Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: 4.0 Ujawnienie Tajemnicy – Przysz³o¶æ jest w Naszych Rêkach FILM  (Przeczytany 153118 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
radoslaw
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 209

« Odpowiedz #70 : Listopad 21, 2009, 16:27:11 »

Witam Szanowne Towarzystwo!

Poniewa¿ jestem zdrowo walniêty na punkcie piramid, naszej pokrêconej historii a o Nassimie my¶lê ostatnio czê¶ciej ni¿ o ¿onie pozwolê sobie wtr±ciæ przys³owiowe 3 grosze do tego tematu

Kwestia Arki i Sarkofagu:

Rzeczywi¶cie ciê¿ko to spasowaæ, bior±c pod uwagê fakt ¿e ³okci siê trochê przewinê³o przez historiê (mo¿e najlepszy by³by ¶wiêty ³okieæ = 25 cali = 63.5cm http://greatpyramid.blogspot.com/2008/05/sacred-cubit_24.html).

Pod tym adresem http://www.rickrichards.com/egypt/Egypt7_coffer.html jakich¶ bystrzacha obali³ wywody Nassima na temay Arki i Sarkofagu i zadowolony twierdzi ¿e piramidy zbudowali przodkowie Hawassa 3 tys lat temu, a Arka to sprawka Moj¿esza.
Nie wiem czy ten Pan zdaje sobie sprawê ¿e Biblia wiarygodnem ¼ród³em mo¿e i by³a, ale jakie¶ 3000 wersji przed napisaniem przez niego artyku³u Szok

Popatrzmy na zestrojenie Wielkiej Piramidy (WP) z gwiazdami, oczywi¶cie nie zapominajmy ¿e nasi in¿ynierowie robi± takie sztuczki w 5 minut:

WP i "szyby wentylacyjne" 12,5 tys lat temu:

Wega i Alfa Centauri

WP i "szyby wentylacyjne" 4,5 tys lat temu:

Syriusz, Orion, Thuban z gwiazdozbioru Smoka (warto dodaæ ¿e Thuban by³ gwiazd± polarn± 12,5 tys lat temu).

Oczywi¶cie mo¿na powiedzieæ ¿e to koinsydencja.

Popatrzmy mo¿e na pod³ogê w Komnacie Króla (wokó³ Sarkofagu):

pod adresem http://sonic.net/bernard/kings-chamber.html w artykule pt. "Anatomia Komnaty Króla" mo¿emy znale¼æ "dziwne" wyliczenia wskazuj±ce na powi±zania wymiarów poszczególnych kamieni i ich relacji z orbitami planet w naszym uk³adzie s³onecznym.

Mo¿emy te¿ zauwazyæ ¿e w WP s± ca³kiem spore bloki najtwardszego granitu na ¶wiecie. Jego twardo¶æ w 10 stopniowej skali wynosi oko³o 7.
http://www.cjfundesigns.com/lc_gem_properties_hardness.htm - dzisiaj znamy nie za wiele sposobów ciêcia owego granitu, materia³y maj±ce twardo¶æ powy¿ej 5 tniemy diamentem i du¿ymi ilo¶ciami wody.
- jak zrobili to Egipcjanie ze sowimi mieczykami z br±zu wie zapewne tylko Hawass

Piszê tego posta z u¶mieszkiem godnym Nassima bo podobnie jak on zdajê sobie sprawê ¿e zbli¿a siê dzieñ w którym trzeba bêdzie napisaæ nasz± historiê na nowo.
Mo¿na siê spieraæ o to czy Arka pasuje do Sarkofagu - ale nie mo¿na powiedzieæ ¿e znaczki i teksty opisuj±ce strukturê pró¿ni zosta³y napisane czy zrobione przez koincydencjê.
I to wg mnie jest g³ówny zamiar Nassima -  dywagacje na temat Arki maj± nam uzmys³owiæ ¿e nasza historia jest troche inna ni¿ ta w ksi±¿kach, ¿e jest w niej element kosmicznego eksperymentu, s± istoty z innych wymiarów i miejsc kosmosu i jest wiele dziwnych zdarzeñ opisywanych i przekazywanych jako mity.
Nassim mówi to samo co Michael Tsarion - mity to nie bajki a prawdziwe zdarzenia, a nasza oficjalna historia to nic nie warte bajki...

Pozwolê sobie przytoczyæ krótki cytat z poni¿szego miejscahttp://www.greatdreams.com/gem5.htm:

"The Purpose of the King's Chamber

By James Furia

What is the purpose of the Kings Chamber?

On a quantum level ,what is the difference between a tree, a human, a rock, water, a plant? Matter is determined by the rate of it's vibrations. Because of the laws of adhesion, cohesion, attraction and repulsion, which are all effects of one energy, what differs in a rock or plant or anything, is the rate of its vibrations. So . . . why did the ancients create the King's chamber with dimensions 5 octaves below the speed of sound? Why is it acoustically SO precise?

It is now my belief that the chamber is indeed a particle accelerator! But why? For what reason? Shape-shifting malleable matter from human to any animal, or, in reverse, any alien species, could shape-shift into human form with such a particle accelerator.

This is the reason for the countless depictions of human bodies with animal heads.

Nowhere in Egypt is there a drawing of the human holding his/her animal mask . . .  they are all attached. This is also why they name the stars with animals -  the Zodiacal constellations. 
"

Nie wiem czy to dobra kolejno¶æ, ale jeszcze co¶ o zwieñczeniu piramidy http://www.subtleenergies.com/ORMus/tw/pyramids.htm :

David Sereda od ponad 20-stu lat pracuje nad czêstotliwo¶ciami, d¼wiêkiem i zagadnieniami typu "free energy". To fragment jego wyk³adu:

<a href="http://www.youtube.com/v/MpFau14X23s&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/MpFau14X23s&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;425&quot; height=&quot;344&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/MpFau14X23s&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/MpFau14X23s&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;425&quot; height=&quot;344&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;</a>

to oryginalny materia³ NASA komentowany przez Seredê - wyra¼nie widaæ wir energii w kszta³cie z³otej spirali, zupe³nie jak na wyk³adzie Dana Wintera...
Tutaj nastêpny wywiad z Sered±:

<a href="http://www.youtube.com/v/S2UYfTalQiM&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/S2UYfTalQiM&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;425&quot; height=&quot;344&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/S2UYfTalQiM&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/S2UYfTalQiM&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;425&quot; height=&quot;344&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;</a>

W skrócie - Sereda bada³ np proporcje d³ugo¶ci boków sze¶ciok±tnych kryszta³ów wystêpuj±cych w przyrodzie i odkry³ ¿e ich stosunek nigdy nie jest równy 1.
Natura nie kre¶li wed³ug linijki i k±tomierza:)
Mo¿na powiedzieæ - Ameryki nie odkry³, ale zauwa¿y³ ¿e te proporcje s± dziwne - tzn wynosz± np 1,121212121212...
0.91919191919191.. 0,954545454545... itd, niewymierne liczby a'la PCHI czy PI...
Arcyciekaw± rzecz± by³o przebadanie stosunków d³ugo¶ci boków Wielkiej Piramidy.
Oczywi¶cie te¿ niewymierne koñcówki, zupe³nie takie same jak przy dzieleniu odwodu Ziemii po równiku do obwodu przez bieguny...
Sereda robi do¶wiadczenia z £ADOWANIEM KAMIENI ENERGI¡ i próby odczytania danych, stosuj±c cewkê Tesli. Ch³op twierdzi ¿e aby piramida zadzia³a³a trzeba jej trochê metalu (vide z³oty czubek piramidy).

pozdrawiam

p.s. Enchatoni Moj¿esz? czemu nie? Ten faraon jest trochê dziwny - nie ma grobu, jego imiê wymazano z egipskich zapisów, a ksi±¿ek wskazuj±cych na wiêzy krwi miêdzy Jezusem, Moj¿eszem a Akenatonem zwanym czasem Enchatonem a czasem Amenhotepem IV jest sporo

« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2009, 20:08:08 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Ela
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 15

« Odpowiedz #71 : Listopad 21, 2009, 18:34:32 »

kurczê pieczone! a ja to znowu wrócê do grubej ksiêgi, któr± kiedy¶ poczyta³am, odrzuci³am i po "Bogach Edenu " wydawa³ao mi siê, ¿e wiem dlaczego.
A tu Nassimek trafia mnie swoja interpretacj±, a  trafia mnie tak± my¶l±, ze najciemniej pod latarni±! I wiecie, ja nie studiujê Nassimka czy Dana, ja po prostu wch³aniam i cos mi siê uruchamia, Kiedy¶ uwierzy³am przekazom Istot, które rzek³y, ze ca³a wiedza jest w nas, no to ja tak wybieram, a niech mi siê uruchamia pamiêæ komórkowa!
No i jeszcze sobie myslê, ze potrafi³am wy³uskaæ z nowego Testamentu to co istotne, to mo¿e i Biblia mi co¶ podrzuci? chmmmmm
A przecie¿ Kod zawarty w Biblii (pewnie w tej bez wielkich przekrêtów) te¿ co¶ tam do nas mówi! No i Maurice Cotterrel te¿ odkodowa³ Majów w obrazkach (obrazkach dla naszych oczu).
Rados³aw boski¶ jest i ³aski pe³en
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2009, 02:53:09 wys³ane przez Ela » Zapisane
Miszelos
Go¶æ
« Odpowiedz #72 : Listopad 21, 2009, 21:23:05 »

Wygl±da na to ¿e WP s³u¿y³a jako swego rodzaju punk teleportacyjno-transformuj±cy dla Obcych przybyszów.
Pytanie tylko PO CO mieliby siê transformowaæ do naszego wygl±du?

Wydaje mi siê, ¿e po to by nas straszyæ i panowaæ nad nami. Je¶li tak to teraz rozumiem zakusy Enkiego na uruchomienie
jakiego¶ "mechanizmu" i ostatecznie sprowadzenia tych istot tu.
Z drugiej strony co¶ mi tu nie pasuje: przecie¿ Oni wyprzedzaj± nas o lata ¶wietlne w technologii.
Po co wiêc tyle zachodu z odpalaniem jaki¶ gratów sprzed ilu¶ tysiêcy lat?
Jak by chcieli to by mogli siê na ¿adanie zmaterializowaæ bez tych rzeczy.

Tyle tysiêcy lat sta³y sobie te piramidy a teraz nagle tak ich przypili³o... za du¿o tu pytañ.

Co o tym s±dzicie?
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620

To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie

« Odpowiedz #73 : Listopad 21, 2009, 22:03:48 »

Miszelos  mnie siê wydaje,¿e ONI maj± zakazane aby rozpoczynaæ nowe historie. Mog± tylko próbowaæ korzystaæ ze starych artefaktów , które ju¿ zaistnia³y.

Czasami , gdy czytam tyle ró¿nych przekazów czujê siê z jednej strony dziwnie, jak przedszkolak, lub wychodowany wybryk genetyczny, ale z drugiej strony - z jakich¶ powodów to zainteresowanie nami sprawia, ¿e jeste¶my bardzo wa¿ni dla innych bytów. Istnieje jakby kontrola , która nas obejmuje ochron± prawn± , a mo¿e raczej  -rodzicielsk± ?
Oni na co¶ czekaj± . ..

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Miszelos
Go¶æ
« Odpowiedz #74 : Listopad 21, 2009, 22:32:45 »

Z jednej strony mog± czekaæ na nasze "przebudzenie" - to pewnie ci dobrzy
A z drugiej (tak jak np PCH) - mog± byæ "fa³szywymi prorokami" i próbuj± naszymi rêkami za³atwiæ co¶ "brudnego"/.

Generalnie temat jest arcyciekawy i cholernie wci±gaj±cy: ch³onê wszystko jak g±bka i nie mam do¶æ
Gdzie¶ kiedy¶ przeczyta³em, ¿eby w takich przypadkach uwa¿aæ, by nie zwariowaæ...
Mecromon
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 10

« Odpowiedz #75 : Listopad 21, 2009, 23:36:04 »

Nie wiem czy to przypadkiem nie chodzi o pr±d.
Niby niewidzialn± moc, któr± kiedy¶ ludzie nie rozumieli. Arka by³a niby bateri±, posiada³a jaki¶ tam ³adunek. Byæ mo¿e by³a instrukcja jej ³adowania ( jak akumulatora, wiecie kto¶ co¶ odkry³ i dzia³a³o + jakis u¿ytek, taki jak na tamte czasy eksperymentator sam nie wiedzial jak to dzia³a, to t³umaczy³ to ze jest jaki¶ bóg i tak to posz³o ).
My siê g³ówkujemy, tworzymy jakie¶ super mega si³y i moce rodem z gwiezdnych wrót ( SF ), a mo¿e w³a¶nie chodzi o zwyk³y pr±d
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2009, 23:38:27 wys³ane przez Mecromon » Zapisane
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620

To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie

« Odpowiedz #76 : Listopad 21, 2009, 23:42:18 »

blisko ...
W ka¿dym razie o energiê chodzi

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Mecromon
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 10

« Odpowiedz #77 : Listopad 22, 2009, 00:12:21 »

Widzê kto kto¶ musi poruszyæ ten temat.
Trochê nie podoba mi siê te fantazjowanie z tymi jaszczurami, entkami innymi dziwad³ami wielowymiarowymi.
Tz. walenie glupa.
Wys³uchiwanie jaki¶ bzdur i wymys³ów osoby niby medytuj±cej, która to siê z kim¶ kominikuje, Tak to my wszyscy mo¿emy co wieczór sobie wymy¶laæ komunikacje i mo¿emy mówiæ ze to bogowie lub jakie¶ jaszczury mówi³y
W koñcu przez nasze my¶li przechodzi wiele my¶li, a ¿e kto¶ zaczyna je wyrzucaæ na zewn±trz, to nie znaczy ¿e to prawda, a my go w tym jeszcze utwierdzamy

Pod tym wzglêdem jestem ateista, ¿adne jaszczury, bogowie, entki itp dziwad³a wymiarowe 

Okej, je¶li chcecie obce cywilizacje, to byæ mo¿e chcia³y nam przekazaæ technologiê elektryczno¶ci, bez jaki¶ tam super mega mocy. Ale nie znaj±c podstaw nic nie mogli¶my zrobiæ ( byli¶my za g³upi ). Dopiero rozwój technologii doprowadzi³ do opanowania nad t± technologi±.
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2009, 00:54:01 wys³ane przez Mecromon » Zapisane
Xellos
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 100

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #78 : Listopad 22, 2009, 01:21:11 »

S³uchajcie kto¶ tu rzuci³ arcy ciekaw± propozycjê ksi±¿kow± Pana Sir Laurence Gardner'a a - Krew z krwi Jezusa. ¦wiêty Graal i tajemnica potomków Jezusa.
Zacz±³em czytaæ - niesamowita!
¦ci±gn±³em te¿ inne tytu³y - zapowiadaj± siê bardzo ciekawie! Teraz dopiero, po tym jak odrzuci³em religiê katolick±, czujê ¿e od¿y³em ! Wyszed³em tak jak by ze sztywnej, skostnia³ej skorupy niewiedzy, nie¶wiadomo¶ci!
Widzê ¶wiat inaczej, poznajê tajemnice skrywane przez tysiaclecia przez ca³y ten biznes zwany religi±.
Jak to kto¶ m±drze kiedy¶ napisa³, ¿e najwiêksze z³o jakie mo¿na by³o wyrz±dziæ cz³owiekowi zrobi³y w³a¶nie religie.

Welcome, to the real world Tylko jak ekscytacja opadnie, zauwa¿ysz, ¿e nie wiele to zmienia I tak nadal ¿yjemy w piramidalnej hierarchii podzia³ów.

Do czasu opadniêcia roli ko¶cio³a do zera, zaw³adnie nami na dobre NWO. Tym razem zamiast palenia na stosie wy³±cz± Ci czipa

@Mecromon

Cieszê siê, ¿e nie jestem sam Te¿ nie wierzê w jakie¶ channelingi.

Dla mnie channelingi i Enki to nowa religia, New Age to tylko nowa religia, kolejnych kilku cwaniaków chce zaw³adn±æ reszt±. Co za ró¿nica, ¿e np. zniknie papie¿ i jego religia a pojawi siê kto¶ nowy kto bardziej trafia do dzisiejszej m³odzie¿y...bo zamiast starych metod dla babci u¿ywa fajerwerków.

Religia dzi¶ jako prze¿ytek, bo trzeba s³uchaæ smêtnych pie¶ni i klêczeæ, m³ody tego nie kupi, co innego obejrzeæ filmik youtube i alienów.

Co do elektryczno¶ci, to w±tpiê bo by siê morze nie rozst±pi³o od niej.

Pozwolê sobie na ma³± modyfikacjê posta Miszelos.

A z drugiej (tak jak np PCH) - mog± byæ "fa³szywymi prorokami" i próbuj± naszymi rêkami za³atwiæ co¶ "brudnego"/.

Fa³szywi i owszem ale raczej próbuj± waszymi umys³ami zarobiæ.
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2009, 01:37:23 wys³ane przez Xellos » Zapisane
Miszelos
Go¶æ
« Odpowiedz #79 : Listopad 22, 2009, 01:28:45 »

No có¿, Xellos. To jednen ze scenariuszów, czarnych scenariuszów które biorê pod uwagê. Jednak mam nadziejê, ¿e tak nie bêdzie i wiêcej ludzi przejrzy na oczy. Zauwa¿, ¿e nie bardzo "im" siê uda³a sprawa szczepieñ na A/N1H1.
Wdra¿aj± plan B - czyli rozpylanie wirusów z powietrza (chemtrails). I tu ciekawe jak siê im przeciwstawimy ...

Nikt te¿ nie pyta³ nas o zdanie w kwestii wprowadzenia paszportów a ju¿ nied³ugo dowodów osobistych BIOMETRYCZNYCH.
A st±d ma³y krok do chipów podskornych Smutny
Ale najwa¿niejsze pamiêtajcie: nie karmiæ siê negatywn± energi±! My¶leæ pozytywnie, nie daæ siê zastraszyæ, nie panikowaæ! To ich napêdza.

Sieg!
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: