Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: 4.0 Ujawnienie Tajemnicy – PrzyszÂłoœÌ jest w Naszych RĂŞkach FILM  (Przeczytany 154550 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
east
Moderator Globalny
Ekspert

To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie

« Odpowiedz #40 : Listopad 18, 2009, 02:06:29 »

Michu mnie siê wydaje, ¿e Piramida z Ark¹ by³y ju¿ kiedyœ "odpalone" . Mo¿e oni wcale nie chc¹ tego po raz drugi odpalaÌ, tylko odwrotnie. Arka sama w sobie jest potê¿nym narzêdziem ( rozst¹pienie siê wód Morza Czerwonego , "manna z Nieba" itd ) które mo¿na zastosowaÌ do ró¿nych celów - niekoniecznie dla dobra ludzkoœci.
Hipotez jest duÂżo.
Od otwarcia Piramidy jako portalu dla Oriona pod pozorem utworzenia jakichœ zabezpieczeù, po rzeczywiste uruchomienie swoistego przeka¿nika , takiego geomantycznego internetu ( poprzez Ley Lines ) do manipulacji na globaln¹ skalê. Bo zauwa¿, ¿e Ley Lines przechodz¹ przez tzw miejsca mocy wokó³ których kwit³y kiedyœ przeró¿ne oœrodki kultu. Czyli p³ynê³a okreœlona informacja . Uruchamiaj¹c to mo¿na by wpompowaÌ tym kana³em ró¿ne treœci. Niekoniecznie s³u¿¹ce dobru ludzkoœci.

Schowanie Arki uniemoÂżliwiÂło  dziaÂłania.
Mam taki nieÂśmiaÂły pomysÂł z tym zwiÂązany. Otó¿ niedawno dowiedziaÂłem siĂŞ, Âże ludzie epoki neolitu posiadali tzw trzecie oko oraz rozwiniĂŞte w ró¿nym stopniu zdolnoÂści parapsychologiczne umoÂżliwiajÂące miĂŞdzy innymi korzystanie z technologii takich jak lewitacja i transport ciĂŞÂżkich przedmiotĂłw na duÂże odlegÂłoÂści - stÂąd te spotykane wszĂŞdzie niesamowicie precyzyjne budowle megalityczne na caÂłej Ziemi.  ZdolnoÂści te zanikÂły.

A mo¿e zosta³y wy³¹czone ?
Poprzez wyjĂŞcie Arki z przeznaczonego jej miejsca.
W tej koncepcji Arka jest sercem wiĂŞkszej caÂłoÂści a my wszyscy  - jej integralnymi elementami . To byÂłoby prawdziwe dziedzictwo ludzkoÂści.
Zatem wy³¹cznie uprawniona osoba o czystych intencjach powinna ArkĂŞ umieÂściĂŚ na swoim miejscu i jÂą ponownie uruchomiĂŚ. I powinien to byĂŚ WOLNY CZÂŁOWIEK , a nie pachoÂłek jakichÂś bytĂłw spod dziwnej gwiazdy 

..  " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza   Mooji -  " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w  Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert

Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym

« Odpowiedz #41 : Listopad 18, 2009, 11:35:34 »

Facet mĂłwi w wczeÂśniejszych odcinkach o materii budowie wszechÂświata, dodajcie do tego teorie wzglĂŞdnoÂści ,fizykĂŞ kwantowÂą, ZÂłoty podziaÂł , ciÂąg Fibonacciego ,co zacznie tworzyĂŚ jak¹œ caÂłoœÌ .JeÂśli chodzi o interpretacji naszej historii jest ona peÂłna zaÂłoÂżeĂą i przypuszczeĂą, pewnikĂłw jest niewiele za to domys³ów jest jeszcze wiĂŞcej ale po zgrokowaniu tej wiedzy o ktĂłrej pisaÂłem wczeÂśniej zaczyna tworzyĂŚ siĂŞ w tym pewna logika i historia ktĂłrÂą nam zarysowaÂł tylko twĂłrca 4 czeÂści zaczyna byĂŚ caÂłkiem logiczna, nie czepiajcie siĂŞ poszczegĂłlnych s³ów ostatniej czĂŞÂści cyklu tylko potraktujcie to jako nawiÂązanie tej wiedzy z wczeÂśniejszych odcinkĂłw do interpretacji przeszÂłoÂści.

"UmysÂł jest jak spadochron najlepiej dziaÂła gdy jest otwarty"
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2009, 11:38:06 wysłane przez MichaÂł-AnioÂł » Zapisane

WierzĂŞ w sens eksploracji i poznawania Âżycia, kolekcjonowania wraÂżeĂą, wiedzy i doÂświadczeĂą. Tylko otwarty i swobodny umysÂł jest w stanie odnowiĂŚ Âświat
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #42 : Listopad 18, 2009, 13:35:58 »

Facet mĂłwi w wczeÂśniejszych odcinkach o materii budowie wszechÂświata, dodajcie do tego teorie wzglĂŞdnoÂści ,fizykĂŞ kwantowÂą, ZÂłoty podziaÂł , ciÂąg Fibonacciego ,co zacznie tworzyĂŚ jak¹œ caÂłoœÌ (...)
JeÂśli masz czas i ochotĂŞ to napisz choĂŚby hasÂłowo jak to poskÂładaÂłeÂś. Nawet jeÂśli sÂą to tylko twoje "tropy" myÂślowe. W sumie o to chodziÂło, aby zainspirowaĂŚ tymi filmami...
Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2009, 14:16:05 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #43 : Listopad 18, 2009, 13:53:06 »

Intuicyjnie w mojej gÂłowie to wszystko siĂŞ ³¹czy bardzo ale to bardzo logicznie i zaczyna tworzyĂŚ doœÌ [diabelnie ] ciekawy oglÂąd rzeczywistoÂści ale bardzo trudno jest mi tÂą ca³¹ wiedzĂŞ zapodaĂŚ  werbalnie lub pisemnie, bo jak w jakimÂś logicznym czasie opisaĂŚ to wszystko, nie gubiÂąc przy tym ciÂągu logicznego by byÂło to zrozumiaÂłe .Poza tym jeszcze caÂły czas jest to wiedza nie kompletna wymagajÂąca  poszerzenia.Mam wraÂżenie toczÂącej siĂŞ Âśniegowej kuli 

WierzĂŞ w sens eksploracji i poznawania Âżycia, kolekcjonowania wraÂżeĂą, wiedzy i doÂświadczeĂą. Tylko otwarty i swobodny umysÂł jest w stanie odnowiĂŚ Âświat
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #44 : Listopad 18, 2009, 14:06:30 »

Mnie osobiÂście bardziej ciekawi dlaczego po 2500latch okazuje siĂŞ Âże w "Metafizyce" "fizyce" czy "geometrii "
Arystotelesa jest wiêcej prawdy o otaczaj¹cej nas rzeczywistoœci ni¿ we wspó³czesnych podrêcznikach szkolnych, nie mówi¹c ju¿ o pitagorejczykach czy jeszcze starszych opisach œwiata otaczaj¹cego nas do o ko³a.

KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #45 : Listopad 18, 2009, 15:42:14 »

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4195.new#new

pozdrawiam
Miszelos
Gość
« Odpowiedz #46 : Listopad 18, 2009, 17:49:33 »

SÂłuchajcie, mam pomysÂł!
Co Wy na to jak byÂśmy usystematyzowali naszÂą wiedzĂŞ i napisali w skrĂłcie np. w punktach jak wyglÂądaÂła historia rodzaju ludzkiego od samego stworzenia?
Mamy ju¿ potê¿n¹ wiedzê z wszelkich filmów, ksi¹¿ek i innych nieoficjalnych Ÿróde³.
Bardzo ciekawi mnie mnie Wasza wizja. Ja mniej wiĂŞcej mam jakiÂś poglÂąd, oczywiÂście zawierajÂący "luki" i chĂŞtnie bym skonfrontowaÂł to z Waszymi.

Pozdro
MichaÂł
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #47 : Listopad 18, 2009, 18:08:38 »

SprĂłbujmy zatem umieÂściĂŚ ArkĂŞ w sarkofagu Wielkiej Piramidy.
Najpierw ustalmy gabaryty Arki:
Wg Biblii wynoszÂą one 2,5 Âłokcia dÂługoÂści i po 1,5 Âłokcia szerokoÂści i wysokoÂści.
Wg "badaczy" Biblii przekÂłada sie to na 140x80x80 cm , czyli 1 ÂłokieĂŚ = 56cm
Wg badaczy z National Geographic 120x60x60 cm , czyli 1 ÂłokieĂŚ = 48cm
(spora rozbie¿noœÌ jeœli weŸmiemy pod uwagê wiedzê obu tych grup).
W ró¿nych odpisach 1 ³okieÌ egipski mieœci siê w przedziale 52,36cm - 52,40cm co daje nam odpowiednio 130,9x78,54x78,54 - 131x78,6x78,6. Jest jeszcze ³okieÌ œwiêty (staro¿ytny egipt) który wynosi 63,5cm i odpowiada jednej tysiêcznej d³ugoœci mierzonego odcina na równiku, o jaki obraca siê Ziemia w ci¹gu sekundy. Na podstawie tego otrzymamy takie wymiary Arki: 158,75x95,25x95,25.
Ciekawe, która wielkoœÌ jest poprawna ?

Dok³adnych wymiarów Sarkofagu w tej chwili nie mogê znale¿Ì, je¿eli ktoœ je ma to proszê o podanie. WiêkszoœÌ zdjêÌ które posiadam pokazuj¹ sarkofag z boku, ukazuj¹c jedynie mocne jego od³upanie w jednym z rogów. Wydawa³o mi siê, ¿e ten sarkofag posiada pokrywê, znajduj¹c¹ siê w jakimœ muzeum. Niestety nic nie znalaz³em oprócz jednej wzmianki ¿e:"Pierwsza nieoficjalna ekspedycja w IXw. zasta³a sarkofag nienaruszony, zaplombowany i pusty". Tu pojawia siê jeszcze wiêcej pytaù ni¿ odpowiedzi, a wzmianka ta jest niczym nieudokumentowana...

