Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Strona główna
Pomoc
Search
Zaloguj się
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
>
Nassim Haramein - PrzekroczyĂŚ Horyzont ZdarzeĂą
>
4.0 Ujawnienie Tajemnicy – PrzyszÂłoœÌ jest w Naszych RĂŞkach FILM
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
»
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: 4.0 Ujawnienie Tajemnicy – PrzyszÂłoœÌ jest w Naszych RĂŞkach FILM (Przeczytany 154596 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Miszelos
Gość
Odp: 4.0 Ujawnienie Tajemnicy – PrzyszÂłoœÌ jest w Naszych RĂŞkach FILM
«
Odpowiedz #50 :
Listopad 18, 2009, 22:44:59 »
A mnie bardzo interesuje co jest na zwojach z Qumran, ktĂłrych nie chcÂą ujawniĂŚ. AÂż dziw bierze Âże dziÂś mamy cenzurĂŞ i blokadĂŞ informacji. Ciekawe komu zaleÂży aby pewne wiadomoÂści nie ujrzaÂły ÂświatÂła dziennego...
Xellos
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #51 :
Listopad 18, 2009, 23:02:51 »
Cytat: Miszelos Listopad 18, 2009, 01:33:47
O, cholercia Koledzy - robi siĂŞ ciekawie.. Skojarzenie z PCH zwaliÂło mnie z nĂłg na powaÂżnie. Ale po co oni chcÂą odpaliĂŚ to "zabezpieczenie" w postaci Arki? JeÂżeli kolizja Nibiru (a dokÂładnie ogona Âśmieci ktĂłry wlecze za sobÂą) z ZiemiÂą to fikcja - obalono w koĂącu tÂą bajkĂŞ (patrz Michael Heiser - Zakwestionowanie prac Zecharii Sitchina Napisy PL.avi).
Tu nasuwa siĂŞ pytanie: do czego sÂłuÂżyÂły piramidy z ArkÂą w Âśrodku?
Do KapÂłana 718: moÂżesz wyjaÂśniĂŚ sÂłowa: "ale byÂło czego siĂŞ baĂŚ, juÂż nie ma, ciemna strona mocy przegrywa, ludzie poznali plan i teraz taki Nassim to na wykÂładzie mĂłwi miĂŞdzy wierszami..." ?
Pozdro
Michu
Mi siĂŞ wydaÂło, Âże w ogĂłle PCH zostaÂło dawno obalone a nie tylko Nibiru. Dawno nie sÂłyszaÂłem juÂż o tym projekcie
east
Moderator Globalny
Ekspert
To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie
«
Odpowiedz #52 :
Listopad 19, 2009, 02:19:59 »
Cytat: Echnaton Listopad 18, 2009, 21:52:24
Nie spotkaÂłem siĂŞ z opisem "wehikuÂłu do transportu urzÂądzenia, ktĂłrym byÂła arka" w biblii. Jak moÂżesz podesÂłaĂŚ namiary, w ktĂłrym miejscu to czytaÂłeÂś bĂŞdĂŞ wdziĂŞczny.
Przepraszam , pewnie Âźle siĂŞ wyraziÂłem. Chodzi mi o to, ze istotÂą tego, co nazywamy ARKÂĄ jest dla mnie technologia ukryta w Âśrodku, a nie obudowa, czyli fizyczny opis jak to wyglÂądaÂło. I to miaÂłem na myÂśli piszÂąc o wehikule. Dla mnie ARKÂĄ jest to COÂŚ W ÂŚRODKU.
Opis budowy Arki jest w ksiĂŞdze wyjÂścia. Tutaj zresztÂą teÂż jest :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Arka_Przymierza
czytamy wiĂŞc w opisie
"W Biblii opisana jest jako skrzynia z drewna akacjowego o wymiarach ok. 140x80x80 cm (wedÂług National Geographic Channel Arka miaÂła wymiary 120x60x60 cm) obita obustronnie zÂłotÂą blachÂą. ZamkniĂŞcie Arki Przymierza stanowiÂła pÂłyta ze zÂłota, tzw. przebÂłagalnia (hebr. kaporet). W arce przechowywano laskĂŞ Aarona (ktĂłra zakwitÂła), dzban z mannÂą i dwie kamienne tablice z tekstem Dekalogu."
Zatem ArkÂą nazywano SKRZYNIĂ. I sÂłusznie , gdyÂż sama arka nasuwa skojarzenia z ArkÂą Noego, czyli wehikuÂłem transportujÂącym w sobie okreÂślony Âładunek. W/w Âładunkiem byÂły wg wikipedii, pewne rekwizyty, ale rĂłwnie dobrze mogÂłyby byĂŚ to symboliczne nazwy do rzeczywistych odpowiednikĂłw .
sam siê widzê sk³aniasz w stronê Arki jako wehiku³u pisz¹Ì
oczywiœcie pomijaj¹c kompletnie to, ¿e Arka powsta³a póŸniej
Tak wiĂŞc to, co znajdowaÂło siĂŞ potencjalnie wewnÂątrz sarkofagu ma nieznane bliÂżej wymiary ani naturĂŞ.
Ewentualnymi tropami sÂą :
- laska Aarona
- dzban z mannÂą
-dwie kamienne tablice
.. " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza Mooji - " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #53 :
Listopad 19, 2009, 10:07:02 »
Je¿eli byœmy chcieli koniecznie po³¹czyÌ te teorie "przeniesienia mocy z sarkofagu WP do Arki" to myœlê, ¿e mógli byœmy doszukiwaÌ siê w tych rzeczach wspólnego mianownika.
1. Moj¿esz posiadaj¹cy t¹ moc jeszcze w Egipcie i póŸniej razem z Ark¹ .
2. KolejnoœÌ zdarzeù ju¿ by by³a zachowana
Wymiary Sarkofagu krĂłlewskiego w Wielkiej Piramidzie wynoszÂą:
d³ugoœÌ: 227cm i wysokoœÌ 105 cm. Szerokoœci nie podano, ale na lepszych fotkach które mam w albumach dok³adnie ju¿ widaÌ, ¿e szerokoœÌ do wysokoœci nie jest proporcjonalna (1:1 jak w opisie arki 1,5 x 1,5 ³okcia). Jest wê¿sza ni¿ nawet przypuszcza³em, oceni³bym j¹ jako 2/3, góra 3/4 wysokoœci i "niestety" przypomina do z³udzenia sarkofag przeznaczony na ludzkie cia³o.
W ¿adnej konfiguracji wymiarowej arki, któr¹ wczeœniej podawa³em nie wsadzimy jej do tego sarkofagu tak, aby pasowa³a idealnie, lub te¿ nawet na tzw. "Bolka oko". Nie pasuje tam kompletnie, otwarta czy zamknieta, z dr¹¿kami do przenoszenia czy bez. Nie wiem jak oblicza³ to Nassim, ale jego rysunki przedstawiane w wyk³adzie pokazuj¹ dobitnie ¿e Arka jest spasowana idealnie z sarkofagiem.
Jako ciekawostkê podam, ¿e sam Sarkofag jest szerszy o 2 cm od przeœwitu Korytarza Wstêpuj¹cego, co oznacza ¿e musia³by on znaleœÌ siê w Piramidzie w trakcie jej budowy.
Jest jeszcze pare ciekawych informacji, ale zbyt odbiega³y by one od g³ównego w¹tku jakim tu jest IV cz. wyk³adu Nassima.
Pozdrawiam
WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Ela
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #54 :
Listopad 19, 2009, 18:56:13 »
Przyjmujê w ciemno, ze Nassim nie pope³ni³ b³êdu przy obliczeniach, po mojemu mia³ dostêp do pe³niejszych danych.Bior¹c pod uwagê jego wk³ad w ca³oœÌ obliczeù na temat czarnych dziur w naszych komórkach, to niemozliwe, aby przy takim czymœ namierzalnym zrobi³ byka czy da³ siê wpuœciÌ w maliny.
Ale podczas oglÂądania filmu przypomniaÂłam sobie, Âże Nicola Tesla zbudowaÂł jakieÂś urzÂądzenie do "oÂświecenia", a Nikola sam o sobie gadaÂł, Âże pochodzi z Wenus i stamtÂąd otrzymuje inspiracjĂŞ. ByĂŚ moÂże teÂż miaÂł dostĂŞp do info na temat Arki?
Jak ktosik moze ogarn¹Ì Teslê i Nassima i porównaÌ? Ja nie studiujê tej wiedzy, tylko sobie ptasi mó¿d¿ek poszerzam deczusio.
pozdrawiam
Ela
percepcja
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #55 :
Listopad 19, 2009, 23:55:25 »
A nie sÂądzicie, Âże dziaÂłajÂące urzÂądzenie umieszczone byÂło na szczycie wielkiej piramidy?
KapÂłan 718
Gość
«
Odpowiedz #56 :
Listopad 20, 2009, 00:02:56 »
WOW
ktoÂś ponoĂŚ w STAROÂŻYTNOÂŚCI (czyli p.n.e. lub dokÂładniej BC) ukradÂł PIRAMIDION ze szczytu, byÂł zÂłoty i miaÂł ksztaÂłt piramidialny, pasowaÂł IDEALNIE do WP!!!
east
Moderator Globalny
Ekspert
To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie
«
Odpowiedz #57 :
Listopad 20, 2009, 02:50:21 »
Mo¿liwe . W takiej koncepcji Arki mamy wspó³czesny œlad w postaci ( o czym wspomnia³ Nassim przy okazji Templariuszy -bankierów ) banknotu dolarowego oraz "wszechwiedz¹cego oka" na szczycie piramidy na tym dolarze amerykaùskim umieszczonym na topie . Zauwa¿cie, ¿e to "oko" promieniu je jakby MOC¥, ale ... na banknocie jest ono
ODDZIELONE
od reszty piramidy .
Nassim mĂłiwÂł wprawdzie, Âże Arka ma PASOWAĂ do wnĂŞtrza sarkofagu, ale nie powiedziaÂł,Âże ma pasowaĂŚ dosÂłownie .
PASOWAĂ
móg³ jej rzut pionowy ze szczytu WP . Zatem ³atwiej by³oby Arkê œci¹gn¹Ì z wierzcho³ka ni¿ kombinowaÌ z wyniesieniem przez tajemne przejœcia ze œrodka .
dziĂŞki
percepcja
za TwĂłj wkÂład .
.. " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza Mooji - " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #58 :
Listopad 20, 2009, 11:14:18 »
@east
"Nassim mĂłiwÂł wprawdzie, Âże Arka ma PASOWAĂ do wnĂŞtrza sarkofagu, ale nie powiedziaÂł,Âże ma pasowaĂŚ dosÂłownie ."
Przykro mi ¿e wystêpujê poraz kolejny w charakterze "stró¿a prawa", ale Nassim powiedzia³ dos³ownie tak:
cz. IV 3/7 (sam pocz¹tek) "Wzi¹³em dok³adne wymiary Arki z Biblii i otrzyma³em wymiary wnêtrza sarkofagu w WP w Gizie - pasowa³o idealnie". i pokazane dwa nak³adaj¹ce siê na siebie zdjêcia (Arki i Sarkofagu). PrzeœledŸcie je klatka po klatce... Pomijam ju¿ sam fakt ¿e Arka musia³aby mieÌ 227cm d³ugoœci a wysokoœÌ i szerokoœÌ ró¿ne.
Jeszcze troche wczeÂśniej byÂło obiecujÂąco jak mĂłwiÂł:
cz. IV 2/7 (8:41-9:06) "...byĂŚ moÂże majÂą ÂźrĂłdÂło, ktĂłre zasilaÂło PĂÂŹNIEJ ArkĂŞ, bo zachowuje siĂŞ podobnie (obÂłok)"
...i nawet póŸniej:
cz. IV 3/7 (7:24) " Jednak ÂŹRĂDÂŁO mocy tej skrzyni (Arki) mogÂło pochodziĂŚ z samego Egiptu".
@Ela
"Przyjmujê w ciemno, ze Nassim nie pope³ni³ b³êdu przy obliczeniach, po mojemu mia³ dostêp do pe³niejszych danych.Bior¹c pod uwagê jego wk³ad w ca³oœÌ obliczeù na temat czarnych dziur w naszych komórkach, to niemozliwe, aby przy takim czymœ namierzalnym zrobi³ byka czy da³ siê wpuœciÌ w maliny."
No w³aœnie... ja te¿ siê temu dziwiê, dlatego sam zwymiarowa³em, a nie jest to trudne zadanie (z materia³ami jakieœ 15-20 minut). Mia³em sprawdziÌ jeszcze t¹ teoriê pojemnoœci, ¿e gruboœÌ sarkofagu jest po³ow¹ jego pojemnoœci. Po wsadzeniu arki sytuacjia mia³aby siê powtórzyÌ, czyli niejako mia³o by to dowodziÌ fraktalnoœci tych kolejno wprowadzanych "pojemników". Ale z braku podstawy "Arka w Sarkofagu" odpuszczam te wyliczenia.
Natomiast bardzo ciekawy temat poruszyÂła @percepcja i @KapÂłan
Nassim wspomina o Szewronie i ciekawych jego hieroglifach, ale tylko wzmiankowo, bez puenty. Wiadomo, ¿e piramidion znajduj¹cy siê na szczycie WP znikn¹³. By³ on zrobiony z granitu i mia³ do 10m wysokoœci. Szczyt ca³ej piramidy zosta³ pokryty z³otem, czyli prawdopodobnie rodzajem z³oconej blachy. Je¿eli przyjelibyœmy ¿e jest to rodzaj jakiegoœ przewodnika za pomoc¹ którego gromadzi siê energia (byÌ mo¿e) w Sarkofagu. Sama Komnata Królewska jest zrobiona z czerwonego granitu. Jej zadaszenie jest wielowarstwowe z ciê¿kich granitowych p³yt. Te w¹skie niby szyby wentylacyjne z fragmentami miedzianych drucików mog¹ kojarzyÌ siê z Wielkim Kondensatorem Energii. Co mog³o znajdowaÌ siê w Sarkofagu ? ByÌ mo¿e to samo co w póŸniejszej Arce, ale na pewno nie ona sama.
Pozdrawiam
«
Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2009, 11:26:30 wysłane przez Echnaton
»
WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
konserwa
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #59 :
Listopad 20, 2009, 11:31:20 »
pasjonujÂąca dyskusja!
czy dobrze rozumiem, Âże Moses mĂłgÂł zabraĂŚ samo wyposaÂżenie Arki (to co byÂło w skrzyni /sarkofagu)?
czy dobrze rozumiem, ¿e zak³adacie mo¿liwoœÌ, i¿ Moses równie¿ buchn¹³ piramidion?
jeœli tak, to mo¿liwym jest, i¿ piramidion by³ ark¹, wzglêdnie stanowi³ jej czêœÌ?
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
ÂŚWIĂTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi¹¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ÂŚwiĂŞty Graal
=> TwórczoœÌ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osĂłb "wspierajÂące" niektĂłre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYKÂŁAD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nieÂśmiertelnoÂści
=> PREZENTACJA: WyjaÂśniajÂąc grawitacjĂŞ
=> WYKÂŁAD Purpose of DNA [PL]
=> WYKÂŁAD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYKÂŁAD Bliss Practice: Duchowy uÂżytek z energii seksualnej [PL]
=> WYKÂŁAD Fraktalna teoria ÂŚwiadomoÂści, Grawitacji, JĂŞzyka, DNA i Udanej ÂŚmierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret Âżycia i architektura biologiczna
=> WYKÂŁAD: Udana ÂśmierĂŚ i prawdziwa fizyka ÂŚwiĂŞtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - PrzekroczyĂŚ Horyzont ZdarzeĂą
=> SÂłoĂące, UkÂład SÂłoneczny i rok 2012
=> StaroÂżytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje œwiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i œwiata
=> ŒwiadomoœÌ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy PorzÂądek ÂŚwiata w codziennych wiadomoÂściach
=> Globalne ocieplenie - najwiĂŞkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> KÂącik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OGÂŁOSZENIA i INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> OGÂŁOSZENIA
Ładowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|