Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Strona główna
Pomoc
Search
Zaloguj się
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
>
Nassim Haramein - PrzekroczyĂŚ Horyzont ZdarzeĂą
>
4.0 Ujawnienie Tajemnicy – PrzyszÂłoœÌ jest w Naszych RĂŞkach FILM
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
»
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: 4.0 Ujawnienie Tajemnicy – PrzyszÂłoœÌ jest w Naszych RĂŞkach FILM (Przeczytany 163514 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik
Odp: 4.0 Ujawnienie Tajemnicy – PrzyszÂłoœÌ jest w Naszych RĂŞkach FILM
«
Odpowiedz #100 :
Listopad 23, 2009, 23:56:12 »
Widzisz east, ca³y problem Tesli polega³ na tym, ¿e on nie przyk³ada³ w ogóle wagi do "dobrodziejstw" patentu. Jego wynalazki le¿a³y opisane na kartkach po kilka lat zanim je zastrzega³ w biurze patentowym. Taki Marconi najzwyczajniej ukrad³ mu jego pomys³ na radio i dosta³ za to Nobla (czyli duzo pieniedzy na dalsze badania). Tesla by³ bardzo honorowy, to typ spo³ecznika nie rozumiej¹cy ekonomii. Zosta³ zjedzony przez chciwy kapitalizm i wypluty z reszt¹ swoich pomys³ów nieprzydatnych do krêcenia interesu. Jakby by³ sprytny, poprowadzi³by ca³¹ swoj¹ karierê z tajemnic¹ free energy do koùca. Wdra¿aj¹c swoje pomys³y w ¿ycie w momencie kiedy by³by na szczycie, jako na pewno jeden z najzamo¿niejszych ludzi na œwiecie. Otacza³y go rekiny finansjery, kto mia³ sponsorowaÌ pomys³ darmowej energii dla wszystkich ? Na szczêœcie zrobili z niego g³upka, bo przecie¿ móg³ siê zakrztusiÌ œmiertelnie p¹czkiem na jakimœ przyjêciu... East, ¿eby pokonaÌ wroga najpierw trzeba wejœÌ w jego skórê. Jak ktoœ mi mówi, ¿e nie lubi pieniêdzy, to ja mu odpowiadam, ¿eby najpierw zarobi³ ca³y wór i go potem odda³.
Nassim w tym wzglêdzie chyba jest podobny niestety do Tesli. WidaÌ u niego te¿ bardzo mocny akcent, jak ja to mówiê - "Dh Judyma". Pewn¹ bezinteresownoœÌ w dzieleniu siê wiedz¹. ByÌ mo¿e dzisiejsza jego dzia³alnoœÌ pozwala mu przyzwoicie ¿yÌ, ale okres o którym mówi³ ¿e mieszka³ w "Vanie" nie napawa optymizmem. Ciekawe jak d³ugi to okres...
Leszku
Je¿eli te obliczenia wi¹¿¹ siê z jak¹œ g³êbsz¹ nauk¹ mogê to drobiazgowo przebadaÌ. Nie widzê specjalnie wielkiego znaczenia tych wyliczeù w szerszym kontekœcie.
Na razie i tak mocno zboczyÂłem ze ÂścieÂżki swoich poszukiwaĂą. Mam nadzieje Âże nie nadaremnie (?).
Pozdrawiam
PS. @east cyt. "Geniusz Tesli wskazaÂł drogĂŞ - niewyobraÂżalna energia znajduje siĂŞ na dnie oka .. jak to odczytaĂŚ ? W DNA ?". Ja tu odnajdujĂŞ wspĂłlny mianownik z Nassimem ( teoriĂŞ czarnej dziury na poziomie atomowym - ale tak bardzo luÂźno ), wczeÂśniej myÂślaÂłem, Âże albo juÂż leciwy dziadek skÂłada rĂŞce do Boga, albo faktycznie gÂłupoty opowiada... co to znaczy siÂła mediĂłw.
«
Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 09:03:04 wysłane przez Echnaton
»
WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
radoslaw
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #101 :
Listopad 24, 2009, 00:24:47 »
Enchaton ja s³ysza³em ¿e to sarkofag stoi trochê nie w tym miejscu. Nie pamiêam ¿ród³a, mo¿e to "Pradawna Tajemnica Kwiatu" gdzie Drunvalo Melchizedek t³umaczy po³¹czenie genów Syrian i Nefilim z Oriona, opisywanego przez Indian jako po³¹czenie genów Aku i Draku.
Aku, Akenaton...
pozdrawiam
ps. Szypow, i inni Bracia ze wschodu jak najbardziej
ps2. Tesla? KtoÂś kto wszedÂł do sklepu elektrycznego 60 lat temu i kupiÂł wszystko czego potrzebuje do produkcji energii w swoim samochodzie za 20 dolarĂłw...
Brzmi jak jakaÂś bajka,,,,
east
Moderator Globalny
Ekspert
To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie
«
Odpowiedz #102 :
Listopad 24, 2009, 02:15:40 »
wspaniaÂła "bajka" .... albo po prostu wiedza
radosÂławie
.
Jak bym byÂł takim Nassimem ( Tesla nie miaÂł na to szans za bardzo w tamtych czasach ) to robiÂłbym to samo, czyli upowszechniaÂł za darmo wiedzĂŞ, ale pozostawiÂł teÂż pewne niedopowiedzenia z silnÂą sugestiÂą, ze znam ciÂąg dalszy. Opowiem w swoim czasie
Chodzi o wzrastaj¹c¹ œwiadomoœÌ ludzi ,¿e to co najwa¿niejsze i najcenniejsze mamy za darmo. Powietrze, s³oùce ..darmowa energia. Chodzi te¿ o to, aby siê tym œwiadomi ludzie zajarali. Spo³ecznoœÌ jest najlepszym depozytariuszem wiedzy. I to funkcjonuje od wieków wœród np Aborygenów, Dogonów czy Hopi.
W patentach chodzi o to, ze jeœli wycenisz jakiœ wielki sekret to zostanie wykupiony - przez tych co maj¹ kasê. Ograniczony , zamkniêty, utajniony, bezcenny, dostêpny dla nielicznych. W tym upatrujê zagro¿enia. I nie chodzi o jakieœ radio. Marconi ukrad³ pomys³ Nikolajowi i co z tego ? Mia³ swoje 5 minut , zarobi³ kasê i zszed³. Tesla zaœ wci¹¿ ¿yje w ludzkich umys³ach i marzeniach o free energy.
Gdyby Tesla by³ cwaniakiem to stan¹³by po stronie rekinów, albo utkn¹³by w ich kieszeni. Na szczêœcie nie by³ takim cz³owiekiem, choÌ szkoda, ¿e siê ³atwo obra¿a³ na ludzi za to tylko, ¿e w nieœwiadomoœci swojej nie poznali siê na jego geniuszu. Przez to sam utajni³ wiele epokowych wynalazków jak choÌby ten z zasilaniem silnika elektrycznego o którym wspomnia³
radoslaw
.
No có¿, nie da siê byÌ idea³em.
.. " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza Mooji - " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #103 :
Listopad 24, 2009, 10:30:59 »
@RADOSÂŁAW
cyt: "Tesla? KtoÂś kto wszedÂł do sklepu elektrycznego 60 lat temu i kupiÂł wszystko czego potrzebuje do produkcji energii w swoim samochodzie za 20 dolarĂłw...
Brzmi jak jakaÂś bajka,,,, "
http://www.evworld.com/article.cfm?storyid=1062
ByĂŚ moÂże brakowaÂło mu jakichÂś podstawowych czĂŞÂści do przywiezionego ze soba mechanizmu i je dokupiÂł. W prasie mogli to podÂłapaĂŚ i rozdmuchaĂŚ. Nie zmienia to faktu, Âże caÂła okolica Bufallo i wszyscy pracownicy Pierce-Arrow byli w szoku widzÂąc to auto w ruchu. (przyp. 1931r). Kto na tym "przekrĂŞcie" miaÂłby skorzystaĂŚ ? Z Tesli tradycyjnie zrobiono czarownice na miotle. Firma motoryzacyjna o maÂło nie straciÂła prestiÂżu. DoÂświadczenie trwaÂło chyba z tydzieĂą i gdyby nie wzmianki w lokalnej prasie (podobne jak u nas z p.ÂŁagiewkÂą) to pewnie do dzisiaj nie znalibyÂśmy tej historii.
Wykorzystanie otaczajÂącego nas pola elektromagnetycznego na takÂą skalĂŞ dzisiaj nawet jest dziwne, ale pamiĂŞtajmy Âże jesteÂśmy juÂż na etapie plazmy i gdzieÂś ocieramy siĂŞ o pole Âświadome (torsyjne).
ByÌ mo¿e Tesla zastosowa³ silnik magnetyczny na magnesy sta³e (pomys³ z 1905r) ? Przecie¿ znamy silnik Johnsona z 1979r, który na podstawie pomys³u Tesli rozbudowa³ go, zmieniaj¹c po³o¿enie magnesów na rotorze wzglêdem statoru. Czy to nie jest perpetuum mobile ? free energy ? Oczywiœcie to zal¹¿ek potencja³u. Pe³no jest dzisiaj amatorów tego silnika, a przecie¿ proste to, jak budowa cepa:
http://www.youtube.com/watch?v=zmQCNWe2a7E
http://www.youtube.com/watch?v=QV9gFm_OVcg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=hdNHKUCbNmE&feature=related
cyt. : "Enchaton ja sÂłyszaÂłem Âże to sarkofag stoi trochĂŞ nie w tym miejscu."
No dobrze, prawdopodobnie jest troche przestawiony, ale to nie zmienia faktu, Âże caÂła Komnata KrĂłla nie jest idealnie pod stoÂżkiem piramidy...
Pozdrawiam
«
Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 10:40:03 wysłane przez Echnaton
»
WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert
Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym
«
Odpowiedz #104 :
Listopad 24, 2009, 14:42:26 »
to mo¿e z innej beczki jest tu wiele tematów o DNA wiêc chcia³bym przy toczyÌ garœÌ info o RNA
RNA moÂże powstawaĂŚ spontanicznie
http://kopalniawiedzy.pl/nukleotyd-nukleotydy-cykliczny-nukleotyd-cykliczne-nukleotydy-RNA-swiat-RNA-synteza-9061.html
«
Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 14:46:30 wysłane przez MichaÂł-AnioÂł
»
WierzĂŞ w sens eksploracji i poznawania Âżycia, kolekcjonowania wraÂżeĂą, wiedzy i doÂświadczeĂą. Tylko otwarty i swobodny umysÂł jest w stanie odnowiĂŚ Âświat
tunek
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #105 :
Listopad 24, 2009, 17:10:03 »
Witam wszystkich,
Jestem tu nowy i na wstĂŞpie chciaÂłem podziĂŞkowaĂŚ wszystkim za wspaniaÂłe tÂłumaczenia wykÂładĂłw Nassima.
Nie wiem czy jest to dobre miejsce na ten post ale na pewno pasuje do teorii Nassima.
SÂłyszeliÂście kiedyÂś o praktycznym uÂżyciu Nassimowej geometrii?
http://merkaba.ezoteria.pl/medytacja_Merkaby.html
Pozdrawiam,
tunek
KapÂłan 718
Gość
«
Odpowiedz #106 :
Listopad 24, 2009, 17:30:14 »
sÂłyszeliÂśmy, Âże za nauki duchowe NIE BIERZE SIĂ KASY
http://merkaba.ezoteria.pl/Plan_warszatow.html
ÂżaÂłosne!
Leszek
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #107 :
Listopad 24, 2009, 17:30:44 »
Cytat: tunek Listopad 24, 2009, 17:10:03
Nie wiem czy jest to dobre miejsce na ten post ale na pewno pasuje do teorii Nassima.
SÂłyszeliÂście kiedyÂś o praktycznym uÂżyciu Nassimowej geometrii?
http://merkaba.ezoteria.pl/medytacja_Merkaby.html
Witaj,
Tak byÂło o tym hasÂłowo tutaj:
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=42.msg735#msg735
Jeœli lubisz ten temat to za³ó¿ nowy temat o merkabie. By³oby fajnie. Najlepiej w tym dziale.
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?board=2.0
Temat miaÂł siĂŞ tam pojawiĂŚ juÂż kiedyÂś, ale nie ma czasu na wszystko.
Ja powiem tylko tyle, Âże moim zdaniem merkaba nie dziaÂła jeÂśli ograniczy siĂŞ jÂą tylko do czworoÂścianu gwiaÂździstego
MaÂłe wyjaÂśnienie jest w temacie pt. "Geometria piĂŞciokÂątna i szeÂściokÂątna"
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=15.msg266#msg266
Pozdrawiam
P.S
Potem tylko uruchomiĂŚ i lecimy
@KapÂłan,
dlatego proponujĂŞ opisaĂŚ temat merkaby tu na forum, bo z tego co wiem to na polskich warsztatach nie mĂłwiÂą wszystkiego. Nie wiem czy celowo to ukrywajÂą, mĂłwiÂąc "tego nie moÂżna powiedzieĂŚ , bo..." czy nie.
Tak czy inaczej o tym wszystkim moÂżna by pogadaĂŚ w wÂątku o merkabie
Najlepiej nazwaĂŚ go po prostu MERKABA
I kaÂżdy kto chce dowie siĂŞ o niej tutaj za darmo....
«
Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 17:42:33 wysłane przez Leszek
»
mi³oœÌ
radoœÌ
piĂŞkno
percepcja
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #108 :
Listopad 24, 2009, 17:46:26 »
Witam ponownie!
Tak ostatnio rozmyœla³em o tym urz¹dzeniu, które mog³o byÌ na szczycie wielkiej piramidy (a póŸniej w arce) i myœlê, ¿e tych urz¹dzeù mog³o byÌ co najmniej trzy:
1. Wielka piramida,
i np: 2. W Atlantydzie,
3. W mitycznej Szambali.
Ich poÂłoÂżenie na powierzchni kuli ziemskiej mogÂłoby, teÂż tak jak piramidy, odzwierciedlaĂŚ ukÂład gwiazd pasa Oriona, co byÂłoby dodatkowÂą informacjÂą skÂąd sÂą te urzÂądzenia.
Co do opÂłat to jak siĂŞ komuÂś nie chce samemu dotrzeĂŚ do WIEDZY i jÂą samemu wyprĂłbowaĂŚ, bo ona wszak teraz jest Âłatwo dostĂŞpna, to niech pÂłaci.
KapÂłan 718
Gość
«
Odpowiedz #109 :
Listopad 24, 2009, 18:34:44 »
@percepcja
Wiedza jest w TOBIE i nigdzie indziej - wiĂŞc pÂłacÂą frajerzy bo prawdziwi poszukiwacze SZUKAJÂĄ wewnÂątrz a nie na zewnÂątrz pÂłacÂąc za pseudo-wiedzĂŞ
a co do dostĂŞpnoÂści - WCALE NIE JEST DOSTĂPNA, tylko godni jÂą do niej dotrÂą, tylko "nieskazitelny rycerz odnajdzie Graala"
@Leszku, jestem za, taki w¹tek to dobry pomys³, dorzucê coœ od siebie z moich nie dawnych odkryÌ kabalistycznych i wiele to wyjaœni pewnie, tak, o tym nie mówi¹, bo to WIEDZA ZAKAZANA a czemu zakazana? no, có¿ bezpieczne dla nowicjuszy to, to nie jest!
pozdrawiam,
KapÂłan 718'
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
ÂŚWIĂTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi¹¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ÂŚwiĂŞty Graal
=> TwórczoœÌ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osĂłb "wspierajÂące" niektĂłre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYKÂŁAD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nieÂśmiertelnoÂści
=> PREZENTACJA: WyjaÂśniajÂąc grawitacjĂŞ
=> WYKÂŁAD Purpose of DNA [PL]
=> WYKÂŁAD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYKÂŁAD Bliss Practice: Duchowy uÂżytek z energii seksualnej [PL]
=> WYKÂŁAD Fraktalna teoria ÂŚwiadomoÂści, Grawitacji, JĂŞzyka, DNA i Udanej ÂŚmierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret Âżycia i architektura biologiczna
=> WYKÂŁAD: Udana ÂśmierĂŚ i prawdziwa fizyka ÂŚwiĂŞtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - PrzekroczyĂŚ Horyzont ZdarzeĂą
=> SÂłoĂące, UkÂład SÂłoneczny i rok 2012
=> StaroÂżytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje œwiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i œwiata
=> ŒwiadomoœÌ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy PorzÂądek ÂŚwiata w codziennych wiadomoÂściach
=> Globalne ocieplenie - najwiĂŞkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> KÂącik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OGÂŁOSZENIA i INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> OGÂŁOSZENIA
Ładowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|