Na niekorzyœÌ teorii "Arka w sarkofagu" przemawia fakt, ¿e w Biblii jest wyraŸnie napisane:
" Rozka¿esz zrobiÌ dr¹¿ki z drzewa akacjowego i pokryjesz je z³otem.
I w³o¿ysz dr¹¿ki te do pierœcieni po obu bokach arki celem przenoszenia jej.
Dr¹¿ki pozostan¹ w pierœcieniach arki i nie bêd¹ z nich wyjmowane."

...czyli nie teleskopowe, ktĂłre moÂżna zÂłoÂżyĂŚ jak mĂłwiÂł Nassim.

Oczywiœcie budowa Piramidy i tysi¹ce jej tajemnic mog¹ przywodziÌ nam na myœl ró¿ne koncepcje zwi¹zane z gromadzeniem energii, wykorzystywaniem jej pod ró¿nymi formami. Mi akurat ta Biblijna Arka nie dokoùca tam pasuje, zreszt¹ jako forma sama w sobie nie jest czymœ wyj¹tkowym, bardziej tu chodzi o rodzaj zasilania jej lub "napromieniowania", aby by³a tak potê¿nym narzêdziem jak j¹ opisuj¹ staro¿ytni.
Jasniejsze byÂłoby dla mnie tÂłumaczenie jakie moce kryje w sobie laska Aarona, ktĂłra jest w rĂŞku MojÂżesza przy otwieraniu wĂłd, a nastĂŞpnie po stworzeniu Arki przez Besalela wylÂądowaÂła w jej wnĂŞtrzu i to byĂŚ moÂże spowodowaÂło "zasilanie Arki" razem z kamiennymi tablicami i tym zÂłotym reproduktorem manny.

Sama Wielka Piramida i jej tajemnice to oddzielny temat, który byÌ mo¿e ³¹czy siê tylko z Biblj¹ za pomoc¹ tej w³aœnie laski...

Pozdrawiam

PS. ma ktoÂś te wymiary sarkofagu? albo dobre zdjĂŞcia robione najlepiej z gĂłry?

WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
east
Moderator Globalny
Ekspert

To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie

« Odpowiedz #48 : Listopad 18, 2009, 20:02:13 »

DziĂŞki Echnaton za  konkrety w kwestii Arki.
Ogl¹da³em kiedyœ film na NG próbuj¹cy wyjaœniÌ w jaki sposób budowniczowie WP wydostali siê z niej po zamkniêciu wszystkich przejœÌ. Miejsca na wyjœcie nie by³o du¿o, a ju¿ na pewno nie wydosta³by siê stamt¹d obiekt o wymiarach zbli¿onych do Arki. Zreszt¹, opis biblijny mówi raczej o budowie wechiku³u do transportu urz¹dzenia, którym by³a Arka, a nie o niej samej. Sam¹ Arkê wyobra¿a siê jako ostro œwiec¹cy obiekt - Ÿród³o zasilania. Czy jakikolwiek cz³owiek móg³by mimo to w jakiœ sposób wynieœÌ j¹ na w³asnych rêkach ?

..  " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza   Mooji -  " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w  Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #49 : Listopad 18, 2009, 21:52:24 »

Nie spotka³em siê z opisem "wehiku³u do transportu urz¹dzenia, którym by³a arka" w biblii. Jak mo¿esz podes³aÌ namiary, w którym miejscu to czyta³eœ bêdê wdziêczny. By³oby to dla mnie mi³¹ ciekawostk¹ i przy okazji zaskoczeniem.
Opis budowy Arki jest w ksiĂŞdze wyjÂścia. Tutaj zresztÂą teÂż jest :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Arka_Przymierza

Ja absolutnie nie jestem zwolennikiem "Arki w Piramidzie" tym bardziej w Sarkofagu. Pomimo ¿e jeszcze nie mam jego wymiarów, to ju¿ na oko nie pasuje mi wysokoœÌ. Je¿eli przyjmiemy ¿e Arka ma max. 95cm wysokoœci to ¿eby j¹ wyci¹gn¹Ì, sarkofag nie mo¿e byÌ wy¿szy ni¿ jakieœ 70-80cm, aby mo¿na by³o wsadziÌ dr¹¿ki w te pierœcienie (oczywiœcie pomijaj¹c kompletnie to, ¿e Arka powsta³a póŸniej i nie mo¿na by³o wogóle tych dr¹¿ków wyci¹gaÌ). Wymiary Arki podane przez NG trzeba chyba szybko wyrzucic do œmieci, bo wysokoœÌ 60cm minus te pierœcienie dawa³y by jakieœ 45cm wysokoœci sarkofagu...

WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: