Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: 4.0 Ujawnienie Tajemnicy – PrzyszÂłoœÌ jest w Naszych RĂŞkach FILM  (Przeczytany 154596 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Miszelos
Gość
« Odpowiedz #50 : Listopad 18, 2009, 22:44:59 »

A mnie bardzo interesuje co jest na zwojach z Qumran, ktĂłrych nie chcÂą ujawniĂŚ. AÂż dziw bierze Âże dziÂś mamy cenzurĂŞ i blokadĂŞ informacji. Ciekawe komu zaleÂży aby pewne wiadomoÂści nie ujrzaÂły ÂświatÂła dziennego...
Xellos
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #51 : Listopad 18, 2009, 23:02:51 »

O, cholercia Koledzy - robi siĂŞ ciekawie.. Skojarzenie z PCH zwaliÂło mnie z nĂłg na powaÂżnie. Ale po co oni chcÂą odpaliĂŚ to "zabezpieczenie" w postaci Arki? JeÂżeli kolizja Nibiru (a dokÂładnie ogona Âśmieci ktĂłry wlecze za sobÂą) z ZiemiÂą to fikcja - obalono w koĂącu tÂą bajkĂŞ (patrz Michael Heiser - Zakwestionowanie prac Zecharii Sitchina Napisy PL.avi).

Tu nasuwa siĂŞ pytanie: do czego sÂłuÂżyÂły piramidy z ArkÂą w Âśrodku?

Do KapÂłana 718: moÂżesz wyjaÂśniĂŚ sÂłowa: "ale byÂło czego siĂŞ baĂŚ, juÂż nie ma, ciemna strona mocy przegrywa, ludzie poznali plan i teraz taki Nassim to na wykÂładzie mĂłwi miĂŞdzy wierszami..." ?

Pozdro
 Michu

Mi siĂŞ wydaÂło, Âże w ogĂłle PCH zostaÂło dawno obalone a nie tylko Nibiru. Dawno nie sÂłyszaÂłem juÂż o tym projekcie
east
Moderator Globalny
Ekspert

To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie

« Odpowiedz #52 : Listopad 19, 2009, 02:19:59 »

Nie spotkaÂłem siĂŞ z opisem "wehikuÂłu do transportu urzÂądzenia, ktĂłrym byÂła arka" w biblii. Jak moÂżesz podesÂłaĂŚ namiary, w ktĂłrym miejscu to czytaÂłeÂś bĂŞdĂŞ wdziĂŞczny.

Przepraszam , pewnie Âźle siĂŞ wyraziÂłem. Chodzi mi o to, ze istotÂą tego, co nazywamy ARKÂĄ  jest dla mnie technologia ukryta  w Âśrodku, a nie obudowa, czyli fizyczny opis jak to wyglÂądaÂło. I to miaÂłem na myÂśli piszÂąc o wehikule. Dla mnie ARKÂĄ jest to COÂŚ W ÂŚRODKU.

Opis budowy Arki jest w ksiĂŞdze wyjÂścia. Tutaj zresztÂą teÂż jest :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Arka_Przymierza

czytamy wiĂŞc w opisie  "W Biblii opisana jest jako skrzynia z drewna akacjowego o wymiarach ok. 140x80x80 cm (wedÂług National Geographic Channel Arka miaÂła wymiary 120x60x60 cm) obita obustronnie zÂłotÂą blachÂą. ZamkniĂŞcie Arki Przymierza stanowiÂła pÂłyta ze zÂłota, tzw. przebÂłagalnia (hebr. kaporet). W arce przechowywano laskĂŞ Aarona (ktĂłra zakwitÂła), dzban z mannÂą i dwie kamienne tablice z tekstem Dekalogu."
Zatem Ark± nazywano SKRZYNIÊ. I s³usznie , gdy¿ sama arka nasuwa skojarzenia z Ark± Noego, czyli wehiku³em transportuj±cym w sobie okre¶lony ³adunek. W/w ³adunkiem by³y wg wikipedii, pewne rekwizyty, ale równie dobrze mog³yby byæ to symboliczne nazwy do rzeczywistych odpowiedników .

sam siĂŞ widzĂŞ skÂłaniasz w stronĂŞ Arki jako wehikuÂłu  pisz¹Ì   
oczywiœcie pomijaj¹c kompletnie to, ¿e Arka powsta³a póŸniej

Tak wiĂŞc to, co znajdowaÂło siĂŞ potencjalnie wewnÂątrz sarkofagu ma nieznane bliÂżej wymiary ani naturĂŞ.
Ewentualnymi tropami sÂą :
- laska Aarona
- dzban z mannÂą
-dwie kamienne tablice

..  " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza   Mooji -  " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w  Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #53 : Listopad 19, 2009, 10:07:02 »

Je¿eli byœmy chcieli koniecznie po³¹czyÌ te teorie "przeniesienia mocy z sarkofagu WP do Arki" to myœlê, ¿e mógli byœmy doszukiwaÌ siê w tych rzeczach wspólnego mianownika.
1. Moj¿esz posiadaj¹cy t¹ moc jeszcze w Egipcie i póŸniej razem z Ark¹ .
2. KolejnoœÌ zdarzeù ju¿ by by³a zachowana

Wymiary Sarkofagu krĂłlewskiego w Wielkiej Piramidzie wynoszÂą:
d³ugoœÌ: 227cm i wysokoœÌ 105 cm. Szerokoœci nie podano, ale na lepszych fotkach które mam w albumach dok³adnie ju¿ widaÌ, ¿e szerokoœÌ do wysokoœci nie jest proporcjonalna (1:1 jak w opisie arki 1,5 x 1,5 ³okcia). Jest wê¿sza ni¿ nawet przypuszcza³em, oceni³bym j¹ jako 2/3, góra 3/4 wysokoœci i "niestety" przypomina do z³udzenia sarkofag przeznaczony na ludzkie cia³o.

W ¿adnej konfiguracji wymiarowej arki, któr¹ wczeœniej podawa³em nie wsadzimy jej do tego sarkofagu tak, aby pasowa³a idealnie, lub te¿ nawet na tzw. "Bolka oko". Nie pasuje tam kompletnie, otwarta czy zamknieta, z dr¹¿kami do przenoszenia czy bez. Nie wiem jak oblicza³ to Nassim, ale jego rysunki przedstawiane w wyk³adzie pokazuj¹ dobitnie ¿e Arka jest spasowana idealnie z sarkofagiem.
Jako ciekawostkê podam, ¿e sam Sarkofag jest szerszy o 2 cm od przeœwitu Korytarza Wstêpuj¹cego, co oznacza ¿e musia³by on znaleœÌ siê w Piramidzie w trakcie jej budowy.
Jest jeszcze pare ciekawych informacji, ale zbyt odbiega³y by one od g³ównego w¹tku jakim tu jest IV cz. wyk³adu Nassima.

Pozdrawiam

WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Ela
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #54 : Listopad 19, 2009, 18:56:13 »

Przyjmujê w ciemno, ze Nassim nie pope³ni³ b³êdu przy obliczeniach, po mojemu mia³ dostêp do pe³niejszych danych.Bior¹c pod uwagê jego wk³ad w ca³oœÌ obliczeù na temat czarnych dziur w naszych komórkach, to niemozliwe, aby przy takim czymœ namierzalnym zrobi³ byka czy da³ siê wpuœciÌ w maliny.
Ale podczas oglÂądania filmu przypomniaÂłam sobie, Âże Nicola Tesla zbudowaÂł jakieÂś urzÂądzenie do "oÂświecenia", a Nikola sam o sobie gadaÂł, Âże pochodzi z Wenus i stamtÂąd otrzymuje inspiracjĂŞ. ByĂŚ moÂże teÂż miaÂł dostĂŞp do info na temat Arki?
Jak ktosik moze ogarn¹Ì Teslê i Nassima i porównaÌ? Ja nie studiujê tej wiedzy, tylko sobie ptasi mó¿d¿ek poszerzam deczusio.
pozdrawiam
Ela
percepcja
Nowy uÂżytkownik
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #55 : Listopad 19, 2009, 23:55:25 »

A nie sÂądzicie, Âże dziaÂłajÂące urzÂądzenie umieszczone byÂło na szczycie wielkiej piramidy?
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #56 : Listopad 20, 2009, 00:02:56 »

WOW  Szok

ktoÂś ponoĂŚ w STAROÂŻYTNOÂŚCI (czyli p.n.e. lub dokÂładniej BC) ukradÂł PIRAMIDION ze szczytu, byÂł zÂłoty i miaÂł ksztaÂłt piramidialny, pasowaÂł IDEALNIE do WP!!!

east
Moderator Globalny
Ekspert

To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie

« Odpowiedz #57 : Listopad 20, 2009, 02:50:21 »

MoÂżliwe . W takiej koncepcji Arki mamy wspó³czesny Âślad w postaci ( o czym wspomniaÂł Nassim przy okazji Templariuszy -bankierĂłw ) banknotu dolarowego oraz "wszechwiedzÂącego oka" na szczycie piramidy na tym dolarze amerykaĂąskim umieszczonym na topie . ZauwaÂżcie, Âże to "oko"  promieniu je jakby MOCÂĄ, ale  ... na banknocie jest ono ODDZIELONE od reszty piramidy .
Nassim mĂłiwÂł wprawdzie, Âże Arka ma PASOWAÆ do wnĂŞtrza sarkofagu, ale nie powiedziaÂł,Âże  ma pasowaĂŚ dosÂłownie .
PASOWAÆ  mĂłgÂł jej rzut pionowy ze szczytu WP . Zatem Âłatwiej  byÂłoby ArkĂŞ ÂściÂągn¹Ì z wierzchoÂłka niÂż kombinowaĂŚ z wyniesieniem przez tajemne przejÂścia ze Âśrodka .

dziĂŞki percepcja za TwĂłj wkÂład .

..  " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza   Mooji -  " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w  Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #58 : Listopad 20, 2009, 11:14:18 »

@east
"Nassim mĂłiwÂł wprawdzie, Âże Arka ma PASOWAÆ do wnĂŞtrza sarkofagu, ale nie powiedziaÂł,Âże  ma pasowaĂŚ dosÂłownie ."
Przykro mi ¿e wystêpujê poraz kolejny w charakterze "stró¿a prawa", ale Nassim powiedzia³ dos³ownie tak:
cz. IV 3/7 (sam pocz¹tek) "Wzi¹³em dok³adne wymiary Arki z Biblii i otrzyma³em wymiary wnêtrza sarkofagu w WP w Gizie - pasowa³o idealnie". i pokazane dwa nak³adaj¹ce siê na siebie zdjêcia (Arki i Sarkofagu). PrzeœledŸcie je klatka po klatce... Pomijam ju¿ sam fakt ¿e Arka musia³aby mieÌ 227cm d³ugoœci a wysokoœÌ i szerokoœÌ ró¿ne.

Jeszcze troche wczeÂśniej byÂło obiecujÂąco jak mĂłwiÂł:
cz. IV 2/7 (8:41-9:06) "...byæ mo¿e maj± ¼ród³o, które zasila³o PÓ¬NIEJ Arkê, bo zachowuje siê podobnie (ob³ok)"
...i nawet póŸniej:
cz. IV 3/7 (7:24) " Jednak ¬RÓD£O mocy tej skrzyni (Arki) mog³o pochodziæ z samego Egiptu".

@Ela
"Przyjmujê w ciemno, ze Nassim nie pope³ni³ b³êdu przy obliczeniach, po mojemu mia³ dostêp do pe³niejszych danych.Bior¹c pod uwagê jego wk³ad w ca³oœÌ obliczeù na temat czarnych dziur w naszych komórkach, to niemozliwe, aby przy takim czymœ namierzalnym zrobi³ byka czy da³ siê wpuœciÌ w maliny."

No w³aœnie... ja te¿ siê temu dziwiê, dlatego sam zwymiarowa³em, a nie jest to trudne zadanie (z materia³ami jakieœ 15-20 minut). Mia³em sprawdziÌ jeszcze t¹ teoriê pojemnoœci, ¿e gruboœÌ sarkofagu jest po³ow¹ jego pojemnoœci. Po wsadzeniu arki sytuacjia mia³aby siê powtórzyÌ, czyli niejako mia³o by to dowodziÌ fraktalnoœci tych kolejno wprowadzanych "pojemników". Ale z braku podstawy "Arka w Sarkofagu" odpuszczam te wyliczenia.

Natomiast bardzo ciekawy temat poruszyÂła @percepcja i @KapÂłan
Nassim wspomina o Szewronie i ciekawych jego hieroglifach, ale tylko wzmiankowo, bez puenty. Wiadomo, ¿e piramidion znajduj¹cy siê na szczycie WP znikn¹³. By³ on zrobiony z granitu i mia³ do 10m wysokoœci. Szczyt ca³ej piramidy zosta³ pokryty z³otem, czyli prawdopodobnie rodzajem z³oconej blachy. Je¿eli przyjelibyœmy ¿e jest to rodzaj jakiegoœ przewodnika za pomoc¹ którego gromadzi siê energia (byÌ mo¿e) w Sarkofagu. Sama Komnata Królewska jest zrobiona z czerwonego granitu. Jej zadaszenie jest wielowarstwowe z ciê¿kich granitowych p³yt. Te w¹skie niby szyby wentylacyjne z fragmentami miedzianych drucików mog¹ kojarzyÌ siê z Wielkim Kondensatorem Energii. Co mog³o znajdowaÌ siê w Sarkofagu ? ByÌ mo¿e to samo co w póŸniejszej Arce, ale na pewno nie ona sama.

Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2009, 11:26:30 wysłane przez Echnaton » Zapisane

WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
konserwa
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #59 : Listopad 20, 2009, 11:31:20 »

pasjonujÂąca dyskusja!

czy dobrze rozumiem, Âże Moses mĂłgÂł zabraĂŚ samo wyposaÂżenie Arki (to co byÂło w skrzyni /sarkofagu)?

czy dobrze rozumiem, ¿e zak³adacie mo¿liwoœÌ, i¿ Moses równie¿ buchn¹³ piramidion?

jeœli tak, to mo¿liwym jest, i¿ piramidion by³ ark¹, wzglêdnie stanowi³ jej czêœÌ?
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: