Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Strona g³ówna
Pomoc
Search
Zaloguj siê
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
>
Nassim Haramein - Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ
>
4.0 Ujawnienie Tajemnicy – Przysz³o¶æ jest w Naszych Rêkach FILM
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
»
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: 4.0 Ujawnienie Tajemnicy – Przysz³o¶æ jest w Naszych Rêkach FILM (Przeczytany 153133 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Xellos
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 100
Odp: 4.0 Ujawnienie Tajemnicy – Przysz³o¶æ jest w Naszych Rêkach FILM
«
Odpowiedz #30 :
Listopad 17, 2009, 15:22:39 »
Cytat: east Listopad 17, 2009, 02:24:05
Cytat: Xellos Listopad 16, 2009, 22:09:20
(..) . O ile mnie pamiêæ nie myli Nassim sugerowa³ ich istnienie nawet ponad 12 tys pne. Co¶ po prostu mi tu nie gra. Skoro archeolodzy sobie kopi± i odkopuj± prymitywne narzêdzia jakimi pos³ugiwali siê nasi przodkowie. A niby mieli posiadaæ arkê ?
Poza tym czemu jest jedna arka i wiele piramid ?
Wspania³e pytanie .
Z tego co wiadomo , te Piramidy w Bo¶ni czy gdzie indziej nadal dzia³aj± bo nie pe³ni± takiej roli jak ta G£ÓWNA w Gizie (g³ówna czyli ta, w której zbiegaj± siê Ley Lines ) . Je¶li chcia³by¶ zmontowaæ (albo rozmontowaæ ) jaki¶ system to zacz±³by¶ od jego serca, czy¿ nie ? No i Moj¿esz to zrobi³. Pytanie tylko czy w trosce o ludzko¶æ , czy przeciwko niej, ale to pytanie w gruncie rzeczy o ego .
Poniewa¿ Ziemia i jej historia to historia EGO. Za¶ historia , której nie widaæ mo¿e byæ czym¶ zupe³nie innym.
Chwileczkê skoro nadal dzia³aj± to sugerujesz, ¿e mo¿na tam wej¶æ i wyci±gn±æ tak± moc jak arka ? Tak na moj± logikê, ci co rz±dz± tym ¶wiatem by to dawno dawno temu zrobili. Co do ego to moim zdaniem tylko i wy³±cznie. To co dzia³o siê w przesz³o¶ci i w sumie nadal siê dzieje to jest ego. Co wiêcej wiêkszo¶æ ludzi "przebudzonych" te¿ do koñca nie rozumie jak dzia³aæ by nie byæ ego. By ¿yæ mi³o¶ci± nie mo¿na przecie¿ krzywdziæ innych, nie tylko fizycznie.
Wyobrazcie sobie ze uruchamiacie wyobraznie (najskuteczniejsza metody projektowania rzeczywistosci) czyli zamieniacie w³asne my¶li = energiê (nastepuje to na poziomie subatomowej - czyli na poziomie struktury czarnej dziury) w "rzeczywisto¶æ" i nagle okazuje sie ze to dzia³a - i jak jestescie gotowi na zaakceptowanie takich teorii :-)
Wielu ludzi próbowa³o/próbuje ale dzia³a to chyba tylko dla tego co te my¶li tworzy
Bo obserwatorzy z boku nic nie widz± by siê zmienia³o.
Kto¶ pisze o ST ¿e to jakie¶ historyjki, wiêc mo¿na sobie skakaæ po nich niechronologicznie jak siê nam podoba, dodawaæ, pomijaæ. Podejrzewam, ¿e w³a¶nie na takiej podstawie powsta³o kilka bajek i filmów. Ale je¿eli kto¶ ma ochotê postudiowaæ te zapisy z odniesieniem historycznym, to ju¿ inna liga.
To ja. Widzisz rzecz w tym, ¿e czy co¶ jest bajk± czy nie zale¿y od tego kto to interpretuje
Tobie siê wydaje, ¿e co¶ jest historyczne podczas gdy mo¿e to byæ zwyk³ym dowcipem. Historycy nie potrafi± byæ zgodni nawet co do najnowszej historii a co dopiero opartej na jaki¶ starych ksiêgach i rysunkach na ¶cianach
Co do bana³ów, skoro to by³o od dawna na marketingu to o co tu chodzi:
Chosen by a panel of 11 peer reviewers, Haramein's paper won the prestigious "Best Paper Award" in the field of “
Physics, Quantum Mechanics, Relativity, Field Theory, and Gravitation.
” This significant paper marks a new paradigm in the world of quantum theory, as it describes the nuclei of an atom as a mini black hole, where protons are attracted to each other by gravitation rather than some mysterious undefined “strong force.” This radical new view of the quantum world produces a unification of the forces and appropriately predicts measured values for the nucleon of atoms.
Nie mówimy tu o historyjkach tylko o teorii fizycznej budowy atomu. Za historyjki siê nie dostaje wyró¿nieñ naukowych. A w horyzoncie zdarzeñ zapominacie o czym dok³adnie on mówi³. O wykresie, wykresie w którym komórka biologiczna jest na ¶rodku. A czarnej dziurze, która promieniuje na zewn±trz. O skalowalno¶ci, ma³ego/du¿ego i fraktalno¶ci budowy wszystkiego w ten sam sposób. To, ¿e ostatni wyk³ad poszed³ w innym kierunku nie powinien powodowaæ by ca³o¶æ odbieraæ tylko w jego kontek¶cie. A wywód, ¿e to wszystko gadaj± na marketingu mnie powali³ z nóg.
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 241
«
Odpowiedz #31 :
Listopad 17, 2009, 17:49:42 »
W ramach sprostowania.
1.Co¶ banalnego, a konkretnie podsumowanie wyk³adu nie jest równoznaczne z wyszydzaniem. Nie znalaz³em w swoim po¶cie choæby cienia tego co sugerujesz. Po prostu spodziewa³em siê takiego zakoñczenia, nie zaskoczy³o mnie.
2. Nassim Haramein jest dla mnie ostatnio najja¶niejsz± postaci± w dziedzinie któr± zg³êbiam. Nie wiem gdzie znalaz³e¶ w moim po¶cie s³owo ¿e podwa¿am jego autorytet, wiedzê, teorie na temat geometrycznej struktury pró¼ni.
3. Jeste¶my w w±tku o IV cz. jego wyk³adu i tutaj wylewam swój ¿al ¿e siê zawiod³em na tej czê¶ci. Wiêcej, dziwi mnie fakt, ¿e nikt z was nie zauwa¿a mnóstwa nie¶cis³o¶ci (!).
4. Interpretowaæ ST mo¿na na wiele sposobów, wedle upodobañ religijnych, astronomicznych etc. Je¿eli Nassim odnosi siê do tych tekstów to powinien zwróciæ uwage choæby na chronologiê zdarzeñ tam zawartych (O tym pisa³em w pierwszym swoim po¶cie). Nie pasuje mi, ¿e cz³owiek tak dalece perfekcyjny w swoich obliczeniach (przecie¿ to geniusz ³±czenia struktur 3D w g³owie, bez komputera) za chwile tak frywolnie przestawia dzieje Moj¿esza i arki, wplata w to wszystko grobowiec Jezusa i jego "rodziny", po prostu tragedia !
Chêtnie pos³ucha³bym tygodniowego wyk³adu Nassima, obja¶niaj±cego te wszystkie fragmentaryczno-sensacyjne teorie z cz. IV, licz±c przy okazji na to , ¿e Moj¿esz nie teleportowa³ siê w czasie... a Izraelici nie przeniknêli przez ¶cianê piramidy aby wykra¶æ Arkê.
Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620
To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie
«
Odpowiedz #32 :
Listopad 17, 2009, 19:29:43 »
Echnaton
, wybacz mi nieadekwatne s³owo , tj "wyszydzanie" . Odnios³em takie wra¿enie po lekturze Twojego ostatniego zdania w której¶ poprzedniej wypowiedzi , a konkretnie skierowanej do Kap³ana "Nie uzurpuj sobie prawa do rozumienia finalnego przes³ania Haramein'a. Jest ono banalne, dlatego nawet o nim nie wzmiankujê..."
Ca³kiem mo¿liwe, ¿e opacznie zrozumia³em jego sens. W moim przekonaniu w³a¶nie odwrotnie - ka¿dy powinien sobie "uzurpowaæ" prawo do rozumienia przes³ania Haramenia nawet, gdy wydaje siê ono banalne (s³ownik Jêzyka polskiego tak definiuje bana³ : to, co jest oczywiste, powszechnie znane; komuna³, truizm, frazes.
http://www.sjp.pl/co/bana%B3
)
Wyk³ad Nassima dotyczy³ innego pojmowania "banalnych" sformu³owañ w Biblii. Przy czym jego punkt obserwacyjny to zaawansowana fizyka wkomponowana w ¶wiêt± geometriê. I dlatego byæ mo¿e, nie przejmuje siê on chronologi±, a jedynie zajmuje siê t³umaczeniem mechanizmów.
I dla mnie ciekawa jest zagadka pustej komory "grobowca" w WP . Czy pod Piramidami znajduj± siê jakie¶ tajne, nie odkryte jeszcze przej¶cia przez które Moj¿esz ( potencjalny by³y faraon ) móg³by wynie¶æ Arkê ? Eliminowa³oby to opcjê z rabusiami grobów oraz przenikaniem ¶cian Piramidy.
.. " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza Mooji - " s± w Twoim umy¶le, s± w Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Kap³an 718
Go¶æ
«
Odpowiedz #33 :
Listopad 17, 2009, 19:54:30 »
to sobie nicka wybra³e¶ Echnaton!
taka ciekawostka do IV czê¶ci wyk³adu Nassima -
http://www.wydawnictwoamber.pl/ksiazka,007067,ahmed-osman,mojzesz-i-echnaton.html
ksi±¿ka ukazuj±ca dosadnie dlaczego Moj¿esz mo¿e byæ Faraonem Echnaton (monoteizm obu panów siê a¿ za bardzo rzuca w oczy nawet mi)
a co do mojej wypowiedzi - Nassim mówi³ o uniwersalnym przes³aniu, ¿e mamy dzia³aæ razem aby zawrzeæ PRZYMIERZE i TYLKO wtedy bêdzie w stanie zdzia³aæ cuda rozumiej±c mistykê i mechanikê Arki...
Kap³an
«
Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2009, 21:04:33 wys³ane przez Leszek
»
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 196
«
Odpowiedz #34 :
Listopad 17, 2009, 20:31:24 »
w sumie @Echnaton ma du¿o racji, rzecz jasna "banalno¶æ" chyba nie ma w tym wypadku pejoratywnego znaczenia?
te¿ chyba ogólnie mogê stwierdziæ, ¿e mam prawo uzurpowaæ sobie cokolwiek mi siê podoba, chyba ¿e uzurpujê sobie co¶ do Ciebie
w tym sensie ka¿dy wyci±ga dla siebie w³a¶ciw± tre¶æ z tego przes³ania NH
Kochani, robi nam siê "Co mi w duszy gra" Part II
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 241
«
Odpowiedz #35 :
Listopad 17, 2009, 21:03:25 »
@Kap³an
Gratulacje! Widzê ¿e kolega spostrzegawczy.
W dobie internetu takie ciekawostki s± do wy³owienia w 5 minut. Poszukaj g³êbiej, mo¿e znajdziesz co¶ ciekawszego (zapewniam ¿e jest)... bo ten to znany temat od lat.
cyt. "ksi±¿ka ukazuj±ca DOSADNIE dlaczego Moj¿esz MO¯E byæ Faraonem Echnaton" - to wiele t³umaczy.
cyt."...mamy dzia³aæ razem aby zawrzeæ przymierze..." - ¿eby dzia³aæ razem trzeba najpierw zrobiæ porz±dek ze sob± na poziomie w³asnego ego. A nie po pierwszym moim po¶cie pisaæ ¿e nie zrozumia³em przes³ania Nassim'a. Ja widzê ¿e Ty jeszcze pary nie wypu¶ci³e¶ po tym wyk³adzie... Mam nadziejê ¿e jak ju¿ odetchniesz to mo¿e posprawdzasz kilka zagadnieñ zwi±zanych choæby z grobem Jezusa.
PS Wszelkie wycieczki osobiste kierujcie do mnie na prv ¿eby nie za¶miecaæ w±tku.
Pozdrawiam
«
Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2009, 21:07:03 wys³ane przez Echnaton
»
Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Xellos
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 100
«
Odpowiedz #36 :
Listopad 17, 2009, 22:40:30 »
Ja nie znam tekstów o tak odleg³ych czasach bez nich. Mo¿e to b³±d po prostu, ¿e Nassim te wywody z³±czy³ z pozosta³ymi wyk³adami.
Ale jak podkre¶lam ka¿da teoria dotycz±ca jaki¶ odleg³ych czasów ma dziury i zwolenników i przeciwników.
My¶lê, ¿e w³a¶ciwym odbiorc± tej IV czê¶ci jest osoba z takim podej¶ciem jak
east
Przy czym jego punkt obserwacyjny to zaawansowana fizyka wkomponowana w ¶wiêt± geometriê. I dlatego byæ mo¿e, nie przejmuje siê on chronologi±, a jedynie zajmuje siê t³umaczeniem mechanizmów.
Tak to te¿ widzê, ¿e Nassim szuka³ ¶wiêtej geometrii w tej ksi±¿ce i tylko tego. Nie zajmowa³ siê innymi historyjkami tam zawartymi. I w sumie dobrze. Mnie nie interesuj± inne opowiastki bo to przecie¿ interpretowali i nadal interpretuj± ludzie od religii i kleru co im tam za przes³anie Biblia niesie. Ja w tym wyk³adzie nie widzê rozwodzenia siê nad sam± ksi±¿k± a nad technologi±, która mog³a wtedy byæ dziêki, której dzia³y siê cuda. I tej technologii on szuka. Ja tak to odbieram przynajmniej.
«
Ostatnia zmiana: Grudzieñ 02, 2009, 13:17:47 wys³ane przez Jerzy Karma
»
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620
To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie
«
Odpowiedz #37 :
Listopad 17, 2009, 23:38:55 »
Technologia Arki mog³aby staæ siê powszechna, gdyby ... znale¼æ sam± Akê. Jest to chyba równie¿ obszar, który interesuje samego Nassima.
Tak siê "przypadkowo" z³o¿y³o, ¿e na form PCh kolega
komandos040
wpad³ na ciekawy ( inspirowany Nassimem mo¿e ? ) trop :
Cytat:
komandos040
Listopad 17, 2009, 10:22:14
Czy¿by to by³o to , co teraz skojarzy³em?
Urz±dzenie które ma byæ za³±czone w piramidzie, czy to nie Arka?
A ja pozwoli³em go sobie nieco poci±gn±æ ..
Czyli, Enki chce odkopaæ rêkoma aktywistów PCh Arkê Przymierza ?
Czy to znaczy, ¿e znajduje siê ona tam, gdzie nikt by jej nie szuka³ ( bo stamt±d zosta³a ukradziona ) -czyli tu¿ przy Piramidzie ?
Na co
Kap³an 718
zaskoczy³ tak :
co¶ mnie o¶wieci³o
ale najpierw muszê odszukaæ to w sesjach - ponad 100 do przejrzenia - wtedy siê podzielê swoim odkryciem wraz z cytatem En-Kiego...
Nie daleko pada Nassim od PCh Du¿y u¶miech
Nie pozostaje nic innego jak brn±æ dalej w ten temat .
Je¶li za³o¿yæ , ¿e Arka tam jest, to chyba ma swoich stra¿ników takich jak Hawass i mam nadziejê, ¿e skutecznie przeszkodzi on oszo³omom z ³opatami na zetkniêcie siê z t± technologi± ( ratujac tym samym wielu oszo³omów ).
A tak przy okazji, je¶li kto¶ ogl±da³ najnowsze filmy typu MUMIA to czy w kontek¶cie opisów Arki nie kojarzy Wam siê co¶ ? Te straszliwe wiry piachu ..... Mumia nale¿y do bajkowych opowie¶ci, ale nawet wie¶æ gminna mo¿e nie¶æ w sobie jakie¶ ziarno prawdy .
.. " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza Mooji - " s± w Twoim umy¶le, s± w Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Kap³an 718
Go¶æ
«
Odpowiedz #38 :
Listopad 18, 2009, 00:13:53 »
tak, ujawniê to - po co ukrywaæ - w sesjach jest mowa (tych pierwszych i du¿y artyku³ w Nieznanym ¦wiecie) o to ¿eby aktywowaæ WIELK¡ PIRAMIDÊ potrzebny jest klejnot / kamieñ czyli pewnie szafir, od kilku dni to badam i powiem, ¿e szokuje mnie to co odkrywam
ale by³o czego siê baæ, ju¿ nie ma, ciemna strona mocy przegrywa, ludzie poznali plan i teraz taki Nassim to na wyk³adzie mówi miêdzy wierszami...
Kap³an 718
Miszelos
Go¶æ
«
Odpowiedz #39 :
Listopad 18, 2009, 01:33:47 »
O, cholercia Koledzy - robi siê ciekawie.. Skojarzenie z PCH zwali³o mnie z nóg na powa¿nie. Ale po co oni chc± odpaliæ to "zabezpieczenie" w postaci Arki? Je¿eli kolizja Nibiru (a dok³adnie ogona ¶mieci który wlecze za sob±) z Ziemi± to fikcja - obalono w koñcu t± bajkê (patrz Michael Heiser - Zakwestionowanie prac Zecharii Sitchina Napisy PL.avi).
Tu nasuwa siê pytanie: do czego s³u¿y³y piramidy z Ark± w ¶rodku?
Do Kap³ana 718: mo¿esz wyja¶niæ s³owa: "ale by³o czego siê baæ, ju¿ nie ma, ciemna strona mocy przegrywa, ludzie poznali plan i teraz taki Nassim to na wyk³adzie mówi miêdzy wierszami..." ?
Pozdro
Michu
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
¦WIÊTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi±¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ¦wiêty Graal
=> Twórczo¶æ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osób "wspieraj±ce" niektóre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYK£AD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nie¶miertelno¶ci
=> PREZENTACJA: Wyja¶niaj±c grawitacjê
=> WYK£AD Purpose of DNA [PL]
=> WYK£AD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYK£AD Bliss Practice: Duchowy u¿ytek z energii seksualnej [PL]
=> WYK£AD Fraktalna teoria ¦wiadomo¶ci, Grawitacji, Jêzyka, DNA i Udanej ¦mierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret ¿ycia i architektura biologiczna
=> WYK£AD: Udana ¶mieræ i prawdziwa fizyka ¦wiêtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ
=> S³oñce, Uk³ad S³oneczny i rok 2012
=> Staro¿ytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje ¶wiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i ¶wiata
=> ¦wiadomo¶æ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy Porz±dek ¦wiata w codziennych wiadomo¶ciach
=> Globalne ocieplenie - najwiêkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> K±cik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OG£OSZENIA i INICJATYWY SPO£ECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPO£ECZNE
=> OG£OSZENIA
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|