Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Co mi w duszy gra...  (Przeczytany 156468 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 196

« Odpowiedz #20 : Listopad 12, 2009, 16:33:41 »

Biedny Leszek....
porz±dkowanie tych w±tków/tematów, to beznadziejne zadanie, powodzenia

Biedny Xellos...
mam nadziejê, ¿e doceni jak wiele wnios³y jego w±tpliwo¶ci w nasz rozwój

Bracie Jerzy,
zabawa! tak ¶wiêta geometria tak jak nasze ¿ycie s³u¿y zabawie!!!
ale có¿ to znaczy? s³owa - uboga formu³a wyra¿ania my¶li, st±d jest ich tak wiele...
zabawa: po to siê rodzimy, spójrz na dzieci!
zabawa, ale nigdy cudzym kosztem,
jasno¶æ, ciemno¶æ , dobro , z³o....
niestety od tego nie uciekniemy  w 3Dlife i zawsze bêdzie zagro¿enie, ¿e kto¶ wykorzysta t± Wiedzê przeciwko komu¶; s± szamani s³u¿±cy, s± i szkodz±cy Smutny
pamiêtajmy jednak, ¿e ciemno¶æ nie ma szans ze ¦wiat³em - wystarczy je zapaliæ

a ego, có¿ to tylko czasowo ograniczona forma funkcjonowania w 3Dlife i za bardzo nie wiem jak to odinstalowaæ bez wywrócenia ca³ego systemu pn. umys³, zatem próbujê go konfigurowaæ z reszt± aparatury umys³owej (prawa pó³kula jak s±dzê?) w celu u¿ytkowania jej dla potrzeb ¦wiadomo¶ci jak± jestem - czyli do¶wiadczania rzeczywisto¶ci trójwymiarowej; a jej prawdziwe do¶wiadczanie to w moim przekonaniu korzystanie z dobrodziejstw oprogramowania ¶wiêtej geometrii, tworzenie swoich rzeczywisto¶ci itp. fantastyka
w tym sensie ka¿dy mo¿e nazwaæ mnie fantast± i wariatem ...

Leszku,
mam nadziejê ¿e nie odbieg³em od tematu....

« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2009, 03:00:30 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #21 : Listopad 12, 2009, 16:37:28 »

Zak³adam w±tek "Co mi w duszy gra". To nie jest z³o¶liwo¶æ. Albo sami wymy¶lcie nazwê dla takiej ekspresji osobowo¶ci. To jest fajne i ciekawe, ale nie w ka¿dym miejscu!   Z politowaniem
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2009, 03:00:39 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620

To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie

« Odpowiedz #22 : Listopad 12, 2009, 16:42:46 »

@Jerzy Karma  no w³a¶nie o tym pisa³em , ¿e "rêka i noga"  diametralnie siê ró¿ni±, a jednak s± jedno¶ci±. Nie napisa³em, ¿e jestem za czym¶  takim  jak totalna unifikacja , bo takowej nie ma. Jeszcze raz powtórzê : "Na ka¿dym etapie (fraktala Mendelbrota ) mo¿emy zauwa¿yæ inn± fizykê, ale co do zasady tê sam± geometriê, która to wszystko spaja."
Zapyta³e¶ : a co z komórkami nowotworowymi ?  to tak¿e ego.
Owszem, ale zanim sta³y siê rakowymi to nimi nie by³y. By³y integraln± czêsci± jednego organizmu w ramach swojej specjalizacji. Pytanie o komórki rakowe brzmi : co powoduje , ¿e staj± siê rakowe, ¿e ulegaj± transformacji ? Niektórzy naukowcy twierdz±, ze jakakolwiek choroba w organizmie  wynika z niedoborów. Tak organizm sygnalizuje co nale¿y poprawiæ. Na przyk³ad rak to skutek niedoboru witaminy B17  w organizmie. Szkorbut to brak witaminy C. Rozbuchane ego, to niedobór ¶wiêtej geometrii w spo³eczeñstwie. I rozczarujê Ciê nieco mo¿e, ale widzê to tak, ¿e skoro co¶ stanowczo twierdzisz i siê przy tym upierasz, to jest tak¿e robota ego, mimo i¿ deklarujesz chêæ wyrzucenia go za burtê. Cz³owiek nie rodzi siê tabula rasa, jakby chcieli niektórzy. Od oseska przejawia swoje egotyczne zachcianki. A to ³atwo siê rozdra¿nia, czêsto p³acze, albo znowu w skupieniu ch³onie otoczenie. Mówimy potocznie - to dziecko jest nadpobudliwe, albo - nad wyraz spokojne. Bli¼niaki wychowywane w tych samych warunkach nie s± identyczne. Przejawiaj± osobowo¶æ ju¿ w ³onie matki. Rodzimy siê KOMPLETNI we wszystko, tylko czasami pewne aspekty naszej osobowo¶ci przejmuj± dowodzenie nad innymi, lub te¿ s± celowo trenowane do przejêcia dowództwa ( wychowanie, spo³eczne wzorce, archetypy )
Nieco off-topowo siê zrobi³o fakt, lecz mo¿e to i dobrze, gdy¿ dziêki temu kontrastowi widaæ i¿ jednak Wszystko Jest Ca³o¶ci±. Czy czarn± to ju¿ kwestia tego jaki kolorek kto preferuje
Bo o czym mamy pisaæ je¶li nie o tym, jak funkcjonujemy ? ¦wiêta geometria nie jest jakim¶ zewnêtrznym egregorem, jest we mnie i w Tobie i organizuje , a raczej harmonizuje wszystkie aspekty naszych osobowo¶ci. Moim zdaniem aby harmonia zadzia³a³a  wystarczy zaaplikowaæ sobie ¶wiadomy stan zrozumienia, poczucia ¶wiêtej geometrii. W tym stanie jest miejsce i dla komórek, dla ró¿nych ego i zró¿nicowanych umys³ów. Dyskusyjny mo¿e byæ sposób zorganizowania lub zharmonizowania tych wewnêtrznych aspektów i o tym piszemy.
Bez Twojego postu Jerzy nie by³oby mojej wypowiedzi. Tre¶æ by siê nie wype³ni³a, fraktal by siê nie rozwija³.

pozdrawiam
East

« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2009, 03:00:46 wys³ane przez Leszek » Zapisane

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Jerzy Karma
Moderator Globalny
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 94

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #23 : Listopad 12, 2009, 19:04:57 »

Leszek,
Zrobi³e¶ tu czarna dziurê /nazwa tematu/, a teraz sie dziwisz, ¿e tak tu wiele wpada.
:-)
Ale skoro zamykasz, to na tym koñczê. Wg Twojej woli i przepraszam, ale jak sam pewnie widzia³e¶, ka¿da odpowied¼ wszystkich uczestników wynika³a z poprzedniej.

Za³o¿y³e¶ w±tek: Co mi w duszy gra?
Leszku, gdyby¶my sie zajmowali tym, co nam gra. To poszliby¶my na piwo ;-)

P.s.
Do @Easta bardzo skrótowo.
Nic nie twierdzê stanowczo.
Dlatego choæby, ¿e wszystko ma wiele brzmieñ - nawet przeciwstawnych.
Które z nich odczyta czytelnik?
Rzeczywisto¶æ polega na umiejêtno¶ci widzenia wszystkiego.
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2009, 03:00:54 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #24 : Listopad 12, 2009, 21:57:48 »

Jerzy
Oczywi¶cie, ¿e mo¿emy pój¶æ na ¿ywio³, ale proponowa³bym prosty zabieg. Je¶li czyja¶ my¶l nasuwa nowe zagadnienia, to mo¿e po prostu zak³adaæ nowy temat i tam przenosiæ dyskusje na temat zagadnienia, które siê pojawia?

Nie chcê blokowaæ dyskusji, je¶li ludzi co¶ tam krêci. Chodzi tylko o to, aby to jako¶ pouk³adaæ, bo lepiej 3 sprawy zg³ebiæ niz przelecieæ siê po kilkunastu "po ³ebkach"....
Je¶li jednak tylko mi przeszkadza ta wielow±tkowo¶æ, to nie przeszkadzajcie sobie.

Jak ze swojej strony chcia³bym pój¶æ w kierunku po³±czenia niektórych w±tków Nassima i Dana, ale to dopiero po skoñczeniu Nassima.

Wiêc róbcie jak chcecie. Tylko co z tego Nassima tu zostanie?
Mo¿e faktycznie zrobiæ nowy w±tek o tym "co komu w duszy gra wzglêdem tego, co i owszem".

P.S
Nie pijam piwa (mo¿e jedno na rok?) Kumpel przyniós³ jedno w lutym i dalej stoi. Nie mówi±c ju¿ o wódce, która stoi od.... 2002 roku... 
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2009, 03:05:23 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
Jerzy Karma
Moderator Globalny
U¿ytkownik

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #25 : Listopad 12, 2009, 22:47:32 »

Zanim napisa³e¶ to wiedzia³em, ¿e masz racjê.
Temat tak szybko lecia³, ¿e nie pomy¶la³em, by za³o¿yæ nowy.
Faktycznie wiele postów nadaje siê do przeniesienia.
Wg mojego zdania ju¿ od 3-ciego postu strony 5.
Ponadto rozmowa nadaje siê na kilka tematów.
W la¿dym razie przepraszam za spontaniczno¶æ.

P.s.
Leszku, nie proponowa³em Ci piwa. Zatem nie ma problemu.
No chyba, ¿e ten raz w roku gdy ja pijê zbiegnie siê z Twoim razem ;-)
Mia³em na my¶li, ¿e dyskutanci by poszli.
I nie chodzi³o o dos³owne piwo. Ono by³o tylko symbolem potrzeb, tego co ludziom gra ;-)
Gdybym mia³ mozliwo¶æ, to przez 1 dzieñ bym poprzenosi³ te posty na nowe tematy.
Przynajmniej tyle mogê zaproponowaæ jako zado¶æuczynienie.

« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2009, 03:05:31 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #26 : Listopad 12, 2009, 23:35:17 »

Je¶li chcesz siê to zrobiæ, to mo¿emy pogadaæ na PW, bo jak wrzucimy w sobotê 4.0 Nassima, to ju¿ bêdzie kompletna masakra, bo sam Nassim ju¿ leci w pewnej czê¶ci wg biblijnych cytatów...
Nie przepraszaj za spontaniczno¶æ. Przecie¿ o to chodzi.
Ja siê nie nadajê na porz±dkowanie, bo mam duszê raczej artystyczn±....
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2009, 03:05:39 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
Xellos
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 100

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #27 : Listopad 13, 2009, 01:26:51 »

Wygl±da na to, ¿e jestem sprawc± ma³ego zamieszania 

Czytaj±c po kolei nowe posty, zastanawia³em siê co w ogóle mam odpisaæ - za du¿o tego ;p A¿ dojecha³em do postu Leszka i mnie o¶wieci³o Napisa³ on dok³adnie o to o co mi chodzi od samego pocz±tku !!! Czyli "co mi w duszy gra".

O tym piszê od samego pocz±tku, ¿e pisz±c ksi±¿kê o ¶wiêtej geometrii autor chce tam nawrzucaæ "co mi w duszy gra".

To, ¿e ¶wiêta geometria zawiera w sobie wszystko, nie oznacza by pisaæ o wszystkim ! Po to jest podzia³ by by³ zrozumia³y dla odbiorcy. I o to mi chodzi od samego pocz±tku, ¿e mieszanie wszystkiego w kotle robi czytelnikowi wodê z mózgu i w ten niezrozumia³y sposób mo¿na mu wcisn±æ ka¿d± bzdurê nawet nie zgodn± z ¿adnymi faktami ani dowodami. A do tego mo¿na na tym zarobiæ Krótko mówi±c to tak jakby wszystkie przedmioty ze szko³y/studiów nazwaæ jednym, i zawrzeæ w jednej ksi±¿ce, i pisaæ w niej na przemian raz, jeden wzór z matematyki, jeden wiersz z polskiego, nagle wkakuje fauna flora z amazonii a za chwile 2 wojna ¶wiatowa...chyba przekaz by by³ nieczytelny ?

@Jerzy Karma to, ¿e temat jest "Wszystko Jest Czarn± "Ca³o¶ci±". To tylko tytu³ filmu. A dyskusja powinna siê toczyæ o tym co jest w filmie. I o tym piszê, maj±c na my¶li konkrety, nauka czy co tam. W 4 czê¶ci rozumiem jest mniej nauki, to powinny byæ te¿ tam bardziej fantastyczne posty.

Teraz tak, wracaj±c w ty³ hm

@konserwa z moich nowych dziwnych przemy¶leñ, zastanawia³em siê nad znakiem atlantów. Noszê taki od kilku lat. Ma chroniæ od z³ych mocy Wcze¶niej my¶la³em nad jakimi¶ mocami z Atlantydy z za grobu ;p Ostatnio jednak zastanawiam siê czy te wzory mo¿e maj± jakie¶ znaczenie w kontek¶cie geometrii i dlatego jako¶ to dzia³a ;p Dwa trójk±ty a w ¶rodku prostok±ciki hmm Osobi¶cie wierze, ¿e to dzia³a. Czuje siê lepiej z tym na szyi Jak zdejmuje jest jako¶ dziwnie. A kiedy¶ bardzo z³± energie bez tego mia³em, po to mi to mama kupi³a. I jak kiedy¶ zapomnia³em to by³em niemi³y dla otoczenia i ró¿ne inne historie z tym zwi±zane hehe My¶lê, ¿e to mo¿e mieæ co¶ ze ¶wiêt± geometri± i te wzory s± korzystne dla cz³owieka.

Widzisz to jest czêsto tak, ¿e jak cz³owiek w jednym po¶cie nie napiszê co mu w duszy gra to od razu jest szufladkowany. A z moich do¶wiadczeñ wynika, ¿e tematy trzeba segregowaæ by by³ sens przekazu informacji. Przyk³adowo nie do koñca podoba mi siê styl przekazu Dana Wintera. Odbieram jego styl przekazu jako co¶ takiego co poka¿ê jako ma³± parodiê, nie chodzi o ujmowaniu mu czego¶ ale dla mnie nikt nie jest idealny, i choæby Dan mia³ zawsze 100% racji w tym co chce przekazaæ robi to wed³ug mnie ma³o profesjonalnie. Ka¿dy kto studiowa³ pewnie nie raz natrafia³ na takich wyk³adowców co chêtnie siê s³ucha i od razu ³apie i na takich co nie wiadomo o co chodzi. Mimo, ¿e i jedni i drudzy maj± dobr± wiedzê na dany temat. Ja odbieram Dana mniej wiêcej tak:

Dzieñ Dobry nazywam siê Dan Winter dzisiaj wam poka¿e na czym polega twierdzenie Pitagorasa.
a[2]+b[2]=c[2]
Tak wiêc mamy trójk±t, który tak przy okazji w wersji 3D je¶li zbudujemy z niego bry³ê jest te¿ podstaw± do skontrowania wiêkszej bry³y, które tworz± fraktal. A skoro ju¿ o fraktalach, to ¶wietnym przyk³adem fraktalno¶ci jest nasze serce, kiedy jest w mi³o¶ci. Mówimy wtedy o z³otej proporcji. A skoro mówimy o z³otej proporcji to warto zauwa¿yæ, ¿e ro¶liny te¿ jej u¿ywaj±. I wystêpuje te¿ w egipcie przy piramidach gdzie s± dziwne pos±gi przedstawiaj±ce inn± cywilizacjê. A tak w ogóle to w ksi±¿ce "rozmowy z obcymi", Pan Iksiñski rozmawia³ w channelingu z Enkim, i twierdzi ¿e jaszczury s± w¶ród nas...
I dlatego a[2]+b[2]=c[2]

@Jerzy Karma

Piszesz ciekawie, filozoficznie. Tylko trochê za du¿o na raz w±tków. Postaram siê wiêc wrzuciæ ma³y kamyczek do ogródka by wywo³aæ ciekawy temat Bo z tym mózgiem, nie wiem czy wiesz ale istniej± przypadki ludzi co im ten mózg tam zgni³ czy po wypadku nie maj± ca³ego i ¿yj± dalej. To w mojej opinii dyskredytuje pogl±d na lew± czy praw± pó³kule. Sprawa jest chyba bardziej z³o¿ona i niezbadana.

Je¶li chodzi o mnie, trochê mnie zmartwi³ wywód o duchach Bo przyj±³e¶ postawê cz³owieka z innego tematu, który mi sugerowa³ niewiedzê o czym¶ - nie znaj±c rozmówcy. Jest taki go¶æ w temacie, w dziale o PRAKTYCE. Musia³bym Ciê tu ostrzec przed ego, o którym tyle piszesz, a chyba trochê tu zadzia³a³o

Teraz tak, generalnie by by³o jasne, ja niczego nie neguje. To mnie czêsto wyró¿nia od innych osób. Jednak brak negacji nie oznacza zgody, oznacza akceptacjê. To jest dla mnie ¿ycie w mi³o¶ci, ja siê nie zgadzam z ró¿nymi fantastykami ale ok niech s±. Ale po co je wrzucaæ do jednego wora pod tytu³em "co mi w duszy gra".

Pisa³em ju¿ wcze¶niej, nauka jako podstawa, a wierzyæ niech ka¿dy wierzy w co chce. Pisa³e¶ co rozumiem pod nauka. Chyba to definiowa³em do¶æ zrozumiale. Rozumiem to jako co¶ co siê przyda ka¿demu na tej planecie. I teraz tak. Je¿eli mówimy np. o wykorzystaniu ¶wiêtej geometrii w budownictwie w celu poprawienia naszego samopoczucia...to mówimy o konkretnych korzy¶ciach dla ka¿dego niezale¿nie od wiary/rasy/pogl±dów.
Je¿eli mówimy natomiast o ¶wiêtej geometrii w kontek¶cie bo kiedy¶ niby by³y tu jaszczury/albo s± nadal. To mówimy o korzy¶ciach dla nielicznych, którzy z t± wiedz± czuj± siê lepiej. I o to mi chodzi z historyjkami religijnymi, ¿e s± po¿ytkiem dla nielicznych. Odpisa³e¶, ¿e mój wywód te¿ jest historyjk± i masz racjê ! Dlatego ja nie uwa¿am swojej wypowiedzi za istotn± dla ka¿dego na ziemi. To s± historyjki. Dla ka¿dego na ziemi, bêdzie wykorzystaniem ¶wiêtej geometrii w celu ulepszenia codziennych czynno¶ci, które ka¿dy z nas wykonuje. I od nich Ty te¿ nie uciekniesz. Dlatego mówi³em o budownictwie bo gdzie¶ mieszkaæ musisz. Tak samo jak jedzenie, co¶ je¶æ musisz ! To s± podstawy, i ciekawe jakie zastosowanie mo¿e mieæ ¶wiêta geometria w podstawach funkcjonowania ka¿dego cz³owieka na planecie. A wierzyæ mo¿esz w co chcesz...ja naprawdê tolerujê wszystko I mo¿e Ciê tu zaskoczê, ja nie wierzê w najwy¿szo¶æ ani w³asn± ani obc±. Nie potrzebne mi to do ¿ycia. Wyzby³em siê tego dawno temu podczas odrzucenia katolicyzmu. I zapewniam Ciê, moje podstawy by to zrobiæ nie by³y ani trochê naukowe, ani 1%, nie by³o wtedy ¿adnych filmików, for, w sumie chyba nie by³o internetu w Polsce albo raczkowa³. By³y to moje w³asne duchowe przemy¶lenia po licznych medytacjach i rozmy¶laniach godzinami w samotno¶ci w¶ród drzew w lesie

Teraz odno¶nie tego co pisa³e¶ o Saint Germain. Mam tu pytanie, jak widzisz zastosowanie tego w takim ¶wiecie jaki jest ? Moje zdanie jest takie, ¿e by zastosowaæ siê do takich przemy¶leñ to trzeba byæ mnichem i sobie medytowaæ w samotno¶ci. Jak to ma wygl±daæ bowiem w przyk³adzie statystycznego Kowalskiego i jego wykonywanego zawodu ? W wiêkszo¶ci zawodów trzeba byæ twardym i potocznie mówi±c kawa³ ch...by przetrwaæ i nie wylecieæ. Oczywi¶cie kto¶ powie, tak± mam pracê co ja na to poradzê ? Ale czy w kontek¶cie jednostki mo¿emy mówiæ o rozdzieleniu osobowo¶ci ? Czy to, ¿e w wykonywanym zawodzie nie da siê ¿yæ mi³o¶ci± czym¶ nas usprawiedliwia ? Czy mamy porzuciæ pracê i ¿ebraæ na ulicy ? Znowu wracamy trochê do tego co pisa³em wcze¶niej. Czyli co dane rzeczy oznaczaj± dla ka¿dego z nas na tej planecie. Takie piêknie filozofiê s± bowiem znowu u¿ytkiem tylko dla nielicznych...

@East

Bo by³a tu zawsze na d³ugo przed lud¼mi, a nawet zanim powsta³a Ziemia. Jest w ka¿dym cz³owieku bez wzglêdu na to jakie warto¶ci wyznaje i w przyrodzie, która nie ma przecie¿ ¿adnego ¶wiatopogl±du .
Ale my mamy JAKI¦ ¶wiatopogl±d zawsze. Moim zdaniem nie ma siê tego co wypieraæ, czy przed nim wzbraniaæ.
Natomiast w kwestii  przy³±czania tego ¶wiatopogl±du  ( wiary - w Twoim rozumieniu ) do ¶wiêtej geometrii. Je¶li to rezonuje, i pasuje i ulega wzmocnieniu poprzez oddzia³ywanie fraktalne to nie ma obawy, ¿e co¶ jest nie tak.

I tak to w³a¶nie widzê. Zgoda. Z tym, ¿e widzisz to czy rezonuje i pasuje zale¿y od tego dla jak wielu ludzi na tej planecie to czyni co¶ dobrego o czym pisa³em powy¿ej. I tu w³a¶nie moja uwaga, by pod czystym pojêciem ¶wiêtej geometrii u¿ywaæ dóbr dla ka¿dego bez wrzucania "co mi w duszy gra". Je¿eli kto¶ chce pisaæ o wymiarach i jaszczurach czemu nie nazwaæ ksi±¿ki "wymiary i jaszczury" ? Z tych nauk, które s± przekazywane przez Dana Wintera np. wynika, ¿e pewne materia³y maj± tak± a nie inn± fraktalno¶æ. Czyli s± to rzeczy uniwersalne. Je¿yli z³oto dobrze reaguje a aluminium ¼le. To poniewa¿ ka¿dy z nas jest zbudowany tak samo, jest to wiedza uniwersalna, dzia³aj±ca na ka¿dego tak samo. Bez miejsca na osobliwy ¶wiatopogl±d. Je¿eli jaki¶ kszta³t ma dobrze na nas oddzia³ywaæ bo wysy³a takie a nie inne pole magnetyczne to znowu mamy uniwersalno¶æ a nie wiarê.

@Leszek

Odno¶nie tematu "Nassim do Dana". Uznajê Ciê za eksperta w tej dziedzinie. Dlatego ja tu tylko pytam Jestem pewien, ¿e skoro ja jako laik dostrzeg³em co¶ co spowodowa³o zadanie pytania, to Ty takie rzeczy widzisz z zamkniêtymi oczami. Dlatego nie widzê powodów bym ja siê mêczy³ i szuka³ wiêcej ró¿nic. Je¿eli w danej dziedzinie jest kto¶ lepszy to wolê przyj±æ pozycjê studenta i siê uczyæ. Tym bardziej, ¿e Ty t³umaczysz filmy Nassima i Dana to nie ma innej osoby tutaj, która by od deski do deski zna³a ich zdania i dostrzeg³a ró¿nicê o ile takie s±, od tak po prostu.

Co do nazwy tematu mi siê bardziej podoba "Co mi w duszy gra". Serio
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2009, 03:05:57 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Jerzy Karma
Moderator Globalny
U¿ytkownik

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #28 : Listopad 13, 2009, 02:03:25 »

Xellos, nie Ty odbieg³e¶ od g³ównego w±tku.
Jednak Twój post wybra³em jako pierwszy do przeniesienia, bo ze wzgledu na swoj± warto¶æ najlepiej pasowa³ jako pierwszy na ten nowo za³ozony /z przeniesienia/ temat.

Wybacz, ale dzi¶ nie odpowiem na Twoje pewnie wspania³e my¶li, bo ju¿ padam i nawet ich nie mia³em si³y przeczytaæ.

W ka¿dym razie z góry serdecznie dziekujê za napewno ciekaw± lekture na jutro  Szok

Pozdrawiam serdecznie

P.s.
Zosta³y tam watki bardziej odbiegaj±ce od tematu - ale nas one nie dotyczy³y 
I one jeszcze siê wtedy mie¶ci³y w granicach cierpliwo¶ci Leszka.

« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2009, 03:06:11 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #29 : Listopad 13, 2009, 03:11:37 »

@Leszek
Odno¶nie tematu "Nassim do Dana". Uznajê Ciê za eksperta w tej dziedzinie. Dlatego ja tu tylko pytam Jestem pewien, ¿e skoro ja jako laik dostrzeg³em co¶ co spowodowa³o zadanie pytania, to Ty takie rzeczy widzisz z zamkniêtymi oczami. Dlatego nie widzê powodów bym ja siê mêczy³ i szuka³ wiêcej ró¿nic. Je¿eli w danej dziedzinie jest kto¶ lepszy to wolê przyj±æ pozycjê studenta i siê uczyæ. Tym bardziej, ¿e Ty t³umaczysz filmy Nassima i Dana to nie ma innej osoby tutaj, która by od deski do deski zna³a ich zdania i dostrzeg³a ró¿nicê o ile takie s±, od tak po prostu.
Nie przesadzaj z tym ekspertem. Po prostu mo¿e trochê wiêcej przeczyta³em/obejrza³em w tym temacie. Ty pewnie wiêcej przeczyta³e¶/obejrza³e¶ w innym. Ludzie czytaj± i ogl±daj± ró¿ne rzeczy... Ró¿ni±c siê mo¿emy siê fajnie uzupe³niaæ.

Tak wiêc zerknij sobie na budowê "Gwiezdnej Matki" Wintera i zobacz jak wygl±da Danowski "jedyny mo¿liwy trójwymiarowy fraktal"... Jest nieco inny ni¿ Nassimowy "jedyny mo¿liwy trójwymiarowy fraktal"... Obaj pos³uguj± siê do opisu swoich fraktali fraz±
"jedyny mo¿liwy trójwymiarowy fraktal" - to mo¿e byæ temat nowego w±tku

Gwiezdna Matka Dana jest tutaj:
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=15.msg107#msg107

P.S
Przychylam siê do nazwy "Co mi w duszy gra..."
Temat "Ludzkie prawdy" na forum, na którym wspomina siê o innych cywilizacjach brzmi nieco podejrzanie.  Zmieni³em wiêc nazwê w±tku.
Jak kto¶ tylko chce, to mo¿e zmieniæ nazwê tematu w edycji posta
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2009, 03:42:32 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: