Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Strona g³ówna
Pomoc
Search
Zaloguj siê
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
>
Nassim Haramein - Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ
>
4.0 Ujawnienie Tajemnicy – Przysz³o¶æ jest w Naszych Rêkach FILM
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
»
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: 4.0 Ujawnienie Tajemnicy – Przysz³o¶æ jest w Naszych Rêkach FILM (Przeczytany 153093 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620
To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie
Odp: 4.0 Ujawnienie Tajemnicy – Przysz³o¶æ jest w Naszych Rêkach FILM
«
Odpowiedz #40 :
Listopad 18, 2009, 02:06:29 »
Michu mnie siê wydaje, ¿e Piramida z Ark± by³y ju¿ kiedy¶ "odpalone" . Mo¿e oni wcale nie chc± tego po raz drugi odpalaæ, tylko odwrotnie. Arka sama w sobie jest potê¿nym narzêdziem ( rozst±pienie siê wód Morza Czerwonego , "manna z Nieba" itd ) które mo¿na zastosowaæ do ró¿nych celów - niekoniecznie dla dobra ludzko¶ci.
Hipotez jest du¿o.
Od otwarcia Piramidy jako portalu dla Oriona pod pozorem utworzenia jakich¶ zabezpieczeñ, po rzeczywiste uruchomienie swoistego przeka¿nika , takiego geomantycznego internetu ( poprzez Ley Lines ) do manipulacji na globaln± skalê. Bo zauwa¿, ¿e Ley Lines przechodz± przez tzw miejsca mocy wokó³ których kwit³y kiedy¶ przeró¿ne o¶rodki kultu. Czyli p³ynê³a okre¶lona informacja . Uruchamiaj±c to mo¿na by wpompowaæ tym kana³em ró¿ne tre¶ci. Niekoniecznie s³u¿±ce dobru ludzko¶ci.
Schowanie Arki uniemo¿liwi³o dzia³ania.
Mam taki nie¶mia³y pomys³ z tym zwi±zany. Otó¿ niedawno dowiedzia³em siê, ¿e ludzie epoki neolitu posiadali tzw trzecie oko oraz rozwiniête w ró¿nym stopniu zdolno¶ci parapsychologiczne umo¿liwiaj±ce miêdzy innymi korzystanie z technologii takich jak lewitacja i transport ciê¿kich przedmiotów na du¿e odleg³o¶ci - st±d te spotykane wszêdzie niesamowicie precyzyjne budowle megalityczne na ca³ej Ziemi. Zdolno¶ci te zanik³y.
A mo¿e zosta³y wy³±czone ?
Poprzez wyjêcie Arki z przeznaczonego jej miejsca.
W tej koncepcji Arka jest sercem wiêkszej ca³o¶ci a my wszyscy - jej integralnymi elementami . To by³oby prawdziwe dziedzictwo ludzko¶ci.
Zatem wy³±cznie uprawniona osoba o czystych intencjach powinna Arkê umie¶ciæ na swoim miejscu i j± ponownie uruchomiæ. I powinien to byæ WOLNY CZ£OWIEK , a nie pacho³ek jakich¶ bytów spod dziwnej gwiazdy
.. " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza Mooji - " s± w Twoim umy¶le, s± w Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 669
Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym
«
Odpowiedz #41 :
Listopad 18, 2009, 11:35:34 »
Facet mówi w wcze¶niejszych odcinkach o materii budowie wszech¶wiata, dodajcie do tego teorie wzglêdno¶ci ,fizykê kwantow±, Z³oty podzia³ , ci±g Fibonacciego ,co zacznie tworzyæ jak±¶ ca³o¶æ .Je¶li chodzi o interpretacji naszej historii jest ona pe³na za³o¿eñ i przypuszczeñ, pewników jest niewiele za to domys³ów jest jeszcze wiêcej ale po zgrokowaniu tej wiedzy o której pisa³em wcze¶niej zaczyna tworzyæ siê w tym pewna logika i historia któr± nam zarysowa³ tylko twórca 4 cze¶ci zaczyna byæ ca³kiem logiczna, nie czepiajcie siê poszczególnych s³ów ostatniej czê¶ci cyklu tylko potraktujcie to jako nawi±zanie tej wiedzy z wcze¶niejszych odcinków do interpretacji przesz³o¶ci.
"Umys³ jest jak spadochron najlepiej dzia³a gdy jest otwarty"
«
Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2009, 11:38:06 wys³ane przez Micha³-Anio³
»
Wierzê w sens eksploracji i poznawania ¿ycia, kolekcjonowania wra¿eñ, wiedzy i do¶wiadczeñ. Tylko otwarty i swobodny umys³ jest w stanie odnowiæ ¶wiat
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391
«
Odpowiedz #42 :
Listopad 18, 2009, 13:35:58 »
Cytat: Micha³-Anio³ Listopad 18, 2009, 11:35:34
Facet mówi w wcze¶niejszych odcinkach o materii budowie wszech¶wiata, dodajcie do tego teorie wzglêdno¶ci ,fizykê kwantow±, Z³oty podzia³ , ci±g Fibonacciego ,co zacznie tworzyæ jak±¶ ca³o¶æ (...)
Je¶li masz czas i ochotê to napisz choæby has³owo jak to posk³ada³e¶. Nawet je¶li s± to tylko twoje "tropy" my¶lowe. W sumie o to chodzi³o, aby zainspirowaæ tymi filmami...
Pozdrawiam!
«
Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2009, 14:16:05 wys³ane przez Leszek
»
mi³o¶æ
rado¶æ
piêkno
Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #43 :
Listopad 18, 2009, 13:53:06 »
Intuicyjnie w mojej g³owie to wszystko siê ³±czy bardzo ale to bardzo logicznie i zaczyna tworzyæ do¶æ [diabelnie
] ciekawy ogl±d rzeczywisto¶ci ale bardzo trudno jest mi t± ca³± wiedzê zapodaæ werbalnie lub pisemnie, bo jak w jakim¶ logicznym czasie opisaæ to wszystko, nie gubi±c przy tym ci±gu logicznego by by³o to zrozumia³e .Poza tym jeszcze ca³y czas jest to wiedza nie kompletna wymagaj±ca poszerzenia.Mam wra¿enie tocz±cej siê ¶niegowej kuli
Wierzê w sens eksploracji i poznawania ¿ycia, kolekcjonowania wra¿eñ, wiedzy i do¶wiadczeñ. Tylko otwarty i swobodny umys³ jest w stanie odnowiæ ¶wiat
Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #44 :
Listopad 18, 2009, 14:06:30 »
Mnie osobi¶cie bardziej ciekawi dlaczego po 2500latch okazuje siê ¿e w "Metafizyce" "fizyce" czy "geometrii "
Arystotelesa jest wiêcej prawdy o otaczaj±cej nas rzeczywisto¶ci ni¿ we wspó³czesnych podrêcznikach szkolnych, nie mówi±c ju¿ o pitagorejczykach
czy jeszcze starszych opisach ¶wiata otaczaj±cego nas do o ko³a.
Kap³an 718
Go¶æ
«
Odpowiedz #45 :
Listopad 18, 2009, 15:42:14 »
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4195.new#new
pozdrawiam
Miszelos
Go¶æ
«
Odpowiedz #46 :
Listopad 18, 2009, 17:49:33 »
S³uchajcie, mam pomys³!
Co Wy na to jak by¶my usystematyzowali nasz± wiedzê i napisali w skrócie np. w punktach jak wygl±da³a historia rodzaju ludzkiego od samego stworzenia?
Mamy ju¿ potê¿n± wiedzê z wszelkich filmów, ksi±¿ek i innych nieoficjalnych ¼róde³.
Bardzo ciekawi mnie mnie Wasza wizja. Ja mniej wiêcej mam jaki¶ pogl±d, oczywi¶cie zawieraj±cy "luki" i chêtnie bym skonfrontowa³ to z Waszymi.
Pozdro
Micha³
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 241
«
Odpowiedz #47 :
Listopad 18, 2009, 18:08:38 »
Spróbujmy zatem umie¶ciæ Arkê w sarkofagu Wielkiej Piramidy.
Najpierw ustalmy gabaryty Arki:
Wg Biblii wynosz± one 2,5 ³okcia d³ugo¶ci i po 1,5 ³okcia szeroko¶ci i wysoko¶ci.
Wg "badaczy" Biblii przek³ada sie to na 140x80x80 cm , czyli 1 ³okieæ = 56cm
Wg badaczy z National Geographic 120x60x60 cm , czyli 1 ³okieæ = 48cm
(spora rozbie¿no¶æ je¶li we¼miemy pod uwagê wiedzê obu tych grup).
W ró¿nych odpisach 1 ³okieæ egipski mie¶ci siê w przedziale 52,36cm - 52,40cm co daje nam odpowiednio 130,9x78,54x78,54 - 131x78,6x78,6. Jest jeszcze ³okieæ ¶wiêty (staro¿ytny egipt) który wynosi 63,5cm i odpowiada jednej tysiêcznej d³ugo¶ci mierzonego odcina na równiku, o jaki obraca siê Ziemia w ci±gu sekundy. Na podstawie tego otrzymamy takie wymiary Arki: 158,75x95,25x95,25.
Ciekawe, która wielko¶æ jest poprawna ?
Dok³adnych wymiarów Sarkofagu w tej chwili nie mogê znale¿æ, je¿eli kto¶ je ma to proszê o podanie. Wiêkszo¶æ zdjêæ które posiadam pokazuj± sarkofag z boku, ukazuj±c jedynie mocne jego od³upanie w jednym z rogów. Wydawa³o mi siê, ¿e ten sarkofag posiada pokrywê, znajduj±c± siê w jakim¶ muzeum. Niestety nic nie znalaz³em oprócz jednej wzmianki ¿e:"Pierwsza nieoficjalna ekspedycja w IXw. zasta³a sarkofag nienaruszony, zaplombowany i pusty". Tu pojawia siê jeszcze wiêcej pytañ ni¿ odpowiedzi, a wzmianka ta jest niczym nieudokumentowana...
Na niekorzy¶æ teorii "Arka w sarkofagu" przemawia fakt, ¿e w Biblii jest wyra¼nie napisane:
" Rozka¿esz zrobiæ dr±¿ki z drzewa akacjowego i pokryjesz je z³otem.
I w³o¿ysz dr±¿ki te do pier¶cieni po obu bokach arki celem przenoszenia jej.
Dr±¿ki pozostan± w pier¶cieniach arki i nie bêd± z nich wyjmowane."
...czyli nie teleskopowe, które mo¿na z³o¿yæ jak mówi³ Nassim.
Oczywi¶cie budowa Piramidy i tysi±ce jej tajemnic mog± przywodziæ nam na my¶l ró¿ne koncepcje zwi±zane z gromadzeniem energii, wykorzystywaniem jej pod ró¿nymi formami. Mi akurat ta Biblijna Arka nie dokoñca tam pasuje, zreszt± jako forma sama w sobie nie jest czym¶ wyj±tkowym, bardziej tu chodzi o rodzaj zasilania jej lub "napromieniowania", aby by³a tak potê¿nym narzêdziem jak j± opisuj± staro¿ytni.
Jasniejsze by³oby dla mnie t³umaczenie jakie moce kryje w sobie laska Aarona, która jest w rêku Moj¿esza przy otwieraniu wód, a nastêpnie po stworzeniu Arki przez Besalela wyl±dowa³a w jej wnêtrzu i to byæ mo¿e spowodowa³o "zasilanie Arki" razem z kamiennymi tablicami i tym z³otym reproduktorem manny.
Sama Wielka Piramida i jej tajemnice to oddzielny temat, który byæ mo¿e ³±czy siê tylko z Biblj± za pomoc± tej w³a¶nie laski...
Pozdrawiam
PS. ma kto¶ te wymiary sarkofagu? albo dobre zdjêcia robione najlepiej z góry?
Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620
To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie
«
Odpowiedz #48 :
Listopad 18, 2009, 20:02:13 »
Dziêki
Echnaton
za konkrety w kwestii Arki.
Ogl±da³em kiedy¶ film na NG próbuj±cy wyja¶niæ w jaki sposób budowniczowie WP wydostali siê z niej po zamkniêciu wszystkich przej¶æ. Miejsca na wyj¶cie nie by³o du¿o, a ju¿ na pewno nie wydosta³by siê stamt±d obiekt o wymiarach zbli¿onych do Arki. Zreszt±, opis biblijny mówi raczej o budowie wechiku³u do transportu urz±dzenia, którym by³a Arka, a nie o niej samej. Sam± Arkê wyobra¿a siê jako ostro ¶wiec±cy obiekt - ¼ród³o zasilania. Czy jakikolwiek cz³owiek móg³by mimo to w jaki¶ sposób wynie¶æ j± na w³asnych rêkach ?
.. " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza Mooji - " s± w Twoim umy¶le, s± w Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 241
«
Odpowiedz #49 :
Listopad 18, 2009, 21:52:24 »
Nie spotka³em siê z opisem "wehiku³u do transportu urz±dzenia, którym by³a arka" w biblii. Jak mo¿esz podes³aæ namiary, w którym miejscu to czyta³e¶ bêdê wdziêczny. By³oby to dla mnie mi³± ciekawostk± i przy okazji zaskoczeniem.
Opis budowy Arki jest w ksiêdze wyj¶cia. Tutaj zreszt± te¿ jest :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Arka_Przymierza
Ja absolutnie nie jestem zwolennikiem "Arki w Piramidzie" tym bardziej w Sarkofagu. Pomimo ¿e jeszcze nie mam jego wymiarów, to ju¿ na oko nie pasuje mi wysoko¶æ. Je¿eli przyjmiemy ¿e Arka ma max. 95cm wysoko¶ci to ¿eby j± wyci±gn±æ, sarkofag nie mo¿e byæ wy¿szy ni¿ jakie¶ 70-80cm, aby mo¿na by³o wsadziæ dr±¿ki w te pier¶cienie (oczywi¶cie pomijaj±c kompletnie to, ¿e Arka powsta³a pó¼niej i nie mo¿na by³o wogóle tych dr±¿ków wyci±gaæ). Wymiary Arki podane przez NG trzeba chyba szybko wyrzucic do ¶mieci, bo wysoko¶æ 60cm minus te pier¶cienie dawa³y by jakie¶ 45cm wysoko¶ci sarkofagu...
Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
¦WIÊTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi±¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ¦wiêty Graal
=> Twórczo¶æ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osób "wspieraj±ce" niektóre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYK£AD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nie¶miertelno¶ci
=> PREZENTACJA: Wyja¶niaj±c grawitacjê
=> WYK£AD Purpose of DNA [PL]
=> WYK£AD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYK£AD Bliss Practice: Duchowy u¿ytek z energii seksualnej [PL]
=> WYK£AD Fraktalna teoria ¦wiadomo¶ci, Grawitacji, Jêzyka, DNA i Udanej ¦mierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret ¿ycia i architektura biologiczna
=> WYK£AD: Udana ¶mieræ i prawdziwa fizyka ¦wiêtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ
=> S³oñce, Uk³ad S³oneczny i rok 2012
=> Staro¿ytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje ¶wiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i ¶wiata
=> ¦wiadomo¶æ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy Porz±dek ¦wiata w codziennych wiadomo¶ciach
=> Globalne ocieplenie - najwiêkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> K±cik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OG£OSZENIA i INICJATYWY SPO£ECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPO£ECZNE
=> OG£OSZENIA
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|