Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: 4.0 Ujawnienie Tajemnicy – Przysz³o¶æ jest w Naszych Rêkach FILM  (Przeczytany 153125 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 241

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Listopad 16, 2009, 22:11:04 »

Na wstêpie chcia³em podziêkowaæ wszystkim tym, którzy przet³umaczyli wyk³ad Nassim'a. Wielkie dziêki za po¶wiêcony czas !
Po obejrzeniu pierwszych trzech czê¶ci z niecierpliwo¶ci± czeka³em na podsumowanie wyk³adu i rozwi±zanie kilku daleko wysuniêtych hipotez z cz.III i po³±czenia ich w ca³o¶æ z koncepcj± geometrycznego uk³adu si³ w pró¿ni i jego fraktalnego odzwierciedlenia w ¶wiecie przyrody z cz. I i II ( fantastyczna definicja sprzê¿enia zwrotnego z wykorzystaniem czarnej dziury). Uda³o mi siê nawet namówiæ do obejrzenia tego wyk³adu 2 fizyków, którzy spokojnie przyjêli te rewelacje jako "akademicka polemika z zakresu filozofii uk³adu si³". St±d mo¿liwo¶æ trochê innej interpretacji przez Dan'a Winter'a... Nie ubiera³ bym którego¶ z tych Panów mianem "jedynego nios±cego ¶wiat³o", ale to temat na byæ mo¿e inny w±tek.
IV cz. mocno mnie ostudzi³a. Dziwi mnie, ¿e wszyscy tutaj rozpêdzili siê od razu w swojej bujnej fantazji, rozwijaj±c mocno naci±gane hipotezy Nassim'a. Stary Testament interpretuje jak mu wygodnie... czas i miejsce budowy Arki jest w ST wyj±tkowo dok³adnie opisany. Ale niech tam... Jak Izraelici wyci±gnêli j± z Piramidy, skoro w poprzednich czêsciach mówi ¿e budowle te nie mia³y wej¶æ i ironizuje jak to niby mog³o doj¶æ do spl±drowania grobowca. Sk±d wziê³a siê "moc" w Arce przy przej¶ciu przez Morze Czerwone, skoro Moj¿esz dopiero zniós³ tablice (czy jak interpretuje Nassim - czworo¶ciany) z góry Synaj, które zasila³y ca³e urz±dzenie ? Jak to mo¿liwe, ¿e Moj¿eszowi nic siê nie sta³o, skoro inni nie mogli siê zbli¿aæ bez zabezpieczeñ ? Jak mo¿na potajemnie przenie¶æ arkê skoro roztacza³ siê nad ni± tak olbrzymi ob³ok dymu, lub ognia ? Historia Jezusa i jego grobu to ju¿ kompletna klêska... aczkolwiek symbolika ciekawa i nic poza tym. Templariusze i posiadanie przez nich arki mocno ¿yczeniowe, ¿eby nie powiedzieæ odnosz±ce siê do bajki "Kod Leonarda".
Mo¿na by tak wymieniaæ. Ostatecznie jestem zniesmaczony, przy ca³ej sympatii dla Nassim'a, jako bardzo pozytywnej postaci. Czuje siê jakbym z rozpêdzonego poci±gu "nowego dzia³u nauki" wpad³ w wir wspó³czesnego komiksowo-Danikenowskiego absurdu. A ja ju¿ to przerabia³em w m³odo¶ci....

Pozdrawiam wszystkich poszukiwaczy prawdy

Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Listopad 16, 2009, 22:15:03 »

nie zrozumia³e¶ FINALNEGO PRZES£ANIA, nie Nassima ale FINALNEGO - i to wszystko...

a to KA¯DY musi sam w sobie odnale¼æ, wszak ka¿dy z nas jest Horyzontem Zdarzeñ, wiêc PRZEKROCZMY go!

718'
Mecromon
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 10

« Odpowiedz #22 : Listopad 16, 2009, 22:15:25 »

Na tym polega ten romantyzm
Co¶ nie do osi±gniêcia, ale przez NWO why not ?
Miszelos
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Listopad 16, 2009, 22:19:03 »

Witajcie! Dziêkujê za kolejn± czê¶c emocjuj±cego odcinka wyk³adów Pana Harameina! Ju¿ siê ¶ci±ga.
Muszê podzieliæ siê z Wami pewn± spraw±:
otó¿ pracujê z koleg± - ateist± - ale to nie wa¿ne, no i kolega ów ma bardzo ciekaw± koncepcjê powstania ¿ycia tu na Ziemi i ogólnie w kosmosie.
Wg niego wszystko jest jednym wielkim PRZYPADKIEM. Teoria ewolucji jest jedynie s³uszna i nic poza tym.
Nie przemawiaj± do niego ¿adne dowody na istnienie obcych cywilizacji, krêgi w zbo¿u wykonuj± "wie¶niaki i studenci", NWO to fikcja itp. itd.
A Discovery i National Geografic to kana³y - autorytety.
Porzucam mu co jaki¶ czas filmy np wyk³ady Harameina, Dana Wintera, Cotterella jednak nadaremno.. Czasami wydaje mi siê, ¿e w ogóle nie obejrzy albo przeleci na podgl±dzie.
Tym samym tracê partnera do polemiki i dyskusji - a szkoda...Myslalem, ¿e  "bêd± z niego ludzie"
Xellos
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 100

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #24 : Listopad 16, 2009, 23:19:45 »

@Echnaton

W±tpiê czy wszyscy z entuzjazmem. Dla mnie te ksiêgi to historyjki i to od dawna a nie od wyk³adu Nassima A historyjki zawieraj± zazwyczaj ziarnko prawdy.

My¶lê, ¿e Nassim próbuje w³a¶nie w tych historyjkach odnale¼æ ziarnko prawdy. Czy odnalaz³ to w³a¶ciwe ? Nie wiem.

Co do piramid, mi np. nie pasuje, ¿e gada siê o jednej a jest ich wiêcej przecie¿.

Kto wie czy np. teoria nie powinna byæ zupe³nie odwrotna. Czyli Mojrzesz ukrad³ co¶ co mia³o byæ dopiero w³o¿one do tej piramidy. Piramida mog³a wiêc staæ jak stoi. I wtedy jaki¶ tam sens nawet nabiera to co pisa³ east o tym co mia³o nast±piæ i strachu przed tym. Mo¿e jaszczury mia³y siê teleportowaæ na ziemiê
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620

To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie

« Odpowiedz #25 : Listopad 17, 2009, 02:24:05 »

(..) . O ile mnie pamiêæ nie myli Nassim sugerowa³ ich istnienie nawet ponad 12 tys pne. Co¶ po prostu mi tu nie gra. Skoro archeolodzy sobie kopi± i odkopuj± prymitywne narzêdzia jakimi pos³ugiwali siê nasi przodkowie. A niby mieli posiadaæ arkê ?

Poza tym czemu jest jedna arka i wiele piramid ? 
Wspania³e pytanie .
Z tego co wiadomo , te Piramidy w Bo¶ni czy gdzie indziej nadal dzia³aj± bo nie pe³ni± takiej roli jak ta G£ÓWNA w Gizie (g³ówna czyli ta, w której zbiegaj± siê Ley Lines ) . Je¶li chcia³by¶ zmontowaæ  (albo rozmontowaæ ) jaki¶ system to zacz±³by¶ od jego serca, czy¿ nie  ? No i Moj¿esz to zrobi³. Pytanie tylko czy w trosce o ludzko¶æ , czy przeciwko niej, ale to pytanie w gruncie rzeczy o ego .
Poniewa¿ Ziemia i jej historia to historia EGO. Za¶  historia , której nie widaæ mo¿e byæ czym¶ zupe³nie innym.

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
sunshine
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Listopad 17, 2009, 02:27:04 »

Nassim podczas swojej prezentacji bardzo ostro¿nie dobiera³ s³owa, nie wyjawi³ ca³ej wiedzy jak± posiada pewnie dlatego ¿e musia³ uogólniaæ poniewa¿ brakowa³o mu tego tygodnia czasu na omówienie zagadnieñ :-) ale rowniez dlatego ze my sami (s³uchacze) nie jestesmy jeszcze przygotowani na ca³± prawdê i odebralibysmy jego ¶mia³e teorie jako szaleñstwo :-)

Ale w koñcowym podsumowania powiedzia³ o nas jako o promieniu ¶wietlnym ...., tak dla ciekawo¶ci wg niektórych przekazów channelingu nasze s³oñce nie jest przypadkow± struktur±, tylko ma dodatkowe zadanie - na poziomie subatomowym fotonów (mówi³ o tym równie¿ Dan) nastêpuja fuzja - foton jest jak fala no¶na dla naszych my¶li, dziêki czemu mo¿e przekazywaæ je na inne p³aszczyzny rzeczywisto¶ci i oddzia³ywac na nie, dlatego tak wiele zale¿y od naszych my¶li nie tylko czynów.

I to jest koñcowym przes³aniem oraz wskazówk± w jaki sposób mo¿emy wykorzystaæ t± wiedzê czyli masz pe³ne nieograniczone mo¿liwo¶ci KREACJONIZMU jakie daje ci Bóg, i tylko od ciebie zale¿y (wolnej woli) w jaki sposób je wykorzystasz. Wyobrazcie sobie ze uruchamiacie wyobraznie (najskuteczniejsza metody projektowania rzeczywistosci) czyli zamieniacie w³asne my¶li = energiê (nastepuje to na poziomie subatomowej - czyli na poziomie struktury czarnej dziury) w "rzeczywisto¶æ" i nagle okazuje sie ze to dzia³a - i jak jestescie gotowi na zaakceptowanie takich teorii :-)

Spokojnego dnia i czystych my¶li :-)
Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 669

Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym

« Odpowiedz #27 : Listopad 17, 2009, 11:09:10 »

4 czê¶æ cyklu to daleko id±ce interpretacje faktów lub legend historycznych,ca³y cykl opisujê ciekawy ogl±d rzeczywisto¶ci.
Tylko dlaczego wszystko dla was jest czarne albo bia³e,Wspó³czesna technologia a w szczególno¶ci internet daje nam do rêki dostêp do drzewa wiedzy, czyli daje nam mo¿liwo¶æ samodzielnego interpretowania  otaczaj±cej nas rzeczywisto¶ci ¿eby przekroczyæ jakikolwiek horyzont pierw trzeba poszerzyæ swój w³asny, ogl±danie tego typu filmów to jedynie jeden z pierwszych kroków , jedynym ich zadaniem jest otworzenie na umys³u na nowe koncepcje,szeroko pojêta duchowo¶æ i nauka mówi± o tym samym lecz innymi jêzykami.
W swoich poszukiwaniach odpowiedzi na nurtuj±ce mnie pytania w kabale spotka³em siê z ciekaw± informacjê dotycz±c± pozyskiwania wiedzy na ten temat,pisano mianowicie o tym ¿e umys³ to nie drzwi, jak go otworzysz to nie da siê go ju¿ zamkn±æ oraz ¿e od tego momentu nowe informacje bêd± sp³ywaæ do nas ze wszystkich stron i to mogê potwierdziæ z w³asnego do¶wiadczenia im wiêcej wiesz tym wiêcej dostrzegasz,lecz interpretowaæ tê wiedzê trzeba bardzo ostro¿nie poniewa¿ tyle jeszcze jej przed nami ¿e interpretuj±c j± dzi¶ jutro bêdziemy siê ¶miaæ z samych siebie.
Dziêki za t³umaczenie i kolejne poszerzenie mojej rzeczywisto¶ci .

Wierzê w sens eksploracji i poznawania ¿ycia, kolekcjonowania wra¿eñ, wiedzy i do¶wiadczeñ. Tylko otwarty i swobodny umys³ jest w stanie odnowiæ ¶wiat
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 241

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #28 : Listopad 17, 2009, 12:45:29 »

Czy o to chodzi³o Nassim'owi ? Pozostawiæ otwart± konserwê domys³ów i fantazji ? Po pierwszych dwóch czê¶ciach spodziewa³em siê zamkniêcia tej ciekawej teorii dobitnym przyk³adem. Zreszt± nie brakuje ich w cz. II, ale cz. III sugerowa³a co¶ mocniejszego... Tymczasem dostali¶my papu do poduszki o wró¿ce zêbnej, smoku i siedmiu krasnoludkach w jednym.
Kto¶ pisze o ST ¿e to jakie¶ historyjki, wiêc mo¿na sobie skakaæ po nich niechronologicznie jak siê nam podoba, dodawaæ, pomijaæ. Podejrzewam, ¿e w³a¶nie na takiej podstawie powsta³o kilka bajek i filmów. Ale je¿eli kto¶ ma ochotê postudiowaæ te zapisy z odniesieniem historycznym, to ju¿ inna liga.
Przyk³ad cz³owieka jako horyzontu zdarzeñ, jego my¶li (¶wiadomo¶æ, pod¶wiadomo¶æ) jako czarnej dziury w odniesieniu do projekcji i kreacji ¶wiata jest piêkny i mo¿na t± teoriê akceptowaæ. Tyle ¿e nic w tym odkrywczego. Na wszelkiego rodzaju szkoleniach marketingowych, motywacyjnych, s± przybli¿ane te techniki od lat. W wiêkszo¶ci biografii s³awnych ludzi na ogó³ dominuje, (lub jest skrywany) temat kreowania ¶wiata i pod±¿anie za wszelk± cenê za swoimi pomys³ami. To klucz do sukcesu. S± te¿ przypadki szczególne (np. Napoleon Hill) który dopiero pod koniec ¿ycia wyznaje w szczegó³ach jakich technik wizualizacji siê podejmowa³.Za ¿ycia prawdopodobnie zosta³ by wy¶miany...

PS. Kap³an polecam nauki Jiddu Krishnamurtiego aby oddaliæ troche nabrzmia³e ego. Nie uzurpuj sobie prawa do rozumienia finalnego przes³ania Haramein'a. Jest ono banalne, dlatego nawet o nim nie wzmiankujê...

Pozdrawiam

Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620

To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie

« Odpowiedz #29 : Listopad 17, 2009, 14:30:24 »

Echnaton , to co jest banalne nie musi  byæ wyszydzane. Czasami wielkie prawdy s± tak banalne i oczywiste, ¿e nikt nie wpad³by na nie. Ludzki umys³ uwielbia wszystko komplikowaæ. Oczekiwa³e¶ od Nassima jakich¶ fajerwerków ?  A mo¿e nowych odkryæ ?
Ja oczekiwa³em inspiracji i j± otrzyma³em. Mogê w ka¿dej chwili byæ znudzonym s³uchaczem szkoleñ marketingowych, ale mogê poczuæ siê tak¿e horyzontem zdarzeñ wow, czy to nie wspania³e ?
G³êbsza eksploracja tej idei pomo¿e dopiero odkryæ nam wiêksze mo¿liwo¶ci w nas samych. Powstaje wiele pytañ. O to JAK rezonowaæ by móc skorzystaæ z wszystkiego , co ma nam do zaoferowania Wszech¶wiat.

Mam silne przeczucie, ¿e w gruncie rzeczy jest to banalnie proste i dostêpne dla ka¿dego, nawet najwiêkszego mato³ka i nieuka. Wystarczy choæ na chwilkê.... przestaæ my¶leæ ?
Banalne ? A spróbujcie sami ....

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: