Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Strona główna
Pomoc
Search
Zaloguj się
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
>
Nassim Haramein - PrzekroczyĂŚ Horyzont ZdarzeĂą
>
4.0 Ujawnienie Tajemnicy – PrzyszÂłoœÌ jest w Naszych RĂŞkach FILM
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
»
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: 4.0 Ujawnienie Tajemnicy – PrzyszÂłoœÌ jest w Naszych RĂŞkach FILM (Przeczytany 154550 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
east
Moderator Globalny
Ekspert
To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie
Odp: 4.0 Ujawnienie Tajemnicy – PrzyszÂłoœÌ jest w Naszych RĂŞkach FILM
«
Odpowiedz #40 :
Listopad 18, 2009, 02:06:29 »
Michu mnie siê wydaje, ¿e Piramida z Ark¹ by³y ju¿ kiedyœ "odpalone" . Mo¿e oni wcale nie chc¹ tego po raz drugi odpalaÌ, tylko odwrotnie. Arka sama w sobie jest potê¿nym narzêdziem ( rozst¹pienie siê wód Morza Czerwonego , "manna z Nieba" itd ) które mo¿na zastosowaÌ do ró¿nych celów - niekoniecznie dla dobra ludzkoœci.
Hipotez jest duÂżo.
Od otwarcia Piramidy jako portalu dla Oriona pod pozorem utworzenia jakichœ zabezpieczeù, po rzeczywiste uruchomienie swoistego przeka¿nika , takiego geomantycznego internetu ( poprzez Ley Lines ) do manipulacji na globaln¹ skalê. Bo zauwa¿, ¿e Ley Lines przechodz¹ przez tzw miejsca mocy wokó³ których kwit³y kiedyœ przeró¿ne oœrodki kultu. Czyli p³ynê³a okreœlona informacja . Uruchamiaj¹c to mo¿na by wpompowaÌ tym kana³em ró¿ne treœci. Niekoniecznie s³u¿¹ce dobru ludzkoœci.
Schowanie Arki uniemoÂżliwiÂło dziaÂłania.
Mam taki nieœmia³y pomys³ z tym zwi¹zany. Otó¿ niedawno dowiedzia³em siê, ¿e ludzie epoki neolitu posiadali tzw trzecie oko oraz rozwiniête w ró¿nym stopniu zdolnoœci parapsychologiczne umo¿liwiaj¹ce miêdzy innymi korzystanie z technologii takich jak lewitacja i transport ciê¿kich przedmiotów na du¿e odleg³oœci - st¹d te spotykane wszêdzie niesamowicie precyzyjne budowle megalityczne na ca³ej Ziemi. Zdolnoœci te zanik³y.
A mo¿e zosta³y wy³¹czone ?
Poprzez wyjĂŞcie Arki z przeznaczonego jej miejsca.
W tej koncepcji Arka jest sercem wiĂŞkszej caÂłoÂści a my wszyscy - jej integralnymi elementami . To byÂłoby prawdziwe dziedzictwo ludzkoÂści.
Zatem wy³¹cznie uprawniona osoba o czystych intencjach powinna Arkê umieœciÌ na swoim miejscu i j¹ ponownie uruchomiÌ. I powinien to byÌ WOLNY CZ£OWIEK , a nie pacho³ek jakichœ bytów spod dziwnej gwiazdy
.. " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza Mooji - " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert
Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym
«
Odpowiedz #41 :
Listopad 18, 2009, 11:35:34 »
Facet mówi w wczeœniejszych odcinkach o materii budowie wszechœwiata, dodajcie do tego teorie wzglêdnoœci ,fizykê kwantow¹, Z³oty podzia³ , ci¹g Fibonacciego ,co zacznie tworzyÌ jak¹œ ca³oœÌ .Jeœli chodzi o interpretacji naszej historii jest ona pe³na za³o¿eù i przypuszczeù, pewników jest niewiele za to domys³ów jest jeszcze wiêcej ale po zgrokowaniu tej wiedzy o której pisa³em wczeœniej zaczyna tworzyÌ siê w tym pewna logika i historia któr¹ nam zarysowa³ tylko twórca 4 czeœci zaczyna byÌ ca³kiem logiczna, nie czepiajcie siê poszczególnych s³ów ostatniej czêœci cyklu tylko potraktujcie to jako nawi¹zanie tej wiedzy z wczeœniejszych odcinków do interpretacji przesz³oœci.
"UmysÂł jest jak spadochron najlepiej dziaÂła gdy jest otwarty"
«
Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2009, 11:38:06 wysłane przez MichaÂł-AnioÂł
»
WierzĂŞ w sens eksploracji i poznawania Âżycia, kolekcjonowania wraÂżeĂą, wiedzy i doÂświadczeĂą. Tylko otwarty i swobodny umysÂł jest w stanie odnowiĂŚ Âświat
Leszek
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #42 :
Listopad 18, 2009, 13:35:58 »
Cytat: MichaÂł-AnioÂł Listopad 18, 2009, 11:35:34
Facet mówi w wczeœniejszych odcinkach o materii budowie wszechœwiata, dodajcie do tego teorie wzglêdnoœci ,fizykê kwantow¹, Z³oty podzia³ , ci¹g Fibonacciego ,co zacznie tworzyÌ jak¹œ ca³oœÌ (...)
JeÂśli masz czas i ochotĂŞ to napisz choĂŚby hasÂłowo jak to poskÂładaÂłeÂś. Nawet jeÂśli sÂą to tylko twoje "tropy" myÂślowe. W sumie o to chodziÂło, aby zainspirowaĂŚ tymi filmami...
Pozdrawiam!
«
Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2009, 14:16:05 wysłane przez Leszek
»
mi³oœÌ
radoœÌ
piĂŞkno
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #43 :
Listopad 18, 2009, 13:53:06 »
Intuicyjnie w mojej g³owie to wszystko siê ³¹czy bardzo ale to bardzo logicznie i zaczyna tworzyÌ doœÌ [diabelnie
] ciekawy ogl¹d rzeczywistoœci ale bardzo trudno jest mi t¹ ca³¹ wiedzê zapodaÌ werbalnie lub pisemnie, bo jak w jakimœ logicznym czasie opisaÌ to wszystko, nie gubi¹c przy tym ci¹gu logicznego by by³o to zrozumia³e .Poza tym jeszcze ca³y czas jest to wiedza nie kompletna wymagaj¹ca poszerzenia.Mam wra¿enie tocz¹cej siê œniegowej kuli
WierzĂŞ w sens eksploracji i poznawania Âżycia, kolekcjonowania wraÂżeĂą, wiedzy i doÂświadczeĂą. Tylko otwarty i swobodny umysÂł jest w stanie odnowiĂŚ Âświat
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #44 :
Listopad 18, 2009, 14:06:30 »
Mnie osobiÂście bardziej ciekawi dlaczego po 2500latch okazuje siĂŞ Âże w "Metafizyce" "fizyce" czy "geometrii "
Arystotelesa jest wiêcej prawdy o otaczaj¹cej nas rzeczywistoœci ni¿ we wspó³czesnych podrêcznikach szkolnych, nie mówi¹c ju¿ o pitagorejczykach
czy jeszcze starszych opisach Âświata otaczajÂącego nas do o koÂła.
KapÂłan 718
Gość
«
Odpowiedz #45 :
Listopad 18, 2009, 15:42:14 »
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4195.new#new
pozdrawiam
Miszelos
Gość
«
Odpowiedz #46 :
Listopad 18, 2009, 17:49:33 »
SÂłuchajcie, mam pomysÂł!
Co Wy na to jak byÂśmy usystematyzowali naszÂą wiedzĂŞ i napisali w skrĂłcie np. w punktach jak wyglÂądaÂła historia rodzaju ludzkiego od samego stworzenia?
Mamy ju¿ potê¿n¹ wiedzê z wszelkich filmów, ksi¹¿ek i innych nieoficjalnych Ÿróde³.
Bardzo ciekawi mnie mnie Wasza wizja. Ja mniej wiĂŞcej mam jakiÂś poglÂąd, oczywiÂście zawierajÂący "luki" i chĂŞtnie bym skonfrontowaÂł to z Waszymi.
Pozdro
MichaÂł
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #47 :
Listopad 18, 2009, 18:08:38 »
SprĂłbujmy zatem umieÂściĂŚ ArkĂŞ w sarkofagu Wielkiej Piramidy.
Najpierw ustalmy gabaryty Arki:
Wg Biblii wynoszÂą one 2,5 Âłokcia dÂługoÂści i po 1,5 Âłokcia szerokoÂści i wysokoÂści.
Wg "badaczy" Biblii przekÂłada sie to na 140x80x80 cm , czyli 1 ÂłokieĂŚ = 56cm
Wg badaczy z National Geographic 120x60x60 cm , czyli 1 ÂłokieĂŚ = 48cm
(spora rozbie¿noœÌ jeœli weŸmiemy pod uwagê wiedzê obu tych grup).
W ró¿nych odpisach 1 ³okieÌ egipski mieœci siê w przedziale 52,36cm - 52,40cm co daje nam odpowiednio 130,9x78,54x78,54 - 131x78,6x78,6. Jest jeszcze ³okieÌ œwiêty (staro¿ytny egipt) który wynosi 63,5cm i odpowiada jednej tysiêcznej d³ugoœci mierzonego odcina na równiku, o jaki obraca siê Ziemia w ci¹gu sekundy. Na podstawie tego otrzymamy takie wymiary Arki: 158,75x95,25x95,25.
Ciekawe, która wielkoœÌ jest poprawna ?
Dok³adnych wymiarów Sarkofagu w tej chwili nie mogê znale¿Ì, je¿eli ktoœ je ma to proszê o podanie. WiêkszoœÌ zdjêÌ które posiadam pokazuj¹ sarkofag z boku, ukazuj¹c jedynie mocne jego od³upanie w jednym z rogów. Wydawa³o mi siê, ¿e ten sarkofag posiada pokrywê, znajduj¹c¹ siê w jakimœ muzeum. Niestety nic nie znalaz³em oprócz jednej wzmianki ¿e:"Pierwsza nieoficjalna ekspedycja w IXw. zasta³a sarkofag nienaruszony, zaplombowany i pusty". Tu pojawia siê jeszcze wiêcej pytaù ni¿ odpowiedzi, a wzmianka ta jest niczym nieudokumentowana...
Na niekorzyœÌ teorii "Arka w sarkofagu" przemawia fakt, ¿e w Biblii jest wyraŸnie napisane:
" Rozka¿esz zrobiÌ dr¹¿ki z drzewa akacjowego i pokryjesz je z³otem.
I w³o¿ysz dr¹¿ki te do pierœcieni po obu bokach arki celem przenoszenia jej.
Dr¹¿ki pozostan¹ w pierœcieniach arki i nie bêd¹ z nich wyjmowane."
...czyli nie teleskopowe, ktĂłre moÂżna zÂłoÂżyĂŚ jak mĂłwiÂł Nassim.
Oczywiœcie budowa Piramidy i tysi¹ce jej tajemnic mog¹ przywodziÌ nam na myœl ró¿ne koncepcje zwi¹zane z gromadzeniem energii, wykorzystywaniem jej pod ró¿nymi formami. Mi akurat ta Biblijna Arka nie dokoùca tam pasuje, zreszt¹ jako forma sama w sobie nie jest czymœ wyj¹tkowym, bardziej tu chodzi o rodzaj zasilania jej lub "napromieniowania", aby by³a tak potê¿nym narzêdziem jak j¹ opisuj¹ staro¿ytni.
Jasniejsze byÂłoby dla mnie tÂłumaczenie jakie moce kryje w sobie laska Aarona, ktĂłra jest w rĂŞku MojÂżesza przy otwieraniu wĂłd, a nastĂŞpnie po stworzeniu Arki przez Besalela wylÂądowaÂła w jej wnĂŞtrzu i to byĂŚ moÂże spowodowaÂło "zasilanie Arki" razem z kamiennymi tablicami i tym zÂłotym reproduktorem manny.
Sama Wielka Piramida i jej tajemnice to oddzielny temat, który byÌ mo¿e ³¹czy siê tylko z Biblj¹ za pomoc¹ tej w³aœnie laski...
