Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Strona g³ówna
Pomoc
Search
Zaloguj siê
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
>
Nassim Haramein - Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ
>
Co mi w duszy gra...
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
»
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Co mi w duszy gra... (Przeczytany 156632 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 669
Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym
Odp: Co mi w duszy gra...
«
Odpowiedz #80 :
Listopad 19, 2009, 23:58:29 »
do Jerzy Karma
Napisze to pro¶ciej ka¿dy ma swój ogl±d i pogl±d na rzeczywisto¶æ ale bazowanie na jednej ksi±¿ce i to jeszcze nie kompletnej (jest to tylko czê¶æ z pism gnostycznych )jest trochê dziwne ale legaln
Ale zawsze jest lepiej mieæ jaki¶ pogl±d ni¿ ¿adnego pozdrawiam
Mo¿e siê mylê ale na takich forach s± ludzie którzy szukaj± odpowiedzi na pytania a nie doktryn religijnych , chodzi o poszerzanie horyzontów a nie ich ograniczanie
«
Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2009, 00:08:21 wys³ane przez Micha³-Anio³
»
Wierzê w sens eksploracji i poznawania ¿ycia, kolekcjonowania wra¿eñ, wiedzy i do¶wiadczeñ. Tylko otwarty i swobodny umys³ jest w stanie odnowiæ ¶wiat
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620
To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie
«
Odpowiedz #81 :
Listopad 20, 2009, 00:12:20 »
Jerzy Karma
napisa³e¶
"East, mam takie pytanie retoryczne, czy u Ciebie, by np. mi³o¶æ by³a konkretem, to musisz wiedzieæ o istnieniu z³otego podzia³u?
Zapewniam Ciê, ¿e szybciej to zrobi m³oda nic o podziale nie wiedz±ca dzieczyna, ni¿ teoretyk z³otych proporcji ;-)
To dziewczyna do¶wiadczy konkretu. "
Oczywi¶cie ¿e tak. Dziewczyna do¶wiadczy mi³o¶ci i ka¿dy jej mo¿e do¶wiadczyæ wzglêdem drugiej osoby, czy te¿ czego¶ bezosobowego ( jak na przyk³ad Bóg ) czy jaki¶ przedmiot.
Lecz ja nie piszê o mi³o¶ci do czego¶ /kogo¶. Chodzi mi o to, czy mi³o¶æ , jako stan uczucia, mo¿e byæ kluczem do sejfu wszech¶wiata. Chcia³bym, aby zmieniæ nieco punkt widzenia i wyj¶æ poza tradycyjne ujêcie mi³o¶ci. Poobserwujcie mi³o¶æ któr± macie w sercu, a nie obiekt tej mi³o¶ci. Jest to uczucie o okre¶lonej wibracji oscyluj±cej wokó³ 1,618 .
Proponujê potraktowaæ mi³o¶æ jako czêstotliwo¶æ w której wibruje potêga harmonicznego wszech¶wiata.
, a nie uczucie ku czemu¶. Mo¿e to nieco barbarzyñskie podej¶cie, ale có¿ - taki eksperyment
Stawiam pytanie, czy przebywaj±c w stanie "blissing" , b³ogos³awionym
, mi³osnym uniesieniu ( pomijam tu sposób jego wywo³ania
) , po prostu kochaj±c ¶wiat da siê wytworzyæ w swoim polu ¿ycia 64 wektorow± równowagê ? W stanie takiej równowagi za pomoc± rezonansu z wszech¶wiatem pod³±czyæ siê do niego by siêgn±æ po wszystkie u¶pione mo¿liwo¶ci i ukryte odpowiedzi ?.
Mo¿na by napisaæ w tym momencie, ze wszystkie odpowiedzi ju¿ od dawna s± w cz³owieku , tylko trzeba po nie siêgn±æ. Jak ?
Jak wiecie jednym ze staro¿ytnych sposobów ( równie¿ obecnie przez mistrzów - jak Eckhart Tolle - polecanym ) jest wyciszenie sie. Zauwa¿enie ciszy. Wtopienie siê w ni± - w pustkê, w pró¿niê, która przecie¿ wype³nia wszystko. Czy siê da ? Mo¿na spróbowaæ. Czasami siê udaje przez sekundê czy dwie osi±gn±æ ten stan.
Lecz nie jest to ³atwe - posiadamy przecie¿ uczucia, posiadamy natrêtne my¶li , które wedr± siê prêdzej czy pó¼niej w nasz wewnêtrzny stan wyciszenia .. a je¶li tak, to niech pierwszym uczuciem bêdzie uczucie mi³o¶ci, niech bêdzie to równowaga wektorowa, a pierwsza my¶l o ¶wiêtej geometrii i pierwszy obraz to wiruj±ca spirala ... mo¿liwe, ¿e wówczas wewnêtrzna pró¿nia odpowie rezonansem z form± ...
Có¿, przemedytowaæ i sprawdziæ nale¿y
.. dam znaæ jak mi posz³o
.. " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza Mooji - " s± w Twoim umy¶le, s± w Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #82 :
Listopad 20, 2009, 00:22:03 »
east
Medytacja muszê siê jej nauczyæ, wszystko jest pustk± i nic ni± nie jest,wibracja jest wszystkim ,tylko jak siê zestroiæ,¿ycie jest po to by go do¶wiadczaæ .Czy to jest fizyczny stan bycia ?
Wierzê w sens eksploracji i poznawania ¿ycia, kolekcjonowania wra¿eñ, wiedzy i do¶wiadczeñ. Tylko otwarty i swobodny umys³ jest w stanie odnowiæ ¶wiat
Jerzy Karma
Moderator Globalny
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 94
Cisza i pytania
«
Odpowiedz #83 :
Listopad 20, 2009, 01:18:12 »
Drogi East
Jak prawie zawsze czytanie Twoich s³ów, to interesuj±ca rzecz.
Tym razem nawet wspania³a.
Nawi±za³e¶ bowiem do mi³o¶ci jako stanu samego z siebie.
Takie co¶ istnieje.
Przypomina to jakby spontaniczn± rado¶æ z samego istnienia. Choæ jest stanem g³êbszym i bardziej przestrzennym.
Pojawia sie spontanicznie i ... mo¿na zgadywaæ, czy pochodzi z czyjej¶ ³aski jako dar, czy jest nag³ym owocem wcze¶niejszej pracy.
Stawiam na jedno i na drugie, lecz przede wszystkim na wcze¶niejsz± pracê.
Pracê nad sob±.
Zreszt± to nie jest doktryna, ani pogl±d, lecz stwierdzenie oparte na obserwacjach ¿ywotów tych, którzy "odlecieli" - w sensie wyzwolenia.
Nie da siê jednak osi±gn±æ wyzwolenia póki cz³owiek nie wyzwoli siê od samego siebie, bo to w nim samym tkwi najwiêksza niewola.
Eksperyment z mi³o¶ci±?
Mi³o¶æ na zawo³anie?
Nawet nie u¶miechniesz siê na zawo³anie w sposób prawdziwy. Powszechnie wiadomo, ¿e u¶miech sztuczny jest zupe³nie inny - nawet inne grupy miê¶ni pracuj±.
Gdyby to by³o tak ³atwe... hehehe
Ju¿ by wszyscy byli zbawieni.
Mi³o¶æ o której wspaniale napomkn±³e¶ - taka sama z siebie - jako owoc okre¶lonej dojrza³o¶ci i wiedzy - nie pojawia siê pod wp³ywem jednorazowej decyzji i chwili.
Oczywi¶cie mo¿na sobie siê bawiæ i zrobiæ sztuczn± mi³o¶æ - podobnie jak sztuczny u¶miech.
Jednak to nie bêdzie w³a¶ciwa wibracja.
I rzeczywi¶cie mi³o¶æ ta ma wiele wspólnego z wyciszeniem.
Ju¿ o tym pisa³em na swoim forum, ¿e cisza - pokój - stoi ponad mi³o¶ci±.
I w³a¶nie ta w³a¶ciwa naturalna mi³o¶æ wyp³ywa z takiej ciszy.
Przes³anie tej prawdy mo¿na znale¼æ w wielu starych naukach.
Niewiele nowych rzeczy piszê.
Do prawdziwej ciszy nic sie nie wdziera. Jest ona jak ¶wiat³o w które nie moze wedrzeæ siê ciemno¶æ. ¦wiat³o ciemno¶æ rozprasza. Cisza ta jest absolutnym pokojem.
Wielu przed nami osi±gnê³o to, co my pragniemy zdobyæ.
M±dre dziecko uczy siê z w³asnego do¶wiadczenia i z do¶wiadczeñ tych, co wcze¶niej ju¿ do¶wiadczali. G³upie lekcewa¿y starszych, ucieka z domu i chadza w³asnymi drogami, a¿ ¼le koñczy.
Tak piszê ogólnie. Pod niczyim adresem. Dla samej informacji, ¿e tak bywa.
Oczywi¶cie, ¿e wiecie to. S± to sprawy tak proste. Jednak warto czasem sobie o tym przypominaæ.
Poza tym w okre¶lony sposób wszystko na tym ¶wiecie jest doktryn±. Zatem mo¿na ten zarzut postawiæ ka¿demu, kto ma jaki¶ pogl±d.
Tymczasem pogl±d jest konieczny ju¿ choæby jako podstawa - za³o¿enie - badacza.
Masz na my¶li moj± ksi±¿kê "Przypomnienie"? Jest prawie kompletna. Nie da³em tylko jednego tematu. I chyba go nie dam. I tak tworzy ju¿ to - co mia³a.
By³bym wdziêczny, gdyby¶ jasniej napisa³ co masz na uwadze pisz±c o bazowaniu.
Bowiem poleca³em niektóre fragmenty z niej po to, by tu nie kopiowac ich, albo drugi raz nie opisywaæ innymi s³owami tego - co tam zawar³em, np. o rozumieniu pojêcia wiary.
Widzê, ¿e ciagle wymuszasz na mnie, bym obja¶nia³ albo t³umaczy³ siê - co ka¿dy mo¿e widziec jak chce :-)
Na koniec sam "moje doktryny" nazwa³e¶ pogl±dem.
Zwróæ jednak ³askawie uwagê na to, ¿e owe "doktryny" nie s± moje. Ja o nich tylko napisa³em, za¶ by potwierdziæ iz nie sa moimi wymys³ami, czêsto odnosi³em sie do innych uznanych ksi±g. I nie tylko.
Poza tym tytu³ na co¶ wskazuje.
I zapewniam Ciê, ¿e mo¿esz tam znale¼æ wiele takich odpowiedzi, których siê nie spodziewasz znale¼æ.
Choæ sporo ich jest jeszcze w innej ksi±¿ce, której nigdzie nie publikowa³em jeszcze. Nosi tytu³: "Dusza - zwodnicze s³owo" ;-)
Ty Micha³ zadajesz pytania - choæ nie do mnie - dlatego nie odpowiadam na nie. Jednak zastanawiam siê, czy nie nale¿ysz do tych, co zadaj± pytanie za pytaniem i nie maj± ju¿ czasu, by us³yszeæ odpowied¼ :-)
Bo im w rzeczywisto¶ci nie chodzi o ni±.
Bywajcie w ciszy
east
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #84 :
Listopad 20, 2009, 01:47:33 »
@
Micha³-Anio³
.To¿ w³a¶nie Nassim mówi o specyficznym stanie pró¿ni z której powstaje CO¦ - materia. Specyficzna dynamika równowagi wektorowej, co¶, co sprawia ,¿e pojawia siê masa ..
Jak siê zestroiæ ? Oto jest pytanie !
Uczepi³em siê tej z³otej proporcji , gdy¿ wydaje siê, ¿e cz³owiek , wcale o tym nie wiedz±c , te¿ jej do¶wiadcza w formie niektórych uczuæ : mi³o¶ci i wspó³czucia na przyk³ad. One pozostaj± w rezonansowej czêstotliwo¶ci z harmonicznym wszech¶wiatem. ¦wiadomo¶æ tych uczuæ , obserwowanie ich i stosowanie bêdzie zestrojeniem , bêdzie t± technologi± , której poszukujemy i dziêki niej bêdziemy przekszta³caæ ¶wiat m±drze i odpowiedzialnie - bo z mi³o¶ci± ,czyli w jej permanentnym stanie.
@
Jerzy Karma
piszesz "Gdyby to by³o tak ³atwe... hehehe
Ju¿ by wszyscy byli zbawieni."
Tutaj s³owo "zbawieni" pozwolisz , ¿e odczytam jjako : " w stanie rezonansu " z .. najwy¿szym, ludziom w³a¶ciwym potencja³em energii ( a mo¿na by napisaæ te¿ bardziej ezoterycznie
ale to to samo ).
Je¶li wspomnisz , Jerzy b³ogo¶æ i ukojenie, jakie daje cisza ... stan równowagi i spokoju, owego stanu samego z siebie ..czy nie pojawia siê wtedy automatycznie - ta mi³o¶æ ?
Czy pojawia siê wy³±cznie spontanicznie ?
Uwa¿am, ¿e mo¿na j± w sobie wyæwiczyæ i mo¿na wprowadziæ j± miêdzy ludzi tak, jak siê zara¿a ¶miechem lub u¶miechem. Ilekroæ poczujesz TO wówczas utrwalasz ten stan . Mocniej i mocniej i tym ³atwiej go przywo³aæ. Podobnie ze wspó³czuciem. Twierdzê, ¿e mo¿na siê nauczyæ wspó³czuæ ludziom, a raczej - z lud¼mi. Tak od serca WSPÓ£-ODCZUWAÆ.
I oczywi¶cie zgodzê siê z Tob± Jerzy, ¿e mo¿na to zrobiæ prac± nad sob±. Wszyscy stoimy u ¬ród³a, które jest w nas, ale rzadko z nim rezonujemy. Czas to zmieniæ.
I znowu pojawi³o siê serce. Stanowi tych wy¿szych uczuæ odpowiada harmoniczne bicie serca wyra¿aj±ce proporcjê 1,618 .Wykorzystajmy ten stan do kreacji .
.. " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza Mooji - " s± w Twoim umy¶le, s± w Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #85 :
Listopad 20, 2009, 20:27:14 »
east
Mój post to nie polemika do twojej wypowiedzi, tylko raczej wyraz zrozumienia twojego ¶wiatopogl±du.Mam podobne pogl±dy i te¿ jestem nastawiony na ci±g³y rozwój dlatego z takim zainteresowaniem czytam to forum .
«
Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2009, 20:34:02 wys³ane przez Micha³-Anio³
»
Jerzy Karma
Moderator Globalny
U¿ytkownik
CZYSTO¦Æ
«
Odpowiedz #86 :
Listopad 21, 2009, 02:16:08 »
Witaj East
Czytam Twoj± wypowied¼ i widzê, ¿e w zasadzie i w du¿ym stopniu odpowiedzia³em Ci na ni± ju¿ tutaj
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=321.new#new
Masz racjê, ¿e w ciszy pojawia siê czêsto mi³o¶æ. Opisa³em tam to.
Z moich doswiadczeñ i z mojej wiedzy wy³±cznie spontanicznie.
Wiesz dlaczego spontanicznie?
Dlatego, ¿e one zawsze w nas s±.
Tylko nasze ega je blokuj±.
Ego ich nie stworzy. Tak jak nie stworzy ziarnka piachu z niczego.
Naszymi odpowiednimi dzia³aniami mo¿emy spowodowaæ, by mog³y one zamanifestowaæ siê.
Wówczas mo¿esz mniemaæ, ¿e Ty¶ je stworzy³.
Czy mo¿na tym zaraziæ?
A czym? Skoro to jest w ka¿dym.
Zjawisko przebiega inaczej. To ludzie wzajemnie narzucaj± sobie programy blokad. Równie dobrze mog± wzajemnie je z siebie zdejmowaæ - wówczas pojawi siê OCZEKIWANE bêd±ce dobrem dla wszystkich.
Wiele serdeczno¶ci
east
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #87 :
Listopad 21, 2009, 02:48:25 »
Jerzy , nie wiem jak TY, ale ja uwa¿am, ¿e EGO s³ucha siê nieodpowiednich doradców . Ego potrzebuje czuæ siê wa¿ne , wiêc nawet , jak niczego nie stwarza, lecz choæ tylko uwalnia okre¶lone manifestacje uwa¿aj±c ,¿e to jEGO kreacja, to ju¿ jest na prawdê nie¼le .
Ego powinno s³uchaæ naszej prawdziwej istoty .
Jerzy Karma
Moderator Globalny
U¿ytkownik
Jak ¿yæ bez ego
«
Odpowiedz #88 :
Listopad 21, 2009, 13:36:40 »
Drogi East,
Jest to bardzo warto¶ciowe, ¿e obserwujesz i wyci±gasz wnioski. Przy tym wnikaj±c w sprawy g³êboko i w miarê szeroko.
Zawsze jednak mo¿na i to przekroczyæ. Skoro tak, to trzeba zdawaæ sobie sprawê, i¿ nasze uwa¿anie nie jest pe³ne i nie jest prawdziwe w sensie prawdy. Choæ bêdzie prawdziwe w zakresie okre¶lonych subiektywnych rzeczywisto¶ci.
Cz³owiek zazwyczaj podlega jakiej¶ subiektywnej rzeczywisto¶ci, Zatem moje, czy Twoje uwa¿anie /pogl±d/ niekoniecznie musi byæ s³uszne w sensie zbawczym, czyli w nie bêdzie s³u¿yæ wyzwoleniu.
Dlatego w takich zagadnieniach sprawdzam swoje uwa¿ania. W taki sposób, ¿e patrzê, jak inni - wiêksi ode mnie, którzy byli przede mn± - uwa¿ali. Je¶li moje uwa¿ania s± zgodne z ich naukami, wówczas postrzegam je jako jakie¶ wskazówki do¶æ istotne i warte wziêcia pod uwagê - jako co¶ prawdziwego. Z zastrze¿eniem takiego ich odczytania, ¿e harmonizuj± ze sob±. Np. nie widz±c sprzeczno¶ci miêdzy naukami Buddy a Jezusa. Je¶li kto¶ widzi sprzeczno¶æ, znaczy to, ¿e nie rozumie ich przekazów w pe³ni, ani we w³a¶ciwy sposób.
Jak ja widzê sprawê ego?
Na moim forum napisa³em o tym wielorako i a¿ mo¿e zbyt du¿o, lecz z pewno¶ci± ci±gle za ma³o. Dlatego, ¿e s± miliony ludzi, a ka¿dy mo¿e potrzebowaæ innej ¶cie¿ki dla zrozumienia. I nawet nie tyle zrozumienia, co sztuki dotarcia do jego zbioru osobowo¶ciowego.
Poza tym wszystko, co napisa³em o ego, znajduje równie¿ odbicie w wypowiedziach wielkich nauczycieli.
Ka¿demu proponujê, by tak¿e stosowa³ te metodê.
Metodê sprawdzania swojego "widzenia" z widzeniem tych, którzy s± warci jako bazy odniesienia.
Oczywi¶cie typowe dla wieku dzieciêcego jest lekcewa¿enie doros³ych ;-)
Gdy siê my¶li: Sam bêdê wiedzia³, co dla mnie dobre - a potem dziecko ma guza...
Osobi¶cie wolê szanowaæ nauki innych, gdy je zrozumia³em, szanujê jeszcze bardziej.
Widz±c spójn± prawdê w nich podziwiam je.
Moje uwa¿anie wobec prawdy nie ma ¿adnego znaczenia.
Prawda jest prawd±.
Uwa¿anie tylko uwa¿aniem - prób± dotarcia do prawdy.
Przecie¿ mo¿na sobie co¶ uroiæ. Mo¿na stworzyæ jakie¶ fa³szywe koncepcje.
Jak to sprawdzisz?
Urojenia mog± byæ nawet zbiorowe. Wspomnij na hipnozê zbiorow± nieraz pokazywan± nawet na scenach dla publiczno¶ci.
Systemy spo³eczne tak¿e pe³nia rolê hipnotyzera. Jest tyle grup ró¿norodnie zahipnotyzowanych. Ka¿da ma swoje uwa¿ania. Przyjmuj±c je za prawdê.
Mo¿na do nich mówiæ, ale oni nie s± w stanie us³yszeæ, gdy¿ s± w hipnotycznym ¶nie.
S³ysz± tylko to - co jest w zakresie ich hipnotycznego snu. Tylko to przyjm±.
Dlatego Jezus mówi³: Pracy wiele, lecz robotników ma³o.
Do tego tak trudno jest ludzi przebudziæ.
Nawet Jezus nie by³ w stanie pokonaæ wszystkich hipnotycznych systemów. Np. tam gdzie by³ znany od dzieciñstwa nikt nie przyj±³ Jego nauk, ani cudów nie uczyni³. Zadzia³a³a si³a zbiorowego systemu: "Czy¿ to nie syn cie¶li?"
Nie liczy³o siê to - co mówi³, lecz to, kim by³ dla nich.
Takie jest ludzkie szukanie prawdy.
Ludzie bardziej szukaj± wielko¶ci, w³adzy, tytu³ów, pozycji, ni¿ wiedzy.
Udaj±c przed sob±, ¿e szukaj± wiedzy.
Dlatego masz racjê East, ¿e ego s³ucha siê nieodpowiednich doradców - bo jak mo¿e byæ inaczej, skoro same jest czym¶ nieodpowiednim?
Masz racjê, ¿e potrzebuje czuæ siê wa¿ne - bo w ten sposób samo siebie tworzy, utwierdza.
Cytat: east Listopad 21, 2009, 02:48:25
wiêc nawet , jak niczego nie stwarza, lecz choæ tylko uwalnia okre¶lone manifestacje uwa¿aj±c ,¿e to jEGO kreacja, to ju¿ jest na prawdê nie¼le
Kto uwalnia? Zjawiska przep³ywaj±, za¶ ego siê przyczepia do nich. Tworz±c w ten sposób siebie i swój byt.
¦wiadomo¶æ OBSERWATORA zjawisk staje siê obserwatorem stworzonego ego.
Zatem uwa¿anie, ¿e co¶ jest MOJ¡ kreacj± jest podstawowym ¼ród³em uwarunkowania.
Dlaczego zatem uwa¿asz, ¿e to "nie¼le"?
Akurat dzi¶ rano badaj±c historiê swojego ¿ycia obserwowa³em jak powstaje ego.
Refleksja zaczê³a siê od wyja¶nienia ewentualnych nieporozumieñ dotycz±cych terminu BEZPRAGNIENIOWO¦CI.
Bezpragnieniowo¶æ nie oznacza, ¿e trzeba byæ betonem - ¿e cz³owiek nie do¶wiadcza rado¶ci. W stanie
bezpragnieniowo¶ci trwa ¿ycie, do¶wiadczanie, spontaniczno¶æ, reakcje, cieszenie siê ka¿dym piêknem. Rzecz polega tylko na nie pragnieniu ich. Na nie przywi±zywaniu siê do nich. Na nie planowaniu ponownego posiadania obiektów, które radowa³y. W bezpragnieniowo¶ci wszystko jest wolno¶ci±. Obiekty s± tak¿e wolne.
W momencie, gdy powstanie jakiekolwiek pragnienie, chêæ, czy d±¿enie - powstaje ego.
Jak zatem z naprawianiem ¶wiata?
Odpowied¼ jest ju¿ w buddyzmie, gdzie mówi siê nie o naprawianiu ¶wiata, lecz o w³a¶ciwym dzia³aniu. Oznacza to zamiar wzglêdem w³asnej realizacji przejawu istnienia - w³a¶ciwego istnienia.
ISTNIEÆ W£A¦CIWIE. Ego jest tu zbêdne. Jednak przywykli¶my dzia³aæ poprzez ego i wydaje siê pocz±tkowo, ¿e nie da siê inaczej.
Odnosz±c siê do Twojego ostatniego zdania:
Je¶li nie bêdzie ego - kto s³ucha naszej prawdziwej istoty?
Je¶li za¶ ego jej zacznie s³uchaæ - ego zniknie. Zatem masz racjê - niech ego jej s³ucha.
W zapomnieniu tego - co napisa³em.
Nic bowiem nie jest moje.
Wszystko nale¿y do ¶wiata.
I zawsze trwa w ¶wiecie.
Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #89 :
Listopad 21, 2009, 14:56:09 »
¿ycie jest jak gra w simsy na kwantowym komputerze, tylko kim lub czym jest gracz.
Kim my jeste¶my
«
Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2009, 14:58:51 wys³ane przez Micha³-Anio³
»
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
¦WIÊTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi±¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ¦wiêty Graal
=> Twórczo¶æ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osób "wspieraj±ce" niektóre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYK£AD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nie¶miertelno¶ci
=> PREZENTACJA: Wyja¶niaj±c grawitacjê
=> WYK£AD Purpose of DNA [PL]
=> WYK£AD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYK£AD Bliss Practice: Duchowy u¿ytek z energii seksualnej [PL]
=> WYK£AD Fraktalna teoria ¦wiadomo¶ci, Grawitacji, Jêzyka, DNA i Udanej ¦mierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret ¿ycia i architektura biologiczna
=> WYK£AD: Udana ¶mieræ i prawdziwa fizyka ¦wiêtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ
=> S³oñce, Uk³ad S³oneczny i rok 2012
=> Staro¿ytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje ¶wiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i ¶wiata
=> ¦wiadomo¶æ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy Porz±dek ¦wiata w codziennych wiadomo¶ciach
=> Globalne ocieplenie - najwiêkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> K±cik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OG£OSZENIA i INICJATYWY SPO£ECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPO£ECZNE
=> OG£OSZENIA
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|