Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Strona g³ówna
Pomoc
Search
Zaloguj siê
Sprawy administracyjne, OG£OSZENIA i INICJATYWY SPO£ECZNE
>
Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
>
Forum / strona / portal? - pomys³y na przysz³o¶æ
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
»
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Forum / strona / portal? - pomys³y na przysz³o¶æ (Przeczytany 46868 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Baska
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 14
Odp: Forum / strona / portal? - pomys³y na przysz³o¶æ
«
Odpowiedz #10 :
Grudzieñ 16, 2009, 01:37:27 »
chyba musze sie dopisac, mimo ze mialam isc spac
Sprawnie dzialajace forum czy strona sa bardzo wazne , ale rzeczywiscie rowne wazne jest spotykanie sie co jakis czas na zywo i wprowadzanie w zycie praktycznych zasad , a potem cwiczenie poprzez spotkania w malych lokalnych grupach o ile to mozliwe - tak przynajmniej przebiegala moja dlugoletnia edukacja w Holandii i w Azji , a uczylam sie m.in. u Dana, Erica Dowsetta , Ibrahima Karima, Rogera Greena (na jego kursach poznalam Michaela Rice'a)
A co do zakladania organizacji to polecam stowarzyszenie, bo jest was wiecej niz 15 osob , mniemam
, i mozna sie wtedy starac o pieniadze na szkolenia i konferencje, chociazby z Kapitalu Ludzkiego co ulatwiloby sciagniecie Dana czy Michaela Rice'a do Polski
Ja juz zalozylam fundacje ponad rok temu (KrolewskiSzlak), i w jej 'podtekscie ' jest swieta geometria , a nie wiedzialam wtedy ze wasze forum istnieje..
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391
«
Odpowiedz #11 :
Grudzieñ 16, 2009, 02:20:04 »
Cytat: Baska Grudzieñ 16, 2009, 01:37:27
Ja juz zalozylam fundacje ponad rok temu (KrolewskiSzlak), i w jej 'podtekscie ' jest swieta geometria , a nie wiedzialam wtedy ze wasze forum istnieje..
Baska mo¿esz podaæ linka do tej podstrony?
P.S
Bajka107, a propos jogi, tai chi itp... to chodzi tu tez o to JAK siê o czym¶ pisze. Odkrycia Wintera s± do¶æ wyj±tkowe, bo on MIERZY co siê dzieje z energi± (aur±) cz³owieka podczas ró¿nych æwiczeñ czy te¿ w okre¶lonym ¶rodowisku urbanistyczno-architektonicznym. Winter pokazuje tak¿e ILE energii i JAK¡ energiê ma woda, po¿ywienie, ale równie¿ jak± energiê generuj± ludzkie emocje i uczucia i jak siê to ma do ró¿nych filozofii ¶wiadomo¶ci.
Jest to bardzo wa¿ne w ¶wiecie, w którym króluje autorytet nauki empirycznej, bo w ten sposób tradycje, które podpinano pod religiê, wiarê czy duchowo¶æ staj± siê przedmiotem zainteresowania nauki, co otwiera tym tradycjom drogê do ¶wiadomo¶ci wychowanego w w±skim empiryzmie "sceptyka-Europejczyka"
Dzi¶ ju¿ pó¼no...
Dobranoc
«
Ostatnia zmiana: Grudzieñ 18, 2009, 18:47:57 wys³ane przez Leszek
»
mi³o¶æ
rado¶æ
piêkno
Wagunia
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 7
«
Odpowiedz #12 :
Grudzieñ 16, 2009, 10:46:20 »
Witam wszystkich. Strona + forum to bardzo dobry pomys³.
Macie te¿ racjê, aby z tematyk± zdrowe ¿ywienie, joga raczej siê nie powtarzaæ chyba, ¿e siê to robi w powi±zaniu ze ¶wiêt± geometri±, która stanowi doskona³e rozwiniêcie tematu.
Mam do wszystkich pytanie czy zetkneli¶cie siê z warsztatami Merkaby organizowanymi w Egipcie przez Agnieszkê Jurko, która powo³uje siê na ksi±¿ki Drunvalo M.?
http://agnieszkajurko.pl/tom-de-winter-warsztaty.html
UWAGA- ja podesz³am do nich z pewn± nieufno¶ci± i ta informacja nie jest bynajmniej reklam± dla tej Pani. Mo¿e kto¶ by³ i mo¿e siê podzieliæ wra¿eniami, czy co¶ mu to da³o?
Pozdrawiam Wszystkich
Wagunia
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 241
«
Odpowiedz #13 :
Grudzieñ 16, 2009, 12:10:47 »
Odno¶nie dalszych kroków tego forum.
Jest chyba zbyt wcze¶nie aby okre¶laæ podtematy które mia³yby znale¼æ siê na rozwiniêtej stronie/portalu. To wyjdzie w praniu. Bêdzie wieksza grupa ludzi, to sama okre¶li kierunek i nacisk o czym bêdzie chcia³a rozmawiaæ. Oczywi¶cie wszystko w ogólnie rozumianym temacie "Swiêtej geometrii". Sprawami technicznymi powinien zaj±æ siê jaki¶ informatyk/admin sieci we wspó³pracy z Leszkiem, aby przede wszystkim zabezpieczyæ forum.
Pomys³y ze Stowarzyszeniem s± bardzo odwa¿ne i fajne, ale trzeba pamiêtaæ, ¿e to ju¿ co¶ wiêcej ni¿ tylko klikanie na forum. To s± rozliczenia (ksiêgowo¶æ), dotacje, spotkania... Trzeba okre¶liæ statut takiej fundacji (mam nadzieje, ¿e wszyscy myslimy o fundacji non-profit). Zaplanowaæ ewentualne seminaria z zaproszonymi go¶æmi, jakie¶ publikacje, lub p³yty do rozprowadzania. Robi siê z tego biznes skierowany na informacjê, a nie na pieni±dze. My mo¿emy spe³niaæ funkcjê wolontariuszy, w przeciwnym razie nie bêdziemy wiarygodni. Potrzebny jest czas (kto go ma dzisiaj za du¿o?) i pieni±dze (sk³adki, lub dotacje z UE).
Siêgaj±c dalej, mo¿na by zainicjowaæ pomys³ budowania domów i ca³ych spo³eczno¶ci w Polsce analogicznie do tych które powstaja w stanach czy w Anglii. Mo¿e na pocz±tek zrobiæ ciekawy projekt i staraæ siê o dotacjê, a po zrealizowaniu utworzyæ np. siedzibê Stowarzyszenia. Trochê odp³ywam zbyt mocno w przysz³o¶æ, ale jest to jak najbardziej wykonalne. Pozostaje kwestia zaanga¿owania sporej grupy ludzi.
Pozdrawiam
«
Ostatnia zmiana: Grudzieñ 16, 2009, 12:13:56 wys³ane przez Echnaton
»
Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Mora
Go¶æ
«
Odpowiedz #14 :
Grudzieñ 16, 2009, 13:43:16 »
Leszek. A zamiast strony... Forum na serwerze(nie darmowym) z jakim¶ przyci±gaj±cym uwagê stylem. Oryginalno¶ci±... lub te¿ reklama na wiêksz± skale tego co tutaj mamy. Bo mo¿na mieæ i 1000 ksi±¿ek ale bez rozg³osu nie osi±gnie siê tego czego chce, czyli dotarcie do jak najwiêkszej liczby ludzi.
Nie jestem znawc± ¦w. Geometrii bo po prostu ona do mnie nie trafia ale inne tematy/dzia³y powinny zostaæ a ¿eby nie zagapiæ siê na tych najwa¿niejszych sprawach. Choæbym informacje o ataku na WTC i ca³ym tym NWO które nam wpajaj±.
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 196
«
Odpowiedz #15 :
Grudzieñ 16, 2009, 23:45:21 »
krótko powiem:
najpierw zorganizujmy nieformalne spotkanie, na którym pogadamy co dalej;
na teraz widzê to w formie stowarzyszenia (zwyk³ego - bez kosztów ale bez prowadzenia dzia³alno¶ci lub zarejestrowanego w KRS - z do¶æ sporymi kosztami rejestracji ale z prawem do prowadzenia dzia³alno¶ci gospodarczej)
wydaje mi siê, ¿e powinni¶my skupiæ siê na rozpowszechnianiu tej wiedzy organizuj±c konferencje i seminaria i temu podporz±dkowaæ odpowiedni± formê aktywno¶ci
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620
To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie
«
Odpowiedz #16 :
Grudzieñ 17, 2009, 00:32:46 »
Cytat: Echnaton Grudzieñ 16, 2009, 12:10:47
Odno¶nie dalszych kroków tego forum.
(..)
Siêgaj±c dalej, mo¿na by zainicjowaæ pomys³ budowania domów i ca³ych spo³eczno¶ci w Polsce analogicznie do tych które powstaja w stanach czy w Anglii. Mo¿e na pocz±tek zrobiæ ciekawy projekt i staraæ siê o dotacjê, a po zrealizowaniu utworzyæ np. siedzibê Stowarzyszenia. Trochê odp³ywam zbyt mocno w przysz³o¶æ, ale jest to jak najbardziej wykonalne. Pozostaje kwestia zaanga¿owania sporej grupy ludzi.
Pozdrawiam
Projekt domku z gliny na przyk³ad. ¦wietna sprawa . My¶lê ¿e na taki "domek wzorcowy" jako ciekawostkê architektoniczno -budowlan± w ramach Stowarzyszenia mog³o by zrzuciæ siê miasto . W Szczecinie nie brak pasjonatów taniego , ekologicznego budowania nawet we w³adzach wiêc mo¿e co¶ by z tego wysz³o. Co¶ rzeczywistego , namacalnego.
.. " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza Mooji - " s± w Twoim umy¶le, s± w Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Baska
Nowy u¿ytkownik
«
Odpowiedz #17 :
Grudzieñ 18, 2009, 00:14:16 »
no wiec znowu ja sie musze odezwac
nie wywazajcie otwartych drzwi !
Od paru lat, od kiedy wrocilam z Holandii do Polski staram sie doprowadzic do powstania budynkow wzorcowych -z gliny i slomy , opon i ziemi , itp. itd. -we wszelkich mozliwych eko-technikach budowlanych , naturalnych, zdrowych i przede wszystkim tanich. (opony kojarza sie niestety zle w tym towarzystwie -ale budowanie z nich to wspaniala utylizacja niewygodnych odpadow )
Zostal napisany przeze mnie program , niejeden zreszta - np. na sciezke edukacyjna biobudownictwa -zamowiony dla Technoparku w Lodzi , na pawilon wzorcowy , na szatnie sportowa z opon.
Eartship w Kryspinowie kolo Krakowa dostal nawet zielone swiatlo od miejscowych wladz, ale sponsor/wlasciciel gruntu wycofal sie tydzien przed przyjazdem instruktrow z Anglii...Nawet w Szczecine, w zwiazku z Westivalem mial powstac w tym roku maly earthship - niestety nie wyszlo ze wzgledu na krotki termin i braki organizacyjne - mam jednak nadzieje ze przyszly rok bedzie o wiele lepszy ..
W kazdym razie robie projekty architektoniczne i zdobywam doswiadczenie w Polskim gaszczu przepisow
- rozmawiam z gminami , szukam funduszow , konczy sie czasem tak, ze inni z moimi pomyslami ida dalej ..
Dla prywatnych inwestorow starajacych siê o dofinansowanie najwiekszym problemem przy dotacjach jest to, ze reguly do inwestycji potrzebny jest wklad wlasny -co najmniej 50 % i dlatego duzo chetnych wycofuje sie z gry ..
«
Ostatnia zmiana: Grudzieñ 18, 2009, 00:30:16 wys³ane przez Leszek
»
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391
«
Odpowiedz #18 :
Grudzieñ 18, 2009, 19:11:53 »
Cytat: konserwa Grudzieñ 16, 2009, 23:45:21
krótko powiem: najpierw zorganizujmy nieformalne spotkanie, na którym pogadamy co dalej;
A mo¿e najpierw pogadaliby¶my przez Skype? Mo¿na siê ³±czyæ w kilka osób.
A propos moich pomys³ów, to szerzej wypowiem siê niebawem.
Teraz powiem tylko, ¿e wspó³dzia³anie wychodzi najlepiej, gdy ka¿dy robi to, co NAPRAWDÊ CHCE ROBIÆ. Wówczas aktywno¶æ poszczególnych osób jest niejako naturalna, bo wynika z ich autentycznych potrzeb, d±¿eñ czy zainteresowañ.
Z postów wynika, ¿e ca³o¶æ potencjalnej aktywno¶ci da siê zamkn±æ chyba w dwóch obszarach:
- funkcjonowanie na stronie/forum w internecie
- zamys³y co do tre¶ci i formy ewentualnej dzia³alno¶ci
Przemy¶lê "co mi w duszy gra" i napiszê co mi jest "po drodze".
Pozdrawiam!
«
Ostatnia zmiana: Grudzieñ 18, 2009, 19:41:46 wys³ane przez Leszek
»
mi³o¶æ
rado¶æ
piêkno
Baska
Nowy u¿ytkownik
«
Odpowiedz #19 :
Grudzieñ 18, 2009, 19:38:32 »
Zgoda, jestem 'za' ,
bede w domu przez najblizsze dni , wiec mozemy gadac przez Skype'a .
mozna by zalozyc na poczatku nieformalne 'Towarzystwo Swietej Geometrii' , to chyba lepiej brzmi ?
pozdrawiam
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
¦WIÊTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi±¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ¦wiêty Graal
=> Twórczo¶æ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osób "wspieraj±ce" niektóre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYK£AD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nie¶miertelno¶ci
=> PREZENTACJA: Wyja¶niaj±c grawitacjê
=> WYK£AD Purpose of DNA [PL]
=> WYK£AD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYK£AD Bliss Practice: Duchowy u¿ytek z energii seksualnej [PL]
=> WYK£AD Fraktalna teoria ¦wiadomo¶ci, Grawitacji, Jêzyka, DNA i Udanej ¦mierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret ¿ycia i architektura biologiczna
=> WYK£AD: Udana ¶mieræ i prawdziwa fizyka ¦wiêtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ
=> S³oñce, Uk³ad S³oneczny i rok 2012
=> Staro¿ytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje ¶wiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i ¶wiata
=> ¦wiadomo¶æ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy Porz±dek ¦wiata w codziennych wiadomo¶ciach
=> Globalne ocieplenie - najwiêkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> K±cik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OG£OSZENIA i INICJATYWY SPO£ECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPO£ECZNE
=> OG£OSZENIA
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|