Pozdrawiam
PS. ma ktoÂś te wymiary sarkofagu? albo dobre zdjĂŞcia robione najlepiej z gĂłry?
WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
east
Moderator Globalny
Ekspert
To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie
«
Odpowiedz #48 :
Listopad 18, 2009, 20:02:13 »
DziĂŞki
Echnaton
za konkrety w kwestii Arki.
Ogl¹da³em kiedyœ film na NG próbuj¹cy wyjaœniÌ w jaki sposób budowniczowie WP wydostali siê z niej po zamkniêciu wszystkich przejœÌ. Miejsca na wyjœcie nie by³o du¿o, a ju¿ na pewno nie wydosta³by siê stamt¹d obiekt o wymiarach zbli¿onych do Arki. Zreszt¹, opis biblijny mówi raczej o budowie wechiku³u do transportu urz¹dzenia, którym by³a Arka, a nie o niej samej. Sam¹ Arkê wyobra¿a siê jako ostro œwiec¹cy obiekt - Ÿród³o zasilania. Czy jakikolwiek cz³owiek móg³by mimo to w jakiœ sposób wynieœÌ j¹ na w³asnych rêkach ?
.. " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza Mooji - " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #49 :
Listopad 18, 2009, 21:52:24 »
Nie spotka³em siê z opisem "wehiku³u do transportu urz¹dzenia, którym by³a arka" w biblii. Jak mo¿esz podes³aÌ namiary, w którym miejscu to czyta³eœ bêdê wdziêczny. By³oby to dla mnie mi³¹ ciekawostk¹ i przy okazji zaskoczeniem.
Opis budowy Arki jest w ksiĂŞdze wyjÂścia. Tutaj zresztÂą teÂż jest :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Arka_Przymierza
Ja absolutnie nie jestem zwolennikiem "Arki w Piramidzie" tym bardziej w Sarkofagu. Pomimo ¿e jeszcze nie mam jego wymiarów, to ju¿ na oko nie pasuje mi wysokoœÌ. Je¿eli przyjmiemy ¿e Arka ma max. 95cm wysokoœci to ¿eby j¹ wyci¹gn¹Ì, sarkofag nie mo¿e byÌ wy¿szy ni¿ jakieœ 70-80cm, aby mo¿na by³o wsadziÌ dr¹¿ki w te pierœcienie (oczywiœcie pomijaj¹c kompletnie to, ¿e Arka powsta³a póŸniej i nie mo¿na by³o wogóle tych dr¹¿ków wyci¹gaÌ). Wymiary Arki podane przez NG trzeba chyba szybko wyrzucic do œmieci, bo wysokoœÌ 60cm minus te pierœcienie dawa³y by jakieœ 45cm wysokoœci sarkofagu...
WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
ÂŚWIĂTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi¹¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ÂŚwiĂŞty Graal
=> TwórczoœÌ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osĂłb "wspierajÂące" niektĂłre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYKÂŁAD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nieÂśmiertelnoÂści
=> PREZENTACJA: WyjaÂśniajÂąc grawitacjĂŞ
=> WYKÂŁAD Purpose of DNA [PL]
=> WYKÂŁAD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYKÂŁAD Bliss Practice: Duchowy uÂżytek z energii seksualnej [PL]
=> WYKÂŁAD Fraktalna teoria ÂŚwiadomoÂści, Grawitacji, JĂŞzyka, DNA i Udanej ÂŚmierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret Âżycia i architektura biologiczna
=> WYKÂŁAD: Udana ÂśmierĂŚ i prawdziwa fizyka ÂŚwiĂŞtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - PrzekroczyĂŚ Horyzont ZdarzeĂą
=> SÂłoĂące, UkÂład SÂłoneczny i rok 2012
=> StaroÂżytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje œwiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i œwiata
=> ŒwiadomoœÌ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy PorzÂądek ÂŚwiata w codziennych wiadomoÂściach
=> Globalne ocieplenie - najwiĂŞkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> KÂącik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OGÂŁOSZENIA i INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> OGÂŁOSZENIA
Ładowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|