Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: 4.0 Ujawnienie Tajemnicy – Przysz³o¶æ jest w Naszych Rêkach FILM  (Przeczytany 153129 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 241

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #100 : Listopad 23, 2009, 23:56:12 »

Widzisz east, ca³y problem Tesli polega³ na tym, ¿e on nie przyk³ada³ w ogóle wagi do "dobrodziejstw" patentu. Jego wynalazki le¿a³y opisane na kartkach po kilka lat zanim je zastrzega³ w biurze patentowym. Taki Marconi najzwyczajniej ukrad³ mu jego pomys³ na radio i dosta³ za to Nobla (czyli duzo pieniedzy na dalsze badania).  Tesla by³ bardzo honorowy, to typ spo³ecznika nie rozumiej±cy ekonomii. Zosta³ zjedzony przez chciwy kapitalizm i wypluty z reszt± swoich pomys³ów nieprzydatnych do krêcenia interesu. Jakby by³ sprytny, poprowadzi³by ca³± swoj± karierê z tajemnic± free energy do koñca. Wdra¿aj±c swoje pomys³y w ¿ycie w momencie kiedy by³by na szczycie, jako na pewno jeden z najzamo¿niejszych ludzi na ¶wiecie. Otacza³y go rekiny finansjery, kto mia³ sponsorowaæ pomys³ darmowej energii dla wszystkich ? Na szczê¶cie zrobili z niego g³upka, bo przecie¿ móg³ siê zakrztusiæ ¶miertelnie p±czkiem na jakim¶ przyjêciu... East, ¿eby pokonaæ wroga najpierw trzeba wej¶æ w jego skórê. Jak kto¶ mi mówi, ¿e nie lubi pieniêdzy, to ja mu odpowiadam, ¿eby najpierw zarobi³ ca³y wór i go potem odda³.
Nassim w tym wzglêdzie chyba jest podobny niestety do Tesli. Widaæ u niego te¿ bardzo mocny akcent, jak ja to mówiê - "Dh Judyma". Pewn± bezinteresowno¶æ w dzieleniu siê wiedz±. Byæ mo¿e dzisiejsza jego dzia³alno¶æ pozwala mu przyzwoicie ¿yæ, ale okres o którym mówi³ ¿e mieszka³ w "Vanie" nie napawa optymizmem. Ciekawe jak d³ugi to okres...

Leszku
Je¿eli te obliczenia wi±¿± siê z jak±¶ g³êbsz± nauk± mogê to drobiazgowo przebadaæ. Nie widzê specjalnie wielkiego znaczenia tych wyliczeñ w szerszym kontek¶cie.
Na razie i tak mocno zboczy³em ze ¶cie¿ki swoich poszukiwañ. Mam nadzieje ¿e nie nadaremnie (?).

Pozdrawiam

PS. @east cyt. "Geniusz Tesli wskaza³ drogê - niewyobra¿alna energia znajduje siê na dnie oka .. jak to odczytaæ ? W DNA ?". Ja tu odnajdujê wspólny mianownik z Nassimem ( teoriê czarnej dziury na poziomie atomowym - ale tak bardzo lu¼no ), wcze¶niej my¶la³em, ¿e albo ju¿ leciwy dziadek sk³ada rêce do Boga, albo faktycznie g³upoty opowiada... co to znaczy si³a mediów.

« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 09:03:04 wys³ane przez Echnaton » Zapisane

Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
radoslaw
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 209

« Odpowiedz #101 : Listopad 24, 2009, 00:24:47 »

Enchaton ja s³ysza³em ¿e to sarkofag stoi trochê nie w tym miejscu. Nie pamiêam ¿ród³a, mo¿e to "Pradawna Tajemnica Kwiatu" gdzie Drunvalo Melchizedek t³umaczy po³±czenie genów Syrian i Nefilim z Oriona, opisywanego przez Indian jako po³±czenie genów Aku i Draku.
Aku, Akenaton...
pozdrawiam

ps. Szypow, i inni Bracia ze wschodu jak najbardziej
ps2. Tesla? Kto¶ kto wszed³ do sklepu elektrycznego 60 lat temu i kupi³ wszystko czego potrzebuje do produkcji energii w swoim samochodzie za 20 dolarów...
Brzmi jak jaka¶ bajka,,,,
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620

To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie

« Odpowiedz #102 : Listopad 24, 2009, 02:15:40 »

wspania³a "bajka"  .... albo po prostu wiedza rados³awie.
Jak bym by³ takim Nassimem ( Tesla nie mia³ na to szans za bardzo w tamtych czasach ) to robi³bym to samo, czyli upowszechnia³ za darmo wiedzê, ale pozostawi³ te¿ pewne niedopowiedzenia z siln± sugesti±, ze znam ci±g dalszy. Opowiem w swoim czasie

Chodzi o wzrastaj±c± ¶wiadomo¶æ ludzi ,¿e to co najwa¿niejsze i najcenniejsze mamy za darmo. Powietrze, s³oñce ..darmowa energia. Chodzi te¿ o to, aby siê tym ¶wiadomi ludzie zajarali. Spo³eczno¶æ jest najlepszym depozytariuszem wiedzy. I to funkcjonuje od wieków w¶ród np Aborygenów, Dogonów czy Hopi.

W patentach chodzi o to, ze je¶li wycenisz jaki¶ wielki sekret to zostanie wykupiony - przez tych co maj± kasê. Ograniczony , zamkniêty, utajniony, bezcenny, dostêpny dla nielicznych. W tym upatrujê zagro¿enia. I nie chodzi o jakie¶ radio. Marconi ukrad³ pomys³ Nikolajowi i co z tego ? Mia³ swoje 5 minut , zarobi³ kasê i zszed³. Tesla za¶ wci±¿ ¿yje w ludzkich umys³ach i marzeniach o free energy.
Gdyby Tesla by³ cwaniakiem to stan±³by po stronie rekinów, albo utkn±³by w ich kieszeni. Na szczê¶cie nie by³ takim cz³owiekiem, choæ szkoda, ¿e siê ³atwo obra¿a³ na ludzi za to tylko,  ¿e w nie¶wiadomo¶ci swojej nie poznali siê  na jego geniuszu. Przez to sam utajni³ wiele epokowych wynalazków jak choæby ten z zasilaniem silnika elektrycznego o którym wspomnia³ radoslaw.
 No có¿, nie da siê byæ idea³em.

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 241

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #103 : Listopad 24, 2009, 10:30:59 »

@RADOS£AW
cyt: "Tesla? Kto¶ kto wszed³ do sklepu elektrycznego 60 lat temu i kupi³ wszystko czego potrzebuje do produkcji energii w swoim samochodzie za 20 dolarów...
Brzmi jak jaka¶ bajka,,,, "

http://www.evworld.com/article.cfm?storyid=1062

Byæ mo¿e brakowa³o mu jakich¶ podstawowych czê¶ci do przywiezionego ze soba mechanizmu i je dokupi³. W prasie mogli to pod³apaæ i rozdmuchaæ. Nie zmienia to faktu, ¿e ca³a okolica Bufallo i wszyscy pracownicy Pierce-Arrow byli w szoku widz±c to auto w ruchu. (przyp. 1931r). Kto na tym "przekrêcie" mia³by skorzystaæ ? Z Tesli tradycyjnie zrobiono czarownice na miotle. Firma motoryzacyjna o ma³o nie straci³a presti¿u. Do¶wiadczenie trwa³o chyba z tydzieñ i gdyby nie wzmianki w lokalnej prasie (podobne jak u nas z p.£agiewk±) to pewnie do dzisiaj nie znaliby¶my tej historii.
Wykorzystanie otaczaj±cego nas pola elektromagnetycznego na tak± skalê dzisiaj nawet jest dziwne, ale pamiêtajmy ¿e jeste¶my ju¿ na etapie plazmy i gdzie¶ ocieramy siê o pole ¶wiadome (torsyjne).
Byæ mo¿e Tesla zastosowa³ silnik magnetyczny na magnesy sta³e (pomys³ z 1905r) ? Przecie¿ znamy silnik Johnsona z 1979r, który na podstawie pomys³u Tesli rozbudowa³ go, zmieniaj±c po³o¿enie magnesów na rotorze wzglêdem statoru. Czy to nie jest perpetuum mobile ? free energy ? Oczywi¶cie to zal±¿ek potencja³u. Pe³no jest dzisiaj amatorów tego silnika, a przecie¿ proste to, jak budowa cepa:

http://www.youtube.com/watch?v=zmQCNWe2a7E
http://www.youtube.com/watch?v=QV9gFm_OVcg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=hdNHKUCbNmE&feature=related

cyt. : "Enchaton ja s³ysza³em ¿e to sarkofag stoi trochê nie w tym miejscu."
No dobrze, prawdopodobnie jest troche przestawiony, ale to nie zmienia faktu, ¿e ca³a Komnata Króla nie jest idealnie pod sto¿kiem piramidy...

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 10:40:03 wys³ane przez Echnaton » Zapisane

Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 669

Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym

« Odpowiedz #104 : Listopad 24, 2009, 14:42:26 »

to mo¿e z  innej beczki jest tu wiele tematów o DNA wiêc chcia³bym przy toczyæ gar¶æ info o RNA
RNA mo¿e powstawaæ spontanicznie

http://kopalniawiedzy.pl/nukleotyd-nukleotydy-cykliczny-nukleotyd-cykliczne-nukleotydy-RNA-swiat-RNA-synteza-9061.html
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 14:46:30 wys³ane przez Micha³-Anio³ » Zapisane

Wierzê w sens eksploracji i poznawania ¿ycia, kolekcjonowania wra¿eñ, wiedzy i do¶wiadczeñ. Tylko otwarty i swobodny umys³ jest w stanie odnowiæ ¶wiat
tunek
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 7

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #105 : Listopad 24, 2009, 17:10:03 »

Witam wszystkich,

Jestem tu nowy i na wstêpie chcia³em podziêkowaæ wszystkim za wspania³e t³umaczenia wyk³adów Nassima.

Nie wiem czy jest to dobre miejsce na ten post ale na pewno pasuje do teorii Nassima.
S³yszeli¶cie kiedy¶ o praktycznym u¿yciu Nassimowej geometrii?

http://merkaba.ezoteria.pl/medytacja_Merkaby.html

Pozdrawiam,
tunek
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #106 : Listopad 24, 2009, 17:30:14 »

s³yszeli¶my, ¿e za nauki duchowe NIE BIERZE SIÊ KASY

http://merkaba.ezoteria.pl/Plan_warszatow.html

¿a³osne!
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #107 : Listopad 24, 2009, 17:30:44 »

Nie wiem czy jest to dobre miejsce na ten post ale na pewno pasuje do teorii Nassima.
S³yszeli¶cie kiedy¶ o praktycznym u¿yciu Nassimowej geometrii?
http://merkaba.ezoteria.pl/medytacja_Merkaby.html
Witaj,
Tak by³o o tym has³owo tutaj:
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=42.msg735#msg735
Je¶li lubisz ten temat to za³ó¿ nowy temat o merkabie. By³oby fajnie. Najlepiej w tym dziale.
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?board=2.0

Temat mia³ siê tam pojawiæ ju¿ kiedy¶, ale nie ma czasu na wszystko.
Ja powiem tylko tyle, ¿e moim zdaniem merkaba nie dzia³a je¶li ograniczy siê j± tylko do czworo¶cianu gwia¼dzistego
Ma³e wyja¶nienie jest w temacie pt. "Geometria piêciok±tna i sze¶ciok±tna"
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=15.msg266#msg266

Pozdrawiam

P.S
Potem tylko uruchomiæ i lecimy 
@Kap³an,
dlatego proponujê opisaæ temat merkaby tu na forum, bo z tego co wiem to na polskich warsztatach nie mówi± wszystkiego. Nie wiem czy celowo to ukrywaj±, mówi±c "tego nie mo¿na powiedzieæ , bo..." czy nie.
Tak czy inaczej o tym wszystkim mo¿na by pogadaæ w w±tku o merkabie
Najlepiej nazwaæ go po prostu MERKABA
I ka¿dy kto chce dowie siê o niej tutaj za darmo....

« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 17:42:33 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
percepcja
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 32

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #108 : Listopad 24, 2009, 17:46:26 »

Witam ponownie!

Tak ostatnio rozmy¶la³em o tym urz±dzeniu, które mog³o byæ na szczycie wielkiej piramidy (a pó¼niej w arce) i my¶lê, ¿e tych urz±dzeñ mog³o byæ co najmniej trzy:
1. Wielka piramida,
i np: 2. W Atlantydzie,
        3. W mitycznej Szambali.
Ich po³o¿enie na powierzchni kuli ziemskiej mog³oby, te¿ tak jak piramidy, odzwierciedlaæ uk³ad gwiazd pasa Oriona, co by³oby dodatkow± informacj± sk±d s± te urz±dzenia.

Co do op³at to jak siê komu¶ nie chce samemu dotrzeæ do WIEDZY i j± samemu wypróbowaæ, bo ona wszak teraz jest ³atwo dostêpna, to niech p³aci.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #109 : Listopad 24, 2009, 18:34:44 »

@percepcja
Wiedza jest w TOBIE i nigdzie indziej - wiêc p³ac± frajerzy bo prawdziwi poszukiwacze SZUKAJ¡ wewn±trz a nie na zewn±trz p³ac±c za pseudo-wiedzê

a co do dostêpno¶ci - WCALE NIE JEST DOSTÊPNA, tylko godni j± do niej dotr±, tylko "nieskazitelny rycerz odnajdzie Graala"

@Leszku, jestem za, taki w±tek to dobry pomys³, dorzucê co¶ od siebie z moich nie dawnych odkryæ kabalistycznych i wiele to wyja¶ni pewnie, tak, o tym nie mówi±, bo to WIEDZA ZAKAZANA a czemu zakazana? no, có¿ bezpieczne dla nowicjuszy to, to nie jest!

pozdrawiam,
Kap³an 718'
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: