Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: 4.0 Ujawnienie Tajemnicy – PrzyszÂłoœÌ jest w Naszych RĂŞkach FILM  (Przeczytany 163498 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #60 : Listopad 20, 2009, 12:40:26 »

@konserwa
"czy dobrze rozumiem, Âże Moses mĂłgÂł zabraĂŚ samo wyposaÂżenie Arki (to co byÂło w skrzyni /sarkofagu)?"
Masz na myÂśli kradzieÂż? CiĂŞÂżki temat dla caÂłego judaizmu...
Ale ok, sprĂłbujmy. MojÂżesz ÂżyÂł w okolicach XIII-XII w p.n.e., czyli za panowania Setiego I, Ramzesa II, czy Merenptaha. StolicÂą Ăłwczesnego Egiptu byÂło Memfis (nie wliczam Pi-Ramzes). Aby starczyÂło Âżycia MojÂżeszowi (ok.120 lat), wydaje siĂŞ Âże jego ucieczka z Egiptu przypadaÂła by na okres panowania Ramzesa Wielkiego, bo musimy jeszcze zarezerwowaĂŚ miejsce na 40 lat tuÂłaczki.
Jak¹ rolê w tym okresie odgrywa³a WP usytuowana "niedaleko" stolicy ? Czy by³a aktywna "energetycznie" ? Czy mo¿na by³o do niej wejœÌ ? U którego z tych w³adców móg³by wychowywaÌ siê Moj¿esz jako przyrodni syn ?

"czy dobrze rozumiem, ¿e zak³adacie mo¿liwoœÌ, i¿ Moses równie¿ buchn¹³ piramidion?"
W tamtych czasach piramida byÂła obÂłoÂżona piaskowcem tak Âże jej boki byÂły idealnie gÂładkie. ZÂłote pokrycie jej szczytu nie umoÂżliwiaÂło Âłatwego zdjĂŞcia jej czubka. Poza tym jeÂżeli piramidion miaÂł mieĂŚ 10 m wysokoÂści lub nawet trochĂŞ mniej to graniczy to z cudem.
Fakt Âże wizerunki oka w piramidionie (np. na banknocie dolarowym), jako uzupeÂłnienia piramidy, uruchamia wyobraÂźnie, ale mamy chyba zbyt maÂło poszlak.

Pozdrawiam

WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Ela
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #61 : Listopad 20, 2009, 14:19:42 »

chmmmmmm........
zaczĂŞÂłam myÂśleĂŚ o Arce, jak zawĂŞdrowaÂła do Francji (dalej ufam nosowi Nassimka) - Francja rozkwitÂła, wczeÂśniejsze cywilizacje tez mogÂły dziĂŞki niej szybciej niÂż inne wzrastaĂŚ. Pewnie byÂła teÂż w Anglii?

wiecie co? kiedy uczyÂłam siĂŞ historii, to mi jakos smutno byÂło, Âże Polska to taka siermiĂŞÂżna, taka barbaria raczej niÂż jakoweÂś cywilizowane, no od kiedy my swĂłj sladzik zostawiamy? No to moÂże by tak ArkĂŞ na trochĂŞ pod Wawelem zakopaĂŚ, pusciĂŚ energiĂŞ czakramem wawelskim i sÂłupki odrobimy w przyspieszonym tempie? hihihihi....

A sk¹d my wogóle wiemy, kiedy ten kryszta³owy czubek siê rozmy³? a mo¿e to by³a antena dla tego wiru, który Arka wywo³ywa³a? no i ona przecie¿ nie by³a wci¹¿ aktywna, coœ j¹ aktywowa³o???. A Drunvalo Melchizedek w Pradawnej pisa³, ze to by³o l¹dowisko dla statków kosmicznych, wiêc moze tego czubka wcale nie by³o? tylko se ludziska tak naturalnie uzupe³niaj¹ to, co wynika z kszta³tu?
chmmmmm
east
Moderator Globalny
Ekspert

To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie

« Odpowiedz #62 : Listopad 20, 2009, 15:01:21 »

konserwa to ja nie wiem jak moÂżna buchn¹Ì ze szczytu WP coÂś, co ma wysokoœÌ  10 m.
Chyba, ze to coÂś lewitowaÂło .. jak jest pokazane na banknocie dolarowym.
Jeœli to COŒ , Ÿród³o energii, co znajdowa³o siê potem w Arce zosta³oby usuniête z wnêtrza Sarkofagu, to lewituj¹cy Piramidion sam by spad³ ze szczytu, albo , mo¿na go by³oby zeù œci¹gn¹Ì "bezprzewodowo"

..  " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza   Mooji -  " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w  Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
konserwa
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #63 : Listopad 20, 2009, 15:09:59 »

sÂłusznie Bracie zauwaÂżasz, przeto pytam...
odpowiedÂź chyba nie naleÂży do sfery racjonalnej opartej na dzisiejszej oficjalnej wiedzy zakresu techniki...
no, ale skoro mogÂło siĂŞ rozstÂąpiĂŚ Morze Czerwone  Szok
Xellos
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #64 : Listopad 20, 2009, 19:56:52 »

To teraz ja

Za³ó¿my, ¿e na szczycie piramidy by³a jakaœ kula lewituj¹ca. Sprawia³a, ¿e moc gromadzi³a siê w sarkofagu ;p Moj¿esz zbudowa³ arkê na wzór sarkofagu, umieœci³ na niej kulê i teraz posiad³ moc.
Miszelos
Gość
« Odpowiedz #65 : Listopad 20, 2009, 22:59:25 »

S³uchajcie ktoœ tu rzuci³ arcy ciekaw¹ propozycjê ksi¹¿kow¹ Pana Sir Laurence Gardner'a a - Krew z krwi Jezusa. Œwiêty Graal i tajemnica potomków Jezusa.
Zacz¹³em czytaÌ - niesamowita!
Œci¹gn¹³em te¿ inne tytu³y - zapowiadaj¹ siê bardzo ciekawie! Teraz dopiero, po tym jak odrzuci³em religiê katolick¹, czujê ¿e od¿y³em ! Wyszed³em tak jak by ze sztywnej, skostnia³ej skorupy niewiedzy, nieœwiadomoœci!
WidzĂŞ Âświat inaczej, poznajĂŞ tajemnice skrywane przez tysiaclecia przez caÂły ten biznes zwany religiÂą.
Jak to ktoÂś mÂądrze kiedyÂś napisaÂł, Âże najwiĂŞksze zÂło jakie moÂżna byÂło wyrzÂądziĂŚ czÂłowiekowi zrobiÂły wÂłaÂśnie religie.

"Cz³owiek zostaje przez Koœció³ przywo³any do wierzenia, a nie do myœlenia. Tym sposobem cz³owiek przez ca³e swoje ¿ycie Ìwiczy siê w chrzeœcijaùskiej gimnastyce mówienia - "TAK" i "AMEN". W religii, która b³ogos³awi wierz¹cych, nigdy zaœ w¹tpi¹cych, ci, którzy pytaj¹, pozostaj¹ bez b³ogos³awieùstwa, a pytaj¹cy w oczach niejednego wierz¹cego staj¹ siê podejrzani. Tymczasem pytanie jest chrzeœcijaùsk¹ cnot¹, choÌ rzadko jest cech¹ chrzeœcijan.

Uta Ranke-Heinemann - "Nie i Amen"

Amen
konserwa
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #66 : Listopad 20, 2009, 23:06:42 »

a gdzie @Miszelos kupi³eœ t¹ ksi¹¿kê?
Miszelos
Gość
« Odpowiedz #67 : Listopad 21, 2009, 00:00:28 »

Konserwa: nigdzie jej nie kupisz bo - jak zwykle w przypadkach "takich" lektur (tak samo jak z http://pl.wikipedia.org/wiki/Karlheinz_Deschner) tych ksi¹¿ek ju¿ po prostu NIE MA. Zgadnij czemu?

Ja znalazÂłem je w internecie. Tak jak inne, ciekawe pozycje - drukujĂŞ je sobie, oprawiam i czytam.
Potem lÂądujÂą w biblioteczce albo puszczam w obieg

Jak chcesz mogĂŞ Ci przesÂłaĂŚ na maila.
konserwa
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #68 : Listopad 21, 2009, 00:06:28 »

Jak chcesz mogĂŞ Ci przesÂłaĂŚ na maila.

proszĂŞ ....
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #69 : Listopad 21, 2009, 12:10:37 »

ja mam WSZYSTKIE pozycje Laurence Gardnera, na allegro kilka lat byÂły po 100-200 zÂł, to sÂą BIAÂŁE KRUKI!!! fajna teÂż jest nie przetÂłumaczona na polski "THE GRAIL ENIGMA"

a Tobie miszelos polecam "Potomkowie Dawida i MojÂżesza" - mogĂŞ wysÂłaĂŚ na maila ale i tak najciekawsza dla nas jest dotyczÂąca Arki Przymierza...

http://www.empik.com/zapomniane-sekrety-swietej-arki-ksiazka,59459,p (od dawna nie dostĂŞpna po polsku, ciekawostkÂą jest, Âże Dan Winter o niej mĂłwi)

ale jest po ANGIELSKU - http://www.empik.com/lost-secrets-of-the-sacred-ark-z-importu,prod1299474,p

- book by Laurence Gardner presented ny Dan Winter 

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: