Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: 4.0 Ujawnienie Tajemnicy – Przysz³o¶æ jest w Naszych Rêkach FILM  (Przeczytany 153089 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #10 : Listopad 16, 2009, 15:56:41 »

Wrzuci³em czê¶æ 4.0 w pliku AVI . Jest w pierwszym po¶cie tego w±tku.
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=446.msg1968#msg1968

East, Xellos,
Moses nie ukrad³ Arki. On j± tylko wzi±³, aby uniemo¿liwiæ pos³ugiwanie siê ni± przez nieodpowiedzialnych ludzi...
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 16:06:50 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620

To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie

« Odpowiedz #11 : Listopad 16, 2009, 16:17:06 »

No w³a¶nie, ukrad³ i o czym¶ to ¶wiadczy. O czym ?
Ca³e to gadanie o ¶wiêto¶ci Moj¿esza to , byæ mo¿e, zasilanie bandy  "rabusiów grobów".
W czê¶ci III ciej Nassim mówi³ o tych rabusiach, którzy mieli niby wynie¶æ ze ¶rodka Piramidy wszystko. Tylko jak by mieli siê tam do ¶rodka dostaæ ? A mo¿e znale¼li jednak sposób. Mo¿liwe, ¿e Moj¿esz zna³ sposób.

Tak czy inaczej w znanej nam  opowie¶ci faraonowie s± bad guys, Moj¿esz to ten dobry kolo.
Ale je¶li ukrad³ Arkê ( lub j± sobie po¿yczy³ hehe )  to ju¿ nie jest takie oczywiste. Chcia³ wyprowadziæ lud swój z Egiptu, albo stworzy³ swoj± w³asn± legendê ( dobry PR owiec   ) , wiedz±c, ¿e rozmontowa³ urz±dzenie, które do niego nie nale¿y.

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Listopad 16, 2009, 16:40:14 »

a, ¿e z Qumran pochodzi³ Jezus i ca³a jego ¶wiêta rodzina, to wieleee t³umaczy, Nassim to ³adnie uj±³, go¶æ który wychowa³ siê w pobli¿u TAKIEJ POTÊGI faktycznie ³adnie musia³ byæ tym "napromieniowany"

masakra...

718'
shielder
Nowy u¿ytkownik
*
P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 28

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Listopad 16, 2009, 16:40:57 »

Istniej± te¿ sugestie, ¿e Amenhotep IV (Echnaton) zmieni³ swoje imiê na Moj¿esz. Wiêc to wcale nie musia³a byæ kradzie¿, ale ucieczka przed przeciwnikami monoteizmu.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Amenhotep_IV
http://www.greatdreams.com/moses.htm
east
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #14 : Listopad 16, 2009, 17:09:48 »

OK, powstaje wiêc pytanie  PO CO Moses rozmontowa³ urz±dzenie, czyli Priamide + Arkê ?

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Listopad 16, 2009, 17:21:42 »

dla osób kopi±cych g³êboko w etymologii s³ów / imion jak ja, oczywiste jest, ¿e MOJ¯ESZ by³ Egipcjaninem, czemu jestem tego pewien? otó¿, imiê Moj¿esz pochodzi bezpo¶rednio z egipskiego MOSE - potomek, ka¿dy pewnie kojarzy faraona Tutmozisa - THOTH MOSE - Potomek Thotha... IMIÊ MOJ¯ESZ TO PO PROSTU POTOMEK!

718'
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #16 : Listopad 16, 2009, 17:40:36 »

Istniej± te¿ sugestie, ¿e Amenhotep IV (Echnaton) zmieni³ swoje imiê na Moj¿esz. Wiêc to wcale nie musia³a byæ kradzie¿, ale ucieczka przed przeciwnikami monoteizmu.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Amenhotep_IV
http://www.greatdreams.com/moses.htm

Osobi¶cie odpu¶ci³em sobie tego typu etymologiczne i historyczne rozwa¿ania po prze¶ledzeniu tej "linii genealogicznej".
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=315.0 Moj¿esz jest tam dopiero w czwartej linii od do³u.
Prowadz± one czêsto na manowce i do ukonstytuowania siê ró¿nych podej¶æ, które wzajemnie siê znosz±.
Skoncentrowa³em siê natomiast na ¶wiêtej geometrii, aby poznaæ budowê ¶wiata i cz³owieka i dziêki temu okre¶liæ nasz potencja³ i nasze mo¿liwo¶ci do¶wiadczania tego¿ ¶wiata.

Je¶li w tym kontek¶cie spojrzeæ na kwestiê Arki, to jej oddzia³ywanie, o którym mówi Nassim w kontek¶cie Esseñczyków wskazywa³oby, ¿e "nadprzyrodzone zdolno¶ci" cz³owieka s± wynikiem poddania go oddzia³ywaniu jakiej¶ technologii.
S± te¿ inne sposoby my¶lenia, wg. których "nadprzyrodzone zdolno¶ci" cz³owiek mo¿e posi±¶æ na drodze ró¿nych praktyk wewnêtrznych tudzie¿ tzw. rozwoju duchowego.... To jednak oddzielny temat...

Gdy spojrzymy jednak na ró¿ne legendy i mity, w których ró¿ne postacie obdarzone s± "nadnaturalnymi mocami", to zastanawiaæ mo¿e przynajmniej rudymentarny fakt - sk±d takie tre¶ci pojawiaj± siê w ludzkiej wyobra¼ni?
To pytanie otwiera drogê do ró¿nych odpowiedzi, ³±cznie z takimi, wed³ug których w ten w³a¶nie sposób przejawia³y siê niegdy¶ nasze rzeczywiste moce i w³a¶nie dlatego tak wiele osób rezonuje dzisiaj z tre¶ci± mitów i legend o ludzkiej potêdze. Je¶li tak by³o w istocie, to czy oznacza to, i¿ kto¶ przeprogramowa³ nam DNA za pomoc± "swoistego oprogramowania", które wnika z strukturê materii i mo¿e "podwi±zywaæ" nam "nitki DNA"?

I znów... mo¿na zastanawiaæ siê CZY i KTO TO ZROBI£, a mo¿na zastanowiæ siê czy to jest mo¿liwe i je¶li jest mo¿liwe to JAK TO JEST MO¯LIWE.

Moje zainteresowanie ¶wiêt± geometri± zmierza do odpowiedzi na pytanie JAK "to wszystko" DZIA£A, co pozwala odpowiedzieæ sobie sobie na pytanie JAK kto¶ zrobi³ to czy tamto.
W konsekwencji jak masz wiedzê, to pozostaje kwestia jej odpowiedzialnego zastosowania w praktyce, co da siê stre¶ciæ s³owami Nassima z cze¶ci 4.0:
"Nowy Testament mówi o tym GDZIE MUSISZ BYÆ, aby byæ zdolnym do posiadania tego poziomu technologii."

Co¶ na temat programowania DNA ¶wiat³em zakrzywianym wed³ug osi symetrii czworo¶cianu wspomina Dan Winter w swoich filmikach zamieszczonych w w±tku o - nota bene - o Drzewie ¯ycia...
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=257.0

Tak, wiem, ¿e Dan Winter ma do¶æ powik³any jêzyk. Niemniej warto¶ciowe jest to, ¿e zasygnalizowa³ ten temat we wspomnianych filmikach (w wyk³adzie z Barcelony).

Aby lepiej zrozumieæ filmiki warto przeczytaæ to, co poprzedza je w w±tku o Drzewie ¯ycia.

Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 22:41:27 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
east
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #17 : Listopad 16, 2009, 20:04:26 »

Moje rozumienie tych tematów nie sprowadza siê do tego KTO I DLACZEGO, albo te¿ tylko do pytania JAK.
Z prezentacji Nassima i czê¶ciowo Dana wynika dla mnie, ¿e ¶wiêta geometria jest ju¿ we mnie , w gwiazdach, w przyrodzie o¿ywionej i nieo¿ywionej organizuj±c dos³ownie wszystko od zawsze. Pytanie nie jest wiêc jak zdobyæ wiedzê lub j± odzyskaæ, lecz jak w praktyce zastosowaæ t± , która jest.
Innymi s³owy, odkryæ i odblokowaæ W SOBIE to , co ju¿ tam jest.
Pomijam tu rozkminy typu czy chcia³em sobie co¶ w planie przedurodzeniowym zablokowaæ czy te¿ nie. Je¶li nawet chcia³em to teraz zmieni³em zdanie  heh Lub te¿ to czy KTO¦ chce ode mnie tego czy tamtego zachowania, czy czerpaæ profity z mojej energii. Owszem, MOGÊ siê na to godziæ,ale nie muszê.

O czym tak naprawdê mówi Nassim ?  Czy wymy¶la nowe rzeczy , czy te¿ raczej analizuje te, które s± ,ale w nowy, ¶wie¿y sposób ?

Leszek napisa³
Je¶li w tym kontek¶cie spojrzeæ na kwestiê Arki, to jej oddzia³ywanie, o którym mówi Nassim w kontek¶cie Esseñczyków wskazywa³oby, ¿e "nadprzyrodzone zdolno¶ci" cz³owieka s± wynikiem poddania go oddzia³ywaniu jakiej¶ technologi

Tak, mo¿liwe, ¿e s± wynikiem poddania go dzia³aniu technologii, ale czy to za spraw± generowania przez t± technologiê czego¶ nowego , czy te¿ mo¿e raczej - UWALNIANIA  istniej±cych, lecz zablokowanych mo¿liwo¶ci ? Arka wydaje siê bardziej doskona³ym narzêdziem ni¿ jakim¶ boskim atrybutem.

Wygl±da mi na to, ¿e Moj¿esz ( kimklowiek tam by³ ) jedynie skorzysta³ z mocy Arki , lub te¿ z w³asnej mocy tak na prawdê , lecz dodatkowo wzmocnionej t± niesamowit± technologi±.

Wiemy ,¿e Giza jest centrum Lay Lines oplataj±cych Ziemiê. Jest zatem istniej±ca infrastruktura (okablownaie) , jest silnik ( Piramida ) tylko brakuje zasilania, bo kto¶ gwizdn± bateriê.
Nie znamy do koñca motywów, którymi kierowa³ siê Moj¿esz ,ale by³o CO¦ , co go przerazi³o na tyle, ¿e zwina³ bateriê i zaszy³ siê na pustkowiu. Mo¿liwe ,¿e WP to miêdzy innymi gwiezdne wrota ,  a Moj¿esz wiedzia³ co chce siê przez nie przedostaæ ? Du¿o tu gdybania i fantazjowania. Fakty za¶ s± takie, jakie s±.

Mecromon
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 10

« Odpowiedz #18 : Listopad 16, 2009, 21:16:00 »

Ja to rozumiem w ten sposób. Inaczej mówi±c arka przymierza ( nawi±zuj±c do ksiêgi rodzaju, b³êdem jest braæ jej dos³ownie wiêc.. )  mo¿e byæ metafor± tego co My ludzie mo¿emy otrzymaæ poprzez wspó³pracê ( przymierze Ja <->Inni [bez nienawisci i wojen] ).
Nie chodzi o jak±¶ super moc, a jedynie oto, ¿e je¶li bêdzie NWO, to nie bêdzie wojen. Bêdzie jeden super zgrany organizm ( tak jak mrówki tworz± gniazdo ) z³o¿ony z ludzi, który bêdzie stanowi³ si³ê i potêgê, która jak na razie jest zaburzana przez nienawi¶æ, wojny itp.
Wszyscy bêd± ze sob± wspó³pracowaæ, co¶ jak komunizm. Tylko ¿eby istnia³ komunizm ( co jest my¶l± romantyczn± ), musi istnieæ odpowiedni poziom technologiczny, jaki¶ super szybki system przetwarzania informacji, czyli to do czego d±¿± firmy produkuj±ce procesory które potrafi± w tym samym czasie przeliczyæ jak najwiêcej w±tków ( ju¿ teraz nawet do tego u¿ywa siê karty graficzne ). Odpowiednio zoptymalizowany system logistyczno/przetworzeniowy. Wówczas wszystko bêdzie graæ.

Wniosek taki, ¿e razem mo¿emy rozdzielaæ morze, pokonywaæ to co nie pokonane, jedynie wówczas kiedy wspó³pracujemy razem wszyscy razem Do¶wiadczaæ i badaæ nieznanego, na przyk³ad LHC
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 21:42:33 wys³ane przez Mecromon » Zapisane
Xellos
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 100

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Listopad 16, 2009, 22:09:20 »

Leszek napisa³
Je¶li w tym kontek¶cie spojrzeæ na kwestiê Arki, to jej oddzia³ywanie, o którym mówi Nassim w kontek¶cie Esseñczyków wskazywa³oby, ¿e "nadprzyrodzone zdolno¶ci" cz³owieka s± wynikiem poddania go oddzia³ywaniu jakiej¶ technologi

Tak, mo¿liwe, ¿e s± wynikiem poddania go dzia³aniu technologii, ale czy to za spraw± generowania przez t± technologiê czego¶ nowego , czy te¿ mo¿e raczej - UWALNIANIA  istniej±cych, lecz zablokowanych mo¿liwo¶ci ? Arka wydaje siê bardziej doskona³ym narzêdziem ni¿ jakim¶ boskim atrybutem.

Wygl±da mi na to, ¿e Moj¿esz ( kimklowiek tam by³ ) jedynie skorzysta³ z mocy Arki , lub te¿ z w³asnej mocy tak na prawdê , lecz dodatkowo wzmocnionej t± niesamowit± technologi±.

Wiemy ,¿e Giza jest centrum Lay Lines oplataj±cych Ziemiê. Jest zatem istniej±ca infrastruktura (okablownaie) , jest silnik ( Piramida ) tylko brakuje zasilania, bo kto¶ gwizdn± bateriê.
Nie znamy do koñca motywów, którymi kierowa³ siê Moj¿esz ,ale by³o CO¦ , co go przerazi³o na tyle, ¿e zwina³ bateriê i zaszy³ siê na pustkowiu. Mo¿liwe ,¿e WP to miêdzy innymi gwiezdne wrota ,  a Moj¿esz wiedzia³ co chce siê przez nie przedostaæ ? Du¿o tu gdybania i fantazjowania. Fakty za¶ s± takie, jakie s±.

A mnie zastanawia co takiego niezwyk³ego by³o w tym, ¿e ta bateria by³a w piramidzie ? Czemu np. dzisiaj mamy wiêkszy rozwój bez arki w piramidzie, ni¿ wtedy z t± ark±. Przecie¿ zak³adaj±c, ¿e piramidy ju¿ tam by³y, (przynajmniej tak mówi³ Nassim), tym samym negujemy niezwyk³e zdolno¶ci Egipcjan. O ile mnie pamiêæ nie myli Nassim sugerowa³ ich istnienie nawet ponad 12 tys pne. Co¶ po prostu mi tu nie gra. Skoro archeolodzy sobie kopi± i odkopuj± prymitywne narzêdzia jakimi pos³ugiwali siê nasi przodkowie. A niby mieli posiadaæ arkê ?

Poza tym czemu jest jedna arka i wiele piramid ?

@Mecromon

To co piszesz pasuje do tego z czym siê kiedy¶ zetkn±³em o nazwie "Venus Project". Poszukaj w googlach Wszystko jest piêkne ale tylko w teorii.

Co do metafory, raczej by jej nikt tam nie zapisywa³ skoro jej nie by³o. Niby kto by zapisa³ w ksi±¿ce takie przes³anie skoro sam tak nie czyni³ ? Sens zapisania takiej metafory by by³ gdyby zi¶ci³ siê ten Twój komunizm i wszyscy by ¿yli w dostatku, wtedy by siê takie ksi±¿ki pisa³o.
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: