Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 »   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Forum / strona / portal? - pomys³y na przysz³o¶æ  (Przeczytany 46781 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 241

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #30 : Grudzieñ 19, 2009, 17:16:58 »

Leszek cyt.:
"Nie jest to ¿adne budowanie fizyki NA znanej postaci, tylko zilustrowanie fizyki znan± postaci±. Czyli jest dok³adnie odwrotnie ni¿ sugerowa³ Echnaton."

To jest esencja. Je¿eli to jest prawd± to wszystko gra. "Fizyka Jezusa i Grall: Manifest" nie sk³ania do tego my¶lenia. Nie chcê teraz wchodziæ w polemikê bo to nie ten temat. Myslimy o tym samym i zgadzamy siê napewno. Gra s³ów...

Micha³-Anio³ cyt:
"Z przykro¶ci± muszê siê zgodziæ z Echnatonem"

Tu jest za¿y³o¶æ z wcze¶niejszego w±tku Leszku, wiêc nie rozumiesz podtekstu. Mam nadziejê,¿e ca³y temat zobowi±zujê do mi³o¶ci i tak jak ja tak i Micha³-Anio³ wyluzowa³. PEACE !!!

Leszek cyt:
"Podejrzewam tu jaki¶ nieco dziwny schematyzm w my¶leniu."
Nie. Bez uprzedzeñ. Nie mam alergii na Jezusa, bez przesady... Nie wnikam g³êbiej, bo widzê tam  niepotrzebne odno¶niki, ale wydaje mi siê ¿e nie przypadkowo Jezus spe³nia tu jak±¶ funkcjê.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 19, 2009, 17:23:03 wys³ane przez Echnaton » Zapisane

Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 196

« Odpowiedz #31 : Grudzieñ 19, 2009, 20:12:42 »

niestety nie mam skypa, raz jak zainstalowa³em pad³ mi komputer...
¶ledzê  t± dyskusjê i im dalej w las, niestety potwierdza siê moje odczucie, ¿e ka¿da droga do "prawdy" ma jednak charakter bardzo subiektywny, w tym sensie ka¿dy mo¿e mieæ racjê ...
nie zagadajcie tej idei
id± czasy wielkich fantastycznych my¶li i odkryæ, których weryfikacja bêdzie podlega³a osobistemu, subiektywnemu  do¶wiadczeniu, warto ten projekt wpisaæ w ten nurt ewolucji ¶wiadomo¶ci;
w tym sensie nie szukajmy prawdy gdzie¶ tam (u Wintera) bo ona jest w nas; Winter pokazuje "tylko" technologiê s³u¿±c± jej odkrywaniu i to jest dla mnie uniwersalne przes³anie, które puszcza³bym w eter;
co do Wintera, dyskutujmy te¿ o innych my¶licielach poczynaj±c od Pitagorasa, ale Dan jak dla mnie zas³uguje na najwiêcej uwagi
MEM HEI SHIN
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 224

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #32 : Grudzieñ 20, 2009, 00:04:21 »

w tym sensie nie szukajmy prawdy gdzie¶ tam (u Wintera) bo ona jest w nas; Winter pokazuje "tylko" technologiê s³u¿±c± jej odkrywaniu i to jest dla mnie uniwersalne przes³anie, które puszcza³bym w eter;

Jak dla mnie Winter ukazuje zasady w jaki sposób zosta³a oprogramowana pró¿nia, czyli w jaki sposób powsta³ WSZECH¦WIAT.
W koñcu mo¿emy zrozumieæ, ¿e nazwa (wszech¶wiat)  jest ¶wiadomo¶ci±, lub polem energii ¶wiadomo¶ci.
Nie istnieje, wiêc  rozró¿nienie, co jest lub jakie jest, tylko wszystko po prostu JEST. JEST - ¦WIADOMO¦CI¡.
Kto¶ tu zada³ pytanie : jakie praktyczne znaczenie mo¿e mieæ to o czym przekazuje Winter.
Moim zdaniem ma to takie znaczenie, ¿e pomaga nam lepiej zrozumieæ ten fakt, ¿e My jeste¶my w³a¶nie ¶wiadomo¶ci±. Jeste¶my, wiêc czym¶  zdecydowanie wiêkszym ni¿ sobie to wyobra¿amy i o sobie my¶limy.
Pozwala nam to w koñcu zrozumieæ, ¿e jeste¶my poza wszelkimi ograniczeniami.Wiêc ¶wiata, wszech¶wiata nie ma (to tylko definicja) - wszech¶wiat to w³a¶nie My.
I oto w taki prosty sposób pozbywamy siê ograniczenia, ¿e jeste¶my tylko lud¼mi.
¯ycie, to proces przebudzenia, a nie proces poszukiwania prawdy.
Proces, w którym mamy do¶wiadczyæ i tym samy dokonaæ integracji naszego ludzkiego potencja³u.
Pytanie w jaki sposób mamy tego dokonaæ, czyli jak, jakim sposobem, jakimi metodami dokonaæ tej  psycho-fizycznej integracji.

Okazuje siê, ¿e narzêdzia ku temu s± bardzo proste, zostali¶my w nie wyposa¿eni przez nature i nie trzeba naprawdê wiele wysi³ku, ani trudu, aby odbyæ t± podró¿, przygodê i odkryæ w³asn± prawdê, czyli zmierzyæ siê ze swym w³asnym do¶wiadczeniem.
Ale o tym szczegó³owo napiszê nastêpnym razem.

¦wiat potrzebuje nowej wiedzy, dziêki której nauczyliby¶my siê ws³uchiwaæ w ciszê swego serca.....
Xellos
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 100

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #33 : Grudzieñ 21, 2009, 14:24:35 »

A ja proponujê zej¶æ na ziemiê i pogodziæ siê z tym czym jeste¶my i wykorzystaæ ¶wiêt± geometriê tu i teraz w tym wcieleniu a nie cudowaæ.

Jak to ma i¶æ w kierunku religijno-filozoficznym to bajer ale z tego ma³o zysku dla tego wcielenia.

Najpierw sobie zadajcie pytanie, czemu cz³owiek ? Czemu jeste¶my ograniczeni. Czemu ³atwo nas zabiæ etc.

D±¿enie do jaki¶ cudów przy u¿yciu naszych cia³ to czysta fantastyka, za du¿o filmów siê kto¶ naogl±da³.

Ca³e forum wydaje siê byæ mocno podzielone, od tematów czysto filozoficznych do nieudowodnienia po praktyczne badania naszych cia³ i otoczenia i zastosowanie w ¿yciu codziennym przy u¿yciu tych cia³ i tego otoczenia.

Jak pójdziemy w stronê tego pierwszego to ja widzê lipê, w stronê drugiego sukces. Tematy filozoficzne mog± istnieæ ale tylko z jasnym dopiskiem, ¿e to tylko teoria jedna z wielu. A te pierwsze powinny stanowiæ fundament strony internetowej. A filozofia, ilu ludzi tyle filozofii.
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620

To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie

« Odpowiedz #34 : Grudzieñ 21, 2009, 17:29:01 »

Mnie siê wydaje, ze spokojnie mo¿emy pój¶æ w obie strony , dwutorowo, równolegle. Mo¿na by te dwa tory od siebie oddzieliæ przynajmniej pocz±tkowo, a nawet wprowadziæ trzeci tor - próbê kompilacji, czyli tego , o czym pisze MEM HEJ SHIN.

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #35 : Grudzieñ 21, 2009, 20:59:42 »

W temacie "jak to uj±æ"? proponuje zerkn±æ w na Czê¶æ 1 wywiadu z Szypowem.
FALA JEST POLEM - ROZMOWY O FIZYCE
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=479.msg2871#msg2871

Pozdrawiam!

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
Baska
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 14

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #36 : Grudzieñ 22, 2009, 00:15:05 »

Dopisuje dzis to cos chcialam wyslac wczoraj  , jest to mala dygresja do calej dyskusji i wlasciwie dotyczy synchronicznosci zdarzen ..
otoz ok 11 lat temu mialam szczescie byc swiadkiem historycznego momentu -tzn warsztatow na ktorych Dan Winter zaczal wspolpracowac z Erikiem Dowsettem (autor "The Moment that matters")  i my -grupa zaawansowana u Erica zostalismy przetestowani przez Dana -podlaczal nas do swojej aparatury podczas cwiczenia -tzw clearingu , kiedy to jedna osoba robila 'czyszczenie' drugiej -taka zaawansowana radiestezja , polegajaca na mentalnym skanowaniu pol subtelnych drugiej osoby i usuwaniu z niej wortexow energii (niepotrzebnej) a wszystko to przy pomocy  bezwarunkowej milosci , przebaczenia i wspolczucia -   czyli wymawianiu w myslach takiej krotkiej modlitwy/prosby  - i przywolywaniu takich uczuc ....
Na aparaturze Dana widoczne bylo zjezdzanie sie dwu wykresow serc i podciaganie wykresu osoby slabszej do wykresu osoby czyszczacej na jakis czas ...
Krotko po tych warsztatach wyladowalam w Polsce i wysluchalam W Tyncu znamiennych slow   Jana Pawla II , ktory  zaczal wtedy nawolywac do okazywania  milosierdzia na codzien..

milosierdzie = bezwarunkowa milosc

A Eric Dowsett opracowal swoja metode  'personal i space clearing ' w  klasztorach buddyjskich Tybetu...
Xellos
Aktywny u¿ytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #37 : Grudzieñ 22, 2009, 01:12:10 »

@east

Doleje oliwy do ognia wiêc.

Uwa¿am, ¿e je¶li mamy siê opieraæ duchowo na Jezusie czy Biblii w poszukiwaniu mi³o¶ci i harmonii to wiêkszej ob³udy nie wymy¶lono.

Przypominam zdarzenie o nazwie chrzest polski i tego co wyprawia³a ta nowa religia na naszych ziemiach. Dan Winter nie jest polakiem wiêc mo¿e na to patrzeæ sobie inaczej...bo pewnie nie zna naszej historii i ma³o co wie o S³owianach.

A nawet z tych nielicznych pozosta³o¶ci bezczelnie zniszczonych przez kler widaæ, ¿e wiara S³owian ma wiêcej wspólnego ze ¶wiêt± geometri± ni¿ chrze¶cijañstwo.

Prawdziwe dobro nie zabija niewinnych wiêc tym dobrem nie jest Biblia i jej wyznawcy.

Teraz ka¿dy mo¿e wierzyæ w co chce prawda ? Co ciekawe z tego co czyta³em, nasi przodkowie te¿ nie mieli z tym problemu i te¿ by³y ró¿ne wierzenia i nikt nie zabija³ siê z tego powodu. Dopiero super jedyny bóg i jego wyznawcy przynie¶li zag³adê i rozlew krwi na tle religijnym.

Ponoæ gór± ¦lêza by³a dla S³owian jakim¶ magicznym miejscem co¶ jak Stonehenge.
MEM HEI SHIN
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 224

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #38 : Grudzieñ 22, 2009, 02:37:23 »

@east

Doleje oliwy do ognia wiêc.

Uwa¿am, ¿e je¶li mamy siê opieraæ duchowo na Jezusie czy Biblii w poszukiwaniu mi³o¶ci i harmonii to wiêkszej ob³udy nie wymy¶lono.

Przypominam zdarzenie o nazwie chrzest polski i tego co wyprawia³a ta nowa religia na naszych ziemiach.

Xellos.
Jak na moje oko demonizujesz,  mieszasz ze sob± rzeczy i tworzysz ró¿ne scenariusze.
Sk±d Ci przysz³a taka my¶l do g³owy, ¿e kto¶ opieraæ siê ma duchowo na Jezusie, czy Biblii ?

Aby opieraæ siê na Biblii trzeba Bibliê wpierw cokolwiek poznaæ.
Nie rozwodz±c siê (bo to nie temat tego w±tku) Biblia jest przecie¿ w znacznej mierze  opisem technologii, a nie ''duchowym'' wsparciem !...?
Wiêc nie wiem dlaczego apoteozujesz Bibliê do rangi duchowego ''nauczyciela''.
Pozatem lubuje siê ona w matematyczne gry. Sporo w niej matemytycznych zagadek, czy matematycznych zadañ domowych ( patrz wymiary Arki Noego, Wymiary ¶wi±tyni Salomona itd). Biblia lubuje siê równie¿ w liczbach np. (12)  i jej wielokrotno¶ci – 12 uczniów Jezusa, 12 miesiêcy, 12 godzin dnia, 12 godzin nocy, 12 narodów Izraela.

Co do Jezusa.
Jezus by³ cz³onkiem mistycznej szko³y, której zadaniem by³o pilnowanie, czy opiekowanie siê  Ark± Przymierza. A wiêc Jezus Nazarejczyk, a nie Nazareñczyk.  Nie zapominajmy, ¿e Jezus zosta³ wychowany (po „ucieczce z Betlejem”) przez wysokich egipskich kap³anów. O ich wiedzy tajemnej s³yszeli¶my ju¿ wszyscy....
Wiele przes³añ Jezusa, jako ucznia mistoczno-gnostycznej szko³y jest niezwykle wa¿nych, lecz nale¿y je zrozumieæ.
Np. Jezus rzek³ : ''Dbajcie tylko o ''Królestwo Niebieskie'' , które jest wewn±trz Was, a wszystko resztê bêdzie Wam dane.
I to jest bardzo wa¿ne, niezwyk³e przes³anie (zak³adaj±c, ¿e to Jezus rzek³), bo Jezus nie napisa³ osobi¶cie ani jednego s³owa.

Niepotrzebnie mieszasz te¿ chrze¶cijañstwo z katolicyzmem ( gdzie jedno z drugim niewiele  ma ze sob± wspólnego).
Co do mi³o¶ci i harmonii.

Mi³o¶ci nie trzeba nigdzie  poszukiwaæ. Mi³o¶æ jest po prostu nieobecno¶ci± lêku.
Czyli odchodzi lêk -  nadchodzi mi³o¶æ.

A co do pomys³ów forum/strona/portal masz jakie¶ sprecyzowane koncepcje ?

Osobi¶cie mogê podarowaæ domenê - newearth.pl.

« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 22, 2009, 02:52:18 wys³ane przez MEM HEJ SHIN » Zapisane

¦wiat potrzebuje nowej wiedzy, dziêki której nauczyliby¶my siê ws³uchiwaæ w ciszê swego serca.....
Xellos
Aktywny u¿ytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #39 : Grudzieñ 22, 2009, 22:13:00 »

Ju¿ Ci odpowiadam.

To nie ja wstawi³em Jezusa do tego tematu, przeczytaj stronê 3.

Zajrzyj te¿ tutaj:

http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=562.0

Jak widzisz temat istnieje a nie ¿e ja go przynios³em.

Nawet je¶li co¶ tu wstawiam jakby znik±d. To dlatego, ¿e patrzê ca³o¶ciowo na to forum. I wiem jakie tu ludzie maj± zapêdy religijne. Wystarczy przeczytaæ temat "Co mi w duszy gra".

http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=444.0

Przeczytaj ten temat od deski do deski i pó¼niej mi odpowiedz czy w tym gronie osób na forum nie ma ludzi co chc± opieraæ siê duchowo na Jezusie i Biblii.

To mo¿e ja zadam zasadnicze pytanie. Skoro minê³o ju¿ 2000 lat. Jak± masz gwarancjê, ¿e zapisy w Biblii s± w stanie pierwotnym. Czy co¶ nie zosta³o dodane etc. Jak mo¿na siê opieraæ na czym¶ gdy nie ma pewno¶ci, ¿e to jest pierwowzór.

Wszystko co piszesz o tym, kim by³ Jezus opierasz na ksi±¿ce tak starej ¿e jej wiarygodno¶æ jest w±tpliwa st±d jest wiar± i tylko wiar±. ¦mieszne by by³o by fundamenty zupe³nie czego¶ innego opieraæ na czym¶ co mog³o by siê okazaæ wymys³em ko¶cio³a np. V wieku.

Co do pomys³ów merytorycznych wypowiedzia³em siê do¶æ precyzyjnie tutaj:

http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=556.msg2974#msg2974
Strony: « 1 2 3 4 5 6 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: