Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Strona g³ówna
Pomoc
Search
Zaloguj siê
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
>
Nassim Haramein - Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ
>
4.0 Ujawnienie Tajemnicy – Przysz³o¶æ jest w Naszych Rêkach FILM
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
»
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: 4.0 Ujawnienie Tajemnicy – Przysz³o¶æ jest w Naszych Rêkach FILM (Przeczytany 153103 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620
To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie
Odp: 4.0 Ujawnienie Tajemnicy – Przysz³o¶æ jest w Naszych Rêkach FILM
«
Odpowiedz #90 :
Listopad 23, 2009, 18:11:17 »
Echnaton rzeczywi¶cie. Wielkie dziêki za przypomnienie s³ów Tesli. W kontek¶cie wyk³adów Nassima , ale tak¿e Dana Wintera teraz brzmi± one bardziej klarownie
Nassim u¶miecha siê tajemniczo .. mo¿liwe, ¿e doskonale zna prace Tesli , a nawet je rozwina³ . W koñcu oprócz tego, ¿e ¶wietnie wyk³ada jest równie¿ przedsiêbiorc±, Kto wie co sta³o siê z Tesl± i jego pracami nie bêdzie siê zbytnio spieszy³ by szafowaæ rewelacjami.
I dlatego robi bardzo m±drze. Nassim chce zaistnieæ w ¶wiadomo¶ci ludzi nauki oraz zwyk³ych ludzi, wzmocniæ swoj± pozycjê w ¶wiecie. Zbyt wiele by³o ju¿ tajemniczych znikniêæ niezale¿nych, lecz nikomu nie znanych naukowców - wiêc nikt nie pyta. Haramenin jest wystarczaj±co m±dry , aby nie ryzykowaæ za bardzo. W koñcu ma rodzinê. Strategia przetrwania Nassima jest bardzo inteligentna .
Zauwa¿y³em, ¿e Nassim nara¿a siê w oczach nauki na ¶mieszno¶æ zajmuj±c siê krêgami w zbo¿u i snuj±c niepotwierdzone dywagacje o Arce , faraonach itp. Oficjalnie mo¿na by go uznaæ za kolejnego poszukiwacza - oszo³oma tym bardziej ,¿e jego "rewelacje" nie zawsze w szczegó³ach s± takie logiczne. Wydaje mi siê, ¿e Nassim o tym doskonale wie, ale brnie w ten wizerunek z jednej strony, a z drugiej strony, niby przez przypadek, niczym Egipcjanie mówi "och, a tak przy okazji wybudowa³em Piramidê"
I robi to z rozmys³em.
Jeszcze nie raz i nie dwa us³yszymy o Nassimie.
.. " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza Mooji - " s± w Twoim umy¶le, s± w Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 241
«
Odpowiedz #91 :
Listopad 23, 2009, 18:47:03 »
Bez przesady...
Ja w Nassimie widze niezale¿nego, odwa¿nego cz³owieka. Ma drobne wpadki, ale to nie rzutuje na jego ca³kowity obraz. My¶lisz, ¿e ucieka siê on do celowego o¶mieszania, aby nie zrobiono mu krzywdy ?
Piramidy, w³adcy, arka, ...wszystko by³o i jest potwierdzone historycznie. Krêgi zbo¿owe ? S±! Znaj±c dzi¶ ju¿ dok³adnie zginanie siê ³odyg ro¶lin, promieniowanie, czas powstawania krêgów, mo¿emy dosyæ ³atwo rozpoznaæ "podróbê" od orygina³u. My¶lê nawet, ¿e Ci wcze¶niejsi sceptycy siedz± teraz cicho i jest dok³adnie na odwrót.
Tego typu teorii "Nassimowych" wbrew pozorom jest do¶æ sporo. Rozg³os o Nassimie (prócz naszej tutaj dosyæ ma³ej grupy) jest chyba porównywalny w innych czê¶ciach ¶wiata, czyli raczej znikomy. Chocia¿ na tzw. zachodzie mo¿e byc wiêksze zainteresowanie.
Chyba teraz w³a¶nie odbywa siê kongres kilkudniowy gdzie¶ w Kanadzie z udzia³em Nassim'a Haramein'a i Dan'a Winter'a po¶wiêcony m.in. free energy (znowu Tesla)
Pozdrawiam
«
Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2009, 18:53:22 wys³ane przez Echnaton
»
Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391
«
Odpowiedz #92 :
Listopad 23, 2009, 18:53:55 »
Cytat: Echnaton Listopad 23, 2009, 17:36:22
RADOS£AW, dziêki za Twój post.
Widzê, ¿e w sprawach WP mamy podobne podej¶cie. Przyznam, ¿e nie zna³em sprawy pod³ogi w Komnacie Grobowej i tych wszystkich wyliczeñ. Na stronie któr± poda³e¶ jest jeszcze wiêcej wyliczeñ "podpod³ogowych" i innych (sprawdzi³em jedno - zgadza siê).
Echnaton móg³by¶ powiedzieæ co sprawdzi³e¶ i jak. Po prostu wpisz tu jak mo¿esz. Nie mam czasu na wszystko i chêtnie zerknê, bo...mam kilka ksi±¿ek polskich ró¿ókrzy¿owców z Lectorium Rosicrucianum i oni w jednej z nich pisz± o tym, ze w Wielkiej Piramidzie cykle czasu s± zakodowane. Jak znajdê przy okazji to wrzucê. Nie pamiêtam teraz w której ksi±¿ce to by³o.
Pozdrawiam
Widzê, ¿e nazywasz jednak Komnatê Króla komnat± grobow±...
mi³o¶æ
rado¶æ
piêkno
east
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #93 :
Listopad 23, 2009, 19:06:38 »
Echnaton
, mo¿liwe, ¿e przegi±³em z teori± spiskow± i NWO
Czujno¶ci nigdy nie za wiele hehe.
Jakkolwiek ja, oszo³om-nassimowiec rozumiem ,¿e piramidy, arka, krêgi to s± autentyczne ¶lady , jakby takie linki w internecie otwieraj±ce drzwi do .. kolejnych drzwi . Jednak¿e tradycyjna nauka nie pos³uguje siê takimi kategoriami. Nietradycyjny naukowiec powie raczej , ¿e wyk³ada dla tego "kto ma uszy do s³uchania i oczy do patrzenia".
Uwa¿am, ze Nassim balansuje na cienkiej lince. Dana Wintera ju¿ dawno wrzucono do worka z oszo³omami. Nassim ma jednak powa¿ny naukowy dorobek . Tu widzê podobieñstwo do ¿yciorysu Tesli. Mimo, ¿e by³o to osiemnasty wiek, to wiemy gdzie wyl±dowa³y patenty Tesli i przeczuwamy dlaczego.
Ten przyk³ad z Tesl± pokazuje, ¿e nie ma innej drogi do ochrony wiedzy ( i siebie samego ) jak .... upublicznienie jej na wielk± skalê w sposób szybki i powszechny. Nie ma powszechno¶ci bez rosn±cego krêgu odbiorców i powielaczy tej wiedzy ( to my
). Wydaje mi siê, obaj Panowie od ¶wiêtej geometrii powinni o tym ju¿ od dawna wiedzieæ. I byæ mo¿e spotkanie w Kanadzie jest do tego kroku przygotowaniem.
.. " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza Mooji - " s± w Twoim umy¶le, s± w Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Ela
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 15
«
Odpowiedz #94 :
Listopad 23, 2009, 20:41:01 »
"Jakkolwiek ja, oszo³om-nassimowiec rozumiem ,¿e piramidy, arka, krêgi to s± autentyczne ¶lady , jakby takie linki w internecie otwieraj±ce drzwi do .. kolejnych drzwi ."
a ja taka sama oszo³omka, uffffffff, kolejne drzwi! i same siê otwieraj±!
east
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #95 :
Listopad 23, 2009, 21:03:50 »
Witaj na pok³adzie, Ela
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 196
«
Odpowiedz #96 :
Listopad 23, 2009, 21:29:03 »
Jako "humanistyczny kretyn" proszê Was m±drzy ludzie o za³o¿enie na tej witrynie odrêbnego postu po¶wiêconego Tesli; znam jego dorobek tylko has³owo....
Z góry dziêkujê
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 241
«
Odpowiedz #97 :
Listopad 23, 2009, 22:18:09 »
@east
Tesla ¿y³ na prze³omie XIX i XXw. Zmar³ w 1943 roku. Wszystkie jego zapiski a by³o tego troche zarekwirowa³a ówczesna Policja. Ja bym nie porównywa³ dorobków obu Panów, z ca³ym szacunkiem dla nich samych. Tesla wynalaz³ wiêkszo¶æ rzeczy z których dzisiaj korzystamy bezpo¶rednio, b±d¿ po¶rednio. Pr±d zmienny, cewkê, ró¿ne rodzaje pr±dnic (dynamo).... radio, sterowanie za pomoc± pilota maszyn lataj±cych, krocz±cych, p³ywaj±cych, robota - to wszystko oficjalnie i w pocz±tkach swojej kariery. Czyli praktyk pe³n± gêb± (1200 patentów i wynalazków !!!). Warto wymieniæ jeszcze pierwsz± elektrownie wodn± na pr±d zmienny i HAARP dla wojska z tych bardziej znanych. Sam Tesla wynalazki te traktowa³ jako ma³o przydatne, albo jako rodzaj przej¶ciowy... do free energy, jako darmowej energii dla wszystkich. Pomys³ ten nie spodoba³ sie jego sponsorom (aspekt ekonomiczny). O najwiêkszych wynalazkach Tesli niewiele wiemy. Szcz±tkowe informacje od jego uczniów o niesamowitych do¶wiadczeniach wsadzane by³y miêdzy bajki, a z samego Tesli zrobiono w nied³ugim czasie biednego ekscentryka. Pod koniec ¿ycia udzielaj±c wywiadu dla której¶ gazety na pytanie "gdzie widzi dzisiaj mo¿liwo¶æ wydobycia najwiêkszej z mo¿liwych energii" odpowiedzia³: "widzia³em nieskoñczenie wielk± energiê, ¿ród³o wszelkiego ¶wiat³a, na dnie oka go³êbia, którego karmi³em przez hotelowe okno".
Tesla jest dla mnie postaci± druzgocz±c± wszystkie inne XX-wieczne postacie.
My¶lê, ¿e Nassim jako teoretyk ma szanse "wyci±gn±æ t± energiê z dna oka" i przekszta³ciæ we free energy, je¿eli znajdzie paru zwolenników swojej teorii, którzy j± urzeczywistni±.
Leszku, nie ma dla mnie g³êbszego znaczenia czy pos³uguje siê s³owem Komnata Króla, czy Komnata Grobowa, mimo i¿ cia³a Cheopsa nigdy tam nie by³o.
Te wyliczenia sprawdza³em pobie¿nie. Mówi±c ¿e wszystko gra mia³em na my¶li podawane przez autora wielko¶ci do obliczeñ wstêpnych.
K=1,01430555
aby zsynchronizowaæ dni i stopnie dla Ziemi. W ten sposób jeden dzieñ w roku Ziemia reprezentuje jeden stopieñ ko³a. Dla Merkurego:
1 rok ma 87 dni
87,06 / 1,1430555= 85.83333
w ten sposób dostajemy okres rotacji Merkurego
58,04 / K = 57,2222
Widzimy ¿e orbita Merkurego podzielona przez dzieñ obrotu = 1,5
Tutaj wszystko jeszcze wygl±da przejrzy¶cie.
W momencie kiedy wplatany w to wszystko jest rezonans i oktawy, a w miêdzy czasie jednostki zmieniaj± sie "teleskopowo" - z cali na mile, to ja z przys³owiow± ekierk± i cyrklem wysiadam.
Poza tym nie widzê sensu zg³êbiania tego tematu, wystarczy mi informacja ¿e te wielko¶ci odnajduj± siê gdzie¶ na orbitach planet naszego uk³adu i s± potwierdzone w WP.
Pozdrawiam
«
Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2009, 22:46:50 wys³ane przez Echnaton
»
Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391
«
Odpowiedz #98 :
Listopad 23, 2009, 22:53:23 »
Ok, dziêkujê za odpowied¼.
Rozumiem, mi jednak nie wystarczy
bo wiem, ¿e niektóre tzw. szko³y duchowe w okre¶lonych dniach robi± okre¶lone ró¿ne rzeczy. I je¶li w ich pismach czytam, ¿e dnia "tego i tego" spotkali¶my siê, aby rozpocz±æ nowy etap "czego¶ tam" (nie mogê odnale¼æ ksi±¿ki-dokumentu, która o tym mówi. Jak znajdê to zacytujê) i ¿e odpowiada to jakiemu¶ cyklowi zakodowanemu z Wielkiej Piramidzie, to mnie zastanawia co to za kody i o czym one konkretnie mówi±... Teraz nie mam czasu na szukanie tego cytatu. Musia³bym przejrzeæ kilka ksi±¿ek...
«
Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2009, 23:00:43 wys³ane przez Leszek
»
mi³o¶æ
rado¶æ
piêkno
east
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #99 :
Listopad 23, 2009, 23:01:09 »
Echnaton
jeste¶ go¶æ. Du¿o wiesz o tych ludziach i przyjemnie siê Ciebie czyta.
Porównanie dorobku Tesli i Nassima by³oby niefair. Inne czasy, inne realia, ale te najwiêksze, jak sam piszesz, wynalazki dopiero czekaj± na ich ..nie wiem jak to napisaæ .. ponowne odkrycie ?
Przy okazji - rzeczywi¶cie w pierwszej chwili chcia³em pój¶æ za sugesti±
konserwy
, ale Tesla to tak obszerny temat .. na inne forum w sumie. I na pewno takowe jest gdzie¶ w necie. Natomiast tutaj , przy okazji Nasssima mo¿na o wynalazkach Tesli napomkn±æ, tak jak piszesz
Echnaton
o tym niesamowitym zdaniu "widzia³em nieskoñczenie wielk± energiê, ¿ród³o wszelkiego ¶wiat³a, na dnie oka go³êbia, którego karmi³em przez hotelowe okno". - za którym mo¿na pój¶æ jak za wskazówk±. Rozwin±æ j±.
Tesla to by³ wizjoner, teoretyk i praktyk w jednym.
Ale pope³ni³ pewien b³±d,
Te najwiêksze swoje dzie³a patentowa³,.
W ogóle patent to diabelski wynalazek
O ile sprawdza siê w przypadku drobnej innowacyjno¶ci ( prawo w³asno¶ci ), o tyle w epokowych , dziejowych odkryciach nie powinien mieæ zastosowania.
Do jakich paradoksów moze nas to zaprowadziæ ? Do patentowania okre¶lonych genów u cz³owieka na przyk³ad. Koncern genetyczny ju¿ patentuje swoje wynalazki - geny - nasion niektórych ro¶lin, Je¶li teraz ten gen zostanie wykryty na polu wie¶niaka gdzie zosta³ on przywiany przez wiatr i rozpleni³ siê w danej kulturze ro¶lin, to wie¶niak chce czy nie , ale musi zap³aciæ Koncernowi za ziarno, nawet je¶li go nie chcia³ u siebie. Taka praktyka jest przyczó³kiem do skoku na genom cz³owieka.
Ale wracaj±c do epokowych wynalazków.
Je¶li opatentujemy wynalazek FREE ENERGY i ten patent znajdzie siê w rêkach nieodpowiedzialnych ludzi ( bo sobie go przyw³aszczyli , b±dz kupili lub nabyli inn± drog± ) to bêd± oni mogli wydawaæ licencje czy pobieraæ op³aty lub w ogóle nie ujawniaæ tego wynalazku ze wzglêdów ekonomicznych wy³±cznie. I to siê dzieje w³a¶nie. Free Energy nie jest free. Jest uwiêziona przez cz³owieka.
A mówimy o dobru ludzko¶ci. O dziedzictwie ludzko¶ci. O czym¶ , co powinno byæ wszechdostêpne jak dostêp do powietrza czy s³oñca, albo do witamin.
Geniusz Tesli wskaza³ drogê - niewyobra¿alna energia znajduje siê na dnie oka .. jak to odczytaæ ? W DNA ?
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
¦WIÊTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi±¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ¦wiêty Graal
=> Twórczo¶æ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osób "wspieraj±ce" niektóre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYK£AD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nie¶miertelno¶ci
=> PREZENTACJA: Wyja¶niaj±c grawitacjê
=> WYK£AD Purpose of DNA [PL]
=> WYK£AD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYK£AD Bliss Practice: Duchowy u¿ytek z energii seksualnej [PL]
=> WYK£AD Fraktalna teoria ¦wiadomo¶ci, Grawitacji, Jêzyka, DNA i Udanej ¦mierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret ¿ycia i architektura biologiczna
=> WYK£AD: Udana ¶mieræ i prawdziwa fizyka ¦wiêtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ
=> S³oñce, Uk³ad S³oneczny i rok 2012
=> Staro¿ytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje ¶wiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i ¶wiata
=> ¦wiadomo¶æ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy Porz±dek ¦wiata w codziennych wiadomo¶ciach
=> Globalne ocieplenie - najwiêkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> K±cik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OG£OSZENIA i INICJATYWY SPO£ECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPO£ECZNE
=> OG£OSZENIA
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|