Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Strona g³ówna
Pomoc
Search
Zaloguj siê
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
>
Nassim Haramein - Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ
>
Co mi w duszy gra...
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
»
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Co mi w duszy gra... (Przeczytany 156678 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620
To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie
Odp: Co mi w duszy gra...
«
Odpowiedz #180 :
Grudzieñ 19, 2009, 22:22:55 »
W³a¶ciwie racja. ¯yjemy ci±gle w TERAZ . Zawsze ¿yjemy w tej chwili , za¶ wszystkie rzeczy , które nas otaczaj± to gad¿ety .
.. " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza Mooji - " s± w Twoim umy¶le, s± w Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 669
Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym
«
Odpowiedz #181 :
Styczeñ 02, 2010, 13:59:16 »
Ludzki, zwi±zany z mózgiem umys³ nie jest w stanie postrzegaæ ca³ej nieskoñczonej obiektywnej rzeczywisto¶ci na raz. Zatem nasze mechanizmy percepcji interpretuj± tê nieskoñczon± pe³niê na skoñczone przyrosty, które s± przetwarzane sekwencyjnie i odnosimy siê do nich *poprzez* filtr naszej ma³ej ludzkiej ja¼ni. Innymi s³owy, normalna ludzka percepcja jest subiektywizuj±cym procesem interpretacji, a nie procesem bezpo¶redniej percepcji obiektywnej.
Normalna ludzka percepcja umieszcza nas lekko poza doczesn± synchronizacj± z rzeczywisto¶ci± obiektywn±. Wielko¶æ tej niezgodno¶ci to czas, jaki jest nam potrzebny do zrobienia skoñczonej migawki obiektywnej nieskoñczono¶ci, zinterpretowania tej migawki i zintegrowania jej z sekwencj± wcze¶niejszych migawek. Podczas fazy interpretacji, subiektywizujemy nasze postrzeganie i tutaj percepcja bardziej dotyczy postrzegaj±cego, ani¿eli postrzeganego obiektu. Tutaj w³a¶nie wchodzi w grê reakcja emocjonalna.
Rezultat jest taki, ¿e traktujemy swoj± subiektywn± percepcjê jako rzecz obiektywn±, st±d te¿ nasze pomy³ki w okre¶laniu tego, co faktycznie jest rzeczywiste.
Znaj±c na wylot nasz subiektywizuj±cy filtr, sprowadzamy siê *bli¿ej* do bezpo¶redniego postrzegania rzeczywisto¶ci obiektywnej. Lecz jest to jak patrzenie przez przyciemnione szk³o, skoro wiele innych rzeczy mo¿e, u¿ywaj±c mojej analogii, tworzyæ czerñ poprzez czerwony filtr. Jedynym sposobem na bezpo¶rednie postrzeganie obiektywnego wszech¶wiata jest ca³kowite usuniêcie naszego filtru subiektywizacji. To jednak wymaga du¿o wiêcej ni¿ tylko zwi±zanego z mózgiem umys³u.
Aby osi±gn±æ obiektywn± percepcjê, musimy ca³kowicie usun±æ nasz filtr subiektywizuj±cy. Jest to miejsce dla Medytacji ¦rodka Ciszy i ¶rodkowej pracy z WdH (takiej jak przenoszenie ¶wiadomo¶ci) - ucz± nas one, jak odk³adaæ na bok bod¼ce zmys³ów, bod¼ce emocji i dialog umys³u, gdy¿ te rzeczy znajduj± siê u ¼róde³ naszych mechanizmów subiektywnego postrzegania. Odkrywa to same surowe mentalne cia³o, które jest jedyn± czê¶ci± (ludzkiej) ja¼ni zdoln± do bezpo¶redniego postrzegania nieskoñczono¶ci.
http://franzbardon.pl/faq/misc/m12_percepcja.php
«
Ostatnia zmiana: Styczeñ 02, 2010, 14:02:38 wys³ane przez Micha³-Anio³
»
Wierzê w sens eksploracji i poznawania ¿ycia, kolekcjonowania wra¿eñ, wiedzy i do¶wiadczeñ. Tylko otwarty i swobodny umys³ jest w stanie odnowiæ ¶wiat
Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #182 :
Styczeñ 03, 2010, 13:39:14 »
http://www.youtube.com/v/JxfIuGXdIa8&hl=pl_PL&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/JxfIuGXdIa8&hl=pl_PL&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
dla faraona
«
Ostatnia zmiana: Styczeñ 13, 2010, 23:40:48 wys³ane przez Micha³-Anio³
»
Wierzê w sens eksploracji i poznawania ¿ycia, kolekcjonowania wra¿eñ, wiedzy i do¶wiadczeñ. Tylko otwarty i swobodny umys³ jest w stanie odnowiæ ¶wiat
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 241
«
Odpowiedz #183 :
Styczeñ 03, 2010, 16:02:28 »
O rany, ale be³kot...
Ledwo sie mo¿na zorientowaæ do czego go¶æ nawo³uje. Jihad, czy inna struktura zbrojna, w ka¿dym razie bardzo agresywna. "Walcz, walcz, walcz...", jakie¶ uzbrojenie, has³a, nienawi¶æ w imiê wolno¶ci i mi³o¶ci (?). Nie jest to dla mnie antytez± dzisiejszego ¶wiata. Wrêcz przeciwnie, komórka silnie powi±zana z systemem. Trzeba wiêcej pieniêdzy na ten system, aby unicestwiaæ tego typu wrogie organizacje... czyli podstawiæ g³owê pod szafot.
Jeszcze kto¶ wyk³ada na te jego niezrównowa¿one pomys³y kasê. Straszne...
TA WYPOWIED¬ DOTYCZY£A ZUPE£NIE INNYCH FILMÓW ZAMIESZCZONYCH WY¯EJ.
NIE WIEM JAKI ZAMIAR MA MICHA£-ANIO£ ZMIENIAJ¡C TEMATYKÊ O 180 STOPNI
PS. warto by by³o uniemo¿liwiæ zmian w po¶cie po np. 24 godz. od jego napisania.
«
Ostatnia zmiana: Styczeñ 14, 2010, 15:56:11 wys³ane przez Echnaton
»
Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #184 :
Styczeñ 03, 2010, 20:26:35 »
Jak widaæ jest wiêcej graczy
«
Ostatnia zmiana: Styczeñ 13, 2010, 23:41:10 wys³ane przez Micha³-Anio³
»
east
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #185 :
Styczeñ 06, 2010, 11:28:12 »
Ponieważ jest to temat przyklejony do Nassima Harameina chciałbym zwrócić Waszą uwagę na pewien fragment wykładu Nassima, a szczególnie na jedno, wyróżnione kapitalikami , pojęcie, które wydaje się kluczowe do współczesnego nie-zrozumienia świata .
0:42:30:Może przestrzeń jest nieskończonością,|a granice są skończoną strukturą;| pole jest skończoną strukturą.
0:42:41:Zacząłem to widzieć w swojej głowie|i bardzo się tym podekscytowałem.
0:42:44:I w późniejszym czasie studiowałem |próżnię i rozumienie teorii kwantowej|i zdałem sobie z czegoś sprawę.
0:42:54:Zdałem sobie sprawę z czegoś bardzo ważnego|dla ewolucji myśli jakie miałem. Odkryłem że:
0:43:01:/
...dzisiejsza teoria pola kwantowego została
0:43:04:/„usunięta przez proces RENORMALIZACJI
”|/gęstości energii w próżni,
0:43:10:/która formalnie byłaby nieskończona, gdyby|/nie została usunięta przez RENORMALIZACJĘ.
0:43:22:RENORMALIZACJA to coś,|co próbowali zrobić mi w szkole
0:43:31:Nie zadziałało za dobrze...
Początkowo , podobnie jak wielu z nas, wyraz ten rozumiałem potocznie, tak, jak większość Polaków go rozumie po przeżyciach za socjalizmu.
Z tym , że w ustach fizyka wyraz ten ma znacznie większe znaczenie, o czym Nassim, tkwiąc w świecie fizyki , nie mógł wyraźniej powiedzieć , nie mógł tego dokładniej wytłumaczyć . Na ten sam wyraz natknąłem się w książce Pole Lynne McTaggart. Jest tam ciekawy fragment na końcu jednego z rozdziałów odnoszący się do renormalizacji.
cyt "Współcześni fizycy zatrzymali człowieka na wiele dziesięcioleci . Ignorując efekt pola punktu zerowego , zanegowali możliwoć istnienia głębokich połączeń i związków między ludźmi i ich otoczeniem, a także uniemożliwili wyjaśnienie wielu zdarzeń niezwykłych.
To, co robili , dokonując RENORMALIZACJI swych równań , można by porównać do odejmowania Boga
. "
Fragment ten ,podobnie jak u Nassima , odnosi się do zabiegu IGNORANCJI , który fizycy dokonali na POLU . Pole to u Nassima zostało określone mianem kwantowe, ale to bardzo ogólne twierdzenie. W książce dokładniej o tym mowa jako o polu punktu zerowego.
Zatem RENORMALIZACJA, to inaczej IGNORANCJA . Na takim założeniu "pływa " cała współczesna fizyka. Nieżle.
«
Ostatnia zmiana: Styczeñ 06, 2010, 11:29:54 wys³ane przez east
»
.. " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza Mooji - " s± w Twoim umy¶le, s± w Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert
szklana kula
«
Odpowiedz #186 :
Styczeñ 13, 2010, 23:36:09 »
¯ycie jest szklan± kul±, z twoj± dusz± zatopion± w ¶rodku.
Przez CA£Y CZAS ,próbujesz z niej wyj¶æ .
Lecz gdy to zrobisz ,to dojrzysz.
Jeste¶ znowu w ¶rodku.
«
Ostatnia zmiana: Styczeñ 22, 2010, 13:38:22 wys³ane przez Micha³-Anio³
»
east
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #187 :
Luty 22, 2010, 12:14:07 »
¦wietnie siê czyta ksi±¿ki Eckharta Toolle`a . Równie¿ jego wyk³adów na YT warto pos³uchaæ.
Na swojej stronie
http://www.eckharttolletv.com/enter
Eckhart wyra¼nie wspomina o globalnej ¶wiadomo¶ci, ¶wiadomo¶ci zbiorowej i o tym jak wa¿ne jest, aby siê na ni± otworzyæ.
Jak dla mnie sama strona
http://www.eckharttolletv.com/enter
zalatuje komercj± i z lekka równie¿ sekciarsko. Wprowadzenie op³at za subskrypcje sugeruje,¿e wiedza mistrza jest dla wybranych. Wybranym jest ka¿dy kto zap³aci prawie 45 z³ /mies. Zap³aci za dostêp do mistrza. Bo nie wyobra¿am sobie ,¿e za bycie ¶wiadomym mog³yby kiedykolwiek byæ pobierane jakie¶ op³aty. Chocia¿ oczywi¶cie za dostêp do internetu równie¿ p³acimy. De facto p³acimy za utrzymanie infrastruktury , która mo¿liwa surfowanie. W przypadku ¶wiadomo¶ci infrastrukturê od chwili narodzin podtrzymujemy sami ( nasze cia³a , umys³y, ) a w³a¶ciwie, to globalna ¶wiadomo¶æ podtrzymuje je wszystkie.
Wracaj±c do mistrza Eckharta uwa¿am,ze pad³ on ofiar± ludzi , którzy siê pod niego podczepili. Skomercjalizowanie wyk³adów, a tym samym limitowanie dostêpu do mistrza to pierwszy krok ku przemienieniu go w maszynkê do robienia pieniêdzy. Tak sprzedaje siê ¶wiadomo¶æ. Niesmaczne , ale jak¿e ¿yciowe.
Chocia¿ z drugiej strony idea globalnej ¶wiadomo¶ci sama w sobie wydaje siê nie do zbrukania. Moim zdaniem to potê¿na moc, co¶ jak kwantowy internet, a przy tym to bardzo inteligentny system sam w sobie. Sam siebie i swoich u¿ytkowników cenzuruje. "b³ogos³awieni cisi gdy¿ oni dost±pi± królestwa .." (królestwo = globalna ¶wiadomo¶æ )
Warto siê zatem wyciszyæ i czasem zanurzyæ w t± ciszê ...
radoslaw
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 209
«
Odpowiedz #188 :
Luty 22, 2010, 15:09:35 »
Hej East!
Tolle jest ¶wietny!
A u nas jakto bywa w Azji - Potêga Tera¼niejszo¶ci online:
http://smn.klm.net.pl/index.php?nr=Potega_terazniejszosci_1
Strona zg³oszona jako dokonuj±ca ataków!
Strona
smn.klm.net.pl
zosta³a zg³oszona jako strona stanowi±ca zagro¿enie.
Tego rodzaju strony mog± próbowaæ instalowaæ oprogramowanie wykradaj±ce poufne dane, u¿ywaj±ce komputera do po¶redniczenia w atakach lub uszkadzaj±ce system.
Niektóre szkodliwe strony celowo rozpowszechniaj± niebezpieczne oprogramowanie, ale wiêkszo¶æ z nich dzia³a na serwerach, na które nast±pi³o w³amanie.
Kana³ u¿ytkownika z paroma wyk³adami po polsku:
http://www.youtube.com/v/dv95rROqYTk&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/dv95rROqYTk&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>
pozdrawiam
«
Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2012, 09:10:43 wys³ane przez Jerzy Karma
»
east
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #189 :
Luty 22, 2010, 17:22:19 »
Hej
rados³aw
!
Niekiedy, gdy s³ucham Eckharta Toolla , to a¿ chcia³bym obok niego postawiæ Nassima.
Jak dla mnie to Eckhart operuje bardzo prostym , a jednocze¶nie bardzo g³êboko filozoficznym jêzykiem , pojêciami , które ( i dobrze ) trzeba poczuæ , aby zrozumieæ. Ale to wcale nie oznacza, ¿e ten jêzyk jest gorszy.
Je¶li porównamy go z tym, co mówi Amit Goswami
http://www.youtube.com/watch?v=Ez59mtxvkAk
, albo choæby Nassim , to wiele kwestii siê pouk³ada w logiczn± ca³o¶æ.
Chocia¿ Eckhart nie chce siê identyfikowaæ z nauk± twierdz±c,¿e to nak³adka na rzeczywisto¶æ tak± , jaka jest, to mimo wszystko nauka w wydaniu Goswamiego niesie te same tre¶ci, a nawet idzie o krok dalej. Nie trzeba siê zanurzaæ w "stilness point " , aby tam do¶wiadczaæ czego¶ uduchowionego, nieziemskiego. Samo bycie ¶wiadomym istnienia globalnej ¶wiadomo¶ci , bycia jej czê¶ci± transformuje nasze ego, nasze "ja" do sfery ¶wiêto¶ci, powodujesz, ¿e ego siê podporz±dkowywuje tej sferze, gdy¿ i ono , ostatecznie, z niej pochodzi.
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
¦WIÊTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi±¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ¦wiêty Graal
=> Twórczo¶æ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osób "wspieraj±ce" niektóre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYK£AD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nie¶miertelno¶ci
=> PREZENTACJA: Wyja¶niaj±c grawitacjê
=> WYK£AD Purpose of DNA [PL]
=> WYK£AD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYK£AD Bliss Practice: Duchowy u¿ytek z energii seksualnej [PL]
=> WYK£AD Fraktalna teoria ¦wiadomo¶ci, Grawitacji, Jêzyka, DNA i Udanej ¦mierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret ¿ycia i architektura biologiczna
=> WYK£AD: Udana ¶mieræ i prawdziwa fizyka ¦wiêtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ
=> S³oñce, Uk³ad S³oneczny i rok 2012
=> Staro¿ytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje ¶wiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i ¶wiata
=> ¦wiadomo¶æ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy Porz±dek ¦wiata w codziennych wiadomo¶ciach
=> Globalne ocieplenie - najwiêkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> K±cik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OG£OSZENIA i INICJATYWY SPO£ECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPO£ECZNE
=> OG£OSZENIA
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|