Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Strona główna
Pomoc
Search
Zaloguj się
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
>
Hyde Park - inne
>
ARKA PRZYMIERZA
Strony:
1
2
3
4
»
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: ARKA PRZYMIERZA (Przeczytany 28487 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
MEM HEI SHIN
Aktywny uÂżytkownik
ARKA PRZYMIERZA
«
:
Styczeń 04, 2010, 09:40:47 »
Poœwiêci³em pó³ nocy na poszukaniu w necie, co o Arce Przymierza pisz¹ znawcy Biblii, teolodzy, czy nawet kabaliœci. To co przeczyta³em powali³o mnie na nogi, poniewa¿ przeczyta³em kolejn¹ opowieœÌ biblijn¹ w ich wydaniu, gdzie ró¿ni twórcy popisuj¹ siê ekwilibrystyk¹, by wykazaÌ, po ich jemu co wydarzenia w Biblii mówi¹ o Arce.
Co gorsza w caÂłej tej zabawie zapominajÂą o chronologii i logice, ktĂłra w ewidentny sposĂłb zaciera czytelny obraz widzenia tego czym jest Arka ?
I nie wiem juÂż czy robiÂą to celowo, czy po prostu nieÂświadomie sprowadzajÂą ArkĂŞ do religijnego kultu, gdzie Arka to tylko drewniana skrzynia obita zÂłotÂą blachÂą, do ktĂłrej Mojszesz wÂłoÂżyÂł laskĂŞ Arona ( swego brata), dzban i tablice dekalogu, a ktĂłrÂą to Izraelici wlekli za sobÂą wszĂŞdzie, bo przynosiÂła im po prostu szczĂŞÂście !
Wypada powiedzieĂŚ - co za infantylne wytÂłumaczenie godne ucznia ze szkolnej podstawĂłwki.
Zastanawiam siĂŞ tylko jaki wzorzec (schemat) myÂślowy karze gÂłosiĂŚ masom to co wogĂłle nie jest istotne, a to co ma sens nie ma nawet o tym jednego sÂłowa.
Po tym szerokim leadzie przechodzĂŞ do konkretĂłw.
Kto czytaÂł choĂŚby nawet pobieÂżnie BibliĂŞ, to zwrĂłciÂł uwagĂŞ na to, Âże Biblijny opis Arki, to nic innego tylko ciÂągle..... opis maszyny !
Ta maszyna to drewniana skrzynia zrobiona z akacjowego (czyli bardzo twardego)
drzewa obita na zewnÂątrz i wewnÂątrz zÂłotÂą blachÂą.
I chcÂąc nie chcÂąc, jeÂżeli obijemy z obu stron drewnianÂą skrzyniĂŞ blachÂą, to skonstruujemy w ten sposĂłb kondensator.
Dalej, jeÂżeli do Âśrodka kondensatora wÂłoÂżymy krysztaÂł, to... powstanie z tego niezwykÂłe urzÂądzenie! Ale o tym dokÂładnie poÂźniej.
Chronologicznie MojÂżesz wybraÂł siĂŞ z Izraelitami do ''ziemii obiecanej''.
Wiedzia³ , ¿e nie ma szans przejœÌ przez morze czerwone, (bo w jaki sposób) wiêc zgoda faraona, aby opuœci³ Egipt z Izraelitami, to podstêp.
Ale faraon nie wzi¹³ po uwagê tego, ¿e Moj¿esz ( szkolony i wtajemniczony przez egipskich kap³anów) wyci¹gnie (wykradnie) Arkê z sarkofagu i razem z ni¹ i Izraelitami wyjdzie z Egiptu.
Dalej biblijny opis mĂłwi o tym, Âże wojska egipskie ruszyÂłu w pogoĂą za MojÂżeszem. RuszyÂły w pogoĂą, bo... zorientowano siĂŞ, Âże Arka zginĂŞÂła.
Ale Moj¿esz zd¹¿y³ ju¿ przejœÌ z Izraelitami przez morze czerwone.
Wspominam o tym tylko dlatego, aby przybliÂżyĂŚ nieco w tym momencie fakt, czym jest Arka, skoro dziĂŞki niej Izraelici przeszli przez morze czerwone.
Jak czytamy w Biblii, po Âśmierci MojÂżesza przywĂłdcÂą IzraelitĂłw ''BĂłg'' uczyniÂł Jozuego.
Jozue od razu wyruszyÂł na podbĂłj ''ziemii obiecanej''. Pierwszy jego rozkaz dotyczyÂł zniszczenia Jerycha ( nie przypadek zresztÂą)
Jak napisano : Jozue rozpocz¹³ przygotowania do zniszczenia Jerycha, lecz wpierw musia³ przeprawiÌ 3000 tysiêczn¹ armiê przez rzekê Jordan.
NakazaÂł ludowi, by szedÂł w odlegÂłoÂści 2000 Âłokci za ArkÂą ! Gdy kapÂłani niosÂący arkĂŞ weszli do rzeki Jordan .... jej wody zatrzymaÂły siĂŞ, a Izraelici przeszli na drugi brzeg. Opis zniszczenia murĂłw obronnych Jerycha jest teÂż zasÂługÂą Arki, a z opisu wynika, Âże siedmiu kapÂłanĂłw niosÂący trÂąby wydaÂło wraz z ludem okrzyk, a wtedy... potĂŞÂżne mury Jerycha rozsypaÂły siĂŞ.
Skupmy siĂŞ na Arce.
Arka Przymierza ! Przymierza, ale .... z KIM lub z CZYM ?
SÂłowo ''PRZYMIERZE'' niestety niewiele tutaj mĂłwi...
Jak wiadomo Arka to drewniana skrzynia, ale .... w istocie kondensator, gdzie pomiĂŞdzy okÂładki tego kondensatora wÂłoÂżono krysztaÂł.
Budowa krysztaÂłu jest akurat taka, Âże zbudowany on jest z 72 geometrycznych sfer ( biblijne 72 Sefirot).
Aby te 72 (sefirot) mogÂło byĂŚ wykorzystane krysztaÂł musi byĂŚ oszlifowany do geometrycznego ksztaÂłtu TETRAGRAMATONU. TETRAGRAMATRONU, czyli hebrajskiego ''Boga'' JHWE, czyli czterech Âścian czworoÂścianu foremnego.
Czworoœcian foremny, który zawiera 72 sfery jest wiêc energetyczn¹ ''ceg³¹'',
budowy wszechÂświata. Inaczej mĂłwiÂąc stanowi on dokÂładny odpowiednik
tego w jaki fizyczny sposób zosta³a oprogramowana pró¿nia.
WiĂŞc zbilÂżamy siĂŞ do tego jak - ''sÂłowo'' staje siĂŞ ''ciaÂłem''.
JHWE jest wiêc narzêdziem za pomoc¹ którego œwiadomoœÌ mo¿e programowaÌ energiê pró¿ni.
Aby moÂżna to czyniĂŚ naleÂży uÂżyĂŚ do tego jeszcze ''jĂŞzyka ÂświatÂła''.
JĂŞzyka, gdzie sÂłowo nie jest tylko sÂłowem, ale jest zarazem geometrycznym ksztaÂłtem.
WiĂŞc czym jest Arka ?
JHWE (TETRAGRAMATON) umieszczony jest w drewnianej skrzyni, w istocie
umieszczony jest pomiĂŞdzy okÂładkami kondensatora.
Aby JHWE mĂłgÂł dziaÂłaĂŚ musi znajdowaĂŚ siĂŞ w polu eletrycznym.
W zwiÂązku z tym (jak widaĂŚ na egipskich rycinach) kapÂłani ubrani sÂą w wysokie buty i coÂś w rodzaju rĂŞkawic i pocierajÂą ArkĂŞ wcelu naÂładowania kondensatora.PocierajÂą kondesator, ale nie po to, aby go wyczyÂściĂŚ, ale po to, aby go naÂładowaĂŚ prze faktem, gdzie ma byĂŚ dokona jakaÂś materializacja - sÂłowo (wyraÂżone w jĂŞzyku ÂświatÂła) ma staĂŚ siĂŞ ''ciaÂłem''.
WracajÂąc do MojÂżesza i IzraelitĂłw mamy przykÂład ciekawej historii w jaki sposĂłb Izraelici zdobyli ziemiĂŞ obiecanÂą - Kanaan.
Zdobyli za pomocÂą walki zbrojnej z wykorzystaniem Arki, ktĂłrej dokonaÂł Jozue, (nastĂŞpca MojÂżesza), ktĂłry wykradÂł technologiĂŞ z Egiptu.
Na rycinach z tego okresu moÂżna zauwaÂżyĂŚ pewne charakterystyczne rzeczy.
Arka umieszczona jest na podwy¿szeniu (wysokoœÌ dwóch, trzech wysokoœci cz³owieka). Mo¿na dostrzec, ¿e wydobywa siê z niej jakby... dym !
Obok Arki, w pewnej odlegÂłoÂści teÂż unosi siĂŞ dym, ale jest to dym z ogniska na ktĂłrym przeprowadzany jest obrzÂądek tzw. ''oczyszczenia'' ( poprzez palenie zwierzÂąt).
OczywiÂście ten obrzÂądek ''oczyszczenia'' polega w istocie na mentalnym skierowaniu i pozbyciu siĂŞ tzw. ''zÂłej'' energii psychicznej.
CaÂły ten rytuaÂł jest przygotowaniem do majÂącej nastÂąpiĂŚ niebawem materializacji. A poniewaÂż Arka materializuje zarĂłwno te ''dobre'' jak i ''zÂłe'' rzeczy stÂąd ten wczeÂśniejszy zabieg oczyszczania kapÂłanĂłw.
«
Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2010, 14:09:05 wysłane przez MEM HEI SHIN
»
ÂŚwiat potrzebuje nowej wiedzy, dziĂŞki ktĂłrej nauczylibyÂśmy siĂŞ wsÂłuchiwaĂŚ w ciszĂŞ swego serca.....
1/64
Nowy uÂżytkownik
Odp: ARKA PRZYMIERZA
«
Odpowiedz #1 :
Styczeń 04, 2010, 12:47:48 »
Piszesz "JHWE", bo to fonetycznie
ale w gruncie rzeczy "IHShVH".
i tu watro spojrzeĂŚ na to graficznie:
12 bannerĂłw IHVH na tetragramie
Cytat: MEM HEI SHIN
Inaczej mĂłwiÂąc stanowi on dokÂładny odpowiednik
tego w jaki fizyczny sposób zosta³a oprogramowana pró¿nia.
WiĂŞc zbilÂżamy siĂŞ do tego jak - ''sÂłowo'' staje siĂŞ ''ciaÂłem''.
JHWE jest wiĂŞc narzĂŞdziem za pomocÂą ktĂłrego
œwiadomoœÌ mo¿e programowaÌ energiê pró¿ni.
Aby moÂżna to czyniĂŚ naleÂży uÂżyĂŚ do tego jeszcze ''jĂŞzyka ÂświatÂła''.
JĂŞzyka, gdzie
sÂłowo nie jest tylko sÂłowem, ale jest zarazem geometrycznym ksztaÂłtem
.
..to tyle o historii.
A jak chodzi o teraŸniejszoœÌ to najprawdopodobniej
pró¿nia jest ju¿ programowana poprzez inn¹ formê geo-metryczn¹.
zmiana nastÂąpiÂła w 2009roku
(w istocie punkt zmiany umocowany jest w kilku ró¿nych rocznikach równoczeœnie - poprzez pró¿nie)
«
Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2010, 13:25:08 wysłane przez 1/64
»
MEM HEI SHIN
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #2 :
Styczeń 04, 2010, 13:20:12 »
Cytat: 1/64 Styczeń 04, 2010, 12:47:48
Piszesz "JHWE", bo to fonetycznie
Tak.
Cytat: 1/64 Styczeń 04, 2010, 12:47:48
A jak chodzi o teraŸniejszoœÌ to prawdopodobnie pró¿nia jest
programowana poprzez innÂą formĂŞ geo-metrycznÂą.
zmiana nastÂąpiÂła w 2009roku.
MoÂżesz coÂś wiĂŞcej na ten temat napisaĂŚ ?
ÂŚwiat potrzebuje nowej wiedzy, dziĂŞki ktĂłrej nauczylibyÂśmy siĂŞ wsÂłuchiwaĂŚ w ciszĂŞ swego serca.....
1/64
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #3 :
Styczeń 04, 2010, 13:29:56 »
tyle co mogÂłem na ten czas napisaĂŚ to jest juÂż napisane.
Na kilku forach w postaci rozproszonej informacji.
MoÂże
ten post (w wÂątku: 4. Muzyka sfer - geometria dÂźwiĂŞku)
jest bardziej syntetyczny.
SyntezĂŞ musisz zrobiĂŚ samemu.
Dlaczego?
bo to co CiĂŞ interesuje moÂżna POZNAĂ poprzez doÂświadczenie
polegajÂące na zestrojeniu z punktem zero,
Sam musisz okresliĂŚ (MIARA) na ile jesteÂś w stanie siĂŞ zbliÂżyĂŚ, by siĂŞnie spaliĂŚ.
(to teÂż miary nauka)
«
Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2010, 13:44:34 wysłane przez 1/64
»
MEM HEI SHIN
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #4 :
Styczeń 04, 2010, 13:37:44 »
Cytat: 1/64 Styczeń 04, 2010, 13:29:56
tyle co mogÂłem na ten czas napisaĂŚ to jest juÂż napisane.
Na kilku forach w postaci rozproszonej informacji.
SyntezĂŞ musisz zrobiĂŚ samemu.
Dlaczego?
bo to co CiĂŞ interesuje moÂżna POZNAĂ poprzez doÂświadczenie
polegajÂące na zestrojeniu z punktem zero,
Sam musisz okresliĂŚ (MIARA) na ile jesteÂś w stanie siĂŞ zbliÂżyĂŚ, by siĂŞnie spaliĂŚ.
(to teÂż miary nauka)
Rozumiem.
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #5 :
Styczeń 04, 2010, 19:14:11 »
Ja za to, niewiele z tego rozumiem...
ale wracajÂąc do Arki, tutaj gdzieÂś rozmawialiÂśmy o Arce w Wielkiej Piramidzie:
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=446.40
Nie ma opcji, Âżeby zmieÂściĂŚ jÂą wewnatrz krĂłlewskiego sarkofagu.
Ciê¿ko odnieœÌ siê w ca³oœci do pierwszego postu. Jest tam sporo ró¿nych sugestii.
Nie wiem jakie Ÿród³a przegl¹da³eœ MEM HEI SHIN pó³ nocy, ale wydaje mi siê ¿e nie jest to wszystko takie oczywiste jak to opisujesz. Wydaje mi siê ¿e fundamentem do Twojej teorii jest wyk³ad Nassima (cz.IV). Je¿eli ktoœ przeczyta³ Stary Testament to mia³ szansê natkn¹Ì siê na dosyÌ szczegó³owe opisy odnosz¹ce siê do Arki. Kiedy, gdzie i przez kogo zosta³a zrobiona. S¹ opisy dok³adnych jej wymiarów. Wymiarów pomieszczeù i rodzajów materia³ów w jakich nale¿y j¹ pozostawiaÌ, przenosiÌ etc.
Nie jeden badacz poÂświĂŞciÂł caÂłe Âżycie na dochodzeniu znaczenia i sprawnoÂści Arki. Naukowcy, duchowni, historycy i fantaÂści. MnĂłstwo koncepcji i teorii.
Fajnie Âże pojawiÂł siĂŞ ten wÂątek i tutaj, bo moÂżna samemu prĂłbowaĂŚ poskÂładaĂŚ tĂŞ ukÂładankĂŞ.
Jeœli jeszcze mo¿na jakoœ próbowaÌ odnieœÌ siê do pierwszego postu, to w nastêpnych ju¿ nie wiem o czym piszecie ?
Pozdrawiam
«
Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2010, 19:35:07 wysłane przez Echnaton
»
WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
MEM HEI SHIN
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #6 :
Styczeń 05, 2010, 01:59:31 »
Cytat: Echnaton Styczeń 04, 2010, 19:14:11
Jeœli jeszcze mo¿na jakoœ próbowaÌ odnieœÌ siê do pierwszego postu, to w nastêpnych ju¿ nie wiem o czym piszecie ?
Echnatonie, a czego nie rozumiesz ?
''BĂłg'' HebrajczykĂłw (JHWH) jest bez wÂątpienia czworoÂścianem foremnym. I nie mam najmniejszych wÂątpliwoÂści, Âże Arka jest odzwierciedleniem (czyli fizycznÂą konstrukcjÂą Tetragramatonu), a nie drewnianÂą skrzyniÂą.
Opisy wymiarów, rodzaj materia³ów, jak przenosiÌ to dziennikarskie nag³ówki - taka instrukcja obs³ugi, a nie zrozumienie istoty dzia³ania Tetragramatonu.
Nie bez powodu JHWH byÂł, jest i bĂŞdzie ''Bogiem'' HebrajczykĂłw.
Jak wspomniaÂłem - opisy biblijne wyraÂźnie mĂłwiÂą o maszynie. Maszynie do czego ?
ZaczaÂłem swĂłj wywĂłd, od tego, Âże MojÂżesz wykradÂł Arke z Egiptu i dziĂŞki niej przeszedÂł morze czerwone.
Wiesz, jeÂżeli mamy rozmawiaĂŚ powaÂżnie, a nie podpieraĂŚ siĂŞ tym co gÂłoszÂą naukowcy, czy inni TFU-rcy to lepiej nic nie pisaĂŚ, bo szkoda poprostu na to czasu.
PrzytoczĂŞ Ci naukowe fakty, ktĂłre gÂłosi wspĂłlczesna nauka, a ktĂłre zostaÂły przedstawione i wielokrotnie powtarzane na Discovery Channel :
oto przykÂład :
Naukowcy wyjaœniaj¹ np. ¿e : plagi egipskie by³y skutkiem eksplozji wulkanu na wyspie Thera (Santorini), która jak g³osz¹ wydarzy³a siê w czasach bliskich Moj¿eszowi. Ta sama katastrofa wywo³a³a te¿ cofniêcie siê wód, co pozwoli³o przejœÌ Izraelitom przed œcigaj¹cymi ich egipskimi rydwanami, na które spad³a póŸniej fala tsunami.
Wow!
Tylko wiesz co ? KtoÂś chyba powinien radykalnie podaĂŚ siĂŞ do dymisji i zajÂąc siĂŞ hodowlÂą owiec, a nie naukowymi rozprawami.
Po pierwsze to faraon Ramzes II panowa³ w XIII w. p.n.e., a Thera eksplodowa³a w XVII w. p.n.e. Jak wiêc ¯ydzi mogli zbudowaÌ np. stolicê Ramzesa, a nastêpnie zyskaÌ wolnoœÌ dziêki wywo³anym eksplozj¹ Thery plagom?
Nie wspomnĂŞ juÂż, bo mi warga opadÂła jak usÂłuszaÂłem od naukowcĂłw, Âże MojÂżesz byÂł czarny, bo ÂżyÂł w Afryce.
Ale wspomnê to, o czym mówi JAN PAJ¥K i ca³a rzesza œwiatowych ufologów, ¿e : w napêdzie UFO zamontowany jest kryszta³, a ca³a energia pojazdu wyzwala siê z wy³adowania iskry w krysztale (Tetragramatonie).Iskra zkolei bierze siê st¹d, ¿e sam pojazd zbudowany jest jako kondensator, gdzie dwie po³ówki pojazdu (górna i dolna ) stanowi¹ ok³adziny kondensatora odzielone od siebie dielektrykiem.
Jednak J.P dodaÂł, Âże jest to stara technologia, ktĂłrÂą wykorzystuje jeszcze rasa ''Szarych''.
Pojazd jest sterowany myÂślÂą, a nie za pomoca jakiÂś przyrzÂądĂłw, a potĂŞÂżna energia, ktĂłra wyzwala siĂŞ podczas pobudzania Tetragramatonu niweluje masĂŞ spoczynkowÂą pojazdu.Dlatego jest on wstanie dokonywaĂŚ tak wielkich przyspieszeĂą, zwrotĂłw, bo nie posiada na ten moment masy spoczynkowej.
Podzielam wpeÂłni zadanie
1/64.
SyntezĂŞ muszisz zrobiĂŚ samemu poprzez doÂświadczenie zestrojenia (synchronizacji) swojej energii z punktem zero.
pozdrawiam
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert
Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym
«
Odpowiedz #7 :
Styczeń 05, 2010, 12:08:27 »
MEM HEI SHIN napisaÂł
'BĂłg'' HebrajczykĂłw (JHWH) jest bez wÂątpienia czworoÂścianem foremnym. I nie mam najmniejszych wÂątpliwoÂści, Âże Arka jest odzwierciedleniem (czyli fizycznÂą konstrukcjÂą Tetragramatonu), a nie drewnianÂą skrzyniÂą.
bardzo Âładnie mylisz i Âźle interpretujesz informacje
1 tak niektĂłrzy tÂłumaczÂą nazwĂŞ boga jahwe jako Tetragramaton(szczegĂłlnie Grecy
) i to raczej nie jest szeÂścioÂścian
2 arka to skrzynia s³u¿¹ca do transportu ( info wyczerpuj¹co poruszaj¹ce ten temat jest na forum a jak nie to ci mogê dos³aÌ)
MEM HEI SHIN napisaÂł
Tylko wiesz co ? KtoÂś chyba powinien radykalnie podaĂŚ siĂŞ do dymisji i zajÂąc siĂŞ hodowlÂą owiec, a nie naukowymi rozprawami.
MEM HEI SHIN napisaÂł
Wiesz, jeÂżeli mamy rozmawiaĂŚ powaÂżnie, a nie podpieraĂŚ siĂŞ tym co gÂłoszÂą naukowcy, czy inni TFU-rcy to lepiej nic nie pisaĂŚ
Przytoczê Ci naukowe fakty, które g³osi wspó³czesna nauka, a które zosta³y przedstawione i wielokrotnie powtarzane na Discovery Channel.............Naukowcy wyjaœniaj¹.........
No tak program popularno naukowy to dla ciebie naukowe fakty,ale sie nimi nie podpierasz
.Naukowcy wyjaÂśniajÂą , co ci wyjaÂśnili jakimÂś przypuszczeniem czy hipotezÂą. sorry to nie fakty naukowe tylko przypuszczenia, poza tym siĂŞ zdecyduj .
moÂżna tak dalej ale po co reszt jest juÂż na forum
Ale my tu dyskutujemy w atmosferze miÂłoÂści i wzajemnego zrozumienia
MEM HEI SHIN napisaÂł
Ale wspomnĂŞ to, o czym mĂłwi JAN PAJÂĄK i caÂła rzesza Âświatowych ufologĂłw, Âże : w napĂŞdzie UFO zamontowany jest krysztaÂł, a caÂła energia pojazdu wyzwala siĂŞ z wyÂładowania iskry w krysztale (Tetragramatonie)
czyli jednak nie skrzynia arki tylko krysztaÂł
pozdrawiam
Ps.
Yod-He-Waw-He" - YHWH - Jehowa - Tetragrammaton
Tetragramaton. Jest Niewidocznym ,Ukrytym. Nieobjawionym.Jest nicoÂściÂą,ktĂłra zwiera w sobie wszystko,wiecznie cichym oceanem Boga, ktĂłry wszystko odzwierciedla i nic nie zawiera(w magii jest wzywany aby stworzyĂŚ trĂłjkat manifestacji
http://www.kos.alpha.pl/pdf/Przyklad_ksiega_aniolow.pdf
«
Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2010, 22:15:20 wysłane przez MichaÂł-AnioÂł
»
WierzĂŞ w sens eksploracji i poznawania Âżycia, kolekcjonowania wraÂżeĂą, wiedzy i doÂświadczeĂą. Tylko otwarty i swobodny umysÂł jest w stanie odnowiĂŚ Âświat
MEM HEI SHIN
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #8 :
Styczeń 06, 2010, 01:19:01 »
Cytat: MichaÂł-AnioÂł Styczeń 05, 2010, 12:08:27
niektĂłrzy tÂłumaczÂą nazwĂŞ boga jahwe jako Tetragramaton(szczegĂłlnie Grecy
) i to raczej nie jest szeÂścioÂścian
2 arka to skrzynia s³u¿¹ca do transportu ( info wyczerpuj¹co poruszaj¹ce ten temat jest na forum a jak nie to ci mogê dos³aÌ)
Popadam w konsternacje gdy czytam coÂś takiego.
Nie bĂŞdĂŞ cytowaÂł pokolei caÂłego Twojego referatu, ale Twoje ujĂŞcie tematu wykazuje dramatyczny deficyt sensu.
WiĂŞc zastanawiam siĂŞ jak mam rozmawiaĂŚ skoro dla mnie liczy siĂŞ przede wszystkim pragmatyzm, a nie bezuÂżyteczne dzielenie wÂłosa na czworo.
Nie wiem, czy kolega zauwaÂżyÂł, Âże moja wypowiedÂź, to w zasadzie retrospekcja tego, co przedstawiÂł Nassim Haramein, tym - co majÂą uszy do sÂłuchania i oczy do patrzenia.
Wiêc napisa³em w istocie to samo, lecz z jedn¹ istotn¹ ró¿nic¹. Nassim nie powiedzia³ œwiatu co w œrodku Arki JEST. Co generuje tak potê¿n¹ energiê !
NapisaÂłem do Harameina, Âże wszystko wskazuje na to, Âże oprĂłcz kamiennych tablic dekalogu (ktĂłre majÂą symboliczne znaczenie) w Âśrodku Arki znajduje siĂŞ TETRA- GRAMA -TON. Czyli znajduje siĂŞ czworoÂścian foremny, a w istocie krysztaÂł w dokÂładnym geometrycznym ksztaÂłcie
czworoÂścianu foremnego. Nassim mi odpowiedziaÂł, Âże teÂż tak sÂądzi, dodajÂąc, Âże jest to niebezpieczne ÂźrĂłdÂło energii, jeÂżeli przekroczy siĂŞ pewne granice.
I to nie jest tak drogi kolego jak piszesz cytujĂŞ Âże : niektĂłrzy tÂłumaczÂą boga jahwe Tetragramaton ( szczegĂłlnie Grecy) i to raczej nie jest szeÂścioÂścian.
Nie wiem, ale chyba dzieci z podstawĂłwki wiedzÂą, Âże TETRA oznacza (cztery), a w szkolnym liceum , Âże TETRAGRAMATON, to czworoÂścian foremny
i kto mĂłwi o jakimÂś szeÂścianie !
Dalej...
''BĂłg'' jahwe lub jehowa jest symbolem, a nie ''BOGIEM''
W istocie (Jahwe i Jehowa) to poÂźniejsza transkrypcja fonetyczna oryginalnego -
JHWH ((yod, he, waw, he) wynikÂła z faktu, fanatycznego egzekwowania przez IzraelitĂłw wypowiadania imienia ''pana''.
Dalej kolega pisze : Arka sÂłuÂżyÂła do transportu. Konkretnie transportu czego ?
Co by³o tak niezwykle wartoœciowe, ¿e Izraelici tachali ze sob¹ Arkê ( jak podaje opis biblijny) g³ównie tam... gdzie zdobywano
w zbrodniczy sposĂłb ( przykÂład Jerycho) ''ziemie obiecanÂą'' - Kanaan.
WartoÂściowe byÂły MojÂżeszoe tablice dekalogu gdzie piÂąte sÂłowo owego dekalogu brzmi - NIE ZABIJAJ !
I jak to siĂŞ miaÂło do rzeczywistoÂści i do religijnego kultu Arki (jak gÂłoszÂą religioznawcy i ''uczeni w piÂśmie''.
Nijak !
ARKA nie byÂła Âżadnym Âśrodkiem transportu, ÂżadnÂą ÂświĂŞtÂą, ani innÂą rzeczÂą - byÂła Âśrodkiem, narzĂŞdziem do zabijania, dziĂŞki ktĂłrej koczowniczy lud IzraelitĂłw nie tylko wyszedÂł z Egiptu, ale zdobyÂł Kanaan. ZdobyÂł jaby nie byÂło kosztem zniszczenia i wymorodwania tysiĂŞcy ludzi, ktĂłrzy pierwotnie zamieszkiwali tereny ''ziemii obiecanej''.
WiĂŞc drogi kolego, zamiast wyrywaĂŚ z konktestu mojej wypowiedzi pojedyncze sÂłowa (nastepnie je przekrĂŞcajÂąc po swojemu)
, lepiej moÂże byÂłoby pomyÂśleĂŚ nad caÂłoÂściÂą przekazu.
Temat o Arce uwaÂżam ze swej strony za zakoĂączony i co miaÂłem do przekazania - przekazaÂłem.
«
Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 02:54:48 wysłane przez MEM HEI SHIN
»
east
Moderator Globalny
Ekspert
To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie
«
Odpowiedz #9 :
Styczeń 06, 2010, 12:08:42 »
Yod-He-Waw-He" - YHWH - Jehowa - Tetragrammaton
Tetragramaton. Jest Niewidocznym ,Ukrytym. Nieobjawionym.Jest nicoÂściÂą,ktĂłra zwiera w sobie wszystko,wiecznie cichym oceanem Boga, ktĂłry wszystko odzwierciedla i nic nie zawiera
InteresujÂąca, staroÂżytna definicja pola punktu zerowego .
.. " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza Mooji - " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
Strony:
1
2
3
4
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
ÂŚWIĂTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi¹¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ÂŚwiĂŞty Graal
=> TwórczoœÌ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osĂłb "wspierajÂące" niektĂłre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYKÂŁAD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nieÂśmiertelnoÂści
=> PREZENTACJA: WyjaÂśniajÂąc grawitacjĂŞ
=> WYKÂŁAD Purpose of DNA [PL]
=> WYKÂŁAD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYKÂŁAD Bliss Practice: Duchowy uÂżytek z energii seksualnej [PL]
=> WYKÂŁAD Fraktalna teoria ÂŚwiadomoÂści, Grawitacji, JĂŞzyka, DNA i Udanej ÂŚmierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret Âżycia i architektura biologiczna
=> WYKÂŁAD: Udana ÂśmierĂŚ i prawdziwa fizyka ÂŚwiĂŞtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - PrzekroczyĂŚ Horyzont ZdarzeĂą
=> SÂłoĂące, UkÂład SÂłoneczny i rok 2012
=> StaroÂżytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje œwiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i œwiata
=> ŒwiadomoœÌ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy PorzÂądek ÂŚwiata w codziennych wiadomoÂściach
=> Globalne ocieplenie - najwiĂŞkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> KÂącik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OGÂŁOSZENIA i INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> OGÂŁOSZENIA
Ładowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|