:

McCanney: Nie wiemy. OczywiÂście NASA ma bardzo dobre dane na ten temat. Inny waÂżnÂą rzeczÂą, jakÂą chciaÂłem juÂż wczeÂśniej powiedzieĂŚ w odniesieniu do komety Hale-Boppa, jest to, Âże w szeÂścioletnim okresie w latach 1991-1996, kiedy rzeczywiÂście dotarÂła do pery helium[3], straciÂła trzy miesiÂące na przybycie ze wzglĂŞdu na to, Âże ciÂągnĂŞÂła za sobÂą ogromny ogon. Tylko dlatego nie nastÂąpiÂło bezpoÂśrednie zderzenie z ZiemiÂą. MĂłwiÂąc “bezpoÂśrednie zderzenie”, nie mam tu, oczywiÂście, na myÂśli uderzenia w powierzchnie Ziemi, ale to, Âże znaleÂźlibyÂśmy siĂŞ w odlegÂłoÂści okoÂło miliona mil (1600000 km] od niej. KaÂżdy, kto zna siĂŞ na rzeczy, wie, Âże to oznaczaÂłoby ogromne zniszczenia na naszej planecie. NastÂąpiÂłyby potworne pÂływy. Jedynie dziĂŞki temu, Âże coÂś jÂą zwolniÂło, rozminĂŞliÂśmy siĂŞ z niÂą.

PrzypomnijmyÂż  Âże filmik pochodzi z 2003 roku i sprawa jest juÂż dosyĂŚ stara i mocno przegadana.
Temat byÂł ciekawy, ale sobie poleciaÂł dalej. W tym czasie teoria Âże byÂła to Nibiru byÂła bardzo popularna, w necie byÂło masĂŞ spekulacji na ten temat.
(Nawiasem mĂłwiÂąc wg Sitchina Nibiru jest 4 x wiĂŞksza od Ziemi - a nie 2 x od Jowisza)
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2009, 14:55:42 wysłane przez Redmuluc » Zapisane
VAV EL
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #9 : Listopad 02, 2009, 15:01:38 »

(kliknij w obrazek aby powiĂŞkszyĂŚ)

Redmuluc,
taki obrazek zarejestrowano tuÂż przed wejsciem tego ciaÂła w strefĂŞ obserwacji SÂłoĂąca ( 2003-02-07 godz 21:42)
WygladÂą na caÂłkiem duÂży natÂłok  ró¿nych  ciaÂł...

fotkê wzi¹³em st¹d:
http://kodczasu.ronus.pl/forum/viewtopic.php?t=472&postdays=0&postorder=asc&start=50
Strony: 1 2 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: