Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: 1 2 3 »   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: gdzie jestem , kim jestem  (Przeczytany 24995 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Mora
Go¶æ
« : Grudzieñ 19, 2009, 14:59:57 »

Chcia³em siê w tym temacie odnie¶æ do postu Leszka. Za³o¿y³em nowy w±tek poniewa¿ uwa¿am ¿e powinni¶my porozmawiaæ w tym oto miejscu. Wszystko wyja¶niê po kolei a na koñcu postu podsumujê wszystko ¿eby by³o wiadomo o co mi chodzi.

Pisa³em w pierwszym po¶cie:
"obstawa³bym za propagowaniem okre¶lonego stylu ¿ycia, który Winter okre¶la "higien± duchow±" * , na któr± sk³ada siê wiedza na temat
Jak¿e b³êdna i chora ideologia, a dlaczego? Poniewa¿ dlaczego mamy ¿yæ wed³ug praw które dyktuje nam jaka¶ osoba? To my decydujemy o swoim ¿yciu.

1) higieny duchowej/psychicznej/emocjonalnej
Wszystko fajnie, piêknie. Tylko ile jest w tym prawdy?(za chwilê powiem dlaczego)

2) zdrowego od¿ywiania siê
Co¶ oczywistego.

3) ruchu fizycznego (joga, ¶wiête tañce, tai-chi itp)
4) zasad tworzenia zdrowego (fraktalnego) ¶rodowiska urbanistyczno - architektonicznego.
No i tutaj wyja¶niê o co chodzi bo to wszystko w teorii wygl±da piêknie ale tak naprawdê to nie jest warte nic. Dlaczego pope³niacie ci±gle ten sam b³±d? Dlaczego swoj± duchowo¶æ/emocjonalno¶æ bierze z zewn±trz? Chodzi mi o ca³± ¦w. Geometriê. Jak niczym religia nazwali¶cie j± "¦wiêt±" i w dodatku kultywujecie wszystko co z ni± zwi±zane. Spoko zróbcie sobie pokój w kszta³cie gwiazdy Dawida lub czego¶ tam co wam da duchowy "power" ale to tylko fa³sz. Iluzja któr± kupili¶cie poniewa¿ duchowo¶ci nie kieruje siê na zewn±trz, a do wewn±trz. Ja nie potrzebuje Figurek i Rytualnych Tañców a ¿eby zachowaæ "higienê duchow±" czy jak to tam nazwa³ wasz projektor.

Kupujcie a szczególnie Ty Leszek wszystko jak makiem zasia³o. Ka¿da religia ma w sobie symbole ale te symbole s± zewnêtrze. Duchowo¶æ jest zewnêtrzna a o wnêtrzu siê zapomina. Tak samo jest z ¦w. Geometri±.

Rozwinê teraz tylko pierwszy punkt:
1) higieny duchowej/psychicznej/emocjonalnej

W kwestii pierwszego elementu winterowskiej "higieny duchowej" (higieny my¶li i uczuæ) inspirowa³bym siê jego Manifestem. Zamieszczam wprowadzenie. Wy³ania siê z niego postulat ¿ycia pe³nego mi³o¶ci, wspó³czucia i czystych intencji, które w praktyce doskonal± ludzi moralnie i "roz¶wietlaj±" ich od wewn±trz. To jest odrêbny temat, na który mo¿na porozmawiaæ.
Sens Manifestu jest taki, ¿e przes³anie Jezusa nale¿y wyt³umaczyæ ludziom w kategoriach nauki i pokazaæ, ¿e sens jego przes³ania o mi³o¶ci mo¿e byæ domen± WIARY, ale bardziej adekwatne jest mówienie o nim w kategoriach WIEDZY, któr± przekazuje Winter. Piszê o Winterze, poniewa¿ jego podej¶cie wyró¿nia siê prowadzeniem empirycznych badañ (mo¿na dzi¶ mierzyæ na ile czyje¶ my¶li przenika mi³o¶æ, czysta intencja i wspó³czucie) osadzonych w ogólnej "geometrycznej" (pitagorejskiej jak s±dzê)  koncepcji funkcjonowania cz³owieka, natury i wszech¶wiata.
Winter, w chwilach zawodu nad postêpowaniem niektórych ksiê¿y, sugeruje nawet, aby poddaæ ich stosownym badaniom, aby - dziêki otrzymanym wynikom - zobaczyæ czy ksiê¿a godni s± tego, aby g³osiæ przes³anie Jezusa...  Mrugniêcie Da siê to orzec na podstawie KSZTA£TU i MY¦LI I UCZUÆ.
W ¿yciu nie s³ysza³em wiêkszej pierdo³y! K³amstwo, u³uda i zbiorowa manipulacja. Ten wasz Winter jest tak wiarygodny ¿e chwa³a mu... Je¿eli kto¶ taki u¿ywa Religi(Chrze¶cijañstwa) do potwierdzenia swoich tez to jasno mo¿na stwierdziæ ¿e manipuluje.

Fizyka Jezusa i Graal: Manifest

Przypu¶æmy, ¿e jeste¶ katolickim ksiêdzem i Twoim celem jest dotarcie do m³odych ludzi poprzez duchowo¶æ jako realn± naukê (i byæ mo¿e - w przeciwieñstwie do innych ksiê¿y - chcia³by¶, aby w wiadomo¶ciach nazywano Ciebie inaczej ni¿ za pomoc± takich s³ów jak pedofil lub ex-nazista...).
Kontemplowa³e¶ now± naukê Dana Wintera o harmonii miêdzy sercem i mózgiem, która wykaza³a, ¿e mówienie k³amstw (grzech) zaburza harmoniê (zmniejsza koherencjê) w twoim sercu, co pokazuj± pomiary. Przysz³o ci do g³owy, ¿e pod pojêciem grzechu kryje siê prosta nauka o tym, co karmi energetycznie twoj± aurê, a poprzez to twoj± duchow± nie¶miertelno¶æ.

Zacz±³e¶ rozwa¿aæ, ¿e mo¿e najlepszym sposobem przedstawienia przes³ania Jezusa m³odym ludziom jest dotarcie do nich poprzez lekcje fizyki, elektrotechniki i biologii. By to zrobiæ potrzebowa³by¶ ma³ej tablicy odno¶ników - S³ownika Fizyki Jezusa - t³umacz±cego s³owa chrze¶cijañskie (jak grzech, ¶wiêtych obcowanie czy ³aska) - na jêzyk fizyki. W ten sposób móg³by¶ zaoferowaæ precyzyjny jêzyk, by nauczaæ duchowych idei.

Móg³by¶ nauczaæ w jaki sposób O¦WIECENIE jest ENERGI¡ (³adunkiem), któr± przyci±gasz, gdy wzorce twoich my¶li staj± siê FRAKTALNE (zgodnie ze Z³ot± Proporcj±, co wykaza³y pomiary EEG). ¦wiêci maj± aureole - poniewa¿ OSADZILI SIÊ oni w IDEALNIE ROZPROWADZANEJ ENERGII (ang. charge)   

Jezus? Jahwe? A mo¿e Abdul z krainy wiercipiêtów? Fizyka Jezusa?  Szok Co za has³o które tylko potwierdza moje s³owa ¿e Winter mister Boski gówno wie! Biblia ma 2000 lat i przez 2000 lat by³a zmieniana kilkadziesi±t, jak nie kilka set razy. Jej w³a¶ciwej strony nie da siê odczytaæ poniewa¿ wszystko jest wymieszane. Istny bigos.

Inne inicjatywy WIntera
Uniwersytet Pokoju
Uniwersytet? Niech ten cz³owiek siê lepiej schowa ze swoimi pseudo prawdami.

Nie ze wszystkim trzeba siê zgadzaæ.
Masz zupe³n± racjê.
Niemniej warto przyj±æ zasadê "najpierw poznaj, potem oceñ"
Przyj±³em t± zasadê i naprawdê jestem zawiedziony.

Tak¿e mia³em to wszystko podsumowaæ wiêc jasno mówiê. Jak kto¶ wam mówi i przekazuje wam wiedzê, czêsto nie pewn±(jak w tym przypadku) o duchowo¶ci i ka¿e wam t± wasz± duchow± si³ê kierowaæ na symbole(na zewn±trz) to jest to oszust/pseudonaukowiec czy zwa³ jak zwa³.

Ja wolê sprawdzaæ i wiedzieæ ni¿ wierzyæ i staæ siê ¶lepym.

Pozdro
Mora
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 19, 2009, 15:23:55 »

Mora ja naprawdê nie mam czasu, ani ochoty ustosunkowywaæ siê do tre¶ci, z których jasno wynika, ¿e kto¶ nie zapozna³ siê kompletnie z tematem i wypisuje, przepraszam, ale kompletne g³upoty.
Najpierw obejrzyj, zrozum, a potem przeczytaj to co napisa³e¶, bo to siê nawet nie nadaje do dyskusji. KA¯DE ZDANIE zdradza nieznajomo¶æ tematu. Przepraszam, ale s± jakie¶ granice tolerancji dla ignorancji.
W ka¿dym punkcie zdradzasz NIEZROZUMIENIE my¶li Wintera, ani jego intencji.

We¼ poczytaj choæby o tym czym jest symbol i co to oznacza symbolizowaæ w ¶wiêtej geometrii.
Zerknij do podrêcznika z genetyki i zobacz jak± geometriê ma twoje DNA
Co¶ co Ciê przenika na wskro¶, jeste¶ z tego zbudowany nazywasz czym¶ zewnêtrznym... itd. itp.

Geometria kto¶ nazwa³ ¶wiêt± w tym zakresie w jakim stanowi ona podstawê budowy wszech¶wiata i ¿ycia. To wyró¿nia ja z ca³ej geometrii jako takiej.

To ciekawe, ¿e  ka¿dy kto przychodzi tutaj z Cheopsa NIE ROZMAWIA MERYTORYCZNIE tylko najzwyczajniej "czepia siê" i atakuje innych przypisuj±c im jakie¶ wymy¶lone przez siebie motywy czy intencje...

Ka¿dy ma prawo u¿ywaæ dyskutowaæ, ale nie ma prawa obra¿aæ innych. Jeszcze raz u¿yjesz obra¼liwych s³ów pod czyimkolwiek adresem to masz bana na tym forum.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 19, 2009, 15:32:05 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Grudzieñ 19, 2009, 15:35:29 »

No w³a¶nie uciekasz od rozmowy merytorycznej bo wiesz ¿e poruszy³em kwestiê której nie jeste¶ w stanie wyja¶niæ.
We¼ poczytaj choæby o tym czym jest symbol i co to oznacza symbolizowaæ w ¶wiêtej geometrii.
Zerknij do podrêcznika z genetyki i zobacz z czego sk³ada jak± geometriê ma twoje DNA
Co¶ co Ciê przenika na wskro¶, jeste¶ z tego zbudowany nazywasz czym¶ zewnêtrznym... itd. itp.
Gratulujê.
Dziêki.
I tutaj mam ciê kolego. Ja mówiê o duchowo¶ci wewnêtrznej, wewn±trz umys³u(nie mówiê o fizyczno¶ci). Jak umrzesz za ile¶ tam lat nic nie zabierzesz ze sob± nic nawet swojego DNA w którym masz swoj± ¶wiêt± geometriê.

B³êdem jest kierowaæ duchowe partycypacje w stronê materializmu. Po za tym Ty tego nie widzisz? Czy nie chcesz widzieæ? "Fizyka Jezusa" Samo to has³o jest o tyle podejrzane ¿e trzeba mu siê przyjrzeæ bli¿ej. Typowe zachowanie manipulanta "najlepiej id¼ na inne forum"...

Oj Leszek ja siê nie czepiam tylko wykazuje to co jest b³êdne i chore.
Polecam obejrzeæ film RELIGION
http://www.youtube.com/watch?v=PPasXhyACUM - Cze¶æ 1(reszta jest obok w okienku)

Osoba mówi±ca w filmie jasno wyja¶nia jak to co wy nazywacie ¶wiêt± Geometri± i inne podobne religie. Które oczywi¶cie nas przenikaj± s± iluzj±. K³amstwem. Kiedy¶ ludzie budowali w Lesie Totemy teraz wierz± w Figury.

To jest dopiero ignorancja...

Pozdro

EDIT: LOL a banuj sobie. Jeste¶ s³aby w argumentach i tylko tym potrafisz groziæ.
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #3 : Grudzieñ 19, 2009, 15:37:46 »

Sorry, ale naprawdê.. Mo¿e kto¶ inny, bo ja nie mam czasu, ani cierpliwo¶ci...

Stawiasz tezy, ¿e kto¶ co¶ robi, kiedy tego nie robi.
Jak mam dyskutowaæ z kim¶, kto twierdzi ¿e 2 razy 2 = 5?

To tak jakby Ciê spyta³ dlaczego wybijasz s±siadowi okno Mora?
Mo¿esz tylko napisaæ, ¿e nie wybijasz.
A ja Ci na to napiszê, ¿e jeste¶ w b³êdzie, bo wybijasz i nawet tego nie widzisz...
Dyskutowa³by¶ ze mn± jakby¶ co¶ takiego przeczyta³?

Pewnie szkoda by Ci by³o czasu...

Wszystko jest na tym forum. Wystarczy czytaæ ze zrozumieniem. A jak siê czego¶ nie rozumie to siê pyta.
Ty natomiast najwyra¼niej nie rozumiesz, ale nie przeszkadza Ci to oskar¿aæ i wytykaæ ró¿ne rzeczy.

Na przyk³ad, kto tu szuka duchowo¶ci w materializmie? W którym miejscu? Poka¿ konkretne zdanie.

Pisz±c o banowaniu mia³em na my¶li tego typu wypowiedzi:
Jezus? Jahwe? A mo¿e Abdul z krainy wiercipiêtów? Fizyka Jezusa?  Szok Co za has³o które tylko potwierdza moje s³owa ¿e Winter mister Boski gówno wie!
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 19, 2009, 15:48:38 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 19, 2009, 16:04:29 »

Na przyk³ad, kto tu szuka duchowo¶ci w materializmie? W którym miejscu? Poka¿ konkretne zdanie.
Mo¿e wyja¶niê Ci to powoli i zrozumialej.

Dam Ci przyk³ad.

Wyobra¼ sobie ¿e jeste¶my teraz w Ko¶ciele Katolickim. Nikogo niema tylko Ty i ³awki, figury bo¿ków takich jak maryja czy chrystus. No i skrzynia o³tarz kolejny symbol. Naglê wychodzi ksi±dz. Ubrany w z³ote wdzianko z t± przepask± co na ¶wiêta zak³adaj±(nie pamiêtam nazwy) - Oto s± symbole mojej wiary mówi ksi±dz. A to mój ko¶ció³ aby¶my chrzcili naszego pana.

No i rozpoczyna siê msza i wiadomo jak to wygl±da. Wszyscy powtarzaj± modlitwy jak im zagraj±. Wszyscy robi± to samo. Id± jak owce, pod±¿aj± t± sam± drog±. W domu maj± obrazy i krzy¿e. Symbole wiary. Modl± siê do krzy¿y, figur, do plastiku, wosku. Jedz± boga(czyt. m±ka). Oto ich wiara.

Wszyscy Ci ludzie s± naprawdê wspania³ymi katolikami poniewa¿ swoj± duchowo¶æ okazuj± w tak wspania³y sposób. Oczywi¶cie zapominaj± o wnêtrzu o tym co powinni mieæ pouk³adane w g³owie poniewa¿ tylko tyle wystarczy a ¿eby ¿yæ w harmonii z samym sob± i innymi lud¼mi.

Z ¦wiêt± geometri± jest trochê tak samo jak z numerologi±, tarotem czy te¿ innym badziewiem które kontroluje TWOJE ¯YCIE. Narzuca schemat. Mówi Nie twoim pomys³ a samo w sobie ka¿e i mówi ¿e jest jedn± jedyn± prawd±. Tak postêpuje ka¿da religia.

Ka¿da chce mieæ monopol na prawdê. I tak jak opisa³em tamt± sytuacjê z ksiêdzem i ko¶cio³em tak samo jest z ¶wiêt± geometri±. Wierzcie w figury a daleko zajdziecie...

Pozdro
Mora

PS: Nie mam zamiaru prowadziæ tutaj jakiej¶ krucjaty. Nie musicie wierzyæ moim s³owom bo ja bym wola³ gdyby Ci to co przeczytali sami poszukali prawdy. Szukajcie prawdy...

Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 669

Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym

« Odpowiedz #5 : Grudzieñ 19, 2009, 16:09:40 »

Mora skoro to dla ciebie banialuki  to w jakim celu siê tu produkujesz,
i zgadzam siê z Leszkiem ¿e nie kumasz czaczy ,twoje interpretacje s± fragmentaryczne i odnosz± siê do wyjêtych z kontekstu fragmentów  ,normalnie mo¿e za politykê siê we¼ bo masz predyspozycje

Wierzê w sens eksploracji i poznawania ¿ycia, kolekcjonowania wra¿eñ, wiedzy i do¶wiadczeñ. Tylko otwarty i swobodny umys³ jest w stanie odnowiæ ¶wiat
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 19, 2009, 16:32:35 »

Mora, ja napisa³em "kto tu szuka duchowo¶ci w materializmie? W którym miejscu? Poka¿ konkretne zdanie."
a Ty mi piszesz o tym, ¿e ludzie modl± siê do symboli i obrazków. I có¿ ja mam na to odpowiedzieæ?
Rozumiem, ¿e Ty uwa¿asz, ¿e tutaj kto¶ "modli siê" do figur geometrycznych...
No có¿, je¶li tak my¶lisz, to ponownie potwierdzasz moje przypuszczenie, ¿e nie z³apa³e¶ o co chodzi w temacie.

Dzi¶ nie mam czasu. Mo¿e kiedy¶, a najlepiej obejrzyj sobie co nieco.
Naprawdê nie sposób t³umaczyc wszystkiego od pocz±tku
Pytanie które uwa¿am za istotne to na ile wyznacza ona tre¶æ konkretnych przekonañ.
Wed³ug Wintera wyznacza ona zdrowy styl ¿ycia i uj±³ on to w formie swojej "Higieny duchowej". Nie jest to jednak ideologia czy religia, ale oparte na badaniach empirycznych postulaty dotycz±ce higieny duchowej.
Sensowna rozmowa by³aby o konkretach. Ty jednak uogólniasz, przeinaczasz i nazywasz co¶  ideologi±, religi±, i a priori twierdzisz, ¿e kto¶ siê tu modli do figur...  Pozostawiê to bez komentarza. Je¶li zechcesz co¶ zrozumieæ, aby potem os±dziæ to ok. Odwrotna kolejno¶æ nie przystoi. Póki co trzymaj siê dobrze!

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 19, 2009, 18:13:13 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 241

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 19, 2009, 18:28:17 »

Mora:
"Z ¦wiêt± geometri± jest trochê tak samo jak z numerologi±, tarotem czy te¿ innym badziewiem które kontroluje TWOJE ¯YCIE. Narzuca schemat. Mówi Nie twoim pomys³ a samo w sobie ka¿e i mówi ¿e jest jedn± jedyn± prawd±. Tak postêpuje ka¿da religia."

Uuuu.... tu jest potê¿ne nadu¿ycie. Mówisz o jakim¶ uzale¿nieniu hipnotycznym? lub poszukiwaniu "nowej religii" ? To Ciê dyskryminuje w tej dyskusji. Sorry... ¦wiêta geometria nie jest na poziomie rozumowania religijnego ! Je¿eli masz obiekcjê co do Dana Wintera (ja te¿ mam) to nie otwieraj od razu ca³ej artylerii, nie namierzaj±c celu, bo walisz dooko³a rozwalaj±c przede wszystkim swoje ty³y.

Kompletna klapa.

Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Igmana (ptak)
U¿ytkownik
**
P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 66

8067684
« Odpowiedz #8 : Grudzieñ 20, 2009, 16:32:45 »

Z ¦wiêt± geometri± jest trochê tak samo jak z numerologi±, tarotem czy te¿ innym badziewiem które kontroluje TWOJE ¯YCIE. Narzuca schemat. Mówi Nie twoim pomys³ a samo w sobie ka¿e i mówi ¿e jest jedn± jedyn± prawd±. Tak postêpuje ka¿da religia.

Jest w tym trochê racji. Bo np. je¿eli kto¶ uwierzy w to, ¿e liczby, albo symbole w tarocie ukierunkowuj± jego ¿ycie, wyznaczaj± ramy w których siê porusza, to jest to ju¿ kontrola. Tylko, czy to systemy same z siebie kontroluj±, czy ten, który uwierzy w ich bezb³êdno¶æ i dobrowolnie podda siê ich wp³ywowi, oddaj±c swoj± niezale¿no¶æ?

Z drugiej strony, je¿eli powy¿sze systemy przyjmie siê jedynie jako próbê wyja¶nienia rzeczywisto¶ci i naszego w niej funkcjonowania, bez tworzenia przez nasz± ¶wiadomo¶æ „¶wiêtego” dogmatu, wówczas nie mo¿na mówiæ o kontroli z ich strony. Wówczas my kontrolujemy dany system i pos³ugujemy siê nim dla naszego dobra.

Jak widaæ, wszystko w koñcowym efekcie zale¿y do nas samych. Od naszej mo¿liwo¶ci zrozumienia i rozró¿nienia. Od naszej woli korzystania z „pomocy naukowych” ducha, które przejawiaj± siê w formach zmaterializowanych jak np. ¶wiêta geometria, astrologia, czy inne „badziewia”. Od naszej ¶wiadomo¶ci zale¿y, czy nakleimy na co¶ etykietkê „badziewie”, przydatne narzêdzie, czy mo¿e narzêdzie szatana. Wszystko bierze siê z nas, z naszej wewnêtrznej wiedzy lub niewiedzy.

Duchowo¶æ za¶ ma naturê transcendentn±. Nie ma zewnêtrznej ni wewnêtrznej. To tylko stosowane przez nas uproszczenia. Mo¿na rozbijaæ siê wci±¿ o rafy lub nauczyæ siê bezpiecznie dryfowaæ po rzeczywisto¶ci. I temu s³u¿± te wszystkie „badziewia”. A o tym, czy zaczn± nas kontrolowaæ decydujemy my sami. Jest to cienka granica … po przekroczeniu której tworz± siê religie …

Pozdrawiam
Igmana

PRAWDA - WOLNO¦Æ - MI£O¦Æ
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 241

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Grudzieñ 20, 2009, 17:43:10 »

je¿eli kto¶ uwierzy w to, ¿e liczby, albo symbole w tarocie ukierunkowuj± jego ¿ycie, wyznaczaj± ramy w których siê porusza, to jest to ju¿ kontrola. Tylko, czy to systemy same z siebie kontroluj±, czy ten, który uwierzy w ich bezb³êdno¶æ i dobrowolnie podda siê ich wp³ywowi, oddaj±c swoj± niezale¿no¶æ?

No tak, ale mówisz tutaj o formie uzale¿nienia, s³abo¶ci, lub manipulacji w sferze hipnozy. My mówimy o ¶wiadomym poznaniu i wykorzystaniu ¶wiêtej geometrii. Ka¿dy ma przyk³ady ze swojego podwórka ludzi którzy chodz± do wró¿ki ¿eby dowiedzieæ siê co siê z nimi stanie w najbli¿szym czasie - tragedia.
Czyta³em kiedy¶ na temat Voo-Doo, ca³kiem przypadkowo. Tam fundamentem zastosowañ  technik przeciwko komu¶ to pe³na ¶wiadomo¶æ wiary w jej dzia³anie osoby po drugiej stronie. £±cznie z przypadkami ¶miertelnymi, co mnie dziwi³o, ale to wszystko wyjasnia.
Wiara czyni cuda. To jest w nas i dobrze to okie³znaæ...

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 20, 2009, 17:45:36 wys³ane przez Echnaton » Zapisane

Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Strony: 1 2 3 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: