Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Strona g³ówna
Pomoc
Search
Zaloguj siê
Sprawy administracyjne, OG£OSZENIA i INICJATYWY SPO£ECZNE
>
Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
>
Forum / strona / portal? - pomys³y na przysz³o¶æ
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
»
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Forum / strona / portal? - pomys³y na przysz³o¶æ (Przeczytany 46808 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Moderator Globalny
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 3
Odp: Forum / strona / portal? - pomys³y na przysz³o¶æ
«
Odpowiedz #20 :
Grudzieñ 18, 2009, 19:48:39 »
Uwa¿am to za dobry pomys³, ale zajmie Ci to mnóstwo czasu.
Powodzenia i
Pozdrawiam.
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391
«
Odpowiedz #21 :
Grudzieñ 18, 2009, 20:04:56 »
Ok, fajnie baska
To mo¿e niech ka¿dy zainteresowany prze¶le mi swój Skype'owe nicki na PW
a ja potem prze¶lê je zbiorczo wszystkim zainteresowanym.
Mo¿emy pomówiæ w niedzielê wieczorem?
Na pocz±tek wystarcz± choæby nawet dwie osoby.
Pisa³em w pierwszym po¶cie:
"obstawa³bym za propagowaniem okre¶lonego stylu ¿ycia, który Winter okre¶la "higien± duchow±" * , na któr± sk³ada siê wiedza na temat
1) higieny duchowej/psychicznej/emocjonalnej
2) zdrowego od¿ywiania siê
3) ruchu fizycznego (joga, ¶wiête tañce, tai-chi itp)
4) zasad tworzenia zdrowego (fraktalnego) ¶rodowiska urbanistyczno - architektonicznego.
Rozwinê teraz tylko pierwszy punkt:
1) higieny duchowej/psychicznej/emocjonalnej
W kwestii pierwszego elementu winterowskiej "higieny duchowej" (higieny my¶li i uczuæ) inspirowa³bym siê jego Manifestem. Zamieszczam wprowadzenie. Wy³ania siê z niego postulat ¿ycia pe³nego mi³o¶ci, wspó³czucia i czystych intencji, które w praktyce doskonal± ludzi moralnie i "roz¶wietlaj±" ich od wewn±trz. To jest odrêbny temat, na który mo¿na porozmawiaæ.
Sens Manifestu jest taki, ¿e przes³anie Jezusa nale¿y wyt³umaczyæ ludziom w kategoriach nauki i pokazaæ, ¿e sens jego przes³ania o mi³o¶ci mo¿e byæ domen± WIARY, ale bardziej adekwatne jest mówienie o nim w kategoriach WIEDZY, któr± przekazuje Winter. Piszê o Winterze, poniewa¿ jego podej¶cie wyró¿nia siê prowadzeniem empirycznych badañ (mo¿na dzi¶ mierzyæ na ile czyje¶ my¶li przenika mi³o¶æ, czysta intencja i wspó³czucie) osadzonych w ogólnej "geometrycznej" (pitagorejskiej jak s±dzê) koncepcji funkcjonowania cz³owieka, natury i wszech¶wiata.
Winter, w chwilach zawodu nad postêpowaniem niektórych ksiê¿y, sugeruje nawet, aby poddaæ ich stosownym badaniom, aby - dziêki otrzymanym wynikom - zobaczyæ czy ksiê¿a godni s± tego, aby g³osiæ przes³anie Jezusa...
Da siê to orzec na podstawie KSZTA£TU i MY¦LI I UCZUÆ.
Je¶li chodzi o pozosta³e punkty "higieny" innym razem.
My¶lê te¿ , ¿e je¶li o punkt
4) zasady tworzenia zdrowego (fraktalnego) ¶rodowiska urbanistyczno - architektonicznego.
to
baska
mog³aby tu sporo powiedzieæ.
Wstêp do manifestu WIntera.
Fizyka Jezusa i Graal: Manifest
Przypu¶æmy, ¿e jeste¶ katolickim ksiêdzem i Twoim celem jest dotarcie do m³odych ludzi poprzez duchowo¶æ jako realn± naukê (i byæ mo¿e - w przeciwieñstwie do innych ksiê¿y - chcia³by¶, aby w wiadomo¶ciach nazywano Ciebie inaczej ni¿ za pomoc± takich s³ów jak pedofil lub ex-nazista...).
Kontemplowa³e¶ now± naukê Dana Wintera o harmonii miêdzy sercem i mózgiem, która wykaza³a, ¿e
mówienie k³amstw (grzech) zaburza harmoniê (zmniejsza koherencjê) w twoim sercu, co pokazuj± pomiary
. Przysz³o ci do g³owy, ¿e pod pojêciem grzechu kryje siê prosta nauka o tym, co karmi energetycznie twoj± aurê, a poprzez to twoj± duchow± nie¶miertelno¶æ.
Zacz±³e¶ rozwa¿aæ, ¿e mo¿e najlepszym sposobem przedstawienia przes³ania Jezusa m³odym ludziom jest dotarcie do nich poprzez lekcje fizyki, elektrotechniki i biologii. By to zrobiæ potrzebowa³by¶ ma³ej tablicy odno¶ników - S³ownika Fizyki Jezusa - t³umacz±cego s³owa chrze¶cijañskie (jak grzech, ¶wiêtych obcowanie czy ³aska) - na jêzyk fizyki. W ten sposób móg³by¶ zaoferowaæ precyzyjny jêzyk, by nauczaæ duchowych idei.
Móg³by¶ nauczaæ w jaki sposób O¦WIECENIE jest ENERGI¡ (³adunkiem), któr± przyci±gasz, gdy wzorce twoich my¶li staj± siê FRAKTALNE (zgodnie ze Z³ot± Proporcj±,
co wykaza³y pomiary EEG
). ¦wiêci maj± aureole - poniewa¿ OSADZILI SIÊ oni w IDEALNIE ROZPROWADZANEJ ENERGII (ang. charge)
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=256.msg614#msg614
Inne inicjatywy WIntera
Uniwersytet Pokoju
http://www.goldenmean.info/peaceu/scienceofpeace.html
i
http://www.goldenmean.info/peaceuniversity/
Nie ze wszystkim trzeba siê zgadzaæ.
Niemniej warto przyj±æ zasadê "najpierw poznaj, potem oceñ"
«
Ostatnia zmiana: Grudzieñ 19, 2009, 11:20:12 wys³ane przez Leszek
»
mi³o¶æ
rado¶æ
piêkno
Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 669
Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym
«
Odpowiedz #22 :
Grudzieñ 18, 2009, 21:52:53 »
my¶la³em ¿e nie bêdziemy odnosiæ siê do religii, w ten sposób ograniczamy siê na starcie(odbiorc± tych tre¶ci niema byæ t chyba ksi±dz?)
Wierzê w sens eksploracji i poznawania ¿ycia, kolekcjonowania wra¿eñ, wiedzy i do¶wiadczeñ. Tylko otwarty i swobodny umys³ jest w stanie odnowiæ ¶wiat
Xellos
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 100
«
Odpowiedz #23 :
Grudzieñ 19, 2009, 06:42:28 »
Niestety ka¿da frakcja ma swoje ograniczenia
Jak dojd± do tego jeszcze jaszczury i Enki to kr±g zainteresowanych spadnie do statystycznego b³êdu ;p
zawsze powtarzam, prawda jest wtedy kiedy ma sens dla wszystkich
co to takiego z wymienionych ? my¶lê, ¿e od¿ywianie to jest co¶ co ma sens dla ka¿dego, opowiedzia³em ju¿ kilku osobom o jedzeniu pestek i wcale mnie nie wy¶mia³y
Temat jedzenia ludzie chwytaj±, z powodu chorób cywilizacyjnych, boj± siê te¿ GMO, to chyba temat nr.1 na czasie
jako dwa to to budownictwo chocia¿ w realiach ludzie to traktuj± bardziej jako ciekawostkê g³ównie z powodów finansowych, ja bym do³o¿y³ znaczenie ro¶linno¶ci w ¿yciu cz³owieka, by chocia¿ te niefraktalne pomieszczenia zrównowa¿yæ jakimi¶ ro¶linkami, i bardziej rozprzestrzeni³ zainteresowanie w³asn± hodowl± ogródka
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620
To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie
«
Odpowiedz #24 :
Grudzieñ 19, 2009, 11:15:29 »
Fizyka duchowo¶ci - to brzmi nie¼le . Zawsze siê zastanawia³em nad jêzykiem , jakim by³aby napisana Biblia , gdyby mia³a zostaæ napisana dzisiaj. Jêzyk nauki jest do¶æ hermetyczny, ale, jak widaæ na przyk³adzie , który poda³
Leszek
da siê przekazaæ te zale¿no¶ci prostym jêzykiem, do¶wiadczeniem czy te¿ pomiarem. Kiedy czytamy ,ze jaki¶ tam ¶wiêty mia³ aureolê, to w najlepszym razie rozumiemy to jako symboliczne wyra¿enie ¶wiêto¶ci na ikonach. My¶l±c kategoriami fizyki duchowo¶ci aureole wyja¶nialiby¶my konkretnymi zjawiskami fizycznymi i warunkami ich zaistnienia.
Jest to kryterium przyjêtego przez siebie punktu postrzegania ( i modelowania ) rzeczywisto¶ci.
W³a¶nie to mnie poci±ga w proponowanym przez
Leszka
projekcie . Poznanie, gnoza .. albo choæby tylko alternatywa
.. " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza Mooji - " s± w Twoim umy¶le, s± w Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 241
«
Odpowiedz #25 :
Grudzieñ 19, 2009, 12:32:23 »
Ale czy to nie bêdzie "Oddzia³ Dana Winter'a w Polsce" ? Nie znam dzia³alno¶ci Dan'a wiêc nie oceniam pozytywnie/negatywnie. Zauwa¿am...
Osobi¶cie jestem za wykorzystywaniem ka¿dej wiedzy w praktyce. Poznawanie, doskonalenie, tutaj siê chyba wszyscy zgadzamy. Dziwi mnie trochê odniesienie Dan'a do nauki Jezusa, która na dzieñ dzisiejszy skupia ok. 2 mld. ludzi. Co zreszt± (5 mld) ? Wola³bym bezosobowe przyk³ady, lub na zasadzie odnoszenia siê do wielu kultur/wierzeñ. Nie jest przez to nauk± uniwersaln±.
Przyk³ad Grall'a, ...jak ma to rozumieæ hindus, muzu³manin, albo buddysta ?
Ja w swoich poszukiwaniach "Prawdy" licze na konsensus wszystkich religii (lub ich fragmentów) i "nauki" jako czego¶ namacalnego, lub logicznie t³umacz±cego wszystkie zale¿no¶ci. Byæ mo¿e dlatego tak ³atwo przyswajam Haramein'a, jest to podobna droga myslenia...
Same tre¶ci przekazywane przez postaæ Jezusa s± niepodwa¿alne w swojej mi³o¶ci i mo¿emy sie do nich zawsze odnosiæ. Maj± olbrzymi potencja³ i powinny byc stosowane przy wspó³¿yciu ludzi. Inn± spraw± jest sama postaæ Jezusa, której nie sposób odnale¼æ historycznie. Dlatego na miejscu Dan'a nie budowa³bym "fizyki" opartej akurat na tej postaci.
Pozdrawiam
PS. mo¿na jutro wieczorem pogadaæ bardziej szczegó³owo na skypie. Trzeba stworzyæ czat i sie pod³±czyæ.
Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Leszek
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #26 :
Grudzieñ 19, 2009, 13:05:55 »
Ech... napisa³em d³ugi elaborat t³umacz±cy ca³± ideê, ¿e to nie jest zawê¿enie, tylko wrêcz odwrotnie, ¿e jest to najszerzej jak mo¿na i.... laptop mi siê zresetowa³ ot tak, bez powodu... Tre¶æ stracona... a by³o tego z dwie strony A4...
Teraz nie mam czasu, aby to wszystko odtworzyæ. Chodzi generalnie tylko o to, ¿e punkcie pierwszym higieny duchowej idea
mi³o¶ci, wspó³czucia i czystej intencji
praktykowana w codziennym ¿yciu jest ide± uniwersaln±, z której mo¿e skorzystaæ ka¿dy, wiêc tak¿e taki czy inny kap³an.
W ca³ej idei duchowej higieny w punkcie pierwszym chodzi oczywi¶cie o codzienna praktykê mi³o¶ci, wspó³czucia i czystej intencji.
U Dana praktyka ta czyni z naszego serca fraktalny atraktor, który otwiera nas na fraktalny wszech¶wiat, poniewa¿ jeste¶my jego fraktaln± cz±stk± nios±ca w sobie pierwotny wzorzec budowy ca³ego wszech¶wiata oparty na z³otym podziale. Dlatego te¿ z³ota spirala jest ¶cie¿k± powrotu do centrum (¶cie¿k± obrotow± u Dana) czy te¿ - jak mawiaj± ró¿okrzy¿owcy - jest ona "z³ota nici±", która prowadzi do ¼ród³a. Z³apaæ ta niæ to "zgraæ siê energetycznie" z fraktaln± ¶cie¿k± energii wszech¶wiata, która nastêpnie przenika do krwi (dna) i przemienia nasze my¶li, uczucia i cia³o coraz bardziej.
Co otwiera nas na t± energiê? Mi³o¶æ, wspó³czucie i czysta intencja praktykowane na co dzieñ. ¦cie¿ka Graala, to w³a¶nie droga po spirali do ¼ród³a. Mo¿na to ró¿nie nazywaæ, ale idee mi³o¶ci, wspó³czucia i czystej intencji s± tutaj uniwersalne, co nie oznacza, ¿e powszechnie realizowane....
Co do uniwersalizmu, to generalnie obstajê przy tym, ¿e ¶wiêta geometria mówi o wzorcach, które le¿± u podstaw budowy wszech¶wiata i wielu praktyk duchowych. Dlatego nadaje siê ona jako fundament do godzenia ze sob± ró¿nych kultur, zw³aszcza, ¿e jej elementy przejawiaj± siê w ró¿nych kulturach. No, ale to s± ju¿ kolejne tematy.
Dan odniós³ siê do Jezusa, bo tre¶ciowo jego przes³anie pokrywa siê z przes³aniem Dana. Dan odrzuca jedynie kult ró¿nych "osobowo¶ci i ró¿nych cudów". Zamiast tego proponuje on naukê o czystych zasadach, czyli WIEDZÊ zamiast wiary w autorytety i zinstytucjonalizowane dogmaty.
¯a³ujê, ¿e laptop mi siê zresetowa³ (z³o¶liwo¶æ rzeczy martwych )... Jakby co to mo¿na o tym szerzej pomówiæ na forum czy na Skype
Je¶li kogo¶ interesuje idea serca jako fraktalnego atraktora, to tu jest opisany has³owo ten mechanizm
Chodzi o pierwsze 5 minut
http://www.youtube.com/v/WzaZT_52EnY&hl=pl_PL&fs=1
No i has³owo o Graalu
http://www.youtube.com/v/oC8CTHPiclU&hl=pl_PL&fs=1
Pozdrawiam
P.S
Echnaton,
je¶li chcesz pogadaæ to prze¶lij swój nick na Skype'a. Ponoæ najlepiej jest jak gospodarzem rozmowy jest osoba, która ma najlepsze ³±cze.
«
Ostatnia zmiana: Grudzieñ 19, 2009, 18:07:33 wys³ane przez Leszek
»
mi³o¶æ
rado¶æ
piêkno
Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #27 :
Grudzieñ 19, 2009, 13:53:12 »
Z przykro¶ci± muszê siê zgodziæ z Echnatonem
Wierzê w sens eksploracji i poznawania ¿ycia, kolekcjonowania wra¿eñ, wiedzy i do¶wiadczeñ. Tylko otwarty i swobodny umys³ jest w stanie odnowiæ ¶wiat
Leszek
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #28 :
Grudzieñ 19, 2009, 13:59:19 »
Dlaczego z przykro¶ci±?
Ja siê cieszê, ¿e Echnaton tak my¶li. Ja my¶lê tak samo i Dan my¶li tak samo.
Natomiast coraz czê¶ciej odnoszê wra¿enie, ¿e przes³anie Dana nie jest rozumiane.
Jak wyt³umaczyæ Graala hindusowi etc?
Dwa powy¿sze filmiki - co prawda has³owo - ale wyja¶niaj± ideê...
Mechanizm jest prosty - przyci±ganie energii przez "fraktalne serce' prowadzi do urzeczywistnienia czego¶ co nazywa siê w Europie Graalem. To tylko wymaga ró¿nych istotnych dopowiedzeñ, bo sposobów rozumienia Graala jest wiele.
No, ale Micha³- Anio³ nie widzê ¿adnego merytorycznego odniesienia. Zreszt± tu nie chodzi o to czy inne pojêcie, ale o uniwersalne zasady w³a¶nie.
P.S
Nie jest to ¿adne budowanie fizyki
NA znanej postaci
, tylko
zilustrowanie fizyki znan± postaci±.
Czyli jest dok³adnie odwrotnie ni¿ sugerowa³ Echnaton.
Podejrzewam tu jaki¶ nieco dziwny schematyzm w my¶leniu.
«
Ostatnia zmiana: Grudzieñ 19, 2009, 14:34:31 wys³ane przez Leszek
»
mi³o¶æ
rado¶æ
piêkno
Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #29 :
Grudzieñ 19, 2009, 16:01:31 »
Raczej chodzi mi o taki uniwersalny jêzyk ³±czenie duchowo¶ci z nauk± (bez wskazania na konkretn± religie ,wszystkie maj± w sobie cz±stki prawdy , nie atakujmy ¿adnej religii bo atak wymusza postawê obronn± ) ,
By co¶ wiedzieæ trzeba pierw zrozumieæ ,czyli nasza rola to podsuwaæ informacjê , zmusiæ nimi ludzi do dostrzegania tej dysfunkcji rzeczywisto¶ci,a zarazem samemu siê rozwijaæ i poszerzaæ swoje horyzonty .
«
Ostatnia zmiana: Grudzieñ 19, 2009, 16:04:34 wys³ane przez Micha³-Anio³
»
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
¦WIÊTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi±¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ¦wiêty Graal
=> Twórczo¶æ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osób "wspieraj±ce" niektóre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYK£AD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nie¶miertelno¶ci
=> PREZENTACJA: Wyja¶niaj±c grawitacjê
=> WYK£AD Purpose of DNA [PL]
=> WYK£AD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYK£AD Bliss Practice: Duchowy u¿ytek z energii seksualnej [PL]
=> WYK£AD Fraktalna teoria ¦wiadomo¶ci, Grawitacji, Jêzyka, DNA i Udanej ¦mierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret ¿ycia i architektura biologiczna
=> WYK£AD: Udana ¶mieræ i prawdziwa fizyka ¦wiêtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ
=> S³oñce, Uk³ad S³oneczny i rok 2012
=> Staro¿ytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje ¶wiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i ¶wiata
=> ¦wiadomo¶æ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy Porz±dek ¦wiata w codziennych wiadomo¶ciach
=> Globalne ocieplenie - najwiêkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> K±cik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OG£OSZENIA i INICJATYWY SPO£ECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPO£ECZNE
=> OG£OSZENIA
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|