Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: 4.0 Ujawnienie Tajemnicy – PrzyszÂłoœÌ jest w Naszych RĂŞkach FILM  (Przeczytany 163170 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #10 : Listopad 16, 2009, 15:56:41 »

Wrzuci³em czêœÌ 4.0 w pliku AVI . Jest w pierwszym poœcie tego w¹tku.
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=446.msg1968#msg1968

East, Xellos,
Moses nie ukrad³ Arki. On j¹ tylko wzi¹³, aby uniemo¿liwiÌ pos³ugiwanie siê ni¹ przez nieodpowiedzialnych ludzi...
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 16:06:50 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
east
Moderator Globalny
Ekspert

To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie

« Odpowiedz #11 : Listopad 16, 2009, 16:17:06 »

No wÂłaÂśnie, ukradÂł i o czymÂś to Âświadczy. O czym ?
CaÂłe to gadanie o ÂświĂŞtoÂści MojÂżesza to , byĂŚ moÂże, zasilanie bandy  "rabusiĂłw grobĂłw".
W czêœci III ciej Nassim mówi³ o tych rabusiach, którzy mieli niby wynieœÌ ze œrodka Piramidy wszystko. Tylko jak by mieli siê tam do œrodka dostaÌ ? A mo¿e znaleŸli jednak sposób. Mo¿liwe, ¿e Moj¿esz zna³ sposób.

Tak czy inaczej w znanej nam  opowieÂści faraonowie sÂą bad guys, MojÂżesz to ten dobry kolo.
Ale jeÂśli ukradÂł ArkĂŞ ( lub jÂą sobie poÂżyczyÂł hehe )  to juÂż nie jest takie oczywiste. ChciaÂł wyprowadziĂŚ lud swĂłj z Egiptu, albo stworzyÂł swojÂą wÂłasnÂą legendĂŞ ( dobry PR owiec   ) , wiedzÂąc, Âże rozmontowaÂł urzÂądzenie, ktĂłre do niego nie naleÂży.

..  " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza   Mooji -  " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w  Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #12 : Listopad 16, 2009, 16:40:14 »

a, ¿e z Qumran pochodzi³ Jezus i ca³a jego ¶wiêta rodzina, to wieleee t³umaczy, Nassim to ³adnie uj±³, go¶æ który wychowa³ siê w pobli¿u TAKIEJ POTÊGI faktycznie ³adnie musia³ byæ tym "napromieniowany"

masakra...

718'
shielder
Nowy uÂżytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Listopad 16, 2009, 16:40:57 »

IstniejÂą teÂż sugestie, Âże Amenhotep IV (Echnaton) zmieniÂł swoje imiĂŞ na MojÂżesz. WiĂŞc to wcale nie musiaÂła byĂŚ kradzieÂż, ale ucieczka przed przeciwnikami monoteizmu.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Amenhotep_IV
http://www.greatdreams.com/moses.htm
east
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #14 : Listopad 16, 2009, 17:09:48 »

OK, powstaje wiĂŞc pytanie  PO CO Moses rozmontowaÂł urzÂądzenie, czyli Priamide + ArkĂŞ ?

..  " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza   Mooji -  " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w  Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #15 : Listopad 16, 2009, 17:21:42 »

dla osób kopi±cych g³êboko w etymologii s³ów / imion jak ja, oczywiste jest, ¿e MOJ¯ESZ by³ Egipcjaninem, czemu jestem tego pewien? otó¿, imiê Moj¿esz pochodzi bezpo¶rednio z egipskiego MOSE - potomek, ka¿dy pewnie kojarzy faraona Tutmozisa - THOTH MOSE - Potomek Thotha... IMIÊ MOJ¯ESZ TO PO PROSTU POTOMEK!

718'
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #16 : Listopad 16, 2009, 17:40:36 »

IstniejÂą teÂż sugestie, Âże Amenhotep IV (Echnaton) zmieniÂł swoje imiĂŞ na MojÂżesz. WiĂŞc to wcale nie musiaÂła byĂŚ kradzieÂż, ale ucieczka przed przeciwnikami monoteizmu.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Amenhotep_IV
http://www.greatdreams.com/moses.htm

OsobiÂście odpuÂściÂłem sobie tego typu etymologiczne i historyczne rozwaÂżania po przeÂśledzeniu tej "linii genealogicznej".
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=315.0 MojÂżesz jest tam dopiero w czwartej linii od doÂłu.
Prowadz¹ one czêsto na manowce i do ukonstytuowania siê ró¿nych podejœÌ, które wzajemnie siê znosz¹.
SkoncentrowaÂłem siĂŞ natomiast na ÂświĂŞtej geometrii, aby poznaĂŚ budowĂŞ Âświata i czÂłowieka i dziĂŞki temu okreÂśliĂŚ nasz potencjaÂł i nasze moÂżliwoÂści doÂświadczania tegoÂż Âświata.

JeÂśli w tym kontekÂście spojrzeĂŚ na kwestiĂŞ Arki, to jej oddziaÂływanie, o ktĂłrym mĂłwi Nassim w kontekÂście EsseĂączykĂłw wskazywaÂłoby, Âże "nadprzyrodzone zdolnoÂści" czÂłowieka sÂą wynikiem poddania go oddziaÂływaniu jakiejÂś technologii.
S¹ te¿ inne sposoby myœlenia, wg. których "nadprzyrodzone zdolnoœci" cz³owiek mo¿e posi¹œÌ na drodze ró¿nych praktyk wewnêtrznych tudzie¿ tzw. rozwoju duchowego.... To jednak oddzielny temat...

Gdy spojrzymy jednak na ró¿ne legendy i mity, w których ró¿ne postacie obdarzone s¹ "nadnaturalnymi mocami", to zastanawiaÌ mo¿e przynajmniej rudymentarny fakt - sk¹d takie treœci pojawiaj¹ siê w ludzkiej wyobraŸni?
To pytanie otwiera drogê do ró¿nych odpowiedzi, ³¹cznie z takimi, wed³ug których w ten w³aœnie sposób przejawia³y siê niegdyœ nasze rzeczywiste moce i w³aœnie dlatego tak wiele osób rezonuje dzisiaj z treœci¹ mitów i legend o ludzkiej potêdze. Jeœli tak by³o w istocie, to czy oznacza to, i¿ ktoœ przeprogramowa³ nam DNA za pomoc¹ "swoistego oprogramowania", które wnika z strukturê materii i mo¿e "podwi¹zywaÌ" nam "nitki DNA"?

I znĂłw... moÂżna zastanawiaĂŚ siĂŞ CZY i KTO TO ZROBIÂŁ, a moÂżna zastanowiĂŚ siĂŞ czy to jest moÂżliwe i jeÂśli jest moÂżliwe to JAK TO JEST MOÂŻLIWE.

Moje zainteresowanie ÂświĂŞtÂą geometriÂą zmierza do odpowiedzi na pytanie JAK "to wszystko" DZIAÂŁA, co pozwala odpowiedzieĂŚ sobie sobie na pytanie JAK ktoÂś zrobiÂł to czy tamto.
W konsekwencji jak masz wiedzĂŞ, to pozostaje kwestia jej odpowiedzialnego zastosowania w praktyce, co da siĂŞ streÂściĂŚ sÂłowami Nassima z czeÂści 4.0:
"Nowy Testament mówi o tym GDZIE MUSISZ BYÆ, aby byæ zdolnym do posiadania tego poziomu technologii."

CoÂś na temat programowania DNA ÂświatÂłem zakrzywianym wedÂług osi symetrii czworoÂścianu wspomina Dan Winter w swoich filmikach zamieszczonych w wÂątku o - nota bene - o Drzewie ÂŻycia...
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=257.0

Tak, wiem, ¿e Dan Winter ma doœÌ powik³any jêzyk. Niemniej wartoœciowe jest to, ¿e zasygnalizowa³ ten temat we wspomnianych filmikach (w wyk³adzie z Barcelony).

Aby lepiej zrozumieĂŚ filmiki warto przeczytaĂŚ to, co poprzedza je w wÂątku o Drzewie ÂŻycia.

Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 22:41:27 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
east
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #17 : Listopad 16, 2009, 20:04:26 »

Moje rozumienie tych tematĂłw nie sprowadza siĂŞ do tego KTO I DLACZEGO, albo teÂż tylko do pytania JAK.
Z prezentacji Nassima i czĂŞÂściowo Dana wynika dla mnie, Âże ÂświĂŞta geometria jest juÂż we mnie , w gwiazdach, w przyrodzie oÂżywionej i nieoÂżywionej organizujÂąc dosÂłownie wszystko od zawsze. Pytanie nie jest wiĂŞc jak zdobyĂŚ wiedzĂŞ lub jÂą odzyskaĂŚ, lecz jak w praktyce zastosowaĂŚ tÂą , ktĂłra jest.
Innymi sÂłowy, odkryĂŚ i odblokowaĂŚ W SOBIE to , co juÂż tam jest.
Pomijam tu rozkminy typu czy chciaÂłem sobie coÂś w planie przedurodzeniowym zablokowaĂŚ czy teÂż nie. JeÂśli nawet chciaÂłem to teraz zmieniÂłem zdanie  heh Lub teÂż to czy KTOÂŚ chce ode mnie tego czy tamtego zachowania, czy czerpaĂŚ profity z mojej energii. Owszem, MOGÊ siĂŞ na to godziĂŚ,ale nie muszĂŞ.

O czym tak naprawdĂŞ mĂłwi Nassim ?  Czy wymyÂśla nowe rzeczy , czy teÂż raczej analizuje te, ktĂłre sÂą ,ale w nowy, ÂświeÂży sposĂłb ?

Leszek napisaÂł
JeÂśli w tym kontekÂście spojrzeĂŚ na kwestiĂŞ Arki, to jej oddziaÂływanie, o ktĂłrym mĂłwi Nassim w kontekÂście EsseĂączykĂłw wskazywaÂłoby, Âże "nadprzyrodzone zdolnoÂści" czÂłowieka sÂą wynikiem poddania go oddziaÂływaniu jakiejÂś technologi

Tak, moÂżliwe, Âże sÂą wynikiem poddania go dziaÂłaniu technologii, ale czy to za sprawÂą generowania przez tÂą technologiĂŞ czegoÂś nowego , czy teÂż moÂże raczej - UWALNIANIA  istniejÂących, lecz zablokowanych moÂżliwoÂści ? Arka wydaje siĂŞ bardziej doskonaÂłym narzĂŞdziem niÂż jakimÂś boskim atrybutem.

WyglÂąda mi na to, Âże MojÂżesz ( kimklowiek tam byÂł ) jedynie skorzystaÂł z mocy Arki , lub teÂż z wÂłasnej mocy tak na prawdĂŞ , lecz dodatkowo wzmocnionej tÂą niesamowitÂą technologiÂą.

Wiemy ,Âże Giza jest centrum Lay Lines oplatajÂących ZiemiĂŞ. Jest zatem istniejÂąca infrastruktura (okablownaie) , jest silnik ( Piramida ) tylko brakuje zasilania, bo ktoÂś gwizdnÂą bateriĂŞ.
Nie znamy do koĂąca motywĂłw, ktĂłrymi kierowaÂł siĂŞ MojÂżesz ,ale byÂło COÂŚ , co go przeraziÂło na tyle, Âże zwinaÂł bateriĂŞ i zaszyÂł siĂŞ na pustkowiu. MoÂżliwe ,Âże WP to miĂŞdzy innymi gwiezdne wrota ,  a MojÂżesz wiedziaÂł co chce siĂŞ przez nie przedostaĂŚ ? DuÂżo tu gdybania i fantazjowania. Fakty zaÂś sÂą takie, jakie sÂą.

Mecromon
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #18 : Listopad 16, 2009, 21:16:00 »

Ja to rozumiem w ten sposĂłb. Inaczej mĂłwiÂąc arka przymierza ( nawiÂązujÂąc do ksiĂŞgi rodzaju, b³êdem jest braĂŚ jej dosÂłownie wiĂŞc.. )  moÂże byĂŚ metaforÂą tego co My ludzie moÂżemy otrzymaĂŚ poprzez wspó³pracĂŞ ( przymierze Ja <->Inni [bez nienawisci i wojen] ).
Nie chodzi o jak¹œ super moc, a jedynie oto, ¿e jeœli bêdzie NWO, to nie bêdzie wojen. Bêdzie jeden super zgrany organizm ( tak jak mrówki tworz¹ gniazdo ) z³o¿ony z ludzi, który bêdzie stanowi³ si³ê i potêgê, która jak na razie jest zaburzana przez nienawiœÌ, wojny itp.
Wszyscy bêd¹ ze sob¹ wspó³pracowaÌ, coœ jak komunizm. Tylko ¿eby istnia³ komunizm ( co jest myœl¹ romantyczn¹ ), musi istnieÌ odpowiedni poziom technologiczny, jakiœ super szybki system przetwarzania informacji, czyli to do czego d¹¿¹ firmy produkuj¹ce procesory które potrafi¹ w tym samym czasie przeliczyÌ jak najwiêcej w¹tków ( ju¿ teraz nawet do tego u¿ywa siê karty graficzne ). Odpowiednio zoptymalizowany system logistyczno/przetworzeniowy. Wówczas wszystko bêdzie graÌ.

Wniosek taki, ¿e razem mo¿emy rozdzielaÌ morze, pokonywaÌ to co nie pokonane, jedynie wówczas kiedy wspó³pracujemy razem wszyscy razem DoœwiadczaÌ i badaÌ nieznanego, na przyk³ad LHC
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 21:42:33 wysłane przez Mecromon » Zapisane
Xellos
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Listopad 16, 2009, 22:09:20 »

Leszek napisaÂł
JeÂśli w tym kontekÂście spojrzeĂŚ na kwestiĂŞ Arki, to jej oddziaÂływanie, o ktĂłrym mĂłwi Nassim w kontekÂście EsseĂączykĂłw wskazywaÂłoby, Âże "nadprzyrodzone zdolnoÂści" czÂłowieka sÂą wynikiem poddania go oddziaÂływaniu jakiejÂś technologi

Tak, moÂżliwe, Âże sÂą wynikiem poddania go dziaÂłaniu technologii, ale czy to za sprawÂą generowania przez tÂą technologiĂŞ czegoÂś nowego , czy teÂż moÂże raczej - UWALNIANIA  istniejÂących, lecz zablokowanych moÂżliwoÂści ? Arka wydaje siĂŞ bardziej doskonaÂłym narzĂŞdziem niÂż jakimÂś boskim atrybutem.

WyglÂąda mi na to, Âże MojÂżesz ( kimklowiek tam byÂł ) jedynie skorzystaÂł z mocy Arki , lub teÂż z wÂłasnej mocy tak na prawdĂŞ , lecz dodatkowo wzmocnionej tÂą niesamowitÂą technologiÂą.

Wiemy ,Âże Giza jest centrum Lay Lines oplatajÂących ZiemiĂŞ. Jest zatem istniejÂąca infrastruktura (okablownaie) , jest silnik ( Piramida ) tylko brakuje zasilania, bo ktoÂś gwizdnÂą bateriĂŞ.
Nie znamy do koĂąca motywĂłw, ktĂłrymi kierowaÂł siĂŞ MojÂżesz ,ale byÂło COÂŚ , co go przeraziÂło na tyle, Âże zwinaÂł bateriĂŞ i zaszyÂł siĂŞ na pustkowiu. MoÂżliwe ,Âże WP to miĂŞdzy innymi gwiezdne wrota ,  a MojÂżesz wiedziaÂł co chce siĂŞ przez nie przedostaĂŚ ? DuÂżo tu gdybania i fantazjowania. Fakty zaÂś sÂą takie, jakie sÂą.

A mnie zastanawia co takiego niezwykÂłego byÂło w tym, Âże ta bateria byÂła w piramidzie ? Czemu np. dzisiaj mamy wiĂŞkszy rozwĂłj bez arki w piramidzie, niÂż wtedy z tÂą arkÂą. PrzecieÂż zakÂładajÂąc, Âże piramidy juÂż tam byÂły, (przynajmniej tak mĂłwiÂł Nassim), tym samym negujemy niezwykÂłe zdolnoÂści Egipcjan. O ile mnie pamiĂŞĂŚ nie myli Nassim sugerowaÂł ich istnienie nawet ponad 12 tys pne. CoÂś po prostu mi tu nie gra. Skoro archeolodzy sobie kopiÂą i odkopujÂą prymitywne narzĂŞdzia jakimi posÂługiwali siĂŞ nasi przodkowie. A niby mieli posiadaĂŚ arkĂŞ ?

Poza tym czemu jest jedna arka i wiele piramid ?

@Mecromon

To co piszesz pasuje do tego z czym siê kiedyœ zetkn¹³em o nazwie "Venus Project". Poszukaj w googlach Wszystko jest piêkne ale tylko w teorii.

Co do metafory, raczej by jej nikt tam nie zapisywa³ skoro jej nie by³o. Niby kto by zapisa³ w ksi¹¿ce takie przes³anie skoro sam tak nie czyni³ ? Sens zapisania takiej metafory by by³ gdyby ziœci³ siê ten Twój komunizm i wszyscy by ¿yli w dostatku, wtedy by siê takie ksi¹¿ki pisa³o.
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: