Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: 1   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wspania³e forum:)  (Przeczytany 5182 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Artman
Nowy u¿ytkownik
*
P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 20

Zobacz profil WWW Email
« : Grudzieñ 03, 2009, 15:22:59 »

Witam serdecznie

To forum jest wspania³e i dostawcza wielu informacji i m±dro¶ci, które pozwalaj± pe³niej zrozumieæ siebie i m±drzej ¿yæ:)
Szczerze gratulujê Leszkowi i innym:)

pozdrawiam
Krzysztof - Artman

Rozwój duchowy
Smaczny i zdrowy:)
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 04, 2009, 01:25:03 »

Witaj Artman,

dziêkujê za mile s³owa w imieniu w³asnym oraz tych innych

Pozdrawiam serdecznie
Leszek
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 04, 2009, 01:26:41 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
miszka
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 123

« Odpowiedz #2 : Marzec 04, 2010, 21:14:42 »

Tu siê podepnê, ¿eby nie tworzyæ nowego w±tku. Tytu³ tego mi bardzo odpowiada.

Mój przyjaciel mówi: Dobry cz³owiek to m±dry cz³owiek a g³upi cz³owiek to z³y cz³owiek.
I co¶ w tym jest.
Chyba wszyscy chcemy byæ dobrymi lud¼mi, czy¿ nie?! Kto jest zatem dobry a kto nie?
Ka¿dy ma pewnie swoje kryteria. Poniewa¿ w duszy jestem anarchistk± to zale¿y mi
aby wszyscy w okó³ mnie, bli¿ej i dalej byli dobrymi lud¼mi bo tylko wtedy ten system zadzia³a.
No i dlatego my¶lê, ¿e trzeba wspólnie nad tym pracowaæ i przemieniaæ z³ych w dobrych
gdzie tylko siê da i jak siê da.
W moim pojêciu na pierwszy ogieñ tej przemiany powinni pój¶æ Ci, którzy u¿ywaj± swojego
autorytetu i z premedytacj± wpuszczaj± nas w ¶lepe zau³ki wiedzy. Dla kasy g³ownie czasami dla s³awy,
ro¿nie z tym bywa. Pewnie jakie¶ motywy maj±- przypuszczam - gdy¿ inaczej by tego nie robili.
Karygodne postêpowanie, bardzo nie spo³eczne, egoistyczne i wymagaj±ce napiêtnowania
w ka¿dym najmniejszym przejawie. To nas bardzo hamuje, to nam zabiera energiê na
weryfikowanie. B³±dzimy i tracimy czas niepotrzebnie, nie posuwamy siê do przodu,
wêdrujemy ¶lep± uliczk±. Zamiast spacerowaæ do tej ¶ciany na koñcu alejki ten czas na
daremny spacerek mieliby¶my wykorzystaæ byæ mo¿e dla czego¶ co ma sens.

O ile¿ dalej byliby¶my gdyby jeden z drugim bardzo powa¿nie traktowa³ to co mówi czy pisze,
szczególnie w istotnych, fundamentalnych zagadnieniach.
Czy jestem w b³êdzie? Chyba nie.
Wiem, pewnie powiecie a co z tymi, którzy kieruj±c siê intuicj± wyznaczaj± nowe szlaki
ale nie bardzo sami wiedz± jak to dzia³a  nie umiej± tego wyja¶niæ tylko tak czuj±.
Proste. Trzeba jasno zaznaczyæ, ¿e to tylko teoria, nie lansowaæ niesprawdzonych mitów
jako prawdy objawionej. Wejdziemy w to przecie¿ . Bo inaczej jest oddaæ siê badaniom
opieraj±c siê na byæ mo¿e fa³szywej teorii a inaczej kiedy za³o¿ymy, ¿e to najprawdziwsza prawda :-)
Tak sobie pomy¶la³am.

P.S.
Proszê nie odnosiæ tego co wy¿ej do siebie osobi¶cie, nie by³o to moim celem, chcia³am wyja¶niæ
szanownej grupie swoj± indywidualn± postawê w nadziei, ¿e lepiej siê teraz i byæ mo¿e w przysz³o¶ci zrozumiemy.
miszka
Strony: 1   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: